餐廳: 雪下覓炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-22 15 瀏覽
#雪下覓炙seolhamyeok 上星期又去食韓國料理,今次係海港城見到這家高級韓燒,就去了試下🤗餐廳裝潢設計好寬敞,沒有燒烤油堂味,抽風非常不錯😂🔹夏之煙薰盛饌 $1088 /2 人🔹醬油盛合,有韓式醬油大蝦兩隻和醬油帶子兩件,大蝦好入味,蝦頭又有好多蝦膏,好吃啊🫶🏻🫶🏻🔹煙薰蘋果木豬五花配生菜,好特別既烹調方法,首先店員會先打氣去煙薰肉類、蓋好、等一陣令煙薰味迫入肉裡,次後就可以燒啦!進食時都嗅到樂香煙薰味👍🏻👍🏻👍🏻🔹夏之瘦燻盛饌-有韓牛牛小排、和牛牛舌、和牛牛肋肉及和牛外群肉、每一款各有特色,牛舌好推薦大家,另外牛肋肉都好香濃牛味,油脂分泌ok😀😀🔹雪梨水冷麵,夏天食水冷面超級解暑😁😁雪下覓炙 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G47-48號舖
🔹夏之煙薰盛饌 $1088 /2 人

🔹雪梨水冷麵,夏天食水冷面超級解暑😁😁

雪下覓炙 (尖沙咀)
• 夏之煙燻盛饌 $1088/2位- 醬油盛合包括赤蝦、鮑魚同帶子,用醬油醃製至入味。鮑魚食落煙煙韌韌,而且滲咗辣味,好過癮!另外赤蝦蝦頭爆曬膏,鮮味滿滿,讚💖- 煙燻蘋果木豬五花重頭戲之一。即場用蘋果木將五花肉煙燻,再要焗一焗佢等啲香味滲入豬肉裡面,燒完真係仲保留到蘋果肉嘅燻香!而最地道嘅食法當然就係用生菜包住,再加上少少韓式辣醬調味,油膩感即時消散😋- 韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌至於牛肉拼盤,四款肉都靚!First Pick一定係油香十足嘅牛小排,其次外裙肉腍身得嚟牛味重☺️- 雪梨水冷麵主食可以揀水冷麵或者炸醬麵,不過本人就兩樣都唔太好喇🤣調味亦較清淡健康🤣- 是日甜品甜品係Tiramisu,不過不失,份量足夠兩人Share😌
• 夏之煙燻盛饌 $1088/2位

- 醬油盛合

- 煙燻蘋果木豬五花

- 韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌

- 雪梨水冷麵

- 是日甜品
甜品係Tiramisu,不過不失,份量足夠兩人Share😌
最近經過尖沙咀時,有位朋友推薦了一家質素不錯的韓式燒肉餐廳,於是我們決定去試試看。夏之煙燻盛饌 $1088坐下後便送上來8款小菜,包括茄子、豆芽、泡菜、薯仔等等,種類繁多,小菜也可以向店員要求refill。醬油盛合前菜有鮑魚、帶子、醬油蝦。這些食材都醃製得入味,口感煙韌。煙燻蘋果木豬五花(配生菜)重點菜式為煙燻蘋果木豬五花(配生菜),店員將豬五花用蘋果木燻製後再烤,記得要拍下漂亮的烟霧效果!豬五花吃得到淡淡的蘋果木香,建議大家可以用生菜包裹著這烤肉配上醬汁一起享用,清爽又美味。韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌除了豬五花之外,牛肉拼盤也是必吃的菜式,四款都入味,尤其是牛小排和牛肋肉,牛味香濃,口感煙韌,搭配小菜一起食更是一絕。炸醬麵飯後還可以選擇麵食,有雪梨水冷麵和炸醬麵兩款選擇,我們選擇了炸醬麵,份量剛剛好,適合在吃完燒肉後享用,醬汁帶有些許甜味,很容易入口。是日甜品甜品是提拉米蘇,蛋糕上有些許藍莓點綴,入口帶有咖啡香,適合分享。

夏之煙燻盛饌 $1088

醬油盛合
前菜有鮑魚、帶子、醬油蝦。這些食材都醃製得入味,口感煙韌。

煙燻蘋果木豬五花(配生菜)

韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌

炸醬麵

是日甜品
  • 前菜
2024-04-18 19 瀏覽
雪下覓炙尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G47-48號舖位於尖沙咀海港城商場,地點好方便高級韓國餐廳,環境舒適,走新派風格裝修的高級韓國餐廳,今次同朋友叫左呢個夏之煙燻盛饌套餐( $1088/2人),餐廳仲提供8款韓式既前菜,性價比好高。醬油盛合醬油盛合有帶子、鮑魚和醬油蝦,海鮮既鮮甜與醬油既香氣完美結合,帶子肉質鮮嫩多汁,鮑魚口感彈牙有嚼勁,肉質鮮美,帶有淡淡的海洋風味。煙燻蘋果木豬五花(配生菜)煙燻蘋果木豬五花係一道特別嘅菜式,當打開蓋時,一陣煙燻香氣迎面而來,豬五花肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿著豬肉嘅香氣同豐富既脂肪,煙燻過後,豬肉吸收咗煙燻木嘅風味,令味道更加濃厚同獨特。配合生菜一齊食,可以平衡豬五花嘅油膩感,令口感更加清新。韓牛牛小排・和牛外裙肉・和牛牛肉・和牛牛舌牛肉愛好者一定要試!4款牛都充滿著牛肉既香氣,肉質細嫩多汁,脂肪均勻分佈,而和牛牛舌肉質柔軟多汁,口感豐富。可以根據個人喜好,選擇配搭不同既醬汁,進一步提升牛肉的風味。雪梨水冷麵冷麵麵條彈牙有嚼勁,配埋雪梨嘅甜美味道,口感清新,特別係喺夏天或者食完油膩食物之後,解膩一流。是日甜品有tiramisu,口感
雪下覓炙

醬油盛合

鮑魚口感彈牙有嚼勁,肉質鮮美,帶有淡淡的海洋風味。

煙燻蘋果木豬五花(配生菜)

韓牛牛小排・和牛外裙肉・和牛牛肉・和牛牛舌

雪梨水冷麵

是日甜品有tiramisu,口感綿密濕潤,食落好細滑,味道香濃而甜度適中,食完都唔會覺得膩。
2024-04-11
  • 煙燻蘋果木豬五花
2024-04-16 19 瀏覽
係海港城行完街就落去海運大廈地下睇下有咩野食 行左一個圈就揀左呢一間食韓式燒肉既鋪頭 入面用餐環境幾寬闊 就算2人檯都唔會坐到好迫 尤其係韓式餐廳檯面要擺好多碟配菜 今次就叫左佢今期個PROMOTION MENU 夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)✨夏之煙燻盛饌套餐(2人餐) $1088♡醬油盛合呢一個包括韓式醬油蝦🦐、醬油鮑魚、醬油帶子 三款用醬油醃既海鮮 醬油蝦鮮嫩多汁咬落仲好爽口醬油鮑魚就浸到非常淋滑而且都好入味醬油帶子真係係平時係韓式餐廳比較小見 個種醬油係甜同帶子係好夾♡煙燻蘋果木豬五花🐷店員會拎到上檯先進行煙燻既過程 睇住D煙咁樣打入去個煙燻罩入面時真係覺得好靚 係一大打卡位 煙燻左大約五至十分鐘左右 打開蓋個下D煙湧出黎個個位馬上充滿左蘋果木既香氣呢一個豬五花店員會代為燒 又會幫手剪開做BITE SIZE 真係好細心豬五花肥瘦相間 肉質偏淋 食落去時仍然有淡淡既蘋果木香 用生菜包住就更可以減低燒肉個油膩感♡韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌🥩呢4款牛肉口感各異 牛小排肉質較滑牛味亦較為濃 相較起外裙肉比較薄身同纖維感冇咁重 牛肋肉係咁多種牛肉之中肉質感最重既牛 至於牛舌

✨夏之煙燻盛饌套餐(2人餐) $1088

♡醬油盛合
醬油蝦鮮嫩多汁咬落仲好爽口
醬油鮑魚就浸到非常淋滑而且都好入味

♡煙燻蘋果木豬五花🐷

♡韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌🥩
呢4款牛肉口感各異 牛小排肉質較滑牛味亦較為濃 相較起外裙肉比較薄身同纖維感冇咁重 牛肋肉係咁多種牛肉之中肉質感最重既牛 至於牛舌就嫩滑又濃味

♡雪梨水冷麵🍜
冷麵湯汁有輕輕既梨香 亦可以食到梨既甜 加上冰凍既冷麵 掃除晒岩岩食完燒肉個種熱氣

♡Tiramisu🍰
Tiramisu 口感順滑 蛋糕入面滿滿咖啡味 食落去完全唔膩
2024-04-15 22 瀏覽
琴日等埋朋友係尖沙咀收工就一齊去食飯,佢提議食韓國菜,話要彌補返冇得同我飛去韓國喎😆於是我地就黎左到海港城既韓式烤肉料理餐廳雪下覓炙~我地簡左為迎接夏天而推出既「夏之煙燻盛饌2人套餐」 $1088前菜提供8款韓式前菜;色彩斑斕,唔同既甜酸辣味搭配令人胃口大開👍🏻 醬油盛合搭配鮑魚、帶子和大蝦,新鮮的海鮮以韓式醬油獨特調味得十分入味,每一啖都充滿驚喜同滿足感🤤煙燻蘋果木豬五花今日既主角!充滿儀式感既一道菜💃🏻💃🏻💃🏻加入獨特既蘋果木煙燻包裹住豬五花肉,一打開玻璃蓋香氣撲鼻~再由職員將五花肉燒到金黃色,由於五花肉經過蘋果木煙燻,味道特別香濃,肉質焦香酥脆,惹味😋韓牛和牛拼盤韓牛同和牛既肉質鮮嫩多汁味道濃郁,口感一流;無論係搭配醬料定係包住生菜食都一樣咁好食😛雪梨水冷麵一啖咬落去就感受到酸甜清爽既夏日feel☀️清爽既雪梨水搭配清脆既青瓜絲同煙韌既冷麵,帶黎豐富既口感層次~甜品Tiramisu質地柔軟滑順,每一啖都帶有香濃既芝士同埋微苦既咖啡,味道唔會太甜太膩,作為飯後甜品💯-

煙燻蘋果木豬五花
今日既主角!充滿儀式感既一道菜💃🏻💃🏻💃🏻
加入獨特既蘋果木煙燻包裹住豬五花肉,一打開玻璃蓋香氣撲鼻~

韓牛和牛拼盤

雪梨水冷麵
一啖咬落去就感受到酸甜清爽既夏日feel☀️

甜品Tiramisu
2024-04-11
2024-04-12 32 瀏覽
這間位於尖沙咀海港城商場的高級韓國餐廳,環境寬敞舒適,裝潢採用文化石及木框為主,設置大型LED播放著飄雪,讓客人恍如置身古時韓國村落,雪下覓炙的美景,享受奢華與獨特的高級韓國燒肉體驗。夏之煙燻盛饌 $1088/2位💠醬油盛盒咸鮮豐味的醬油盛盒,有醬油蝦、醬油帶子及醬油鮑魚,濃郁的醬香入味到位,鮮味極至。💠韓牛牛小排💠和牛外群肉💠和牛牛肋肉💠和牛牛舌燒肉由專人代燒,服務貼心。精緻的牛肉盛,有齊韓牛及和牛四個不同部位,各有風味,牛小排脂肪比例最高,脂香柔嫩甘甜;外群肉脂肪較少,纖維較粗帶嚼勁,牛肋肉肉味最濃,薄切牛舌柔嫩帶脆,配菜有大洋蔥及野菌菇類,中和味蕾。💠煙燻蘋果木豬五花開始之先店員會在食客面前將豬五花以蘋果木稍作煙燻一會,賦予脂肪與肉完美比例的豬五花,添上獨特的蘋果木香氣,華麗煙霧瀰漫中登場。💠雪梨水冷麵冷涼爽滑的水冷麵,清甜爽彈,以牛骨湯作湯底,再加入韓國雪梨,帶淡淡果香,蕎麥麵幼細爽彈,最適合食完燒肉後解膩消滯。💠提拉米蘇質感偏挺身,咖啡味香濃,甜而不膩。

夏之煙燻盛饌 $1088/2位

💠和牛牛舌

💠煙燻蘋果木豬五花

💠雪梨水冷麵

💠提拉米蘇
質感偏挺身,咖啡味香濃,甜而不膩。

2024-03-13 135 瀏覽
平日lunch hour咁岩黎到tst, 呢間係同事帶我黎食既, 意外發現呢間高質既韓國菜! 個位置偏入, 所以唔係人地帶我都未必發現到呢間野haha😆Lunch menu由傳統韓國菜, 去到韓式燒肉都有🥓, 都幾多選擇. 韓式小菜都醃得唔錯, 特別鍾意豆芽同菠菜. 我就叫左泡菜豬肉豆腐湯年糕鍋配飯, 就咁睇個名好豐富咁haha. 個豬五花肉黎到係一長條既🐷, 份量好足, 店員會幫手剪開 方便食. 個湯好好味 辣辣地好開胃🌶️, 豬肉係浸埋湯就入哂味. 年糕即使浸耐左, 我去到最後先食, 都無淋哂. 而個飯配埋紫菜, 再加泡菜豬肉就好夾, 一啖一啖食唔停哈哈. 🥢總結: 呢間唔係平既韓國菜, 質素都幾高 對得住佢既價錢. 如果下次有機會再黎試下佢既燒肉哈哈😝

2024-02-16 153 瀏覽
《韓式松露盛宴♠️》———————————————-#雪下覓炙 ❄️ -🌨️ 雪•松露韓式蛋卷配 2019 Pierre 白酒🍸好厚好大份,蛋香濃郁,每層蛋卷中間夾住一片片黑松露,令蛋卷味道更有層次、更豐富🖤-黑松露和牛牛柳配 2018 Domaine 紅酒🍷和牛牛柳果然唔同啲,色澤亮麗,脂肪分佈平均,牛味突出,肉質好軟滑!店員仲會即場刨黑松露,香味撲鼻而來,睇住一片片黑松露灑落喺和牛之上,打卡一流📸-松露海膽生牛肉飯配自家制荔枝韓國米酒🍶生牛肉口感彈牙香嫩,以石鍋飯嘅形式煮,熱辣辣,撈埋生牛肉、海膽同頂級現刨嘅黑松露,香氣四溢😚-⭐ 參考價錢︰雪•松露韓式蛋卷:$122冬•黑松露和牛牛柳:$288紅酒Domaine 2018:$108白酒Pierre 2019:$98松·松露海膽生牛肉飯:$328荔枝米酒:$228🍌 抵deal 指數:7/10
《韓式松露盛宴♠️》
荔枝米酒:$228
🍌 抵deal 指數:7/10
2024-01-29
2024-02-10 110 瀏覽
雪下覓炙嚴選頂級上等肉品,結合韓式料理如果您喜愛燒肉料理,又重視用餐氛圍不彷來海港城的雪下覓炙一趟餐廳以卡座為主,提供超舒適的用餐空間喜愛燒肉的朋友們,不妨收入口袋名單. ‧͙ • 5 courses ᴍᴇɴᴜ• ‧͙ $720 /ᴘᴘʟ∗ 前菜餐廳提供八種不同韓式的前菜∗ 松露生牛肉他他用上高級韓牛肉炮製的牛肉他他,是想像得到的好吃,服務人員會在你面前處理他他,左翻一下右翻一下,一下子就完成了,當中夾有黑松露片提味∗ 燒烤牛舌 | 外裙肉 | 夏多布里昂 | 和牛牛肋肉 | 三筋肉每款四件,份量不多不少剛剛好外裙肉 (横隔膜),靠近背部的部分牛肉香氣濃烈,口感彈牙香嫩、軟嫩有嚼勁而牛舌就肉質清脆彈牙夏多布里昂,取自於牛肉最軟嫩的腰脊。直火燒烤加強肉質的豐富度、帶出豐富的油花香氣。所有肉類搭配一旁的「鹽味醬」、「燒汁醬」,具有提味的效果∗ 牛骨湯白白的湯頭很療癒哈哈,肉嫩湯鮮沒有想像中的重牛肉的羶味,也不會太淡,濃度很剛好。冬天想喝熱湯,點一碗,喝完後心滿意足∗ 月見肩心肉配松露使用和牛肩心肉部位切片將稍微表面炙燒,附著上炭香沾取生食級蛋液、日式烤肉醬口感如絲綢般柔滑細緻,再配些即席刨下的
雪下覓炙嚴選頂級上等肉品,結合韓式料理
如果您喜愛燒肉料理,又重視用餐氛圍
不彷來海港城的雪下覓炙一趟
餐廳以卡座為主,提供超舒適的用餐空間
喜愛燒肉的朋友們,不妨收入口袋名單

∗ 前菜
餐廳提供八種不同韓式的前菜

∗ 松露生牛肉他他

∗ 燒烤
每款四件,份量不多不少剛剛好
外裙肉 (横隔膜),靠近背部的部分
牛肉香氣濃烈,口感彈牙香嫩、軟嫩有嚼勁
而牛舌就肉質清脆彈牙

∗ 牛骨湯
白白的湯頭很療癒哈哈,肉嫩湯鮮

∗ 月見肩心肉配松露
使用和牛肩心肉部位切片
將稍微表面炙燒,附著上炭香
沾取生食級蛋液、日式烤肉醬
口感如絲綢般柔滑細緻,
再配些即席刨下的夏天松露片
每一口都來得鮮香滿載,吃完,唇齒留香
位於海港城的雪下覓炙主打高級韓式烤肉,自家熟成肉櫃琳瑯滿目引入各國精品牛肉,簡直係識食之人聖地!! 🐂🐃🐄- 牛饌燒烤 HK$258 🐂牛小排,油花分佈均勻,肉質多汁細緻。牛舌,牛味濃郁有口感。A4和牛三角肩,油花超豐富,肉質富有彈性,牛味非常濃郁。和牛三筋,油花均勻,肉質緻滑多汁,而且肉味香濃,集所有優點於一身。所有牛肉都可以配上鹽及洋蔥汁,前者可發揮牛肉原本香氣,後者味道香甜可帶出牛肉鮮甜味!!附上了前菜,大醬湯及紫菜白飯,性價比超高!! 🥗🍲🍚

牛饌燒烤

- 牛饌燒烤 HK$258 🐂
牛小排,油花分佈均勻,肉質多汁細緻。
牛舌,牛味濃郁有口感。
A4和牛三角肩,油花超豐富,肉質富有彈性,牛味非常濃郁。

大醬湯 白飯

附上了前菜,大醬湯及紫菜白飯,性價比超高!! 🥗🍲🍚

牛饌燒烤
大醬湯 白飯
  • 大醬湯白飯
  • 韓式前菜
2024-02-05 63 瀏覽
上星期跟友人去海港城行街,見到「雪下覓炙」出了多款以松露為主的美食,非常吸引🤩我同友人便馬上入去試試先!✦ 松露韓式蛋卷前菜點了松露韓式蛋卷,目測蛋卷有5厘米厚,蛋香濃郁,每層蛋卷中間夾住一片片來自法國佩里戈爾黑松露,令蛋卷味道更有層次、更豐富。✦ 黑松露和牛牛柳和牛牛柳呈鮮紅色,色澤亮麗,脂肪分佈平均,肉與油香平衡,牛味香濃,牛柳肉質好嫩又軟滑!店員會即場刨法國黑松露,將一片片黑松露灑在和牛之上,非常吸睛。✦ 松露海膽生牛肉飯松露與海膽這個配搭,是一次試呀😍兩款都係我好喜歡的食物之一,店員會幫忙將石鍋內所有材料一同攪拌,松露與海膽香氣溢出,與生牛肉一齊食,十分滋味。✦ 韓式荔枝米酒食韓國菜點可以少得米酒,呢款米酒入面有幾粒荔枝肉,真材實料,飲落有淡淡荔枝香

✦ 松露韓式蛋卷

✦ 黑松露和牛牛柳

✦ 松露海膽生牛肉飯

✦ 韓式荔枝米酒
2024-01-31 65 瀏覽
尖沙咀嘅韓式高級燒肉店「雪下覓炙」,新出冬雪松露美饌Winter Truffle Feast,以松露、和牛設計出一系列燒肉套餐,而家香港都食到松露燒肉喇!韓式燒烤,當然唔少得多款韓式前菜,然後就開始第一道松露生牛肉他他,牛肉夠新鮮,帶有陣陣甜味,同黑松露香氣好夾。燒烤有5款肉,由淡味食到濃味,全程都有職員幫手燒烤,可以品嚐晒唔同嘅牛肉部位,每款都各有自身特色。牛舌:牛舌係薄切,但保持到牛舌獨有嘅彈性口感和牛牛肋肉:厚身食落有咬口外裙肉:有我最愛嘅外裙肉,油脂味同牛肉味相當平衡嘅一個部位夏多布里昂:仲有Beef Tenderloin,牛柳中嘅稀少部位,厚身但然好嫩三筋肉:比想像中更肥美,油脂感較突出成晚嘅主角當然就係月見肩芯肉配松露,肩芯肉輕輕燒到半熟,然後職員即席刨上幾片大大塊黑松露,連埋蛋黃同白飯撈埋一齊就食得,香味好突出,牛肉同蛋液混合後顯得更加滑身。最後仲有熱辣辣嘅牛骨湯,可以一洗食咗咁多燒肉之後嘅油膩感。成個冬雪松露美饌套餐編排恰到好處,款式多樣化,環境同服務都值得一讚。

牛舌:牛舌係薄切,但保持到牛舌獨有嘅彈性口感
和牛牛肋肉:厚身食落有咬口
外裙肉:有我最愛嘅外裙肉,油脂味同牛肉味相當平衡嘅一個部位
三筋肉:比想像中更肥美,油脂感較突出

2024-01-29 57 瀏覽
海港城雪下覓炙主打高級路線韓燒,冬季套餐推出冬雪松露美饌$720/位,當中最吸引嘅應該就係有現刨法國原粒黑松露🥹首先係款式多到數唔晒嘅韓式前菜如泡菜蘿蔔海藻等。隨即上嘅係松露生牛肉他他,口感似係食緊呑拿魚蓉,非常容易接受,配上幾款配料增強口感而黑松露嘅香氣亦完全散發出嚟🥰套餐一共提供5款肉,牛舌、外裙肉、夏多布里昂、和牛牛肋肉、三筋肉。擺盤非常靚,最重要嘅係店員會幫忙燒肉,以最佳火喉烹調咁靚嘅肉,確保能夠喺肉質最適合嘅時候食☺️高潮一浪接一浪,月見肩芯肉(配松露),薄薄一塊嘅肩芯肉輕輕燒幾秒即可,拌上蛋黃以及現刨嘅法國原粒黑松露,呢一道真係印象深刻😍

2024-01-28 44 瀏覽
呢間位於海港城既高質韓國餐廳,最近推出以松露為主打既《冬雪松露美饌》,朋友升職加人工,當然要食好D慶祝一番!🐮 冬• 松露和牛牛柳~ 配 2018 Domaine紅酒 🍷店員會先將和牛牛柳燒到半熟,再將牛柳切條上碟方便食用。再從玻璃瓶取出新鮮黑松露,即場刨出一片片松露放係牛柳上面。和牛牛柳油脂豐富,熱力令黑松露散發香氣,絕對係視覺與味覺的享受🤩🥚 雪• 松露韓式蛋卷~ 配 自家制荔枝韓國米酒 🍶蛋卷入口香滑,加上新鮮黑松露的香氣四溢,即時為蛋卷起畫龍點睛之妙。荔枝味的自家製既米酒甜度剛好,米香十足,荔枝肉仲好好食😋🍚 松• 松露海膽生牛肉飯~ 配 2019 Pierre白酒 🥂將熱騰騰的米飯拌上生牛肉和海膽,搭配頂級現刨的黑松露,香氣四溢。米飯粒粒分明,幸福的滋味就係甘簡單😍

🐮 冬• 松露和牛牛柳

~ 配 2018 Domaine紅酒 🍷

店員會先將和牛牛柳燒到半熟,再將牛柳切條上碟方便食用。

🥚 雪• 松露韓式蛋卷

~ 配 自家制荔枝韓國米酒 🍶

荔枝味的自家製既米酒甜度剛好,米香十足,荔枝肉仲好好食😋

🍚 松• 松露海膽生牛肉飯

~ 配 2019 Pierre白酒 🥂

米飯粒粒分明,幸福的滋味就係甘簡單😍