2023-03-07 42 瀏覽
每次經過APM都是匆匆忙忙,成日以為這是間外賣芋圓點,原來menu好豐富,入面亦有堂食座位!今次因為剛食完午餐,不想點太飽肚有珍珠及芋圓的飲品,就叫了杯豆漿紅茶,豆漿、紅茶本身都是我喜歡的飲料,但就未試過混合一起飲,原來別有一番風味,豆香濃郁,在走冰、微糖下更能飲出茶的澀味,雙重享受越喝越順口!

2023-02-25 77 瀏覽
芋圓4號 $48叫咗一碗凍嘅芋圓4號。入邊會有刨冰底、仙草、芋頭、紅豆、珍珠。因為好鍾意食白丸所以加多左一個白丸湯圓。今次第一次食,見到真係嘩咗出聲。好大碗!芋頭咁樣甜食都好好味,因為同埋珍珠嘅黑糖漿一齊食,所以食落去唔會好濟同太乾。食得出啲珍珠應該係自己煮,咬落去好煙韌。加埋奶一齊食食落去就會有黑糖漿嘅甜味同埋奶香味。仙草2號$48 又叫多咗一個仙草2號。入面有地瓜、薏仁、珍珠,難得黎鮮芋仙食就梗係加埋芋圓啦。地瓜浸咗糖水所以食落去好好味。好少其他地方嘅甜品會加薏仁,但係咁樣同仙草一齊食都好夾
芋圓4號 $48

仙草2號$48
2023-02-25 62 瀏覽
仙草2號 加芋圓 $48+8凍嘅仙草系列基低包括仙草凍,仙草冰沙,一小杯奶油。🥛配菜有地瓜,薏仁,珍珠🧋一黎到就見到好大碗,🍨而另加嘅芋圓就用一個小碟另上。配菜嘅份量亦都好足。珍珠同薏仁都好有咬口。🍮地瓜食落好棉密,好甜。🍠仙草軟滑Q彈,芋圓大大粒,唔會硬。🍡好啱行完街,食個糖水。🤩

仙草2號 加芋圓 $48+8

凍嘅仙草系列基低包括仙草凍,仙草冰沙,一小杯奶油。🥛

配菜有地瓜,薏仁,珍珠🧋

珍珠同薏仁都好有咬口。🍮

地瓜食落好棉密,好甜。🍠

仙草軟滑Q彈,芋圓大大粒,唔會硬。🍡

好啱行完街,食個糖水。🤩
2023-02-22 45 瀏覽
每次食完晚餐都會心思思想食個甜品先叫做係完美的一餐❤️而今餐嘅甜品就係鮮芋仙嘅冰!雖然唔係第一次食但真心覺得佢好大個!同男朋友一致認為佢唔係話十分好食但係價錢黎講真係不錯的。

2023-02-21 46 瀏覽
前兩日同大學同學行行下街唸住揾個位坐下食個甜品就去咗鮮芋仙。我叫咗招牌豆漿豆花🥛,冇唸過咁大碗同埋咁多料。包括有芋頭芋圓珍珠同豆腐花,樣樣嘢都係好飽肚,搞到食完後就食唔到晚餐。

2023-02-20 48 瀏覽
嚟介紹特色糖水喇✨!見最近介紹咗咁多主食🤣,今次喺時候介紹下糖水啦😍。今次想介紹嘅係人氣糖水店🤪,相信大家未食過都聽過。呢一間糖水店真係次次都一定要等位🫡,可以話係超人氣糖水店✨。想知我嗰日食咗咩糖水,就要繼續睇落去啦~食物方面☝🏻#芋圓6號($48)我今次就試咗呢一碗芋圓6號嘅糖水❤️,呢碗糖水都係其中一款餐廳主力推介㗎🫶🏻。因為我今次就叫咗凍嘅糖水,所以糖水嘅基底就用咗刨冰🧊。食落除咗可以急速降溫🥶,仲帶有黑糖味😋。呢碗糖水除咗有最經典嘅芋圓之外,另外都仲有其他唔同嘅配料㗎✨,分別有粉條、粉粿同埋珍珠🤭。每種配料都帶到唔同嘅口感😬,令到成碗糖水食落都好有層次!#仙草凍 (+$4)另外我都仲加咗一份仙草凍🤩,仙草凍口感滑捋捋,加埋落糖水食一樣咁match❤️。有助昇華成碗糖水㗎🤤。評分以🌕表示(滿分為5)賣相:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑
嚟介紹特色糖水喇✨!

食物方面☝🏻
#芋圓6號($48)

#仙草凍 (+$4)

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
平時收工搭巴士上APM,每次行天橋都會見到呢間鮮芋仙。近日大爺成個星期幫手睇仔又陪玩又陪讀,為左慰勞下佢,就決定買個外賣比個surprise佢先。🥰🥰天橋一入APM第一間就係,超方便。咁啱搭返屋企架巴士就係天橋下邊,買外賣返去都算順路。由於係surprise嘅關係,我要揀比我家大爺,係時候睇吓我地究竟幾了解對方喇🤣🤣🤣🤣個menu仲要勁多野,望完一輪,決定咗就那那臨落order。等咗一陣就聽到叫外賣號數,原來外賣要入去店入邊攞。經過見到入邊原來坐滿晒人,另外見到有人叫咗個超大芒果刨冰好吸引,下次可以再試。外賣盒同匙都有自家logo😍😍😍🥰🥰啱晒鍾意包裝同著重details嘅我😂😂開估喇開估喇,我叫咗芋圓4號$48😍😍😍🥰有芋頭,紅豆同珍珠,當然唔少得重點芋圓喇。因為買外賣,怕啲冰會溶,所以決定走冰只要糖水。好大舊芋頭,又諗又入味,好棉好好味😋😋芋圓加珍珠~煙煙韌韌,夾雜住啲紅豆,口感豐富。因為走冰嘅關係,所以黑糖糖水會比較濃郁,對於平常喜愛走甜嘅搵食黎講會略甜,但大爺佢反而就覺得剛剛好😝😝為咗慰勞返我咁好慰勞佢,我都加$8要咗個抺茶布甸。😂😂😂個配料加購價真係好抵☺️☺️☺️問返大爺究竟佢會

好大舊芋頭,又諗又入味,好棉好好味😋😋

問返大爺究竟佢會揀邊款,佢只係笑笑繼續食無理我。
2023-01-24 101 瀏覽
平時行過,這間糠水舖的外面都總會有一大群(或小群)人站在門外等,今天也不例外。今次,我跟朋友進到店內坐下來慢慢食。座位不寬,有點窄,不喜歡窄的就要坐高一點(吧枱)食物和環境上都很衛生。只是,豆漿超甜,沒有無糖豆腐,也不能另上,我的紅豆宇頭豆腐花超超超.....超級甜!不喜歡。太甜對身體不好。價錢方面也很奇怪,紅豆湯可以配芝麻湯圓(非白玉湯圓)不用加錢,但紫米粥則不能配芝麻湯圓,只能配白玉湯圓,或者加錢。不太理解。
2023-01-23 88 瀏覽
見堂食好多人,就嗌外賣返去啦,滿心歡喜諗住食豆腐花,點知入面得豆漿同埋配料,竟然可以連主要嘅食品都冇落!唔係下下都要打開嚟檢查架嘛,人與人之間嘅信任呢?四十幾蚊得碗豆漿
2023-01-22 56 瀏覽
由落order到真正上菜足足等咗超過20分鐘不斷做D 外賣單打尖 遲過我地入嚟果D轉外賣居然快過我地攞 仲要走埋 我地個餐都仲未到有乜理由做得咁差 等到嚟都唔想食啦差評!
由落order到真正上菜足足等咗超過20分鐘

有乜理由做得咁差 等到嚟都唔想食啦

差評!

2023-01-10 101 瀏覽
麻糬芋圓控必食🤤成日都食招牌豆漿豆花 有芋頭 芋圓 珍珠🧋超級煙韌好好咬口 完全唔硬今次同fd去食 佢第一次食 佢又唔鍾意食芋頭真係浪漫啊唔鍾意食芋頭🤣所以我地冬天都要嗌個牛奶冰食😂😂😂Apm鮮芋仙係天橋隔離都算易搵但呢間分店位置唔算多 睇落唔算寬躺我地都係外賣拎走食 係呢個外賣區都擺滿啲配料好多唔同種類 而且望落都好乾淨好衛生👍🏻Menu都係以芋圓仙草為主有凍有熱嘅甜品 飲品比客人選擇仲有出啲期間限定 好特別 不過我冇乜興趣😆一拎到就打個卡先 外賣都擺得好靚 黑糖醬好正🤤布丁Q麻糬牛奶冰評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻第一次食呢個麻糬牛奶冰 一見到個份量超多仲要勁多配料 大約有6種左右當中我地都覺得個黑白麻糬最最最好食 超級煙韌朋友仲覺得黑糖個個麻糬超好食🤣有兩款布丁 一款杏仁味 一款焦糖味對杏仁味唔太好 食左幾啖就冇再食牛奶冰好好食 勁重牛奶味🥛仲有個雪糕又係好重牛奶味 配搭好好粉粿同小芋圓口感好好 勁爽口煙靭夏天食呢個牛奶冰一定好爽🥶
麻糬芋圓控必食🤤

仲有個雪糕又係好重牛奶味 配搭好好
粉粿同小芋圓口感好好 勁爽口煙靭
夏天食呢個牛奶冰一定好爽🥶
2023-01-07 79 瀏覽
D糖水得劣質、難食的水準對每個幫襯嘅顧客公平咩?但服務態度嗰度真係我人生中最差嘅體驗收銀員態度差到不得了,請問係點樣in D員工架😅佢哋啲語氣好似欠佢哋幾百萬咁,仲睥住人,成副’I‘m watching you!’嘅樣究竟想點?我覺得有句野講得好啱「點樣嘅服務態度,就有點樣嘅食肆」今次真係令到我大跌眼鏡
D糖水得劣質、難食的水準
對每個幫襯嘅顧客公平咩?
但服務態度嗰度真係我人生中最差嘅體驗
收銀員態度差到不得了,
請問係點樣in D員工架😅
佢哋啲語氣好似欠佢哋幾百萬咁,
仲睥住人,
成副’I‘m watching you!’嘅樣
究竟想點?
我覺得有句野講得好啱
「點樣嘅服務態度,就有點樣嘅食肆」
今次真係令到我大跌眼鏡
2023-01-07
2023-01-06 94 瀏覽
突然好想食豆腐花,又想飲豆漿,今日我揀呢間甜品店“鮮芋鮮”真係合晒我心水,叫咗一碗「招牌豆漿豆花」$48招牌豆腐花有芋圓、芋頭、豆腐花濃濃豆漿味、香滑豆腐花佢個芋頭大大嚿,好好味,我真係未試過去糖水店食到咁好食嘅芋頭,好粉嫩芋圓煙煙韌韌最令我欣賞係甜品唔會太甜,一試難忘⋯⋯下次我會試芋圓嘅款式另外佢有下午茶精選都一樣好吸引,價錢公道
招牌豆腐花有芋圓、芋頭、豆腐花
濃濃豆漿味、香滑豆腐花
芋圓煙煙韌韌
最令我欣賞係甜品唔會太甜,一試難忘⋯⋯下次我會試芋圓嘅款式
另外佢有下午茶精選都一樣好吸引,價錢公道
2023-01-05
其他
2023年開始咗幾日,已經係第三次食鮮芋仙😂作為煙韌控,鮮芋仙係最安全最有保證嘅選擇。好怕喺出面食到成舊粉嘅芋圓😩成日嚟APM經過都好多人排,難得今日冇人排,同男朋友又嚟食肥仔水🤣🤣 原來有下午茶揀,下次自私食可以揀食細碗啲🤪芋圓6號 熱紅豆湯 加芋薯圓 $45+$8天氣凍,要食啲熱野暖胃,用紅頭湯做base嘅芋圓6號原來另有番風味,熱食所有料都會煙韌好多!!粉條似一條條薯粉,粉粿就係好食有咬牙嘅啫喱咁🤪 芋薯圓係每次都必點!好大粒嘅番薯圓包住啲芋泥,有兩種口感,好正呀!紅豆湯唔會太甜,飲落暖笠笠☺️食咗一半,都仲有好多粒芋圓,飲極都仲有🤣🤣 兩個人分享一碗就啱哂喇!仙草大滿貫奶茶呢杯係琴日行APM嘅時候口痕買嚟飲嘅,諗住一路行一路飲,點知好fail,你睇下杯野幾大杯,啲料滿到🤣飽到傻嘅野飲,以為係出面珍珠奶茶啲size,結果係兩個人飲先飲得哂🤣。入面有珍珠、白玉、粉粿、粉條、芋圓、芋薯圓同仙草!勁足料,飲極都仲有,料仲多過奶茶🤣🤣 粗飲管都吸唔到啲料,好彩有比叉就方便好多。飲三分甜都覺得偏甜,可能啲料都係有糖水浸過😯 不過飲得呢啲就唔計卡路里喇🤭

芋圓6號 熱紅豆湯 加芋薯圓 $45+$8

仙草大滿貫奶茶
2023-01-04 39 瀏覽
I always like to order their ice to eat!!! It is because it is real hung fukkkk when eat that big bowl of ice 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰The ice is not expensive at all. It only cost $56 then you can enjoy a big bowl of ice. ✨✨✨I strongly recommend guys to share a ice in two. It is because it is really big and it is impossible for a person to finish the whole of them.I think it is sweet and I like the taste of milk sooo much.