現實同想像總係會有出入 😃我想像西餐廳食嘅鱸魚⋯🐟係一塊仔魚肉扒優雅地慢慢鋸🍽現實中西餐廳嘅鱸魚⋯🐟竟然係成條擺上台一齊拆掂佢🍴呢個情況都係第一次見👀真係估佢唔到 🤣對於麻麻哋食魚嘅我來講 🌝呢道菜式就可一不可再了 🌚味道仲要好淡口過份健康啦 🤪·牛油果沙律同埋黑松露薯條 🥑就真心不錯嘅 ❤️原本想試佢嘅龍蝦 🦞可惜冇曬 😿唯有下次再試 🥺
現實同想像總係會有出入 😃
可惜冇曬 😿
唯有下次再試 🥺
下午茶
2021-11-09 2066 瀏覽
之前食過下午茶都ok, 今次就試下晚餐。 餐廳環境裝修都幾靚, 但座位與座位之間距離就比較親密, 傾偈要細細聲。 晚餐兩個人點海鮮意大利飯$172、 哈密瓜巴馬火腿$108、 每人加 $90 (all you can eat) 。 🔸餐前麵包🍞🥐 ~ 兩款麵包都軟綿綿,配上醋和橄欖油幾好吃。 🔸海鮮意大利飯🍛 ~ 賣相就不算太精美, 海鮮切得細細粒的,但酸酸甜甜很開胃。 🔸哈密瓜巴馬火腿🥓🍐🍈 ~ 除了有哈密瓜之外還有啤梨, 兩款都甜美, 但我比較喜歡哈密瓜配巴馬火腿, 味道是最夾的。 🔸每人加 $90 (all you can eat)🍝🍕  ~ 有三款薄餅和三款意粉可以任食, 新款薄餅我都試過, 黑松露醬配意菇薄餅、蕃茄香草薄餅和經典紐約, 三款也好味。 反而意粉我就覺得普通, 我試了清炒鮮蝦意粉和忌廉香草意大利幼麵, 清炒鮮蝦意粉沒有預期的清炒, 對於我來說都算幾辣。 忌廉香草意大利幼麵甜甜地, 醬汁帶有甜味個人口味不太喜歡。 整體食物份量大碟, 薄餅質素好好, 但因為太飽,所以要下次才有機會吃tiramisu了😁。

麵包

麵包
哈密瓜巴馬火腿
海鮮意大利飯
黑松露醬配意菇薄餅、蕃茄香草薄餅和經典紐約
約左2個朋友一聚諗住揀個環境好啲既地方,見呢間好似唔錯就揀左。🔅蘑菇燒汁肉眼扒 ($298)叫左5成熟,食落都差唔多。塊扒煎得幾香,雖然有啲燶但食落都ok,唔算多筋。薯仔加左rosemary去烤幾香😋。🔅莎樂美肉腸車厘茄批(9塊) ($212)厚批pizza焗得幾香脆鬆軟,唔會硬柴柴,芝士幾creamy,同啲配料都幾夾👍🏻。🔅焗原個椰菜花 ($105)朋友話想試😂…齋食椰菜花就幾乾,撈埋芝士忌廉香草醬同埋牛油就成個層次就提升左,意外地唔錯😍。🔅白汁芝士焗薯片 ($62)用左幾款芝士有層次,不過就少少膩,同埋細細兜就$60蚊少貴。💬食物尚可但性價比低,環境雖然唔錯可惜staff態度一般會扣分,問佢拎menu就俾左野飲定唔知咩既牌,又要搵另一個再拎,好似好混亂咁。

餐包

蘑菇燒汁肉眼扒
🔅蘑菇燒汁肉眼扒 ($298)
莎樂美肉腸車厘茄批(9塊)
🔅莎樂美肉腸車厘茄批(9塊) ($212)
焗原個椰菜花
🔅焗原個椰菜花 ($105)
白汁芝士焗薯片
🔅白汁芝士焗薯片 ($62)

蘑菇燒汁肉眼扒
莎樂美肉腸車厘茄批(9塊)
焗原個椰菜花
2021-10-01 1012 瀏覽
大大份既意大利菜式餐廳😳份量真係足夠飽肚🤰🏻每次見到意大利菜式都忍唔到要試下,呢間 @amaronis 打開餐牌📔,唔止款式種類多,好多菜式都好吸引令人好想試曬佢😋·—·🧀白汁芝士焗薯片🥔點呢個係因為見到有白汁同芝士,仲要係薯片,所以試試佢,不過估唔到係厚砌,同我心目中嘅薯片有啲分別🤔但佢又確實係薯仔砌片🔪簡稱薯片嘅🤷🏻‍♀️不過味道唔錯!但份量太多如果當小食食好快會飽肚🥔·🦞海鮮濃汁龍蝦尾意粉🍝點呢個又係因為中曬我鐘意食既野既字眼🤣龍蝦尾果然無令我失望,大大份,真係好誇張,但鐘意食龍蝦嘅我真係好滿足🦞配埋濃濃嘅海鮮汁,呢個菜式我喜歡💕·🍄蘑菇燒汁肉眼扒🍽呢個就同心目中有啲出入,係一道感覺中西合璧既菜式,唔係幾啱我口味,將每味配料分開咁食味道都可以,但呢種既配搭都係第一次食,幾特格既😌·🍹 Amores Milkshake🥛見佢表面有棉花糖+朱古力,相當吸引😳雖然好甜好邪惡,但整左做奶昔既口感,又好好飲😈·—·
·—·
🧀白汁芝士焗薯片🥔
🦞海鮮濃汁龍蝦尾意粉🍝
🍄蘑菇燒汁肉眼扒🍽
🍹 Amores Milkshake🥛
·—·
2021-09-20 1269 瀏覽
位於旺角東站新世紀廣場交通方便的老牌意大利餐廳,集合意大利及美式風格的餐廳。裝修雅致華麗,店內氣氛其實唔錯,座位都舒適,但係食物普普通通的,本身我哋帶住小朋友去食,所以要求牛扒要七成熟,不要太生,但係牛扒嚟到係血淋淋目測三成以下,職員仲要扮傻,睇見呢件牛扒嘅狀況以我煮食經驗嚟睇,根本未解晒凍就拎去煎,餐廳職員完全唔覺得自己餐廳有問題,食物和服務水準真係要再提升,服務員態度差劣而且無禮貌,價錢雖然唔貴但我哋唔會再去,可以說到止一遊就算了。
2021-08-06
一心歡喜在openrice訂位了找個近近地,坐得舒服的餐廳慶祝生日12點15分到餐廳還有一張卡位,但留起了我們二人,坐在四人枱是兩張二人拼出來的起初不為意,枱面有高低不平之後發現坐的一張摺枱,腳還很舒服的放著餐前面包🥯要熱食才好食面包一上枱,就立即先食面包後點落單可惜,立即食,也是室溫的應該沒有翻熱套餐選擇少,啱食幾抵食,包飲品侍應說openrice訂枱,呢個餐有折她極力推薦我地食,但沒有我們想食的散點一個白酒青口和羊扒再點一個甜品提拉米蘇因生日,睇下可否碟上寫生日字句侍應回應,不可以❌要早一日致電餐廳留下字句,才能安排。沒辦法,所以取消了甜品PS 最愛食的米意粉,不能單點只有在特定套餐中供應……….點餐後,上菜極快!白酒燴青口微量白酒味道,一般食過算了羊扒算是不過不失好一般的主菜後,待應說這是給我們的插上了一支蠟燭🎂,謝謝了有名的提拉米蘇不覺有咖啡味,芝士部份較為實好掛住creamy, 軟綿綿的提拉迷蘇整體用餐經驗是失望的這個日子,我選錯了………
一心歡喜在openrice訂位了
找個近近地,坐得舒服的餐廳慶祝生日
12點15分到餐廳
還有一張卡位,但留起了
我們二人,坐在四人枱
是兩張二人拼出來的
起初不為意,枱面有高低不平
之後發現坐的一張摺枱,腳還很舒服的放著

餐前面包🥯
要熱食才好食
面包一上枱,就立即先食面包
後點落單
可惜,立即食,也是室溫的
應該沒有翻熱

套餐選擇少,啱食幾抵食,包飲品
侍應說openrice訂枱,呢個餐有折
她極力推薦我地食,但沒有我們想食的

散點一個白酒青口和羊扒
再點一個甜品提拉米蘇
因生日,睇下可否碟上寫生日字句
侍應回應,不可以❌
要早一日致電餐廳留下字句,才能安排。
沒辦法,所以取消了甜品

PS 最愛食的米意粉,不能單點
只有在特定套餐中供應……….

點餐後,上菜極快!

白酒燴青口
微量白酒味道,一般
食過算了

羊扒算是不過不失
好一般的

主菜後,待應說這是給我們的
插上了一支蠟燭🎂,謝謝了

有名的提拉米蘇
不覺有咖啡味,芝士部份較為實
好掛住creamy, 軟綿綿的提拉迷蘇

整體用餐經驗是失望的
這個日子,我選錯了………
2021-09-06
2021-09-08 780 瀏覽
星期六一家人吃晚餐,餐廳環境尚可但當然同舊舖冇得比, 散叫了一客意粉和盧魚,再加多3位$90蚊任食餐牌上指定的迷你pizza和pasta,pizza味道是ok的,但意粉和通粉就真係好唔掂,淡得有點過份,最難食的係條魚,好像淡茄汁煎魚一樣,完全與價錢不符,最後兩杯朱古力奶昔和tiramisu都非常麻麻,奶昔過甜而tiramisu太乾。埋單時大部分侍應好像睇唔到咁,舉極手都冇人理,見到來來去去也是其中一位女待侍應招代客人,照這個價格吃不好吃的東西,這樣的服務,怎會有下次幫襯呢?
2021-08-23 599 瀏覽
好耐之前在九龍塘果間食過,這間平日晚上七點幾,無咩人食,由於在Openrice book枱,果個時段套餐有八折,見套餐的食物也幾啱食,所以決定叫個$888二至三人套餐,頭盤野莓雞肉沙律,大大碟,幾開胃,主菜叫了蘑菇燒汁肉眼扒及焗鮮蝦雞肉通粉,個燒汁同焗通粉偏濃味,雞肉鞋口,牛扒軟硬適中,通粉幾膩下,甜品係招牌意大利芝士蛋糕,這個幾好味,口感幼滑,唔錯.
2021-08-19 596 瀏覽
原本是慶祝生日,滿心歡喜,沙律菜都黃了⋯⋯還可送給客人吃的嗎?看到都有點尷尬⋯墨汁意粉全部是碎的,根本不能上枱的⋯單價$188完全不能接受,你要知道,你們不是茶餐廳,所有東西⋯都是是但但,求求其其,水準一直在下降⋯⋯⋯從前在老店又一城吃很有水準。如果繼續維持這種方式營運,不正視問題⋯我認為只有結業收場⋯⋯有點難過⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2021-08-08 762 瀏覽
下單後不久,發現女服務員落錯單,更正返佢,點知佢行開咗幾米之後聽到佢細細聲話「痴線」。算啦,當自己聽錯。食咗先算。叫咗個lasagne,我成世冇食過一個咁酸嘅意粉,係咪倒咗半支醋落去?叫咗杯peach ice tea,一飲就知道中伏。又係勁酸!杯嘢應該係檸檬茶,仲要將檸檬篤碎晒嗰隻,再加兩粒1cm大嘅罐頭桃,咁就呃到人。仲有個cream of mushroom soup冇味嘅。唯一正常少少係個pepperoni pineapple mushroom pizza,不過以呢個價錢就唔係好值得。真係「大開眼界」嘅一次午餐。

算啦,當自己聽錯。食咗先算。

仲有個cream of mushroom soup冇味嘅。

真係「大開眼界」嘅一次午餐。
2021-08-08
2021-08-06 495 瀏覽
因有商場現金券,所以揀咗呢間餐廳,環境都唔錯。為慶祝生日訂咗坐窗邊梳化位,不過張枱唔平不停搖晃!侍應小姐都好有禮貌貼心咁介紹晚餐每人叫超過$108可另加$90任食意粉同Pizza(每位計),最後我點咗牛扒同加錢任食,不過我唔建議大家加錢任食,用同等價錢叫其他嘢食好過!任食意粉比茶餐廳更一般,Pizza邊位太硬、餅底太厚、無配料,似麵包舖嘅蕃茄腸仔薄餅麵包咁,只有飲品同甜品可以算係正常啲,咁嘅價錢,可以有更好嘅選擇!

餐前麵包

牛扒
意粉
蘑菇飯
Pizza
芒果菠蘿香蕉椰子水沙冰
麵包布甸
任食意粉比茶餐廳更一般,
Pizza邊位太硬、餅底太厚、無配料,
咁嘅價錢,可以有更好嘅選擇!
2021-08-03
生日
用餐優惠
現金券
芒果菠蘿香蕉椰子水沙冰
麵包布甸
2021-07-26 448 瀏覽
部分食物自取6折,仲平過open rice 訂?訂之前問清楚門口帶位態度麻麻,睇完我open rice 訂單號碼後去廚房望,之後無返返出黎交代就去執枱另外有外賣客等外賣時將自己個袋放喺枱上嘅餐具上面,職員是否應提醒下客人?

外賣自取
2021-07-24 403 瀏覽
首先一去到門口等左好耐都無人理,個個侍應都係行過望你一眼就走左去,叫左2次都無人應,直到我地直頭行入餐廳先有位不耐煩嘅侍應接待。。。叫左2人Tribeca Set, 第一碟放低係parma ham. 我地見到隔離堆rocket都嚇一嚇,好似係另一碟度搬過黎咁,賣相真係好唔討好。另外Balsamic落得太多,舊哈密瓜又好甜,另到塊火腿變左超級配角唔起眼,感覺怪怪第二碟上係青口,放低聞到陣陣蒜香味,即刻有返食欲。個汁忌廉味好出,整體其實好好味,不過有3隻唔開口,有啲可惜。黎到主菜牛扒,落單時為免誤會,已經係 "3成Medium Rare" 咁講,點知切開。。。呢個仲唔係傳說中嘅Welldone牛扒??? 口感味道都唔使多過,總之就完全浪費食材嘅感覺啦。另一主菜Ravioli偏咸,無乜記憶點。甜品Tiramisu有啲甜,2人share一件都覺得太漏喇。去到杯餐飲,加左10 蚊要Latte... 杯咖啡似係有一排無洗咖啡機,有陣味(明嘅就明,好難形容嗰陣味), 真係飲水仲好。其實Amaroni's去過唔少次,本身都幾鐘意,先襯假期突登出黎食。。。可惜,可惜!

另一主菜Ravioli偏咸,無乜記憶點。

可惜,可惜!
2021-07-24
2021-07-19 463 瀏覽
今天特登來到旺角新世紀吃意大利菜。這家餐廳內在環境好,座位寬闊,天花上有美的水晶燈。這裡的雜菜湯味道不過不失,有著菜的料。肉醬炒通粉就覺得好油,與茶餐廳的質數還要差,完全不收貨。巧克力焦糖棉花奶昔,飲落幾creamy,奶昔味道較純。黑松露蘑菇Pizza,黑松露不多而且Pizza口感不算突出,所以一般貨色。今次在這裡消費已加一要$173,價錢算一般抵食,在這裡飲飮品好過吃這裡平價食物,其他散叫食物未品嚐所以今次簡單略評。
今天特登來到旺角新世紀吃意大利菜。

這家餐廳內在環境好,座位寬闊,天花上有美的水晶燈。

這裡的雜菜湯味道不過不失,有著菜的料。

肉醬炒通粉就覺得好油,與茶餐廳的質數還要差,完全不收貨。

巧克力焦糖棉花奶昔,飲落幾creamy,奶昔味道較純。

2021-07-19
2021-07-04 613 瀏覽
這間餐廳一直想試, 結果都幾失望.. 我地點了晚餐過左$108 加每人$90可任食意粉及pizza, 其實任食款式唔多, 意粉有三款, PIZZA 有三款. 結果所謂任食的都是伏, 因為唔好食, 茶餐廳仲好食過佢先來餐前包, 味道一般主菜叫了牛扒$238, 等左成半個鐘先到, 牛扒好鞋口, 點解咁靭加$90 任食PIZZA, 好似食緊個無味麵包咁再到任食意粉, 點解哩個清炒蝦意粉咁辣, 蝦肉得個2 隻,  辣得來又唔香, 茶記仲好食過佢再來快餐式通粉及意粉, 食完唔會再有下次唯一佢D飲品都可以, 我地叫了Sangria $68, Mojito $62 最後埋單價$600, 食D咁樣食物真是很不值, MOKO 樓下URBAN CAFE 仲好食過佢. 食完見到枱面有個公仔, 真係食到懷疑人生...
這間餐廳一直想試, 結果都幾失望..

先來餐前包, 味道一般
餐前包

Tri Tip Steak

加$90 任食PIZZA, 好似食緊個無味麵包咁

蕃茄及黑松露PIZZA

清炒鮮蝦意粉

再來快餐式通粉及意粉, 食完唔會再有下次

焗蝦雞肉通粉 & 忌廉香草意大利粉

Sangria & Mojito

食完見到枱面有個公仔, 真係食到懷疑人生...

2021-07-03
Sangria & Mojito