2023-11-07 54 瀏覽
茶救星球的首創苦瓜檸檬可謂開創了苦瓜檸檬特飲的先河,闖出苦瓜不苦,蔬爽回甘的名堂 🔮苦瓜檸檬茶   $29原來苦瓜和檸檬都可以咁match, 入口還有啖啖的苦瓜和檸檬蓉,酸香甘甜,完全沒有苦瓜的苦澀味,爽口醒神,個人覺得真係可以當涼茶飲呀~ 🔮山野鴨屎香奶茶  $27千其唔好俾個名嚇親,鴨屎香其實係一個茶葉,其香獨特,好似有很多不同得花香混在一起的香氣,入口其香一個流灕在齒頰間,回味香甜,奶質順滑,值得推介一試 飲品店更創意十足,每個杯蓋上面都有一隻麻雀,雖然好似同飲品無咩關係,不過就係因為有這種反差,確令人印象深刻,仲可以草齊一套,又得飲又有得玩;依家新店開張期間,只需要like店舖的社交媒體網站, 又或者一次過買兩杯飲品會送一隻招牌猪仔,好攪笑呢

🔮苦瓜檸檬茶   $29

🔮山野鴨屎香奶茶  $27

山野鴨屎香奶茶
山野鴨屎香奶茶
2023-11-05 20 瀏覽
作為手搖飲品控,喺尖沙咀頗當眼嘅街舖位置見到少有以苦瓜為主打嘅手搖飲品店,即叫招牌嚟試!包裝係有心思嘅,新開仲送一隻自家品牌麻雀俾你儲埋一套……手打檸檬同苦瓜感覺係真材實料嘅,但係揀咗”最少冰”(不設去冰),飲完之後,見到其實半杯都係冰。如果唔叫少冰嘅話,會唔會係7成滿都係冰呢?今次飲嘅係$29細杯,手搖飲品來講唔算好貴,唔知大杯會唔會冇咁誇張咁多冰,但由於佢唔至於好飲到想再”飲冰”, 五青汁係更好嘅選擇
作為手搖飲品控

包裝係有心思嘅,新開仲送一隻自家品牌麻雀俾你儲埋一套……

如果唔叫少冰嘅話,會唔會係7成滿都係冰呢?

2023-11-05
外賣自取
見街上面,好多人拎住一杯二杯靚靚嘅手打苦瓜檸檬茶,真係好想去試吓🥰,昨晚放工就同好友去左位於旺角蔬果茶首創店~「茶救星球」🪐買嚟飲😆😆茶飲嘅賣相都好吸引,而且每杯都有一隻迷你麻雀🀄️(隨機)送!大家快D努力集齊一套小麻雀啦!😍‼️宜家買兩杯仲有可愛嘅苦瓜豬🐷送‼️🪐手打苦瓜檸檬🍋茶($29)配搭好特別,飲落一D都唔苦,仲有種好芳香的檸檬味,夏天飲一流,夠清新解渴,入秋飲,清熱解毒,係健康茶飲之選😍👍🪐牛油果🥑甘露($32)入口已經感覺好Creamy好綿密,滲出淡淡牛油果香,配埋鮮甜既芒果🥭肉同清新嘅椰果,呢個配搭真係好夾😋👍,唔怪之得,連好友都極力推介👍👍🥰茶救星球 ·蔬果茶(旺角)🪐旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖📡95147012/37053009

🪐手打苦瓜檸檬🍋茶($29)

🪐牛油果🥑甘露($32)

茶救星球 ·蔬果茶(旺角)
🪐旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖
📡95147012/37053009
2023-11-04 18 瀏覽
今日天氣真係超熱🥵喺旺角行街無意中見到呢一間人氣超熱首創苦瓜檸檬茶手搖店🥤見到超多人排隊,我哋都決定朝聖下😎⭐️手打苦瓜檸檬茶🥤苦瓜嘅味道唔會太苦,檸檬茶溝埋苦瓜味道出奇地夾喔,味道甘甘甜甜,完全冇苦澀嘅味道,夏天消暑一流😍⭐️葡萄檸檬茶🥤葡萄嘅味道好突出,味道飲落口有一種好清新嘅感覺,甜度適中,咁熱嘅天氣飲番杯真係最好不過🤤✨每一杯茶都會跟一隻隨機嘅小麻雀🀄️細細粒超可愛,睇嚟都要飲多幾次,好想集齊晒佢一套😝

2023-11-04 19 瀏覽
食完晚飯後,好想搵杯嘢飲吓。經過一間店舖燈光鮮明,首創手打檸檬茶及蔬果茶,見多人排隊等候,那就跟朋友一齊試試。 進入店舖,見到有不同的擺設。飲品都是即叫即製作,在店舖裡可看到店員手打飲品的過程,約幾分鐘後,終於到我地啦! 1️⃣苦瓜檸檬茶 🍽未飲之前都有點懷疑苦瓜的苦、檸檬的酸,混合會係點?想不到,苦瓜一點點苦味都沒有,啖啖粒粒苦瓜,味道有點回甘。檸檬茶不會酸,只覺得香、而不會澀,苦瓜檸檬茶喝後有清熱、清新的感覺。 2️⃣草莓芭樂冰檸 🍽草莓配上芭樂,出奇的又香又甜,少少檸檬,整體酸酸、甜甜,越飲越開胃,解除了飯後的口渴及油膩感。

1️⃣苦瓜檸檬茶
2️⃣草莓芭樂冰檸
2023-11-02
2023-11-03 10 瀏覽
📍旺角 茶救星球雖然天氣開始凍凍地,但係有時都仲係覺得好熱。於是今日行過旺角嘅呢一間手搖店,見到佢嘅裝修好靚,同埋佢嘅飲品都好特別,仲要係苦瓜茶同蔬菜茶嘅首創者,於是我哋就打算試一試佢。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 手打苦瓜檸檬茶呢杯檸檬茶好有特色,有着苦瓜嘅咁香味,再加埋檸檬茶嘅酸酸甜甜,味道好有層次。• 黃皮冰檸好少地方見到有黃皮嘅飲品,仲要係黃皮混合埋檸檬,所以必須要試一試。雖然黃皮同檸檬都係酸嘅,但係加起上嚟又分別有唔同嘅甘香,所以呢個組合非常之好。🤍
📍旺角 茶救星球

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

• 手打苦瓜檸檬茶

• 黃皮冰檸
2023-10-31 10 瀏覽
呢排完全係檸檬茶,大熱嘅時候啊基本上你行過旺角你都會見到有好幾間檸檬茶店,今次我就試咗位於豉油街嘅茶救星球🌍因為聽聞啲人話佢嘅苦瓜檸檬茶係唔錯嘅,而且佢係苦瓜茶嘅首創者呢間舖頭超級容易搵,因為遠睇你見到佢一個好搶眼嘅招牌舖頭都係以藍色同綠色做主題嘅,而且佢哋應該係有一隻signature嘅豬仔幾可愛特別嘅佢入面有呢一句slogan 寫住人生苦短,所以呢就要及時行樂咁唔知道飲佢個杯招牌苦瓜檸檬茶我又會唔會好enjoy呢?自問對苦瓜呢就冇抗拒嘅,但係我估唔到佢嘅苦瓜檸檬茶入口係好清新,尤其是你喺炎夏嘅時候飲簡直係透心涼重點係佢唔會有一種苦澀嘅感覺而令一杯呢我哋就叫咗馬蹄甘蔗奶茶,係坊間比較少有嘅一樣飲品🥤入面有好多唔同嘅甘蔗同埋馬蹄粒仲有好似一啲愛玉嘅配料,所以佢係好豐富嘅,飲落去仲覺得有好重嘅椰香味整體嚟講都OK 㗎!而家每一杯嘅飲品,佢哋都會送一粒麻雀俾你飲多幾杯就可以集齊到一套嘅小麻雀,所以下次我會再試吓其他飲品努力收集小麻雀🤣
呢排完全係檸檬茶,大熱嘅時候啊
呢間舖頭超級容易搵,因為遠睇你見到佢一個好搶眼嘅招牌
幾可愛特別嘅

咁唔知道飲佢個杯招牌苦瓜檸檬茶我又會唔會好enjoy呢?

重點係佢唔會有一種苦澀嘅感覺

香水檸檬咁盛行,第一次試茶救星人呢款飲料!茶星人的苦瓜香水檸檬❇️🍋睇落個包裝好正!最鐘意飲!苦瓜味濃,香水檸檬味淡味😅濃D會好D囉!可以叫走甜同埋少冰❇️都幾正既!個包裝有隻麻雀!好得意😎!
香水檸檬咁盛行,第一次試茶救星人呢款飲料!

茶星人的苦瓜香水檸檬❇️🍋睇落個包裝好正!
最鐘意飲!苦瓜味濃,香水檸檬味淡味😅濃D會好D囉!

可以叫走甜同埋少冰❇️
都幾正既!

個包裝有隻麻雀!好得意😎!
2023-10-30 11 瀏覽
星期日經過旺角見到好多人在這間手搖飲品店外排隊,剛剛又口喝,所以便好奇想試試!😬🙈一向都怕苦的我,今次竟然試了他們的招牌菜「苦瓜檸檬茶」!🤣😆😛苦瓜茶一d都唔苦澀,仲有好多細細的苦瓜粒,味道非常清新,消暑又解渴!😋每杯都附送一隻迷你麻雀、如果買兩杯仲送一隻可愛苦瓜豬仔呀!🐷打卡一流呀!
2023-10-29 22 瀏覽
📍茶救星球蔬果茶 (旺角)旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖旺角呢間飲品店主打手打苦瓜檸檬茶,門面是藍色霓虹燈,飲品杯贈送麻雀🀄️,非常可愛,我摸中,仲有可愛苦瓜豬,有黑白兩隻色。☁️苦瓜檸檬茶$29呢個組合第一次試,非常清新,好fresh ,檸檬即場手打,有好多苦瓜和檸檬粒,一啲都唔苦,仲有少少甘甜,清熱,夏天一流☁️牛油果甘露$32牛油果加芒果,鮮甜好飲,有粒粒椰果,好似飲緊牛油果沙冰,好smoothie#旺角#旺角美食#mongkok
📍茶救星球蔬果茶 (旺角)
手打苦瓜檸檬茶
牛油果甘露

旺角呢間飲品店主打手打苦瓜檸檬茶,門面是藍色霓虹燈,飲品杯贈送麻雀🀄️,非常可愛,我摸中[中][發],仲有可愛苦瓜豬,有黑白兩隻色。

☁️苦瓜檸檬茶$29

☁️牛油果甘露$32

#旺角#旺角美食
#mongkok
苦瓜豬

手打苦瓜檸檬茶
2023-10-28 19 瀏覽
第一次飲茶救係响澳門,苦瓜檸檬絕對係首選;事隔半年至發現香港有分店,非常驚喜,一入舖有好香既檸檬味,成個人醒神晒😎今次試咗咸味黃皮冰檸(估佢唔到可以揀甜味或者咸味) 😙鍾意黃皮有啲澀澀哋既味,果肉又多,咸咸甜甜好好飲,味道似無氣既咸檸七,值得一試👍🏻
  • 斑蘭薄荷冰檸
  • 黃皮冰檸
2023-10-26 34 瀏覽
每次路過旺角見到呢一間茶救星球都覺得勁吸引,因為佢係香港首創左苦瓜茶同蔬果茶🤣清熱夏天飲,簡直一流。而且仲整咗勁多好可愛嘅周邊,包括苦瓜豬同小麻雀。我叫咗 手打苦瓜檸檬茶 同 牛油果甘露,苦瓜檸檬茶完全唔苦,反而好似香水檸檬茶咁香,而牛油果甘露奶味重,飲落都好香。每一杯上面仲會有一隻麻雀,買兩杯仲會送苦瓜豬仔,買滿100蚊仲會有黑色豬仔,超可愛。一杯就有一個小麻雀,搞到我好想努力集齊一套小麻雀吖🤣🤣🤣惟有繼續努力啦

2023-10-22 15 瀏覽
之前喺尖沙咀已經見到呢間叫茶球星球嘅手搖舖,手搖店主打飲苦瓜嘅產品😄😄仲有好多好得意嘅豬仔,今日無啦啦經過旺角見到竟然旺角都有分店,即場唔執輸入去試返兩杯🥰🥰門口有霓虹燈寫住入到嚟一定要是苦瓜檸檬茶,既然我同朋友兩個人,咁就決定一人一杯😉其中一杯一定要是苦瓜檸檬茶啦,睇見飲品售賣排行榜數一數二嘅有牛油果甘露,平時我哋都好鍾意飲牛油果嘅產品,所以亦都叫咗,兩杯都好鍾意呀😍😍😍苦瓜檸檬茶牛油果甘露杯嘢飲仲附送隨機嘅麻雀添,我哋今次中咗紅中同埋三萬,茶球星球既飲品又好味,又好想快啲嚟幫襯多幾次,快啲集齊一套麻雀。苦瓜豬BB好得意😆茶救星球蔬果茶 (旺角)旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖

牛油果甘露

茶救星球蔬果茶 (旺角)
2023-10-20
6 分鐘 (外賣自取)
2023-10-19 16 瀏覽
行過豉油街,俾蔬果茶呢個招牌吸引。點咗兩杯飲品。又幾好飲。🍹苦瓜檸檬茶好鐘意台灣的苦瓜汁,甘就要試下港式苦瓜汁,店鋪主打招牌手打苦瓜檸檬茶,味道又幾fresh! 完全吾苦、清熱解渴、夏天飲用一流👍👍👍飲品蓋上仲有粒超迷你小麻雀,勁得意☺️我摸中左「發」同「七索」😆。🍹黃皮冰椰 杯黃皮一眼就望到超足料!勁抵飲!半杯都係黃皮果肉。好鮮甜。📍 茶救星球蔬果茶 (旺角)旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖
行過豉油街,俾蔬果茶呢個招牌吸引。

點咗兩杯飲品。又幾好飲。

🍹苦瓜檸檬茶

🍹黃皮冰椰

杯黃皮一眼就望到超足料!勁抵飲!半杯都係黃皮果肉。好鮮甜。

📍 茶救星球蔬果茶 (旺角)

2023-10-18
2023-10-14 23 瀏覽
最近試咗一間爆紅手搖店😍招牌苦瓜檸檬茶$29 入口酸酸甜甜好清新,清熱解毒,味道仲甘甘地,飲到一種獨特的青檸檬香 🙈苦瓜味唔重,仲食到一絲一絲嘅苦瓜肉👍🏻 真材實料,趁依家仲係夏天尾聲,一定要過嚟試牛油果甘露$32半個牛油果混合埋牛奶椰汁,椰汁味比較重,底層有鮮芒果肉、寒天和椰果,十分爽口夠晒煙靭🥑提升左口感層次😋好美味每杯還附送一粒迷你麻雀/ 苦瓜豬,大家一齊努力集齊一套😍📍茶救星球蔬果茶旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖
最近試咗一間爆紅手搖店😍
招牌苦瓜檸檬茶$29

牛油果甘露$32

每杯還附送一粒迷你麻雀/ 苦瓜豬,大家一齊努力集齊一套😍

📍茶救星球蔬果茶