2024-05-03 3 瀏覽
行開k11,又發現波波球,原來之前已經食過一次,今次移師了另外的k11商場,比玫瑰花和藍莓撻吸引了,就決定要試試❤️玫瑰花實在是最令人吸晴,原來係法式烤蘋果杏仁撻是結合了蘋果和杏仁的香氣,口感酥脆。粒粒蘋果肉有咬口,甜度適中,再加上玫瑰花咬落有脆口,食落甜思思❤️藍莓杏仁慕絲撻,藍莓果肉十分多,而且藍莓果蓉也是天然味道,當中的皮撻則是加上朱古力杏仁,咬落香脆。所以除了牛角波外,也可試試杏仁撻和曲奇餅❤️

所以除了牛角波外,也可試試杏仁撻和曲奇餅❤️
2024-04-28 11 瀏覽
今日行街嗰陣見到原來Arte by Padaria登陸左藝術館K-11 Art Mall💗😍太開心啦!見到有好多新產品推出左😊有創意曲奇系列、香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,仲有創意慕絲撻系列🤩老公嘅農曆生日就買創意慕絲撻系列番屋企試下先🤩🌸全新推出創意慕絲撻系列🌸用左多種極受歡迎的水果及堅果作主調🩷總共有6️⃣ 款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾🧡包括:有焦糖合桃☺️、香橙朱古力🍫、熱情果杏仁😊、藍莓杏仁🫐、士多啤梨杏仁🍓及青檸慕斯達克瓦🍋‍🟩款款都各有獨特美感,外表好吸睛😍😍我最後買左熱情果杏仁慕絲撻同埋青檸慕斯達克瓦兹撻熱情果杏仁慕絲撻,酸酸甜甜嘅熱情果🤗好清新好開胃🤤仲有杏仁濃濃香氣嘅餅底,唔會太甜太膩😍層次感好豐富,好味道👅青檸慕斯達克瓦兹撻,造型好靚好精緻,外層酥脆內部柔軟輕盈😊最頂係白朱古力,再襯托埋翠綠色嘅青檸啫喱同埋cream😍有淡淡嘅青檸清香味🤗食落口酸酸甜甜,好有驚喜🩷

老公嘅農曆生日就買創意慕絲撻系列番屋企試下先🤩
🌸全新推出創意慕絲撻系列🌸
用左多種極受歡迎的水果及堅果作主調
🩷總共有6️⃣ 款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾🧡包括:
有焦糖合桃☺️、香橙朱古力🍫、

2024-04-26 10 瀏覽
Arte by Padaria原來已經由K11 Musea搬左黎藝術館K-11 Art Mall喇🥳主打全港首創法式可頌夾心球,慕絲撻及曲奇,每款賣相都令人心心眼😍,非常吸引😊而全新推出創意慕絲撻系列,用上多種極受歡迎水果及堅果作主調6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受🤩🤩藍莓杏仁幕斯撻 $58勁多藍莓舖在撻嘅表面再加上中間嘅藍莓醬配酥脆杏仁餅底味道一絕👍🏻士多啤梨杏仁慕斯撻 $58表面超多士多唔梨酸酸甜甜口感豐富Arte by Padaria(尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11 Art Mall B2 Kiosk No.5⏰️營業時間:星期一至星期日10:00-22:00

而全新推出創意慕絲撻系列,用上多種極受歡迎水果及堅果作主調

藍莓杏仁幕斯撻 $58

士多啤梨杏仁慕斯撻 $58
表面超多士多唔梨
酸酸甜甜
口感豐富

Arte by Padaria(尖沙咀)
⏰️營業時間:星期一至星期日10:00-22:00

2024-04-16
2024-04-24 9 瀏覽
K11無論是買首飾或者係食物都多咗好小店, 商場格局好似走向文青嘅感覺。剛好轉車嘅時, 發現在商場內見到到有一間好特別嘅「波波店」🩷,所以試吓(5⭐️最高)這間「波波店」所買的,原來是法式可種夾心球😃。 是一種傳統的法國可頌麵包改良而成外觀就好似一個藤球。而內裏卻有三種唔同嘅口感非常特別👍🏻。卡邦尼煙肉🥓(5⭐️)冇諗過卡邦尼煙肉,除咗可以做意粉之外,都可以在麵包內出現。 除咗有傳統嘅卡邦尼煙肉口味之外,亦有少少胡椒喺入面🥰。伯爵茶馬德蓮配芒果(5⭐️)外層嘅酥皮一啲好鬆軟,內裏的伯爵茶口感非常特別。每一啖都有伯爵茶嘅風味,內裡的新鮮芒果肉🥭,每一粒都好鮮甜多汁🥰。

卡邦尼煙肉🥓(5⭐️)
卡邦尼煙肉🥓

伯爵茶馬德蓮配芒果(5⭐️)

2024-04-24 7 瀏覽
原來甜點可以與藝術完美結合‼️,Arte by Padaria最近登陸 K11 Art Mall,主打全港首創法式可頌夾心球🤩、創意慕絲撻🥧及曲奇🍪,每款賣相精美吸引😍,今次我先嘗試他們全新推出的創意慕絲撻系列- 藍莓杏仁慕斯撻😍 $58大量藍莓🫐鋪滿慕斯撻表面,味道清甜,中間同時加入大量藍莓醬加強風味☺️,底層杏仁餅底酥脆,杏仁香味突出,整體味道酸甜開胃,甜而不膩,口感豐富😋- 焦糖合桃慕斯撻❤️ $58相當有驚喜‼️,頂層慕斯焦糖香味十足😋,帶有淡淡雲拿那清新味道,雖然焦糖慕斯味道偏甜,但配搭底層香口合桃及酥脆杏仁餅底😚,剛好平衡甜度,慕斯撻邊位亦有大量合桃粒,相當有誠意😈📍 Arte by Padaria - 尖沙咀尖沙咀河內道18號, K11 Art Mall, B2/F, Kiosk No. 5@artebypadaria#justlingggxd_甜品#justlingggxd_尖沙咀

- 藍莓杏仁慕斯撻😍 $58

- 焦糖合桃慕斯撻❤️ $58

📍 Arte by Padaria - 尖沙咀
@artebypadaria

#justlingggxd_甜品
#justlingggxd_尖沙咀
2024-04-23 2 瀏覽
Arte by Padaria 由K11 Musea 搬了過來 K-11 Art Mall,有多款創意慕絲撻、創意曲奇及法式可頌夾心球今次就試了全新推出創意慕絲撻系列,用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調,有6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受這款金字塔外形的 [ 士多啤梨杏仁慕絲撻 $58 ] 面層鋪滿大大粒酸酸甜甜又juicy的韓國士多啤梨,放上白色蛋白糖做裝飾,撻中間是香滑慕絲蛋糕,餅底外層是香濃士多啤梨味朱古力,鬆脆餅底用杏仁做,食落口感層次豐富,士多啤梨控不能錯過平時好少見到有青檸味的甜品,這款外形吸引的 [ 青檸慕斯達克瓦茲撻 $58 ] 青檸味酸甜又清新,最頂是白朱古力,中間位置是青檸啫喱 + cream,味道不會太酸,口感好Fresh

2024-04-20
  • 士多啤梨杏仁慕絲撻
  • 青檸慕斯達克瓦茲撻
2024-04-23 2 瀏覽
Arte by Padaria登陸左河內道藝術館K-11 Art Mall 鍾意食蛋糕嘅同時又想追求健康美味食物嘅你就千祈唔好錯過佢哋全新推出嘅創意慕絲撻系列 用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調 6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾 各有其獨特美感令視覺、味覺獲得同步享受其中兩款嘅藍莓杏仁慕斯撻同士多啤梨杏仁慕斯撻 係我至愛 上面啲水果多到滿瀉 新鮮美味買返屋企慢慢食又得 下午茶/宵夜就岩啦佢哋亦都有八款創意曲奇 每款都加入2至3種帶有不同口感的餡料加上特厚特大的造型 外型夠晒cutie 真係好「邪惡」包你一試立即愛上當然 不少得香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球 造型獨特 其餘店裏面仲有各式各樣嘅蛋糕以及全手工曲奇 咁多樣化嘅藝術甜品總有一款啱你口味😋
Arte by Padaria登陸左河內道

藝術館K-11 Art Mall 鍾意食蛋糕嘅同時
又想追求健康美味食物嘅你
就千祈唔好錯過佢哋全新推出嘅
創意慕絲撻系列 用上多種極受歡迎的
水果及堅果作主調
6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾
各有其獨特美感
令視覺、味覺獲得同步享受
其中兩款嘅藍莓杏仁慕斯撻同

士多啤梨杏仁慕斯撻 係我至愛

上面啲水果多到滿瀉 新鮮美味
買返屋企慢慢食又得 下午茶/宵夜就岩啦

佢哋亦都有八款創意曲奇
每款都加入2至3種帶有不同口感的餡料
加上特厚特大的造型 外型夠晒cutie
真係好「邪惡」包你一試立即愛上

當然 不少得香港首創「鹹甜點藝術品」
法式可頌夾心球 造型獨特

其餘店裏面仲有各式各樣嘅蛋糕
以及全手工曲奇 咁多樣化嘅藝術甜品
總有一款啱你口味😋
2024-03-27
$60 (其他)
2024-04-17 16 瀏覽
平時返工尖東站轉車,會經過K11 ,見到Arte by Padaria登陸在k-11藝術館,原來它的主打係香港首創的法式可頌球,一睇外型就已經成個藝術品,靚到真係唔捨得食,最後揀咗個橙色嘅波波,就係抹茶紅豆味,畢竟我都係抹茶控!當我返到公司第一時間,已經急不及待打開嚟食,一搣開就見到有好多紅豆,仲有啲綠茶蛋糕,一咬落去覺得外面好煙靭,幾種層次感,真係一試難忘🥰另外熱情果mousse tart,又係幾特別,仲有啲堅果在入面,再加上外層朱古力tart圍住,食落去不會太酸,幾有口感!另外呢仲有啲曲奇餅睇落去都唔錯,都見到幾多口味,下次試吓先

另外呢仲有啲曲奇餅睇落去都唔錯,都見到幾多口味,下次試吓先

2024-04-15
2024-04-17 8 瀏覽
之前都食過Musea嘅Arte by Padaria 蛋糕,今次見喺K11 有pop up store,多咗好多新品今次好吸引我嘅有全新推出嘅mousse tart,有唔同生果、堅果作主調🍌經典香蕉太妃批🤎焦糖合桃慕斯撻兩款賣相都好精緻,味道甜甜的,撻皮硬脆,入面mousse軟滑另外見好特別嘅仲有全新法式可頌夾心球,球體狀嘅牛角波,好別緻😋仲要有獨特口味卡邦尼、蝦醬味等🚩Arte by Padaria (尖沙咀) @artebypadaria 📍尖沙咀K11 Art Mall B2

🍌經典香蕉太妃批
🤎焦糖合桃慕斯撻

📍尖沙咀K11 Art Mall B2
2024-04-17 5 瀏覽
K11 art mall 地庫有好多小店pop-up,所以有時間都會去望下,睇下有無特別野~今次一去就俾一堆「精靈球」吸引住,講緊既係呢間店首創既可頌球,佢地真係同精靈球一樣咁大嫁!當日一共有五款口味,一堆堆咁排响櫥窗度,感覺好可愛! 忍唔住買咗個番屋企試,另外見到焦糖蘋果個樣好靚仔,一於就帶晒佢地番屋企試下啦~個可頌球拎上手好重手,感覺好足料,原來佢係用牛角包包住蛋糕,聽落好似好難想像,咁食落到底係點呢? 牛角包皮幾鬆脆,因為唔係即食,所以將佢放落煎pan輕輕烘過,即刻香味出咗黎!本來驚入面蛋糕體會比較乾身,不過又ok wor~朱古力蛋糕幾濕潤,而且加埋朱古力榛子醬好正,同牛角包皮都幾夾,不過都幾飽肚,兩個人share一個啱啱好之後就係焦糖蘋果tart啦。本身對佢唔係好大期望,但反而食落幾出色! 焦糖香味好足,而且甜度剛剛好,而蘋果仲保留住少少脆度,食落好fresh,一d都唔漏~不過個tart真係有d貴,如果佢平d我應該會encore多幾次除咗可頌球同撻,佢哋啲蛋糕望落去都幾吸引。不過如果d撻既價錢回落少少應該會更多人幫襯~希望店家會考慮下

2024-04-07
2024-04-15 19 瀏覽
Arte by Padaria登陸去K11購物藝術館 Art Mall 多咗好多野食. 最新推出了創意慕絲撻系列,採用了多種深受喜愛的水果和堅果作為主要成分。這款系列共有6種口味,每款都以法式甜點的浪漫風格進行裝飾,每一款都展現出獨特的美感。您不僅可以在視覺上獲得享受,同時享受特別的口感。今次 試左創意慕絲撻系列既其兩款撻青檸慕斯達克瓦兹撻清新風味為主, 造形漂亮精美,青檸慕斯酸酸甜甜,綿密而且順滑, 整體感覺清新。融化在口中的美妙感受。餅底提供了撻的結構支撐,同時也為整個甜點增添了獨特的口感香橙朱古力撻香橙朱古力撻 結合了香橙和朱古力的風味。濃郁的朱古力慕絲,7厘米撻 載滿了堅果及空氣感慕絲,再一口咬到餅底, 各種配合天衣無縫.順帶一提, Arte by Padaria仲有香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球、各款造型或迷你蛋糕 ,以及全手工曲奇繼續於店中發售,多樣化的甜品中必定可找到一些新玩「味」!店舖地址..尖沙咀河內道 18 號 K11 Art Mall B2 樓 Kiosk No. 5營業時間:星期一至日 10am – 10pm#pro之美食#pro之推介

今次 試左創意慕絲撻系列既其兩款撻
青檸慕斯達克瓦兹撻

香橙朱古力撻

順帶一提, Arte by Padaria仲有
營業時間:星期一至日 10am – 10pm

#pro之美食
#pro之推介
2024-04-06
  • 青檸慕斯達克瓦兹撻
2024-04-15 4 瀏覽
今日突然間想買蛋糕,經過k11 artmall發現有一間popup pastry,有cookie,蛋糕同埋法式可頌夾心球。我對法式可頌夾心球都有d興趣,但係可能因為太晏先嚟到,已經冇晒!後來見到d蛋糕,就被吸引左過去,佢有一隻款式好特別,係燒豬咁嘅樣,可惜今日我自己一個食,食唔到咁大個。最後就揀左藍莓杏仁mousse tart 同士多啤梨杏仁mousse tart。我覺得d水果都好新鮮,tart底都好crumbly,係我鍾意嘅質感,不過其實大家真係要早啲嚟,因為佢啲嘢真係好快賣晒!下次我都想試埋其他蛋糕,應該星期六日早啲嚟一次過買多啲先!

行過路過不能錯過;行過路過眼球👁️不屬於我,Arte by Padaria香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,成功吸引我眼球👁️。Arte by Padaria成功將甜點+藝術完美交融,達至味覺+視覺+嗅覺三重享受,除了享受味道之外,更可在視覺上創造新鮮感(成功吸引我眼球👁️),把甜點的本質發揮得淋漓盡致。帶來獨有的美食體驗、打造全新的生活態度。Arte by Padaria香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,其賣相尤如彩色手球⚾️,非常吸睛之餘亦提供多款口味:伯爵茶芒果牛角波 / 朱古力榛子脆脆醬牛角波 / 卡邦尼牛角波 / 原味馬德蓮蛋糕配菠蘿牛角波 / 蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆牛角波。Arte by Padaria全新登陸K-11 Art Mall 藝術館,推出全新創意慕絲撻系列,用上多種受歡迎的水果+堅果作主調,6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,令視覺+味覺獲得同步享受,一次滿足幾個願望💖。而特厚特大造型的創意曲奇系列中備有8款口味,每款加入2至3種帶有不同口感的餡料,簡直令人一試難忘,再試瘋狂😍。振興香港🇭🇰經濟,支持留港消費💰;振興香港🇭🇰經濟,支持小店消費

振興香港🇭🇰經濟,支持留港消費💰;振興香港🇭🇰經濟,支持小店消費👍🏻。
2024-04-11 5 瀏覽
今次 Arte 又一力作,推出特大的9厘米創意曲奇系列,備有一共7款口味,包括:三重可可、朱古力香橙片、開心果抹茶白朱古力、草莓夏威夷果仁、草莓忌廉芝士紅絲絨、抹茶紅豆麻薯及 Lotus 焦糖合桃。我最喜歡就抹茶紅豆麻薯🍪香濃抹茶味的曲奇配上煙靭軟糯的麻糬,加上有甜甜的紅豆作點綴。整個口感十分有層次👍🏻曲奇質感係介乎於脆餅與蛋糕之間的口感😋📍Arte by PadariaK11 Art Mall B2/F Kiosk No. 5

📍Arte by Padaria
K11 Art Mall B2/F Kiosk No. 5
  • 抹茶紅豆麻薯曲奇
2024-04-09 23 瀏覽
將牛角包🥐轉換成牛角波·顏值爆錶係K11 ikea食愚人節既蕃茄炒蛋,見到e間原本係muses既牛角波波搬左黎 art e邊,順手試下🔸青檸慕斯達克瓦兹撻慕絲撻用上水果及堅果作主調,青檸既酸甜為撻底帶左清新既甜味,中間係白朱古碎同青檸慕絲,最尾仲冇蛋糕中和下青檸既味道,而且餐廳撻類既外觀非常吸晴,令視覺、味覺獲得同步享受😎🔸伯爵茶芒果牛角波係香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,店員好貼心叫我番去用焗爐焗番熱5mins會更加脆口,伯爵茶係蛋糕質地,香味濃郁,配埋酸酸甜甜既芒果,又好夾
將牛角包🥐轉換成牛角波·顏值爆錶

🔸青檸慕斯達克瓦兹撻