餐廳: 雪下覓炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
韓式燒烤可以話係me同友人既最愛~ 所以每月一聚都盡可能會去韓燒!今日就嚟到海港城高級韓燒餐廳【雪下覓炙】,試下佢地個【夏之煙燻盛饌套餐】$1088有靚韓牛、和牛拼盤食之外,仲有席上煙燻蘋果木豬五花,簡直係留港消費又要好食+又要有視覺享受! 價錢中等,人均消費5百幾蚊,但勝在可以一次過品嚐到韓牛、和牛、煙燻蘋果木豬五花,確實係可以一試~ —餐廳裝潢以簡約木系為主,牆上更配設LED MON營造出不同時節嘅季節畫面,都幾型格~ ----✨【夏之煙燻盛饌套餐】1088 /2ppl✨✨韓式前菜 (泡菜/醃蘿蔔/菠菜 可refill)✨✨韓式醬油盛盒 ✨鮑魚、帶子、大蝦;3款都好鮮味又出色! 帶子厚切啖啖肉,大蝦吉大隻又爆膏,me 就最愛鮑魚爽口又彈牙!✨煙燻蘋果木豬五花(配生菜)✨店員會先把豬五花放在桌上,再即席煙燻大約1分鐘,打開玻璃蓋,煙霧四散外更有陣陣獨特的蘋果煙燻芳香撲鼻而來。然後店員再細心幫炙燒至金黃色,再配上韓式辣醬、生菜、蒜片,豬五花(入口鮮嫩多汁又帶點微燻香,超好味~✨韓牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛外群肉、和牛牛舌✨3款濃厚肉味,油脂芳香帶甜,而且不帶油膩感,令人食指大動!薄切牛

----
✨【夏之煙燻盛饌套餐】1088 /2ppl✨
韓式前菜

✨韓式前菜 (泡菜/醃蘿蔔/菠菜 可refill)✨
韓式醬油盛盒

✨韓式醬油盛盒 ✨

✨煙燻蘋果木豬五花(配生菜)✨
韓牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛外群肉、和牛牛舌

✨韓牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛外群肉、和牛牛舌✨
韓牛牛小排、和牛牛肋肉
3款濃厚肉味,油脂芳香帶甜,而且不帶油膩感,令人食指大動!
韓牛牛小排
薄切牛舌較爽口,
和牛牛舌
牛魔王嘅你又點可以錯過呢~~

✨主食2選1 ( 雪梨水冷麵/炸醬麵)✨
食完咁熱辣辣韓燒,要降降溫~水冷麵有醃蘿蔔、青瓜、烚蛋、冰塊,配上蕎麥麵高湯組成,再可以根據個人喜好加入白醋和黃芥末,刺激食慾感,食完超涼快~
是日甜品 – 巴斯克蛋糕

• 夏之煙燻盛饌套餐
  • 和牛牛肋肉
  • 和牛外群肉
2024-04-22 140 瀏覽
雪下覓炙尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G47-48號舖位於尖沙咀海港城商場,地點好方便高級韓國餐廳,環境舒適,走新派風格裝修的高級韓國餐廳,今次同朋友叫左呢個夏之煙燻盛饌套餐( $1088/2人),餐廳仲提供8款韓式既前菜,性價比好高。醬油盛合醬油盛合有帶子、鮑魚和醬油蝦,海鮮既鮮甜與醬油既香氣完美結合,帶子肉質鮮嫩多汁,鮑魚口感彈牙有嚼勁,肉質鮮美,帶有淡淡的海洋風味。煙燻蘋果木豬五花(配生菜)煙燻蘋果木豬五花係一道特別嘅菜式,當打開蓋時,一陣煙燻香氣迎面而來,豬五花肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿著豬肉嘅香氣同豐富既脂肪,煙燻過後,豬肉吸收咗煙燻木嘅風味,令味道更加濃厚同獨特。配合生菜一齊食,可以平衡豬五花嘅油膩感,令口感更加清新。韓牛牛小排・和牛外裙肉・和牛牛肉・和牛牛舌牛肉愛好者一定要試!4款牛都充滿著牛肉既香氣,肉質細嫩多汁,脂肪均勻分佈,而和牛牛舌肉質柔軟多汁,口感豐富。可以根據個人喜好,選擇配搭不同既醬汁,進一步提升牛肉的風味。雪梨水冷麵冷麵麵條彈牙有嚼勁,配埋雪梨嘅甜美味道,口感清新,特別係喺夏天或者食完油膩食物之後,解膩一流。是日甜品有tiramisu,口感
雪下覓炙

醬油盛合

鮑魚口感彈牙有嚼勁,肉質鮮美,帶有淡淡的海洋風味。

韓牛牛小排・和牛外裙肉・和牛牛肉・和牛牛舌

雪梨水冷麵

是日甜品有tiramisu,口感綿密濕潤,食落好細滑,味道香濃而甜度適中,食完都唔會覺得膩。
2024-04-11
  • 煙燻蘋果木豬五花
2024-02-02 840 瀏覽
近期鍾意咗食燒肉 呢晚就搵咗呢間高級嘅燒肉店😚 餐廳係位於海港城地下 位置好方便 呢晚同友人叫咗個冬雪松露美饌❄️ 韓式小食一入座就店員上咗8碟韓式前菜 仲同我地逐一介紹🫡 當中有三款係可以refill✌🏻 我覺得韓式煎蛋卷同埋麻油波菜幾啱我口味🍳 前菜韓式生牛肉他他擺盤好靚😻 生牛肉食得出係好新鮮 佢切成粒狀 側邊仲有蘋果粒 紅蘿蔔粒 青瓜粒 沙葛 蒜蓉粒🥒 店員先俾我地打卡 再幫我地將所有撈勻 味道食落口好香蒜蓉味 同埋好清新🍃 重點係佢用咗松露增加質感燒烤套餐包括一份燒烤拼盤 入面有五款牛肉🐮 牛舌同埋外裙肉 牛味香濃 幾有咬口 夏多布里昂及和牛牛肋肉 呢兩樣就好juicy😙 三筋肉 呢個係肉質較瘦嘅部分 但食落口又唔會太韌😝 有店員serve我地 唔洗自己落手落腳燒就更加可以享受嘆美食嘅過程啦😋韓式湯品牛骨湯上碟時用上石鍋 真係滾住咁嚟㗎🔥 望落清清地 入面有白蘿蔔同埋韓式粉絲 飲落口就好香胡椒味😮韓式主食呢個月見肩芯肉配松露真係要大推🤩 完全冇諗過個松露會係由店員喺我面前將原粒松露刨成片😳 望到已經好開心 店員將松露刨上燒好嘅牛肉上面 陣松露嘅香味真係撲鼻而來啊⭐️ 底下嘅肩芯肉

韓式小食

三筋肉

韓式湯品
牛骨湯

韓式主食
呢個月見肩芯肉配松露真係要大推🤩 完全冇諗過個松露會係由店員喺我面前將原粒松露刨成片😳 望到已經好開心 店員將松露刨上燒好嘅牛肉上面 陣松露嘅香味真係撲鼻而來啊⭐️ 底下嘅肩芯肉油脂均勻 雪花遍佈全塊牛肉 入口好嫩滑 沾上蛋汁口感更豐富
月見肩芯肉

不得不提呢度嘅店員真係好好服務🥺 店員又會幫你燒烤 又會主動refill泡菜等韓式小食 真係好感受店員對客人嘅尊重🫡 好欣賞呢度嘅服務 令我地整晚嘅用餐體驗都好舒適💛
2024-01-24 581 瀏覽
雪下覓炙位於尖沙咀海港城的海運中心地下,走新派韓式烤肉風格裝修,動感的電子作螢幕作裝潢。以卡座為主,提供舒適的用餐空間。餐今期主打黑松露的 - 冬雪松露美饌是必試的選項。.✿ 前菜餐廳提供八種不同韓式的前菜。✿ 松露生牛肉他他餐廳的服務人員會在你面前處理生牛肉,每個步驟都很用心,把配料續樣調合。生牛肉很新鮮,當中夾有黑松露片、洋提味。.✿ 燒烤燒肉的選擇共有五款,包括:牛舌、外裙肉、夏多布里昂、和牛牛肋肉和三筋肉。夏多布里昂亦即牛柳,每款的口感味道各異。會有專人幫忙燒烤。每款四件,比較喜歡和牛的牛肋肉,脂肪比例平均油脂感滿滿,相當幸福。.✿ 牛骨湯湯熬至雪白色,清爽而牛骨的味道非常濃郁。在品嚐韓式烤肉的同時,有一碗熱湯真的很重要。.✿ 月見肩心肉配松露肩心肉薄薄的一大片,有專人代燒烤。搭配小飯團和蛋黃,絕對是美味的保證。燒烤後,服務員拿著原整一個黑松露,在席前即吃即刨。每人大約有四至五大片黑松露。來自法國黑松露的味道濃郁,與牛肉和蛋黃搭配搭得很好,令人回味無窮。.✿ 紅麴米酒光顧這家餐廳,每人還送上一杯紅麴米酒。這款酒顏色有點像蕃茄汁,風味獨特。
✿ 前菜
餐廳提供八種不同韓式的前菜。
前菜

牛骨湯

✿ 月見肩心肉配松露

✿ 紅麴米酒
紅麴米酒

最近多去海港城逛街吃飯,搵到呢間高級韓國餐廳食飯,揀左冬日限定嘅冬雪松露美饌套餐,松露配牛肉真係好夾!首先送上八款泡菜,每一款口味也不同,甜酸咸辣各有不同,不止一般紅色大白菜泡菜一種。我個人最鍾意蜂蜜醃製嘅蓮藕泡菜!黑松露牛肉他他加入切碎左嘅泡菜,黑松露獨特風味完美融合,非常好吃。燒烤部份係一盤牛肉,擺盤精美。牛肉有不同部位,包括牛舌、外裙肉、夏多布里昂、和牛牛肋肉和三筋肉。其中亮點是夏多布里昂牛排,其豐富而精緻的牛肉味道加上厚切令味道更加突出。我個人最喜歡的是外裙肉。儘管肉質精瘦,仍然非常軟嫩牛味突出。晚餐另一個亮點一定係配有黑松露嘅和牛刀月見肩芯肉。店員即席幫我們烤,生熟程度剛好,加入了黑松露片,除了豐富油香,還加甜味和松露獨特風味。最後以奶白色的牛骨湯作結,牛肉味豐富之餘有少少黑胡椒嘅香辣,口感絲滑。另外值得一題嘅係佢地嘅燒烤爐帶強力抽風系統,用餐後我的頭髮和衣服上沒有任何油煙味!令整體就餐體驗更好更高級。

紀念日
  • 牛刀月見肩芯肉配黑松露
  • 前菜
  • 黑松露牛肉他他
以前通常食開日式燒肉比較多,但自從試過幾間高質嘅韓式燒肉店之後,從此愛上咗韓式燒肉🥰 呢間位於尖沙咀海港城嘅高級韓式餐廳,雖然佢係走高級路線,食材環境服務都係絕對優質😎但價錢相當合理,非常推薦俾大家🫶🏻🌟夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)$1088真係非常超值🤩成個餐勁豐富,兩個人食相當足夠,絕對會捧住個肚走😆 🌟韓式前菜食韓國嘢一定唔少得豐富嘅韓式前菜啦,呢度有泡菜、蛋捲、菠菜、芽菜、海帶、薯仔等等🤩 食完仲可以再添加🫶🏻🌟煙熏蘋果木豬五花(配生菜)呢個絕對係重頭戲😎儀式感滿滿😍首先店員會用玻璃蓋將豬五花蓋住,然後注入滿滿嘅蘋果木煙霧,周圍都籠罩住蘋果木獨特嘅煙熏味🤩 揭開玻璃蓋嗰一刻,煙霧彌漫😆 成個體驗好特別🫶🏻 店員會幫手炙燒,豬五花肉燒完之後嘅焦香勁正,而且每一口都食到蘋果木的香氣,真係非常好食🥰 🌟韓牛牛小排除咗豬肉之外,呢度韓牛都非常出名😎 佢嘅油花非常均勻,肉質軟嫩,店員幫我哋燒到熟度啱啱好,只需要點少少鹽就食得,好正😎🌟和牛外裙肉軟嫩多汁,牛味非常濃郁,勁滿足🤩🌟和牛牛肋肉油脂豐富,入口即溶,勁邪惡😆🌟和牛牛舌大大片牛舌,燒完之後好Q彈😍🌟醬油盛盒除咗咁多肉之外,仲有海鮮醬油

🌟夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)$1088

🌟韓式前菜

🌟煙熏蘋果木豬五花(配生菜)

🌟韓牛牛小排

🌟和牛外裙肉
軟嫩多汁,牛味非常濃郁,勁滿足🤩

🌟和牛牛肋肉
油脂豐富,入口即溶,勁邪惡😆

🌟和牛牛舌
大大片牛舌,燒完之後好Q彈😍

🌟醬油盛盒
除咗咁多肉之外,仲有海鮮醬油盛盒🥰係咪好超值呢😍 有大蝦、帶子同埋鮑魚🤩 三樣嘢都食得出新鮮🫶🏻 大蝦非常大隻,最鍾意食埋佢啲蝦膏,勁鮮甜🤤🤤

🌟炸醬麵
呢個套餐可以選擇韓式水冷麵或者炸醬麵,我哋揀咗炸醬麵😬 好鍾意佢嘅面質,煙煙韌韌🫶🏻 醬汁香濃惹味,非常好食🥰

🌟 Tiramisu
估唔到韓式餐廳嘅Tiramisu都做得咁好食咁出色😍 食完真係大滿足🤤

呢個餐真係抵到不得了😆 全部肉品都係非常高質,海鮮都非常新鮮,整個用餐體驗非常好,真心推薦俾大家🫶🏻
5天前
4天前 0 瀏覽
SUMMER SPECIAL FEAST$1200/2-Marinated in Soy Sauce PlatterNicely braisedFresh, flavourful with a nice bite and crunch to it-beef platter extraordinary marbling, unmatched tenderness and a rich buttery flavour(Hanwoo Chuck Tail FlapWagyu Outside SkirtWagyu Rib FingerWagyu Ox Tongue)-Pork Belly with smoky applewood one of the most expensive parts of porkThe smoked meat has a mild flavor that is sweet and somewhat fruity - Korean JajangmyeonIt’s actually noodles in black bean sauceThe almost carame

SUMMER SPECIAL FEAST

$1200/2

Nicely braised
Fresh, flavourful

-beef platter
(Hanwoo Chuck Tail Flap
Wagyu Outside Skirt
Wagyu Rib Finger
Wagyu Ox Tongue)

- Korean Jajangmyeon
The almost caramel taste of the savory sauce over the thick, chewy wheat flour noodles makes for a really unique taste and texture

-Special Dessert
Tiramisu

-Lychee Makgeolli
+$98
4天前 0 瀏覽
之前聽朋友講,呢間成日都要排長龍,咁啱見到可以Walk in,就入去試吓。一睇餐牌,裝修,同埋係海港城入面,就知道呢一間一定係係高級燒肉,可以用返海港城嘅飲食coupon 。坐嘅位置寬敞舒服,味道還好,少少味梗有,抽風設施做得幾好。嚟得呢度一定係食肉肉~ 叫咗牛舌,五花腩,牛 。呢到叫嘅肉嘅質素同價錢成正比,所以啲肉真係幾靚靚嘅,五花腩脂肪比例非常完美,所以真係好食 。職員會幫你剪細佢放落去燒,如果你燒得太耐職員會走過來同你講已經熟,會提醒下你,呢一點係值得讚。當然如果佢太忙可能會有機會唔記得提你,所以自己都要睇住。份量Potion啱啱好,唔會食唔飽,份量亦都唔會話好多會令到你好滯好飽。喺海港城一個唔錯嘅選擇。
2023-09-30
✨夏之煙燻盛饌套餐✨ღ醬油盛盒 有蝦、帶子同鮑魚醃得好入味🤤蝦大隻鮮甜爽彈帶子肥厚鮮嫩,鮑魚爽口ღ煙燻蘋果木豬五花(配生菜)店員即場煙燻,隔一陣打開滿滿仙氣🤩陣陣煙燻芳香撲鼻而來五花肉燒至金黃焦香,再將生菜包埋蒜片、泡菜一齊食,正呀🤤ღ肉肉🥩有4款油花細緻牛肉韓牛牛小排、和牛外裙肉,和牛牛肋肉同和牛牛舌,我就最愛牛小排同和牛牛舌,牛小排入口柔軟多汁好juicy ,而牛舌,富有彈性ღ 雪梨水冷麵 /炸醬麵(選一)揀咗我最愛嘅水冷麵,食完熱辣辣嘅嘢食返碗冰冰涼涼嘅水冷麵就啱晒🤤ღ甜品係Tiramisu😍口感濕潤,超滑帶有雪糕嘅口感
✨夏之煙燻盛饌套餐✨

ღ醬油盛盒
有蝦、帶子同鮑魚
醃得好入味🤤蝦大隻鮮甜爽彈

帶子肥厚鮮嫩,鮑魚爽口

ღ煙燻蘋果木豬五花(配生菜)
店員即場煙燻,隔一陣打開

滿滿仙氣🤩陣陣煙燻芳香撲鼻而來

五花肉燒至金黃焦香,再將生菜包埋蒜片、泡菜一齊食,正呀🤤

ღ肉肉🥩
有4款油花細緻牛肉

ღ 雪梨水冷麵 /炸醬麵(選一)
揀咗我最愛嘅水冷麵,食完熱辣辣嘅嘢
食返碗冰冰涼涼嘅水冷麵就啱晒🤤

甜品
係Tiramisu😍
口感濕潤,超滑帶有雪糕嘅口感
近碼頭果邊嘅韓式烤肉店 定位屬中高價 座位寬敞 店員會主動幫手燒 岩懶人🤣幾款牛入面 my fav係韓牛 油脂香濃郁🇯🇵和牛外裙肉較重牛味 呢款都出色~薄切牛舌 彈牙有牛香🍱醬油盛盒有赤蝦 鮑魚同帶子 用醬油醃製過仲好新鮮滑嫩🤩Tiramisu正常發揮 兩個人夠食夏之煙燻禮饌 ($1088)🦐醬油盛盒🐮韓牛牛小排·和牛外裙肉·和牛牛肋肉·和牛牛舌·煙燻蘋果木豬五花🍜雪梨水冷麵🍰Tiramisu————————————————————📍雪下覓炙 尖沙咀海港城海運大廈地下OT G47-48號舖

夏之煙燻禮饌 ($1088)
🦐醬油盛盒
🍜雪梨水冷麵
🍰Tiramisu

————————————————————
📍雪下覓炙
尖沙咀海港城海運大廈地下OT G47-48號舖
2024-04-28
位於海港城海運大廈既雪下覓炙 係高級韓燒餐廳😚最近佢地推出左✨夏之煙燻盛饌套餐✨,主打有席上煙燻蘋果木豬五花同和牛韓牛拼盤🤤配搭醬油盛合、麵食同甜品,都幾豐富💫💫八碟韓式前菜包括涼拌菠菜、醃蓮藕、醬煮薯仔等,而芽菜、泡菜、海帶同醃蘿蔔則可以任fill✔💫 醬油盛合包括醬油蝦、鮑魚同帶子☺味道鮮美、醬油味道突出💫 煙燻蘋果木豬五花 (配生菜)店員會即席係客人面前煙燻豬五花大約一分鐘,打開玻璃蓋時煙霧瀰漫,視覺享受有10分!💁之後店員會幫忙燒烤,帶微煙燻香氣既豬五花肥瘦相間,彈牙之餘亦有細膩既口感,油脂香滿溢😋配搭生菜、泡菜一齊食可以減輕膩感😝💫 韓牛牛小排·和牛外裙肉·和牛牛肋肉·和牛牛舌四款高級牛肉肉味超級濃郁🤤韓牛牛小排口感軟嫩、帶突出既油脂肉香😋和牛牛舌口柔嫩中帶點彈牙口感;和牛牛肋肉厚身多汁,款款都各有特色🤗💫 雪梨水冷麵/炸醬麵 (選一)兩款麵食可以任選其一,K揀左炸醬麵,好鍾意餐廳分成兩碗咁Serve,份量岩岩好唔會好飽滯🤣💫 是日甜品是日甜品係Tiramisu☺冰涼既口感、軟滑既Mascarpone cheese,再加上沾滿咖啡液既手指餅,口感綿密兼帶濃香咖啡味道☕📍雪下覓

💫八碟韓式前菜

💫 醬油盛合
包括醬油蝦、鮑魚同帶子☺味道鮮美、醬油味道突出

💫 煙燻蘋果木豬五花 (配生菜)

💫 韓牛牛小排·和牛外裙肉·和牛牛肋肉·和牛牛舌

💫 雪梨水冷麵/炸醬麵 (選一)

💫 是日甜品

📍雪下覓炙
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG47-48號舖
2024-05-02 0 瀏覽
最近睇開淚之女王就成日心思思想食韓國菜🇰🇷尤其係韓國人聚會必去嘅韓燒🔥海港城就有雪下覓炙,行比較decent嘅路線,部分肉類會由店員代燒,可以舒舒服服咁食😌餐廳會不時推出季節限定套餐,好似冬季黑松露盛宴,或者今次我叫嘅夏日煙燻盛宴,睇住煙燻五花肉嘅過程,加上醬油醃海鮮、牛肉、主食、甜品,嚟一場視覺同味覺盛宴😎😎🥬韓式前菜先嚟多款韓式小菜打響頭炮,有泡菜、蓮藕、芽菜、魚餅等,部分如泡菜、醃蘿蔔、芽菜等都可以任添。🦐醬油盛盒醬油醃海鮮首先會諗起醬油蟹,估唔到用嚟醃帶子、蝦以及鮑魚都出色。鮑魚有嚼勁、蝦肉爽甜、帶子超厚而且帶點黏,醬油味道同一般醬油蟹唔同,多咗少許酸味及辣味,層次更豐富。🥓煙燻蘋果木豬五花睇住由點火至慢慢煙燻整個過程,打卡一流。五花肉不論聞落定食落都超級香噴噴。而且肥瘦均勻,店員幫我哋燒到焦香,好香口。若然想解膩可以配大醬及生菜,但就會蓋過煙燻味,比較推薦就咁食。🥩韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌四款牛肉質素都唔錯,而且都有店員代燒,燒到啱啱好。和牛牛肋肉係四款最好食,口感爽彈juicy。外裙肉比較少見,肉味好濃郁。🍲雪梨水冷麵主食可以揀水冷麵或炸醬麵,一人一碗,

🥬韓式前菜

🦐醬油盛盒

🥓煙燻蘋果木豬五花

🥩韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌

🍲雪梨水冷麵
主食可以揀水冷麵或炸醬麵,一人一碗,食完燒肉食返碗凍冰冰嘅冷麵好舒服。

🍫是日甜品
Tiramisu又幾好食,質感好濕潤💦可可味濃不太甜😋

人均消費:600
推介指數(10分為滿分):8.5分
2024-04-29
2024-05-01 15 瀏覽
尖沙咀韓烤餐廳🇰🇷提供多款韓烤燒肉及韓式料理店內環境寬敞舒適 抽風系列亦好好食完都無乜油煙味👍🏻🌟夏之煙燻盛饌1️⃣ 醬油盛合醬油盛合有帶子,蝦同鮑魚 醃得好入味 醬油味令其鮮味更突出2️⃣ 燒肉拼盤有四款唔同部位既肉包括韓牛牛小排,和牛外裙肉, 和牛牛舌,和牛牛肋肉同煙燻蘋果木既豬五花3️⃣ 雪梨水冷麵/炸醬可以二選一 揀左炸醬麵配上有嚼度既麵條 撈勻好惹味4️⃣是日甜品甜品為口感順滑既tiramisu
尖沙咀韓烤餐廳🇰🇷
提供多款韓烤燒肉及韓式料理
店內環境寬敞舒適 抽風系列亦好好
食完都無乜油煙味👍🏻

🌟夏之煙燻盛饌
1️⃣ 醬油盛合
醬油盛合有帶子,蝦同鮑魚
醃得好入味 醬油味令其鮮味更突出

2️⃣ 燒肉拼盤
有四款唔同部位既肉
包括韓牛牛小排,和牛外裙肉, 和牛牛舌,和牛牛肋肉同
煙燻蘋果木既豬五花

3️⃣ 雪梨水冷麵/炸醬
可以二選一 揀左炸醬麵
配上有嚼度既麵條 撈勻好惹味

4️⃣是日甜品
甜品為口感順滑既tiramisu
2024-05-01 9 瀏覽
💡 超高質韓牛套餐行街發現海港城入面有間環境好,食物質素又高嘅韓燒餐廳。今次試咗夏之煙燻盛饌套餐(2人餐),望到菜單已經覺得好吸引,仲有成八款前菜,例如:蛋卷、海帶、波菜等,款款都精緻高質。🍽️ 醬油盛合醬油盛合包括每人一粒帶子、醬油蝦、同半隻鮑魚。醬油味唔會蓋過海鮮嘅鮮味,仲為海鮮增加一點鹹香,當中醬油蝦最出色,最爽彈。🍽️ 韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌、煙燻蘋果木豬五花(配生菜)套餐包咗四款牛同一款豬。先講五花肉,店員細心幫你燒到薄脆,包住生菜食,完全唔會覺得油膩。四款牛肉都好新鮮,富肉味,牛小排嘅雪花非常靚,入口嘅油脂感同肉味令人非常滿足。🍽️ Tiramisu Tiramisu入口絲滑、濃郁,面頭嘅咖啡粉微苦,剛好同下面蛋糕嘅甜味中和。🍽️ 荔枝米酒荔枝米酒絕對值得加,依款米酒偏甜,新鮮嘅荔枝肉亦都好多,非常啱女仔飲。
💡 超高質韓牛套餐

🍽️ 醬油盛合

🍽️ Tiramisu

🍽️ 荔枝米酒

入座之後,店員馬上喺爐邊擺滿晒前菜,足足有8款咁多😳 全部都好吸引,部分前菜仲可以免費refill👍🏻 我最鍾意芽菜同卷蛋💯 蘿蔔同薯仔都好入味,仲有比較少見嘅海帶🤭食燒肉前,先食咗個醬油盛合,有3款海鮮,包括蝦、鮑魚同帶子,最鍾意醬油鮑魚同帶子,鮮甜,唔太鹹👍🏻 煙燻豬肉好過癮,店員會即席點燃蘋果木,即刻聞到一股香氣😌 煙燻大約一分鐘,打開嘅時候飄出一陣仙氣🤣 雪下覓炙食燒肉唔使自己動手,店員會主動幫手燒,而且燒得剛剛好,食得好輕鬆💯 豬五花配咗生菜,同埋我最鍾意嘅芝麻葉,食落冇咁熱氣,而且味道更加豐富👍🏻牛肉拼盤好吸引,有齊4款唔同嘅牛肉,包括牛舌、牛肋肉、外裙肉同牛小排,食得好滿足🤤 可以點海鹽,或者洋蔥醬油👍🏻最後套餐仲有甜品📍#雪下覓炙 (#尖沙咀美食)#尖沙咀 #海港城 海運大廈地下OT G47-48號舖

最後套餐仲有甜品

📍#雪下覓炙 (#尖沙咀美食)
#尖沙咀 #海港城 海運大廈地下OT G47-48號舖