餐廳: 駿景軒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-06 339 瀏覽
今次黎到英皇駿景酒店食下佢地既酒店級中菜,駿景軒既菜式環境唔算大,勝在空間寬敞,唔似一般中菜酒樓一樣有種逼挾感瓦罉焗胡椒蝦好食!好香既胡椒味!脆口既蝦殼甚至可以直接連殼食!水煮鮮魚片(小)呢個小字真係一d都唔小好大碗既水煮魚,魚片多,仲有好多涼皮份量一d都唔少,味道亦係十足麻香辣,完全唔比川菜館差黑松露手撕雞原片黑松露係頂,外面被炸子雞既脆皮包住,入面就係黑松露碎手撕雞好唔錯既手撕雞,可能係第二度未必會食到一樣既菜式醬油安格斯牛肉石窩炒飯飯粒炒得好乾身,正每粒飯都比醬油好好咁包住肉粒同飯焦都非常香脆,用石鍋係令佢幾有煲仔飯咁既感覺
今次黎到英皇駿景酒店食下佢地既酒店級中菜,駿景軒既菜式

環境唔算大,勝在空間寬敞,唔似一般中菜酒樓一樣有種逼挾感

瓦罉焗胡椒蝦
好食!好香既胡椒味!脆口既蝦殼甚至可以直接連殼食!

水煮鮮魚片(小)
呢個小字真係一d都唔小
好大碗既水煮魚,魚片多,仲有好多涼皮
份量一d都唔少,味道亦係十足麻香辣,完全唔比川菜館差

黑松露手撕雞
好唔錯既手撕雞,可能係第二度未必會食到一樣既菜式

醬油安格斯牛肉石窩炒飯
飯粒炒得好乾身,正
每粒飯都比醬油好好咁包住
肉粒同飯焦都非常香脆,用石鍋係令佢幾有煲仔飯咁既感覺
2023-11-05 274 瀏覽
高級酒店的中餐廳,環境氛圍典雅奢華。燈光柔和瓦罉焗胡椒蝦。經過瓦罉焗烤而成。一股濃郁的胡椒香氣迎面而來。大蝦肉質鮮嫩,入口彈牙,與胡椒的香辣味完美融合。粟米鱈魚球。外層炸至金黃酥脆。魚球內部鮮嫩多汁,粟米的甜味和鱈魚的鮮美相互襯托。每一口都帶來了魚香和粟米的甜味川味口水雞和椒鹽九肚魚。川味口水雞以嫩滑的雞肉搭配辣椒油和特製的麻辣醬汁。每一口都充滿了辣味和麻味,刺激味蕾。椒鹽九肚魚炸至酥脆,搭配椒鹽調味。魚肉鮮嫩,外層酥脆,每一口都帶來了魚香和椒鹽的鹹香安格斯牛肉石窩炒飯。牛肉肉質嫩滑多汁,配上炒飯的香氣,口感豐富而飽滿。
高級酒店的中餐廳,環境氛圍典雅奢華。燈光柔和

位於英皇駿景酒店內的一間中菜廳,環境舒適以及職員都很有禮貌,餐廳更設有私人包廂,同一大班朋友食飯或者商業面談都非常適合!香烤豬髀仔伴咖哩 $288賣相很吸精,豬髀肉嫩多汁,加埋秘製的咖哩醬非常可口,醬汁很有誠意吃得出有滿滿的香料跟花生碎🥜栗米鱈魚球 $312栗米汁與魚球分開上,當你吃的時候才把醬汁淋上,保持魚的脆度,魚肉新鮮彈牙,剛剛新鮮炸出不錯胡椒蝦$448一上枱已經香氣撲鼻!整個砂鍋都是胡椒粒,上面的大蝦是已經預先開邊及過油,每一隻蝦都吃到胡椒的咸香醬油安格斯牛柳粒石窩炒飯 $238炒飯粒粒分明,加上和牛粒幾豐富最後附送甜品紅豆沙及腐竹糖水都很足料👍🏻👍🏻

香烤豬髀仔伴咖哩 $288

栗米鱈魚球 $312

胡椒蝦$448

醬油安格斯牛柳粒石窩炒飯 $238
炒飯粒粒分明,加上和牛粒幾豐富

最後附送甜品紅豆沙及腐竹糖水都很足料👍🏻👍🏻
2023-10-24 285 瀏覽
鄰近跑馬地馬場旁有一家四星級酒店,英皇駿景酒店,當中位於一樓駿景軒曾鑊米芝蓮推介,重要聚會值得一來品嚐。駿景軒灣仔皇后大道東373號英皇駿景酒店1樓川味口水雞口水醬汁調配得相當出眾,辣度不會太辣但又充滿藤椒香味,而且雞件接近無骨,非常有咬口!椒鹽九肚魚大眾人都喜愛小食之一,炸粉炸得薄身,吃出九肚魚香味。大哥芥菜豬骨煲大量芥菜滿滿豬骨湯汁,我會視為一個飽肚的湯,解渴得來豬骨非常細嫩,吃出豬骨的香。水煮鮮魚片鮮紅色水煮辣汁亦同樣鋪滿藤椒香,而且所選擇的魚塊特別厚身,啖啖肉真吸引。醬油安格斯牛肉石窩炒飯餐廳誠意之作,非常有鑊氣,而且放係熱石窩到,保持溫暖。最後仲有糖水送,我果日仲有3款糖水綠豆沙、 腐竹糖水、番薯糖水選擇,超有心!

駿景軒
灣仔皇后大道東373號英皇駿景酒店1樓

川味口水雞

椒鹽九肚魚
大眾人都喜愛小食之一,炸粉炸得薄身,吃出九肚魚香味。

大哥芥菜豬骨煲

水煮鮮魚片

醬油安格斯牛肉石窩炒飯
餐廳誠意之作,非常有鑊氣,而且放係熱石窩到,保持溫暖。

2023-10-23 299 瀏覽
陪媽媽去伊館睇騷,知道駿景軒係米芝蓮餐廳,於是豪一次同媽媽去食個午餐。佢有點心嘅,不過佢嘅川菜又好出名,所以就叫咗3個餸同一個砂窩炒飯。叫咗拔絲咕嚕肉、清香藤椒魚、黑松露手絲雞同埋醬香安格斯牛肉石窩炒飯。拔絲咕嚕肉一嚟到就好香,而已熱氣騰騰,明顯係即炒一離鑊就上枱,好有誠意,。咕嚕肉外脆內嫩,炸皮非常薄脆,豬肉冧滑有肉汁,一連吃咗三四塊。清香藤椒魚份量驚人,滿滿一大窩,有木耳、豆芽、萵荀、薯粉,最重要係有好多魚塊。黑松露手撕雞有原片黑松露,真係好名貴,松露味充滿着雞肉,雞肉又有雞味,相互輝影,雞皮好薄好香,完全不油膩,一絕。醬香安格斯牛肉石窩飯未上桌,遠遠便有香氣飄到,上到桌熱氣騰騰,有着石窩熱度的滋滋聲,賣相吸引,飯粒沾滿醬油,牛肉粒有濃濃牛味,好吃得不得了。最後每樣餸都吃不完,除咗魚窩,其他都打包返屋企再歎過。

清香椒滕魚

醬香安格斯牛肉石窩飯

最後每樣餸都吃不完,除咗魚窩,其他都打包返屋企再歎過。
2023-10-17
清香椒滕魚
醬香安格斯牛肉石窩飯
英皇駿景酒店1樓嘅《駿景軒》下午時間都幾多人過嚟食點心,除咗點心仲有小菜食,同朋友叫咗幾個小菜食吓ღ 大哥芥菜豬骨煲芥菜索晒咸香嘅豬骨精華,好滋味,芥菜仲有解毒消腫嘅功效,啱晒我😌ღ 瓦罉焗胡椒蝦香噴噴!連瓦罉上枱,入面用咗大量嘅胡椒去焗大蝦,胡椒香氣入晒蝦內😍 剝咗蝦殼都聞到胡椒嘅味道🤤大蝦新鮮爽彈,鮮甜惹味ღ 拔絲咕嚕肉醬汁掛上鬆脆可口嘅咕嚕肉,外層黏黏QQ甜甜嘅薄膜,帶有拔絲效果ღ 醬油安格斯牛柳粒石窩炒飯香氣濃郁!炒飯有粒粒飯焦加上安格斯牛肉嫩口,每一啖都超滿足

ღ 大哥芥菜豬骨煲

ღ 瓦罉焗胡椒蝦

ღ 拔絲咕嚕肉

ღ 醬油安格斯牛柳粒石窩炒飯
香氣濃郁!炒飯有粒粒飯焦加上安格斯牛肉嫩口,每一啖都超滿足
朋友由外國返嚟入住呢間位於灣仔嘅酒店先知道原來隱藏咗間有水準嘅中菜廳我地揀咗幾道菜幾有特式.味道超越一般酒樓如果鍾意食辣.都好多川味菜式選擇✨瓦罉焗胡椒蝦原煲瓦罉加入大量胡椒大蝦充滿香噴噴胡椒香蝦肉爽彈好新鮮✨拔絲咕嚕肉夾起咕嚕肉充滿拉絲感酸酸甜甜 好開胃✨ 大哥芥菜豬骨煲豬骨煲湯底清甜加上芥菜 兩者結合.味道好夾✨醬油安格斯牛肉石窩炒飯好鍾意呢個石鍋炒飯面層舖上木魚絲熱辣辣.加入粒粒安格斯牛 再混入醬油嘅味道好惹味整體食物質數.服務.超出預期一定有下次
朋友由外國返嚟

整體食物質數.服務.超出預期
一定有下次
2023-10-20
2023-10-18 217 瀏覽
慶祝紀念活動找了一家英皇品牌的酒店,當中位於一樓的中菜推薦大家一試,而且不得不提這家中菜曾獲得米芝蓮一星推介!簡單點了幾道特色菜:川味口水雞、椒鹽九肚魚、大哥芥菜豬骨煲、水煮鮮魚片、醬油安格斯牛肉石窩炒飯,一嚐之下真的令人意外驚喜。當中必提 川味口水雞 ,非常用心,上桌時會將口水汁分開,就怕吃不了太辣的朋友可以自己沾適量辣汁,而且辣汁配製炒得非常香,雞件少骨每口都是肉!另外水煮鮮魚片,真的滿滿都是辣椒、藤椒等香料配料,提昇魚片味道,而且魚肉每塊都十分之厚,是爽口嘴嚼的感覺!黎到呢家餐廳真的必需試試川菜,保證滿意!整體每道菜式都很高質,而且服務很到位,讚!飯後仲送糖水,滿足晒 。

飯後仲送糖水,滿足晒 。
座落在英皇駿景酒店,餐廳的環境氣派非凡~ 一走進空間映入眼簾的便是高貴華麗的大廳,用上了典雅貴氣的淡綠色為裝潢主調,給人雅致恬靜的氛圍。透明波波吊燈之下,等候區更設有舒適的梳化卡位,配上西洋花瓶欄杆,更添藝術氣息。✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • ⋆✿/ 環境 Environment / 餐廳環境分了兩個用餐區,~餐廳的室內設計、燈飾裝飾、桌椅、杯碟器具及擺設全部都很精緻,加上座位非常寬敞,讓人可以舒適享用中菜佳餚的盛宴~🪄❧/ 食物 Food /晚市過來的話,這裡主要提供單點和套餐,人均$500-700左右,以食物的份量和質素來說,性價比非常高~ ⍨🥂我們點了幾道晚市菜式:✨瓦罉焗胡椒蝦✨拔絲咕嚕肉✨醬油安格斯牛柳粒石鍋炒飯✨大哥芥菜豬骨煲✨腐竹薏米糖水✨番薯糖水✨綠豆沙☀︎/ 服務 Service /餐廳收加一服務費。店員全為香港人,點菜時主要以廣東話溝通。這裡的服務很好,他們不時會幫你斟水,而且也會因應你的用餐情況,適時呈上下一道菜式,讓你可以慢慢享受細嚐每道course的味道。他們會向客人打招呼,說「歡迎光臨」和「再見」,非常親切有禮。✎/ 其他 Others /
座落在英皇駿景酒店,餐廳的環境氣派非凡~
✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • ⋆

✨綠豆沙
☀︎

/ 服務 Service /

/ 其他 Others /

餐廳佔了全層,洗手間位於餐廳裡面,有三格,清潔程度整潔乾淨。
餐廳聘請的員工十分well-trained,甚有待客之道,殷勤有禮。
𓆇

喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

駿景軒
香港灣仔皇后大道東373號英皇駿景酒店1樓

2023-10-15 3604 瀏覽
💁‍♀️ 25/9/2023(Mon), Dinner🍽話說💁‍♀️為食妙妙既🙍🏻‍♂️朋友仔早前去灣仔駿景酒店 @theemperorhotel staycation🏨後,去左酒店裏面,一間曾獲米芝蓮一星🤩餐廳殊榮既中菜廳🥢 ,食過佢地裏面其中既鎮店名菜 - 瓦罉焗胡椒蝦 🦐,覺得佢地新派既粵菜,煮得非常出色!!! 係咁極力推介💁🏼‍♀️為食妙妙去食下咁話! 🤔好啦! 打鐵要襯熱🤜🏻聽完朋友仔講到咁正🤤,即刻book位訂枱☎️,孖埋另一位又係好鍾意食~又好食得既👱🏼‍♂️好朋友仔,去拜訪下佢地D新派既粵菜先😏!中菜廳位於酒店1樓既位置,中式高雅氣派既環境佈置,坐得相當舒服👍🏻而今日我地order咗:瓦罉焗胡椒蝦 $448將大量白胡椒覆蓋住新鮮既大蝦(大約有8隻)🦐,放入瓦罉內焗製而成,係一個好特別既做法🧐,焗出黎既大蝦肉質鮮甜彈牙,散發住陣陣胡椒既香味,兩者加埋非常匹配,確實令人一試難忘😋❤️,難怪朋友仔會極力推介😋😋粟米鱈魚球 $468話說呢道菜暫時未SHOW係餐牌到,而我地問開職員有無D新既菜式推介時,🧑‍💼職員就推介左呢款👉"粟米鱈魚球🌽🐟🟡 ",見係新菜式~我地就叫左黎試下啦😋😋😋眾所周知
💁‍♀️ 25/9/2023(Mon), Dinner🍽
而今日我地order咗:
瓦罉焗胡椒蝦 $448
粟米鱈魚球 $468
眾所周知🥸,鱈魚低脂肪、含有豐富既蛋白質同Omega-3等等既營養,係營養價值好高既魚🐟,烹調既方法亦可以有好多種,而店家就用左酥炸既方法去處理: 掃上薄薄一層既蛋白漿將鱈魚炸到金黃又鬆脆😍,我地將熱辣辣酥炸左既鱈魚球,淋上左香甜既粟米粒羹,微暖既粟米粒羹😋加上薄蛋白漿炸到外層好脆身,而無半點油炸酥味既鱈魚球,食落魚肉肉質柔軟嫩滑🤤,口感層次豐富,呢道菜做到恰到好處👍🏻👍🏻👍🏻幾有驚喜,唔錯唔錯😋💗
百花炸釀松葉蟹鉗 $188
蝦膠又稱「百花」,去飲宴食百花炸釀蟹鉗就食得多,但係用松葉蟹鉗黎整既,印象中都係第一次食😍。上枱時炸到外層酥脆又熱辣辣既松葉蟹鉗,望落比平時飲宴食開既炸蟹鉗大隻同脹卜卜好多😍😍,咬落去每口都係啖啖爽彈既蝦膠同鮮甜既松葉蟹肉😋,配上酸甜醬更加滋味😋
醬油安格斯牛肉石窩炒飯 $238
炒飯好講求廚師既功架夠唔夠深厚,要做到軟硬適中,粒粒分明一d都唔易! 而呢度既廚師就絕對做到👍🏻,大大窩熱辣辣既炒飯面鋪滿左木魚絲😋,木魚絲既魚香鮮味將整個炒飯再度提鮮,加上嫰滑既安格斯牛肉粒同炒至色澤均勻既飯粒,加埋鍋底微微焦濃既飯焦,呢個“精髓”飯焦,真係千祈唔好錯過🤤🤤🤤
最後餐廳送上腐竹薏米糖水同蕃薯糖水,兩款糖水都唔會太甜,正合我意,為呢餐中菜劃上一個完美既句號😋😋😋
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤ 🙆‍♀️(為食妙妙) 整體食評:9.5/🔟
👉🏻上菜速度恰當,服務亦好體貼❤
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-09-25
餐廳的環境典雅舒適,裝潢雅緻,粵菜水準非常高,重點是每道菜式均是即點即煮,確保送上餐桌時菜式依然保持溫度夠熱,讓人饞涎欲滴!這裡的糖水的質素同樣出色,屬於生日/節日慶祝之選!瓦罉焗胡椒蝦這道菜式賣相非常吸引,滿滿的胡椒粒把炸香的鮮海蝦覆蓋住,濃濃的胡椒香味撲鼻而來,滋味十足!咬開蝦殼,裡面的蝦肉仍然保持爽口彈牙,而且胡椒的香氣充分滲透蝦肉,非常入味。醬油安格斯牛柳粒石鍋炒飯石鍋炒飯是以原個石鍋奉上,飯量大約有三至四人的份量,適合家庭聚會分享。飯粒完美地吸收到醬油的精華,加上多汁細嫩又富有嚼感的安格斯牛柳粒,還有增加鮮味的木魚絲,味道層次非常豐富。拔絲咕嚕肉 咕嚕肉非常香脆,炸漿超薄。醬汁酸酸甜甜,以山楂汁煮成濃稠。菜式帶有拔絲效果,掛上鬆脆可口肉塊,放久了也保持脆口。大哥芥菜豬骨煲湯底用新鮮豬骨熬成,非常鮮甜濃郁,加上脆脆的芥菜,湯甜菜鮮。腐竹薏米糖水腐竹雞蛋糖水清香嫩滑、軟綿滋潤。腐竹煮到好像「豆漿」般完全溶化的,薏米口感煙韌,非常好喝。多喝幾口可以滋潤養顏~番薯糖水番薯糖水味道香甜,番薯口感鬆化軟綿,喝到嘴裡不只有甜味,還帶著薑的微辣感。綠豆沙綠豆沙綿滑流沙,清香順喉,喝完會有種透

瓦罉焗胡椒蝦

醬油安格斯牛柳粒石鍋炒飯

大哥芥菜豬骨煲

腐竹薏米糖水

番薯糖水

綠豆沙
綠豆沙綿滑流沙,清香順喉,喝完會有種透心涼嘅感覺~
2023-10-02 2454 瀏覽
位於灣仔駿景酒店入面嘅駿景軒,聽聞一向貫徹傳統不計成本🫢,堅持選用新鮮食材🥰,所以得到米芝蓮一星⭐️餐廳美譽👍。今晚由好朋友💃帶領之下,Duck哥🦆終於有機會可以去試下😍。餐廳位於酒店1️⃣樓,地方唔算大,但環境舒適,座位闊落。餐牌📔選擇幾多,除咗主打嘅四川🌶菜式外,其他粤菜都唔少選擇🥰。瓦罉焗胡椒蝦 $448一上枱已經非常吸引😍,勁多胡椒粒包住啲蝦🦐,香氣撲鼻;胡椒蝦🦐全部都採用新鮮嘅海蝦,隻隻爽口彈牙🤗,食落仲有啖啖胡椒香味☺️,真係又香又惹味😋。粟米鱈魚球 $468鱈魚炸到金黃色🟡,由於用咗蛋白漿🥚,所以粉漿好薄好脆😋。鱈魚有6️⃣件,全部無骨大大件;另外有碗甜甜嘅栗米汁🌽,入面有一粒粒脆卜卜嘅粟米粒,淋上魚塊一齊食,又甜又脆😋,口感一流,如果可以撈飯食🍚,更是一流🤤。百花炸釀松葉蟹鉗 $188/隻2️⃣隻松葉蟹鉗🦀好巨型,入面好足料,外面就炸到金黄色🟠,香脆而不油膩,蘸埋甜酸醬更好味😋。醬油安格斯牛肉石窩炒飯 $238老老實實真係好大窩😂,安格斯牛肉🐂切成粒狀,炒飯粒粒分明,每啖都充滿醬油🧉同埋牛油🐂嘅香味,一啖接一啖,好食到停唔到口🤤。最後食完仲會送埋糖水,今日有腐竹薏米糖水和蕃薯糖

瓦罉焗胡椒蝦 $448

粟米鱈魚球 $468

百花炸釀松葉蟹鉗 $188/隻

醬油安格斯牛肉石窩炒飯 $238

最後食完仲會送埋糖水,今日有腐竹薏米糖水和蕃薯糖水🍠可以選擇。腐竹薏米糖水口感順滑,唔係太甜😋;至於蕃薯糖水🍠,薑味🫚唔重,同樣唔係太甜🥰。

總括而言,以一間酒店入面嘅中菜廳嚟講,價錢合理;食物全部都大大份,而且質素絕對係米芝蓮級;再加上服務殷勤,俾5️⃣星級酒店有過之而無不及。嚟緊國慶假期,真係要同屋企人再食多餐。

2023-09-25
  • 粟米鱈魚球
  • 百花炸釀松葉蟹鉗
  • 醬油安格斯牛肉石窩炒飯
  • 瓦罉焗胡椒蝦
水煮牛肉 - 真係一道正宗川菜,辣味爆炸!嫩滑的牛肉片配上麻辣湯底,辣得刺激又開胃。湯底係用特製辣椒醬煮成,辣味香辣鮮明。再加埋啲蔬菜同豆芽,增添口感同層次。每一啖都係一股辣辣嘅滋味,係辣辣嘅同時仲有牛肉嘅鮮香,好過癮呀!配料仲有薯粉同青瓜,好爽👍🏻👍🏻安格斯牛柳粒石鍋炒飯 - 安格斯牛柳粒味道豐富,而石鍋炒飯係用熱騰騰嘅石鍋炒出嚟,飯底金黃酥脆,散發出香氣。每一口飯同牛肉都完美結合,帶點微辣嘅牛肉令味道更豐富,面頭嘅木魚碎增加到成個飯嘅口感👍🏻飯炒到粒粒分明,份量仲要好足,抵食呀!

2023-09-10 287 瀏覽
灣仔皇后大道東戈邊有數間酒店🏨之前喺戈邊番工成日會經過,食就冇喺呢幾間酒店食過,今次終於有機會去英皇駿景酒店食,環境有點氣派,員工友善體貼👍🏼✿ 百花炸釀蟹鉗 $188炸蟹鉗相信冇人抗拒到🦀兩隻大大隻內裡好足料,炸得香脆而不膩,沾上酸甜醬更滋味。✿ 拔絲咕嚕肉 $268咕嚕肉要拔絲要一定技巧,平時茶餐廳都有咕嚕肉食但冇乜邊間真系做得好。咕嚕肉外皮香脆可口,醬汁甜味令人不得不愛上❤️肉質偏向結實,拔絲效果好打卡😆✿ 黑松露手撕雞 $308好新派嘅中菜款式,手撕雞連外皮呈上,非常脆卜卜👍🏼手撕雞每啖充滿黑松露味🖤雞肉亦十分嫩滑。✿ 安格斯牛肉石鍋炒飯 $238安格斯牛肉真夠高級,表面系滿滿木魚,充滿日式風味。底下超多安格斯牛肉🐮肉味亦不俗,石鍋炒飯令炒飯好有鑊氣,加上啲飯焦脆脆夠正。

✿ 百花炸釀蟹鉗 $188

✿ 拔絲咕嚕肉 $268

✿ 黑松露手撕雞 $308

✿ 安格斯牛肉石鍋炒飯 $238
2023-09-06
2023-09-10 210 瀏覽
朋友知我鐘意食中菜今次去左間主打川粵菜的高級中菜廳 #駿景軒據知獲米芝蓮一星餐廳美譽😍食物同服務都有水準。百花炸釀蟹鉗 $188蟹鉗大大隻,炸到金黃色脆卜卜,將蝦膠釀入蟹鉗,食到一絲絲既蟹肉,真材實料,味道濃郁又鮮甜,口感豐富彈牙👍🏻。🐽拔絲咕嚕肉 $268咕嚕肉酸酸甜甜,大人細路都岩食,見抬抬都必點🤣。炸漿薄外皮脆卜卜,粒粒都有拉絲效果。肉質軟腍有咬口,酸甜味恰好,就算放耐左外皮仲係好脆口。🐔黑松露手撕雞 $308將雞去皮炸香,脆口之餘,透薄不油,做成手撕雞,肉質嫰滑,香氣松露味十足。🐮安格斯牛肉石鍋炒飯 $238牛肉充滿濃濃香氣,炒飯粒粒層次分明,放入石鍋內,有我最愛既飯焦。面頭佈滿木魚絲,獨特既魚鮮香味,更添惹味。
朋友知我鐘意食中菜
今次去左間主打川粵菜的高級中菜廳 #駿景軒
據知獲米芝蓮一星餐廳美譽😍
食物同服務都有水準。

百花炸釀蟹鉗 $188

🐽拔絲咕嚕肉 $268