2022-08-28 89 瀏覽
作為生日餐,有D失望。琴日check呢間好評多,落座都見幾多人。食物方面:熟食OK,皇帝蟹炒飯、魷魚燒、鹽燒牛舌 都唔錯。生物❌ 海膽468一板係北海道海膽,有幾塊海膽邊有少少硬(似啫喱咁,唔係入口即化個種),過之而猶不及鐘意食海膽表示有質量麻麻。印象中似赤紅蝦有少少硬,不過蝦膏幾多。都係普普通通。服務方面:鋪有3-4侍應,又唔係滿座,都好似好忙咁。明明成日都可以見到3個人行黎行去,但係都叫唔到人落單(我地坐角落頭) 師傅真係慘,一個人負責生食又負責熟食,上菜極為慢,而且上菜順序極為不連貫。最先上串燒(得三串,仲要落漏單,一個鐘後同我講係我冇落),10分鐘後上炒飯,二十分鐘先上第一盤壽司刺身。之後就唔提啦。唔推薦重食呢間,除非你係條水魚。
作為生日餐,有D失望。
琴日check呢間好評多,落座都見幾多人。

食物方面:
熟食OK,皇帝蟹炒飯、魷魚燒、鹽燒牛舌 都唔錯。
生物❌
鐘意食海膽表示有質量麻麻。
印象中似赤紅蝦有少少硬,不過蝦膏幾多。都係普普通通。

服務方面:
唔推薦重食呢間,除非你係條水魚。
2022-08-26 52 瀏覽
店內環境雅致,有日本風情,頗有置身在日本小店的感覺。魚腩和油甘魚壽司都有很新鮮,劍魚腩十分爽口,鮮味甘甜。而油甘魚肉質鮮嫩,入口已感到淡淡魚香,很美味。京燒銀雪魚賣相吸引,燒得色澤正好,未吃已傳來陣陣燒魚的香氣,入口肉質嫩滑非常,值得一嚐。芝麻雞翼外觀已不錯,炸得恰到好處,外皮十分酥脆,但裏面仍保持豐富的肉汁。而炸軟殼蟹赤很香脆,但不會太乾,保留了蟹的鮮味。燒物也相當不錯,冬菇穿光,賣相真的不錯,味道也好,不會太乾,比其他燒烤店好得多。安格斯牛肉壽喜燒,湯底甜度適中,牛肉嫩滑,入口完全沒有渣,濃郁的牛肉味,牛肉分量也不少。再配上一些配菜,配合得很好。皇帝蟹炒飯,一端上來,已感到很濃的香味,色澤赤吸引,已令食指大動,入口果然沒有失望,飯粒香鮮可口,而且炒得十分均勻,蟹鮮味在口腔內不停徘徊,令人回味。

店內環境雅致,有日本風情,頗有置身在日本小店的感覺。

• 燒銀雪魚
  • 皇帝蟹炒飯
  • 炸沖繩芝麻雞翼
2022-08-22 1169 瀏覽
放左工就陪老公落元朗買野,在附近醫左肚先,成條街都幾多選擇,而我地就揀左逸之燒,餐廳以日式木系裝潢,又坐得舒服,又未去得日本,入去感受下都好😛餐牌成寸厚,由刺身、壽司、串燒,燒物、飯、烏冬,甚至甜品都應有盡有,我地都揀左好耐先揀左呢幾樣👇🏻🤭吞拿魚刺身+壽司🍣吞拿魚係老公至愛,無論刺身或壽司,每片吞拿魚都好厚切,而且好新鮮,價錢又抵食👍🏻另外點左兩款燒物🤤👇🏻銀雪魚西京燒😋銀鱈魚表面燒到金黃色,魚肉帶有淡淡味噌的甘甜味,唔會搶左銀雪魚鮮味,而且魚肉非常滑,同埋唔會一夾就散👍🏻👍🏻鹽燒鯖魚😋只係用好簡單材料,已做到好香口,外酥內軟,鹽燒可以除去魚既腥味,啖啖魚肉夠營養又豐富👍🏻嚟到一定要點番兩串串燒👇🏻配啤酒🍻一流😋鹽燒牛脷串😍我地既至愛,燒得好夠火喉,厚身又唔韌,仲好彈牙🤤🤤鹽燒五花串🤤表面燒到微微金黃色,五花肉油脂鮮香,真係好邪惡呀😝燒鵝肝多士😍等緊炒飯果陣,見隔離枱點左,我地都點左一件兩份食🤭一咬落去多士好清脆聲,加上鵝肝入口即溶,一啲都唔油膩😋皇帝蟹炒飯🤤用蟹蓋裝住炒飯,已經好有睇頭,加上炒得乾身,每粒飯都好分明,蟹肉+蔥花簡單材料,已經非常香口😋和風雜菜炒烏冬😋呢個同樣炒得好有

餐牌成寸厚,由刺身壽司、串燒,燒物、飯、烏冬,甚至甜品都應有盡有,我地都揀左好耐先揀左呢幾樣👇🏻🤭

吞拿魚刺身+壽司🍣
吞拿魚係老公至愛,無論刺身壽司,每片吞拿魚都好厚切,而且好新鮮,價錢又抵食👍🏻

另外點左兩款燒物🤤👇🏻
銀雪魚西京燒😋

鹽燒鯖魚😋

嚟到一定要點番兩串串燒👇🏻配啤酒🍻一流😋

鹽燒牛脷串😍
我地既至愛,燒得好夠火喉,厚身又唔韌,仲好彈牙🤤🤤
鹽燒五花串🤤
表面燒到微微金黃色,五花肉油脂鮮香,真係好邪惡呀😝

燒鵝肝多士😍

皇帝蟹炒飯🤤

和風雜菜炒烏冬😋
呢個同樣炒得好有鑊氣,烏冬唔會痴埋一舊舊,而且每條都有醬汁包住,香濃美味🤤
2022-08-18
2022-08-12 73 瀏覽
今晚又去食串燒~居酒屋係我至愛今次既係元朗逸之燒‼️吞拿魚同帆立貝刺身帆立貝刺身好厚好厚身,好滿足又夠新鮮串燒係今晚重點~同朋友一口氣叫左好多唔同款串燒~有鹽燒豚肉菠蘿串、鹽燒五花串、汁燒安格斯牛肉串、明太子雞翼、燒廣鳥蠔。當中汁燒安格斯牛肉串牛味好重好白油脂味,一流😋😋另外豚肉菠蘿串豚肉包裹住酸酸甜甜菠蘿好開胃,燒廣島蠔一串有三隻蠔身海水好重食到好滿足~黃花魚一夜干燒,睇得出好用心機燒,魚皮燒得香脆可口,肉質鮮嫩🐟今晚既主食係松葉蟹粥,一上枱已經心人眼,松葉蟹肉鋪滿左粥面,中間仲有鵪鶉蛋黃,熱辣辣打散一絲絲蛋黃混入蟹肉更有風味最後叫左個黑糖梅酒冰淇淋,呢個組合好新奇溝一齊好讚~每一啖都充滿酒香奶香梅香🥃
今晚又去食串燒~居酒屋係我至愛今次既係元朗逸之燒‼️

吞拿魚同帆立貝刺身
帆立貝刺身好厚好厚身,好滿足又夠新鮮

串燒係今晚重點~

• 黑糖梅酒冰淇淋
2022-07-26 119 瀏覽
去完下白泥,想食日本野,無意之中搵到呢間日本野!估唔到有意外驚喜一入去有日本居酒屋feel, 店員都好nice!男朋友唔食生野,但因為我想食生蠔,所以佢都陪左我黎試🤣不過好彩都有好多熟食啱佢食!!一黎到好肚餓!叫左個甲羅燒撈落蟹粥食,正👍🏻串燒雞翼都唔錯!之後再叫左芝士吉烈蝦卷🧀🦐,個吉烈蝦係脆既!海膽同帶子刺身都好新鮮☺️最後再叫左鵝肝多士,本身有乜太大期望,純粹想食鵝肝,估唔到都幾好食!滿足🫶🏻

一入去有日本居酒屋feel, 店員都好nice!

之後再叫左芝士吉烈蝦卷🧀🦐,個吉烈蝦係脆既!

海膽同帶子刺身都好新鮮☺️

• 松葉蟹粥
  • 燒鵝肝多士
  • 蟹粥
2022-07-21 93 瀏覽
嚟到呢度食晚餐,叫咗三文魚子手卷,好新鮮,三文魚子好脆卜卜!芝士年糕,外面燒得啱啱好,外脆內軟,而且裏面啲年糕好軟林林!鹽燒豚肉荔枝村,外面有少少鹽燒味,但係又唔會太鹹,豚肉好新鮮,荔枝亦都好鮮甜!汁燒月見免治雞肉棒,免治雞肉好爽脆,加上汁燒,更加惹味!汁燒蒜芯串,啲蒜心好新鮮,好Juicy!日本黑毛豚肉鍋,用咗昆布清湯,可以食到好新鮮嘅食材,有豚肉,娃娃菜,豆腐,金菇,冬菇,獅子狗,日式魚蛋,首先啲肉非常之新鮮,而且可以切到好薄,食落口好Juicy,而且仲有好多新鮮蔬菜嘅配搭,仲有隻色稻庭烏冬,配搭得宜!帶子壽司,帶子好新鮮,好滑!甜蝦壽司,啲蝦亦都好新鮮,爽口!時令生蠔,好肥美,好新鮮,非常滑口!劍魚腩刺身,非常之肥美,新鮮,入口好嫩口同埋好滑,切嘅厚度啱啱好!執燒大蔥串,非常之爽口!燒鵝肝多士,燒得啱啱好,鵝肝食落口肥美,但感覺唔會好漏,同多士配合得啱啱好!
汁燒月見免治雞肉棒,免治雞肉好爽脆,加上汁燒,更加惹味!
汁燒蒜芯串,啲蒜心好新鮮,好Juicy!
帶子壽司,帶子好新鮮,好滑!
甜蝦壽司,啲蝦亦都好新鮮,爽口!
時令生蠔,好肥美,好新鮮,非常滑口!
執燒大蔥串,非常之爽口!
2022-07-18 119 瀏覽
今次預先訂位同成年無見嘅老朋友慶祝生日🎂朋友想吃日本菜所以就嚟幫襯「逸之燒」貪佢多款式唔會吃唔到日本名物第一次吃佢嘅午市,可能假期午市人流比想像中少,寧靜嘅環境下可以俾我哋肆無忌憚唱所欲言今次我都叫咗好多嘢!相比之下今次食物質素明顯退步咗例如「雜錦壽司🍣」死氣沉沉咗啲「池魚薄切」話係當天到貨但吃落唔似係日本即日直送,入口感覺欠缺新鮮最差係「一夜干燒」全條黃花魚明顯未夠入味差過我自己烹調個隻好似住家港式煎魚,真係要扣分仲有「芝士年糕」入面嘅芝士有啲唔正常味道不過有彈必有讃嘅「燒皇帝蟹膏」賣相真係好靚味道又好正入口已經感受到蟹膏和蟹肉非常豐富,這道菜式可以再配多啲麵包給客人就更美滿至於「鮮菠蘿串🍍」真的頂瓜瓜多汁又鮮甜「北海道海膽」新鮮無苦澀味道可以俾個like而其他食物都不過不失希望下次再吃晚市時會有返2年前第一和第二次嚟食嘅美好回憶喇!努力💪

今次我都叫咗好多嘢!相比之下今次食物質素明顯退步咗
例如「雜錦壽司🍣」死氣沉沉咗啲
最差係「一夜干燒」全條黃花魚明顯未夠入味
差過我自己烹調個隻好似住家港式煎魚,真係要扣分
仲有「芝士年糕」入面嘅芝士有啲唔正常味道

鹽燒雞翼2份+燒菠蘿串2份
日式炒烏冬
日式雞骨腸烏冬
2022-07-17 76 瀏覽
元朗逸之燒,係好值得一去再去!平時慶祝飯局或聚會,都會揀呢到!因為上菜快、食物新鮮、高質,每次去都保持水準,令人有驚喜。今次嗌左兩杯酒,所以都揀佐酒食物或串燒,大多都係是日廚師推介裡揀!(餐牌文末)三文魚子手卷 HKD 30香蔥吞拿魚腩蓉手卷 HKD 28先黎兩個手卷止肚餓,刺身份量多到就黎滿瀉紫菜幾脆,唔知黏口兩款刺身幾新鮮,味道十足,必試!柚子酒 HKD 58/GLASSErdinger 艾丁格小麥黑啤 HKD 60/bottle兩杯酒幾岩配日式餐廳食物柚子酒味道清新,加埋碎冰,夏天好啱飲!黑啤味道好濃郁,男士表示合口味,濃度幾夠!吞拿魚刺身 HKD 58文甲魷魚海膽刺身 HKD 88兩款刺身淨看外觀已經知夠新鮮,吞拿魚好厚、新鮮,入口即融,再沾少少豉油,鮮味更加突出文甲魷魚好爽口,唔會黏牙海膽都係夠新鮮、creamy,配合爽口魷魚一齊食,口感又幾夾豚肉紫穌廣島蠔 HKD 38汁燒豚肉蒜芯串 HKD 32廣島蠔加咗醬汁一齊燒,吸收油醬汁味道估唔到醬汁令廣島蠔味提升左,好惹味,加一口酒,真係幾享受!而豚肉蒜芯串,本身以為蒜芯好濃味,但估唔到燒過再加上豚肉可以中和番果陣濃味

三文魚子手卷 HKD 30

香蔥吞拿魚腩蓉手卷 HKD 28

先黎兩個手卷止肚餓,刺身份量多到就黎滿瀉
紫菜幾脆,唔知黏口
兩款刺身幾新鮮,味道十足,必試!

柚子酒 HKD 58/GLASS

兩杯酒幾岩配日式餐廳食物
柚子酒味道清新,加埋碎冰,夏天好啱飲!
黑啤味道好濃郁,男士表示合口味,濃度幾夠!

吞拿魚刺身 HKD 58

文甲魷魚海膽刺身 HKD 88

兩款刺身淨看外觀已經知夠新鮮,

吞拿魚好厚、新鮮,入口即融,再沾少少豉油,鮮味更加突出
文甲魷魚好爽口,唔會黏牙

豚肉紫穌廣島蠔 HKD 38

汁燒豚肉蒜芯串 HKD 32

廣島蠔加咗醬汁一齊燒,吸收油醬汁味道
估唔到醬汁令廣島蠔味提升左,好惹味,加一口酒,真係幾享受!

而豚肉蒜芯串,本身以為蒜芯好濃味,
但估唔到燒過再加上豚肉
可以中和番果陣濃味。
口感幾爽口,又有嚼勁!

燒松葉蟹膏 HKD 188

汁燒魷魚筒 HKD 88

魷魚筒一上枱已經聞到好香,而且魷魚好大條!
吃哂成條已經開始飽,不過佢好惹味又開胃,表面果種焦香好正!
又一件好佐酒食物。

松葉蟹膏夠鮮味,蟹肉愈燒愈濃味
餐廳仲提供幾件多士,可以鋪蟹肉上去一齊食
能夠中和膩感,增加食物口感!

2022-07-06 67 瀏覽
有點想念日本,所以決定來逸之燒懷念一下。海膽文甲魷魚/海鮮甜甘香,魷魚肉厚扎實加上紫菜香作為頭盤非常清爽開胃汁燒豚肉蒜芯串/蒜芯清甜爽脆嫩醬汁配搭得宜豚肉紫蘇廣島蠔串/紫蘇是精粹用得非常好,救返成串串燒,增添清新感;蠔味濃郁汁燒月見免治雞肉棒/不是全條都是剩雞肉,中間加了雞軟骨口感好豐富,有點脆脆的。燒三文魚飯糰/飯糰燒得好香外層香脆飯糰扎實,但不會過分硬,有粿粒感口感好豐富,唯獨是三文魚存在感非常薄弱。虎蝦&赤蝦/虎蝦肉質爽彈,赤蝦較鮮甜但不及虎蝦肉厚爽彈豚肉金菇串/ 比白菇串有口感豚肉白菇串/外層豚肉燒得焦香包裹白菇喺一啖咬落去口感好豐富,而且白菇水份很多,咬下去就爆汁。鹽燒牛舌&黑椒牛舌/正正常常,火喉控制得好,肉質軟林豚肉荔枝串/好特別的做法,訂枱時已經想好要吃這個,果然沒有失望,只是肉有點薄 影響了口感牛肉粒/牛味香濃火喉剛好,裡面保留住肉汁
有點想念日本,所以決定來逸之燒懷念一下。

汁燒豚肉蒜芯串/蒜芯清甜爽脆嫩
醬汁配搭得宜

虎蝦&赤蝦/虎蝦肉質爽彈,赤蝦較鮮甜但不及虎蝦肉厚爽彈

豚肉金菇串/ 比白菇串有口感

鹽燒牛舌&黑椒牛舌/正正常常,火喉控制得好,肉質軟林

牛肉粒/牛味香濃火喉剛好,裡面保留住肉汁

2022-07-05
2022-07-05 64 瀏覽
逸之燒 (元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場地下 57 號舖S26 文甲魷魚海膽刺身 88海膽刺身超新鮮,超級甜,魷魚肉質油感極高,配搭一絕,成個口都充滿油甘香滋味。S7 劍魚腩刺身 88劍魚腩厚切非常肥美,肉質帶結實而又鮮嫩無比,口感由半鬆軟至半彈身,好滿足!A5 燒鵝肝多士38多士烘得香脆,鵝肝配多士好處係油份會滲入麵包,鵝肝相對無咁膩,而麵包卻沾上咗一陣油香,相當惹味。A10胡麻冷豆腐22極嫩滑豆腐拌麻醬香,味道既清淡又濃郁,有埋車厘茄同沙律菜嘅清爽清新,非常可口。A13土佐豆腐 48炸木魚絲正到一個點,脆卜卜,又薄身,咬落去索索聲,豆腐勁滑,鎖熱技術好高,醬汁一定要點,秘製嘅味道真係嚟到食咗先知,真係色聲香味俱全。A20茶碗蒸 26蛋香濃,食唔出有用糖或者鹽,香滑純蛋配咗冬菇同微量海鮮,蛋中有鮮味,淡淡清幽。P12 汁燒豚肉秋葵串 28薄切豬肉脆脆地,燒汁好入味,秋葵勁大條,驚太大條會鞋口,點知好爽嫩,正!R7雜錦刺身飯108三文魚、蟹柳、希靈魚、吞拿魚、玉子三文魚厚切肥美鮮甜蟹柳啖啖肉希靈魚爽口鮮美吞拿魚厚切肉質細嫩,脂肪分佈均勻玉子蛋清甜細膩滑A24七味雞皮餃子糖揚

逸之燒 (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場地下 57 號舖

A13土佐豆腐 48

A20茶碗蒸 26

P12 汁燒豚肉秋葵串 28

R7雜錦刺身飯108
三文魚、蟹柳、希靈魚、吞拿魚、玉子
三文魚厚切肥美鮮甜
蟹柳啖啖肉
希靈魚爽口鮮美
吞拿魚厚切肉質細嫩,脂肪分佈均勻
玉子蛋清甜細膩滑

A24七味雞皮餃子糖揚 58
雞皮包住炸餃子🥟特別香,特別脆,一啖一粒,停唔到口,雞皮香脆,肉饀彈牙。

AL2燒三文魚飯團29
外脆飯焦嘅口感,入邊嘅醬汁甜甜地,有越食越想食嘅衝動,飯身軟熟超好食。
2022-06-27 114 瀏覽
This restaurant was near my area, and i never gave it a try.   So, gave it a chance and is not bad at all.  Assorted Sashimi rice - Tuna, Salmon, Yellow Tail, Egg, Crab willow stick. Everything is fresh, i like the tuna the most, it just melted in my mouth.Foie Gras Toast - the slide of foie gras was thick and big, and great match with the toast.Saikyo Miso Black Cod - the black cod was juicy and the deep fried skin made it a perfect dish.Ten types of Skewer - Roasted Pork and Lychee, Roasted Ox

Ten types of Skewer - Roasted Pork and Lychee, Roasted Ox tongue, Grilled Minced Chicken Sticks, Grilled Chicken Kidneys, Roasted chicken cartilage, Grilled capelin, Braised Pork and Quail Eggs in Sauce, Roasted cuttlefish beards, Mini Sweet Potatoes and Roast Beef Cherry Tomatoes.
I like the Roasted pork and lychee because the roasted pork match very well with the juice of the lychee. The roasted beef cherry tomatoes are not bad too.  Overall, all the skewer taste good, grilled just rite.
Fried Soft Shell Crab roll - the deep fried soft shell crab was a big and i can't get enough of it.
Japanese Udon with Beef - the Udon was just soft, and it was good enough.
2022-06-14
2022-06-24 98 瀏覽
🔹️逸之燒🔹️環境裝修都好有居酒屋的感覺,食物款式的選擇都很多,串燒,壽司卷物刺身,炭爐燒,壽喜燒涮涮鍋,御飯物麵類都有。特別介紹串燒系列,基本上都是鹽燒汁燒七味燒,每一種燒法都使食物更加加分,還鎖住原有的肉汁,多汁嫩滑☺️好有驚喜🔹️安格斯牛小排壽喜燒🔹️芝士啡菇🔹️清酒煮蜆🔹️串燒款式多▶️燒廣島蠔👍▶️汁燒豚肉蒜心▶️七味珍寶帆立貝▶️七味日本赤雞心👍▶️鹽燒豚肉鵪鶉蛋▶️鹽燒墨魚仔鬚▶️鹽燒牛脷▶️鹽燒豚肉荔枝👍☺️特別推薦:👍👍👍豚肉外皮燒至外脆,荔枝夾在中間,咬下去吃到荔枝鮮甜的肉汁,加上脆皮豚肉,很簡單但會沖擊您味覺的美味組合🔸️Asahi生啤🔸️枝豆👍
🔹️逸之燒🔹️

▶️鹽燒豚肉荔枝👍
☺️特別推薦:👍👍👍

🔸️Asahi生啤
🔸️枝豆👍
黎到呢間門面靚靚仔仔既日式串燒店🍢食店內裝潢都充滿日式風格 入門口會見到壽司刺身區🍣牆上掛咗好多古畫 設計簡單但又唔會太過單調😌食物種類黎講 呢度可以話係多不勝數🤩除咗串燒之外 壽司刺身鍋物都應有盡有如其話佢係一間串燒店 不如話佢係居酒屋會更適合🍻特別可以留意下佢既廚師推介同是日海鮮刺身精選🤪➷❐ 吞拿魚刺身❐ 海膽花之戀壽司刺身都幾新鮮 魚鮮味都幾突出👍🏼色澤好鮮明 油脂度分平均海膽既鮮甜令到花之戀既味道更濃郁🤤魚生類別夠新鮮 而且完全唔會有腥味 可以多選擇🫢➷❐ 銀鱈魚西京燒❐ 雞泡魚乾好耐都無食過燒銀鱈魚🐟眾所週知 佢配西京燒汁係絕配🤤內裡滑嘟嘟既魚肉 面頭燒到金黃 魚皮又香脆燒得好靚又唔會乾身👍🏼呢個值得回味😋➷❐ 豚肉芝士年糕串❐ 鹽燒豚肉菠蘿串❐ 鹽燒牛脷串❐ 鹽燒安格斯牛肉粒主打既串燒係火喉同味道上都控制得好出色🤩佢既串燒種類真係好豐富 一次係食唔晒嫁今次特別要讚佢個豚肉菠蘿串 呢個不得了🤤菠蘿又甜又多汁 一啖咬入去 混合咗咸香既豚肉呢個味都係好好食😋真係可以encore十串➷❐ 汁燒月見免治雞肉棒❐ 炸沖繩芝麻雞翼見到好多枱都有叫呢個芝麻雞翼🐓都按捺不住要嗌炸到香脆通透
黎到呢間門面靚靚仔仔既日式串燒店🍢

特別有幾樣食物係會食到想encore 令人回味🤤

🧸🌞C.ookingbear推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2022-06-16
2022-06-20 67 瀏覽
逸之燒 (元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場地下 57 號舖價錢非常親民 CP值好高香蔥吞拿魚腩蓉手卷$28非常多吞拿魚腩蓉 食到底都仲有!活赤貝刺身$58好鮮甜汁燒安格斯牛肉露筍串$34皮脆肉嫩汁燒免治雞肉棒$30保證唔會伏,不過加蛋好食d,所以一定要呀汁燒月見免治雞肉棒$30蒲燒鰻魚$98個汁鹹咗小小,不過鰻魚都幾大條炸軟殼鳘$58正,唔係好多地方有日式海鮮粥$138呢個有d淡🙈 不過入面有好多海鮮好足料銀雪魚西京燒$58唔會燒到條鮮好乾身
逸之燒 (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場地下 57 號舖

價錢非常親民 CP值好高

香蔥吞拿魚腩蓉手卷$28
非常多吞拿魚腩蓉 食到底都仲有!

活赤貝刺身$58
好鮮甜

汁燒安格斯牛肉露筍串$34
皮脆肉嫩

汁燒免治雞肉棒$30
保證唔會伏,不過加蛋好食d,所以一定要呀
汁燒月見免治雞肉棒$30

蒲燒鰻魚$98
個汁鹹咗小小,不過鰻魚都幾大條

炸軟殼鳘$58
正,唔係好多地方有

日式海鮮粥$138
呢個有d淡🙈 不過入面有好多海鮮好足料

銀雪魚西京燒$58
唔會燒到條鮮好乾身

2022-06-19 42 瀏覽
又掛住呢到的海膽花之戀和串燒又捉老公來食🤣.🍣 海膽花之戀壽司 $98🍣香蔥吞拿魚腩蓉手卷 $28🍤吉列蝦芝士反卷 $58🍣火炙三文魚壽司 $30🍡豚肉芝士年糕串 $32🍡黑淑牛脷串 $40🍡汁燒安格斯牛肉大蔥串 $30🍡汁燒安格斯牛肉金菇芝士串 $28🍡七味雞軟骨串 $28🍚黑松露和牛炒飯 $128🍨黑糖梅酒冰淇淋 $38.又叫到成枱野食勁開心🤣一向好鐘意呢到壽司和串燒,大推海膽花之戀壽司和吉列蝦芝士反卷每次必點!每一啖都大滿足🥰串燒今次試左黑椒牛舌幾出色,夠厚又多黑椒,雞軟骨脆卜卜又夠哂辣相當惹味,仲有每次必點汁燒安格斯牛肉!配金菇同大蔥一定無得輸👍🏻.今次又新試左黑松露和牛炒飯幾特別,用上珍珠米炒好有口感牛肉有咬口,再點個冰淇淋作結,已經係第二次食了,估唔到黑糖梅酒配雲呢拿雪糕係可以咁好食😋.呢間一向好出色過幾個月再encore🤣
又掛住呢到的海膽花之戀和串燒又捉老公來食🤣
🍣 海膽花之戀壽司 $98