2024-02-14 155 瀏覽
呢間平時都會幾常去,因為住附近,好方便,而且平日無乜人,唔使等位,坐得好舒服,情人節唔想周圍去,都特登book返呢間,點知去到佢無枱畀我哋,原本諗住慶祝,結果無枱食飯,仲要係熟客都唔理,去到無位都無人理,我哋2個企咗喺餐廳十分鐘先有人行過嚟話其實無枱畀我哋,咁我book枱做咩呢,仲要今日情人節諗住慶祝,無諗過係book咗枱但無枱,完全係一間無誠信同嘅介意得失熟客嘅一間餐廳,一次好失望嘅經歷,建議大家過時過節都唔好去,萬一好似我哋咁無枱就好掃慶
2024-02-14
情人節
2024-02-14 80 瀏覽
今日2月14日情日情人節,一早訂左枱食飯。點知要遲少少先到,所以都打去講要延遲半小時。當時個職員同我講延後半小時未必夠時間食。當時我不以為意,只係覺得怪怪地。去到現場,職員話已經俾咗張枱其他人。我既問題,點解要俾其他人,咁仲乜要預先訂坐。如果冇估錯,佢地應該覺得我未必到,就算到,咁短時間Order 吾到太多野食,相反,當時已經有客想入坐,俾其他人好過!

2022-10-13 1646 瀏覽
03.10.2022 星期一蠔魔 Oyster More今天放假下午有事入了元朗,之前book mark 怡豐花園有幾間餐廳口碑不錯,平日星期一下午六時多沒有訂枱之下,喬木和Oyster Season walk-in 都無位,再到 Oyster More,當時還未有人客人,於是入內嚐嚐。餐廳很幽雅恬靜,紫色的座椅配上球狀的燈飾,加添了浪漫的氣氛。顧名思義,這間餐廳蠔的選擇很多,職員也有細心介紹及推介。Oyster’s Dinner晚餐由$350-580,包括廚師沙律或時令生蠔兩隻、餐湯,或加$35升級焗法式芝士洋蔥湯/蟹肉龍蝦濃湯;主菜可選魚、黑毛豬鞍、澳洲羊架、黃油雞、和牛M6 牛柳、安格斯肉眼扒,選擇不少。柏莎珍珠生蠔晚餐指定這款生蠔兩隻,說因為其中有比較細隻,所以給了三隻。可惜只有一隻鮮味,另外兩隻我個人覺得不太新鮮,但始終不是食蠔專家,不能作準。蟹肉龍蝦濃湯、餐包加$35可以轉蟹肉龍蝦濃湯,有蟹肉,味道香濃,不錯。鱸魚配雜菜這個鱸魚肉質鮮甜,配菜可全轉成雜菜,好吃,推介。心太軟配雪糕賣相很精緻,心大軟加上雪糕雖然頗甜,但實在很美味。即磨咖啡很香濃,自己加少少奶,更香滑,有層次口
03.10.2022 星期一
蠔魔 Oyster More

Oyster’s Dinner

柏莎珍珠生蠔
柏莎珍珠生蠔

蟹肉龍蝦濃湯、餐包
加$35可以轉蟹肉龍蝦濃湯,有蟹肉,味道香濃,不錯。
蟹肉龍蝦濃湯

鱸魚配雜菜
這個鱸魚肉質鮮甜,配菜可全轉成雜菜,好吃,推介。

心太軟配雪糕
賣相很精緻,心大軟加上雪糕雖然頗甜,但實在很美味。
心太軟配雪糕

即磨咖啡
很香濃,自己加少少奶,更香滑,有層次口感。
即磨咖啡

基本上整個餐除了蠔,其他都很滿意;但這間餐廳以蠔為店,如果因為套餐用料沒那麽上乘,這不禁令人有點失望;然而始終口味因人而異,或許可再去嚐嚐生蠔,看看會否只是偶一不合口感,大家也不妨試試,以示公允。

2022-10-03
蟹肉龍蝦濃湯
  • 心太軟配雪糕
🦪🦪🦪愛生蠔者必試🦪🦪🦪好想食生蠔,喺屯門附近搵搵下就搵到呢間元朗嘅生蠔餐廳 評價好似唔錯 就試吓佢啦一嚟試左三隻生蠔+1隻珍珠蚌 佢係以人頭計,分好晒啲碟佢介紹嘅西班牙蠔 非常唔錯 😊😊😊😊羅宋湯威靈頓牛最後試埋佢個甜品 不錯不錯🤩🤩🤩唔記得影佢嘅白酒 叫咗二入口Riesling 白酒配海鮮簡直一流🤤🤤🤤🤤好彩有打電話嚟訂咗位先,都幾full環境唔錯 適合情侶或閨蜜👭人均消費750 元朗來講有少少貴💰💰💰💰
🦪🦪🦪愛生蠔者必試🦪🦪🦪

一嚟試左三隻生蠔+1隻珍珠蚌
佢係以人頭計,分好晒啲碟

佢介紹嘅西班牙蠔 非常唔錯 😊😊😊😊

羅宋湯

威靈頓牛

最後試埋佢個甜品 不錯不錯🤩🤩🤩

唔記得影佢嘅白酒 叫咗二入口Riesling
白酒配海鮮簡直一流🤤🤤🤤🤤

好彩有打電話嚟訂咗位先,都幾full

環境唔錯 適合情侶或閨蜜👭

人均消費750 元朗來講有少少貴💰💰💰💰
  • 生蠔
2022-05-07 922 瀏覽
龍蝦湯好飲到令我朝思暮想可惜前排無晚市堂食蠔魔連開都冇開等左幾個月終於開返梗係要去幫襯下(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)-環境唔錯,幾有格調,不過正值夏天有啲蚊。🦟🥲🥲🥲-Set dinner紅酒🍷燴牛尾$178 加$30配蟹肉龍蝦濃湯🦞🦀🥣 (加一服務費)個main course外表麻麻地,所以冇影到相。😂味道都普普通通,不過人地始終係sell 生蠔🦪嘅,所以就唔好要求太高。🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟但佢個龍蝦湯真係好好飲😋😋😋🦞入面啖啖蟹肉,非常足料!話明濃湯,果然香味濃郁!份量都幾多,可以分到兩碗,同友人分黎飲。😋-焗原隻蒜頭法國包 $48(加一服務費)焗原隻蒜頭自己係屋企用焗爐焗好嘥火所以喺度食好啦😂😂😂法國包夠脆,加埋香味十足嘅蒜泥,再點埋龍蝦湯,真係一百分💯。-法國鴨肝蟹肉意大利飯 $168(加一服務費)黑醋中和到鴨肝嘅油膩,意大利飯不過不失啦。
龍蝦湯好飲到令我朝思暮想
可惜前排無晚市堂食
蠔魔連開都冇開
等左幾個月終於開返
梗係要去幫襯下(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

環境唔錯,幾有格調,不過正值夏天有啲蚊。🦟🥲🥲🥲

個main course外表麻麻地,所以冇影到相。😂

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
但佢個龍蝦湯真係好好飲😋😋😋🦞
入面啖啖蟹肉,非常足料!
話明濃湯,果然香味濃郁!
份量都幾多,可以分到兩碗,同友人分黎飲。😋

焗原隻蒜頭法國包 $48(加一服務費)
焗原隻蒜頭自己係屋企用焗爐焗好嘥火
所以喺度食好啦😂😂😂
焗原隻蒜蓉法國包和蟹肉龍蝦濃湯

法國鴨肝蟹肉意大利飯 $168(加一服務費)
黑醋中和到鴨肝嘅油膩,意大利飯不過不失啦。
法國鴨肝蟹肉意大利燴飯
2022-04-27
焗原隻蒜蓉法國包和蟹肉龍蝦濃湯
法國鴨肝蟹肉意大利燴飯
:::::::::::::蠔魔🦪係我至愛餐廳之一, 記得以前收工都會黎食下蠔, 每次都無book位, 但每次入座後都爆場, 黎蠔吧當然以食蠔為主, 餐廳都有意粉, 牛扒, 小食等等.. ( ˙༥˙ )📋餐牌上會列出唔同地方既蠔同佢既味道係屬於海水味, 金屬味, 鮮甜 ... , 等客人可以簡返自己鐘意♡︎既口味----* 🦪水中花$36⭐️9/10----* 🦪白珍珠$38⭐️9/10----* 🦪荷蘭珍珠$36⭐️9/10----* 🦪塔斯曼尼亞$33⭐️9/10----* 🍄黑松露牛肝菌闊條麵$138⭐️8/10----* 🦀法國鵝肝蟹肉意粉$168⭐️7/10個人偏好鮮甜•肉厚既蠔( •̀∀︎•́ )✧︎餐廳保持一貫既水準, 蠔身肥美肉厚, 係發育良好既蠔 每次係呢到食蠔都好滿足, 未試過出現發育不良既情況🙈🍝意粉有進步୧⃛(๑⃙⃘⁼̴̀꒳⁼̴́๑⃙⃘)୨⃛黑松露🍄牛肝菌闊條麵一上台已散發陣陣香氣, 意粉入口是Al dente口感有彈性, 整碟意粉菌香什濃, 鍾意黑松露或菌類的人真的可以試試呀♡︎法國鵝肝🦀蟹肉意粉以淡淡的忌廉汁底突出法國鵝肝既濃郁, 鵝肝表層帶脆口感, 內裹保持細嫩口感,油香滿溢, 一濃一淡配合得剛剛
:::::::::::::

----* 🦪水中花$36⭐️9/10
----* 🦪白珍珠$38⭐️9/10
----* 🦪荷蘭珍珠$36⭐️9/10
----* 🦪塔斯曼尼亞$33⭐️9/10
----* 🍄黑松露牛肝菌闊條麵$138⭐️8/10
----* 🦀法國鵝肝蟹肉意粉$168⭐️7/10

法國鵝肝🦀蟹肉意粉以淡淡的忌廉汁底突出法國鵝肝既濃郁, 鵝肝表層帶脆口感, 內裹保持細嫩口感,油香滿溢, 一濃一淡配合得剛剛好🍽

今次用餐保持對🦪生蠔的高評價, 意想不到熟食都有明顯的進步, 繼續支持好味道既餐廳⸜( ´ ꒳ ` )⸝
2022-01-04 527 瀏覽
試左3款蠔每隻都非常鮮甜有d就海水味濃d 但都係好好味個牛正到不得了5成熟 真係煮得岩岩好一口咬落去肉質好淋好多肉汁牛味重 服務唔錯 職員會講解唔同蠔既分別 比意見你揀咩蠔岩你口味
試左3款蠔

好多肉汁
牛味重

服務唔錯
職員會講解唔同蠔既分別 比意見你揀咩蠔岩你口味
🦪生蠔🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🦪Namibia🔘先甜後腥🦪White pearl🔘勁腥,接受唔到😂🦪Rollex 🔘眾多之中最清甜同埋唔腥,初試可試依款🦪Spain Arousa 🔘都腥腥地Ps 😂本人唔是生蠔🦪愛好者,口味個人唔同~🧄焗原隻蒜頭法國包🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀將成個蒜頭🧄去焗腍再比客人搽面食,啲蒜頭超級腍,包被切成長條形,外面好脆不過就無咩蒜蓉味~🍴德國什肉腸配薯條🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 頭大大我以為成條腸上碟,原來切好一片片,用黑椒汁炒😂勁似頹頹既腸仔意粉,有啲失望,而薯條🍟好熱好脆但份量好少~🐮焗英式威靈頓牛柳🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 有啲難切,超級細舊😟外皮唔脆啲肉都腍既,唔抵食~🐷西班牙式鐵板烤乳豬🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀切乳豬既厚度岩岩好,外皮好脆亦唔算好肥,不過肉質有啲老,啲瓜就燶得濟,啲菠蘿🍍好難食😬🍕意式風乾肉腸薄餅🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀有火腿🍖、好多芝士🧀、有青椒🫑,係薄批黎既🍕味道一般~☀️整體而言,Pizza 🍕 同🦪蠔都等勁耐先上碟,要催先有,唔知店員係咪留單,服務其實都ok ,但食物質素有啲低,啲份量好少同埋最後埋單成2千幾,有啲唔值🥲

🦪生蠔
🦪Namibia
🔘先甜後腥
🦪White pearl
🔘勁腥,接受唔到😂
🦪Rollex
🔘眾多之中最清甜同埋唔腥,初試可試依款
🦪Spain Arousa
🔘都腥腥地
Ps 😂本人唔是生蠔🦪愛好者,口味個人唔同~

🧄焗原隻蒜頭法國包

🍴德國什肉腸配薯條
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

🐮焗英式威靈頓牛柳
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
有啲難切,超級細舊😟外皮唔脆啲肉都腍既,唔抵食~

🐷西班牙式鐵板烤乳豬

🍕意式風乾肉腸薄餅
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
有火腿🍖、好多芝士🧀、有青椒🫑,係薄批黎既🍕味道一般~

2021-07-08 1100 瀏覽
睇個餐廳名就知係呢度一定要食生蠔😆😆😆!呢度生蠔嘅種類都幾多,都有超過20款嚟自唔同地方嘅俾你選擇,我地總共都叫左幾輪生蠔,每一款每一隻都有驚喜,好新鮮大隻,最印象深刻應該係1️⃣西班牙石蠔,呢款係店員推介,真係好creamy同鮮甜2️⃣納米比亞,好鮮甜之後就係每枱都會有呢個蒜蓉包,呢個又係好驚喜,搽埋焗左蒜蓉真係好好味好特別朋友們大讚呢個威靈頓牛扒不錯吃,不過我地太多人,每人試小小🤣🤣🤣肉眼扒👍🏻好淋唔韌!Order意大利飯之前,店員仲會問你鐘意食硬啲定淋啲,好貼心西冷牛扒Pizza係薄批😍因為我比較鍾意食薄批脆嘅口感,所以我覺得幾好味,不過就有小小燶咗嘅感覺最後想提一提呢度嘅服務真係好好,差唔多每一兩道菜都會同幫我地換碟,加埋中間朋友唔小心整爛左隻裝滿水嘅杯,店員都好好幫手清潔,真係覺得有啲唔好意思,麻煩晒店員們🙏🏻加埋我地今次有朋友生日,臨尾會幫我地準備定蛋糕,我地影晒相之後仲會幫我地切埋分埋!服務💯!

1️⃣西班牙石蠔,呢款係店員推介,真係好creamy同鮮甜
2️⃣納米比亞,好鮮甜

肉眼扒👍🏻好淋唔韌!

西冷牛扒

2021-04-27 1248 瀏覽
今次黎慶祝朋友生日,好彩有訂枱,全場full,好多walk in既客人都要另覓食店。餐廳知我哋慶祝生日安排我哋坐靠旁一張大枱,吾會影響到其他食客。之前已經有試過蠔魔,所有食品都繼續保持高水準,完全冇令我失望…要讚廚師👍!兩位樓面既同事係爆場之下服務亦都好好~由推介,上菜,換碟,影相都為我哋做到足!今次人多可以試到更多不同菜式,推介我哋食既三款生蠔完全付合我哋既要求…所以吾識揀既朋友講鐘意食咩口味就可以了。最鐘意食既蒜蓉包係焗原個蒜頭再搽落香脆面包上食既…好好味!另外亦一早預訂左海膽,非常之大隻同新鮮…配紫菜青瓜食就吾會太“漏”。八爪魚亦十分香口…好易咀嚼到。安格牛都係十分之香軟牛味濃郁的。仲有推介我哋食既乳豬片,皮脆肉嫩,都非常之好!朋友試左推介既餐酒,都說十分之配搭…可惜我吾飲。整體都係十分之高水準既一餐,多人聚會或者兩口子黎食晚飯都係一個好選擇👍!
2021-04-23
生日
  • 蒜蓉包
2020-07-11 2167 瀏覽
今晚係慶祝25 結婚週年紀念日🥳🥳🥳一心諗住食生蠔就第一次揀咗呢一間🥰整體都真係好滿意👍👍👍1️⃣主打有4 款生蠔(員工推介,Pearl Passage,Namibia, Soctlish, La Jolie)非常鮮味、爽口、正👍👍2️⃣其餘仲叫了啤酒,3️⃣雞泡魚干凱撒沙律,4️⃣龍蝦湯,5️⃣蒜蓉包,6️⃣帶子配水牛城雞翼雞翼,7️⃣扒海虎蝦香辣蕃茄意粉,8️⃣心太軟,全部都非常好味 訂枱時已告知是慶祝,所以他們都精❤️給我們在甜品上寫字, so sweet 🌸🌸由服務、環境、氣氛都不錯😍😍😝😝值得推介🥳🥳🥳
今晚係慶祝25 結婚週年紀念日🥳🥳🥳

一心諗住食生蠔就第一次揀咗呢一間🥰
整體都真係好滿意👍👍👍

由服務、環境、氣氛都不錯😍😍😝😝
值得推介🥳🥳🥳
2020-07-11
紀念日
  • 生蠔
2020-05-26 1666 瀏覽
今日就揀咗蠔魔呢間主打食好嘅西式餐廳同朋友慶祝生日。甘就叫左兩個餐加一個main course ,分別係一個食魚加一個威靈頓牛柳同埋一個鵝肝risotto 同埋幾款壕😋先講餐湯,我哋分別叫咗龍蝦湯同洋蔥湯,龍蝦湯嘅龍蝦味相當濃郁,洋蔥湯相對龍蝦湯就會比較淡味,而我個人就比較喜歡佢個龍蝦湯。佢個威靈頓牛柳味道其實唔錯,識落入面有啲似金華火腿嘅味道不過可惜今次佢個酥皮走冧左冇咁趣,不過味道同樣好味!至於個魚就一般般啦~個人就覺得相對淡味可以再重味少少。而佢個risotto 味道唔錯,將鵝肝混入啲飯一齊食好重鵝肝味,值得推介👍🏾至於今日嘅重頭戲蠔方面甘就叫店只幫我地落左4我款蠔,想食點樣嘅款式點樣嘅口味都可以同店員查詢佢都會幫你落單非常貼心👍🏾而且多蠔到咗佢亦都會教你點樣做,由淡味食到濃味,佢啲號非常新鮮一啲腥味都冇,而且款款口味都好突出,潭尾嘅就非常清甜,濃味嘅你會食得出蠔本身嘅金屬味,總結係鍾意食蠔嘅你一定唔可以放過😋
2019-10-05 2370 瀏覽
第一次黎食蠔。呢間餐廳有來自多個國家嘅生蠔選擇,法國、愛爾蘭、澳洲、美國同南非。 我地叫左愛爾蘭同美國嘅蠔!兩款蠔都夠大隻夠重手!其實生蠔是越大隻代表越靚,即代表它吸收的營養最好,生長也最好!生蠔越重,水份愈多,愈新鮮!味道方面美國嘅生蠔多偏甜,而且會比較大隻、脹身!肉質肥美結實,入口爽脆甘甜而愛爾蘭生蠔便會偏重海水味,咸味重但薄身一點!除左食蠔之外,我地仲叫我個7成熟羊架set dinner, 配上前菜 parma ham salad 同埋甜品心太軟! 呢一餐真係大飽口福!
第一次黎食蠔。

我地叫左愛爾蘭同美國嘅蠔!

兩款蠔都夠大隻夠重手
而愛爾蘭生蠔便會偏重海水味,咸味重但薄身一點!

呢一餐真係大飽口福!
2019-10-02 1641 瀏覽
女朋友生日飯,場內環境很好,很浪漫。但是去廁所要行遠點,廁所同店鋪分開顯得衛生。叫了生蠔,牛扒,意粉,pizza生蠔都算新鮮,叫左塊18oz牛扒,但上碟得10oz,呃人的,牛扒好乾身,好rough,非常難食,收成$500,真心覺得食材很差,師傅唔識煎牛。食蠔的地方真係唔好食其他野。講到意粉,份量很少,味道一般,但成$158,味道同薩利X意粉冇分別。Pizza而言,食落好似冇焗到咁,正常料,味道一般,唔值收呢個價,總捨黎講,食材差,師傅技術差,除左生蠔可以外,其他唔建議食。
女朋友生日飯,場內環境很好,很浪漫。
但是去廁所要行遠點,廁所同店鋪分開顯得衛生。

叫了生蠔,牛扒,意粉,pizza

2019-05-15 1927 瀏覽
今年情人節晚餐揀咗喺呢度食,一來想食生蠔,二來見佢食評好高,三來貪佢近屋企當晚去到,全餐廳滿座,好難得另一半今次好乖咁早三個禮拜前訂位,如果唔係真係冇得食!全晚只得一款情人節套餐供應,我哋好自然就點左兩set,頭盤係兩款唔同品種嘅生蠔,其中一款係韓國,而另一款就唔記得啦,但兩款都好好食同一時間,我聽到隔離枱點菜,原來可以只叫一份情人節套餐或者可以散叫其他菜式,而唔需要指定食情人節套餐,只怪我地唔一早問清楚,否則我哋可以試多啲唔同嘅菜式,唯有下次再試啦!食完嗰兩款生蠔,我哋仲聽店員推介點多咗四款不同品種嘅生蠔,主要係來自法國、西班牙同澳洲,全部都好新鮮好好食除咗生蠔外,佢哋其他菜式都唔錯,但當然以生蠔最出色啦,而且佢哋嘅店員都好好禮貌及友善,價錢又唔算貴,如果下次近近地想食生蠔,呢度係不二之選

2019-02-14
情人節