2021-10-08 248 瀏覽
我記得之前呢間餐廳係食西式意粉,但係今次再嚟嘅時候,佢轉變左做串燒,我覺得都幾特別。餐廳本身唔算好大,大概有六張枱,每張枱可以坐到四個人,但我特別想睇嘅係,呢度嘅店員服務態度非常好。一坐低嘅時候,我首先叫咗支1664,真係好耐未飲過白啤,佢呢一隻啤酒在帶點花香味,好清新。之後我哋叫咗碟黑松露薯條,佢呢度都幾揼本,好多黑松露,基本上每一條薯條都沾上左黑松露,佢另外雖然有俾茄汁我哋,但係我自己就覺得,黑松露薯條,唔點茄汁會仲好食。食完薯條,梗係要食少少野解油膩,我就叫咗燒菠蘿, $22 ,菠蘿設成三角形,受熱非常均勻,燒菠蘿燒得非常香,而且非常多汁,咬一啖之後,油膩感會冇晒。再之後就係今日嘅主打,A5鹿兒島和牛,$288,呢一樣野比其他嘢貴出一截,但我想講,真係非常非常非常非常非常非常非常好食。我特別欣賞佢個汁,係意大利黑醋配上檸檬汁,諗都冇諗過原來可以咁樣配搭,再配埋和牛,和牛本身都比較多脂肪,佢咁樣配搭之後,完全冇一種食到好滯嘅感覺。廚師真係有料到。每一啖都係入口即溶,每一啖都非常香。最後我特別想睇喺呢度嘅燒鮑魚,鋪滿左蒜蓉喺上面,然之後慢慢燒,非常香,再加上少少椒鹽,好好食。

廚師真係有料到。

每一啖都係入口即溶,每一啖都非常香。

2021-10-07