Arte by Padaria登陸藝術館K-11 Art Mall香港第1間的法式可頌夾心球可頌x瑪德蓮蛋糕x夾心藝術品我最愛的包包+蛋糕出奇地夾呀,特別又好食,難怪賣到要去補貨🤭🤭外皮鬆脆既酥皮包住軟腍腍又好香牛油味既瑪德蓮蛋糕,再配搭夾心餡,三重口感!6款口味,有咸有甜~ 好睇又好食,大人細路都岩鹹:蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆/卡邦尼甜:伯爵茶芒果/ 朱古力榛子脆脆醬/抹茶紅豆/紅絲絨杏仁我諗買咩味既時候一個又一個話要買咩味搞到我勁驚好快又搶空,最後決定要一鹹一甜今次試左佢既卡邦尼同紅絲絨杏仁,兩個味都好香濃個人比較中意卡邦尼,我用焗爐加熱後酥皮好香脆,另外卡邦尼既咸香加瑪德蓮蛋糕既甜味出奇地融合一齊而紅絲絨杏仁既杏仁精油味比較濃,食落都比較甜,岩曬愛甜點既人士佢除左呢個藝術品牛角波波,仲有曲奇同創意慕斯撻,所有甜點都創意滿分,外表已加分💯我最印象深刻係乳豬蛋糕,已bookmark朋友生日買🤭🤭
香港第1間的法式可頌夾心球
可頌x瑪德蓮蛋糕x夾心藝術品

6款口味,有咸有甜~ 好睇又好食,大人細路都岩

鹹:蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆/卡邦尼
甜:伯爵茶芒果/ 朱古力榛子脆脆醬/抹茶紅豆/紅絲絨杏仁

今次試左佢既卡邦尼同紅絲絨杏仁,兩個味都好香濃

我最印象深刻係乳豬蛋糕,已bookmark朋友生日買🤭🤭
  • 卡邦尼法式可頌夾心球
4天前 0 瀏覽
一向創意十足嘅Arte by Padaria終於落戶藝術館K-11 Art MallArte by Padaria甜品真係食得嘅藝術品,有全港首創法式可頌夾心球、浪漫風格裝飾嘅水果及堅果慕絲撻,仲有9cm特厚特大嘅創意曲奇我最鍾意食香蕉同士多啤梨,今次就試左以下呢两款慕絲撻🤤🍌經典香蕉太妃批頂層軟綿絲滑嘅奶油慕絲內藏接近半條新鮮香蕉及焦糖拖肥醬,再加上底層鬆脆可口嘅朱古力批底,簡直天衣無縫🍓士多啤梨杏仁慕斯撻 香甜幼滑嘅蛋白霜上面鋪滿大大粒又多汁甜中帶少少酸嘅韓國士多啤梨,我非常之欣賞底層為酥脆杏仁餅底,餅底外層嘅朱古力脆皮比我想像中冇咁甜👍🏻下次一定會試佢哋嘅鹹可頌夾心球😋

我最鍾意食香蕉同士多啤梨,今次就試左以下呢两款慕絲撻🤤

🍌經典香蕉太妃批

🍓士多啤梨杏仁慕斯撻

下次一定會試佢哋嘅鹹可頌夾心球😋

4天前 0 瀏覽
甜品愛好者 抄作業時候現在K11底層到了超多甜品小店有牛角包泡芙蛋糕麻糬今次來嘗嘗鮮🤭一進去已經超多人排隊望一望外表係幾得意嘅我今次嘗的是可頌球😚兩個口味 有咸有甜卡邦尼口味 好特別沒想到意粉口味也可以放進可頌裡😍😍😍甜的嘗了巧克力味好驚喜挺好食 口感濕潤 而且除了牛角包的酥 ,蛋糕的鬆軟中間的餡料,簡直係三層的口感融為一體好驚喜呀🤩🤩旁邊還放了很多蛋糕聽說慕絲蛋糕也是很出名的下次一定試試但是最最最吸引我的是下層的乳豬蛋糕,已經bookmark
甜品愛好者 抄作業時候

沒想到意粉口味也可以放進可頌裡

😍😍😍
甜的嘗了巧克力味
好驚喜挺好食 口感濕潤
而且除了牛角包的酥 ,蛋糕的鬆軟
中間的餡料,簡直係三層的口感融為一體
好驚喜呀🤩🤩

旁邊還放了很多蛋糕
聽說慕絲蛋糕也是很出名的

下次一定試試
但是最最最吸引我的
是下層的乳豬蛋糕,已經bookmark

5天前 0 瀏覽
🐻出名靚靚甜品嘅Arte by Padaria終於係K11開左,平時經過見到咁多可愛嘅波波🥎,原來係香港首創嘅咸甜點藝術品法式可頌夾心球,今次試左佢哋嘅朱古力蛋糕🍰配夾心棒子脆脆醬,香脆嘅酥皮外層,入面係香濃嘅棒子朱古力醬同軟棉棉嘅瑪德蓮蛋糕,十分好食👍🏽🐻當然唔小得再試埋佢地嘅創意慕絲撻-香蕉太妃批,上面嘅奶油散發住香噴噴嘅香蕉味同焦糖醬味,撻底係手工朱古力加酥脆批底,好唔捨得食完佢🥲🐻下次要試埋佢哋其他口味,實在太多野簡😍一次過食唔晒

🐻下次要試埋佢哋其他口味,實在太多野簡😍一次過食唔晒
買左兩款都係鹹味既牛角波,分別係卡邦尼牛角波同埋蝦醬馬德蓮配肉鬆牛角波,口味比較特別就揀左呢兩款試🤣蝦醬馬德蓮配肉鬆牛角波有淡淡既蝦醬味,肉鬆同個蛋糕其實幾夾😮中間厚實足料,$36一粒係CP值幾高另一粒卡邦尼牛角波有個原味馬德蓮蛋糕係中間,仲有啲白汁同煙肉做夾心(拎到返屋企扁晒🥲)但係都好味,可以試下建議拎到返屋企再焗返熱食。就咁食凍左,個卡邦尼凍左怪怪地🫠焗左之後口感再脆啲,中間濕濕地鬆軟啲。波波本體有三層唔同風味:- 外面:牛角酥酥皮- 中間:有一層白汁煙肉/肉鬆包裹住蛋糕- 最內層:馬德蓮蛋糕呢個波波佢有其他甜既口味,但係冇揀😂卡邦尼牛角波波($36)蝦醬馬德蓮配肉鬆牛角波波($36)

波波本體有三層唔同風味:
- 外面:牛角酥酥皮
- 中間:有一層白汁煙肉/肉鬆包裹住蛋糕
- 最內層:馬德蓮蛋糕

呢個波波佢有其他甜既口味,但係冇揀😂

卡邦尼牛角波波($36)
卡邦尼牛角波波

蝦醬馬德蓮配肉鬆牛角波波($36)
蝦醬馬德蓮配肉鬆牛角波波
卡邦尼牛角波波
蝦醬馬德蓮配肉鬆牛角波波
扁可頌餅聽得多 可頌球還是第一次見外型好像毛冷球般 可愛又特別我在選購時 還聽見有人問是否真的能吃可頌球外層是牛角包質地裡面竟然夾著馬德蓮蛋糕 還有不同口味的夾心餡料這是全港首創的可頌球 既是藝術品 同時是食物 鹹甜俱備是創作人用藝術方式變奏出來登陸在k11 Art Mall 很匹配🛎️蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆可頌球😍本來看見這個名稱 感覺很奇怪 已經被我腦海篩走了但店員推介我要這款 於是一試猜不到味道是多麼的匹配 外層酥脆 蛋糕鬆軟 夾着蝦醬肉鬆 鹹鹹的 出奇地好吃 🛎️紅絲絨杏仁可頌球紅絲絨蛋糕軟滑細膩杏仁夾心帶肉桂味道 豐富了口感層次味道甜而不膩該店還有不同的迷你蛋糕及全手工曲奇全部都很精緻獨特 ...環境🏡 可頌球擺放得像首飾般 店舖面積雖小 但成功吸晴服務👨🏻‍🍳 態度友善 店舖還提醒焗一焗會更好吃 果然焗後外層非常更酥脆衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟🛎️蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆可頌球 $36🛎️紅絲絨杏仁可頌球 $38
扁可頌餅聽得多 可頌球還是第一次見

🛎️紅絲絨杏仁可頌球 $38
2024-05-03
蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆可頌球
紅絲絨杏仁可頌球
帶住小肥陽行經 尖沙咀 k11artmall 發現之前食過既ArtebyPadaria居然開左係到【 甜品控】既小肥陽即刻拉住我要幫襯但去得太遲啦⋯⭐️新上既🍌經典香蕉太妃批🧁焦糖合桃慕斯撻🍊香橙朱古力慕斯撻🍹熱情果杏仁慕斯撻🫐藍莓杏仁慕斯撻🍓士多啤梨杏仁慕斯撻🍋‍🟩青檸慕斯達克瓦兹撻款款都好暢銷我地真係實行有得睇無得食所以我地點左靜返既【榛子朱古力迷你蛋糕】 HKD 58তততততততততততততততততততত超好味ᕱ⑅ᕱ"小肥陽自己食哂成個媽媽問佢拎多啖黎食都唔俾【唯一的愛】 法式反烤蘋果杏仁撻HKD 70তততততততততততততততততততততততততত𐔌՞⸝⸝ʚ̴̶̷̷ · ʚ̴̶̷̷⸝⸝ ՞𐦯 媽媽無敵打卡中⋯個外觀太靚啦ᥫ᭡蘋果批既啫喱同朱古力杏仁邊超夾酸酸甜甜加上脆邊個花花都唔捨得咬佢一啖
帶住小肥陽行經

蘋果批既啫喱同朱古力杏仁邊超夾
酸酸甜甜加上脆邊
個花花都唔捨得咬佢一啖
外賣自取
Arte by Padaria登陸藝術館K-11 Art Mall🤩作為甜品迷的我梗係要捧場一下!佢有香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球、創意曲奇及創意慕斯撻,款款都想試吓!香橙朱古力慕斯撻 造型超級吸引!好有美感!成個慕斯撻 都有香濃嘅朱古力包圍!食落仲有淡淡嘅香橙味,好特別!視覺和味覺都有也同步既享受😋藍莓杏仁慕斯撻藍莓🫐塔一樣上邊有超級多藍莓🫐好足料!非常Juice又健康!最頂仲有個朱古力花花好可愛~慕斯撻底部好香口又好脆~🍱 Arte by Padaria (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 5
作為甜品迷的我梗係要捧場一下!

香橙朱古力慕斯撻

藍莓杏仁慕斯撻

🍱 Arte by Padaria (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 5
2024-05-04 0 瀏覽
甜品控既我🥰今日經過K11 art mall見到有一家甜品新開·Arte by Padaria❤️ 佢地既甜點賣相極度精緻❤️除左甜品之外仲有曲奇餅同法式可頌夾心球(全港首創👍🏻) 我揀左呢款甜品🍮焦糖合桃慕絲撻$58🥰⭐️焦糖合桃慕絲撻·入面有好多合桃每一啖都包含左慕絲同合桃 好正🤤甜度適中👍🏻唔會超甜💯Arte by Padaria📍K11 art mall B2F#尖沙咀美食 #散水餅 #kllartmall #尖沙咀甜品
甜品控既我🥰

我揀左呢款甜品🍮焦糖合桃慕絲撻$58🥰
⭐️焦糖合桃慕絲撻·入面有好多合桃
每一啖都包含左慕絲同合桃 好正🤤
甜度適中👍🏻唔會超甜💯

2024-05-03 0 瀏覽
已經入駐K-11 Art Mall藝術館啦!最新推出的創意慕斯撻系列,🥰採用了多種受歡迎的水果和堅果作為主要原料,並以法式甜點的浪漫風格裝飾,✨共有6種口味。香橙朱古力慕斯撻,🍊不僅在外觀上美麗動人,濃厚的朱古力味,同時也能帶給味蕾愉悅的享受。加上香橙的點綴,👍每口都散發果香。表面上巧克力粒粒,脆口香甜。青檸慕斯達克瓦兹撻,🍋青檸微酸,口感更清新,白色的朱古力點綴,增加層次。創意曲奇,每款都添加了2至3種餡料,而且形狀特別厚實大氣。法式可頌夾心球,首創好特別!

2024-05-03 0 瀏覽
之前疫情原因,以前上環都有Arte by Padaria,跟住轉為網站訂購,當時仲好記得去買個乳豬全體造型蛋糕🍰,超可愛超好食!啱啱行過K11ArtMall,知道佢地登陸咗呢度😍😍要去買啦!今次我就試佢哋全新推出創意慕絲撻系列,以水果同埋堅果作主調,一共有6款口味可以揀。裝飾上以「浪漫」的法式甜點為風格,每款都分別有不同特色水果同堅果味,而且都好香濃,又好睇又好食💞🫐藍莓杏仁慕斯撻〰️粒粒藍莓加上低層以杏仁同慕絲為主撻,估唔到啲藍莓仲好脆好新鮮!🍓士多啤梨杏仁慕斯撻〰️士多啤梨一向都係好獨特嘅香味,同個杏仁慕絲撻好夾好五星嘅甜品💓除咗創意慕絲撻之外,佢哋仲有主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,外面係可頌皮,入面唔同口味嘅內餡!而且再加推全新8款口味嘅創意曲奇系列、各款造型或迷你蛋糕 ,衝擊味蕾之餘,變化多款特色甜品,令視覺、味覺找到一些新玩「味」!每款特色都已經有售啦!快啲去買🛍️啦!❣️ Arte by Padaria📍 地址:K11 Art Mall B2/F Kiosk No. 5

士多啤梨杏仁慕斯撻

❣️ Arte by Padaria
2024-05-02
士多啤梨杏仁慕斯撻
2024-05-03 0 瀏覽
行開k11,又發現波波球,原來之前已經食過一次,今次移師了另外的k11商場,比玫瑰花和藍莓撻吸引了,就決定要試試❤️玫瑰花實在是最令人吸晴,原來係法式烤蘋果杏仁撻是結合了蘋果和杏仁的香氣,口感酥脆。粒粒蘋果肉有咬口,甜度適中,再加上玫瑰花咬落有脆口,食落甜思思❤️藍莓杏仁慕絲撻,藍莓果肉十分多,而且藍莓果蓉也是天然味道,當中的皮撻則是加上朱古力杏仁,咬落香脆。所以除了牛角波外,也可試試杏仁撻和曲奇餅❤️

所以除了牛角波外,也可試試杏仁撻和曲奇餅❤️
2024-04-28 0 瀏覽
今日行街嗰陣見到原來Arte by Padaria登陸左藝術館K-11 Art Mall💗😍太開心啦!見到有好多新產品推出左😊有創意曲奇系列、香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,仲有創意慕絲撻系列🤩老公嘅農曆生日就買創意慕絲撻系列番屋企試下先🤩🌸全新推出創意慕絲撻系列🌸用左多種極受歡迎的水果及堅果作主調🩷總共有6️⃣ 款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾🧡包括:有焦糖合桃☺️、香橙朱古力🍫、熱情果杏仁😊、藍莓杏仁🫐、士多啤梨杏仁🍓及青檸慕斯達克瓦🍋‍🟩款款都各有獨特美感,外表好吸睛😍😍我最後買左熱情果杏仁慕絲撻同埋青檸慕斯達克瓦兹撻熱情果杏仁慕絲撻,酸酸甜甜嘅熱情果🤗好清新好開胃🤤仲有杏仁濃濃香氣嘅餅底,唔會太甜太膩😍層次感好豐富,好味道👅青檸慕斯達克瓦兹撻,造型好靚好精緻,外層酥脆內部柔軟輕盈😊最頂係白朱古力,再襯托埋翠綠色嘅青檸啫喱同埋cream😍有淡淡嘅青檸清香味🤗食落口酸酸甜甜,好有驚喜🩷

老公嘅農曆生日就買創意慕絲撻系列番屋企試下先🤩
🌸全新推出創意慕絲撻系列🌸
用左多種極受歡迎的水果及堅果作主調
🩷總共有6️⃣ 款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾🧡包括:
有焦糖合桃☺️、香橙朱古力🍫、

2024-04-26 0 瀏覽
Arte by Padaria原來已經由K11 Musea搬左黎藝術館K-11 Art Mall喇🥳主打全港首創法式可頌夾心球,慕絲撻及曲奇,每款賣相都令人心心眼😍,非常吸引😊而全新推出創意慕絲撻系列,用上多種極受歡迎水果及堅果作主調6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受🤩🤩藍莓杏仁幕斯撻 $58勁多藍莓舖在撻嘅表面再加上中間嘅藍莓醬配酥脆杏仁餅底味道一絕👍🏻士多啤梨杏仁慕斯撻 $58表面超多士多唔梨酸酸甜甜口感豐富Arte by Padaria(尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11 Art Mall B2 Kiosk No.5⏰️營業時間:星期一至星期日10:00-22:00

而全新推出創意慕絲撻系列,用上多種極受歡迎水果及堅果作主調

藍莓杏仁幕斯撻 $58

士多啤梨杏仁慕斯撻 $58
表面超多士多唔梨
酸酸甜甜
口感豐富

Arte by Padaria(尖沙咀)
⏰️營業時間:星期一至星期日10:00-22:00

2024-04-16
2024-04-24 9 瀏覽
K11無論是買首飾或者係食物都多咗好小店, 商場格局好似走向文青嘅感覺。剛好轉車嘅時, 發現在商場內見到到有一間好特別嘅「波波店」🩷,所以試吓(5⭐️最高)這間「波波店」所買的,原來是法式可種夾心球😃。 是一種傳統的法國可頌麵包改良而成外觀就好似一個藤球。而內裏卻有三種唔同嘅口感非常特別👍🏻。卡邦尼煙肉🥓(5⭐️)冇諗過卡邦尼煙肉,除咗可以做意粉之外,都可以在麵包內出現。 除咗有傳統嘅卡邦尼煙肉口味之外,亦有少少胡椒喺入面🥰。伯爵茶馬德蓮配芒果(5⭐️)外層嘅酥皮一啲好鬆軟,內裏的伯爵茶口感非常特別。每一啖都有伯爵茶嘅風味,內裡的新鮮芒果肉🥭,每一粒都好鮮甜多汁🥰。

卡邦尼煙肉🥓(5⭐️)
卡邦尼煙肉🥓

伯爵茶馬德蓮配芒果(5⭐️)