2024-01-18 26 瀏覽
約了朋友到尖沙咀晚飯, 時間尚早便四處閒逛! 本來想買麵包, 但經過看見一家店很吸引, 大大只熊仔在店門口,餅罐更是用上不同款式的小熊! 除了曲奇餅, 還有肉鬆蛋糕、茶飲、蛋捲、蝴蝶酥等, 看著也太可愛, 買幾個吧! 店員介紹他家產品是香港製造,原料大多由外國進口, 食著安心! 🦀蟹皇肉鬆小方 $15/個 ~ 肉鬆滿滿的! 蟹黃醬沒有腥味, 蛋糕鬆軟, 不會太油膩, 多吃也沒有罪惡感! ✨草莓脆松小貝 $20/個 ~ 軟綿綿的口感, 滿滿的草莓味道, 中間添加草莓果粒, 多重口感, 味道更豐富! 雖然曲奇味道多選又特別, 但我郤突然間想吃蝴蝶酥! 小熊蝴蝶酥原味 $120/小 ~ 有2款盒包裝, 小熊的及粉紅色的, 選擇了很久😂 獨立包裝, 一包一片很方便, 不怕受潮變軟或是變硬! 蝴蝶酥十分酥脆, 不太甜沒苦味, 配上一杯咖啡或茶, 下午休息時的零食首選!

雖然曲奇味道多選又特別, 但我郤突然間想吃蝴蝶酥!
其他
2023-11-29 167 瀏覽
有台灣朋友到香港旅遊,買了一盒香港特色曲奇餅送給他,之前食過,覺得味道不錯,非常鬆軟,最重要是香港自家製。故一於選購這盒送給來自外地的朋友。店舖內佈滿小熊及不同款式的曲奇餅。小熊四味曲奇 他們的盒裝有不同香港特色嘅包裝。非常具有香港特色這一款是有四個口味。包括原味、朱克力、咖啡 ,抹茶 。一次過可以滿足你四個願望,咬落非常酥脆,是香港送禮佳品。海苔肉鬆巻店內除了有曲奇餅外,還有他們最受歡迎的自家調製沙律醬內餡肉鬆卷。外層為惹味肉鬆,滿滿等海苔,這個配搭是我吃過最好味的一款。惡魔肉鬆巻 $20這款為滿滿濃厚的朱古力,愛吃朱古力的朋友必吃
有台灣朋友到香港旅遊,
故一於選購這盒送給來自外地的朋友。

店舖內佈滿小熊及不同款式的曲奇餅。

小熊四味曲奇

他們的盒裝有不同香港特色嘅包裝。
非常具有香港特色這一款是有四個口味。

海苔肉鬆巻

惡魔肉鬆巻 $20
這款為滿滿濃厚的朱古力,愛吃朱古力的朋友必吃
2023-11-29
$100 (其他)
2023-11-25 86 瀏覽
✨之前親戚嚟香港玩,送佢去搭高鐵嘅時候,都不忘再係咁買香港手信。佢仲介紹返俾我聽,一定要買香港小熊嘅曲奇,仲送咗一盒曲奇俾我。之前勁快就食晒🤣🤣今日去尖沙咀食飯經過見到實體店,梗係唔好錯過買多盒新嘅。🍪 小熊四味曲奇 $100皇牌精選,包括有意大利咖啡味曲奇,比利時朱古力味曲奇,法國原味曲奇,日本抹茶味曲奇呢四款口味。打開就聞到好重嘅牛油香味,仲要每一款都好鬆化,真係會食唔停口😋 唔怪得知咁岀名,香港必買手信之一。😋 肉鬆小貝 $15有創意有心思,因為一共有5款口味😋😋包括,海苔、朱古力、檸檬、蟹黃同士多啤梨味。同朋友分別揀咗朱古力同埋海苔。我本身冇食過小貝,所以試下個原味,果然一試愛上😍 滿滿嘅肉鬆,加上海苔嘅香味,真係會再買嚟食😋😋✨香港小熊作為人氣必買手信一定無容置疑👍👍 鍾意佢Made in Hong Kong🩷 店主好有禮貌好親切,仲介紹佢地就連原材料都係由外國進口,有誠意🫶🏻🫶🏻 值得更多香港人知道💪🏻———————————————

🍪 小熊四味曲奇 $100

😋 肉鬆小貝 $15

———————————————
香港小熊在港經營超過10年 產品香港製造 原料大多由外國進口係我一直堅持 給家人最好的選擇🥰店內陳列各款各樣嘅產品有曲奇 蛋卷 蝴蝶酥 可可脆脆近年亦新加入咗肉鬆蛋糕系列同茶飲等就到聖誕 今次我買定曲奇同屋企人一齊分享☺️🧸小熊四味曲奇 ($100)四味曲奇係經典之選 已經混合咗原味 咖啡 朱古力 抹茶4種口味曲奇入口即溶 每塊都好鬆化😋 仲有其他口味 相信總有一款適合你🫰🏻 🍰肉鬆蛋糕系列海苔內鬆卷 ($15)草莓脆鬆小貝 ($20)呢2件就買嚟Tea Time即刻食嘅 即叫即包裝肉鬆卷外層全部都係肉鬆 裡面係蛋糕同醬食落口感好得意 唔覺得食緊蛋糕咁 好好味作為一個珍珠奶茶控 見到咁多唔同嘅奶茶簡直雙眼發光🤩可惜病緊 如果唔係一定要整返杯試下
香港小熊在港經營超過10年
產品香港製造 原料大多由外國進口
係我一直堅持 給家人最好的選擇🥰

店內陳列各款各樣嘅產品
有曲奇 蛋卷 蝴蝶酥 可可脆脆
近年亦新加入咗肉鬆蛋糕系列同茶飲等

就到聖誕 今次我買定曲奇同屋企人一齊分享☺️

🧸小熊四味曲奇 ($100)
四味曲奇係經典之選
已經混合咗原味 咖啡 朱古力 抹茶4種口味
曲奇入口即溶 每塊都好鬆化😋
仲有其他口味 相信總有一款適合你🫰🏻

🍰肉鬆蛋糕系列
海苔內鬆卷 ($15)
草莓脆鬆小貝 ($20)
呢2件就買嚟Tea Time即刻食嘅 即叫即包裝
肉鬆卷外層全部都係肉鬆 裡面係蛋糕同醬
食落口感好得意 唔覺得食緊蛋糕咁 好好味

作為一個珍珠奶茶控 見到咁多唔同嘅奶茶簡直雙眼發光🤩
可惜病緊 如果唔係一定要整返杯試下

2023-11-15 90 瀏覽
四味曲奇,100蚊盒💰分別有比利時朱古力味曲奇,日本抹茶味曲奇,意大利咖啡味曲奇,法國原味曲奇共有四種口味,每塊都好鬆化,極重牛油香,食到停唔到口,曲奇是酥脆,外層金黃酥脆,內部則更加鬆軟。這種口感來自於麵粉和黃油在烘焙過程中的反應,使其變得脆硬,曲奇在烘焙過程中膨脹,並在冷卻後變得鬆軟🍪檸檬肉鬆卷,20蚊個💰清新嘅檸檬香味,每一啖都好鬆軟🍋惡魔肉鬆卷,20蚊個💰朱古力味突出香濃,大量朱古力肉鬆,濃郁嘅朱古力醬🍫
四味曲奇,100蚊盒💰

檸檬肉鬆卷,20蚊個💰
清新嘅檸檬香味,每一啖都好鬆軟🍋

惡魔肉鬆卷,20蚊個💰
朱古力味突出香濃,大量朱古力肉鬆,濃郁嘅朱古力醬🍫
2023-10-19 109 瀏覽
香港人氣手信曲奇店《香港小熊》主打曲奇🍪係香港製造,材料大多數都係由外國進口,所以食落牛油味香濃,入口特別鬆化除咗曲奇🍪仲有肉鬆小貝😋即叫即做,有5種味道🤤海苔、檸檬🍋朱古力、草莓🍓同蟹黃味😍同朋友每人分別揀咗一隻味😌入口濕潤,內外都充滿住滿滿肉鬆,香甜可口(¯`◕‿◕´¯)ღღ 小熊港式曲奇 $100一盒入面有4款味道😋原味、咖啡、抹茶同朱古力味ღ 海苔肉鬆卷 $15ღ 草莓脆松小貝 $20ღ(♫ ♪ ♫ ¢яєαмfυи ♫ ♪ ♫ (¯`◕‿◕´¯)ღ
香港人氣手信曲奇店《香港小熊》

除咗曲奇🍪
仲有肉鬆小貝😋即叫即做,
內外都充滿住滿滿肉鬆,香甜可口

(¯`◕‿◕´¯)ღ
ღ 小熊港式曲奇 $100

一盒入面有4款味道😋原味、咖啡、抹茶同朱古力味
ღ 海苔肉鬆卷 $15
ღ 草莓脆松小貝 $20

2023-10-17 82 瀏覽
今日同大家分享一款超正嘅小食——小熊曲奇!有綠茶、朱古力、牛油同奶茶四款口味,每款都好正!綠茶曲奇帶有清新爽口嘅茶香,食落去令人心情舒暢;朱古力曲奇濃郁香滑,每一口都充滿咗香甜嘅巧克力味道,真係巧克力控必試;牛油曲奇則散發出經典嘅牛油香氣,外層酥脆內裡鬆軟,一咬就入口;奶茶曲奇則帶嚟濃郁迷人嘅奶茶香氣,滑溜溜嘅口感令人愛不釋手。不論你鍾意咩口味,呢款小熊曲奇都一定能滿足你嘅味蕾!佢地唔單止好吃,仲好適合作為小食享用,或者當成特別嘅禮物送俾朋友同家人。真係一款值得試嘅美味小點心!快啲嚟一試,你一定會愛上呢款口味小熊曲奇!

2023-10-16 68 瀏覽
香港小熊 🐻🌟行尖沙咀有咩買好?可以試下去香港小熊,位於尖沙咀樂道,小熊曲奇產品在香港製造,原料多數外國進口!港式曲奇有四種唔同口味‼️原味、咖啡、朱古力同抺茶,我最鍾意食咖啡味,咖啡味香濃唔會太甜入口即化。好鬆化好好食。開咗食停唔到口😋😋😋見到最近港人大熱肉鬆小貝!肉鬆咸咸甜甜蛋糕中間有奶油🧁食落非常滋味!而且大大件都唔算貴,食完都幾飽📍香港小熊尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
香港小熊 🐻🌟

港式曲奇有四種唔同口味‼️

📍香港小熊
尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
📍#香港小熊 (尖沙咀)尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️香港小熊係香港本土地道手信之一,以可愛小熊、曲奇餅、肉鬆蛋糕作為青睞~~~✨#小熊四味曲奇 經典四味曲奇🍪包括: 原味、咖啡、抹茶、朱古力。口感鬆脆,相較下個人最鍾意咖啡同抹茶味,味道相對較突岀👍🏻✨#海苔肉鬆卷海苔肉鬆卷,蛋糕好鬆軟,而海苔同肉鬆絕對係天生一對,兩者夾埋一齊非常好食。✨#惡魔肉鬆卷惡魔肉鬆卷即朱古力肉鬆蛋糕,驚喜之處係裏便有少少流心朱古力~ 朱古力味好香濃,少少蓋過肉鬆味~唔錯。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#香港小熊 (尖沙咀)
尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#小熊四味曲奇

✨#海苔肉鬆卷

✨#惡魔肉鬆卷

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2023-10-09 29 瀏覽
見到遊客除咗買曲奇,蝴蝶酥、小貝、蛋捲都幾多人買。不過,我都係情有獨鍾佢地嘅雜錦曲奇🍪四味曲奇 4️⃣Mix 唧花曲奇鬆脆可口,無論係原味、咖啡、朱古力、抹茶,牛油味依然突出。一盒匯聚四種經典曲奇口味,滿足我貪心的欲望。採用手工製作,每塊曲奇形狀重量上都有少少不同,比起機器造的曲奇🍪,特別好吃。每次經過我都忍不住叫小貝(肉鬆蛋糕),貪佢新鮮,一定係即叫即製 🍙海苔肉鬆卷 每啖都吃到肉鬆和紫菜,口感豐富,蛋糕很鬆軟、濕潤,中間仲有層cream,作為甜品/下午茶/街頭小食都可🤭草莓脆松小貝這個莓香十足,係甜蜜味道。產品百分百香港製造👍🏻材料係外國進口,所以吸引到我呢個回頭客再次光顧

四味曲奇 4️⃣Mix

🍙海苔肉鬆卷

草莓脆松小貝
這個莓香十足,係甜蜜味道。

聽到好多朋友黎香港旅行
必買既手信一定係香港小熊曲奇由香港製造 原料大多由外國進口佢地既曲奇唔單卡香脆 口感鬆化而且包裝又富香港特色 真係好推薦 -▫️經典曲奇禮盒一盒有4款口味 原味、咖啡、朱古力及抹茶四款口味都好有驚喜 好香脆原味有香濃既牛油香味 味道恰度好處咖啡味好有驚奇 平時好怕食咖啡味既產品會覺得好奇怪 但佢地既咖啡味曲奇味道好香係令人一試難忘 一塊接一塊朱古力味都好香濃 好似真係食緊一舊朱古力咁香而抹茶味都好清新 唔會苦 而係一種好清香既感覺一盒四款味 份量一流 送禮自己食都一樣開心而且共有三種罐身選擇 包括維港夜景、摩天輪及山頂欖車好有香港特色 真係好靚 -▫️肉鬆小貝系列除左曲奇餅外 最近佢地推出左肉鬆小貝系列口感鬆軟 好有口感 特別肉鬆加紫菜嘅配搭- ▫️檸檬肉鬆卷好香嘅檸檬味🍋味道好清新 估唔到檸檬同肉鬆嘅味道好夾檸檬味中和到肉鬆 唔會覺得好膩👍🏻

聽到好多朋友黎香港旅行
係令人一試難忘 一塊接一塊
朱古力味都好香濃 好似真係食緊一舊朱古力咁香
而抹茶味都好清新 唔會苦 而係一種好清香既感覺
一盒四款味 份量一流 送禮自己食都一樣開心
而且共有三種罐身選擇 包括維港夜景、摩天輪及山頂欖車
好有香港特色 真係好靚
好香嘅檸檬味🍋
味道好清新 估唔到檸檬同肉鬆嘅味道好夾
檸檬味中和到肉鬆 唔會覺得好膩👍🏻
2023-09-29 32 瀏覽
香港小熊曲奇 相信唔少人都聽過呢個名原來店舖就係尖沙咀樂道附近 好近地鐵站 今次因為要買手信比朋友仔 所以專程黎到店舖面積細細 但環境整齊 一目了然 我買左小熊曲奇 同埋兩個新出嘅肉鬆蛋糕 🍪小熊曲奇 $160有四款口味 :原味 咖啡 朱古力 抹茶一打開蓋已經聞到好香牛油 曲奇口感鬆脆 一咬即化 🤩唧花外型好明顯 簡單又好味🤤🤤🤤✨肉鬆蛋糕系列 ✨新推出✨一共有5款口味 海苔、檸檬、蟹黃、朱古力、草莓一個$15起 一盒$39起 特別欣賞 連肉鬆都會因應味道而調配返個款顏色 好match 👍🏻🍫惡魔朱古力肉鬆 $20@外層鋪了滿滿的朱古力味肉鬆內裡中間唧了朱古力嘅練奶醬 味道👅 香濃嘅朱古力🍫 但又唔會太甜👍🏻🍓草莓脆松小貝 $20@ 粉紅色嘅外形 好QQ 😍連肉鬆都變成粉紅色 少女心大增 淡淡嘅草莓味 甜入心 🤤🤤店舖最近仲新出了 五味曲奇🍪 新增左 草莓口味🍓🍓下次朋友黎 又多一個選擇啦😬😬😬

香港小熊曲奇 相信唔少人都聽過呢個名

曲奇口感鬆脆 一咬即化 🤩
唧花外型好明顯 簡單又好味🤤🤤🤤

✨肉鬆蛋糕系列 ✨新推出✨
一共有5款口味
海苔、檸檬、蟹黃、朱古力、草莓
一個$15起 一盒$39起

店舖最近仲新出了 五味曲奇🍪
新增左 草莓口味🍓🍓下次朋友黎 又多一個選擇啦😬😬😬

2023-09-25
  • 小熊曲奇
成日行街經過呢間小熊曲奇舖頭,熊仔好得意,終於有日入咗去行,一行入去就買咗嘢😆小熊四味曲奇 $100/小盒見到呢個係舖頭王牌精選,一盒曲奇有齊原味、抹茶、咖啡同埋朱古力四種風味。曲奇用上法國牛油,香港製造👍🏻超級鬆化,有入口即溶嘅感覺😋曲奇盒仲有幾個款式添,店員俾我揀其中一款,我就揀咗呢個夢幻花花小熊罐,其餘我見有香港嘅夜景地標做封面添,啱晒做手信。惡魔肉鬆卷/檸檬肉鬆卷 $20/個見有呢個肉鬆蛋糕卷系列,一於買咗兩個口味返屋企即刻食茶點。惡魔肉鬆卷其實係朱古力味,小貝蛋糕用肉鬆包住,濃濃嘅朱古力味好香😍檸檬肉鬆卷就酸酸甜甜,有一份檸檬嘅清新香味👍🏻小貝蛋糕好鬆軟😋

小熊四味曲奇 $100/小盒

惡魔肉鬆卷/檸檬肉鬆卷 $20/個
外賣自取
依間本地手工曲奇應該好多人都唔陌生如果要買梗係要去佢地尖沙咀樂道嘅總店佢地嘅曲奇係香港製造而店員話曲奇之可以咁鬆軟秘密係食材原料原料大多數由外國進口 悉心挑選牛油建議大家可以揀四味曲奇入面包括抹茶 牛油 咖啡 朱古力有齊四款經典味道一打開蓋就已經陣陣咖啡味咬落去入口即溶而且唔會太甜會有想追住食嘅衝動另外佢地仲有手搖飲品同內地好hit嘅肉鬆蛋糕我自己就第一次食肉鬆蛋糕 望落就好似夠大飯團入面配沙律醬味餡料原來會咁夾我仲挑戰左朱古力味嘅肉鬆卷有爆漿感食完真係好邪惡大推朱古力味!
依間本地手工曲奇應該好多人都唔陌生

我仲挑戰左朱古力味嘅肉鬆卷
有爆漿感食完真係好邪惡
大推朱古力味!
2023-09-25
Little Bear Cookiessss🖤..多款香港特色圖案供選擇喔😍😍😍黎香港想買特色手信,最近發現呢間小熊餅乾都唔錯!食落超香脆鬆化,牛油味香濃食落塊塊可口,因為原材料大多由外國進口,但產品在香港🇭🇰 製造,一個手信 or 送禮🎁 唔錯既選擇!就算自己食,作零食 / 茶點 / 宵夜,都不錯吃喔🔸小熊四味曲奇 4Mix皇牌精選 Supreme Choice (咖啡`朱古力`綠茶`原味牛油)香港製造 港式曲奇 made in Hong Kong香脆鬆化、牛油味重而香濃。仲有近期大熱既鬆卷😍😍😍,食落口感濕潤又豐富。今次揀左 🔸海苔肉鬆卷Pork Floss (傳統味道很夾) & 🔸檸檬肉鬆卷Lemon Flavored Floss (味道更清新),仲有其他口味架。下次再試..×××××ש尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖..

Little Bear Cookiessss🖤

多款香港特色圖案供選擇喔😍😍😍

就算自己食,作零食 / 茶點 / 宵夜,都不錯吃喔

🔸小熊四味曲奇 4Mix
皇牌精選 Supreme Choice
(咖啡`朱古力`綠茶`原味牛油)

香港製造 港式曲奇 made in Hong Kong
香脆鬆化、牛油味重而香濃。

仲有近期大熱既鬆卷😍😍😍,食落口感濕潤又豐富。今次揀左

×××[香港小熊]×××