2021-06-11 829 瀏覽
叫左57道食品的放題。牛肉類好吃,有蝦,帶子,魷魚。雪糕也好味,可惜它不是任食。好似好多野選擇,但其實都係大同小異,將啲麵漿,肉,椰菜絲撈埋一堆煎。其實唔係唔好食,不過唔係好啱口味。試過一次算喇。不過呢度抽氣系統太差,食完成頭成身都係油煙味。老闆要改善一下套系統。

2021-06-11
2020-12-27 1566 瀏覽
道頓堀御好燒…喺大阪就食得多…香港真係第一次😛大人細路都太掛住日本…唯有去食番餐特別啲嘅去緩解思念情緒🙈🙈. 一坐低已經覺得好似置身日本…佈置氣氛都有feel👌👌唔講咁多…點單起動先😛. 兒童迷你御好燒&炒麵 $58叫咗呢個俾細路自己燒…過足癮…食都食得多啲😘😘. 豬五花 $52係薄切片…如果係厚切會更正…. 海鮮炒烏冬 $88幾足料…自己炒份外滋味…. 芝士4重奏御好燒 $88有幾種芝士撈撈撈…煎時好易焦底…但係惹味嘅😜
兒童迷你御好燒&炒麵 $58
叫咗呢個俾細路自己燒…過足癮…食都食得多啲😘😘
豬五花 $52
係薄切片…如果係厚切會更正…
海鮮炒烏冬 $88
幾足料…自己炒份外滋味…
芝士4重奏御好燒 $88
有幾種芝士撈撈撈…煎時好易焦底…但係惹味嘅😜
2020-11-09 1187 瀏覽
帶著女兒來吃鐵板燒,第一次吃,送來料子後我不懂怎樣燒,員工放下就走開了,到底要怎麼辦呢。叫了員工過來,問一問她要燒多久,她說:熟就可以了😳我想:那枱上的計時計是用來做甚麼?燒多一半,忽然間看到鐵板上竟有一條陰毛!實在嘔心🤢🤮🤮🤮🤮淨下的食物全都不用燒了,實在沒有胃口。本想立即結帳走人,可惜女兒堅持要吃雪糕,只好待她吃畢才走。忍不住叫員工過來告訴他陰毛問題,他看後說替我換過食物,但陰毛在鐵板上哦,換食物有用嗎?況且我已經無食慾了。雖然我不用他們換食物,但不用我叫,他們也可以執走條陰毛或換鐵板吧?!於是,我一路等女兒吃一路吃著那條陰毛.....事後我到此餐廳專頁投訴,竟然換來已讀不回!此餐廳衛生情況如此,實在不可以再光顧。

2020-10-24 1183 瀏覽
今次要消費所以嚟咗呢間奧海城分店食道頓堀御好燒專門店 因為中午十二點鐘食所以我哋係第一個入去 入面只有兩位職員 一開始都係招呼我哋 我哋點咗個198蚊120分鐘嘅放題有38樣嘢 不過其實都係燒燒燒 其實佢入面嘅配搭都係生菜為主嘅鐵板燒文字燒 其實簡單啲講就係擺落個鐵板度燒 當然佢哋有一套嘅標準 不過對我哋嚟講就係炒埋一碟食落口 佢哋依家做緊優惠第二位半價 因為呢個放題係最平關係 冇一啲貴價嘅牛肉選擇 所以都係一般豬肉豬腩肉雞肉 芝士流心 同埋炒麵仲有芝士四重奏 基本上都係擺落個鐵板度煎 如果你覺得冇乜味道 可以添加豉油甜醬 芝士四重奏比較特別將啲生菜撈埋一齊可以拉花 基本上其實呢個放題性價比唔算高 覺得食嚟食去都係食緊生菜 因為每個大阪燒其實都有生菜只有其他少數係海鮮豬肉牛肉 整體嚟講呢個價錢其實可以有更多選擇 喺出面甚至可以食到壽司放題 只不過第一次貪新鮮試下呢樣嘢 不過個人唔會再嚟呢啲地方 因為之後客人不斷增加人手唔夠 我哋有好多嘅餸佢哋都係要催咗佢幾次先至到 足足等咗半個鐘最後甜品雪糕亦都係要等半個鐘先有 全職只有兩個樓面明顯唔夠人手當然明白喺呢個環境點都要開源節流 不過質素更加
今次要消費所以嚟咗呢間奧海城分店食道頓堀御好燒專門店
基本上都係擺落個鐵板度煎 如果你覺得冇乜味道 可以添加豉油甜醬 芝士四重奏比較特別將啲生菜撈埋一齊可以拉花 基本上其實呢個放題性價比唔算高 覺得食嚟食去都係食緊生菜 因為每個大阪燒其實都有生菜只有其他少數係海鮮豬肉牛肉 整體嚟講呢個價錢其實可以有更多選擇 喺出面甚至可以食到壽司放題 只不過第一次貪新鮮試下呢樣嘢 不過個人唔會再嚟呢啲地方 因為之後客人不斷增加人手唔夠 我哋有好多嘅餸佢哋都係要催咗佢幾次先至到 足足等咗半個鐘最後甜品雪糕亦都係要等半個鐘先有 全職只有兩個樓面明顯唔夠人手當然明白喺呢個環境點都要開源節流 不過質素更加重要
2020-10-24
2020-06-18 1527 瀏覽
鐵板自燒,幾得意,有新鮮感。味道方面,御好燒丶文字燒都OK,燒肉不過不失。價錢唔貴,一個四人午餐只係$700左右,份量都多,有嘢飲又有雪糕,食到好飽,可以一試。
2020-05-31
2019-11-30 2115 瀏覽
呢輪約人食飯好頭痛,  時間唔可以太夜, 驚無車搭, 地點要穩陣, 話晒 ladies night, 最終揀左奧海城.  Search 一下呢頭有乜好野食, 估唔到呢度開左間道頓堀 .  之前係荃灣, 尖咀食過排巧耐, 今次book 定位, 來個快閃女子gathering!睇地址係 奧海城地下,  係商場內點睇都唔見有 , 好彩遇上友善實Q哥哥, 原來係商場外面架!星期四既晚上,  七時三十分......果然唔係唔多人  真係好耐無食道大阪燒,啦! 一坐埋位 塊板已經熱焙焙,  準備就緒! 因經 Openrice 早一日book 位, 食夠$300 送牛肋肉, 所以叫左4客野食御好燒流心芝心御好燒豪華文字燒廣島燒牛肋肉跟足指示整就無錯架喇,   最好睇左一轉成個次序先開始整, 就更穩陣爆燈! 最難攪係第一轉反,  好易散!  我就係整斷左果個  any肥, 都係大家食啫, 又係玩啫,  茅傷肝啦....蝦蝦蝦! 御好燒 整一次最少15-18分鐘, 真係等得幾餓下, 好彩係好好食! 文字燒係快D, 但就好似無乜野食落肚咁,  又唔係特別平, 下次唔會叫 芝士流心 - 店員話一開始落,

星期四既晚上,  七時三十分......果然唔係唔多人

御好燒

豪華文字燒
豪華文字燒

牛肋肉
牛肋肉

最難攪係第一轉反,  好易散!  我就係整斷左果個

芝士流心 - 店員話一開始落,  但得中間有芝士食, 而且煎咁耐,  D芝士都燶晒啦, 下次唔會聽佢話咁早落

廣島燒 最正! 又好玩, 又好食, 一個炒麵, 一個煎餅, 分工合作, 幾合皮! 最緊要係好好味

叫左3杯野飲, 埋單$52X,  有得反, 有得食, ok 抵  !!   朋友可以一邊吹水, 一邊有炒下野食, 氣氛係幾唔錯, 係會熱氣少少,  過一排可以再encore !
2019-11-21
廣島燒
😡😡😡😡😡😡😡我幾間分店都食過,不過呢間係最最差!!!入座方面好有問題,我係門口等左成個鐘有多。如果多人等位等成個鐘係完全合理。但係佢既入座方法係「無聲叫號入座」!!!佢可以無啦啦跳過左3-4號碼比人入。問返佢地點解跳過左,佢反而話返我地走開左。但我地一直都係係門口等無走過,唔只係我地有其他等位既人都係咁。佢都係果句,你地自己行開左喎。。。。。。咁既態度,你幾好食都未必再黎!!!食物方面無問題。
😡😡😡😡😡😡😡
我幾間分店都食過,不過呢間係最最差!!!
入座方面好有問題,我係門口等左成個鐘有多。
如果多人等位等成個鐘係完全合理。
但係佢既入座方法係「無聲叫號入座」!!!
佢可以無啦啦跳過左3-4號碼比人入。
問返佢地點解跳過左,佢反而話返我地走開左。
但我地一直都係係門口等無走過,
唔只係我地有其他等位既人都係咁。
佢都係果句,你地自己行開左喎。。。。。。
咁既態度,你幾好食都未必再黎!!!

食物方面無問題。
$2000
生日
2019-11-20 810 瀏覽
今日同屋企人去食喱間一直都好想去試嘅日本野 佢有分幾種燒餅整 好似有大阪燒,廣島燒,文字燒 價錢由80幾至百零都有 而我就每隻試左一種 仲有一種係咖喱味 味道真係同日本果啲有得fight 整嘅過程仲好好玩!
2019-11-03 634 瀏覽
My Masterpiece?It was a normal weekend with me just doing my homework and revising. When it was time to eat dinner, my sisters recommended us to eat at this restaurant. There was an iron plate in the middle of the table for us to grill our food. We ordered the Spicy Beef Okonomiyaki, and I was in charge of frying it. The Okonomiyaki turned out great, the seasoning was enough.Another Highlight from this restaurant is the Mascarpone Pancake. It is soft with a hint taste of cream cheese. The cold c
My Masterpiece?
Spicy Beef Okonomiyaki

Another Highlight from this restaurant is the Mascarpone Pancake. It is soft with a hint taste of cream cheese. The cold cream with frozen berries and a sweet taste to it.
Mascarpone Pancake
Spicy Beef Okonomiyaki
Mascarpone Pancake
呢間道頓堀我早響佢尖沙咀第一間開時已經留意佢,但即使佢開幾多間分店,每逢夜晚假期總係人山人海,永遠無緣份食到🌚今日又響奧海城覓食,周圍都人頭擁擁,唯獨係呢間店無人排仲要大把位,再見到午市買四送一,即刻狗衝入去試下!入到去叫左野就知點解lunch無人來😂因爲要響短時間內(通常一小時)煮晒咁多份野食再食埋,真係唔係咁易呀葉師傅,不過anyway,都要頂硬上!我地一行8人,得兩個爐,十分鐘後上料即刻拿拿聲,響我嗰枱有兩個炒面,一個炒飯,一個文字燒要整,我地即刻手起剷落,愈炒愈熟手,好彩廚藝都過得去😂講返我自己嗰個道頓堀炒麵,有海鮮,芽菜,肉類,炒麵,湯,一杯野飲同沙律,我即刻倒晒啲料落板去炒熟先,記得調味,唔加豉油會無味,之後落炒麵同湯,仲有少少豉油同調味粉調味,出到來個效果出奇地好🤣鑊氣夠!味道夠!配料新鮮而且味道夾!啲麵幾爽口,唔係劣質麵,你炒過麵你知幾易痴鑊,但呢塊板無痴過,當然要記得落油!記得麵同澱粉質最後落,因為好易痴鑊,所以要掌握得好!我地以極速時間完成壯舉,下次要再挑戰其他!😎

我地以極速時間完成壯舉,下次要再挑戰其他!😎
2019-09-17
2019-09-15 585 瀏覽
道頓堀御好燒,已經食過好幾間,先係尖沙咀K11店,然後分別食過太古店、旺角店、荃灣店。每一次感覺都唔錯,小朋友又有得玩吓。最近開奧海城店,就喺屋企樓下,於是週日落樓食個lunch。早上11:30,啱啱開門我哋係第一枱客。一入店內,覺得四人枱好細,連我哋兩大兩小都好迫。雖然好多位,但店員唔肯比張大啲嘅枱,話係六人枱。算啦,都可以理解嘅。雖然我哋到走都冇人坐六人枱,而兩人客又可以坐四人枱... 感覺依度嘅四人枱比其他店細,叫多少少嘢都冇位放。食物方面,點咗:* 大根胡麻沙律 - 唔錯,幾清新* 燒牛舌 - 好硬,冇味,唔會再叫* 燒腸仔 - 好味* 道頓崛雜錦okonomiyaki - 最易處理,好食* 廣島燒 - ok,但麵身較粗,有啲硬,可能要炒耐啲* 蒸餃子 - 壞了,仲被激到一肚氣蒸餃子之前食過幾好食,今日特登叫兩籠。蒸十五分鐘先有得食,本來好期待。但打開籠時已經有啲「縮」味,再咬一口,我同老公同時食得出酸味,好明顯壞咗。告之侍應,佢居然話係啲醋酸!大佬,我根本無落醋,何況食物壞咗嘅酸同餃子醋酸客人真係唔識分?好啦,佢肯cancel,我哋都無所謂繼續食,仲問緊小朋友要咩甜品,本來諗

食物方面,點咗:
* 大根胡麻沙律 - 唔錯,幾清新
* 燒牛舌 - 好硬,冇味,唔會再叫
* 燒腸仔 - 好味
* 道頓崛雜錦okonomiyaki - 最易處理,好食
* 廣島燒 - ok,但麵身較粗,有啲硬,可能要炒耐啲
* 蒸餃子 - 壞了,仲被激到一肚氣

好啦,佢肯cancel,我哋都無所謂繼續食,仲問緊小朋友要咩甜品,本來諗住叫客pancake。點知個侍應居然再出嚟同我哋講:「餃子係無問題嘅,不過我照同你cancel啦!」言下之意,即係「你哋錯㗎,但我豪比你」咁解?

其實,就算佢真係咁諗,係咪做餐廳都可以對客人有少少respect?真係需要出嚟攞個彩?而佢收番嘅第二籠「佢認為」無壞餃子,會否繼續比客人食,就不得而知了。

唉... 今日最後甜品都食唔落就走人啦。其實我一向幾鍾意食okonomiyaki,本來係街坊咁方便可以成日嚟幫親,但少我哋一枱唔少... 如果下次再想食,我唯有去另一間分店食啦...
2019-09-08 1825 瀏覽
行經餐館門口,以為是日式居酒屋,誰知入內見到檯面上的一片熱騰騰鐵板,才知道是鐵板料理,最大問題是要自由動手做的,那一刻真的想轉頭就走,皆因沒出色的我只懂吃,不懂做😅店員即時話可以幫忙的,不用擔心。中小型的食店,裝潢偏向懷舊日式風格,橫樑掛上一個個燈籠,燈光柔和,頗舒適。芝士四重奏御好燒 : 要完成這個燒餅,需時15分鐘左右。材料有椰菜,雞蛋,芝士,少許牛筋粒及蔥。食客首先要將材料混在一起,之後再放上鐵板上燒,每五分鐘反一次,共反三次便可因應自己喜好落醬汁,鰹魚粉同海苔粉。吃下第一口,嘩!好好味,燒餅好香,內裡的椰菜還有點卜卜脆。香蔥牛筋炒麵:除了菜名上的材料外,最開心是有許多我喜歡的芽菜。店員幫忙將材料放上鐵板炒,大概六分鐘左右便完成。店員於炒時下醬汁不是太多,所以味道較淡,自己可以再加醬汁調味。而牛筋於炒熟後溶掉了,所以沒有食到味道,豚肉還可以,肉質鮮嫩。巨峰骨膠原乳酸梳打:味道調得不錯,巨峰提子味及乳酸味,誰也搶不了誰的味道。整體來說是不錯的嘗試,但大家要有心理準備,食完會一身油煙味😖

2019-09-06
2019-08-23 711 瀏覽
店舖外觀充滿濃濃的日本風味,進到店內,地方寬敞清潔,給人舒服的感覺。桌上有一塊大大的鐵板,看上去挺乾淨的。後來才知道,原來在客人鐵板燒的過程中,鐵板一旦累積了很多燒焦的食物,員工就會立馬用鏟子把鐵板鏟得乾淨。除了沙律,所有食物都需要鐵板燒。大部分的食物都是由客人自行去燒,如有需要,員工也會幫忙。餐牌有鐵板燒的教學,看上去也容易明白的。最值得一提的食物是:鐵板泡菜魷魚 - 泡菜味一流,魷魚爽口彈牙,一小顆一小顆配著泡菜食進口裡,非常惹味。廣島燒 - 太搞笑了。平常只吃過製成品,初嚐製作的樂趣!味道也不錯!甜品是雪糕,我選了袖子味。質感像是雪葩,很清涼,味道非常好。歡樂的笑聲伴隨著忙碌鐵板燒的過程。四人餐 - $648 加10%服務費後共$712.8
餐牌有鐵板燒的教學,看上去也容易明白的。
最值得一提的食物是:
歡樂的笑聲伴隨著忙碌鐵板燒的過程。
四人餐 - $648 加10%服務費後共$712.8
鐵板泡菜魷魚
袖子雪糕
鐵板泡菜魷魚
袖子雪糕
2019-08-18 404 瀏覽
👩🏼‍🍳週末同屋企人黎到新開的道頓堀分店試試,便點了一份二人套餐三個人share~-全七品二人套餐($398)包括有:1. 前菜(凱撒沙拉)2. 廣島燒3. 三選一御好燒4. 牛肋肉/豬肉雞肉雙拼5. 牛油帶子6. 雪糕 x 27. 飲品 x 2-十分建議大家睇完張烹調指南先開始整 如果唔係會有d手忙腳亂😂 尤其係廣島燒難度比較高 但個人覺得廣島燒比較抵食同抵玩d🙈因為材料比較多同烹調步驟比較複雜-總括而言,如果想煮下飯仔都不妨係個好選擇,但桃子出去食比較喜歡食大廚手勢🙈 喜歡diy的朋友們可以一試~
全七品二人套餐($398)包括有:
1. 前菜(凱撒沙拉)
2. 廣島燒
3. 三選一御好燒
4. 牛肋肉/豬肉雞肉雙拼
5. 牛油帶子
6. 雪糕 x 2
7. 飲品 x 2
2019-08-18 287 瀏覽
牛排質量不錯!菜品選擇多,中午需要排隊等候😄饮料好喝,用了会员卡非常划算!五花肉套餐不错!服務員有點少,店內有點熱,通風系統有點弱,身上都是煙油味道。三位吃了四份套餐,兩杯酒精飲料。會員卡打折加滿300-150,算下來才200出頭。好抵!
2019-08-16
用餐優惠