2024-01-26 355 瀏覽
接完晴晴放學,就牽她去屯門食晚飯,省掉要煮晚餐的時候。我們去了屯門市中心,食了霸嗎拉麵,一間有兒童餐,又正宗口味的日式餐廳。而且無加一服務費,人均消費$$144左右。原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵$128一見到餐牌有新品發佈,就想試一試。原隻魷魚,份量好吸引。炙燒的味道,很惹味。墨黑色的湯底,食完咀邊都會留有少許黑黑的湯汁,晴晴見到不自覺地傻笑🤣。湯中有豐富的鮮魷魚香,海鮮味濃郁,雞湯味混在其中,這般的拉麵滋味得很。麵條有彈性,口感和味道都十分滿意。魷魚厚肉有彈性,新鮮感強,下次要再點這個拉麵。唐揚炸雞$38有不同醬汁選擇,原味,辣汁,燒汁,沙拉四款。晴晴說要燒汁,好吧,就要燒汁,哈哈。外皮脆口,肉質幼嫩,即炸剛熟的味道,熱騰騰,口感佳。米雪糕$35真的有一粒粒米飯的雪糕,味道清清的,如米飯般,健康感強。晴晴爭着食掉一大半。信州蘋果梳打$28清涼感強,蘋果味清新。子供醬炆雞叉燒拉麵$58有玩具送,又有朱古力餅,晴晴一見到兒童餐,雙眼就發光🤣,哈哈。味道比成人的拉麵感覺清淡一些,無論拉麵或者橙汁,都傾向不太濃味,感覺還好,較清淡感覺好像健康一些。

原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵$128

唐揚炸雞$38

米雪糕$35

信州蘋果梳打$28
清涼感強,蘋果味清新。

子供醬炆雞叉燒拉麵$58

2024-01-23
📍位置:近屯門站B出口,在Bsmboo Thai對面。🏠環境:在商場的走廊設半開放座位,亦有室內吧台和卡座,整體以沉實深啡木系為主,配有紅黃日式燈籠🏮,增添日式氣氛,座位安排寬敞舒適,燈光較暗。🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。🍽️午市:推出期間限定的魷魚🦑墨汁雞白湯拉麵🍜,亦有傳統🐷豚骨拉麵等多種款式選擇。🥢原隻炙燒🦑魷魚墨汁雞白湯拉麵🍜$128烏黑黑的湯麵上是票隻切塊等燒魷魚🦑,口感彈牙有嚼口,但不會過韌,而且香口,伴有大量洋蔥🧅絲和蔥花,麵質比平常更幼細,掛湯好,湯底都淡淡墨汁味,不過就吃不出雞湯味了,被墨汁蓋過了,整體來說是高質。🥢辛辣炙燒🐷豚肉味玉拉麵🍜 $98最欣賞是厚切大塊的叉燒,肥瘦相間,燉煮如東坡肉般,入口即軟化,完全不似平常的圓形叉燒,好吃得多!配上整隻溏心蛋,蛋黃有流心效果,不錯;湯底豬骨味濃郁,辣勁十足,我較喜歡這款湯麵。🍗唐揚炸雞(5件)$35件件大塊,新鮮炸起而內部熱辣辣,肉質不乾而嫩身,外脆內嫩,十分滿意👍!
📍位置:近屯門站B出口,在Bsmboo Thai對面。
🏠環境:
在商場的走廊設半開放座位
,亦有室內吧台和卡座
,整體以沉實深啡木系為主,配有紅黃日式燈籠🏮,
增添日式氣氛,
座位安排寬敞舒適,燈光較暗。
🤵🏻服務:
QR Code下單,
收取加一。
🍽️午市:
推出期間限定的魷魚🦑墨汁雞白湯拉麵🍜,
亦有傳統🐷豚骨拉麵等多種款式選擇。
🥢原隻炙燒🦑魷魚墨汁雞白湯拉麵🍜$128
原隻炙燒🦑魷魚墨汁雞白湯拉麵
烏黑黑的湯麵上是票隻切塊等燒魷魚🦑,
🥢辛辣炙燒🐷豚肉味玉拉麵🍜 $98
辛辣炙燒🐷豚肉味玉拉麵
配上整隻溏心蛋,蛋黃有流心效果,不錯;
辛辣炙燒🐷豚肉味玉拉麵
湯底豬骨味濃郁,辣勁十足,我較喜歡這款湯麵。
🍗唐揚炸雞(5件)$35
2024-01-15
  • 辛辣炙燒豚肉味玉拉麵
2024-02-08 80 瀏覽
上星期逛屯門市中心,行到有點餓,特然想食拉麵,就去霸嗎拉麵食拉麵,環境好似日本的拉麵小店,感覺唔錯。原條炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵,是這店的新出品,所以要試一試。當店員端上拉麵,真有點驚喜,一大條炙燒墨魚,真係幾大隻,肉質很爽口,入口夠惹味,拉麵湯底是黑色,幾好味,拉麵都很彈牙。店員很細心給了我一條一次性的圍巾,免得弄髒衣服,抵讚!豚肉拉面,賣相吸引,豚肉都幾大塊,好軟滑香口,湯底夠味,濃稠度適中,拉麵好彈牙,份量都幾夠,還有一個流心蛋,整體幾好味。炸雞塊,比想像中大件,而且不貴,外皮炸得好香脆,裏面仍能充滿肉汁,肉質好嫩滑,好味。蜜瓜梳打,幾好飲,蜜瓜味香濃,邊食拉麵邊飲,幾爽!

蜜瓜梳打,幾好飲,蜜瓜味香濃,邊食拉麵邊飲,幾爽!

• 原條炙燒墨魚墨汁雞白湯拉麵
  • 燒汁唐揚炸雞
2024-01-27 79 瀏覽
今日放lunch去咗屯市經過見到呢間霸嗎拉麵,見到做緊呢個原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵嘅推廣,望落去都幾吸引而且見到幾多人試即刻試吓😎原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵($128)除左外觀上同味覺上都係雙重享受,炙燒魷魚嘅香氣四散,墨汁令到湯底增加左豐富的海洋風味,而湯嘅濃郁岩岩好融合左一齊,每一啖拉麵都感受到魷魚嘅鮮嫩同湯底的味道👅面嘅硬度適中,啱啱好少少彈牙👍炙燒豚肉拉麵($83)尼個拉麵超有記憶點佢精心烤製嘅豚肉,豚肉外皮烤至微焦,內裡就保持左肉質嘅多汁同柔軟而且厚身得來份量十足超級邪惡😈。而湯頭濃郁又冇過於油膩,係一碗高質嘅拉麵啊🍜🤤

原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵($128)

炙燒豚肉拉麵($83)

2024-01-26 65 瀏覽
經過尖沙咀店見過大排長龍,今晚黎到屯門#霸嗎拉麵  店試一試。喺香港亦有3間分店。我哋一於去探究下佢既流量密碼!店內裝修以日本風味濃,有不少卡位,坐得挺舒服,唔似日式小店要同人搭枱,又選擇坐半室外位置。炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵🍜一上枱以為成碗墨汁,先嚐一口拉麵湯底,味道超濃郁唔喉涸,上面有原隻切件魷魚🦑好香好彈牙,麵質軟硬啱啱好,拉麵仲好掛湯汁!叉燒味玉雞白湯拉麵🍜雞白湯則比較清淡,湯頭清爽。加上木耳、蔥花等配料,拉麵湯頭恰到好處。雞叉燒大塊,淋身入味,拉麵麵質彈牙。燒汁唐揚炸雞 雞肉肉質鮮嫩,炸得外脆內軟,唔厚粉,即叫即炸,入口熱辣辣。羽根燒餃子餃子水準唔錯,唔會太乾,皮薄香脆。尤其邊位都煎得香口,沾上咸酸餃子汁零舍開胃。青森縣富士蘋果酒以二百幾蚊就有兩款拉麵,二款小食同飲品等,性價比尚算合理。

炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵🍜

叉燒味玉雞白湯拉麵🍜

燒汁唐揚炸雞
雞肉肉質鮮嫩,炸得外脆內軟,唔厚粉,即叫即炸,入口熱辣辣。

羽根燒餃子

青森縣富士蘋果酒

以二百幾蚊就有兩款拉麵,二款小食同飲品等,性價比尚算合理。
2024-01-08 57 瀏覽
原隻魷魚拉麵估唔到霸吧拉麵出左 #灸燒魷魚墨汁雞白湯拉麵 ,仲要期間限定,即刻試一試!本身以試伏心態try try,點知又幾驚喜。
大隻灸燒魷魚,件件厚肉又嫩滑,照燒醬汁好入味,近似居酒屋果種風味。墨汁雞白湯拉麵,湯頭有柴魚香氣+雞湯鮮甜,雞湯濃味而不膩,開頭都少驚墨汁,驚整到件衫,好彩店員早有準備,即刻問我「要唔要圍裙」,要!! #濃厚豬骨豚肉玉子拉麵 當然係先試豚肉,灸燒豚肉勁香油脂味。半肥瘦豚肉軟稔又大塊,好滿足。最後仲叫埋毛豆、札幌啤酒同蜜瓜酒,成餐飯好滿足、好舒服。

原隻魷魚拉麵

最後仲叫埋毛豆、札幌啤酒同蜜瓜酒,成餐飯好滿足、好舒服。

✅霸嗎拉麵最記得佢哋嘅雞白湯拉麵 話下都有一段時間冇去食啦~ 最近新推出咗原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵!一於去朝聖下啦😎😎🔆原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵 $128呢個淨係賣相都100分啊!🤩係原隻魷魚啊🦑 !湯底依舊係用雞白湯 加埋墨汁一齊煮 飲落好香魷魚嘅味道 後勁就有返雞白湯個種creamy感覺!拉麵幼身拉麵都好掛湯!魷魚用咗燒汁烹煮 所以好惹味又彈牙!🔆雞叉燒味玉辛辣雞白湯拉麵 $98淨係雞白湯拉麵我又覺得太單調 於是揀咗辛辣味! 仲可以揀辣度㗎 要咗中小辣 試試🤣 個辣度又okay喎 當然冇川味個種辣 但以日式拉麵嚟講呢個辣度好唔錯啦👍🏻辣得嚟又保留到雞白湯個味道!呢個就跟咗雞叉燒 就好似切咗嘅雞卷咁!好嫩滑又唔會鞋! 仲有大量嘅木耳絲添!🔆沙拉唐揚炸雞 $38炸雞一份有5件 每件都好大舊!而且每件都唔會好厚炸粉! 一咬就勁juicy😀 雞件都好嫩滑 仲有好多肉汁添!除咗配沙律醬外 仲可以揀其他味道 例如燒汁等等🔆羽根燒餃子 $35拉麵當然都要食埋餃子啦! 餃子煎得好靚 有雪花紋㗎🤣餃子入面嘅餡料係有椰菜 仲有軟骨 好有咬口!👍🏻😆味道: 7.8/10賣相: 8/10
✅霸嗎拉麵
最記得佢哋嘅雞白湯拉麵 話下都有一段時間冇去食啦~
最近新推出咗原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵!
一於去朝聖下啦😎😎

🔆原隻炙燒魷魚墨汁雞白湯拉麵 $128
呢個淨係賣相都100分啊!🤩
係原隻魷魚啊🦑 !
湯底依舊係用雞白湯 加埋墨汁一齊煮
飲落好香魷魚嘅味道 後勁就有返雞白湯個種creamy感覺!
拉麵幼身拉麵都好掛湯!
魷魚用咗燒汁烹煮 所以好惹味又彈牙!

🔆雞叉燒味玉辛辣雞白湯拉麵 $98
淨係雞白湯拉麵我又覺得太單調
於是揀咗辛辣味! 仲可以揀辣度㗎
要咗中小辣 試試🤣 個辣度又okay喎
當然冇川味個種辣 但以日式拉麵嚟講呢個辣度好唔錯啦👍🏻
辣得嚟又保留到雞白湯個味道!
呢個就跟咗雞叉燒 就好似切咗嘅雞卷咁!
好嫩滑又唔會鞋! 仲有大量嘅木耳絲添!

🔆沙拉唐揚炸雞 $38
炸雞一份有5件 每件都好大舊!
而且每件都唔會好厚炸粉!
一咬就勁juicy😀 雞件都好嫩滑 仲有好多肉汁添!
除咗配沙律醬外 仲可以揀其他味道 例如燒汁等等

🔆羽根燒餃子 $35
拉麵當然都要食埋餃子啦!
餃子煎得好靚 有雪花紋㗎🤣
餃子入面嘅餡料係有椰菜 仲有軟骨
好有咬口!👍🏻😆

味道: 7.8/10
賣相: 8/10
2024-01-06 47 瀏覽
雞白湯拉麵唔好食,唔值$95Food court 級數豚肉味玉拉麵湯底完全唔掂,一蘭即食麵湯包都比佢好。豚肉普通,唔值$95都係Food court 級數。只有味玉算合格。
雞白湯拉麵
唔好食,唔值$95
Food court 級數

豚肉味玉拉麵
湯底完全唔掂,一蘭即食麵湯包都比佢好。豚肉普通,唔值$95
都係Food court 級數。

只有味玉算合格。
2024-01-06
2023-12-05 61 瀏覽
在商场的顶楼,从扶梯上来就能看见。装修非常有特色,很日式。位蛋还是挺多的,店内有位置,外面也有位置。还有给一个人来吃饭的单人隔断桌,社恐人士的最爱。拉面的种类还是挺多的,有汤底的还有拌面,还有各种配菜可以选择。汤底是比较浓稠的类型,但是味道有点淡,个人感觉一般。
2023-11-16 96 瀏覽
見掛住拉麵就去左附近食拉麵,仲有期間限定,就入去試下雞叉燒味玉雞白湯拉麵$95雞白湯味道濃郁,呷一兩口又唔會口渴雞呈卷狀,仲煎香過,大大件啖啖肉又滑溜,流心蛋剛剛好,呈流心檸檬炙燒雞叉燒拉麵$93材料豐富顏色鮮艷,有大大件嘅雞卷同西蘭花,櫻花蝦散發出檸檬嘅清新香氣,湯底顯得特別清爽又鮮甜羽根燒餃子$35皮薄餡又好味,係嫌燒得唔夠香脆,白雪雪,冇燒香過嘅痕跡炒野菜好想食蔬菜,正正常常,炒得都幾香,份量都算大份
見掛住拉麵就去左附近食拉麵,仲有期間限定,就入去試下

雞叉燒味玉雞白湯拉麵$95
雞白湯味道濃郁,呷一兩口又唔會口渴

檸檬炙燒雞叉燒拉麵$93

羽根燒餃子$35
皮薄餡又好味,係嫌燒得唔夠香脆,白雪雪,冇燒香過嘅痕跡

炒野菜
好想食蔬菜,正正常常,炒得都幾香,份量都算大份
2023-08-15
2023-09-15 151 瀏覽
$9x 個拉麵 本身Expect唔差冇諗過嚟到 份量少 湯底咸 重味精食完勁頸渴服務態度又差 收銀果個又唔熟個system本身話有折 點知又冇幫我哋入機事後話冇得重新入過 搞到蝕咗幾十蚊十分唔推薦
$9x 個拉麵 本身Expect唔差
冇諗過嚟到 份量少 湯底咸 重味精
食完勁頸渴
服務態度又差 收銀果個又唔熟個system
本身話有折 點知又冇幫我哋入機
事後話冇得重新入過 搞到蝕咗幾十蚊
十分唔推薦
岩岩新開張嘅時候去過一次,記得係正常嘢黎,今次見到有個夏季期間限定,又好耐冇食過拉麵,就試試佢啦。叫左個二人套餐再加個期間限定檸檬燒雞叉燒拉麵,燒雞叉燒係唔錯,比一般豬肉叉燒更清新,感覺冇咁heavy,但湯底就麻麻啦,檸檬味唔夠出,冇我想像中咁酸,要篤爛晒啲檸檬先有少少感覺,同埋依款拉麵唔包隻蛋,感覺硬係爭緊啲嘢咁。另外叫多咗個二人套餐,都ok划算,兩碗拉麵,揀左個餃子同蛋,再多個毛豆,仲包兩罐嘢飲添,食到飽飽。欣賞佢嘢飲有冇汽既雀檸揀,滿足埋唔鍾意汽水嘅朋友仔。

黎啦黎啦,好抵食呀,呢間係連鎖式拉麵店,有好多分店!今日黎試試佢😋檸檬燒雞叉燒拉麵🍜$93呢款拉麵係期間限定,所以就試吓佢啦,檸檬配燒雞叉燒肉,拉麵湯底酸酸甜甜,檸檬清新嘅感覺,而且面底非常大碗🍜係大胃之選👍🏻另外揀咗兩個下午茶套餐食,套餐配有飲品同小食,非常抵食!價錢相對比較優惠!灸燒豚肉醬油拉麵配🥟羽根餃子3件連汽水 $83湯底醬油味濃郁,燒豚肉入味,相比起檸檬雞拉麵,呢個就比較重口味,羽根餃子外皮鬆脆,裡面軟林林,餃子餡飽滿,同埋彈牙嘅拉麵一齊食,口感同味道都好好👍🏻石鍋燒豚肉飯配鹽味野菜 連汽水$73豚肉飯嘅豚肉肉質鮮嫩,配上石鍋嘅香氣,石鍋底飯焦非常脆卜卜,有咬口。鹽味野菜清爽開胃,均衡配搭有菜有肉。霸嗎拉麵呢幾款套餐,無論係檸檬燒雞叉燒拉麵、石鍋燒豚肉飯配鹽味野菜,定係灸燒豚肉醬油拉麵配羽根餃子,都有佢哋獨特嘅風味同特色。餐廳員工服務亦好好都好有禮貌🫶🏻btw,下午茶真係好抵食!如果你係拉麵控,就要試試佢喇!拉麵控關注組·霸嗎拉麵 (屯門)📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3233號舖

灸燒豚肉醬油拉麵

石鍋燒豚肉飯
石鍋燒豚肉飯配鹽味野菜 連汽水$73

拉麵控關注組·霸嗎拉麵 (屯門)
📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3233號舖
灸燒豚肉醬油拉麵
石鍋燒豚肉飯
2023-08-20 101 瀏覽
霸嗎拉麵經常聽人講好似好出名,難得見到有空位又冇人排隊,即刻去拎左飛先,不過估唔到有空位都需要等10分鐘左右,差啲打算即時離開店內環境充滿日本風,有吧枱也有卡位,好似真係去咗日本拉麵店的感覺今次我選了濃厚醬油豚角拉麵,拉麵滑身,唔會太淋湯底好失望同普通湯底一樣,沒有特別濃厚豚角有點硬另外我用左ALIPAY的優惠卷,送咗唐揚炸雞2件比我炸雞都大件,感覺唔油
不過估唔到有空位都需要等10分鐘左右,差啲打算即時離開

今次我選了濃厚醬油豚角拉麵,拉麵滑身,唔會太淋
湯底好失望同普通湯底一樣,沒有特別濃厚
豚角有點硬

濃厚醬油豚角拉麵

另外我用左ALIPAY的優惠卷,送咗唐揚炸雞2件比我
炸雞都大件,感覺唔油

2023-08-20
用餐優惠
優惠券
今晚同朋友兩個人去食拉麵特登避開繁忙時間可以唔使排隊👍🏻同埋有卡位坐一入到去見到佢啲裝修都幾靚充滿日本風🏮店員都好醒目一入座比水我地係檸水😊有加分⭐️檸檬灸燒雞叉燒拉麵🍜拉麵店新推出的系列檸檬令到湯底酸酸甜甜好開胃😆裏面有細蝦仔做調味令湯底更惹味燒雞同埋叉燒都好入味口感一流必試❤️❤️❤️⭐️燒汁唐楊炸雞 加$18 有炸雞小食都幾抵😙炸雞新鮮出爐熱辣辣好脆口不怕單一人前套餐$108呢個套餐真係超值拉麵+小食+飲品⭐️灸燒豚肉拉麵湯底味道非常濃厚豚肉大大份夠入味拉麵煙煙韌韌夠彈牙😋個湯底真係太正所以我哋忍唔住叫咗白飯將白飯加落湯底一齊食簡直正👍🏻⭐️沙拉炸餃子餃子都係新鮮出爐炸得好脆口但唔會覺得好油膩加埋沙拉醬將口感昇華🤩⭐️飲品:雪碧、可樂拉麵配埋汽水簡直係非常滿足😉作為屯門牛好開心可以係屯門市中心都食到好食嘅拉麵🍜😍價錢合理環境舒服一定會再幫襯🫶🏻
今晚同朋友兩個人去食拉麵

炸得好脆口
但唔會覺得好油膩
加埋沙拉醬
將口感昇華🤩

⭐️飲品:雪碧、可樂
拉麵配埋汽水
簡直係非常滿足😉