2024-04-04 191 瀏覽
-行4人去支持久違左既chin chin bar, -如既往,live band 好聽。氣氛ok, 不過人真係少,可能係假期後啦⋯⋯不過都有少插曲,明明4人再點happy hour , 買一送一,黎左4杯 然後四眼侍應過嚟話得3杯,我哋話仲有4杯喎,佢話我哋有計架,肯定三杯然後走左。冇解釋,係咁就咁,客人收皮,yeah ! 🤣🤣🤣我地其實成日飲野,不過真係未試過有人咁講,地方吾錯,係偏貴,因為係酒店lounge,明嘅,但酒店價酒店service thanks冇下次bye !

冇下次bye !
2024-04-04
2024-03-26 172 瀏覽
第一次嚟chin chin Bar飲嘢, 原來佢每晚直到九點都有買一送一優惠,不過就唔係所有嘢都買一送一,主要係House wine同埋House spirit但係佢嘅定價唔平,大概每一杯原價都要$178,不過環境闊落,坐得舒服,而且佢8:00仲有live Band,氣氛幾好買一送一嘅嘢飲唔太特別,但係食物嚟講我就覺得反而唔錯,有驚喜最好食係鹹蛋黃魚皮,係即叫即炸,熱辣辣,超級脆,鹹蛋黃味好濃,非常推介另外叫咗印度tandorri雞翼,呢個就不過不失啦cheese and Ham platter完全唔特別,可以唔叫整體嚟講係一個坐得舒服質素唔錯嘅happy hour地方,有live Band的確係加分嘅

另外叫咗印度tandorri雞翼,呢個就不過不失啦
好多人都唔知道位於尖沙咀k11 Hyatt酒店嘅Chin Chin Bar其實有好抵飲嘅happy hour🤭🤭 生啤隨時抵飲過你喺街舖酒吧嘅開心鐘👍酒吧非常寬敞,有室內室外座位, 坐得非常闊落。 當然五星級嘅酒店裏面嘅酒吧應該有五星級嘅服務, 係呢間酒吧嘅員工都非常之親切。 佢冇咗出面酒吧嘅嘈吵, 坐得舒服, 可以欣賞音樂之餘同朋友輕鬆聊天。 值得一提既係佢呢度有live band, 樂隊歌手質素非常之高, 佢哋平時都會到其他五星酒店嘅酒吧表演。喜歡的話仲可以點歌俾自己或者朋友或者所有人客聽 🤭

2023-05-20 1542 瀏覽
今日去咗尖沙咀Hyatt酒店入邊3樓呢一間chin chin bar! happy hour 更加有買一送一嘅優惠,入邊仲會有live band!我就叫咗Chardonnay, 佢嘅味道比較有果香,而且唔會有好酸嘅口味,十分適合比較飲dry身wine既我!而且佢呢隻酒飲落有輕盈嘅感覺,而且非常清爽!個人嚟講都幾鍾意!佢嘅snacks係無限供應,有蝦條同埋花生,送酒簡直一流!位置坐落亦都非常舒服,非常適合朋友聚會!值得推介

2022-11-10 2532 瀏覽
環境舒適,清靜坐在室外,有微風飲左幾杯紅酒,$170買一送1,不知不覺飲左人地一枝半紅酒必須叫一個小食,ham不錯,有油香Waiter 招呼細心客人與客人之間都坐得遠,適合傾偈
環境舒適,清靜
坐在室外,有微風
飲左幾杯紅酒,$170買一送1,不知不覺飲左人地一枝半紅酒
必須叫一個小食,ham不錯,有油香
Waiter 招呼細心
客人與客人之間都坐得遠,適合傾偈
2022-09-07 4814 瀏覽
之前去Hyatt 尖沙咀都是到大堂咖啡室吃自助晚餐, 以價錢及食物質素來說絕對值得! 而今次得好友帶路, 原來酒店的請請吧Chin Chin Bar的周末海鮮早午餐(weekend brunch)同樣值得推介~中午12時準時到達, 各款美食已準備就緒, 先來個review, 有凍鎮海鮮、沙律、前菜、甜品、雪糕, 而戶外則有燒烤區.周末海鮮自助早午餐(包一杯咖啡或茶) , 先以一杯cappuccino來醒醒神~朋友則點了香檳, 好有氣氛!冰鎮海鮮有鮮甜海蝦及龍蝦鉗、實淨的波士崸龍蝦、海螺、青口.但即開生蠔太吸引~  法國Fine de Cancale No1-No2, 海水味濃, 肉質細膩緊緻. 幾款清新沙律, 例如地中海海鮮沙律、蕃茄burrata、新鮮蔬菜、也有自家醃製三文魚, 是以香橙刁草及紅菜頭醃, 再伴芥末刁草汁, 不錯啊~ Iberico 風乾火腿咸香有度、蕃茄醬脆多士.中式的小食有我十分喜歡的麻醬菠菜、口水雞.吃罷就到燒烤區, 5成熟的封門柳、軟稔惹味的烤羊架、韓式泡菜醃雞腿, 又有焗薯, 足夠自我併湊出一個漂亮主菜!烤海鱸魚、三文魚柳, 皮烤得香脆、魚肉嫩滑, 火喉剛剛好
之前去Hyatt 尖沙咀都是到大堂咖啡室吃自助晚餐, 以價錢及食物質素來說絕對值得! 而今次得好友帶路, 原來酒店的請請吧Chin Chin Bar周末海鮮早午餐(weekend brunch)同樣值得推介~
朋友則點了香檳, 好有氣氛!
冰鎮海鮮有鮮甜海蝦及龍蝦鉗、實淨的波士崸龍蝦、海螺、青口.

Iberico 風乾火腿咸香有度、蕃茄醬脆多士.
中式的小食有我十分喜歡的麻醬菠菜、口水雞.
烤海鱸魚、三文魚柳, 皮烤得香脆、魚肉嫩滑, 火喉剛剛好!
此時, 我也想chill一下, 但不想太多酒精,  單點了一杯夏日雞尾酒$115, 像我這杯以桑莓及冧酒等調製的, 清新酸甜.
甜品, 雖然不算多選擇, 但高質素! 例如放一球呍尼嗱雪糕在Basque 芝士蛋糕上, 一起吃, 超!美!味!!
鮮莓撻撻皮夠香脆, 而餡料又軟滑, 正!
另外兩款就是tiramisu及韓國香印提子奶凍. 奶凍好香滑, 必食!
6 款Haagen-Dazs 雪糕, 可選碗裝或威化筒. 一於每款味都要吃~ 有兩款特式雪糕杯, Melbe 以呍尼嗱雪糕做base, 添入燴蜜桃、桑莓醬、烤杏仁, 幾香甜, 也適合小朋友吃; 而Romanoff 同樣是呍尼嗱雪糕, 但配料則是酒醃士多啤梨、榛子碎, 少少酒香, 幾吸引.
題外話/補充資料: 星期六、日, 12pm-2:30pm 成人每位$588+10% / 小童每位$398+10% 每位加$320可無限暢飲香檳, 或加$188無限暢飲紅白酒、手工啤酒、橙汁及汽水. 9月25日前經飲食網訂座, 全單更有88折.
2022-09-03
  • 韓式泡菜醃雞腿
  • basque cheesecake
  • 雜莓撻
  • 香印提子奶凍
一星期工作過後,周末要釋放一下,上星期就去到尖沙咀凱悅酒店的請請吧 享用了一頓性價比高的周末海鮮自助早午餐,地點方便,優質食材,性價比高,真心推介呀﹗ 無限量供應一系列冰鎮海鮮,包括冰鎮波士頓龍蝦尾及龍蝦鉗、青口、海蜆、海蝦;龍蝦尾肉質飽滿爽彈又清甜,龍蝦鉗則嫩滑鮮甜,絕對滿足海鮮狂迷。還有精選即開生蠔,是法國的Fine de cancale,肉質清爽帶重海水味,我最喜歡甚麼醬汁都不加,直接吞下,一口氣吃了一打﹗爽﹗ 自助早午餐包每人一杯冷熱咖啡或茶,可另加錢享用無限暢飲香檳、紅白酒、手工啤酒、橙汁及汽水,我覺得餐酒搭配海鮮或即燒美饌確實是不錯的呢﹗戶外燒烤區有封門柳、羊架、海鱸魚、三文魚柳、韓式泡菜醃雞腿,配菜有粟米、扒蘆筍、焗薯、珍寶大啡菇等。 一頭牛只有一條的封門柳,在這個brunch裡都可以吃到,肉味香濃,肉質軟嫩, 吃到這裡已經食回本了吧﹗ 當然,還有多款頭盤及甜品在等著我呢﹗精選沙律、新鮮沙律菜、自家醃製可持續發展三文魚、伊比利亞風乾火腿 麻辣雞肉伴麻醬菠菜,雞肉口感幼嫩,不太麻辣,不能吃太辣的朋友也可試試。甜品方面,有Tiramisu、巴斯克芝士蛋糕、夏日鮮莓撻及韓國香印

龍蝦尾, 龍蝦鉗

Fine de Cancale

封門柳

當然,還有多款頭盤及甜品在等著我呢﹗

伊比利亞風乾火腿

甜品方面,有Tiramisu、巴斯克芝士蛋糕、夏日鮮莓撻及韓國香印提子奶凍。

6款口味雪糕,多款配料及窩夫筒,還有2款特調雪糕杯,草莓羅曼諾夫及蜜桃梅爾芭,美味涼透心。 **草莓羅曼諾夫含酒醃草莓肉

最後,喝杯咖啡醒醒神,再去逛逛商場,刺激經濟﹗

2022-08-27
龍蝦尾, 龍蝦鉗
Fine de Cancale
封門柳
伊比利亞風乾火腿
  • 生蠔
  • 龍蝦海鮮
2022-07-22 2966 瀏覽
All time favourite #happyhour place 🥂Chin Chin Bar x The Chinese Restaurant🥢Extremely friendly price for the wineNo complaints High Quality Chinese CuisineComfortable and Cozy Atmosphere as AlwaysWalk in only, folksAlways Full House after working hoursoperate till 12amOutdoor seats for smoker

Walk in only, folks

operate till 12am

Outdoor seats for smoker
2022-06-18 2648 瀏覽
以前次次嚟親都好多人氣氛好但好嘈加上live band完全傾唔到計而家靜靜地反而舒服左Happy Hour買一送一嘅選擇比較少只係幾種紅白酒同house spirit有優惠小食大部分係泰式或中式椒鹽茄子🍆非常出色 一定要order番薯條即刻炸起 夠熱好好食😋如果跟嘅醬係黑松露醬會更正我唔係豬頸肉嘅fans但個汁好正 完全將個豬頸肉提升咗雞翼就正常啦 唔係太特別雞軟骨最失望 非常油膩可以因為做法係避風塘啦總括都係愉快嘅晚上
以前次次嚟親都好多人

番薯條
豬頸肉
雞翼
2021-12-25 2672 瀏覽
已有兩年多沒有探訪這間酒吧,以往喜歡來這裡happy hour 談天說地,在疫情期間曾嘗過停業,有感失望,現在從啟經營,不禁喜悅。以往慣例,邊飲邊食,今晚也不例外,坐下先選了兩杯雞尾酒: Gin Fizz 和 Cuba Libre ~冧酒味濃亦放了一個青檸檬,加上可樂確實提昇了酒香味。再點了蕃茄芝士焗豬扒飯, 熱騰騰倍覺滋味。乾炒牛河不肥膩牛肉亦有咬感,紅辣椒醬與牛河一齊端上,真是體貼細心。也許今晚是平安夜,沒有 happy hour 也沒有 live music 直至晚上九時才有 live music, 這有點失望,決定平日再來探訪,回顧昔日享樂。
再點了蕃茄芝士焗豬扒飯, 熱騰騰倍覺滋味。
2021-12-25 1402 瀏覽
這裏是區內一五星級酒店附設酒吧, 每天歡樂時光期間都有優惠, 疫症近兩年此店亦休業了一段時間, 今晚特意再訪一次🤗🤗依然浪漫的氣氛, 侍應服務維持大酒店水平, 先試了兩杯雞尾酒👏👏毡酒飛士(Gin fizz )以毡酒混合檸檬汁及梳打水, 酒香撲鼻, 味清而不甜, 餐前好酒👍👍自由古巴(Cuba libre)冧酒做主配青檸汁及可口可樂, 亦是好搭檔, 開胃之選👏👏酒吧內亦可點各款中西餐食, 今次點了一中一西作主食👏👏中式傳統乾炒牛肉河粉, 水準不錯, 粉條入口不油, 肉量中和, 更附上傳統辣椒醬, 值得讚👍👍😋😋西式芝士蕃茄焗豬扒飯, 瓦煲上好趣緻又保温, 味道畧甜一點, 但整體亦合格😋👍一處良朋閒聚聊天好去處

毡酒飛士(gin fizz)

自由古巴(Cuba libre)

酒吧內亦可點各款中西餐食, 今次點了一中一西作主食👏👏

乾炒牛肉河粉

芝士蕃茄焗豬扒飯

一處良朋閒聚聊天好去處
2021-12-24
毡酒飛士(gin fizz)
自由古巴(Cuba libre)
乾炒牛肉河粉
芝士蕃茄焗豬扒飯
  • 自由古巴(Cubalibre)
  • 毡酒飛士(ginfizz)
2021-08-05 3444 瀏覽
與很久不見的好朋友約會,選一個好地方沒有限時可以詳談,原本打算到酒店的西餐廳,可惜已滿座。結果來到這請請吧,不能訂座,只可以walk-in,好彩有位。這吧的氣氛其實不錯,不會大嘈吵,音樂也不會太大聲,適合詳談。每人最少要點一杯飲品和一份食物。本身酒吧的小食款式不多,但可以點西餐廳和中餐廳的食品,非常方便。飲品款式算多,有各式酒類、鷄尾酒、特飲、果汁和咖啡茶。我和友人點了兩款酒店自家調製的含酒精特飲:阿甘正傳(Forrest Gump):這特飲含有Patron XO Café Dark Cocoa, Cointreau, Bitters, Cream, Sugar, Lemon Oil,我本來想喝些有朱古力味的甜酒特飲,侍應介紹這款給我。雖然個人認為朱古力味不夠(感覺有非常微的朱古力味),但算creamy,易入口,可以慢慢喝又不會太易醉。花木蘭(Mulan):這特飲含有BourbonWhisky, Cointreau, Grape, Lychee, Lemon Juice,友人喝了這個非常喜歡,這也是侍應推介,清新帶果香易入口。我們還點了以下食品:松露芝士炸薯條:這個是酒吧的小食,薯條本

花木蘭(Mulan):這特飲含有Bourbon

我們還點了以下食品:

松露芝士炸薯條:這個是酒吧的小食,薯條本身好味,但松露和芝士味不足,用一個中式湯碗裝住上枱感覺有點奇怪。

素菜腐皮卷:這是中餐廳的頭盤,之前吃過不錯,水準依然。

植物肉千層麵:這是西餐廳的主菜,這個也不錯,但份量可以大方點。

純素朱古力蛋糕配雜莓:這是西餐廳的甜品,不太甜兼沒有奶,不錯。

總體是一個很好的體驗。
題外話/補充資料: 侍應服務水準高,也會詳細解釋相關收費和介紹各類飲品。
2021-08-03
2021-03-13 3984 瀏覽
夜晚約左朋友,由於晚餐份量食得小,志在傾下計chill chill,結果佢揀左呢間請請吧餐廳有indoor and outdoor 座位可以揀。因天氣唔係好熱,一於坐出面啦!之前疫情無咁嚴重Indoor有live band,鍾意既朋友仔都可以座入面☺️麻辣鮑魚:好惹味,好彈牙加埋啲雲耳好好味Baby Risk:肉質唔鞋,正常。但酸椰菜好咸,完全食唔到😂😂呢度係同朋友傾計好地方,亦坐得好舒服,Happy Hour野飲買一送一係好正

餐廳有indoor and outdoor 座位可以揀。
因天氣唔係好熱,一於坐出面啦!
麻辣鮑魚:好惹味,好彈牙
加埋啲雲耳好好味

2020-11-06
2019-12-12 5764 瀏覽
我们通常聚餐后会坐下飮杯嘢,而最近香港風波真的令我需要輕鬆下!这酒吧是我们第一次去,環境確实不錯,台上唱歌的人翻唱经典歌曲真的好好听,waiters & waitresses 都有禮貌,至於食物這BAR都有,下次會試😁這里有Happy Hour 🍷買一送一直到9:00pm
這里有Happy Hour 🍷買一送一直到9:00pm
2019-12-07
$200 (其他)
2019-08-27 4220 瀏覽
做嘢超慢,叫杯水叫咗四次先到,離晒大譜。初時坐出面,想坐入去,等咗好耐,跟住去厠所先發覺佢入面有位,只係唔夠人執枱。離晒大譜。不過個歌手真係好落力,唱得好好聽,絕不斯場,唔多休息。我見好多客捧佢場,如果唔係有佢,一早可以執。

2019-08-27