路過尖沙咀,突然很想食香港小熊的肉鬆小貝,一於再去買小貝,順便入手一盒曲奇!原來位於樂道的店鋪是全港唯一的實體店,食物大部份原材料由外國進口,百分百香港製造。店舖提供多款曲奇、肉鬆小貝、蛋卷、蝴蝶酥和飲品,成為旅客喜愛的手信伴手禮。<小熊四味曲奇> $100/小作為皇牌產品,一盒曲奇已經包括四款經典口味:傳統原味、可可味、抹茶味和咖啡味,曲奇質地鬆脆軟化充滿牛油香,難怪不斷有客人入內大手購入多盒另外店舖最近也推出了五味曲奇,下次有機會也想試試。<檸檬肉鬆卷> $20由於要食晚餐就買了兩個小貝當小吃。檸檬口味香濃,內有鬆軟的戚風蛋糕和檸檬蛋黃醬,帶有一份檸檬的清新。<草莓脆松小貝> $20草莓小貝賣賣相吸引,粉紅色充滿少女心,內裏配搭的是草莓忌廉,蛋糕體同樣鬆軟。

<小熊四味曲奇> $100/小

另外店舖最近也推出了五味曲奇,下次有機會也想試試。

<檸檬肉鬆卷> $20

<草莓脆松小貝> $20
2024-03-27 80 瀏覽
今次係我第二次係香港小熊買野食啦 之前買過一次 全部都係香港製造🤩 而且啲曲奇餅好好食 屋企人試過都話好食 所以一於再買第二次😤🍀小熊四味曲奇一盒有四種口味 分別係朱古力 原味 抹茶 咖啡🍪 一打開盒已經聞到好香咖啡味 每一種口味嘅味道都幾香濃🥰 鐵罐揀左可愛嘅小熊公仔🐻 就算當係手信咁送俾人都好開心😍🍀檸檬肉鬆卷檸檬口感清新 可以食咗呢一種口味先🍋 表面有滿滿嘅肉鬆 好滿足🤩🍀草莓脆松小貝草莓味道濃郁 小貝口感鬆軟 但咬落好有層次感 同樣都係有滿滿嘅肉鬆😆

🍀小熊四味曲奇

🍀檸檬肉鬆卷

🍀草莓脆松小貝
香港小熊伴手禮之選🐻 Little Bear Cookiessss🖤..黎香港想買特色手信,最近發現呢間小熊餅乾都唔錯!食落超香又鬆化,牛油味香濃食落塊塊可口,因為原材料大多由外國進口,產品在香港🇭🇰 製造,多款特色香港圖案,岩晒黎做伴手禮🎁!係店內仲見到有肉鬆蛋糕,好似好吸引😍!即刻要買黎試下😋, 要左海苔肉鬆 & 惡魔肉鬆🖤。趁呢個週末去澳門🇲🇴,我就買左一盒帶去做宵夜茶點😆,仲有現做既蛋糕卷,軟綿綿口感濕潤又好吃,5款選擇🍰 可以揀,邪惡宵夜甜點之選呢🔸小熊四味曲奇 4Mix皇牌精選 Supreme Choice (咖啡`朱古力`綠茶`原味牛油)香港製造 港式曲奇 made in Hong Kong香口鬆化、牛油味重而香濃。..×××××ש尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖..#香港手信 #小熊餅乾 #🐻 #香港製造 #曲奇 #小熊曲奇 #香港小熊

多款特色香港圖案,岩晒黎做伴手禮🎁!

係店內仲見到有肉鬆蛋糕,好似好吸引😍!

即刻要買黎試下😋, 要左海苔肉鬆 & 惡魔肉鬆🖤。

趁呢個週末去澳門🇲🇴,我就買左一盒帶去做宵夜茶點😆,

🔸小熊四味曲奇 4Mix
皇牌精選 Supreme Choice
(咖啡`朱古力`綠茶`原味牛油)
香港製造 港式曲奇 made in Hong Kong

香口鬆化、牛油味重而香濃。
×××[香港小熊]×××
©尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
2024-03-15 41 瀏覽
如果話嚟到香港必買嘅手信一定唔少得熊仔曲奇,牛油味真係勁重勁鬆化,根本就停唔到口行過樂道,見到一間充滿小熊裝飾嘅舖頭就係啦小熊曲奇餅(細)$100細盒嘅小熊曲奇餅有四隻味分別係朱古力、咖啡、抹茶同埋原味,建議買混合味,可以試晒咁多隻口味,因為每一隻口味都幾好食朱古力味非常之濃郁,好似食朱古力咁牛油味極重,咬落好鬆化,根本就停唔到惡魔肉鬆小貝$20另外買咗兩個肉鬆小貝,惡魔肉鬆,即係朱古力肉鬆又甜又鹹嘅口感出奇地幾夾檸檬肉鬆小貝$20檸檬肉鬆,酸酸地幾開胃,中間有邪惡嘅奶油餡,一樣咁好食

行過樂道,見到一間充滿小熊裝飾嘅舖頭就係啦

小熊曲奇餅(細)$100
細盒嘅小熊曲奇餅有四隻味
朱古力味非常之濃郁,好似食朱古力咁
牛油味極重,咬落好鬆化,根本就停唔到
惡魔肉鬆小貝$20
另外買咗兩個肉鬆小貝,惡魔肉鬆,即係朱古力肉鬆
又甜又鹹嘅口感出奇地幾夾

檸檬肉鬆小貝$20
檸檬肉鬆,酸酸地幾開胃,中間有邪惡嘅奶油餡,一樣咁好食

2024-02-14 126 瀏覽
有朋友自遠方來,帶他到香港著名的手信品牌「香港小熊」🧸產品於香港製造,而原材料則由外國進口,品質有一定保證👍🏻除了曲奇餅,肉鬆蛋糕系列亦是它們的王牌之一,新年送禮或作手信最適合不過😻🔸小熊四味曲奇($100/小)曲奇餅包裝精美,具有香港特色🍪共有原味、咖啡、抹茶及朱古力四種口味,每款入口鬆化無比✨原味曲奇充滿牛油香氣,咖啡曲奇香濃醇厚,抹茶曲奇清新帶茶香,朱古力曲奇濃郁香甜,絕有一款能滿足味蕾🥳🔸惡魔肉鬆卷($20)即叫即製的朱古力肉鬆蛋糕,用上大量肉鬆及朱古力曲奇碎而成🍫香濃軟熟的蛋糕內更有流心朱古力,口感豐富有層次💋🔸草莓脆松小貝($20)草莓戚風蛋糕呈粉紅色🍰外層同樣鋪滿肉鬆,內裏夾有一層草莓忌廉,帶淡淡莓香🍓味道鹹甜交融,值得一試❤️

🔸小熊四味曲奇($100/小)

🔸惡魔肉鬆卷($20)

🔸草莓脆松小貝($20)
2024-02-06 66 瀏覽
好鍾意食牛油曲奇超鍾意香港品牌,香港小熊這家店的牛油曲奇十分鬆化,充滿牛油香是我老是回購的系列趁住新年即刻買盒放係屋企當賀年禮ꕁ四色牛油曲奇($100)以超可愛熊仔包裝,打開已經聞到超香牛油味原味、抹茶、朱古力同咖啡曲奇好香,鬆化帶牛油香,近乎入口即化包裝亦好妥當,打開完全無碎掉新用送禮或是當手信也很不錯!ꕁ海苔肉鬆卷($20)ꕁ邪惡肉鬆卷($20)佢地除左牛油曲奇出色外,連肉鬆小貝也很好吃而且口味好多,最喜歡是原味海苔同邪惡的巧克力口味
好鍾意食牛油曲奇
超鍾意香港品牌,香港小熊
這家店的牛油曲奇十分鬆化,充滿牛油香
是我老是回購的系列
趁住新年即刻買盒放係屋企當賀年禮

ꕁ四色牛油曲奇($100)
以超可愛熊仔包裝,打開已經聞到超香牛油味
原味、抹茶、朱古力同咖啡
曲奇好香,鬆化帶牛油香,近乎入口即化
包裝亦好妥當,打開完全無碎掉
新用送禮或是當手信也很不錯!

ꕁ海苔肉鬆卷($20)
ꕁ邪惡肉鬆卷($20)
佢地除左牛油曲奇出色外,連肉鬆小貝也很好吃
而且口味好多,最喜歡是原味海苔同邪惡的巧克力口味
2024-02-04 45 瀏覽
位於尖沙咀著名品牌香港小熊曲奇🧸🍪一直深受遊客歡迎🥰,他們產品在香港製造🇭🇰,原材料大多由外國進口😝,不少外國旅客專程來購買佢地既曲奇作為手信👍🏻- 小熊曲奇🐻🍪 (小) $100曲奇共有四款味道,原味🧈、朱古力🍫、抹茶🍵、咖啡☕️,曲奇質地鬆化,充滿牛油香氣☺️,四款曲奇味道香濃,甜度剛好,令人忍不住一塊接一塊食😋,小熊鐵盒共有三款設計😎,大家可以慢慢選擇最適合自己既包裝🤣- 海苔肉鬆卷🧁 $15兩層軟綿蛋糕體中間夾有少量沙律醬,外層沾滿海苔肉鬆,味道鹹鹹甜甜😍- 檸檬肉鬆卷🍋🧁 $20蛋糕體鬆軟濕潤配上微微流心檸檬醬🍋,外層沾滿肉鬆,味道清爽而不膩🥳而家坊間有好多小熊曲奇🥹,但其實香港小熊曲奇只得一間正店‼️,大家記得認住標誌🧸,唔好買錯呀😈📍 香港小熊 - 尖沙咀尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖@littlebearhongkong#justlingggxd_甜品#justlingggxd_尖沙咀

- 小熊曲奇🐻🍪 (小) $100

- 海苔肉鬆卷🧁 $15

- 檸檬肉鬆卷🍋🧁 $20

📍 香港小熊 - 尖沙咀
尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖

#justlingggxd_甜品
#justlingggxd_尖沙咀
@littlebearhongkong今日去尖沙咀行街買新年嘢嘅時候,路過樂道,見到香港小熊曲奇,之前食過佢哋嘅四色曲奇好好味,香港小熊曲奇店舖的裝橫,周圍都充滿着啤啤的公仔及擺設,呢度除咗曲奇之外,仲有蝴蝶酥、肉鬆卷、脆餅等產品!香港小熊曲奇的位置很方便,尖沙咀地鐵站A1出口,向海港城方向行2分鐘左右就到。香港小熊曲奇嘅包裝罐,全部都印有熊仔嘅圖案,可愛又大方,嚟緊新年用嚟送禮或者自用都好啱👍呢度有好多熊啤啤嘅毛公仔,都可以給客人選購!難怪好多人都專登買來做手信,但市面上好多假貨,所以一定要認得佢哋嘅防偽標籤,同埋香港小熊曲奇全香港,只得一間,千祈唔好去錯🤩✨今次選咗以下食品✨🌟小熊四味曲奇🍪四味曲奇包括咗:原味🧈、咖啡☕️、抹茶🍵及朱古力🍫,一打開個罐就聞到好香濃嘅牛油味,咬落口超鬆化,入口即溶,難怪咁多人嚟香港都會買嚟做手信,新年期間訂單比較多,所以要預早訂定🌟🍫惡魔肉鬆卷&🍓草莓肉鬆卷除咗曲奇之外,肉鬆卷都係佢哋嘅王牌之一,蛋糕面鋪滿唔同味道嘅肉鬆,蛋糕非常鬆軟,中間滿滿的奶油夾心,將鹹味嘅肉鬆結合甜味嘅蛋糕,口感層次豐富, Mina姐自己一個食晒成個朱古力味都唔夠,仲想食埋個草

✨今次選咗以下食品✨
🌟小熊四味曲奇🍪
🌟🍫惡魔肉鬆卷&🍓草莓肉鬆卷
除咗曲奇之外,肉鬆卷都係佢哋嘅王牌之一,蛋糕面鋪滿唔同味道嘅肉鬆,蛋糕非常鬆軟,中間滿滿的奶油夾心,將鹹味嘅肉鬆結合甜味嘅蛋糕,口感層次豐富, Mina姐自己一個食晒成個朱古力味都唔夠,仲想食埋個草莓味😹

2024-02-03
2024-02-02 39 瀏覽
*/每次經過尖沙咀,都會見到佢哋舖頭大排長龍😂每次啲人入完去出返嚟都拎住幾大袋曲奇🍪因為佢哋嘅曲奇真係好好食🥹🥹🥹🥹佢哋嘅舖頭唔算好大,但係一入到去,全部都係小朋友嘅摯愛😌一隻隻嘅熊啤啤同埋一罐罐嘅曲奇🤭🤭🐻小熊四味曲奇🍪一盒有四款口味,包括有牛油、朱古力、咖啡同埋綠茶😌每款口味都有佢嘅獨特之處,重點係每一塊曲奇都十分之鬆軟,入口即溶,難怪每位遊客都要買返去食🤩🤩🐻肉鬆小貝佢哋有好多口味,包括有海苔肉鬆、蟹黃肉鬆、惡魔肉鬆、檸檬肉鬆同埋草莓肉鬆,我哋今次揀咗海苔肉鬆同埋草莓肉鬆,兩隻味都真係好好食,草莓肉鬆都係第一次食,勁香濃嘅草莓味,入面又有蛋糕,口感好特別👍🏻👍🏻👍🏻嚟緊新年買佢哋嘅曲奇嚟送禮,絕對大方得體🎁📍香港小熊 Little Bear🐻 尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖

🐻小熊四味曲奇🍪

🐻肉鬆小貝

嚟緊新年買佢哋嘅曲奇嚟送禮,絕對大方得體🎁

📍香港小熊 Little Bear🐻
尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
  • 海苔肉鬆卷
2024-02-01 18 瀏覽
-牛油曲奇🍪唔知幾時變咗香港嘅手信🤔唔理啦好食咪得囉😝好多唔同牌子既曲奇冒起 平時我會買呢間香港製造既香港小熊😋之前都係isquare買 今次第一次經過尖沙咀總店門口放滿色彩繽紛小熊擺設 🐻少女心滿滿 打卡一流📸呢間原料大多都係外國進口 絕對有信心保證👍🏻今次襯就來過年買定盒曲奇🍪同屋企人一齊食買咗王牌 🔝TOP SELLER✅小熊四味牛油曲奇🧸罐頭表面圖案有幾款 店員都比你自己選擇😃4種口味包括🔹原味🔹朱古力🔹咖啡🔹抹茶打開蓋已經聞到陣陣咖啡香😋每一口都好鬆脆🙋🏻‍♀️個人推介原味 好香牛油味 Jeng 另外買左每日新鮮出爐既✅海苔肉鬆卷+ ✅肉鬆草莓小貝同樣係🔝TOP SELLER既海苔肉鬆卷既蛋糕體好鬆軟😍外層裹滿肉鬆紫菜 中間仲夾咗層薄薄嘅沙律醬 都幾有特色🩷粉紅色草莓味 內裡同樣有奶油餡 鹹甜鹹甜又幾夾既⋯P.S除咗呢啲曲奇蛋糕蛋捲、蝴蝶酥 仲有🥤飲品添下次可以試埋...

牛油曲奇🍪唔知幾時變咗香港嘅手信🤔唔理啦好食咪得囉😝

同樣係🔝TOP SELLER既海苔肉鬆卷既蛋糕體好鬆軟
😍外層裹滿肉鬆紫菜 中間仲夾咗層薄薄嘅沙律醬 都幾有特色
🩷粉紅色草莓味 內裡同樣有奶油餡 鹹甜鹹甜又幾夾既⋯

2024-02-01 28 瀏覽
早幾日經過尖沙咀樂道,比門口隻粉紅色bearbear吸引左,原來係香港手信鋪-《香港小熊曲奇》,我地即刻入去睇下先👀👀店內周圍都會見到小熊🐻🧸,阿女見到勁開心😍😍仲有最愛嘅曲奇餅🍪呀,鋪頭除咗有曲奇、飲品、肉鬆卷外,仲有小熊公仔🧸都可以購買😬😬🐻小熊四味曲奇一盒可以試齊原味、咖啡、抹茶同朱古力味,曲奇鬆化無比,入口即溶嘅感覺🐻海苔肉鬆卷蛋糕外面滿滿嘅紫菜肉鬆,我係肉鬆控,岩哂😬內層有沙律醬,鹹甜融合,非常之夾同好味😋🐻草莓脆鬆小貝外層肉鬆都係士多啤梨🍓味😍草莓味重,阿女大愛😍食到舔舔脷佢地款款都係即叫即整架@littlebearhongkong香港小熊(尖沙咀)📍尖沙咀樂道 36-50號華源大廈地下 7A號舖

🐻小熊四味曲奇

🐻海苔肉鬆卷

🐻草莓脆鬆小貝
外層肉鬆都係士多啤梨🍓味😍
草莓味重,阿女大愛😍食到舔舔脷
佢地款款都係即叫即整架

@littlebearhongkong
香港小熊(尖沙咀)
📍尖沙咀樂道 36-50號華源大廈地下 7A號舖

2024-01-30
5 分鐘 (外賣自取)
其他
  • 海苔肉鬆卷
  • 小熊四味曲奇
2024-01-29 23 瀏覽
尖沙咀這間香港小熊曲奇一直深受遊客們喜愛😌,每次有朋友到訪或家人回鄉我都會給他們帶一兩盒呢😍他們的食物不只造型可愛、味道也好吃😋💖******皇牌精選🐻🍪小熊四味曲奇 $100小熊餅乾到處都是,但香港正貨四色小熊曲奇就只有這間~我這次也買了一盒給朋友~🥰一盒有齊原味🧈、抹茶🍵、朱古力🍫、咖啡☕️四款口味,他們都說很鬆化好吃呢😋*肉鬆蛋糕系列🍫🥧惡魔肉鬆卷 $20 / 個🍓🧁草莓脆松小貝 $20 / 個另外他們的肉鬆小貝也很好吃呢,巧克力和草莓味都好濃郁😋*****更多食評資訊:IG🔎litcloud_

*****

*皇牌精選
🐻🍪小熊四味曲奇 $100

*肉鬆蛋糕系列
🍫🥧惡魔肉鬆卷 $20 / 個
🍓🧁草莓脆松小貝 $20 / 個
另外他們的肉鬆小貝也很好吃呢,巧克力和草莓味都好濃郁😋

*****

更多食評資訊:IG🔎litcloud_
2024-01-26
10 分鐘 (外賣自取)
$140 (其他)
  • 草莓小貝
💡【香港必買手信🇭🇰🍪】相信好多野都聽個香港小熊呢個名,旅客黎到香港必買手信之一,包裝好靚,好吸晴,除左有出名的四色曲奇外,仲有仲有最新推出既肉鬆小貝,一定要試下。🍪小熊四味曲奇 $100(小)人氣曲奇有四隻味包括原味、抹茶、朱古力及咖啡。曲奇雖然唔算好大塊,但就岩岩好可以一啖放入口🤣🤣而且香口得黎好鬆化,忍唔住食完一塊到一塊。🍫惡麽肉鬆卷 🤎海苔肉鬆卷呢到有5種口味包括:檸檬肉鬆、惡魔肉鬆、草莓脆鬆、海苔肉鬆同蟹黃肉醬,外層鋪滿肉鬆紫菜,內裏係戚風蛋糕奶油又唔會好多,值得一試。
💡【香港必買手信🇭🇰🍪】

🍪小熊四味曲奇 $100(小)

🍫惡麽肉鬆卷
🤎海苔肉鬆卷

2024-01-18 23 瀏覽
約了朋友到尖沙咀晚飯, 時間尚早便四處閒逛! 本來想買麵包, 但經過看見一家店很吸引, 大大只熊仔在店門口,餅罐更是用上不同款式的小熊! 除了曲奇餅, 還有肉鬆蛋糕、茶飲、蛋捲、蝴蝶酥等, 看著也太可愛, 買幾個吧! 店員介紹他家產品是香港製造,原料大多由外國進口, 食著安心! 🦀蟹皇肉鬆小方 $15/個 ~ 肉鬆滿滿的! 蟹黃醬沒有腥味, 蛋糕鬆軟, 不會太油膩, 多吃也沒有罪惡感! ✨草莓脆松小貝 $20/個 ~ 軟綿綿的口感, 滿滿的草莓味道, 中間添加草莓果粒, 多重口感, 味道更豐富! 雖然曲奇味道多選又特別, 但我郤突然間想吃蝴蝶酥! 小熊蝴蝶酥原味 $120/小 ~ 有2款盒包裝, 小熊的及粉紅色的, 選擇了很久😂 獨立包裝, 一包一片很方便, 不怕受潮變軟或是變硬! 蝴蝶酥十分酥脆, 不太甜沒苦味, 配上一杯咖啡或茶, 下午休息時的零食首選!

雖然曲奇味道多選又特別, 但我郤突然間想吃蝴蝶酥!
其他
2023-11-29 167 瀏覽
有台灣朋友到香港旅遊,買了一盒香港特色曲奇餅送給他,之前食過,覺得味道不錯,非常鬆軟,最重要是香港自家製。故一於選購這盒送給來自外地的朋友。店舖內佈滿小熊及不同款式的曲奇餅。小熊四味曲奇 他們的盒裝有不同香港特色嘅包裝。非常具有香港特色這一款是有四個口味。包括原味、朱克力、咖啡 ,抹茶 。一次過可以滿足你四個願望,咬落非常酥脆,是香港送禮佳品。海苔肉鬆巻店內除了有曲奇餅外,還有他們最受歡迎的自家調製沙律醬內餡肉鬆卷。外層為惹味肉鬆,滿滿等海苔,這個配搭是我吃過最好味的一款。惡魔肉鬆巻 $20這款為滿滿濃厚的朱古力,愛吃朱古力的朋友必吃
有台灣朋友到香港旅遊,
故一於選購這盒送給來自外地的朋友。

店舖內佈滿小熊及不同款式的曲奇餅。

小熊四味曲奇

他們的盒裝有不同香港特色嘅包裝。
非常具有香港特色這一款是有四個口味。

海苔肉鬆巻

惡魔肉鬆巻 $20
這款為滿滿濃厚的朱古力,愛吃朱古力的朋友必吃
2023-11-29
$100 (其他)