4天前 0 瀏覽
茶救星球香港一週年慶「飲茶救·抽大獎」10/05 - 12/05 慶門店活動:6款招牌飲品買一送一, 我哋嗌左兩杯試試🥤🥤▫️招牌苦瓜檸檬茶沒有想像既苦澀味, 反而帶有微微甘甜, 出奇地清爽, 帶有啖啖檸檬香, 入滿滿既苦瓜粒同一堆薄荷葉, 整體感覺相當驚喜, 甜度適中☺️▫️鴨屎香檸檬茶獨特濃厚的茶香味融入檸檬茶中, 茶香十足, 果香層次豐富🍋🥤
▫️招牌苦瓜檸檬茶

▫️鴨屎香檸檬茶
2024-05-04
下午茶
6天前 0 瀏覽
✨旺角·茶救星球 JO’S CHA✨ @jo_s_cha 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今日同朋友起旺角唱完k周圍行,醒起附近有間茶救星球,突然想飲苦瓜檸檬茶,即刻9秒9衝過去買了😌我哋嗌咗苦瓜檸檬茶喎,斑斕薄荷檸檬茶~苦瓜檸檬茶,當我拿到這杯飲品時,我立刻被它獨特的顏色所吸引。這種深綠色的調和怎麼看都與一般茶飲不同。第一口將它品嚐下去,我感到一陣苦澀的滋味迅速從嘴裡散開。不過,這種苦澀感很快就被檸檬的酸甜所中和。我也能感受到苦瓜微微的清香,這絕對是我在茶飲中嚐過最特別的一杯。苦瓜檸檬茶非常適合那些喜歡挑戰味蕾的人。斑斕薄荷檸檬茶,這杯茶的外觀就讓人心情愉悅,多彩的檸檬片和薄荷葉展現了它的美麗和清新。第一口,我能感受到薄荷的香氣豐富,雖然不是很強烈,但足以讓人感到清涼。檸檬的酸甜也非常平衡,不會過度壓倒其他味道。最後有斑斕葉香的餘韻。整體上,這杯茶非常清新宜人,非常適合在夏天飲用,讓人感到舒爽。以下有幾項優惠活動,快快追蹤留意啦🤩「HK$9.9一杯苦瓜檸檬茶」飲品電子券一張 茶救星球香港一週年慶「飲茶救·抽大獎」10/05 - 12/05 慶門店活動:- 活動1)6款招牌飲品買一送一,苦瓜檸檬
✨旺角·茶救星球 JO’S CHA✨ @jo_s_cha
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

我哋嗌咗苦瓜檸檬茶喎,斑斕薄荷檸檬茶~

以下有幾項優惠活動,快快追蹤留意啦🤩

「HK$9.9一杯苦瓜檸檬茶」飲品電子券一張

茶救星球香港一週年慶「飲茶救·抽大獎」
10/05 - 12/05 慶門店活動:

6天前 0 瀏覽
店名: 茶救星球蔬果茶 地址: 旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖旺角站E2出口,行5分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 4.5/5茶救星球香港一週年啦‼️佢地有慶「飲茶救·抽大獎」10/05 - 12/05 慶門店活動:「HK$9.9一杯苦瓜檸檬茶」飲品電子券一張 (10/05 - 12/05 使用)https://bit.ly/3QsrwGr- 活動1)6款招牌飲品買一送一,苦瓜檸檬茶、斑斕薄荷檸檬茶、水蜜桃檸檬茶、山野鴨屎香檸檬茶、雲頂東方白桃、雲頂山野白露,6款範圍內兩杯可選不同產品;- 活動2)消費送刮刮樂(每兩杯送一張),刮開必中獎,可愛周邊、贈飲券、優惠券等你來刮;- 活動3)消費現場抽獎,百分百中獎,大獎送一副訂製mini麻將,還有救火筒、發財包周邊獎品;今次就試左其中四款招牌飲品🤩苦瓜檸檬茶❤️❤️❤️❤️❤️$29當然要試下佢哋首創嘅苦瓜檸檬茶🥰雖然落左苦瓜,但唔會話苦,反正有種清爽嘅味道,好fresh😋斑斕薄荷檸檬茶❤️❤️❤️❤️$30薄荷味道好出,加上斑斕,令清新感upupup😝水蜜桃檸檬茶❤️❤️❤️❤️❤️$28水蜜桃🍑十分香甜,配搭上檸檬茶,味道出奇夾,酸酸甜甜😍山野鴨屎香檸檬

店名: 茶救星球蔬果茶

味道: 4.5/5

今次就試左其中四款招牌飲品🤩

苦瓜檸檬茶❤️❤️❤️❤️❤️

斑斕薄荷檸檬茶❤️❤️❤️❤️
薄荷味道好出,加上斑斕,令清新感upupup😝

水蜜桃檸檬茶❤️❤️❤️❤️❤️
水蜜桃🍑十分香甜,配搭上檸檬茶,味道出奇夾,酸酸甜甜😍

山野鴨屎香檸檬茶❤️❤️❤️❤️❤️
檸檬🍋香更出,唔會太甜,飲落陣陣香水檸檬獨有嘅香氣🤩

本身天氣咁熱都想買杯茶飲,都驚成日飲太肥。小編都未試過苦瓜檸檬茶,感覺比坊間茶飲健康,一於買返兩杯消暑解渴。<苦瓜檸檬茶> $29平時唔太敢食苦瓜,因為怕苦啊嘛!但呢款飲品標榜苦瓜唔苦,蔬爽回甘,一到手即刻見到一個可愛的手工麻雀,幸運大抽獎睇吓抽到咩先飲品充滿苦瓜粒和薄荷葉,聞落去薄荷清香撲鼻,入口苦瓜無想像中咁苦,苦瓜粒爽口甘甜,出乎預料的清爽~<水蜜桃檸檬茶> $28酸酸甜甜,水蜜桃香甜加上微酸的檸檬,濃濃果香果然是小編夏日喜歡的茶飲之一

<苦瓜檸檬茶> $29

<水蜜桃檸檬茶> $28
2024-01-22 209 瀏覽
經過商場看到一間有賣含苦瓜的飲料,啱啱吃咗餐大餐想解解膩,就買咗杯試下。原本以為會好苦,估唔到又會,飲落去有檸檬嘅酸味和少少苦澀,然後佢嗰種回甘嘅味道和茶香係我好中意嘅。我叫咗三分甜就已經足夠,唔會覺得好苦或好酸。男朋友係一啲都不中意食苦瓜嘅人都係咁飲,一邊飲一邊話唔係好苦🤣🤣(p.s.喺等嘢飲嘅時候見到有隻苦瓜🐷公仔覺得好得意就問店員點先有得攞。然後店員直接話係送嘅就丟咗個入個袋度比我哋)

外賣自取
___________🏖店鋪狀況🏖___________ 今天經過旺角豉油街😳發現了一間新的手搖飲品店?名字很有趣的,叫【茶救星球蔬果茶】😉是一間主打蔬果製成的手搖飲品🥬🥒整間店裝修很吸睛👀帶點科技感😆-店鋪有一隻身穿苦瓜的豬豬吉祥物🐷做成了figure,細細隻超可愛!-除了苦瓜豬😳買飲品竟然還有麻雀送?原來每買一杯飲品就會隨杯附送一隻迷你麻雀🀄💖很有趣!即是代表......🌶📝要光顧144次嗎?🤭-另外還有很多不同的周邊商品😳不知道如何得到呢?_____________🥂飲品🥂_____________🍋 苦瓜檸檬茶 $29推介指數 ■■■■■超級清涼的口感😳比想像中易入口,整杯都是苦瓜肉,口感爽爽脆脆,但完全沒有任苦澀味,竟然有點像青瓜?!🌶📝第一次在香港飲有苦瓜的手沖飲品,實在有很大驚喜💯夏天飲一流-🥑 牛油果甘露 $32推介指數 ■■■■□有點像牛油果奶昔,但牛油果味道不算濃郁😋口感亦是較薄身,所以喝完一整杯都不會太膩太濟😉相比起苦瓜茶就遜色了一點點-________🌶辣椒紙總結📝__________整體:🌶🌶🌶🌶環境:🌶🌶🌶🌶員工:🌶🌶🌶食物:🌶🌶🌶🌶衛生:🌶🌶🌶🌶(滿分為五
___________🏖店鋪狀況🏖___________

另外還有很多不同的周邊商品😳不知道如何得到呢?

牛油果甘露+苦瓜檸檬茶

環境:🌶🌶🌶🌶
員工:🌶🌶🌶
食物:🌶🌶🌶🌶
衛生:🌶🌶🌶🌶
(滿分為五隻🌶)
小總結💖🌶📝對苦瓜改觀了😆竟然可以沒有了苦瓜的討厭味道而同時調製出一杯這麽清爽的飲品💯 討厭苦瓜的各位都可以一試喔!

📍 茶救星球蔬果茶
旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖
平均晚餐消費:~$30/人
2023-12-07
牛油果甘露+苦瓜檸檬茶
牛油果甘露
2024-01-02 152 瀏覽
🍼 苦瓜檸檬茶 $29呢間茶救星球係苦瓜茶同蔬果茶嘅首創店,見佢哋嘅手打苦瓜檸檬茶咁有特色,都忍唔住嗌咗一杯飲🤭 檸檬茶就飲得多,苦瓜檸檬茶都真係第一次見😳 苦瓜同檸檬嘅組合令味道好清新,完全唔會苦澀,連平時唔鍾意食苦瓜嘅我都唔會抗拒,值得再飲!🍼 山野鴨屎香檸檬茶 $27朋友就好鍾意茶救星球嘅苦瓜豬,個樣真係好得意🥰 呢款鴨屎香檸檬茶嘅組合就真係無得輸,鴨屎香茶葉嘅清香配埋檸檬茶真係好match😍 本身鍾意飲純茶嘅人唔可以錯過!
🍼 苦瓜檸檬茶 $29

🍼 山野鴨屎香檸檬茶 $27
2023-11-30
2024-01-02 74 瀏覽
呢排熱氣咁啱見到有苦瓜茶就試吓,買兩杯飲品就有苦瓜豬送啦招牌苦瓜檸檬茶入口唔苦,酸甜味幾夾口感清新微甘得黎清熱解渴斑斕薄荷檸檬茶,加左薄荷同檸檬幾好飲好特別👍🏻
呢排熱氣咁啱見到有苦瓜茶就試吓,買兩杯飲品就有苦瓜豬送啦

招牌苦瓜檸檬茶入口唔苦,酸甜味幾夾口感清新微甘得黎清熱解渴

斑斕薄荷檸檬茶,加左薄荷同檸檬幾好飲好特別👍🏻
有日在旺角行街,比我見到熟悉既茶救星球!自從手打檸檬茶係內地爆紅之後,我就愛上左香水檸檬。而茶球星球係其中一間我上到深圳必飲既手搖店,香港開左分店我可以成日飲啦😚。同其他牌子唔同既地方,係佢地既首創的手打苦瓜檸檬茶,聽落好怪🫣,飲落好正🤭,估唔到2者係咁夾。苦瓜切到細細粒,加埋香甜檸檬茶咬苦唔覺得苦,仲令到成杯檸檬茶更清新,又清熱,除咗夏天啱飲之外,冬天成日BBQ打邊爐😌都好適合飲。另一杯點了我最愛既鴨屎香檸檬水,微甘茶底加上至愛的香水檸檬,他們家的茶底做得不錯,夠香夠濃,點了少甜也剛剛好,唔錯。👍🏻最得意係會隨杯送上小贈品,勁可愛,勁想儲齊一套麻雀呀。

最得意係會隨杯送上小贈品,勁可愛,勁想儲齊一套麻雀呀。
  • 鴨屎香檸檬茶
2023-12-23 76 瀏覽
見到店內有個燈箱寫住「畀個機會苦瓜,其實唔苦」好搞笑,但確實如此👍🏻苦瓜氣味苦、性寒,入心、肝、脾、肺經。清熱祛心火,解毒,明目,補氣益精,止渴消暑。除左咁,苦瓜嘅維生素C含量好高,佢嘅養份仲有滋潤白皙皮膚,鎮靜和保濕肌膚之效,好有益㗎。🧋苦瓜檸檬茶(凍)$29講番杯野,佢用香水檸檬🍋加苦瓜,見佢真係人手攪爛佢,唔係用機㗎,好處係可以食到細細粒嘅苦瓜,飲到啖啖嘅檸檬肉,真正手打苦瓜檸檬茶。成杯野好清新,好香,好解渴,食飽飽去飲解膩一流。苦瓜有輕微甘,真係唔苦㗎。🧋牛油果銀耳露(暖)$32睇嚟係期間限定,生果加糖水呢個組合夠晒噱頭。牛油果🥑加埋銀耳露,諗到都好潤😌。飲到有牛油果肉,銀耳,有啲青味,最得意係食到似薏仁嘅野,飲到底見到啦,原來係爆珠,佢嘅爆珠好特別,入面包住粒真係薏仁,煙煙韌韌,口感一流,好值得一試👍🏻🉐。除左飲品仲有隻苦瓜豬,同隻小麻雀,好搞笑。

🧋苦瓜檸檬茶(凍)$29
牛油果銀耳露

爆珠

🧋牛油果銀耳露(暖)$32

除左飲品仲有隻苦瓜豬,同隻小麻雀,好搞笑。

2023-12-19
牛油果銀耳露
爆珠
  • 苦瓜檸檬茶,牛油果銀耳露
2023-12-15 50 瀏覽
檸檬茶係香港掀起熱潮,最近廣州人氣茶飲店 「茶救星球」亦進駐旺角,佢地以健康蔬果茶為主,當中包括招牌清熱解毒嘅苦瓜檸檬茶丶芫荽控必試芫茜檸檬茶、斑斕薄荷檸檬茶等,每款飲品都相當吸引,而且買飲品會附送一粒小麻雀
苦瓜檸檬茶
【旺角•茶救星球蔬果茶】@jo_s_chaππππππππππππππππππππππππππππππ旺角推介首創苦瓜茶飲品店佢係一間蔬果茶首創店推介手打苦瓜檸檬茶 清甜好味!!檸檬苦瓜茶(凍):一杯清爽的夏日飲品,苦瓜的微苦味與檸檬的酸甜相得益彰,非常開胃。檸檬苦瓜茶還有助於消暑解渴,是夏天的好選擇。牛油果銀耳露(熱):溫暖身心的甜品,牛油果的鮮美與銀耳的滑嫩完美結合,是一道營養豐富的美味。牛油果銀耳露還有助於護膚美容,是女性朋友們的最愛。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 61✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #茶救星球蔬果茶 #web3旺角茶救星球蔬果茶旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖
【旺角•茶救星球蔬果茶】@jo_s_cha
旺角推介首創苦瓜茶飲品店

佢係一間蔬果茶首創店
推介手打苦瓜檸檬茶 清甜好味!!

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 61
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #茶救星球蔬果茶 #web3旺角
茶救星球蔬果茶
旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖
食完飯想飲杯手搖解渴 經過茶救星球就比個店面吸引左🤩店面設計走cyber Y2K風 打卡一流每杯野飲都會送一粒迷你麻雀 好可愛🀄️真係要努力儲齊一套🙈🙈✿ 招牌苦瓜檸檬茶 $29 ✿一開始聽到係有苦瓜 就有少少卻步 驚會好苦好苦🥲🥲但結果係完全冇苦澀味 反而帶啲清甜嘅檸檬香☺️仲可以按個人喜好揀返甜度 成杯野清熱解渴叫呢款仲會送一隻苦瓜豬仔🐷好得意(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✿ 水蜜桃檸檬茶 $28 ✿呢杯叫左半糖 好香甜 入口清爽舒服絕對唔係嗰種好假嘅藥水味夏天飲嘅話 一定好正☺️☺️
食完飯想飲杯手搖解渴 經過茶救星球就比個店面吸引左🤩

✿ 招牌苦瓜檸檬茶 $29 ✿
一開始聽到係有苦瓜 就有少少卻步 驚會好苦好苦🥲🥲
但結果係完全冇苦澀味 反而帶啲清甜嘅檸檬香☺️
仲可以按個人喜好揀返甜度 成杯野清熱解渴
叫呢款仲會送一隻苦瓜豬仔🐷好得意(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

✿ 水蜜桃檸檬茶 $28 ✿
呢杯叫左半糖 好香甜 入口清爽舒服
絕對唔係嗰種好假嘅藥水味
夏天飲嘅話 一定好正☺️☺️
外賣自取
招牌苦瓜檸檬茶
  • 苦瓜檸檬茶
去朗豪坊同CareBears🧸 影完靚相打完卡覺得好熱, 突然好掛住清熱手打苦瓜檸檬茶, 最正係唔食苦瓜嘅我,之前飲過,佢嘅手打檸檬一啲都唔苦,味道清爽,帶有甘味,唔會太苦澀清熱消暑! 仲好好飲✨️香水檸檬加上茉莉花茶,真你估唔到苦瓜同檸檬的配搭又幾夾,飲落唔苦,獨特風味❤️裡面仲有好多苦瓜粒粒,果粒爽脆,爽口清新,細嚼苦瓜肉更帶感水蜜桃檸檬茶一杯清爽不膩口的水果茶, 勁好飲 ,粉紅色誘人的蜜桃清香仲有可愛苦瓜豬無論係黑豬定白豬都一樣咁可愛每杯手打茶上面都有一隻小麻雀,要努力集齊一套小麻雀先
去朗豪坊同CareBears🧸
影完靚相打完卡覺得好熱, 突然好掛住
清熱消暑! 仲好好飲✨️

裡面仲有好多苦瓜粒粒,果粒爽脆,爽口清新,細嚼苦瓜肉更帶感

水蜜桃檸檬茶
一杯清爽不膩口的水果茶, 勁好飲 ,粉紅色誘人的蜜桃清香

仲有可愛苦瓜豬無論係黑豬定白豬都一樣咁可愛
每杯手打茶上面都有一隻小麻雀,要努力集齊一套小麻雀先

• 苦瓜檸檬茶
最近在旺角逛街的時候,發現了一家名為「茶救星球蔬果茶」的店,它的招牌是可愛的豬豬形象。我被這些可愛的苦瓜豬吸引住了,所以走進店裡看看。菜單上有很多受歡迎的蔬果茶選擇,在逛街後解渴時有了好選擇。我和朋友一人點了一杯來試試。點了他們的招牌手打苦瓜檸檬茶,這款茶又好喝又特別!苦瓜的味道不太苦,反而有點酸酸的。甜甜的檸檬茶和苦瓜的味道結合在一起,味道出奇地搭配得很好。喝下去一大口一大口的,完全沒有苦澀的感覺,而且非常解渴💕我也試了他們的牛油果甘露,牛油果甘露入口很香滑,牛油果的香濃味道非常明顯!底層的芒果也很香滑!還有一些彈牙的啫喱仔增加了口感!越喝越過癮,味道真的很棒,想不到芒果和牛油果可以搭配出這樣香濃的味道。每杯飲品都附送一隻隨機的小麻雀。我也在努力集齊一套小麻雀呢!

2023-11-30