2024-04-13 51 瀏覽
兩個人食都食唔晒,份量比銅鑼灣嗰間大,嗌咗個$68嘅仲大過我個頭,食物都唔錯,算係又抵又好食。人又唔多,唔使點排隊。食物要自己去攞但員工服務態度好,前台好有禮貌
  • 招牌仙草沙冰
2024-04-11 53 瀏覽
咁啱經過觀塘APM,出面嘅天氣升溫了,有啲悶熱,行入商場里就睇到鮮芋仙。對於芋圓控嘅人肯定不抗拒,點都要入去食返碗冰先開心!今天order嘅係「冰招牌芋圓」,口味同其他嘅舖差唔多,但呢間嘅黑糖味就無咁濃,芋圓就無變,間間都好好食好煙韌!其次就係白玉同芋薯圓,呢間嘅口味比較好,唔會太濟喎,感覺都幾ok,配埋珍珠都好好食而且份量多!店舖環境雖然細啲,不過都坐得幾舒服。不過香港嘅鮮芋仙都有唯一缺點就係只收現金或者八達通,我覺得應該要改進一下喔!食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️價格:⭐️⭐️⭐️

冰招牌芋圓

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
價格:⭐️⭐️⭐️
2024-04-11
冰招牌芋圓
2024-03-02 125 瀏覽
態度極差啲店員好似跛腳咁囉,齋坐在度包外賣,啲客一去取餐就同人講吃完餐具擺左手邊。(紅色頭髮果個)宜家吃甜品都要pt埋樓面咩?咁點解唔分埋人工俾我?我食麥當勞,人啲都唔要求我自己收碗啦,啲嘢咁貴,好意思叫我收埋碗先走咩。咁你不如直接在門口痴張紙寫清楚,吃完好自己收碗先好走!在旺角食,店員只有一個都未試過叫我自己收碗,觀塘這間真是極品囉食💩都唔好食觀塘這間!又貴又難食😹
態度極差
食💩都唔好食觀塘這間!
又貴又難食😹
d 嘢又貴又唔好食, 又要自已拎嘢食同收盤. 又要最低消費$28, 又限時, 服務員又無笑容, 佢地自已大聲同同事 吹水, 唔會再食. 哩間嘢食水心又無服務可言間嘢真心 cls.. 其他店食同類食品應該係哩間2/3價錢, 仙草太苦, 冰太多太大碗,芋圓又少, 其它配料完全食唔到, 食到三份一已經唔想食.熱嘅招牌芋圓勁多糖水但料好少, 一見到時以為俾錯一碗紅豆沙. 味道方面好啖又唔夠熱, 糖水又好稀.真心唔會有下一次幫襯, 觀塘區一大伏店

真心唔會有下一次幫襯, 觀塘區一大伏店

招牌n鮮草
2024-03-02
下午茶
2024-02-15 123 瀏覽
年初二去官塘拜完年緊係順便行下街,最近就係apm,都預左好多食肆未開,有開都排晒長龍。口痕又想食甜品就見到鮮芋仙,之前係旺角食左幾次,依間第一次食,位係勁少同勁迫,行出行入都驚撞倒瀉隔離檯碗野。冬天緊係要食冰先爽,d冰切到好高,大碗過旺角好多,起馬高一半,d料仲好足,一d都冇偷工減料,食到騰騰震,正~ 依碗野3-4個人食都夠,見d人一個人食剩晒,根本冇咩可能一個人食得晒。
2024-01-27 134 瀏覽
見觀塘開左鮮芋仙 終於唔駛特登去將軍澳 我每次食都係食芋圓4號 店員雖然話有熱既 但 室內都係食涷既過癮 呢碗芋園4號52蚊 望落幾大碗 可能左上果舊芋頭係熱既 搞到未食幾啖 就開始溶緊 㩒下手機 一路食 就開始溶到變水 如果芋圓多啲就好了 店員話可以加 一份有6粒 門口接待果位冇笑容 佢個位淨係負責收錢 我建議不如學麥記自己點餐算 可能仲快過佢 全程都冇介紹 究竟係我期待太多定佢地問題呢全程自己取餐自己收盤 差在未自己洗碗 唔明仲可以收咁貴 冇必要唔會再食
見觀塘開左鮮芋仙 終於唔駛特登去將軍澳
㩒下手機 一路食 就開始溶到變水
如果芋圓多啲就好了 店員話可以加 一份有6粒

全程自己取餐自己收盤 差在未自己洗碗
唔明仲可以收咁貴 冇必要唔會再食
2024-01-03 174 瀏覽
我叫了坏芒果沙冰,這是我最愛的甜品。它以新鮮的芒果為主角,搭配冰涼的沙冰,給我帶來無限的清涼感受。芒果的酸甜味道融入沙冰中,令我愛不釋手。每一口都能品味到芒果的豐富風味,實在是甜蜜的享受。
2023-12-25 140 瀏覽
平安夜🧑‍🎄教會傳福音前速食APM鮮芋仙,冇諗過有熱既仙草,正如冇諗過熱既涼粉。叫咗燒仙草1號有小白玉、薏米、芋圓同珍珠。暖笠笠,14度下暖身,第一☝️次食熱既液態仙草,隨住變凍變返半固體,雙重口感
燒仙草1號
2023-12-25
燒仙草1號
2023-12-23 100 瀏覽
突然想飲杯珍珠奶茶但Lunch人頭湧湧有10幾人排隊😳等咗20分鐘先有,但係值得嘅👍茶底靚👍好好飲同鮮奶配合得好好而且啲珍珠煙煙韌韌甜甜Der~😚😚抵我一直咁支持佢🥰🥰
突然想飲杯珍珠奶茶

而且啲珍珠煙煙韌韌甜甜Der~😚😚
抵我一直咁支持佢🥰🥰
外賣自取
2023-12-10 113 瀏覽
鮮芋仙是一家知名的甜品店,他們的芒果特級沙冰是他們的招牌之一。這道沙冰以新鮮的芒果為主要材料,搭配著綿密的冰沙和其他配料,給人一種清爽又美味的感覺。首先,這款芒果特級沙冰的芒果非常新鮮和甜美。每一口沙冰都有滿滿的芒果塊,吃起來非常享受。芒果的酸甜口感和冰沙的清涼口感完美結合,讓人在炎熱的夏天感到涼爽和愉悅。其次,這道沙冰的冰沙質地綿密細膩,入口即化。它不僅口感好,還能帶來一種清涼的感覺,讓人舒爽不已。在夏天享用這款沙冰,無論是在炎熱的陽光下還是在空調房裡,都能帶來一種消暑的享受。最後,這款芒果特級沙冰的配料也非常豐富多樣。除了芒果塊之外,還有其他水果、小吃和甜品配料,如椰果、珍珠、紅豆等,這些配料增加了沙冰的口感層次和豐富度,讓人愛不釋手。總的來說,鮮芋仙的芒果特級沙冰是一道絕對值得品嚐的甜品。它結合了新鮮的芒果、綿密的冰沙和豐富的配料,味道鮮美,口感清爽,給人一種享受夏天的感覺。無論是甜品愛好者還是想要解渴消暑的人,都能在這款沙冰中找到滿足。如果你正在尋找一家好吃的甜品店,我強烈推薦你去品嚐鮮芋仙的芒果特級沙冰。

2023-12-09
招牌豆花豆漿,次次外賣都唔同,有時返到去,豆腐花係碎晒,以為自己係熱關係,第次凍又係咁,但之前買過唔係咁,有時直情唔甜,靠運氣先買到個正常。今次仲慘,比錯外賣,我冇可能次次對咗先走架,只買一樣,人流唔多都咁,有冇心做,冇下次😔

豆花豆漿
2023-11-29
2023-11-17 121 瀏覽
呢幾日天氣翻風,同大大細細行完APM,突然好想食糖水,就嚟咗鮮芋仙,食左兩碗招牌豆漿豆花。店舖細細,木系裝修,清新簡潔,乾淨企理。我哋派咗一陣隊,先入到去。要先點食物,之後才安排座位。豆漿濃郁而香醇,口感順滑,帶有濃厚的豆香味。豆腐花質地細嫩,口感滑順,入口即化。配上豆漿一起食用,味道更加濃郁。芋圓和芋頭是我的亮點。芋圓外Q彈有嚼勁,芋頭則是軟綿綿的,芋香四溢。這兩種最後是珍珠,這是一種經典的配料。珍珠彈牙有嚼勁。呢碗糖水。食落好有層次感,食完好飽足、好有滿足感!不愧為招牌糖水😊
呢幾日天氣翻風,同大大細細行完APM,
突然好想食糖水,就嚟咗鮮芋仙,
食左兩碗招牌豆漿豆花。

店舖細細,木系裝修,清新簡潔,
乾淨企理。我哋派咗一陣隊,
先入到去。要先點食物,
之後才安排座位。

2023-11-15 100 瀏覽
暖橘色的落日夕陽,逐格放映到室內步行天橋,慵懶心情一湧而上。若能吃到Q彈的芋圓,以及綿綿的紅豆湯,才能真正感受到秋天的降臨。🍂 (1) 仙草4號冰仙草基底有仙草凍、仙草沙冰、以及一小瓶奶油。行動代號4號,則代表著配料(芋頭、紅豆、珍珠)。個人情深推介熱呼呼的芋頭以及軟糯香甜的紅豆,配上濃郁的奶香,令整個甜品香氣溢出,順潤不滯。(仙草系列實在難以抗拒,最後沒有點燈紅豆湯~~) 每一口的嫩滑都是如此熟悉,貫徹始終的品質與口感,長期在咀嚼控的排名榜之中。

(1) 仙草4號

2023-11-13
下午茶
2023-10-20 147 瀏覽
話說同我媽咪行街行過Apm,路過見到呢間甜品店嘅門口貼着嘅海報廣告,就被吸引想食佢哋嘅限時甜品,不過我同我媽咪想叫嘅兩樣都咁啱賣晒,坐低左揀右揀,揀咗一個拼盤同糖水試,口感同味道都好唔錯。
2023-10-13 142 瀏覽
第一次食,等咗幾張枱10令分鐘左右都算快。入座前落單付款職員講定用餐時間45分鐘。自己叫咗招牌豆漿豆花嗰款(熱),豆漿無咩味都算,可以催眠自己當低糖健康啲😏 但豆花芋圓少到呢,仲要碗嘢係微暖🥴有啲嘔心。。好似一碗熱嘢攤凍晒咁!係咪我對“熱”嘅認知錯咗🤢 成碗嘢好難食。不過2個朋友叫凍鮮草就話正常。。食到差唔多,負責叫飛/落單/收錢/趕客企門口counter 嗰位女職員就行過拋低一句“用餐時間到啦要交枱”。。咁好啦,大家唸住payme埋整理下啲隨身物品就起身,唔夠5分鐘同一個職員再行嚟催我哋走!邊gut起身打算走嘅同時,同朋友對望一下大家都覺得應該無坐到45分鐘咁耐架,望一望張單8:51pm入座!即係食咗30分鐘已經同我哋講夠鐘要交枱,5分鐘唔夠再催!行出門口見到嗰位女職員同佢講:都未夠鐘,你催咩啫?佢答我哋:因為我有客等緊!所以我哋唔係客?夠鐘嘅,你要我起身好合理,但因為你有客等緊枱,我就要未夠鐘未食晒都要起身係咩道理!?我好嬲答佢咁用餐時間係45分鐘嘛!佢再口嗡嗡駁嘴話“都差唔多啦”。。。。呢位小姐向30分鐘時已經叫我哋走!好想請問佢出糧出2/3係咪都會當差唔多!又唔好食,好趕客!奉

又唔好食,好趕客!奉勸鍾意食嘅客都唔好嚟呢間分店!