2022-08-05 1009 瀏覽
呢間同朋友嚟過兩次,地方大,卡位都闊落。印象中仲覺得佢好抵食,成映用優惠,呢期優惠係 「 吉列豬樓 (用上日本宮崎快樂豬 $20 」,真係抵到爛! 而16:00-22:00 嘅晚餐都好抵食!價錢$68 - $88 (餐廳不收+1)包:羅宋湯或忌廉湯主食有七款選擇 (三款醬汁選擇)可配白飯/意粉/薯角杯咖啡或者熱飲(凍飲加$3)轉得飲都係加$5《 羅宋湯 》x2, 《 忌廉湯 》兩款餐湯都好香濃,湯料又多。羅宋湯完全唔會偏酸,味道微微辣幾惹味;忌廉湯香濃creamy,雞肉多。點咗三個晚餐:《 羊架 $88 》自選配蒜蓉汁 、意粉有兩大支厚厚嘅羊架,肉好嫩腍有肉汁,味道帶好微嘅羊羶味,係我鍾意嘅味道。意粉份量多,撈埋蒜蓉汁岩岩好唔會太乾。《 比目魚 $70 》自選配蒜蓉汁 、薯角大條煎得香口,魚肉好滑溜,加上蒜蓉汁好提味。薯角多,都好香脆,配埋茄汁就岩晒。《 牛脷 $70 》自選黑椒汁 、意粉4大塊牛脷好軟腍有肉味,加埋黑椒汁好惹味,意粉都好夠食,好飽肚。每杯特飲只需加$5,好抵!我地呢個晚餐本身唔配甜品 (啫喱)然後職員好友善地送我哋三杯 《 花奶雜果啫喱 》。呢間平民之選,性價比好高

呢間同朋友嚟過兩次,地方大,卡位都闊落。

而16:00-22:00 嘅晚餐都好抵食!
價錢$68 - $88 (餐廳不收+1)

包:
羅宋湯或忌廉湯
主食有七款選擇 (三款醬汁選擇)
可配白飯/意粉/薯角
杯咖啡或者熱飲(凍飲加$3)
轉得飲都係加$5

《 羅宋湯 》x2, 《 忌廉湯 》
兩款餐湯都好香濃,湯料又多。
羅宋湯完全唔會偏酸,味道微微辣幾惹味;
忌廉湯香濃creamy,雞肉多。

點咗三個晚餐:

《 羊架 $88 》自選配蒜蓉汁 、意粉
意粉份量多,撈埋蒜蓉汁岩岩好唔會太乾。

《 比目魚 $70 》自選配蒜蓉汁 、薯角
大條煎得香口,魚肉好滑溜,加上蒜蓉汁好提味。

薯角多,都好香脆,配埋茄汁就岩晒。

《 牛脷 $70 》自選黑椒汁 、意粉

每杯特飲只需加$5,好抵!

我地呢個晚餐本身唔配甜品 (啫喱)
然後職員好友善地送我哋三杯 《 花奶雜果啫喱 》。

呢間平民之選,性價比好高。
佢啲下午茶好抵20幾蚊都有交易,午餐都係$30 幾蚊,仲要唔收+1服務費!

2022-08-04
2022-07-24 105 瀏覽
$20鐵板扒餐 X肉肉強食 X長沙灣美食全港最平鐵板餐!!食完又要食!!好抵呀!長沙灣呢間餐廳 星期1-5都有得食平價鐵板炸豬扒餐$20咋~另外加錢可要套餐有湯有甜品超值抵食厚切脆脆豬,淋上濃郁既港式醬汁,滋滋聲好吸引,講起都想食呀!另一份係牛扒餐,5成熟,肉質細嫩有肉汁,加黑椒汁一流呢~必食大蝦,夠大隻又鮮味,蝦身肉爽甜,加埋帶子好食呢~仲有面咁大既巨無霸漢堡!!有番茄芝士同手打漢堡,好豐富肉汁,口感豐富!呢度既餐湯都係一絕,紅湯超好飲~!!平均消費$120最平$20起~! 肉肉強食 by 鋒膳  Meat Hunter by Flower Drum 長沙灣東京街31號1樓1/F, 31 Tonkin Street, Cheung Sha Wan
$20鐵板扒餐 X肉肉強食 X長沙灣美食
全港最平鐵板餐!!食完又要食!!好抵呀!
長沙灣呢間餐廳 星期1-5都有得食平價鐵板炸豬扒餐
$20咋~另外加錢可要套餐有湯有甜品超值抵食
另一份係牛扒餐,5成熟,肉質細嫩有肉汁,加黑椒汁一流呢~
必食大蝦,夠大隻又鮮味,蝦身肉爽甜,加埋帶子好食呢~

平均消費$120
最平$20起~! 肉肉強食 by 鋒膳
2022-07-23 57 瀏覽
係肥妹仔收工之後肚餓到一個點🥲🥲係呢個時候就勁想瘋狂食肉🤪咁岩行過長沙灣附近,竟然見到一間Keep住有人上去嘅扒房,價錢又唔貴,岩曬我呢個慳妹👍🏻👍🏻一到去之後覺得環境同坐位都好寬闊,有啲舊式扒房嘅感覺😊最後我地揀左牛柳同肉眼扒🙂加20蚊仲有吉列豬柳添😆牛柳同肉眼扒我哋揀左五成熟,分別要左黑椒同蒜茸汁,另外仲加錢轉套餐,有餐飲、餐包、餐湯同埋甜品仲有飯、意粉或者薯條都係加22蚊咋😆牛柳厚厚嘅質感,表面有少少焦化,切開入面呈粉紅色,口感軟荏,肉味香濃,而肉眼扒大大塊,同樣口感軟荏,肉味充足🥩🤤當然吉列豬柳都唔錯,兩大塊厚薄適中,脆皮唔會太厚,只係淋左洋蔥汁之後變得冇咁脆口,但都係好好味😋估唔到今次誤打誤撞竟然俾妹仔搵一間唔錯嘅餐廳,份量大味道唔錯,仲要價錢唔貴,好值得推介俾大家👍👍
係肥妹仔收工之後肚餓到一個點🥲🥲係呢個時候就勁想瘋狂食肉🤪

2022-07-22 880 瀏覽
【Background】想食鐵板大餐,吾一定要去貴得黎吾抵食既運鎖餐廳既😈係長沙灣就有間隱世店「肉肉強食」,主打各款鐵板餐,最重要既係五六十蚊就有交易😍大份兼抵食,岩哂各位食肉獸盡情食肉呀!────────────────────【深海魚柳扒鐵板燒配黑椒汁 $68】魚柳有成兩大塊,炸至金黄脆香,咬落肉嫩軟滑,淋上黑椒汁,發出沙沙聲響🥳魚柳蘸上黑椒汁,辛香味濃😘.【西冷牛扒 $88】選用紐西蘭牛肉,以放牧方式去蓄養,比起其他牛肉,肉質更緊緻👍西冷牛扒既牛味濃郁,肉汁豐富之餘,富嚼勁而不韌,厚切更有口感🥰配上黑椒汁豐富味蕾呢~.【升級套餐 +$22】只要加多$22,即有餐湯,餐飽,主食,飲品及甜品😍升級左包吾會後悔😘餐湯:羅宋湯/忌廉湯,湯料好豐富餐飽:牛油餐飽,熱辣辣好軟熟主食:白飯/意粉/薯條飲品:大大一杯咖啡/茶(凍飲+$3)甜品:小甜品/COCOBERRY雪糕.【吉列豬柳 $20】採用日本宮崎快樂豬製成既豬柳,一塊只係$20🤩每日限量30份架🥺,真係手要快,吾係走寶🤣,經油炸後,酥香脆口,配上蒜蓉汁,味道更吸引。.【瑞上雞翼 $32】味道甜甜,好入味🙊雞翼肉質嫩滑,吾會嚡口
【Background】

────────────────────
【深海魚柳扒鐵板燒配黑椒汁 $68】

【西冷牛扒 $88】

【升級套餐 +$22】
餐湯:羅宋湯/忌廉湯,湯料好豐富
餐飽:牛油餐飽,熱辣辣好軟熟
主食:白飯/意粉/薯條
飲品:大大一杯咖啡/茶(凍飲+$3)
甜品:小甜品/COCOBERRY雪糕

【吉列豬柳 $20】

【瑞上雞翼 $32】
味道甜甜,好入味🙊雞翼肉質嫩滑,吾會嚡口

二訪*每次想鋸扒中島都會諗起佢因為真係抵食夾大件❤️—————————————————————5月去嗰時因為疫情無開而今晚中島又再一次想鋸扒所以又向長沙灣進發呢一次中島終於可以如願以償😂難得去到梗係要大啖肉啦食肉前整個沙律開胃先今次就試下個夏季限定嘅Т вone 5成份量真係好癲🤣🤣完全舖滿塊鐵板重點мedιυм佢真係做到俾你 正even配菜都好好味😋什排都係超級大份有豬排 牛扒 腸仔 雞翼 煙肉簡直係食肉獸天堂嫌唔夠仲可以+$20要份鐵板吉列豬柳其實中島都冇諗過佢會咁大塊$20喎 個老闆係咪傻咗啊🤣不過係限量嘅 要食可能要早少少啦+$22仲可以轉套餐 有懷舊花奶啫喱食❤️呢間真心超級無敵抵食不過最好餓啲先去食否則你會飽到上心口😛😛😛—————————————————————⚉ 鐵板淡忌廉黑椒汁T骨牛魔王 $98⚉ 美式什扒 $78⚉ 宮崎吉列豬柳 $20⚉ 轉套餐+$22⚉ 蟹子蘋果薯仔沙律 $22
二訪*

2022-07-17
美式什扒
宮崎吉列豬柳
2022-07-18 62 瀏覽
上星期六同朋友去左深水埗睇野,突然想食反好耐之前幫襯過既肉肉強食餐廳,吾知味道質素有無變呢?晚餐 - 黑椒汁牛柳粒配意粉 (忌廉湯):依款晚餐幾抵食,雖然唔係用鐵板上,但可以kee到熱辣辣溫度。牛柳粒份量好多,差唔多係一半意粉一半牛柳粒。牛柳粒生熟程度剛好,咬開入面仲帶少少粉紅色,整個口感唔會太硬太難咀嚼;而且每粒size相當大粒,配埋惹味黑椒汁,真係好夾,值得order!另外,意粉口感唔會太硬口,撈埋黑椒汁一齊食,同樣惹味。旁邊有少量蔬菜伴碟。而餐湯揀左忌廉湯,味道幾重忌廉味,口感為結身,絕對唔係溝左大量水既餐湯。凍飲需另加3蚊,利賓納大大杯幾甜。鐵板餐 - 黑椒汁肉眼 (羅宋湯, 薯條, 牛油餐包, 飲品, 甜品):薄切肉眼一片過, 避免韌嘅口感, 自選4成熟, 肉質幾林, 沾黑椒醬食, 帶出肉香。自選配薯條, 份量都幾多。羅宋湯超多料, 蔬菜盡索湯汁, 甜酸開胃。配有牛油軟熟麵包, 不錯。公司三文治:三文治好足料,中間夾有雞肉,蛋,火腿,芝士,番茄,生菜,麵包⋯⋯食起黎夠晒滿足感。外層麵包有微微烘過,食落幾香口,帶少少脆口。因加入左番茄,令整個口感帶爽口又夠fresh。如果鐘意食

公司三文治:三文治好足料,中間夾有雞肉,蛋,火腿,芝士,番茄,生菜,麵包⋯⋯食起黎夠晒滿足感。外層麵包有微微烘過,食落幾香口,帶少少脆口。因加入左番茄,令整個口感帶爽口又夠fresh。如果鐘意食三文治,可以一試~另外仲跟有薯條~

手打牛肉漢堡:極之大既漢堡包,塊手打牛肉真係夠晒份量好夠厚度!味道帶少少牛味,感覺唔會太油太膩,同時仲有肉汁滲出!另有番茄,生菜,芝士。整體味道幾夾,而且幾晒飽肚;食落唔太油太滯;跟有薯角,可惜唔太香脆,作為伴碟小食也不錯吧。
2022-07-16 660 瀏覽
對於十分喜歡吃肉,尤其是牛的我和男友,找到這家肉肉強食真的很興奮,特意從港島乘車來吃!餐廳地下已有醒目招牌,步上一層樓面超大可容納很多食客。地方大,座位寬闊舒適。餐桌布是紅白格充滿著懷舊扒房的氣息。餐牌全是肉和肉,也有焗飯等等種類不少。不過我們來到當然是吃肉啦!牛肉都是來自紐西蘭,建議選五到七成熟啊。加錢還可升級為套餐有湯、飲品、主食及甜品。忌廉湯質感濃稠有不少粟米粒及蘑菇片。羅宋湯則相對清爽,裡頭的蔬菜煲得軟身,微酸的味道頗開胃。和暖的餐包都充滿小時候的味道,一定要加牛油吃。我們選的是鐵板蒜蓉大蝦帶子伴牛柳及鐵板肉眼餐,牛肉及海鮮全都要。飯用的是珍珠米,薯條則是粗身波浪形態。鐵板熱騰騰上桌,放好紙巾在臉前後,店員就會傾倒醬汁,滋滋作響的聲音、釋放的香氣讓我們十分肚餓。兩顆帶子大大粒,有先輕輕煎過,軟身帶清甜及海水鹹味。大蝦是原隻開邊加上大量蒜蓉及芝士焗過才放到鐵板上,很容易就把大大塊蝦肉取出,啖啖鮮味又爽口彈牙,頭部還有特濃蝦膏,超正。牛柳超級厚身,應該高過兩厘米但就算是七成熟都好容易切下去,中心部分還是粉嫩的,肉質軟稔又多肉汁、啖啖肉滿是牛肉滋味。肉眼沒想到有兩大片,份量十足,選了

鐵板蒜蓉大蝦帶子伴牛柳

肉眼沒想到有兩大片,份量十足,選了洋蔥汁所以上面也舖滿煮得軟身的洋蔥,撈飯吃不錯。
鐵板肉眼

肉眼的質感比牛柳結實但仍是不會覺得硬,也沒有甚麼筋,牛味香濃,每吃一口都是原汁原味也有咬勁。

吃那麽多肉,喝熱檸水幫助消化好了,又可以自助添水(桌上的飲用水)。

甜品則是加一層花奶的雜果啫喱,及香港製造的雲呢拿雪糕。好久沒吃過這樣的啫喱了,果肉量不少呢。

兩款鐵板的份量都不少,我們都喜歡他們的肉質及味道。埋單280元吃到那麽足料又高質的食材,超抵啦!所以,我說這是食肉獸天堂並沒有誇張。
2022-07-10
鐵板蒜蓉大蝦帶子伴牛柳
鐵板肉眼
2022-07-11 73 瀏覽
餐廳除左系長沙灣大件夾抵食既扒房之選,同時會不定時更新菜單,裝修充滿懷舊嘅氣氛,面積好大,卡座座位及多人枱都有。而且唔收加一服務費。✅西冷牛扒(黑椒汁)好juicy好厚肉,黑椒汁也很惹味椒味重,食落又唔系好辣。✅黑椒T骨牛摩牛成塊T骨仲鋪滿成個鐵板,嗌左全熟食落唔韌。配上蘚忌廉配黑椒汁,令每啖容易入口食上癮,系其他扒房都食唔到。同時期間限定。必食之選。跟餐必+$22跟餐湯,牛油餐包, 薯條/飯/意粉,飲品,甜品有啫喱糖雪糕。好抵食。✅吉列豬柳20蚊一大份,簡直系成本價,香脆薄切豬柳咬口一流。系呢度食嘢簡直係窮人恩物!平靚正!

✅西冷牛扒(黑椒汁)

好juicy好厚肉,黑椒汁也很惹味椒味重,食落又唔系好辣。

✅黑椒T骨牛摩牛

跟餐必+$22

✅吉列豬柳
20蚊一大份,簡直系成本價,香脆薄切豬柳咬口一流。

系呢度食嘢簡直係窮人恩物!平靚正!
2022-07-11 500 瀏覽
扒房走親民家庭路線,主張吃肉的風格,每份菜大大碟,絕對不適合一個人自私吃!這店牛扒豬扒,說得出~正宗扒房感覺,小孩感喔!位於平民地的餐廳主打吉列豬扒,開業數年,在當地街坊,頗有人氣。餐廳使用快樂豚肉,其肉質比平時會軟嫩鬆化。另外也可以吃到不同美吃,例如西冷、肉眼和豬柳,必吃吉列芝士豬扒晚餐 比目魚意大利粉多意粉,比目魚意粉。煎到黃色比目魚,嫩滑,牛油味香,煎到香脆細嫩之魚扒,啖啖肉,配飯、意粉、薯菜同樣滋味~朋友選的意粉咬口不錯~牛扒意粉大片牛肉香,牛柳鮮嫩嚼勁惹味。豬扒烏冬豬扒厚身,肉質結實。豬扒皮薄香脆的豬扒,鮮嫩。芝土焗西蘭花焗西蘭花的過程有一個小撇步,因為它屬鹼性,通常習慣加點糖,以保持它翠綠不變黃。這個焗西蘭花,芝士汁很多,加入水牛芝士碎外,亦加入了忌廉,忌廉感非常棒,好味道。愛愛餐廳另外亦有其他單點美食,推薦額外加配全日炒旦,蘸包吃鹹香,亦有味道!菜蜜茶餐廳之感覺,順好味喔。晚餐的餐湯,羅宋湯也是棒,肉味道棒,配白飯意粉或香脆薯角,棒。吸引

晚餐 比目魚意大利粉

牛扒意粉
大片牛肉香,牛柳鮮嫩嚼勁惹味。

豬扒烏冬
豬扒厚身,肉質結實。

豬扒
皮薄香脆的豬扒,鮮嫩。

芝土焗西蘭花

菜蜜
茶餐廳之感覺,順好味喔。

2022-07-08 93 瀏覽
今日同同事係長沙灣,6點幾又星期五就諗住係附近食埋晚飯啦。環顧四週,好似都無咩吸引,突然見到有間門面乾淨又光鮮,睇完menu,諗起3個字平靚正。同事簡左🐂T骨牛魔王 $98 黎到嚇我一跳,大過佢塊面。佢出名大食,仲多口問今日仲有冇限量吉列豬扒,日本宮崎快樂豬🐖,$20,好彩我地早,仲有,黎到我真係擔心佢食唔晒。我就簡左西冷牛扒,正常size,絕對對得起呢個價錢有突。加多$22 仲有埋餐包,餐湯,飯麵或薯條,餐飲同cocoberry 雲呢拿味雪糕,唔止環境同味道似童年的味道,連價錢都係。同事話白湯好味,我既羅宋湯都好夠味。結果同事飽到攬住個肚,好滿足。

同事簡左🐂T骨牛魔王 $98

我就簡左西冷牛扒,正常size,絕對對得起呢個價錢有突。

同事話白湯好味,我既羅宋湯都好夠味。
結果同事飽到攬住個肚,好滿足。
2022-07-08
  • 吉列豬扒
2022-07-06 111 瀏覽
N次回訪!原因係呢度嘅食物絕對可以話抵食夾大件的,而且價錢又親民,味道仲要唔差的!環境及食用器皿又充滿兒時嘅回憶…😍😍😍其實每次嚟我哋通常都係例牌各點一份肉眼扒同牛柳的!再用震撼價$20加多份吉列豬柳!鐵板餐只需加$22蚊仲有埋餐湯、餐包、嘢飲同甜品,真係超級抵食!我哋嘅肉眼扒同牛柳同樣點咗五成熟,肉眼扒配上黑椒汁跟薯條,而牛柳就配上蒜蓉汁跟意粉,兩者肉質都好鮮嫩又冇筋,牛味濃又Juicy, 還有好香脆可口嘅吉列豬柳,每樣都分量十足,不過每次都眼闊肚窄,最後還是要打包…😝😝😝@meathunter.hk

@meathunter.hk

2022-07-05 85 瀏覽
網上搵到長沙灣肉肉強食 by 鋒膳 有抵食扒餐,全日冇加一,用料講究,挑選紐西蘭 Affco牛肉及美國大草原自然豬扒等無激素肉類,堅持絕不採用鬆肉粉及食粉醃製。吸引到我和同事放工過嚟試吓!餐廳內裏的佈置有點懷舊感,最熟識係卡座和紅白格仔枱布,令人勾起少年回憶。紐西蘭羊架用熱辣辣鐵板盛載上枱,有三大塊份量十足,紐西蘭羊是草飼羊隻及天然放牧,無使用激素,肉質鮮嫩,倒入黑椒汁即時香氣四溢,(可選醬汁,黑椒或洋蔥或蒜蓉汁),辣辣哋好惹味,配咗薯條好香脆。鐵板餐美國雞扒,大大塊雞扒厚身肉嫩,配黑椒汁和意粉,啖啖肉越食越滋味!加22蚊升級做套餐,就包埋餐湯、牛油餐包、白飯/意粉/薯條、餐飲同甜品(雪糕或啫喱)。我最鍾意佢哋嘅忌廉湯,有粟米和磨菇,口感好creamy!紅豆冰,紅豆煮得夠淋身,仲唔會過甜,仲有陣陣煉奶香!雲呢拿雪糕滑溜,不會太甜。芝士漢堡包,漢堡扒以 Affco 牛柳、西冷同肉眼 攪碎而成。並混以自家調味料、洋蔥及蛋。漢堡扒肉汁豐富,配埋香濃幼滑嘅半溶芝士和鬆軟嘅包,重有香脆薯角,真係好滿足。

紅豆冰,紅豆煮得夠淋身,仲唔會過甜,
仲有陣陣煉奶香!

雲呢拿雪糕滑溜,不會太甜。

2022-07-03 481 瀏覽
-肉肉強食 by 鋒膳🍽-小編趕得切係打8號風球前食個dinner先反屋企😂肉肉強食主要係食鐵板排餐喳喳聲好正😍-鐵板比目魚扒 $98扒餐基本上全部都用鐵板上而家真係愈來愈少地方用鐵板🤔落汁個一下喳喳聲唔知點解會好開心🤣比目魚啖啖肉唔算好多骨不過比目魚本身偏油膩所以好易會濟😂加$22跟餐有餐湯/可揀飯意粉薯菜/餐飲😉而小編當然揀薯條因為配埋蒜蓉汁食好正🤣-鐵板吉列豬扒 $20吉列豬扒雖然炸完再於上鐵板淋汁但唔會令到豬扒唔脆咬落仲係勁脆🤣-蟹子蘋果薯仔沙律 $22呢個大推!食完扒餐太油膩呢個真係幫到你蘋果勁爽甜😋-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 長沙灣東京街31號1樓-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_長沙灣#foodieluveat_西餐#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #西餐 #鐵板餐 #鐵板扒餐 #
肉肉強食 by 鋒膳🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_長沙灣
#foodieluveat_西餐
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #西餐 #鐵板餐 #鐵板扒餐 #長沙灣 #食肉獸
2022-07-01
2022-07-03 101 瀏覽
肉肉強食這是一家位於東京街東岸的餐廳因為隔在東京街有一叫西岸商場的,所以從地理上,應該別名叫東岸餐廳吧餐廳枱布是格仔的對,就是郊外野餐的格仔枱布也是,昔日香港第一代鐵板餐的枱布樣子不曉得這餐廳是否就是從香港第一代的鐵板開始開業,但情懷上和流程就是香港鐵板餐廳的從頭到尾主餐牌,就是格仔枱布上的紙餐墊有一句,也是最讓人動容字句『吉列豬柳$20』今年今月今日,還有店家有如此良心,還每天30份?即當二話不說就叫了一份鐵板牛柳和一份兒時回憶——鐵板雜朳,然後再問一下$20吉列豬柳還有没有店員姐姐這時就有點面露難色,輕聲的說:「這是每日限定30份的,我先看看廚房還有没有豬柳,因為我們的豬柳是宮崎快樂豬來的,每天新鮮來且量不多,每天只夠30份」店員姐姐急步的走進廚房,然後慢慢的步出廚房,再跟我點點頭比OK手勢,我就知道今晚好過去買六合彩在此,我要相當的提示食客,此店食材份量是相當足夠的,除非閣下像吾是大胃王,一人能食二人份,否則一人點一份餐就好了,宮崎只有這些快樂豬,經不起浪費,就算念往生經也不會令宮崎快樂豬快速成長,請為其他食客著想
肉肉強食
這是一家位於東京街東岸的餐廳
餐廳枱布是格仔的
對,就是郊外野餐的格仔枱布
也是,昔日香港第一代鐵板餐的枱布樣子
主餐牌,就是格仔枱布上的紙餐墊
有一句,也是最讓人動容字句『吉列豬柳$20』
今年今月今日,還有店家有如此良心,還每天30份?
2022-07-02 88 瀏覽
我同老公都係食肉獸 見到這間 肉肉強食 一睇就知食肉獸嘅王國啦 20蚊可以食到日本吉列宮崎 豬柳 🤭🤭仲可以加22蚊 跟餐 湯飲品 白飯或意粉甜品和同飲品 真係超值之選 👍👍不過要快啲去啦因為係限量供應嘅鐵板豬柳 上枱吱吱聲 ,仲係吉列 雖然邪惡但真係好吸引呀 😍😍豬柳有豬味 仲有配菜添 份量一啲都唔少 兩大塊 真係夠曬飽😬😬夏日限定 ~~鐵板忌廉淡黑椒汁T骨牛魔王 $98 同樣可選擇跟餐 餐包熱辣辣 配上高級牛油 正呀😝😝T骨 一上枱真係心心眼 大過塊鐵板 厚度有一吋吧 🤩🤩非常牛味濃郁 外皮焦焦地,揀左五成熟還是淺粉紅色的,淡忌廉黑椒汁另上 自己淋上去真係好治癒 👍👍跟脆卜卜即叫即炸薯條 有兒時的味道😌😌除咗茶餐廳餐飲,仲有啤酒紅白餐酒 特意點了生炸雞翼 配上藍妹啤酒 一大享受🤩🤩埋單O咗嘴竟然200蚊 🥹🥹真係超值抵食 地方又大 乾淨 服務仲好窩心添
不過要快啲去啦因為係限量供應嘅

夏日限定 ~~鐵板忌廉淡黑椒汁T骨牛魔王 $98
同樣可選擇跟餐 餐包熱辣辣 配上高級牛油 正呀😝😝

T骨 一上枱真係心心眼 大過塊鐵板 厚度有一吋吧 🤩🤩

跟脆卜卜即叫即炸薯條 有兒時的味道😌😌

除咗茶餐廳餐飲,仲有啤酒紅白餐酒

特意點了生炸雞翼 配上藍妹啤酒 一大享受🤩🤩