2021-06-26 604 瀏覽
前日放工後,相約同事係公司附近食飯,最後我地選了amaroni's,由於我地唔知選擇食セ野好,見到dinner set 2-3人set 包括意大利火腿蜜瓜, 忌廉汁紐西蘭鮮青口, 蘑菇燒汁肉眼扒 意大利芝士菠菜餛飩 , 意大利雪糕 ,三杯飲品 $788 ,另加了沙律加。主菜我哋選左肉眼扒有少許失望,其他都ok嘅, 餐廳環境唔錯幾靚,但要一提員工態度有待改善。
2021-06-17 654 瀏覽
總結1. 半價時段可以一試2. 適合肚餓人士3. 份量大 適合多人聚餐見到有App上午時段半價所以嚟試下兩個人叫左四份正常份量 結果食唔晒部份Menu可選正常/加大份量免費蒜蓉麵包條配黑醋橄欖油 趁熱食不錯薯條一開鋪即炸 加埋Sour cream好味但黑松露只算點綴多芝多睇Pizza睇名以為全芝士 點知有梨一般味道焗鮮蝦雞肉意粉尚可 味道頗鹹 雞肉唔多但蝦爽口青醬意粉有驚喜 帶子蝦肉都好食 意粉硬度適中Waitress態度親切 樂於助人
總結

Waitress態度親切 樂於助人
2021-06-10
  • 青醬意粉
2021-06-17 600 瀏覽
晴天,意粉屋餐廳的食物吃過了所以今天來這間紐約意大利餐廳吃午餐,這裡環境與服務也不錯。這裡有點驚喜是點一様菜式(蘑菇湯)加52元就可以任食當日的指定意粉和Pizza. 不過覺得晚餐抵一點,菜式多選擇。蘑菇湯我覺得味濃可算可口,物有所值。經典紐約Pizza味道OK,不過多吃易悶,我吃了六少塊已滿足。香草意大利扁粉就味道一般,不算難吃。飲品西伯利亞甜酒奶昔🍶,味道cream不算很甜所以味美值得再飲。🙂今次埋單連加一只是$173下次會再光臨食!

蘑菇湯我覺得味濃可算可口,物有所值。

香草意大利扁粉就味道一般,不算難吃。

🙂

今次埋單連加一只是$173下次會再光臨食!
香萆意大利扁意粉
西伯尼亞甜酒奶昔
香濃蘑菇湯
西伯尼亞甜酒奶昔
香濃蘑菇湯
  • 酒味奶昔
2021-06-04 593 瀏覽
今次同朋友慶祝生日揀選左喺新世紀旺角嘅呢間餐廳因為我朋友喜歡食pizza呢間Pizza做得幾好 脆同埋芝士夠多而且坐位仲有卡位可以同朋友一邊傾偈一邊享受晚餐另外我仲叫咗個意大利雲吞如果喜歡食意大利菜一定要你試吓❤️❤️訂左位講係慶祝生日餐廳仲送咗個蘋果批都整得好好食,可以睇得到間餐廳好有心思好注重客人嘅感受評分:4/5(5分滿分)環境:4/5(5分滿分)味道:4/5(5分滿分)我朋友都好滿意今日嘅晚餐過咗一個好愉快嘅晚上
今次同朋友慶祝生日揀選左喺新世紀旺角嘅呢間餐廳

另外我仲叫咗個意大利雲吞
如果喜歡食意大利菜一定要你試吓❤️❤️
訂左位講係慶祝生日
餐廳仲送咗個蘋果批

都整得好好食,可以睇得到間餐廳好有心思好注重客人嘅感受

評分:4/5(5分滿分)
環境:4/5(5分滿分)
味道:4/5(5分滿分)

我朋友都好滿意今日嘅晚餐

過咗一個好愉快嘅晚上
一排冇黎食Amaroni’s 😝突然超掛住個Tiramisu 🍰記得以前每逢有朋友生日都會黎到呢度慶祝🤗每次侍應仲會走埋嚟同生日嘅朋友唱生日歌感覺真係好親切🥰今日都唔例外🤓呢間分店裝修好靚😍食物選擇亦非常多🤔但咩都想試下既我地就Join左新推出左ALL YOU CAN EAT意粉🍝及pizza🍕 只要點選一個主菜「午餐+ $70」「晚餐+ $90」就可以喺每日精選口味當中任點任食🙌總有一款啱我哋嘅口味👍🙌前菜我最鍾意嘅白酒汁焗青口🥰 $158 呢度前菜可算是我既西餐首選🤣意大利白酒配上西蘭花🥦紅椒煮出來更有層次😬青口海水味直入味蕾🙆‍♀️送酒一流🤗🍽 主菜石榴陳醋烤豬排骨 $208食肉獸表示大滿足的厚肉超juicy烤豬排骨🤗排骨用上果醬醃製過肉質仲keep到好嫩滑😉唔會好似別家弄到太乾👍石榴陳醋酸尾尾完全中和左豬肉既肥膩感覺🥰任食方面我地都嗌左兩Round😂白汁意大利芝士煙肉意粉🍝大大碟以濃烈既芝士🤤包住左啲意粉以中間熱力令芝士溶入每條意粉當中🧀 滿碟的煙肉碎及芝士完全包住d意大利粉真係芝香味十足😜濃汁🐂肉粒意大利通粉中間超多芝士醉下面有特濃蕃茄汁鮮牛肉碎醃到幾入味🤤意大利坑紋通心粉軟

🙌前菜

🍽 主菜
石榴陳醋烤豬排骨 $208

任食方面我地都嗌左兩Round😂

白汁意大利芝士煙肉意粉🍝

濃汁🐂肉粒意大利通粉
中間超多芝士醉下面有特濃蕃茄汁鮮牛肉碎醃到幾入味🤤意大利坑紋通心粉軟硬適中而且夠哂掛汁索味😬成碟食左一半已經好飽好飽🤗

🍤清炒鮮蝦意粉🍝
本來已經好飽🙈但我真係好想試吓呢個清炒鮮🍤意粉,所以就叫店員整二人份量比我地試下🤤”呢碟意粉真係超驚喜😍炒到非常香辣配埋香菇一齊食真係有啲唔夠喉😂

🍕黑松露醬配意菇薄餅
新鮮焗出嚟嘅薄餅🍕面頭有一層溶掉既芝士痴住咗啲意大利蘑菇及火箭菜☺️黑松露醬嘅味道同時湧現出來👍👍

🍰最後點少得生日蛋糕Tiramisu🍰
呢個tiramisu唔算好濕潤🙌不過忌廉超級軟滑🤪食落仲非常香濃既咖啡同酒味😍我地女人第二個胃就咁裝左呢個蛋糕落去了😜

飲品方面我地叫左玫瑰🌹花茶同手工啤IPA🍻

玫瑰🌹花茶清香撲鼻☺️飲落幾舒服😌
IPA比較淡口既手工啤酒🍻凍冰冰夠凍好爽🥰

2021-05-15 630 瀏覽
今日係旺角做完嘢已經是中午時分,又到醫肚嘅時候,客人介紹我上5樓的一間意大利餐廳食,說是坐得舒適,食得招積,於是便去試下。依足程序入座後,店員遞給餐牌,午餐由$98 至$200不等,豐儉由人。我很快便叫了一個野莓雞肉沙律,跟餐送忌廉湯和一杯飲品,我加$10升級了一杯泡沫咖啡。雖然沒有美麗的拉花,但也不影響杯咖啡的味道,香濃順滑。呢碗忌廉湯的忌廉奶味過重,飲多兩啖就會好溜滯。反而我覺得這湯做沙律醬啱啲。到了主角野苺汁雞肉沙律,除了有大量的雜菜之外,有雞肉、啤梨、士多啤梨和核桃肉,再淋上大量的野莓汁、清新開胃,食多啲都唔覺得有負擔。

泡未咖啡

2021-05-14
泡未咖啡
2021-04-29 837 瀏覽
咁啱黎左 Moko 的Amaroni’s 店內環境舒適,裝修幾靚,牆上有不少壁畫,十分有風格。我地兩人點左三份食物加湯,兩個女仔食完都好飽,食物不錯,服務良好,上菜比中午快,感覺來這慢慢吃晚餐比較開心😆店內提供免費麵包🥯有香草和原味兩種,還付上橄欖油和意大利黑醋前菜:檸檬香草炸軟殻蟹🦀熱辣辣,金黃色,外脆內軟,沾埋醬食,正😋湯:雜菜湯、牛肉湯🍲味道一般,不過不失。可惜今天沒有最喜歡的忌廉湯😔沙律:美國小意大利沙律🥗有神秘的亞支竹,份量多,酸酸甜甜的,很好味,吃完已經有少少飽意大利粉:忌廉香草意大利幼麵🍝上菜時由於很綠色,還以為變了菠菜意大利麵🤣有帶子和蝦,食起來有香草味,比較有忌廉有點膩,喜歡忌廉意粉的應該會喜歡😍最後,吃完意粉已經吃不下甜品🍮,下次有機會再試甜品☺️
咁啱黎左 Moko 的Amaroni’s
店內環境舒適,裝修幾靚,牆上有不少壁畫,十分有風格。

前菜:檸檬香草炸軟殻蟹🦀
熱辣辣,金黃色,外脆內軟,沾埋醬食,正😋

湯:雜菜湯、牛肉湯🍲
味道一般,不過不失。可惜今天沒有最喜歡的忌廉湯😔

沙律:美國小意大利沙律🥗

意大利粉:忌廉香草意大利幼麵🍝

最後,吃完意粉已經吃不下甜品🍮,下次有機會再試甜品☺️

免費麵包,二人份量
雜菜湯
美國小意大利沙律
檸檬香草軟殻蟹
2021-04-28
美國小意大利沙律
今晚同朋友生日聚餐,念住搵間好啲的意大利餐廳,訂了晚上8:00,我哋坐低一陣即刻order ,過了一陣大約8:30pm, 職員過來同我哋講last order, 我哋大家都好愕然,然後念住叫咖啡,職員話咖啡機已清洗了,只可以叫齊啡,咁惟有叫齊啡,誰不知職員攞咗一壹咖啡過來,我將咖啡倒出來,試飲一啖跟水沒有分別,冇幾耐職員又過嚟想收我哋枱面上嘅碟,但係我哋跟本見唔到邊隻碟係食完嘅,於是我好唔客氣地話我哋都未食完點收啊( 9:00 前)所以總結係服務態度差,食物麻麻,不會再光顧。
2021-04-14 719 瀏覽
Openrice又有miles儲分計劃了。這間是其中一間特選的餐廳,未曾試過又是歐陸Pasta風味,對口味了~餐廳有Set Lunch的,當中有一款式更有折扣優惠。可惜之前已有心水,唯有下次。。。如有下次......雖然沒選Set Lunch,但奉上餐包似是例牌會有的。餐包暖暖的,不配牛沖配黑醋溝橄欖油,還會當場由服務員調配出來,新鮮,好味,YEAH沙律例牌選擇凱撒沙律,好像吃多少次也不膩。主要是吃醬汁的,因為配菜都是清一式一樣的種類,其次是吃芝士,其濃戒及多寡,會影響沙律整體口味的質素。這次的凱撒沙律非常美味,醬汁均稱調勻,芝士是片狀不是碎狀,配上沒味的羅馬生菜,真的吃到沙律的存在感。另外脆脆的麵包粒,有合味道的蒜味,油脆集一身,感覺滿足。這個雞塊,以為是mugnug的那種,上桌才驚覺是大件雞塊,有點自己攞嚟“中伏”。這個菜沒有問題,茄汁用上茄膏的酸度,也有芝士的配搭,口味口感是不錯的,略嫌雞件肉有點粗糙,再來有炸過,吃上去更粗硬。只是因為與我的想像有較大出入,令其觀感不太良好,有點倒胃。純粹是個人問題。排除萬難的吃完了,冷靜一下自己,來杯咖啡消化一下。本身喝咖啡是可以走奶的,若然是

黑醋橄欖油配麵包

蕃茄芝士雞塊

Regular Coffee

排除萬難的吃完了,冷靜一下自己,來杯咖啡消化一下。本身喝咖啡是可以走奶的,若然是熱過的奶就另一種味道了,感覺熱奶配熱啡才是最好喝的。這個不是奶的質量問題,是溫度問題。所以這個咖啡為這餐劃上算是滿足的句號。
2021-03-29
黑醋橄欖油配麵包
Regular Coffee
2021-04-12 509 瀏覽
平日夜晚七點唔使等 但open rice book左有折扣唔知點解比張二人枱我先 要request先比返張四人枱我 仲要係摺枱拍埋 絕對唔係平時啲枱 🙃服務態度真係麻麻 裝修都幾靚 但比埋九龍塘又差少少 叫左牛扒七成熟 都老又un 😀唔值300幾蚊 到個千層麵 真係唔值百七蚊 覺得似係旺角樓上cafe質素 太酸太濕🙈其他都正正常常既 個tiramisu 都係有啲太漏 四個人食唔哂🙈 折完又唔算好貴既雖然 不過下次都未必會考慮黎😅
平日夜晚七點唔使等 但open rice book左有折扣
其他都正正常常既 個tiramisu 都係有啲太漏
四個人食唔哂🙈 折完又唔算好貴既雖然
不過下次都未必會考慮黎😅
2021-04-09 372 瀏覽
以後都唔再幫襯呢間我同朋友起4月8日4:30決定食呢間首先reception 企左陣都冇人serve (如果唔係行得攰都唔入)自己入去坐底後落order ,果陣女待應態度悔氣好似唔想答你咁。當中問佢拎餐具 佢一句聲都唔出好奇怪食完正問佢上甜品女待態態度好似你爭佢錢咁,到最後埋單其實個場果陣冇咩人要serve 但就成日舉手冇人理 , 女待應原來玩緊電話!埋完單多謝都冇句!我成餐飯都冇聽過一句禮貌說話,我係客人講唔該仲多過佢地!我地好似黎受氣咁!我第一次遇到服務咁差要寫食評!如果茶餐廳我會覺得正常,其他餐廳好客忙 我都ok!但呢度唔係囉 佢地好得閒 但就好似唔想做咁我食過佢地其他分店都唔係咁 待應唔應人真係好差 我以為佢地唔識講野
以後都唔再幫襯呢間
我同朋友起4月8日4:30決定食呢間
當中問佢拎餐具 佢一句聲都唔出好奇怪
但呢度唔係囉 佢地好得閒 但就好似唔想做咁
2021-04-02 549 瀏覽
疫情關係 都坐到大半場人 都ok呀餐廳環境唔錯呀 最好就係三兩知紀傾下計😊😊坐低就叫左個2-3人餐 凱撒沙律 幾 fresh 😋香脆巴馬臣芝士黑松露薯條 夠熱 夠脆 唔錯意式香草焗雞 唔係好入味 肉質比較粗糙跟住就係白汁意大利煙肉意粉 啲煙肉鹹咗啲 不過不失啦甜品 加左個 招牌意大利芝士蛋糕 好好味 睇食評個個都話好味梗係要order份試下啦 咖啡味好濃 正👍👍飲品就叫左 青蘋果同蜜桃冰茶 甜左d總括嚟講都唔錯 係個香草焗雞差左少少坐低就係咁傾 影左頭兩款食品 跟住就唔記得影
疫情關係 都坐到大半場人 都ok呀
坐低就係咁傾 影左頭兩款食品 跟住就唔記得影

2021-03-30
  • Tiramisu
2021-03-11 4344 瀏覽
繼續生食飯, 經過Amaroni's門口覺得裝修幾靚👍🏻, 朋友提議入去一試。 餐廳位於太子道西193號新世紀廣場5樓526號舖, 店內掛滿很多款不同的畫, 整間餐廳色彩繽紛。 下午茶時段我們點蕃茄醬蜆肉意大利幼麵、白酒汁燴青口、 蕃茄醬芝士雞塊烤餅、甜品拼盤和滴漏咖啡。 🍽️🍽️🍽️🔴白酒汁燴青口~ 青口大大隻,味道正常但不算有驚喜。🔴蕃茄醬蜆肉意大利幼麵~蕃茄醬蜆肉意大利幼麵甜酸度適中, 意大利幼麵質感有咬口,不會太腍。🔴蕃茄醬芝士雞塊烤餅~煎得香脆的夾餅中間是溶解的芝士,把其他餡料黏著,吃得很滋味。🔴滴漏咖啡~ 滴漏咖啡味道正常, 但不夠濃郁。🔴甜品拼盤~ 甜品最出色是小義大利甜圈, 外層脆卜卜, 裏面的忌廉不會太甜。整體來說比較喜歡餐廳的環境和服務質素, 食物方面大概中規中矩吧!😊
蕃茄醬蜆肉意大利幼麵、白酒汁燴青口、 蕃茄醬芝士雞塊烤餅和滴漏咖啡

🔴白酒汁燴青口
~ 青口大大隻,味道正常但不算有驚喜。
白酒汁燴青口

🔴蕃茄醬蜆肉意大利幼麵
蕃茄醬蜆肉意大利幼麵

🔴蕃茄醬芝士雞塊烤餅
蕃茄醬芝士雞塊烤餅

🔴滴漏咖啡
~ 滴漏咖啡味道正常, 但不夠濃郁。
滴漏咖啡

🔴甜品拼盤
甜品拼盤

2021-03-08
下午茶
蕃茄醬芝士雞塊烤餅
甜品拼盤
2021-03-05 993 瀏覽
食物味道: 去過又一城嗰間本店,嚟到呢間新開嘅Moko店,試吓唔同嘅食物,各款食物味道好壞參半,所以要多看其他朋友嘅食評,再揀多好平嘅食物嚟食,否則好容易中伏。食物份量: 普通大小的份量,已經冇咗舊時美式意大利餐廳嗰種巨型大大碟嘅震撼價錢: 絕對不便宜環境: 去過又一城嗰間本店,會覺得幾殘舊,嚟到呢間Moko店,發覺呢間新淨好多,裝修比較時尚,枱椅比又一城店企理好多。服務: 呢個同又一城本店一樣,愛你不理,需要改善!

價錢: 絕對不便宜

服務: 呢個同又一城本店一樣,愛你不理,需要改善!
經典千層麵
美國特選戰斧頭豬扒
招牌意大利芝士蛋糕
免費麵包
2021-02-28
經典千層麵
招牌意大利芝士蛋糕
2021-03-02 638 瀏覽
以前經過MOKO都見到呢間好多人排隊,門面裝修幾靚,今次喺app見到訂座有折就去左,點知就中伏!當晚(星期4)8:30pm準時到達餐廳,門口依然好多客人等位,場內亦都full booking,心諗咁晏仲咁旺應該好高質⋯ 1. 蘑菇忌廉雞肉湯 ❎ 好淡,唔濃郁唔夠Creamy,好似加咗好多水咁,餐包亦都冇奉上,要問侍應先有,黑醋汁亦都隔咗一陣先比我地。2. 炸魷魚❎ 等咗半個鐘終於嚟到!一擺低見到無煙都知出事,只得兩成溫度,醬汁冰冷。將僅餘嘅兩成溫度點落個凍冰冰嘅汁,自己諗吓⋯3.意大利千層麵❎ 再隔10分鐘,一共40分鐘終於嚟第一個main。今次好d 有五至六成溫度。😓賣相正常,切開便知龍與鳳⋯ 每層只係夾雜着番茄醬,幾乎係冇肉碎,同埋白色一pat pat嘅嘢,食到最尾係硬,真係好失望,等咗八個字竟然比啲咁嘅嘢我!4.蕃茄海鮮意大利飯(0.5)❎ 第二個main需時45分鐘,賣相都係正常。Risotto應該要煮得飽滿但又不失咬口。等咗九個字嘅出品,竟然咬落去飯心係未熟,唔等你都要過客等咗咁耐點解唔煮熟啲呢?終於忍唔住要同侍應講,經理提出換個比我地。10分鐘後,成晚終於有一道餸係熱辣辣出

10分鐘後,成晚終於有一道餸係熱辣辣出晒煙!味道好好,配料份量足夠👍🏻

5. Tiramisu✅ 大份,中規中矩!

總括:雖然當晚係爆場,但侍應嘅服務質素的確有待改善。食物亦無需多講,睇返其他食評都知道有幾個大問題 ❎時間長 ❎凍 ❎ 唔熟
好失望,就算有折都唔會再食,希望餐廳可以正視問題!

炸魷魚

2021-02-26