2023-07-30 12 瀏覽
同朋友行街經過見到可愛嘅小熊🐻店,因為門口係pink pink,所以勁吸引。入左去之後見到原來係曲奇餅店,都有飲品同蛋糕賣🥰款式仲幾多可以揀😆所以買左2款特色野返去試下😊🐻小熊四味曲奇🍪入面有抺茶,朱古力,牛油🧈仲有咖啡味,口感好鬆脆,當中抺茶同朱古力🍫我最鍾意🥰🐷海苔肉鬆卷,e個類型嘅蛋糕卷都係第一次試,上面係鋪滿香香脆脆嘅肉鬆又帶紫菜嘅香味☺️味道甜甜地,蛋糕軟綿綿,口感有層次🤩

行過尖沙嘴見到一間好多熊仔勁可愛嘅鋪頭 😍 原來係香港小熊嘅總店 🤩 入面除左好出名嘅唧花曲奇之外,竟然比我發現有我呢排最鍾意食嘅肉鬆蛋糕 🤤小熊四味曲奇(小)作為香港手信,小熊曲奇味道真係有水準 👍🏻 基於小朋友先做選擇,我係會買四味曲奇食均佢嘅味 😍 四味包括原味、抹茶、朱古力同咖啡~ 每一款都好香,但又唔會搶左牛油香味,而且非常鬆化!重點低糖 🤩 個人最鍾意咖啡味,因為佢香得黎有少少咖啡嘅回甘 🤤 包裝方面更加係花多眼亂 🙈 除左可愛嘅熊仔之外,亦有好多香港地標款式,包括摩天輪、海洋公園等 💕 我最後揀左我嘅最愛迪士尼 😍 真係好靚好有特色,難怪會成為人氣手信 😎肉鬆蛋糕:蟹黃肉鬆小方、草莓肉鬆小貝兩件蛋糕份量都幾大 👍🏻 蛋糕口感比較實在,蟹黃嘅就係鹹香嘅口味,草莓就酸酸地比較甜美 😋 兩件嘅肉鬆都好多,醬就唔算太多份量適中,每一啖都好滿足 🙆🏻‍♀️

小熊四味曲奇(小)

肉鬆蛋糕:蟹黃肉鬆小方、草莓肉鬆小貝
2023-07-29 6 瀏覽
粉紅粉熊。香港小熊每次去海港城行街途經樂道總有點東西吸引我但次次匆匆過都沒有駐足看這次等小姐姐我就去看看粉紅粉熊原來粉紅粉熊是香港小熊曲奇專賣店還有特色茶飲店內好多小熊愛小熊人士真的要來看看香港,真的是好客之都正當我在店瀏覽我聽到一個回頭客跟四川來的遊客介紹這家曲奇好吃我聽著聽著,也冒著不停Shopping,不停加重買了一點點試試曲奇店自然不容錯過曲奇我買一罐小的小熊四味曲奇齊集4種口味:牛油原味、朱古力、咖啡和抹茶全部都係我喜歡的口味低糖又鬆化,一塊接一塊罪惡感都不會太大草莓脆鬆小貝粉紅色外表是非常特別的滋味因為先鹹後甜鋪滿粉紅色肉鬆的外層裡面是是香滑鬆軟的士多啤梨忌廉和蛋糕喜歡鹹甜夾雜的朋友可以一試香港小熊尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
粉紅粉熊。香港小熊

原來粉紅粉熊是香港小熊曲奇專賣店
還有特色茶飲
店內好多小熊
愛小熊人士真的要來看看

香港,真的是好客之都
正當我在店瀏覽
我聽到一個回頭客
跟四川來的遊客介紹這家曲奇好吃
我聽著聽著,也冒著不停Shopping,不停加重
買了一點點試試

曲奇店自然不容錯過曲奇
我買一罐小的小熊四味曲奇
齊集4種口味:牛油原味、朱古力、咖啡和抹茶
全部都係我喜歡的口味
低糖又鬆化,一塊接一塊
罪惡感都不會太大

香港小熊
尖沙咀樂道36-50號
華源大廈地下7A號舖
2023-07-28 8 瀏覽
每當講起香港手信,作為香港人的我們會想到什麼?香港小熊港式曲奇受眾多食客追捧,多款口味可供選擇如傳統原味、抹茶味、可可味和咖啡味,保證有你喜愛的口味,罐罐都有幾款選擇,鐘意藍色既我揀咗香港特色維港景罐罐,超級靚哦😍另外再試嚇佢既蛋糕肉鬆卷,有一個裝或一盒4個裝,我試食咗朱古力及士多啤梨味,個人較喜歡朱古力,夠香濃又唔會太甜,士多啤梨就個女鐘意,粉紅色好有少女feel 💓店員推介佢地既新產品朱古力,罐罐系小熊公仔樣🧸,非常可愛,朱古力獨立包裝,方便衛生💝
每當講起香港手信,作為香港人的我們會想到什麼?

• 草莓小貝
  • 朱古力肉鬆卷
2023-07-26 8 瀏覽
辛苦反工之後,經過出名的香港小熊,突然想試下小熊曲奇既魔力😅同有幾好食😋 原來除了曲奇🍪之外,仲有飲料、肉鬆卷蛋賣👍🏻淨係入去買嘅過程,人流不斷,聽到店員同其他顧客講曲奇🍪係香港製造,材料係由外國進口,所以就揀咗一盒有四種口味嘅小熊曲奇,可以一次試晒啦🤗✔️ 小熊四味曲奇 🐻 〔真心推介😋〕$100Little bear small 4 mix cookies牛油、朱古力、咖啡、抹茶👍🏻 餅盒圖案精美可愛👍🏻 不同設計👍🏻 牛油香👍🏻 排列整齊👍🏻 鬆脆👍🏻 甜度適中✔️ 惡魔肉鬆卷 〔真心推介😋〕$20/個Demon chocolate floss👍🏻 朱古力味👍🏻 外層肉鬆👍🏻 朱古力蛋糕軟綿👍🏻 内層creamy

✔️ 小熊四味曲奇 🐻 〔真心推介😋〕$100
牛油、朱古力、咖啡、抹茶
👍🏻 餅盒圖案精美可愛

👍🏻 朱古力味
👍🏻 外層肉鬆
👍🏻 朱古力蛋糕軟綿
👍🏻 内層creamy

呢間小熊餅乾好出名🐻成日都見到有唔少人推介,而佢既唧花曲奇相信都無人唔識,今日行街經過見到門口已經認得係呢間,因為除左pink pink之外仲有唔少熊公仔擺設🧸黎打卡都一流。🐒小熊曲奇四味(小)💰$100👉🏻原味👉🏻朱古力👉🏻咖啡👉🏻抹茶一如既往地揀左雜錦味😍因為可以試哂幾款味,而口感方面就好鬆軟,即使四款口味都好重牛油味🧈唔會因為味道而受影響👅我個人最中意原味,因為配埋咖啡一齊食☕️唔覺唔覺就掃哂成隻原味🤣。🐒惡魔肉鬆卷💰$20另外都忍唔到手買左件新產品,係肉鬆小貝既改良版本,一眾怕沙律醬既人福音,因為佢出面係朱古力味肉鬆,而入面就係朱古力忌廉醬🍫如果雪凍食仲正

🐒小熊曲奇四味(小)💰$100
👉🏻原味
👉🏻朱古力
👉🏻咖啡
👉🏻抹茶

🐒惡魔肉鬆卷💰$20

2023-07-14 26 瀏覽
肉鬆小貝突然間在國內成為熱門話題,好彩而家香港都有得食,香港小熊有肉鬆卷。肉鬆蛋糕系列有五款口味,最好賣是海苔肉鬆、另外有檸檬肉鬆卷、惡魔肉鬆卷、蟹黃肉鬆小方、草莓脆鬆小貝。我揀了一個檸檬肉鬆卷,軟綿綿的蛋糕質地,加上清新的檸檬口味、肉鬆及吉士夾心組成的混合餡料,甜味適中,真係幾好食,一個售$15 或 $20。香港小態主要做曲奇餅,所以亦買了一盒合桃脆餅,果然很酥脆,有杏仁味,好食。香港小熊佢哋包裝非常之靚,個盒真係可以作為送禮,自己又可以留念,合挑餅全部都係獨立包裝,方便衛生!

香港小態主要做曲奇餅,

所以亦買了一盒合桃脆餅,果然很酥脆,有杏仁味,好食。

2023-07-10 16 瀏覽
本身都好喜歡吃曲奇,一直都有買不同店家嘅曲奇,當中都各有特色最近我就愛上一間小店《香港小熊》,其小熊港式曲奇一直都是不能錯過的地道手信,除此之外,肉鬆蛋糕系列亦係近期熱賣之選🍪小熊四味曲奇 - 店家嘅皇牌精選,有原味、咖啡味、朱古力味和抹茶味,可以一次過試晒4款口味!曲奇入口非常鬆化,有入口即溶嘅口感😋惡魔肉鬆卷 - 朱古力蛋糕綿密軟熟,加上大量肉鬆和朱古力曲奇碎,令口感和味道都非常豐富⭐️產品全在香港製造,原料大多由外國進口,絕對可以安心選購

⭐️產品全在香港製造,原料大多由外國進口,絕對可以安心選購

其他
2023-07-09 20 瀏覽
見個個話似鮑師傅小貝就專登去買嚟試下點知裏面一啲醬都冇,乾爭爭咁,超失望果層蛋糕都係好乾只有外面啲肉鬆幾好食不過真係一啲都唔似鮑師傅小貝😒買咗四件$39,但食咗半舊就唔想食啦
見個個話似鮑師傅小貝就專登去買嚟試下
點知裏面一啲醬都冇,乾爭爭咁,超失望
果層蛋糕都係好乾
只有外面啲肉鬆幾好食
不過真係一啲都唔似鮑師傅小貝😒
買咗四件$39,但食咗半舊就唔想食啦

紫菜肉鬆卷
紫菜肉鬆卷
2023-06-26 39 瀏覽
最近喺條街見到多咗人拎住盒小熊曲奇,原來就係依家全港唯一嘅香港小熊出品🤩cookie 款式有大有細,而且仲有好多帶有唔同香港特色唔同曲奇罐盒,絕對好啱做香港手信送俾朋友!⭐️小熊4味曲奇細size ($100)曲奇口味,分別有4種:綠茶、牛油、咖啡、朱古力。份量好多啊🥹呢個價錢絕對抵食曲奇好鬆化,入口即溶,而且佢係低糖嘅,食多幾塊唔覺得太過邪惡。🤭另外呢度好出名嘅,就係佢嘅肉鬆蛋糕⭐️海苔肉鬆蛋糕($15/pc)呢個真係食到舔舔脷,蛋糕好厚實,海苔份量唔少,中間夾有沙律醬,口感勁豐富🤤#eatwithlittleme #foodie #foodiehk #food #hkfoodie #instafood#foodphotography#香港美食 #美食   #香港小熊 #曲奇

⭐️小熊4味曲奇細size ($100)

另外呢度好出名嘅,就係佢嘅肉鬆蛋糕
⭐️海苔肉鬆蛋糕($15/pc)

#foodphotography
#香港美食 #美食   #香港小熊 #曲奇
港式手工曲奇一直都好受歡迎,尖沙咀呢邊做完嘢,就去香港小熊入手返盒,返屋企氹下細路先😄呢度平時一到假期就排長龍架!✨小熊四味曲奇唧花曲奇造型吸引眼球,一盒有4款口味,質地鬆軟香酥,入口即化,淡淡鹹味。牛油味牛油香十足。抹茶帶有微苦微甜嘅茶香,令人心情愉悅。咖啡曲奇帶有濃郁咖啡香氣和微苦滋味。朱古力曲奇嘅朱古力香氣非常濃郁。同埋top seller ✨海苔肉鬆卷~質地柔軟,帶有海苔和肉鬆令口感豐富,和蛋糕一樣柔軟,好難忘!

✨小熊四味曲奇
牛油味牛油香十足。抹茶

同埋top seller ✨海苔肉鬆卷
2023-06-14 30 瀏覽
小熊四味曲奇(小) $100曲奇一共有4種口味,分別係原味、抹茶、咖啡和朱古力,可以因應唔同既愛好揀1種口味或者2/3/4mix。我就揀左皇牌精選既四味曲奇,一次過試晒4隻味道好香曲奇牛油香,曲奇入口好鬆化,我最中意原味既牛油味最突出,抹茶味甘香,朱古力味香濃,咖啡味唔會太苦海苔肉鬆卷 $39@4 $15@1估唔到香港都食到肉鬆小貝,今次揀左經典海苔肉鬆卷,係海苔肉鬆配搭蛋黃沙律醬既組合。外層包左一層厚厚既海苔肉鬆,蛋糕部分好鬆軟,配搭蛋黃沙律醬鹹鹹甜甜口感豐富😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

小熊四味曲奇(小) $100

海苔肉鬆卷 $39@4 $15@1

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2023-06-05 31 瀏覽
店内有好多熊仔嘅攞設🧸熊仔曲奇好多地方都有得買 不過呢間係主打低油低鹽就好少有😌呢間店舖位於尖沙咀樂道 佢地除咗有香港製造嘅熊仔曲奇之外 仲有飲品、古早味蛋糕、肉鬆蛋糕添 😄當香港手信買嚟送比海外朋友就岩哂我地簡咗4 味熊仔曲奇🍪熊仔曲奇用鐵罐裝住包裝精美四打開之後香噴噴 呢盒熊仔&曲奇係香港製造有以下4種口味:原味、朱古力、咖啡、抹茶一打開盒就聞到曲奇嘅香味 曲奇入口鬆化 有好香濃嘅牛油味😃最鍾意係朱古力🍫味道夠哂香濃牛油味好突出 抹茶味同朱古力味都夠哂濃味 抹茶帶點甘香 而咖啡曲奇都好香咖啡味 食完都唔會太過甜膩💗另外仲買埋佢地嘅海苔肉鬆卷😌每件嘅餡料都好足🥳表面舖滿哂大量紫菜同肉鬆𥚃面係好鬆軟嘅蛋糕仲夾住大量沙律醬勁惹味😋😋#香港小熊 #小熊曲奇 #小熊#港式曲奇#littlebearhongkong #littlebear cookies #hkgoodies #尖沙咀美食 #香港手信 #香港曲奇 #hkfoodie #hkfoodblogger #foodphotography #foodphotography

店内有好多熊仔嘅攞設🧸
熊仔曲奇好多地方都有得買 不過呢間係主打低油低鹽就好少有😌

我地簡咗4 味熊仔曲奇🍪
原味、朱古力、咖啡、抹茶
一打開盒就聞到曲奇嘅香味 曲奇入口鬆化 有好香濃嘅牛油味😃

最鍾意係朱古力🍫味道夠哂香濃

另外仲買埋佢地嘅海苔肉鬆卷😌
每件嘅餡料都好足🥳表面舖滿哂大量紫菜同肉
鬆𥚃面係好鬆軟嘅蛋糕仲夾住大量沙律醬勁惹味😋😋

#香港小熊 #小熊曲奇 #小熊#港式曲奇
  • 海苔肉鬆卷
2023-05-27 36 瀏覽
最近這家曲奇店大受歡迎,經常在ig看到。這天去海港城時路過,忍不住進去看看。早幾年前小熊曲奇是內地旅客來港必買的手信,這幾年疫情少了很多觀光客,不知道他們生意如何呢?最後,也買了一盒帶回家跟家人分享,有4種口味,賣相很美。我最喜歡朱古力味,夠濃也很香脆。咖啡味也很香濃,不錯不錯。綠茶味就清新一點。牛油味不重不會膩。100元的價格,算是物超所值。等到時也買幾盒給大陸的親友作手信。另外買了一顆肉鬆紫菜小貝🥰味道剛好,肉鬆份量超多,蛋糕夠鬆軟。吃完一個感覺好滿足呢
最近這家曲奇店大受歡迎,經常在ig看到。
這天去海港城時路過,忍不住進去看看。
早幾年前小熊曲奇是內地旅客來港必買的手信,
這幾年疫情少了很多觀光客,不知道他們生意如何呢?
最後,也買了一盒帶回家跟家人分享,
有4種口味,賣相很美。
我最喜歡朱古力味,夠濃也很香脆。
咖啡味也很香濃,不錯不錯。
綠茶味就清新一點。牛油味不重不會膩。
100元的價格,算是物超所值。
等到時也買幾盒給大陸的親友作手信。

另外買了一顆肉鬆紫菜小貝🥰
味道剛好,肉鬆份量超多,蛋糕夠鬆軟。
吃完一個感覺好滿足呢
2023-05-27 31 瀏覽
🍪🥧香港小熊🐻🇭🇰好耐無食小熊曲奇,以前食已經係十年前。今次見到,即慶買番盒回味下!店内有許多小熊擺設,曲奇標榜香港製造,可以選擇由 2款至 4款的曲奇mix 🔸 4 mix曲奇 - 裡面有原味、抹茶、咖啡同〝朱古力四種味。細size 價錢$100, 大size價錢$160🔸海苔肉鬆小方 $15 - 呢度既小方我當然唔錯過,因為都想試下港式既呢一款,感覺蛋糕感強啲,沙律醬無咁多,個人覺得無咁膩!好食😆幾款曲奇水準都唔錯,牛油味挺突出,質感細緻,而且有餘韻,尤其推薦抹茶口味,濃郁抹茶及鬆化口感,超讚!❤️
🍪🥧香港小熊🐻🇭🇰

2023-05-24