2023-06-22 601 瀏覽
去左純壽司食晚餐,三個人去,都等左成個鐘先入到去。入到去坐吧台,食日本野都幾enjoy睇住壽司師父整野,好似食omekase咁。我地用pad order,好快就有野食到,我地三個人叫左個盤刺身拼盤,饅魚飯,南蠻炸雞,同單點壽司。超級推介呢個餐廳既火灸壽司,燒到剛剛好,唔知係唔係因為係我面前燒,覺得好香,聞到又食到。配合埋個壽司飯,個飯唔係大大舊又實實淨,比例上好好。

見到同峰壽司同一個group,所以入去食,整體黎講性價比一般般。玉子壽司不錯,三文魚壽司ok。但其他壽司就麻麻地,帆立貝壽司有少少失望,叫三件壽司set果d會抵少少…如果講壽司的話性價比不及元氣壽司..元氣壽司好食過佢,另外個大盛蛤子湯不太新鮮,拉麵都不過不失,毛豆小食可以少d油,個豆腐唔夠滑,2個人食左四百幾,都己經夠哂飽。環境衛生不錯,服務都不錯,但未必會再去食無功無過既一餐,同樣價錢其實可以有好多選擇。
玉子壽司不錯,三文魚壽司ok。
如果講壽司的話性價比不及元氣壽司..
元氣壽司好食過佢,
另外個大盛蛤子湯不太新鮮,
拉麵都不過不失,毛豆小食可以少d油,
個豆腐唔夠滑,
2個人食左四百幾,都己經夠哂飽。
環境衛生不錯,服務都不錯,
但未必會再去食

無功無過既一餐,同樣價錢其實可以有好多選擇。
  • 玉子壽司
2023-04-11 503 瀏覽
純壽司經常要等位,正值晚飯時間,趕緊取票!大概等15分鐘,3人入座吧檯。眼瞪瞪望著師傅忙錄,對話內容也會被聽見,微尷尬。採用電子pad下單,點菜版面附上圖片與清晰文字說明,可以容易理解料理內容。為了把食物數量分勻,盡量點3件/6件的卷物雙數份量的壽司數量分不勻的只好「手快有手慢無」,壽司每件握得均稱,忙著搶心儀壽司的心急人們吃到一半才記得好好拍照。🙈軟殼蟹卷相信是不少人必點的料理吧,炸漿不會太厚,把油香滲透壽司飯裡。外層黑色魚籽沒有太重的味道。上菜發現卷物類topping幾乎一樣,都是大蔥、蟹子、北寄貝粒與吞拿魚茸😂而且疊得有些高度,嘴巴要張超開才放得下。不過這種一口份量令人滿足的。
壽司經常要等位,正值晚飯時間,趕緊取票!

軟殼蟹卷

軟殼蟹卷
上次難得入元朗,估唔到又有間平民價壽司鋪係商場到,大家記得download定商場apps先拎位,唔係就會好似我咁 等左成個鐘🥺 #新join會員消費夠500仲即減$50🔺食物🔸 新九州鮮魚五点盛 $129真鯛、真鰺、鰤王卜口、鱆紅魚、車海老件件都好新鮮, 另外仲配埋柚子醬 for你試唔同既味道😍 味道好fresh✅.🔸 火炙厚切明太子三文魚 $28明太子醬偏咸 整體上因醬料關係 成件壽司都比較咸☠️ 但如果少啲醬 會正常啲.🔸挪威三文魚刺身$45手切三文魚刺身😍 唔算太厚身 但鮮味十足.🔸 三文魚籽x2 $44 & 飛魚子x2件 $24- 味道鮮甜 唔算大粒 但性價比一流✅- 偏鹹味重 口感清脆.🔸三文魚x4件 $28 & 熟海老 x4件$32- 除開單件$7 食落魚味幾鮮 肥美🍣- 蝦既肉質緊實、彈牙 唔錯 每件都係$8.🔺飲品🔸 蛤仔湯 $28超足料 一粒沙都冇😍 湯汁鮮甜美味🍲啖啖蜆肉配濃郁湯汁 呢個價位冇得頂✨🤪.➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖自私評分:🌕🌕🌕🌕🌑自私評論:其實total都食左好多野,等得太耐,有啲冇影相就食左😎 用埋優惠,人均都係2百頭到😝 飽到咁

🔺食物
🔸 新九州鮮魚五点盛 $129
真鯛、真鰺、鰤王卜口、鱆紅魚、車海老

🔸 火炙厚切明太子三文魚 $28

超足料 一粒沙都冇😍 湯汁鮮甜美味🍲
啖啖蜆肉配濃郁湯汁 呢個價位冇得頂✨🤪

➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
自私評分:🌕🌕🌕🌕🌑
自私評論:其實total都食左好多野,等得太耐,有啲冇影相就食左😎 用埋優惠,人均都係2百頭到😝 飽到咁,食物質量又唔錯,價位都好相宜👍👍
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
2023-03-25
  • 大盛蛤仔湯
  • 厚切三文魚
  • 新九州鮮魚五点盛
  • 挪威三文魚刺身
哩間純壽司響元朗多次,之前食過都唔係咁好,隔左咁耐過年來食,點左冬之贅沢卷(6件) 和 火炙芝士海鮮卷(6件) 大佬壽司飯冇飯醋都算啦!仲要壽司卷放辣油咩玩法! 食咁耐壽司冇試過食辣油壽司, d魚生完全食唔出味你壽司落辣油餐牌都寫下提示啦, 結果兩set都係辣油壽司我比幾百食辣油 不如食碗辣油飯,永冇下次!!!其實設計咁的壽司真係怪有冇食野智慧,你落辣油咩鮮味都冇啦,除非整魚生不新鮮!另外建議不要再出此類壽司啦 ,真心好難食!

大佬壽司飯冇飯醋都算啦!

壽司落辣油餐牌都寫下提示啦, 結果兩set都係辣油壽司

我比幾百食辣油 不如食碗辣油飯,永冇下次!!!

另外建議不要再出此類壽司啦 ,真心好難食!
2023-01-24
  • 壽司
2022-10-21 1121 瀏覽
這次在平日的晚餐時段到yoho的純壽司吃晚餐,我和老婆已經是1830已到步,當時門口只有幾個人在等位,只需等兩個編號便可入座,但也差不多等了半小時,可見店內的座位舒適,食客也不願意離去。而我入座後,也覺得座位十分寬敞,和旁邊的食客隔了一段距離,餐廳亦沒有限制用餐時間,所以十分適合和朋友傾計。我們當不太肚餓,所以只是點了最喜歡食的東西。貝三點盛有帆立貝, 螺片和赤貝,3隻貝也十分爽口和鮮甜,非常好食。蝦三點盛方面,有熟蝦,甜蝦和千尋蝦。熟蝦和千尋蝦沒什麼味道。甜蝦質素不錯,口感有點爽,十分新鮮。黑象拔蚌壽司非常有鮮甜味,而且口感也是十分爽,所以總括來說,該店的貝類壽司平均質素偏高。九州風雞翼表皮被炸到很脆,而且表面有蜜糖,所以有淡淡的甜味,非常惹味,而且入面的肉還是非常鮮嫩,愛食雞翼的人必點。這餐用餐體驗不錯,價錢也是接受範圍之內,人均約200蚊,但壽司size偏細, 芥末比較是化學做成,較少天然的成份,令餐廳抵食整度下降。

我們當不太肚餓,所以只是點了最喜歡食的東西。

貝三點盛有帆立貝, 螺片和赤貝,3隻貝也十分爽口和鮮甜
,非常好食。

蝦三點盛方面,有熟蝦,甜蝦和千尋蝦。熟蝦和千尋蝦沒什麼味道
。甜蝦質素不錯,口感有點爽,十分新鮮。

九州風雞翼

,而且入面的肉還是非常鮮嫩,愛食雞翼的人必點。

, 芥末比較是化學做成,較少天然的成份,令餐廳抵食整度下降
2022-10-14
九州風雞翼
  • 貝三點盛
2022-10-21 639 瀏覽
收工夜左8點半,yoho無咩選擇,哩間竟然可以坐到十點。上次食已經係幾年前,今次見餐具枱面,都比較舊d龍之卷出色好味, 軟殼蟹+鰻魚,無點加醬,口味清新單點壽司貝三味抵到呢,帶子大大大粒三文魚腩夠哂肥蟹膏軍艦都落重蟹膏,口感豐富總括:可以再食,再會試下外賣餐盒,好吸引喔
收工夜左8點半,yoho無咩選擇,哩間竟然可以坐到十點。
上次食已經係幾年前,今次見餐具枱面,都比較舊d

龍之卷
出色好味, 軟殼蟹+鰻魚,無點加醬,口味清新

單點壽司
貝三味抵到呢,帶子大大大粒

三文魚腩夠哂肥

蟹膏軍艦
都落重蟹膏,口感豐富

總括:可以再食,再會試下外賣餐盒,好吸引喔
2022-10-19
2022-10-13 497 瀏覽
呢間餐廳環境唔錯坐得好闊落午市套餐得四款但係價錢相宜試咗個海鮮飯$108份量係好大份刺身嘅種類繁多由普通嘅三文魚 吞拿魚 油甘魚到海鰻魚海膽鯛魚都有每份兩片但係都感覺豐富不過食落有部份刺身唔夠新鮮所以略帶苦味但係總括嚟講如果你想一次過試晒唔同嘅味道呢個套餐就係唔錯嘅選擇
呢間餐廳環境唔錯

所以略帶苦味

但係總括嚟講如果你想一次過試晒唔同嘅味道
呢個套餐就係唔錯嘅選擇
2022-09-01 679 瀏覽
🔹️純寿司🔹️今日黎到元朗YOHO商場發現到一間質素唔錯既壽司店,餐單上食物款式亦都好多元,三點盛系列真係好吸引,不妨就試一下不過由於係晚上食飯時間都比較多人,我同朋友都等左大約45分鐘先入到去職員有幫我地噴手消毒量體溫,做足衛生程序,真係幾好🔹️芝士薯蓉🔹️蒜香草煮蜆整體而言蒜香味濃郁,蒜粒切做一小片,配合蜆黎食更有咬口,如果有多D汁會更好味🔹️嚴選盛明太子海老、厚切三文魚、厚切油甘魚🔹️北海三點盛海膽、三文魚子、蔥粒吞拿魚腩🔹️白身三點盛油甘魚、油甘魚腩、魚背🔹️火灸三點盛鰻魚、三文魚、帶子🔹️牛肉烏冬
🔹️純寿司🔹️

今日黎到元朗YOHO商場發現到一間質素唔錯既壽司店,
職員有幫我地噴手消毒量體溫,做足衛生程序,真係幾好

🔹️芝士薯蓉

🔹️蒜香草煮蜆

🔹️嚴選盛
明太子海老、厚切三文魚、厚切油甘魚

🔹️北海三點盛
海膽、三文魚子、蔥粒吞拿魚腩

🔹️白身三點盛
油甘魚、油甘魚腩、魚背

🔹️火灸三點盛
鰻魚、三文魚、帶子

🔹️牛肉烏冬
2022-08-19 447 瀏覽
想食日本嘢,本身有諗過去大瀛喜但得自己一個好似無乜癮,所以揀左呢間,之前黎過一次嗌過刺身定食,有多款刺身又有三文魚籽,印象不錯所以再黎,但今次個刺身定食餐竟然無左我最愛嘅三文魚籽,好失望整體黎講個餐不過不失,刺身無我第一次黎咁靚,價錢唔算貴,有碗飯、沙律、湯同茶碗蒸,都夠飽另外叫左件吞拿魚腩壽司,上面舊肉好似散散地咁,無下次,早知另外多款刺身好過……總之食完結論係無上次咁好,又唔算差,不過不失囉……

總之食完結論係無上次咁好,又唔算差,不過不失囉……
刺身定食

吞拿魚腩
2022-08-03 367 瀏覽
商場高質壽司系得大商場食壽,多數都系貴但系依間高質得黎又唔太貴喔認真性價比高👍🏽一一一除左個 軟殼蟹卷普通啲之外全部壽司都好新鮮,份量又夠飯又唔會太大舊口感好好一一一-刺身沙律依個就比較圖文不同啦🤣圖片好豐富既刺身量,黎到就比較單薄了不過個醬汁酸酸甜甜幾開胃既一一一-鐵板明太子海螺如果佢熱啲會更好海螺夠彈牙,又唔會韌明太子醬好濃成碟份量都多一一一埋單,兩個人 加埋一都系四百雖然唔系食到好飽,不過有咁質數都好好
商場高質壽司
系得大商場食壽,多數都系貴
但系依間高質得黎又唔太貴喔
認真性價比高👍🏽

除左個 軟殼蟹卷普通啲之外
全部壽司都好新鮮,份量又夠
飯又唔會太大舊
口感好好

-刺身沙律
依個就比較圖文不同啦🤣
圖片好豐富既刺身量,
黎到就比較單薄了
不過個醬汁酸酸甜甜幾開胃既

-鐵板明太子海螺
如果佢熱啲會更好
海螺夠彈牙,又唔會韌
明太子醬好濃
成碟份量都多

一一一
埋單,兩個人 加埋一都系四百
雖然唔系食到好飽,不過有咁質數都好好
2022-07-20 434 瀏覽
純壽司真係性價比超高🏆每次掛住佢嘅壽司就會專登千里迢迢去大老遠😆😆店位於YOHO mall 2/F,今次係閒日下午時間,所以唔使排隊,如果星期六日嚟嘅話就要預早排一個鐘以上喇!嗌咗一個午市套餐: 純壽司盛 $78有前菜、沙律、麵豉湯、九件壽司及三件小卷,沙律落咗醋,酸酸甜甜幾好食,麵豉湯好大碗啊!壽司有三文魚、吞拿魚、油甘魚、鰻魚、蝦、醋鯖魚、玉子、北寄貝沙律、芥辣八爪魚、小卷係黃蘿蔔小卷,佢啲壽司飯真係幾香㗎,刺身當然新鮮啦👍🏻👍🏻另外再散嗌左啲壽司,真係全部都好高質山盛從粒油甘魚腩軍艦 $29啲油甘魚腩成座山咁高,果然冇改錯名😍山盛從粒呑拿魚腩軍艦 $29同油甘魚腩一樣咁出色!😍😍😍仲有!係我哋呢度嘅目的!就係大盛親子軍艦!😍😍😍😍😍😍😍 $52係角切三文魚加好多好多飛魚子再加好多好多三文魚子!真係好有日本嘅feel😍😍明明堆到滿晒都再要比多一羹你😍😍😍一排冇黎,質素都係維持一樣!太好食喇!不過全部軍艦壽司嘅紫菜都唔夠脆身,呢樣係唯一一樣我覺得可以再改善嘅地方🙈🙈🦽: 商場內店舖,店內位置寬闊味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️🚗: 消費$200可

壽司真係性價比超高🏆

嗌咗一個午市套餐: 純壽司盛 $78

另外再散嗌左啲壽司,真係全部都好高質

山盛從粒油甘魚腩軍艦 $29
啲油甘魚腩成座山咁高,果然冇改錯名😍

山盛從粒呑拿魚腩軍艦 $29
同油甘魚腩一樣咁出色!😍😍😍

一排冇黎,質素都係維持一樣!太好食喇!

🦽: 商場內店舖,店內位置寬闊

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🚗: 消費$200可享1小時免費泊車, $400兩小時
2022-06-13 459 瀏覽
星期日放假,個仔話想食壽司,就帶佢黎呢度食啦,我直都有食開,估唔到下午3點去食都要等位,等左半個鐘到終於入得。我就嗌左兒童餐俾我仔食,好似58蚊,有益力多又有布甸,仲有幾件熟壽司同迷你炸物,最正係食兒童餐係有玩具/糖送👍👍👍而我自己就嗌左火炙鰻魚、魚背壽司、三文魚子軍艦、仲有我經常會嗌嘅明太子雙重海老,次次我都嗌2件,14蚊一件,勁多明太子醬,加埋甜蝦+大蝦真係好好味🤤其實佢個炸雞都好好食,不過今次無嗌🤤
其實佢個炸雞都好好食,不過今次無嗌🤤
兒童餐
魚背壽司
火灸鰻魚壽司
  • 自家製南蠻炸雞
2022-06-13 320 瀏覽
首先就叫個豆腐沙律開下胃先,豆腐好滑🥰軟殼蟹不嬲都係我嘅至愛,呢到既手卷炸得好酥軟,又夠晒大隻😍超巨大既吞拿魚壽司,一啖過完全冇可能食得晒,打卡一流又好食😍一人前set,店員話海膽賣晒,結果轉左兩件吞拿魚,原條海饅夠晒長同厚身😋😋不能不提既炸蝦天婦羅,蝦好大條,好重蝦味😍最後仲隨意叫左啲壽司,火炙三文白腩,明太子三文魚就最出色,白腩入口即溶,想瘋狂encore😍 壽司set都有驚喜,呢個配搭一流🥰

首先就叫個豆腐沙律開下胃先,豆腐好滑🥰

軟殼蟹不嬲都係我嘅至愛,呢到既手卷炸得好酥軟,又夠晒大隻😍

不能不提既炸蝦天婦羅,蝦好大條,好重蝦味😍

2022-05-11 1920 瀏覽
🍣每次路過,都必排長龍既壽司🍣店,終於今晚試到,等咗10分鐘左右,因為早嚟攞飛,避開人群,都算快😉因為不想坐壽司枱,店員就安排了比較舒服😌既窗口🪟位🛋,餐廳算寬敞,食物價錢尚可,唔怪之得,成日都排長龍😌兩個人邊叫邊食,食物上枱時間不算太快,還好,可以讓我們慢慢品嚐😋 🦐明太雙重海老🦐 ~ 兩款海老配合明太子醬,幾特色🍣火炙三点盛 (鰻魚、三文魚、帶子)🍱北海三点盛 (海膽、三文魚子、葱粒吞拿魚)海鰻魚🍣🥟鉄板餃子🥟 ~ 用鉄板上可以保温,熱騰騰,配上柚子胡椒醬及麻油,超好味😋,必試👍🏻燒餅風味炸魚餅🍚迷你油甘魚飯 ~ 有5片油甘魚,比預期多🍚迷你海鰻魚飯 ~ 鰻魚都有幾件,不錯🌸櫻鯛卷(明太子沙律醬)~ 貌似花之戀,其實係鯛魚配上明太子沙律🥗醬,鯛魚本身味淡,配明太子沙律醬,恰到好處🐣自家製南蠻炸雞 ~ 炸粉唔厚,外脆,內裡既雞肉仍能保持嫩口,唔乾身。 蛋黃醬真係加咗少少蛋黃🥚,沙律🥗醬及雪菜,呢個醬真係好特別,又好味😋特大海鰻魚 ~ 原條鰻魚,賣相不俗,好吸引石垣貝 ~ 好大隻碟上,有啲似赤貝,好爽口

🦐明太雙重海老🦐 ~ 兩款海老配合明太子醬,幾特色

🍣火炙三点盛 (鰻魚、三文魚、帶子)

🍱北海三点盛 (海膽、三文魚子、葱粒吞拿魚)

海鰻魚🍣

燒餅風味炸魚餅

🍚迷你油甘魚飯 ~ 有5片油甘魚,比預期多

🍚迷你海鰻魚飯 ~ 鰻魚都有幾件,不錯

特大海鰻魚 ~ 原條鰻魚,賣相不俗,好吸引

石垣貝 ~ 好大隻碟上,有啲似赤貝,好爽口

• 自家製南蠻炸雞