【可愛麻雀豬仔主題茶飲店😌】/////街邊有好多特色茶飲店 而呢間就有平時食飯會配嘅苦瓜做原材料😳佢哋首創制作招牌飲品有苦瓜檸檬茶同人氣手打檸檬茶 買茶會附送麻雀同豬仔 好特别!!😬荃灣新店開業做緊優惠 苦瓜檸檬茶 買一送一 (先到先得 25/10/23前兌換) link.tryeat.la/g/LEMONTEA_B1G1 🔎我同朋友叫左苦瓜檸檬茶 ($29)同葡萄檸檬茶 ($28) 苦瓜微微甘苦 配檸檬茶新鮮解渴 飲品中有一絲絲檸檬同苦瓜粒 食辣野前飲杯可以清下腸胃先🤭提子個杯紫色幾吸睛 味道清甜 比檸檬味更濃 迎合到香港人口味💜
【可愛麻雀豬仔主題茶飲店😌】
/////

2023-10-11
10 分鐘 (外賣自取)
2023-10-13 31 瀏覽
第二次飲茶救星球檸檬茶~覺得飲品好清新消暑。以首創苦瓜檸檬茶為招牌飲品,係苦瓜茶同蔬果茶首創店!!茶飲店每杯蔬果茶都經過大力現捶現搖!!激發出新鮮蔬果同現煮茶湯嘅天然香氣~除飲品附送苦瓜豬同小麻雀,可以努力儲齊一套小麻雀☁️招牌苦瓜檸檬茶 $29手打苦瓜檸檬茶,呢個組合好有趣,健康清新!!!可以見到店員即刻現捶現搖手打,飲品見到有唔少苦瓜同檸檬,絕對真材實料而且苦瓜淡淡嘅苦瓜味並唔會好苦,被檸檬味掩蓋,相當清新消暑,而且健康下火,夏天一流!!☁️黃皮冰椰 $32黃皮愛好者一定要試!!黃皮佔據咗三份一杯,黃皮被搗爛,入口第一啖,相當驚喜!! ,滲透超香果香~同椰子水好清甜match!更加突出黃皮清新果味,呢杯唔會好甜,絕對係夏天消暑佳品!!

☁️招牌苦瓜檸檬茶 $29

☁️黃皮冰椰 $32
2023-10-12 10 瀏覽
小妹平日飲得最多既台式手搖🧋都主打係珍珠奶茶/水果茶等…每次飲完都覺得好有罪惡感🥴又甜又多糖,今晚經過旺角茶救星球竟然標明以蔬果即沖即打,仲有排毒功效,非常特別…當然又買黎試吓飲啦🤫苦瓜檸檬茶🍋呢間手搖茶既招牌飲品,以全港首創苦瓜茶,將苦瓜+檸檬🍋合併而成,兩種加埋都有種特別味道🤣 檸檬茶清香,苦瓜味慢慢回甘味道,無諗過可以咁清新,仲帶有微苦既苦瓜粒,飲完唔覺有罪惡感😎水蜜桃檸檬茶呢款同樣係人氣之選,用咗新鮮水蜜桃果肉,加入清新檸檬茶底,雙重味道😚 如果中意蜜桃茶既朋友仔,一定要試吓呢款😎呢間手搖茶味道大膽創新,而且凍飲杯蓋上仲附送1隻小麻雀 🀄️😍小妹好想儲起一套小麻雀🀄️係屋企玩又得,帶埋去旅行🧳又得😝正

苦瓜檸檬茶🍋
無諗過可以咁清新,仲帶有微苦既苦瓜粒,飲完唔覺有罪惡感😎

水蜜桃檸檬茶

2023-10-12 12 瀏覽
哇!哇!哇!終於唔使北上都可以飲到苦瓜檸檬茶啦!!🥰朋友話畀我聽旺角開咗茶救星球,唔使長途跋涉上大陸就可以飲到,一定要試啦!!雖然價錢係double,但係慳返車費都一樣!🤭😅苦瓜檸檬茶係我至愛~必飲!望清楚過好親切嘅繁體字menu,見到佢仲有啲特別嘢飲,就試一個黃皮冰椰~好香黃皮味,黃皮嘅獨特氣味未必人人鍾意,但係啱我!冰椰我估佢係用咗椰子水,味道唔係好濃郁,但係都非常清新解渴~我响大陸淨係見過白色豬豬,原來佢仲有黑色豬豬㗎!!店員話買兩杯就有白色豬豬,單次消費100蚊以上就黑色豬豬~🐷🐽小麻雀🀄係必備嘅禮物~今次抽多隻「東」,唔知幾時儲齊十三么呢?!🤭🤭🤣🥳

黃皮冰椰

苦瓜手打檸檬茶
2023-10-10
5 分鐘 (外賣自取)
黃皮冰椰
苦瓜手打檸檬茶
2023-10-10 20 瀏覽
最近多咗北上,在深圳試過「茶救星球」的苦瓜檸檬茶之後,一試難忘!今日和朋友到旺角逛街時,竟然發現這間蔬果茶首創店「茶救星球」在香港有分店呢!太開心了,不用北上也可以回味那杯手打苦瓜檸檬茶!我叫了少冰少甜,味道真的像我在深圳買的一模一樣那麼清甜,而且苦瓜有清熱功效、夏天飲用一流!朋友點了那杯黃皮冰椰,充滿着黃皮果肉,酸酸甜甜,有生津、潤喉功效,也非常特別!另外每杯飲品都會送出小麻雀一隻,之前我在深圳買過已收集了幾隻,真係要努力集齊一套小麻雀啊!苦瓜豬也是店舖的吉祥物吧,但香港這分店我還是第一次見黑色的苦瓜豬呢,真的非常可愛!

之前就在深圳喝過 沒想到香港也開啦 這家的苦瓜檸檬茶真的好上頭!清新又解渴😋逛累了來一杯 一秒回神❤️苦瓜口感很特別 完全不會苦 和檸檬茶完美綜合一起了 清清爽爽的 入口很愛!還試了新推出的馬蹄甘蔗奶茶 點的五分糖 甜度剛剛好👍 裡面還有馬蹄爽小料 口感很喜歡 真的好好喝💕馬蹄甘蔗奶茶 點的五分糖 甜度剛剛好👍 裡面還有馬蹄凍和馬蹄肉 爽爽脆脆的 口感很喜歡!愛喝奶茶的肯定會喜歡這款 據說斑斕那款也好喝喔 下次再試試看~ 搭配的豬豬也很可愛!
2023-10-09 7 瀏覽
聽朋友講呢間苦瓜檸檬茶首創店好飲醒目的裝修 行入去好似去左太空船咁大致分為茶類·mojito及奶類最出名的是苦瓜檸檬茶每買一杯飲品會送一隻茶救星球小麻雀🀄️🤩努力集齊一套小麻雀一定好正🤓另外仲可以自取苦瓜豬一隻 好得意呀😍🐷🧋苦瓜檸檬茶 $29食到一粒粒苦瓜粒飲落又冇想像中咁苦飲落味道甘苦甘苦 夠清熱氣 夏天飲一流見佢推出左霸王杯特別大杯下次可以揀超大杯飲😜🧋葡萄檸檬茶 $28味道清甜 解渴一流怕苦瓜苦的朋友可以飲呢杯
聽朋友講呢間苦瓜檸檬茶首創店好飲

🧋葡萄檸檬茶 $28
味道清甜 解渴一流
怕苦瓜苦的朋友可以飲呢杯
2023-10-09 5 瀏覽
佢哋嘅招牌「苦瓜檸檬茶」,可以講係新鮮同獨特。苦瓜同檸檬嘅組合,令人耳目一新,唔會過份苦,反而有一啲微微嘅酸甜,特別適合夏天飲。另外,如果你夏日炎炎想搵杯野解解渴,可以試下佢哋嘅「黃皮冰椰」。呢杯飲品係好涼快嘅,黃皮的苦同椰汁的香甜交融,飲落無左珍奶的邪惡感,反而覺得清新健康,特別係悶熱嘅日子,超解渴。而家去鋪頭打卡, like and follow佢地fb同ig就會送苦瓜豬, 真係超得意。另外每一杯都會有一隻小麻雀隨杯贈送, 真係好想儲齊一套。仲唔快D同朋友一齊黎試下。

2023-10-08 6 瀏覽
夏天點可以冇手搖雖然中秋節都已經過咗但係咁炎熱嘅天氣真係唔相信夏天嘅尾巴仲喺度飲珍珠奶茶都飲到飽飽滯滯經過咗茶救星球,相信仲唔係拯救我的炎熱星球嘅救星1.葡萄檸檬茶葡萄清甜嘅味道比較出啲檸檬茶嘅茶底唔似港式嘅檸檬茶咁濃手打新鮮嘅檸檬放入去!兩樣夾埋嘅味道都係清清甜甜消暑一流!2.苦瓜檸檬茶強推!苦瓜真係一啲都唔苦Missfatty特登夾晒啲苦瓜嚟食苦瓜同手打嘅新鮮檸檬味道10分夾飲落去10分清新好似瞬間跳到去另外一個星球咁❇️總結❇️原來茶救星人係苦瓜茶首創者首創既手打苦瓜檸檬茶係生招牌香港人平時咁鍾意打邊爐同埋食煎炸嘢經過飲番一杯清熱夏天消暑一流茶救星球嘅周邊勁得意有陣時仲會送得意嘅苦瓜豬此外,每一杯茶上面仲有一粒好得意嘅小麻雀!快啲搵埋朋友一齊飲,努力集齊一套小麻雀🀄️🤣🤣🤣
夏天點可以冇手搖
相信仲唔係拯救我的炎熱星球嘅救星

1.葡萄檸檬茶
葡萄清甜嘅味道比較出啲
檸檬茶嘅茶底唔似港式嘅檸檬茶咁濃
手打新鮮嘅檸檬放入去!
兩樣夾埋嘅味道都係清清甜甜

經過飲番一杯清熱
夏天消暑一流

茶救星球嘅周邊勁得意
有陣時仲會送得意嘅苦瓜豬
此外,每一杯茶上面仲有一粒好得意嘅小麻雀!
快啲搵埋朋友一齊飲,努力集齊一套小麻雀🀄️🤣🤣🤣
外賣自取
2023-10-06 10 瀏覽
//05 10 23 晴天🌞17:00 旺角 豉油街@jo_s_cha/ 給苦瓜多一遍機會吧! /「吃得苦中苦,方為人上人」,哩句說話由細聽到大,當每次遇到困難嘅事,外婆都會將呢十個字轉贈比我。雖然,而家已經再聽唔到🥹,不過我永遠都會銘記於心💝。/「苦瓜」 ——— 被人嘅既定印象;好苦、好澀,但其實佢營養價值係非常之高,除咗低熱量、降火之外,仲有美顏嘅功效。近期,香港終於出現「苦瓜」救星🦸🏼‍♂️。「茶救星球」喺一間嚟自廣州,主打天然健康蔬果茶嘅手搖店,當中招牌「手打苦瓜檸檬茶」更加係首創款式,味道甘而不苦、清爽解熱,飲完之後簡直推翻咗對「苦瓜」嘅定義啊🤩!*現時凡購買兩杯飲品,即時贈送「苦瓜豬」一隻。*每杯飲品上面,都會随機附送一隻麻雀仔,大家快啲努力集齊一套啦~-苦瓜檸檬茶 HKD$29—————————————————————入口出奇地唔苦 反而自帶回甘香水檸檬同苦瓜 兩者味道合襯 飲落去非常之容易接受 而且會有種好fresh、好raw嘅感覺飲嗰陣每啖都會啜到 爽脆嘅苦瓜肉粒就好似食緊青瓜一樣 口感十足斑斕薄荷檸檬茶 HKD$30—————————————————————富有東南
05 10 23 晴天🌞
17:00 旺角 豉油街
@jo_s_cha

/ 給苦瓜多一遍機會吧! /

*現時凡購買兩杯飲品,即時贈送「苦瓜豬」一隻。

苦瓜檸檬茶 HKD$29
入口出奇地唔苦 反而自帶回甘

香水檸檬同苦瓜
兩者味道合襯 飲落去非常之容易接受
而且會有種好fresh、好raw嘅感覺

飲嗰陣每啖都會啜到 爽脆嘅苦瓜肉粒
就好似食緊青瓜一樣 口感十足

斑斕薄荷檸檬茶 HKD$30
富有東南亞嘅特色

成杯都佈滿天然薄荷葉 飲起嚟涼涼哋
同一時間 喉嚨&口腔都會十分清爽、舒服

另外味道層次豐富、鮮明

首先會飲到 薄荷葉嘅清新
之後再湧出大量 香水檸檬嘅獨特芳香
最後再散發出斑斕 淡雅香甜嘅餘韻
2023-10-05
2023-10-05 6 瀏覽
老一輩話:通常人生過咗一半,就會漸漸接受到苦瓜嘅苦。我到依家都未接受到,證明我仲青春 。呢排成日行過呢呢間太空藍拼苦瓜綠嘅茶飲店 ,不停叫我畀一次機會佢,就睇下係唔係真係唔苦! 《招牌苦瓜檸檬茶$29》 唔苦唔苦又真係唔苦! 苦瓜冇攪到爛曬,食到粒粒脆脆苦瓜,仲要有微微回甘。連埋香水檸檬嗰陣小清新,啜下啜下就成杯飲曬 ! 作為香港首創苦瓜茶始祖,佢當之無愧! 《黃皮冰椰$32》 一次過滿足曬我兩個願望~ 黃皮勁重手, 成杯都係。 雖然椰水味唔太出,不過淨係飲黃皮陣味都夠,極度消暑,解渴一流!

.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【旺角苦瓜茶首創者|每杯附送一隻小麻雀🀄️】夏天係條街熱住行,就好自然想買番杯台式飲品,但小編又擔心肥仔水會加速身體向橫發展🥲所以今次就試下健康啲嘅蔬果茶🤪.🐨手打苦瓜檸檬茶 $29推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️嚟到哩間店唔試苦瓜茶真係對唔住自己,苦瓜唔會好苦,而且清熱、消暑又解渴~夏天一流🥳.🐨草莓芭樂冰檸 $32推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️士多啤梨味偏重🍓芭樂味係餘韻黎,加埋檸檬平衡番水果嘅甜味~而且飲到粒粒士多啤梨,好味得黎又有口感😚.⌫每杯飲品會附送小麻雀一隻,等小編努力集齊一套先-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----茶救星球蔬果茶 @jo_s_cha📍地址:旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 💰人均價格:$50以下🪸環境:👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡💡🛠️分類:#HTB旺角 #HTB飲料 .#旺角美食 #旺角 #飲料 #苦瓜茶 #扣針 #打卡 #美食推介
.#foodie #hk #hkfoodie
#HTB美食推介
【旺角苦瓜茶首創者|每杯附送一隻小麻雀🀄️】
🐨手打苦瓜檸檬茶 $29
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🐨草莓芭樂冰檸 $32
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️
⌫每杯飲品會附送小麻雀一隻,等小編努力集齊一套先
茶救星球蔬果茶 @jo_s_cha
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB旺角 #HTB飲料
2023-10-04 4 瀏覽
店名:茶救星球蔬果茶地址:旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖一直聽朋友話依間店首創苦瓜檸檬茶係內地好出名,今日終於有機會試到啦!!🤭🤭葡萄Mojito $30呢一杯淨係個名同賣相已經相當吸引到我,飲落果然無令我失望!味道清涼爽口,而且略帶微酸,同薄荷既清香相當夾!🤩👍👍苦瓜檸檬茶 $29味道略帶一些苦瓜既回甘,搭上檸檬茶,感覺好清新,無左個種甜膩感☺️每杯飲品都會隨機獲得一個細細既麻雀!儲齊一套同朋友玩相當有趣味性!!店主仲附送咗一隻苦瓜豬,用嚟打卡影相好一流!
店名:茶救星球蔬果茶
地址:旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖

葡萄Mojito $30

苦瓜檸檬茶 $29

2023-10-03 7 瀏覽
同朋友喺旺角食完飯,附近行街見到呢間茶飲店,裝修頗特別,吸引了我們過去,看著有很多飲品選擇,原來呢間係苦瓜茶嘅首創者同蔬果茶嘅首創店,我同朋友都即刻試下咩料,苦瓜檸檬茶揀咗半糖,味道甘甘哋,酸酸甜甜,夏天飲呢個真係一流,夠哂清熱健康,最後仲帶點回甘,果真是真材實料,呢杯係周董的Mojito,係薄荷同檸檬,夏天喺旺角街頭嚟一杯, 係最明智嘅選擇,呢杯都係揀咗半糖,薄荷感覺勁清爽,正!而且仲會送苦瓜豬同小麻雀,好得意,好想儲齊一套!

同朋友喺旺角食完飯,附近行街見到呢間茶飲店,

裝修頗特別,吸引了我們過去,

我同朋友都即刻試下咩料,

而且仲會送苦瓜豬同小麻雀,好得意,好想儲齊一套!
外賣自取
  • 苦瓜檸檬茶
🥤苦瓜檸檬茶霸王桶 $48 (5/10)飲落去似苦瓜青檸水,食到苦瓜粒,好清新,成杯都係冰,1L份量唔多,冇乜茶味🤣麻麻哋。推薦指數: 5/10Like /follow 社交平台有隻苦瓜豬送,但飲品質數一般😂r
🥤苦瓜檸檬茶霸王桶 $48 (5/10)

推薦指數: 5/10