因為探朋友入咗大埔太和一轉, 順道喺附近食啲嘢, 意猶未盡搵咗間酒吧食串燒繼續傾計吹水。越行越入去咗太和人區內搵食地帶。有酒吧, 雞煲, 小菜。。。再行入少少找到這間 Dragon Bar芝加哥串燒 , 主打各款串燒,亦有主食, happy hour 飲嘢食飯都冇問題。店舖面積唔大,有四張枱,座位比較狹窄, 但飲嘢氣氛唔錯~亦有半戶外座位燒鮮蠔套餐$228, 非常抵食!包括兩款自選生啤 和十隻燒蠔。燒蠔香噴噴,放滿許多生熟蒜, 非常惹味。👍👍食串燒點可以冇啤酒~🍻🍻麒麟啤酒 ,1664 , 雖然天氣轉涼,但係冰凍啤酒傾計吹水必備!金銀蒜燒扇貝: 乾身咗啲, 有啲似焗出來,但收乾咗啲水分扇貝味道好鲜甜。燒鰻魚: 肉質肥美夠彈性!椒鹽鮮魷: 鋪滿炸蒜,非常香口, 魷魚煙韌鮮味,配啤酒一流!再叫幾款肉類串燒。安格斯一口牛: 肉質柔軟有肉汁,牛油脂香,放上少許調味粉,少少辣非常美味!京蔥雞肉串: 雞肉juicy 唔會乾, 配清甜的京蔥很夾!燒雞翼: 外皮烤得香脆,非常香囗~燒雞皮串: 點俾鍾意食雞皮的朋友, 評語係好脆口太好食所以冇留畀我哋~~司華力腸: 滿分呀!個皮夠脆燒得啱啱好!燒台灣腸:

越行越入去咗太和人區內搵食地帶。

有酒吧, 雞煲, 小菜。。。

燒鮮蠔

燒鮮蠔套餐$228, 非常抵食!
包括兩款自選生啤 和十隻燒蠔。
燒蠔香噴噴,放滿許多生熟蒜, 非常惹味。👍👍

食串燒點可以冇啤酒~🍻🍻

燒鰻魚

燒鰻魚: 肉質肥美夠彈性!

椒鹽鮮魷

再叫幾款肉類串燒。

京蔥雞肉串: 雞肉juicy 唔會乾, 配清甜的京蔥很夾!
燒雞翼: 外皮烤得香脆,非常香囗~

司華力腸: 滿分呀!個皮夠脆燒得啱啱好!
燒台灣腸: 肉質較司華力腸結實, 但沒有台灣腸嘅酒香和甜味。

厚切牛舌: 牛味濃郁十分香口, 但肉質較硬。
新鮮蘆筍串: 清甜脆嫩, 加上調味粉十分惹味。

烤羊架: 以孜然粉作調味, 肉質夠嫩!

吃得太多肉來點蔬菜串燒。
燒菠蘿: 燒熱後的菠蘿更香甜!

煙肉大啡菇

煙肉大啡菇: 菇味好濃!

德國黑啤咸豬手配薯菜

我們一行四人點了一客主菜~

德國黑啤咸豬手配薯菜
份量好大,滿足到四個人。 咸豬手唔算太肥和太咸, 肉質比較結實 , 已經预先切開,方便多人享用。

各款串燒味道唔錯, 清酒也放了一櫃, 選擇甚多 ,放工happy hour 又多一個選擇。👍🍶🍶

燒鮮蠔
燒鰻魚