2021-06-13 170 瀏覽
香辣藥膳牛肉湯手工拉麵 (小辣) 🍜 食台式牛肉麵就當然要配番麵質彈牙及粗身嘅手工拉麵,因為真係掛湯能力及彈牙程度都會大大提升🤤牛肉同蘿蔔都勁入味,而且超足料😌牛肉大大件,有嚼勁但不會過韌,蘿蔔清甜冇渣!牛肉麵湯底濃郁不油膩,亦不失藥材味道🙂但提提大家,小辣都已經係幾辣,唔食得辣嘅朋友就記得叫返藥膳湯🌶藥膳養生湯花枝丸米線🍜 台灣直送嘅澎湖特A級花枝丸,相比普通街市買嘅花枝丸入口更香更彈牙😛藥膳湯底配上紅棗同杞子,超級鮮甜。另外貪心嘅我地仲叫多左份自家製濃汁牛丸,絶對有驚喜!😙牛丸比花枝丸更加彈牙,牛味香濃,雖然配上一樣嘅藥膳湯底,但感覺上更加鮮甜美味😌嘢飲就叫咗自家製嘅桂花烏龍冷泡茶及罐裝嘅荔枝烏龍茶,夠健康又解喝。📍馬祖台灣養生湯麵館 Taiwanese Mazu Lifestyle Noodles中環和安里6-7號聯安樓地下

中環和安里6-7號聯安樓地下
香辣藥膳牛肉湯手工拉麵