最近同朋友去咗東涌嘅鍋處打邊爐😛鍋處 Hana主打壽喜燒同涮涮鍋🍲以JA日本全農直送和牛做賣點🐮以大眾化嘅價錢為客人提供最優質嘅正宗日式用餐體驗🎌佢哋嘅壽喜燒採用正宗烹調方法,喺傳統淺鐵鍋將牛肉薄片及配菜燒熟並撒上秘制醬汁,非常濃味🥳鍋處分別有任食放題同定量套餐兩款選擇,揀放題仲可以額外任食指定肉類添🥩肉類選擇亦好多🤩喺呢度可以任食唔同級數嘅牛肉🐄由美國牛肉到JA 日本全農直送嘅高級日本黑毛和牛放題都有😍今次試咗澳洲純和牛M9+套餐🐮除咗可以任食澳洲純和牛M9+外,另外有多款肉類都係任食,好似上選牛肉、美國極黑和牛、霜降美國SRF和牛、嚴選美國牛肉、霜降美國牛小排、澳洲安格斯牛肉、熊本白豚🐮🐷日本和牛油花豐富,入口即融,淥幾下就食得😚肉質口感細膩柔軟,配合滿口油香,令人難忘🥰而美國極黑和牛係日本和牛同美國安格斯嘅混種,結合咗和牛嘅豐富油花同安格斯嘅濃郁肉味,肉質柔嫩多汁💦用嚟壽喜燒或者涮涮鍋都咁好味🥳鍋處Hana 採用一人一鍋形式🔥每個人都可以選擇自己鍾意嘅鍋物或湯底,依個人口味烹調🤩湯底方面有好多口味可以揀,例如壽喜燒、九州豬骨湯、塩麴野菜湯、龍蝦湯、昆布鰹魚湯、泡菜味噌湯、飛鳥牛乳

鍋處Hana 採用一人一鍋形式🔥每個人都可以選擇自己鍾意嘅鍋物或湯底,依個人口味烹調🤩湯底方面有好多口味可以揀,例如壽喜燒、九州豬骨湯、塩麴野菜湯、龍蝦湯、昆布鰹魚湯、泡菜味噌湯、飛鳥牛乳湯🍲同朋友試咗壽喜燒、昆布鰹魚湯同龍蝦湯😚昆布鰹魚湯比較清,而龍蝦湯好濃郁龍蝦味🦞鍋處嘅壽喜燒同香港好多餐廳嘅壽喜燒唔同,只會用少量醬汁煮肉同配菜,鮮嫩嘅牛肉
煎到僅熟🔥另外可以加生雞蛋汁🥚沾上一齊食,入口嫩滑無比🥰而最受香港人歡迎嘅日本鍋物非涮涮鍋莫屬😛切薄嘅和牛輕燙後入口即溶,配上芝麻醬或酸醬油更加滋味😛

所有套餐都會有火鍋配料放題、飲品同甜品🤩火鍋配料無限量喺自助吧供應,有大量蔬菜、丸類、菇類、麵等等😍食完火鍋仲可以食埋雪糕添🍦放題有任食Movenpick雪糕,夠晒正🥳

2023-02-21 48 瀏覽
最近,終於開始可以出國旅行,朋友們都急不及待,機票再貴也要出走享受一番,所以近期去機場次數也頻密了起來~ 今日去機場送完機,便跟友人到東涌逛一下名店倉,晚上也在東薈城吃過才離開~最近天氣一直都是挺涼快,就正是吃火鍋的時候。東薈城3樓鍋處是我曾經吃過,想再去的地方,這次跟友人到東涌當然要重溫一下😊我們選了安格斯牛肉套餐,湯底我想了一會,還是選了我很喜歡的壽喜燒,友人則選了飛鳥牛乳湯。醬汁方面基本可以不用調配,因為壽喜燒的甜度與牛乳湯的濃郁牛乳味已經非常足夠,吃各種肉類、菌類及蔬菜的配合度也相當高。前菜櫃方面,選擇也不少,海蜇、螺肉、八爪魚、中華沙律都是我的「菜」😆,也有一定水準~最後,以一杯Movenpick雪糕作這餐的終結,又是捧著肚子滿足的離開😁

2023-02-08
$291.5 (晚餐)
  • 壽喜燒
2023-02-17 897 瀏覽
美國極黑和牛是什麼? 味道是怎樣的? 我都未食過, 所以不要問, 只要嚐, 今晚同朋友入咗呢間位於東涌outlet 第二期商場的新食店....鍋處, 嚐一嚐美國極黑和牛嘅滋味。餐廳木系裝潢, 由門口到室內的裝修及枱椅全部以木為主題, 坐喺度食嘢很有大自然氣息。鍋處的餐牌很簡單, 以不同質素的牛火鍋為主, 可以叫套餐或任飲食任90分鐘自助火鍋, 價錢由套餐的$185到頂級的 $345 澳洲和牛M9, 火鍋湯底自選一人一鍋, 有約十款鍋底, 加$38 可任飲啤酒或清酒。自助火鍋其他火鍋材料可以在食物吧自取, 有多款丸、菠菜、油麥菜、皇帝菜菇類、腸仔、蟹柳、烏冬、麵食及多款冷盤等。甜品櫃有和菓子、牛奶布丁、芒果布丁, 仲有港人至愛嘅m字頭品牌雪糕, 及多款韓式雪條。飲品方面有佢哋嘅自家花茶及各款汽水等。湯底 : 龍蝦湯底及豬骨湯底龍蝦湯底味道比較濃香, 另一個豬骨湯底味道比較清, 各有所好, 豬骨湯底更能食出每種牛嘅原味道。美國極黑和牛 ($285 /任食任飲90分鐘)先來主角四盤 >>>>>> 美國極黑和牛從睇外表睇, 極黑和牛雪花分明, 小

飲品方面有佢哋嘅自家花茶及各款汽水等。

湯底 : 龍蝦湯底及豬骨湯底

美國極黑和牛 ($285 /任食任飲90分鐘)

先來主角四盤 >>>>>>
美國極黑和牛
從睇外表睇, 極黑和牛雪花分明, 小小的一條白色油脂平均分佈在多多的瘦牛肉內, 色澤紅潤有光澤, 入口牛味濃郁, 有嚼口得嚟又不失油軟, 每人食左三盤, 可想而知有多好食

其餘三款牛肉及美國豚肉;
嚴選美國牛肉 ~ 肉質有嚼口, 牛肉味都唔錯。
澳洲安格斯 ~ 肉質較軟腍, 有得揀, 試咗一盤就算。
上選牛肉 ~ 脂肪比例較多, 可喜的是入口肉質爽彈油香, 卻不失肉香, 且食完一盤也沒有太大的油膩感, so 再來一盤 please。
美國豚肉 ~ 同日本豚肉相比, 美國豚肉嘅口感及食味爭好遠了, 沒有日本豚肉那股爽彈及肉香。
澳洲安格斯

嚴選美國牛肉

除左黑和牛, 上選牛肉都好正
上選牛肉

其他火鍋配料推介;
牛肉丸 ~ 丸汁豐富同爽口
墨魚丸 ~ 彈牙, 墨魚味稍為遜色
花生芽 ~ 第一次食, 徑部甜甜地, 爽爽地, 但就冇我哋比平時食開嘅牙菜咁爽口。
蘿蔔 ~ 腍甜
花生芽

墨魚丸

牛肉丸

飲品及甜品;
白桃烏龍茶 ~ 有淡淡嘅桃香, 本身烏龍茶茶味偏談, 夠凍及解膩, 汽水以外嘅健康選擇。
M 品牌雪糕 ~ 今晚有朱古力及士多啤梨味, 食味係點唔使我多講。
奶茶雪糕 ~ 認真麻麻
芝士蛋糕 ~ 以火煱/日式自助餐嚟計, 我未食過咁高水準嘅芝士蛋糕, 芝士味好香濃, 蛋糕結實, 入口軟滑。
芝士蛋糕

總結 : 如果你本身係牛魔王, 喜歡食牛嘅話, 90分鐘放題絕對滿足到你, 佢哋嘅牛肉整體質素OK, 美國黑和牛及上選牛肉, 掂!
  • 牛肉
2023-02-12 74 瀏覽
天氣凍凍地,最愛打邊爐,成日都見到鍋處排晒隊,今日終於試到!店內環境寬敞,枱與枱距離夠闊落。醬料十分齊全,有齊我嘅至愛生蒜蓉、炸蒜、芫茜、蔥。雪櫃裏面嘅前菜有醃蘿蔔同味付螺肉。飲料方面除咗汽水之外,推介玫瑰冷泡茶,同埋荔枝紅茶都好好飲。任食邊爐配料,有十幾款新鮮蔬菜、丸類、拉麵、烏冬、豆腐等,食物高質冇伏。我哋兩個人揀左美國極黑和牛,任食放題套餐$285/位。選擇左壽喜燒湯底同埋飛鳥牛乳湯。第一轉先上一碟美國豚肉同埋四碟美國極黑和牛。美國極黑和牛油脂比例恰到好處。豚肉爽口。甜品主打當然係食Movenpick雪糕啦!今日有雲呢拿味同埋士多啤梨Panna cotta。另外,仲有韓國蜜瓜味雪條、紫米雪條。雪櫃裏面有原味芝士蛋糕、黑糖糯米糍、芒果布甸都好高質,唔好錯過!由前菜到甜品都高質,大滿足!

醬料十分齊全,有齊我嘅至愛生蒜蓉、炸蒜、芫茜、蔥。

雪櫃裏面嘅前菜有醃蘿蔔同味付螺肉。

由前菜到甜品都高質,大滿足!
2023-01-30
  • 美國極黑和牛
  • 壽喜燒
  • Movenpick
2023-01-31 69 瀏覽
去東涌outlet 行街食嘢真開心🥳仲有台式美食火鍋🍲!真係一日時間都唔夠✌🏿大豐收之後食個台式自助餐火鍋👍🏿最受吸引係佢的雪糕movenpick 👍🏿套餐有幾款,比較受歡迎係澳洲安格斯牛肉!湯底仲可以一人一個鍋,今次試龍蝦🦞湯同埋魚湯,開始試吓不同的肉類,有上選牛肉,嚴選美國牛肉,美國豚肉,澳洲安格斯牛肉…最終都係主要點澳洲安格斯牛肉,因為薄切,肉質鮮嫩,不錯!仲有肉丸菜之類選擇!飲品都係健康飲品,有冷泡茶、豆漿等…雪糕一定要食😋
2023-01-31 73 瀏覽
餐廳位於東薈城內,主打日式鍋物料理,特別之處係可以一次過享用壽喜燒同涮涮鍋雙重放題!裝修以簡約木系風為設計,座位寬敞,空間感幾大,而且地方乾淨企理,感覺十分舒適😎 期間限定日本A5和牛套餐包括半公斤和牛、任食7⃣️款肉類、蔬菜、丸類、飲品、雪糕、甜點等!肉類要向店員order,其他就放晒喺自助區~ 湯底揀咗壽喜燒同龍蝦湯味嘅涮涮鍋,前者甜中帶鹹,後者味道濃郁,兩款各有千秋,可以一試😌牛魔王表示呢度嘅牛真係不得之了,A5油份最多,肉質軟腍鬆化,入口即溶,食到舔舔脷呀😛 澳洲安格斯牛肉質細嫩多汁、霜降美國SRF和牛油花偏少、霜降美國牛小排既有咬口牛味亦唔算出、而美國極黑和牛嘅牛味就最濃郁,個人極度喜歡💕 除咗牛之外都有熊本白豚肉,鍾意食豬嘅朋友就唔好錯過啦!自助區有唔同蔬菜同丸類,生菜、油麥菜、皇帝菜、豆苗、冬菇、南瓜、仲有超級罕有嘅花生苗🥜 芽根粗大潔白,頂部有粒花生,口感爽脆,超級特別!旁邊亦有咖喱飯同幾款冷盤伴菜,配牛一流~ 而飲品方面就比較大路,主要係汽水、果汁、茶類同自家製豆漿,豆味香濃,真材實料,甜度適中,值得一試👍🏻 食飽飽仲有香濃嘅芝士蛋糕、果子、布甸同多款雪糕添,整體性價比甚

自助區有唔同蔬菜同丸類,生菜、油麥菜、皇帝菜、豆苗、冬菇、南瓜、仲有超級罕有嘅花生苗🥜 芽根粗大潔白,頂部有粒花生,口感爽脆,超級特別!旁邊亦有咖喱飯同幾款冷盤伴菜,配牛一流~ 而飲品方面就比較大路,主要係汽水、果汁、茶類同自家製豆漿,豆味香濃,真材實料,甜度適中,值得一試👍🏻 食飽飽仲有香濃嘅芝士蛋糕、果子、布甸同多款雪糕添,整體性價比甚高,大滿足😗

2023-01-27 81 瀏覽
新年到,又要換過晒啲衫褲鞋襪,當然要去東涌買個痛快。每次到東涌消費券,屋企人到指定要到鍋處。人均消費二百元就能吃到極高品質的安格斯牛肉放題!澳洲安格斯牛肉,牛肉脂肪分布平均,不會過肥,輕輕淥幾秒就食得。店員出餐速度非常快,追加牛肉的質素亦是同樣高質。自助甜品前菜區有很多選擇,木糠布甸,奶凍,重本仲有movenpick 雪糕等等!丸類蔬菜,亦有十多款,推介墨汁花枝丸,用料十足,有大大粒墨魚喺入面。雪櫃除了可樂,紙包飲品之外,還有自家製花茶。平日都滿座,可見餐廳口碑不錯!餐廳咁大,客人咁多都無出現漏單,抵讚!
新年到,又要換過晒啲衫褲鞋襪,當然要去東涌買個痛快。
每次到東涌消費券,屋企人到指定要到鍋處。
人均消費二百元就能吃到極高品質的安格斯牛肉放題!
店員出餐速度非常快,追加牛肉的質素亦是同樣高質。
雪櫃除了可樂,紙包飲品之外,還有自家製花茶。
2023-01-25 54 瀏覽
鍋處有Sukiyaki同Shabu Shabu可供選擇我哋揀咗龍蝦同飛鳥牛乳火鍋湯底😙龍蝦湯底濃郁;飛鳥牛乳湯底香味澳洲純和牛M9+放題有澳洲純和牛、霜降美國牛小排、霜降美國SRF和牛、美國極黑和牛、澳洲安格斯牛肉、嚴選美國牛肉、熊本白豚同上選牛肉✨澳洲純和牛M9+雪花滿佈大片而薄嘅肉,淥一淥就食得😍入口嫩滑,非常軟腍✨美國極黑和牛肉味香濃,肉質結實無筋口感適中有嚼勁吸收湯汁咬落好juicy ✨熊本白豚🤩肥瘦適中,肉質細緻口感柔韌有層次平時小芙唔鍾意食豚肉佢話呢款無腥臊味,主動食咗幾塊👍🏻自助區有好多款蔬菜🥬清清腸胃🤣甜品區除咗有MÖVENPICK®雪糕💕仲有蛋糕同布甸👏🏻👏🏻食甜品都食到飽呀🤭🤭😋
鍋處有Sukiyaki同Shabu Shabu可供選擇
我哋揀咗龍蝦同飛鳥牛乳火鍋湯底😙
龍蝦湯底濃郁;飛鳥牛乳湯底香味

✨澳洲純和牛M9+
雪花滿佈大片而薄嘅肉,淥一淥就食得😍
入口嫩滑,非常軟腍

✨熊本白豚🤩
肥瘦適中,肉質細緻
口感柔韌有層次
平時小芙唔鍾意食豚肉
佢話呢款無腥臊味,主動食咗幾塊👍🏻

自助區有好多款蔬菜🥬清清腸胃🤣
甜品區除咗有MÖVENPICK®雪糕💕
仲有蛋糕同布甸👏🏻👏🏻
甜品都食到飽呀🤭🤭😋

2023-01-25 989 瀏覽
鍋處 今日放假喺東涌附近遊覽,夜晚就去左東薈城行下街順便搵野食。其實東薈城餐廳好多,有好多選擇,但就係見到呢間鍋處,有放題打邊爐選擇,仲要價錢唔貴,於是就揀左呢間試一試。 我揀左澳洲安格斯牛肉,中等價錢,265蚊位。每人可以揀一個湯底,一人一鍋都幾唔錯,仲要坐得舒服,位置都好寬敞,第一次黎感覺唔錯。 好快店員已經上湯底同牛肉,湯底賣相唔錯,味道亦香濃,而安格斯牛肉同豬肉就咁睇已經好靚,食落肉味濃,唔太肥,唔韌,肉質唔會太淋,我自己認為係出色既。呢度添肉就要叫店員拎肉俾你,要幾多碟都得,食完店員亦好快會收左D食完既碟,唔會阻住晒D位。 講返配菜方面,出面有個好大既自助沙律吧,蔬果新鮮選擇多,亦有不同丸物可以揀,都非常之唔錯。調味料方面都有D特別既地方,有不同風味既豉油同醬料可以選擇,唔怕麻煩可以走多兩轉,試下配不同口味。 飲品同埋甜品方面都係自助形式既,凍飲品就喺雪櫃自己拎,有糖冇糖選擇都有。想飲熱飲可以自己沖杯熱茶,亦有幾款不同茶可以選擇。甜品就有兩邊雪櫃,一邊就有D布丁,紫薯呢類既手工甜品,另一個就係雪糕櫃,有幾款雪糕同雪條俾你揀,選擇算好多喇。 總括而言,我認為鍋處真係一間高質火鍋
鍋處

總括而言,我認為鍋處真係一間高質火鍋放題,性價比高,值得推薦。

2023-01-12
週末跟朋友到昂坪360逛了一圈,隨後便到東薈城覓食‼️😉 最近的天氣變冷了,所以就選了這家日式火鍋店‼️🇯🇵▫️餐廳有不同的定量套餐或任食放題‼️當中最吸引我們的便是買一送一的日本JA全農和牛套餐,太划算了‼️👏🏻👏🏻▫️❥$𝟱𝟵𝟴 日本JA全農和牛套餐(買一送一)🥢限時:𝟵𝟬分鐘⏰~~~~~~~~~~~~~~~~除了半公斤的日本A5和牛外,另外可任吃上選牛肉、熊本白豚、嚴選美國牛肉、澳洲安格斯牛肉、美國極黑和牛、霜降美國SRF和牛、霜降美國牛小扒‼️對於肉食獸朋友來說一定會超級滿意‼️🥳🥳▫️湯底選了壽喜燒和九州豬骨湯‼️🥢 A5和牛在壽喜燒鍋中輕微涮過,軟軟嫩嫩的肉質充滿甜甜的味道,很美味‼️🤤九州豬骨湯湯底清新,可以更容易品嚐到不同肉類本身的味道‼️😉▫️另外,自助區有飲品、蔬菜、甜品,全是無限量供應‼️🥬🌽🍧 款式多而且擺放整齊,給予人一種放心享用的感覺‼️❤️
❥$𝟱𝟵𝟴 日本JA全農和牛套餐(買一送一)🥢
限時:𝟵𝟬分鐘⏰
~~~~~~~~~~~~~~~~
2023-01-18 51 瀏覽
入到黎東涌搵fd,當然叫佢介紹下有咩好食😋,突然轉凍,大家都即刻想去打邊爐,食完暖笠笠❣️澳洲純和牛M9🐮90分鐘放題套餐$345/位呢到都係偏向日式嘅火鍋放題,我地就揀左澳洲M9和牛,湯底可以每人揀一款。我就揀左壽喜燒,帶甘口香甜嘅味道,一黎到就已經有少量壽喜燒必有嘅野菜係入面,湯汁唔會加到太滿,可以一邊食一邊加少量,湯汁會更加濃味。朋友就揀左豬骨湯,相對較清。和牛雪花紋勁靚🤩每一片都切得夠薄又夠大片,食起上黎入口即溶,肉質滑嫩,大片一啖都食唔晒😋自助區有多款日式火鍋配料,南瓜、豆苗、丸類,烏冬、拉麵都有齊,新鮮企理。凍櫃亦有少部分漬物前菜,開胃小食甜品方面就有芝士蛋糕、和菓子同埋雪糕雪條。雪糕仲要係movempick添😍一口氣食左兩盒,滿足🤭呢到開左咁多新野仲有排試,去完迪士尼過黎食野就啱晒

❣️澳洲純和牛M9🐮
90分鐘放題套餐$345/位

呢到開左咁多新野仲有排試,去完迪士尼過黎食野就啱晒

這天朋友安排了東涌一日遊,瘋狂購物後就要補充體力啦🛍💪🏻 這個冬季已食了多次火鍋,依間絕對係我覺得性價比較高的🤗澳洲純和牛M9+套餐放題($315):🔸️澳洲純和牛M9+、澳洲安格斯牛肉、美國極黑和牛、霜降美國牛小排、霜降美國SRF和牛、上選牛肉、嚴選美國牛肉、熊本白豚🔸️有多款湯底可選,我們分別選了龍蝦湯同飛鳥牛乳湯兩款牛肉全部大大塊,油花分布十分均勻,夠juicy唔會乾柴; 澳洲純和牛M9+更是油脂甘香,在湯底拖吓便可入口,超肥美嫩滑,我們不停追加。熊本白豚都好高質美味,肥瘦剛好肉質滑又有咬口😋自助區有下列選擇:🔹️蔬果方面有好多選擇,且十分新鮮; 另有各種丸類、烏冬、蟹柳等等。🔹️醬料也應有盡有,我最愛加生蒜、芫荽同辣椒碎落豉油。🔹️飲品種類多,有罐裝汽水、鹹柑桔、百香果蜜等等,我們試了荔枝紅茶、豆漿同綠茶也不錯呵。🔹️甜品有雪糕雪條,我們選了甜甜的芒果布甸,同黑糖味的菓子,個皮煙煙韌韌好好食。

澳洲純和牛M9+套餐放題($315):
🔸️有多款湯底可選,我們分別選了龍蝦湯同飛鳥牛乳湯兩款

自助區有下列選擇:
🔹️醬料也應有盡有,我最愛加生蒜、芫荽同辣椒碎落豉油。
2022-12-29
2022-12-15 136 瀏覽
📍鍋處入完大澳當然要順便行下東涌outlet,其實當日唔太肚餓,因為係大澳食飽左,但火鍋控既我好想打邊爐( ´ ▽ ` )ノ嚴選美國牛肉$235湯底一個係壽喜燒,一個就塩麴野菜湯,壽喜燒湯就專淥肉類,牛肉雪花唔多,大大片既牛肉配上甜甜地既壽喜燒汁,淥完少少韌但唔會乾柴野菜湯煮到一半開始好鹹,建議加清水會比較好天氣愈凍愈想食凍野,呢間晚市有movenpick雪糕任食,老陳食左4杯,同行友人食左5杯,我估侍應應該都嚇親,食量比得上大男人🤣
📍鍋處

嚴選美國牛肉$235

野菜湯煮到一半開始好鹹,建議加清水會比較好
2022-12-10 122 瀏覽
冬天一到,打邊爐就係皇道,呢間鍋處都幾多人排隊,雖然都7點半,但仍然有好多人等緊,要臨走先影到門口。店內裝修光猛,採用日系裝修,以木材為主,比人一種柔和感。座位寛敞舒適,空間大冇壓迫感,四周非常乾淨,唔錯。餐廳分左定量套餐同任食放題,定量的話岩晒d胃口細嘅人,我覺得呢個set都幾貼心。我地呢d平時吞開大笨象嘅當然係要任食放題啦,揀左個美國極黑和牛set,價錢相宜。欣賞呢度係一人一鍋,湯底有壽喜燒、泡菜味噌、昆布鏗魚湯、九州豬骨、龍蝦湯、飛鳥牛乳湯等,可以揀自己鍾意嘅湯底,又衛生。我地揀左龍蝦湯同昆布鏗魚湯,湯頭都唔錯嘅,雖然唔濃郁但都有龍蝦香味。有前菜供應牛肉係任點的,同店員要求幾多盒就可以。牛肉質素都好高,肉質鮮嫩,油脂平均,牛味香濃,夠嫩又好重牛肉味。自助形式拎火鍋配料,選擇種類都算多,有唔同丸物、菇類同蔬菜,全部都好新鮮,蔬菜唔會乾。飲品選擇雖然唔多,但基本嘅汽水同茶都有。相比下甜品好吸引,有牛乳布甸、芒果布甸、和菓子、芝士餅同雪糕雪條,雪糕仲有movenpick,真開心。食飽行下outlet,冇野買都開心,可能遠離市區,呢餐食得好滿足,感覺好chill好舒服。

蔬菜及菇菌類

龍蝦湯的美國極黑和牛

有前菜供應

前菜

美國極黑和牛

飲品選擇雖然唔多,但基本嘅汽水同茶都有。

甜品

蔬菜及菇菌類
龍蝦湯的美國極黑和牛
前菜
甜品
2022-11-24 146 瀏覽
東涌嘅東薈城開左唔少餐廳,因爲好耐無食過日式火鍋所以揀左鍋處!餐廳係日系裝修感覺溫暖簡約,而且座位都好舒適我地揀咗美國極黑和牛自助放題任食,餐廳是每人一鍋的!方便又衛生,我地仲揀咗壽喜燒湯和昆布湯底。壽喜燒的醬汁餐廳已經調教好,味道剛剛好唔會太甜或者太鹹。更有豆腐、蘑菇、茼蒿、洋葱等等的配菜,配菜煎香後面倒入壽喜燒醬汁極黑和牛肉味吸收了醬汁味道香濃,肉質鲜嫩每口牛肉都充满油香和肉汁個人覺得牛肉配壽喜燒湯底,絕對係絕配!昆布湯底較為鮮甜!除了任食的3款肉類之後,外面依然有多款的配料選擇,包括有番茄、芝士腸,蘿蔔,各種不同的丸類和菜類等!當然還有我最愛的烏冬。飲品櫃的飲料和雪櫃的雪糕都係任食,雪糕仲有Movenpick!!
餐廳係日系裝修感覺溫暖簡約,而且座位都好舒適

個人覺得牛肉配壽喜燒湯底,絕對係絕配!
昆布湯底較為鮮甜!