2021-07-02 622 瀏覽
有一晚瞓唔着,諗起以前食過好正嘅藥膳雞米線。突然好想食!就睇下香港有邊度可以食到類似嘅養生米線。之後上OpenRice度睇,見到依間叫馬祖養生米線,menu上嘅菜式都有少少類同,就諗住去試一試!鋪面都算細,應該淨係可以坐到五至六台客人。點左兩個自家製嘅飲品,個人覺得桂花烏龍冷泡茶比四季春泡茶好飲。因為個桂花茶味出啲!我就點左一個(3)蟲草花藥膳農場雞米線 轉做手工麵碗麵到嘅時候聞到好香,份量都足夠一個人食!手工麵麵質唔算太特別。下次如果再食,應該唔需要加$10轉左依個麵,我會照跟白飯或者純粹跟米線可能會更加吸引!值得一提嘅係,農場雞嘅肉好滑。難得一次係會食晒所有雞肉!個湯底有藥膳味,不過偏甜!可能紅棗嘅比重佔較為多,食到最後,唔知點解覺得個湯底越嚟越甜!

鋪面都算細,應該淨係可以坐到五至六台客人。

我就點左一個(3)蟲草花藥膳農場雞米線 轉做手工麵
碗麵到嘅時候聞到好香,份量都足夠一個人食!

值得一提嘅係,農場雞嘅肉好滑。難得一次係會食晒所有雞肉!

個湯底有藥膳味,不過偏甜!
2021-07-02 415 瀏覽
《馬祖台灣養生湯麵館》近排出街食得太多,想搵間健康少少既餐廳ᴅɪɴɴᴇʀ收工同朋友嚟咗呢間近排都幾出名標榜藥膳養生湯麵店~🐂藥膳古早牛肉湯配手工麵($𝟽𝟻)超級大的一碗😳😳細食既絕對建議sʜᴀʀᴇ食😝湯底顏色超級濃郁,有啲似台灣既紅燒牛肉麵😳藥膳味係有既但唔算好重~牛肉同麵既份量都超多😳牛肉煮得好腍同入味,手工麵好彈牙,軟硬適中~🐓香辣養生湯農場雞米線($𝟼𝟼)朋友叫的,因為唔太食得辣所以淨係飲咗少少湯~少少都已經覺得好辣🙈但藥膳味係比牛肉湯嗰款更重~份量又係好多~ 雞肉嫩滑可口~🍡藥膳上湯貢丸($𝟹𝟶)有成6粒大大粒既貢丸~咬落好ᴊᴜɪᴄʏ 起平時食嗰啲更加大同多汁多肉~好快ko 晒~🫖自家制桂花烏龍冷泡茶($𝟷𝟼)因為湯底都較濃同入味所以野飲叫返啲清清地既就岩晒!桂花味香,清清甜甜咁唔錯~個樽仲幾靚下~以中環呢個地段嚟講,咁既價錢食到大大碗養生麵都算唔錯架喇!
《馬祖台灣養生湯麵館》
近排出街食得太多,
想搵間健康少少既餐廳ᴅɪɴɴᴇʀ
收工同朋友嚟咗呢間近排都幾出名標榜藥膳養生湯麵店~

🐂藥膳古早牛肉湯配手工麵($𝟽𝟻)
超級大的一碗😳😳
細食既絕對建議sʜᴀʀᴇ食😝
湯底顏色超級濃郁,有啲似台灣既紅燒牛肉麵😳
藥膳味係有既但唔算好重~
牛肉同麵既份量都超多😳
牛肉煮得好腍同入味,
手工麵好彈牙,軟硬適中~

🐓香辣養生湯農場雞米線($𝟼𝟼)
朋友叫的,因為唔太食得辣所以淨係飲咗少少湯~
少少都已經覺得好辣🙈
但藥膳味係比牛肉湯嗰款更重~
份量又係好多~ 雞肉嫩滑可口~

🍡藥膳上湯貢丸($𝟹𝟶)
有成6粒大大粒既貢丸~
咬落好ᴊᴜɪᴄʏ
起平時食嗰啲更加大同多汁多肉~
好快ko 晒~

🫖自家制桂花烏龍冷泡茶($𝟷𝟼)
因為湯底都較濃同入味
所以野飲叫返啲清清地既就岩晒!
桂花味香,清清甜甜咁唔錯~
個樽仲幾靚下~

以中環呢個地段嚟講,咁既價錢食到大大碗養生麵都算唔錯架喇!
2021-06-24 449 瀏覽
作為前中環人~好鍾意去和安里搵食!今次要快食,揀咗滋補養生嘅 馬祖台灣養生湯麵館藥膳古早牛肉湯手工麵 $75第一啖一定係飲湯😌好濃藥材味同牛味👍🏻四大嚿牛肉,唔係腍但又唔韌,兩大舊蘿蔔都好入味👍🏻手工麵出色,扁的,好掛到湯,睇佢隻色就知入哂味,其他轉手工麵要加$10,呢個唔洗!食快啲,凍咗啲油頃喺面藥膳桃膠農場雞米線 $67湯頭清甜,一樣食到濃濃嘅藥材味,牛湯比較重口味,呢個就清清地😋超多桃膠👍🏻雞就唔算太入味,切得比較大件,但雞肉都好嫩滑嘅!另外見到有個台灣直送澎湖特A級花枝丸$48,一直心思思想試,食得出係用新鮮墨魚肉打成飲品有罐裝、自家冷泡茶可選整體來講,好唔錯,高質小店養生之選

藥膳古早牛肉湯手工麵 $75
藥膳古早牛肉湯手工麵

藥膳桃膠農場雞米線 $67
桃膠藥膳農場雞米線

另外見到有個
台灣直送澎湖特A級花枝丸

飲品有罐裝、自家冷泡茶可選
整體來講,好唔錯,高質小店養生之選
藥膳古早牛肉湯手工麵
桃膠藥膳農場雞米線
台灣直送澎湖特A級花枝丸
  • 藥膳桃膠農場雞米線
2021-06-22 232 瀏覽
中環,放午餐時間超多人, 我就係路過見到咁多人排隊湊下熱鬧試試依間先鋪面細細但係有兩層, 都算可以容納好多人而空間亦都唔會太窄, 天氣咁熱曬完一輪入到餐廳,冷氣好夠凍添自家製冷泡桂花烏龍茶又確實幾好味非常清甜試咗個藥膳雞有紅棗蟲草花同埋我最鍾意嘅芫茜, 不過個湯底就鹹咗啲, 又唔係好夠酒味, 普普通通反而個牛腩麵 個牛腩好林好好味但唔係主打招牌, 價錢方便算係平民化價錢,喺中環地區一百蚊左右人均消費, 可以值得下次再嚟食

自家製冷泡桂花烏龍茶又確實幾好味非常清甜

2021-06-21 174 瀏覽
主打台灣🇹🇼藥膳養生湯米線的馬祖💖店內推出的湯麵系列相當受歡迎, 尤其是藥膳蟲草花養生雞湯, 湯底均加入紅棗、桂圓、黨蔘等十多種藥材熬煮,進食美食同時養生~#蟲草花藥饍農場雞米線 $67當然要點一個招牌蟲草花藥膳湯底🥰而配料方面便選了農場雞🙈蟲菜花份量頗多, 而湯底雖說是藥饍, 但一點也不難接受😋而且感覺十分健康🥳而雞肉味道鮮甜, 口感略為有一點點粗糙🧐味道小評分:😋😋😋😋/5#香辣藥饍牛肉湯手工麵 $77另外點了香辣版的藥饍牛肉湯😆辣味不會太難接受或蓋過藥饍湯底🥰牛肉十分入味不過烹煮時間有點太長🧐手工麵平常要額外加$10,不過這一款可以免費選擇🤪而手工麵頗有口感而不會太厚~味道小評分:😋😋😋😋/5#藥饍上湯墨魚春卷 $30同樣使用了藥饍上湯,但這一個湯底會較鹹🧐墨魚🦑春卷切成了一口大小,一份共有六粒,口感偏軟味道小評分:😋😋😋/5#冷泡桂花烏龍茶 $19小編最喜愛的冷泡茶~桂花味十分香濃,配搭烏龍茶絕對是絕配~味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰/5環境:💕💕💕/5服務:✅✅✅/5打卡指數:📸

#蟲草花藥饍農場雞米線 $67

#香辣藥饍牛肉湯手工麵 $77

#藥饍上湯墨魚春卷 $30
味道小評分:😋😋😋/5

#冷泡桂花烏龍茶 $19
小編最喜愛的冷泡茶~桂花味十分香濃,配搭烏龍茶絕對是絕配~

整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰/5
環境:💕💕💕/5
服務:✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
2021-06-13 216 瀏覽
中環性價比台灣雞米線😋😋中環返工嘅時候食飯成日都又貴又細份 🥲今次就發掘到呢一間主打藥膳養生雞可以配飯或者米線 我就梗係揀米線😎喺中環來講可以話係性價比之王啦👏.🎈麻油雞藥膳米線 ($66)一上枱就聞到好香既麻油味😋👉雞肉方面雞肉既份量都好慷慨 有差不多成七八件雞!連雞髀位置都有😋 每件都大大舊 啖啖肉 雞既質素亦唔差 食到有雞味亦唔韌👍👉湯底方面一碗麵入面好足料 有蜜棗龍眼湯頭飲落清甜有雞味 後勁就會有d藥材當歸味 食完碗面都冇口乾 應該冇乜點落味精😋👉米線方面作為靈魂既米線 質地唔錯 唔會太淋 有少少咬口.🎈黑蒜藥膳農場雞米線 ($68)同前一碗一樣 一上枱就聞到好香既黑蒜味 黑蒜雞湯比起普通雞湯更具層次👍黑蒜油浸滿湯面 每啖面都有濃郁黑蒜味鍾意黑蒜嘅朋友絕對唔可以錯過啊😋碗湯好飲到食完之後都飲左差唔多半碗湯😍.🎈總括而言藥膳雞港湯麵走健康路線 啱晒附近既OL😋比較欣賞嘅係除咗湯底有誠意 雞肉都算嫩滑可以唔使次次食譚仔🤣
中環性價比台灣雞米線😋😋

中環返工嘅時候食飯成日都又貴又細份 🥲
今次就發掘到呢一間主打藥膳養生雞
可以配飯或者米線 我就梗係揀米線😎
喺中環來講可以話係性價比之王啦👏
麻油雞藥膳米線

🎈麻油雞藥膳米線 ($66)
一上枱就聞到好香既麻油味😋
👉雞肉方面
雞肉既份量都好慷慨 有差不多成七八件雞!
連雞髀位置都有😋 每件都大大舊 啖啖肉
👉米線方面
作為靈魂既米線 質地唔錯
唔會太淋 有少少咬口
黑蒜藥膳農場雞米線

🎈黑蒜藥膳農場雞米線 ($68)
同前一碗一樣 一上枱就聞到好香既黑蒜味

可以唔使次次食譚仔🤣
麻油雞藥膳米線
  • 藥膳麻油雞米線
2021-06-13 170 瀏覽
香辣藥膳牛肉湯手工拉麵 (小辣) 🍜 食台式牛肉麵就當然要配番麵質彈牙及粗身嘅手工拉麵,因為真係掛湯能力及彈牙程度都會大大提升🤤牛肉同蘿蔔都勁入味,而且超足料😌牛肉大大件,有嚼勁但不會過韌,蘿蔔清甜冇渣!牛肉麵湯底濃郁不油膩,亦不失藥材味道🙂但提提大家,小辣都已經係幾辣,唔食得辣嘅朋友就記得叫返藥膳湯🌶藥膳養生湯花枝丸米線🍜 台灣直送嘅澎湖特A級花枝丸,相比普通街市買嘅花枝丸入口更香更彈牙😛藥膳湯底配上紅棗同杞子,超級鮮甜。另外貪心嘅我地仲叫多左份自家製濃汁牛丸,絶對有驚喜!😙牛丸比花枝丸更加彈牙,牛味香濃,雖然配上一樣嘅藥膳湯底,但感覺上更加鮮甜美味😌嘢飲就叫咗自家製嘅桂花烏龍冷泡茶及罐裝嘅荔枝烏龍茶,夠健康又解喝。📍馬祖台灣養生湯麵館 Taiwanese Mazu Lifestyle Noodles中環和安里6-7號聯安樓地下

中環和安里6-7號聯安樓地下
藥膳養生湯花枝丸米線
自家製濃汁牛丸
  • 香辣藥膳牛肉湯手工麵
  • 冷泡桂花烏龍茶
____________👉 餐廳總評呢到每一款藥膳湯嘅藥材味都會特別濃,而且好足料😄有蟲草花、杞子、紅棗,我幾鍾意食蟲草花,原來配米線食都幾夾,好養生,天然甜味👍 米線質感爽滑,牛肉味勁香!呢個【蟲草花藥膳農場雞米線】嘅湯會比較清甜啲,個人比較鍾意呢碗多啲😄 墨魚春卷 都唔錯,下次會想試埋佢其他配料😋呢間米線舖我都幾鍾意,佢嘅下午茶同晚飯都好抵食,之前附近返工都經常食😋 湯底同材料都好養生好,我幾乎每次都飲哂佢嘅湯,真係好鮮甜好正🤤 鍾意飲湯嘅你一定好啱👍【(5) 蟲草花藥線農場雞米線】HK$67【(16) 藥膳養生湯台灣直送澎湖特A級花枝丸拼白菜豬肉餃米線】HK$64【藥膳上湯墨魚春卷 / 6粒】HK$30總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)

👉 餐廳總評

【(5) 蟲草花藥線農場雞米線】HK$67
【藥膳上湯墨魚春卷 / 6粒】HK$30

總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
2021-05-31 167 瀏覽
之前經過海之戀商場見到馬祖 但果間係打邊爐 就無試到 最近想養生就搵咗一間有養生湯米線食嘅分店🤪🥕藥膳養生湯台灣直送澎湖特A級花枝丸米線 $75 湯底方面目測有枸杞紅棗 但原來用左十幾款藥材 熬出嚟嘅湯有枸杞紅棗嘅甜味😍 唔會係一堆好臭嘅藥材味😚 比較易入口 而花枝丸寫明係澎湖A級 咁梗係要試吓啦😍澎湖係冷暖流既交匯處🌊 所以浮游生物特別多 令到花枝特別肥美🤤 唔會溝魚漿 所以口感勁彈牙 而且花枝味濃郁❤️平時啲養生湯底都冇辣嘅🥰 呢間就滿足到我啦😇🥕香辣養生湯農場雞米線 $66 (中辣)目測份量十足😗 其實同藥膳湯底一樣 只係多左辣😍 甜甜辣辣辣咁 好開胃 好滿足😚 佢哋採用農場雞~ 可能係飼料有分別吧(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 無特登去問店員~ 不過食落口係比較滑既😋 同埋係新鮮嘅🤩 無諗過個米線係咁好食😱 超級彈牙 有少少煙煙韌韌嘅感覺😱 譚仔嘅米線同佢係完全冇得比😂 仲煮得好入味😳 食食吓先知 原來可以加$10轉手工麵 我覺得下次可以試吓🤩 🥕滷水雞翼 5隻 $39睇佢嘅顏色都知道佢煮得好入味🥰 食到停唔到口😍🥕自家製桂花烏龍冷泡茶 $16連飲品都咁養生😼桂花滋陰潤肺~ 一打開 聞到淡淡

🥕藥膳養生湯台灣直送澎湖特A級花枝丸米線 $75
藥膳養生湯台灣直送澎湖特A級花枝丸米線

平時啲養生湯底都冇辣嘅🥰 呢間就滿足到我啦😇

🥕香辣養生湯農場雞米線 $66 (中辣)
香辣養生湯農場雞米線

食食吓先知 原來可以加$10轉手工麵
我覺得下次可以試吓🤩

🥕滷水雞翼 5隻 $39

睇佢嘅顏色都知道佢煮得好入味🥰 食到停唔到口😍

🥕自家製桂花烏龍冷泡茶 $16

連飲品都咁養生😼桂花滋陰潤肺~
一打開 聞到淡淡既桂花香 飲落口有清香既烏龍味 回甘又唔澀😉
藥膳養生湯台灣直送澎湖特A級花枝丸米線
香辣養生湯農場雞米線
2021-05-31 90 瀏覽
以前喺中環返工食lunch成日嚟呢度都排晒長龍,估唔到週末嘅晚上無咁繁忙。以中環地段嚟講價錢合理,更何況附近只有少量米線舖,相比起呢度就成為高質米線店🤣。藥膳農場醉雞($67)- 個湯底真係好好飲,帶有紅棗嘅清甜,忍唔住飲曬個湯。雞肉好嫩滑,份量夠多,仲有雲耳為配料。香辣養生湯農場雞($66)- 本身我就好鍾意食辣,但因為佢個養生湯實在太好味,加咗辣油後竟然變得有啲油膩,所以我會建議走辣去飲佢嘅真材實料湯底。上湯花枝丸($48)- 個上湯就係米線個湯底所以好好飲。總共有五粒花枝丸,全部都大大粒,咬落去仲去彈牙,可惜有啲失望食唔到墨魚肉。荔枝烏龍茶($20) 同麥精($8)

荔枝烏龍茶($20) 同麥精($8)

2021-05-29 102 瀏覽
馬祖台灣養生湯麵館🍜超抵食 超足料 勁養生😌之前同娘親已經食過天后嗰間今日中環路過梗係帶大爺去食好西😉✨藥膳古早牛肉湯手工麵🍜牛肉🐮炆得夠哂腍亦都好入味 滿足❤️手工拉麵大大碗又彈牙湯底味道非常濃郁 夠哂足料😌✨蟲草花藥膳農場雞米線🍜開頭大爺有啲擔心藥膳味太重湯底會奇怪點知一食第一啖有驚喜喎😍個藥膳湯底超級足料仲落左好多紅棗有啲甜甜地好好味呀😋連平時唔飲麵湯嘅佢都忍唔住口雞件好嫩滑 仲有四大件好味又抵食😌✨麻辣白菜豬肉餃🥟我哋另外加咗個小食辣味唔會太勁🌶連唔食得辣嘅我都Okay呀😌特別推介兩款自家制冷泡茶❤️我本身係一個無茶不歡嘅人係咁炎熱嘅天氣飲番樽冷泡茶真係好清爽呀🧊
馬祖台灣養生湯麵館🍜

我本身係一個無茶不歡嘅人
係咁炎熱嘅天氣
飲番樽冷泡茶真係好清爽呀🧊
2021-05-29 97 瀏覽
今次係中環搵到間台灣野食係食藥膳類既粉麵飯起初都係諗住養下生去試下, 結果完全出乎我所料🍜蟲草花藥膳農場雞米線一上枱就比佢既嫰雞震攝到再加上好大方的配料蟲草花同木耳都比得好足基本上食到最尾都仲會有餸送麵🍜藥膳桃膠農場雞米線同第一碗一樣啲料多到爆 雞都係一樣咁嫰桃膠好正之餘仲吸收左啲湯既精華簡直無得頂🤤🤤🤤🥟上湯白菜豬肉餃🥗上湯浸時蔬以上呢兩個小食都係用返同麵一樣既湯底所以令到個小食都好美味反而白菜豬肉餃個餡就普通左啲但入面都好實在 所以好飽 差啲食唔曬啊😋🍗卥水雞翼好入味又唔會太鹹但可能就係因為呢個優點而造成左一個缺點就係啲肉比較實同硬但整體黎講個味道都正👍🏻👍🏻飲品🍵自家制桂花烏龍冷泡茶🍵自家制四季春冷泡茶呢兩款茶都係佢地自已沖泡係咁熱天時飲返枝真係好爽😶‍🌫️而且兩枝茶既味都好出同好濃呢個價位黎講絕對係做得非常之好總結呢一間所用既湯底都係係好養生既味, 肉眼睇見到有紅棗同杞子, 所以會甜甜地而且個晚食完都唔會話好口渴要四圍搵水飲反而覺得個人係熱氣咁熱既時候滋潤到整體而言真係好好食絕對會再返去食多幾十次啊!!!

今次係中環搵到間台灣野食
係食藥膳類既粉麵飯
起初都係諗住養下生去試下,
結果完全出乎我所料

係咁熱天時飲返枝真係好爽😶‍🌫️
而且兩枝茶既味都好出同好濃
呢個價位黎講絕對係做得非常之好

總結
呢一間所用既湯底都係係好養生既味,
肉眼睇見到有紅棗同杞子,
所以會甜甜地
而且個晚食完都唔會話好口渴要四圍搵水飲
反而覺得個人係熱氣咁熱既時候滋潤到
整體而言真係好好食
絕對會再返去食多幾十次啊!!!
2021-05-23
  • 蟲草花藥膳農場雞米線
2021-05-28 65 瀏覽
中環蘭桂坊小巷裏面有間好食嘅藥材湯米線店! 餐牌主打藥膳雞湯配米線, 亦可以跟白飯, 配料可以揀桃膠、麻油雞、牛肉、白菜豬肉餃、花枝丸等等。鍾意食藥膳湯底嘅朋友要試試! #藥膳養生湯農場雞米線(+$10 轉手工麵)大大碗藥膳手工麵, 上到枱時散發出好濃嘅藥材味, 湯底均加入紅棗、桂圓、黨蔘等藥材熬煮, 真材實料!除咗有雞件, 仲有雲耳、紅棗、杞子, 麵多餸都多, 份量足! 雞件好嫩滑, 滲出藥膳香, 又有鮮味。手工麵有彈牙嘅口感, 充份吸收到湯底嘅濃味。上湯浸時蔬蔬菜好鮮甜, 湯底加入紅棗、杞子、龍眼肉。蔬菜吸收到湯底嘅鮮甜味道。

#藥膳養生湯農場雞米線
(+$10 轉手工麵)

上湯浸時蔬
2021-05-28
  • 藥膳養生湯農場雞米線
2021-05-28 6926 瀏覽
每款都有藥膳湯底外 仲有黑蒜/蟲草花/香辣等多款配搭簡 主菜分別有農場雞 牛肉 豬肉餃 花枝丸等 可以配白飯/米線/手工麵~~仲有小食同飲品可以追加🙆🏼‍♀️.▫️香辣藥膳牛肉湯手工麵 $77😋👍🏻:👅👅👅.5/5分份量有啲嚇親😳😳勁大碗!! 可以見到湯頭好濃郁 有杞子係面 藥膳味唔會話超級濃 牛肉湯既香辣味反而重啲 有啲似平時食牛肉麵🙈~~牛肉份量都多 食落都好軟嫩同有牛味🙆🏼‍♀️ 手工麵扁身 食落都卦湯 但個人鐘意個麵質再軟d😶 仲有我至愛既蘿蔔好清甜 索住湯汁食好正😍.▫️藥膳養生湯農場雞米線 $65😋👍🏻:👅👅👅.8/5分依個湯底飲落藥膳味更加香濃 飲完會覺得有料到😍😍😍 湯底用咗十幾款藥材 加埋雞殼 每日熬5個鐘 唔怪得知咁補😳 飲落就有陣甜味~~農場雞超嫩滑der~~米線比起手工麵更加卦湯同細滑 覺得同藥膳湯底幾match🤤 .▫️自家製桂花烏龍冷泡茶 $16竟然會有自家製😳😳 淡淡既桂花烏龍味可以解膩 .總結,個人覺得農場雞會特別過牛肉麵 因為個藥膳味會出啲 夠晒補😍😍 仲有麻油雞同醉雞可以簡 記得飲晒碗湯先好走 唔好浪費🤭
▫️香辣藥膳牛肉湯手工麵 $77
😋👍🏻:👅👅👅.5/5分

▫️藥膳養生湯農場雞米線 $65
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分

▫️自家製桂花烏龍冷泡茶 $16
竟然會有自家製😳😳 淡淡既桂花烏龍味可以解膩
藥膳養生湯農場雞米線
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 餐廳總評(🐥) 呢到每一款藥膳湯嘅藥材味都會特別濃,而且好足料😄有蟲草花、杞子、紅棗,我幾鍾意食蟲草花,原來配米線食都幾夾,好養生,天然甜味👍 米線質感爽滑,牛肉味勁香!呢個【蟲草花藥膳農場雞米線】嘅湯會比較清甜啲,個人比較鍾意呢碗多啲😄 墨魚春卷 都唔錯,下次會想試埋佢其他配料😋.呢間米線舖我都幾鍾意,佢嘅下午茶同晚飯都好抵食,之前附近返工都經常食😋 湯底同材料都好養生好,我幾乎每次都飲哂佢嘅湯,真係好鮮甜好正🤤 鍾意飲湯嘅你一定好啱👍.🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5).(👦) 👦覺得蟲草花藥膳湯真係好正💯 飲落好清甜,配埋農場雞米線的話,會係湯中帶d雞味,完全飲唔出有落過味精👍👍 份量黎講其實都幾大份,晚市黎講就會覺得幾抵食。至於牛肉湯冇左農場雞之後,味道少左一份清甜但藥膳材料味道更突顯👍 牛肉件數適中,用黎配飯
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|
(👦)自稱三星米芝蓮食評家
(🐥)自稱拉麵沾麵專家
👉 主打不專業食評🍽️
👉 快閃飲食著數🤑

👉 餐廳總評
(🐥)
🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
(👦)
牛肉件數適中,用黎配飯食都幾好味😂😂
餐廳本身鋪面唔算大,有時都需要排下隊架! 整體黎講,餐廳食物質素都幾好,確實不負店鋪名堂,養生湯麵🤤🤤 藥膳湯係有種清甜另人繼續飲落去既魔力。雖然唔係豪華既一餐,但味道CP值好高,確實值得一試😚
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)