第三站

Station 3 Cafe
2023-12-13 2146 瀏覽
今日放假,同朋友去左旺角呢間樓上cafe玩,佢係傳統嗰種地方闊落、有好多boardgame可以任玩嘅cafe🥰依家好難有咁多時間同朋友玩boardgame,可以一路食飯一路玩真係好正☺️除左玩之外,佢啲食物嘅質素都好唔錯架👍🏻*****🍛黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $92Black Truffle Scallops Risotto呢個意大利飯超級香黑松露味,而且啲飯唔會太水太唸~仲有好多帶子同菇做餸😉🍝煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $92Smoked Salmon Tomato Cream Sauce Linguine煙三文魚卷成花花形狀,打開後都好大塊😋🍣蕃茄汁嘅調味啱啱好,唔會太甜太酸🥫好啱都胃口~🥗🍰田園沙律 及 蛋糕 +$38Salad + Cake加$38就有齊晒沙律同蛋糕!蛋糕我揀左法國朱古力味🍫😋🐥蜜糖芥末單骨雞翼 $76🫐藍莓果茶 +$16增強抵抗力,幫助消化🍓紅莓果茶 +$16滋潤肌膚,消滯解脂*****

*****

🍛黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $92

🍝煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $92

🥗🍰田園沙律 及 蛋糕 +$38
Salad + Cake

加$38就有齊晒沙律同蛋糕!蛋糕我揀左法國朱古力味🍫😋

🐥蜜糖芥末單骨雞翼 $76

🫐藍莓果茶 +$16
增強抵抗力,幫助消化
🍓紅莓果茶 +$16
滋潤肌膚,消滯解脂

*****
2023-11-29
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 蜜糖芥末單骨雞翼
凑好碰上阴雨天,淅淅沥沥的小雨🌧️,这次在旺角发现一家绝好的餐厅。透过窗,城市天际线和乌云相互映衬🏙️,环绕式的餐厅布局给足了我安全感和沉浸感。非常值得和朋友们去打卡!超级推荐⬇️蜜糖芥末单骨脆鸡翅🍗🌟🌟🌟🌟🌟超级简洁干净的骨架,酥而不油,咬口时的脆皮声真的超治愈,搭配的料汁很用心,一开始以为会芥末味重但是实际上对味蕾十分友好~香脆麦乐鸡块🫔🌟🌟🌟🌟🌟一开始并没有特别多的期待因为M记已经吃了太多。但是❗️上菜以后完全折服到我的地方在于他的蜂蜜结合了麦乐鸡块的香脆饱满,最简单的食物竟然可以这样的方式惊艳我😭蜜糖鸡翅🍖🌟🌟🌟🌟🌟二分甜的酱料融合在每一块鸡翅上,酸甜与蛋白质结合在一起的感觉太妙了,一点也不腻而且超级下饭墨西哥鸡翅🍖🌟🌟🌟🌟🌟与蜜糖鸡翅不同的风格在于他的薰焦感,厚实朴素的烹饪手法让每一个鸡翅在保留了他最原始质感的同时又顺滑Q弹黑松露蟹肉黑醋沙拉🥗🌟🌟🌟🌟虽然并不是一个素食爱好者,但是他们的沙拉从摆盘到荤素的安排实在让我和朋友自觉光盘,整个用餐环节实现了闭环,蔬菜万岁🎉⛳️旺角洗衣街39号金鸡广场25楼08-09室💰人均:50-150 HKD

超级推荐⬇️

💰人均:50-150 HKD
用餐優惠
試食活動
2024-04-17 0 瀏覽
同朋友放假搵好地方聚一聚,咁啱就見到旺角一間隱世Cafe,環境非常舒適,服務態度不錯,仲有好多桌上遊戲,適合一大班人一齊玩!西班牙海蝦辣肉腸燴飯呢個飯十分推介,酸酸甜甜帶點微辣的蕃茄醬,超開胃,每粒飯都好入味,配埋辣肉腸,海蝦,口感十足,有驚喜杯嘢飲都整得好有心機!幾好飲!打卡又好看另外叫咗個小食拼盤裏面有好多多元化,食完都好飽!炸得都好香脆!蜜糖雞翼雞翼煎得外脆肉嫩,面頭佈滿蜜糖,一口落去脆トト的聲,又帶着甜甜的蜜糖味,嫩滑的雞肉,味道濃郁,十分滿足另外加咗錢食甜品呢個藍莓芝士蛋糕,不會太甜,幾好味!

足,有驚喜

杯嘢飲都整得好有心機!幾好飲!打卡又好看

另外叫咗個小食拼盤
裏面有好多多元化,食完都好飽!炸得都好香脆!

蜜糖雞翼

另外加咗錢食甜品
呢個藍莓芝士蛋糕,不會太甜,幾好味!
而家好多餐廳都限時用餐,一班朋友出到嚟傾吓偈,都希望坐耐一啲。所以我哋好鍾意去樓上Cafe。第三站 Station 3 Cafe,回頭率甚高,經濟之選。餐廳位於金雞廣場25樓,交通方便,座位闊落,裝修以白色為主,也有獨立VIP房,一大班朋友可以一邊食嘢,一邊玩 ♟️ 魚手指配薯條 $62首先,食吓小食,魚手指配薯條,即叫即炸,入口非常熱辣辣,口感香脆,唔油膩。意式芝士肉醬扁意粉 $102濃郁的意式芝士香味,肉醬帶一點番茄醬的酸甜味,十分醒胃。扁意粉彈牙,味道豐富。卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106卡邦尼醬汁煮得啱啱好,同煙肉雜菌互相襯托,香氣四溢,意粉吸收了食材的精華,味道不錯。所有套餐贈送$38飲品一杯(如$38以上可補差額)+$38 Salad+Cake田園沙律及蛋糕特色芝士蛋糕(選一款)田園沙律清新鮮嫩,沙律菜口感爽脆。焦糖朱古力 🍫 加$6蚊特飲飲落清甜,散發出陣陣焦糖香氣,每一口都充滿了朱古力豐富的味道。芒果乳酪 $10品嚐到淡淡芒果的果香味,一口接一口,質感細滑。蛋糕蛋糕擺盤精美,吃起來香濃幼滑,有芝士香,不會太膩,值得一試!
魚手指配薯條 $62
意式芝士肉醬扁意粉 $102
卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106
所有套餐贈送$38飲品一杯(如$38以上可補差額)

田園沙律
清新鮮嫩,沙律菜口感爽脆。
焦糖朱古力 🍫 加$6蚊

芒果乳酪 $10
品嚐到淡淡芒果的果香味,一口接一口,質感細滑。
蛋糕
  • 紐約芝士蛋糕
  • 卡邦尼煙肉雜菌意粉
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 法國朱古力蛋糕
  • 焦糖朱古力
  • 意式芝士焗肉醬意粉
2024-04-15 0 瀏覽
旺角性價比樓上CAFE,晚市餐牌都只是100元左右,還包了飲品,而且不限時,可以跟朋友在這裡玩BOARDGAME,亦有房可以坐,私隱度不錯!卡邦尼煙肉雜菌意粉(106元)這個卡邦尼的奶香味會重一點,質感比較奶滑,帶淡淡的芝士香,吃起來會有點煙肉的鹹香。意粉質地帶點硬/黑松露帶子鮮菌燴意大利飯(128元)算是比較正宗的意大利飯,口感會帶點硬的口感,黑松露味很濃,芝士味亦挺濃,帶點拉絲的質感!每口都能吃到鮮菌或帶子,增加了鮮味。蜜糖雞翼(62元)雞翼挺有驚喜,外焦裡嫩的口感,再配上大量香甜的蜜糖,鹹鹹甜甜的味道,十分惹味!月亮(補14元)非常大的一杯沙冰,味道是荔枝味比較突出,酸酸甜甜的。青蘋果乳酪(補10元)乳酪的奶味會比較突出,帶點微酸,和香甜的青蘋果味。

卡邦尼煙肉雜菌意粉(106元)

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯(128元)

蜜糖雞翼(62元)

月亮(補14元)
非常大的一杯沙冰,味道是荔枝味比較突出,酸酸甜甜的。

青蘋果乳酪(補10元)
乳酪的奶味會比較突出,帶點微酸,和香甜的青蘋果味。

2024-04-11
2024-04-13 0 瀏覽
推介這間樓上舖,純白的設計和大大張的卡位,坐得好舒服。食物也有質素,還能夠俯瞰旺角的五光十色街景品嚐晚餐,不失賞心樂事。首先要講下煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉,意粉彈牙,配上濃郁的忌廉蕃茄醬配搭小蕃茄、蘑菇同煙三文魚,味道酸甜清新開胃,令人回味無窮。意式芝士肉醬扁意粉更是一絕,肉醬濃郁,芝士香濃,每一口都是滿滿的幸福感,絕對是意粉愛好者的最愛!蜜糖雞翼外脆內嫩,蜜糖的甜味與雞翼的鮮嫩完美結合,讓人欲罷不能。日式餃子則是外脆內軟,每一口都是滿滿的肉汁,感覺驚喜連連。薄荷朱古力帶有清新的薄荷香氣,朱古力的濃郁與薄荷的清新相得益彰,絕對是一道讓人驚艷的甜品。焦糖朱古力則是甜而不膩,焦糖的香甜與朱古力的濃郁完美融合,讓人回味無窮。

2024-04-09 16 瀏覽
今日同友人在旺角尋找美食,發現一間隱世的樓上cafe餐廳,環境舒服,適合打卡閒聊,味道仲喜出望外,高水準之作,推介俾大家試試👍特別推介:蜜糖雞翼雞翼煎得外脆肉嫩,面頭佈滿蜜糖,一口落去脆卜卜的聲,又帶着甜甜的蜜糖味,嫩滑的雞肉,味道濃郁,十分滿足西班牙海蝦辣肉腸燴飯呢個飯十分推介,酸酸甜甜帶點微辣的蕃茄醬,超開胃,每粒飯都好入味,配埋辣肉腸,海蝦,口感十足,有驚喜卡邦尼煙肉雜菌意粉意粉煙煙韌韌,口感不錯,而且醬汁夠濃郁,又夠多汁,水準之作

特別推介:

蜜糖雞翼

卡邦尼煙肉雜菌意粉
意粉煙煙韌韌,口感不錯,而且醬汁夠濃郁,又夠多汁,水準之作
2024-04-03
  • 西班牙海蝦辣肉腸燴飯
  • 卡邦尼煙肉雜菌意粉
  • 蜜糖雞翼
金雞廣場樓上cafe都算隱蔽不過到左都見到指示牌入到門口發覺好大間而且白雪雪好乾淨咁,坐得好舒服見到都有board game可以玩有d卡位適合一大班朋友黎都夠位坐👍🏻-lunch set$80-100左右,包埋嘢飲卡邦尼煙肉雜菌意粉 $78好香好creamy意粉係偏幼身嗰種不過都好掛汁煮得啱啱好~-黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $92一黎到就超香黑松露味帶子同菇嘅份量都唔少有好多粒🤤-同朋友一齊share都好飽肚👍🏻仲叫左藍莓芝士蛋糕$36芝士味濃郁味道都唔錯,配埋隔離嘅cream食都幾好☺️-餐飲試左紅莓茶,可以揀凍/熱酸酸地好幾好味而且好香可以解膩👍🏻-水蜜桃紅茶茶味濃郁而且甜度啱好😚
金雞廣場樓上cafe都算隱蔽不過到左都見到指示牌
入到門口發覺好大間而且白雪雪好乾淨咁,坐得好舒服
見到都有board game可以玩
有d卡位適合一大班朋友黎都夠位坐👍🏻
lunch set$80-100左右,包埋嘢飲
卡邦尼煙肉雜菌意粉 $78

好香好creamy
意粉係偏幼身嗰種不過都好掛汁煮得啱啱好~
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $92

一黎到就超香黑松露味
帶子同菇嘅份量都唔少有好多粒🤤
同朋友一齊share都好飽肚👍🏻
仲叫左藍莓芝士蛋糕$36
芝士味濃郁味道都唔錯,配埋隔離嘅cream食都幾好☺️

餐飲試左紅莓茶,可以揀凍/熱
酸酸地好幾好味而且好香可以解膩👍🏻

水蜜桃紅茶茶味濃郁而且甜度啱好😚
2024-04-05 88 瀏覽
今次路過旺角再次光顧、地方依舊、大約1點45分到已經坐滿三分二客人、都是年輕一族。由於太肚餓即order咗一個套餐卡邦尼煙肉雜菌意粉、加38蚊就有田園沙律及藍莓芝士蛋糕一件、一個海鮮拼盤及一件紐約芝士蛋糕、飲品就叫咗薄荷朱古力、oero曲奇奶昔。餐廳依白色為主調、好光猛👍午餐有各款唔同套餐任君選擇👆飲品種類也不少喎。套餐前菜係沙律、沙律菜好新鮮、加入芝麻醬都好味、卡邦尼煙肉雜菌意粉、份量都唔少、比較creamy、所以食落比較膩、口感一般。👇海鮮拼盤一共有五種唔同嘅炸物、種類豐富、都唔錯。兩件蛋糕、擺盤很靚、賣相一流、濃郁芝士味、系芝士控必叫甜品😋2杯飲品都幾特別、薄荷朱古力好有清新嘅感覺冇咁甜、好正👍總括嚟講這間餐廳好適合一班朋友仔聚吓hea吓👍👍👍

餐廳依白色為主調、好光猛👍

午餐有各款唔同套餐任君選擇👆

飲品種類也不少喎。

👇海鮮拼盤一共有五種唔同嘅炸物、種類豐富、都唔錯。

2杯飲品都幾特別、薄荷朱古力好有清新嘅感覺冇咁甜、好正👍
總括嚟講這間餐廳好適合一班朋友仔聚吓hea吓👍👍👍
2024-04-02
  • 紐約芝士蛋糕
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 沙律
2024-03-31 127 瀏覽
新年既時候我約左朋友仔一齊去左旺角一間樓上Cafe-Station 3食晚餐✨餐廳既座位都算闊落,而且仲有得玩Boardgame,重點係無限時⏰岩哂三五知己一齊去呀❗️每個餐包一杯$38餐飲🍹另外加$38有田園沙律🥗芝士蛋糕🍰分別可以揀朱古力、藍莓、New York*三選一*。♡黑松露蟹玉配黑醋沙律蟹肉份量適中,作為前菜都係一個好選擇。♡黑松露帶子鮮菌燴意大利飯呢個Risotto超級香黑松露味,飯粒唔會太水太淋,吸收了食材的精華煮得岩岩好。鮮甜珍珠貝係比較細粒既,仲有菇粒同埋芝士碎做topping~♡特級海鮮拼盤呢個拼盤係炸物~包括有魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、吉列蠔。整體覺得算係唔錯,唔會太油,粉漿又唔會太厚。炸蟹鉗係Gavin媽兒時最愛,太耐無食喇~但如果可以再炸得脆d就好喇♡藍莓芝士蛋糕芝士蛋糕食落比較light,面層淋上藍莓醬,餅底牛油味可以再多d,不過食到好飽好滿足。🍹飲品方面我地補錢order左Milk Shake~分別係士多啤梨味同埋芒果味,乳酪甜度剛剛好,不過不失。

♡黑松露蟹玉配黑醋沙律
蟹肉份量適中,作為前菜都係一個好選擇。

♡黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

♡特級海鮮拼盤

♡藍莓芝士蛋糕

• 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
放假想同朋友坐低食飯慢慢傾下計路過金雞廣場看到原來有樓上𝐜𝐚𝐟𝐞環境寬敞,以純白色卡位為主還有一整櫃𝐁𝐨𝐚𝐫𝐝 𝐆𝐚𝐦𝐞選擇可以跟朋友們邊食邊玩遊戲呢重點是不限時.ᐟ 很加分的一點平日晚市+$𝟑𝟖可升級套餐 會有田園沙津及芝士蛋糕原本主食都包了餐飲的~我們都補飲品差價選特飲▸ 焦糖朱古力 (補差價$𝟔)▸ 特濃朱古力 (補差價$𝟔)兩款都加了忌廉,好濃朱古力味🍫▸ 卡邦尼煙肉雜菌意粉 $𝟏𝟎𝟔意粉煙煙韌韌,口感不錯醬汁夠濃郁而且好掛汁.ᐟ▸ 西班牙海蝦辣肉腸燴飯 $𝟏𝟐𝟐燴飯及海蝦份量都算多,配料豐富٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و辣肉腸配上酸酸甜甜醬汁,好惹味又開胃▸ 蜜糖芥末單骨雞翼 $𝟕𝟔即叫即整的,熱騰騰又香脆肉質嫰滑,可拎住食好方便▸ 紐約芝士蛋糕▸ 藍莓芝士蛋糕擺盤有心思,蛋糕口感軟綿

放假想同朋友坐低食飯慢慢傾下計
路過金雞廣場看到原來有樓上𝐜𝐚𝐟𝐞

環境寬敞,以純白色卡位為主
還有一整櫃𝐁𝐨𝐚𝐫𝐝 𝐆𝐚𝐦𝐞選擇
可以跟朋友們邊食邊玩遊戲呢
重點是不限時.ᐟ 很加分的一點

平日晚市+$𝟑𝟖可升級套餐
會有田園沙津及芝士蛋糕
原本主食都包了餐飲的~
我們都補飲品差價選特飲

焦糖朱古力

▸ 焦糖朱古力 (補差價$𝟔)
▸ 特濃朱古力 (補差價$𝟔)
兩款都加了忌廉,好濃朱古力味🍫

▸ 卡邦尼煙肉雜菌意粉 $𝟏𝟎𝟔
意粉煙煙韌韌,口感不錯
醬汁夠濃郁而且好掛汁.ᐟ

▸ 西班牙海蝦辣肉腸燴飯 $𝟏𝟐𝟐
燴飯及海蝦份量都算多,配料豐富٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
辣肉腸配上酸酸甜甜醬汁,好惹味又開胃

蜜糖芥末單骨雞翼

▸ 蜜糖芥末單骨雞翼 $𝟕𝟔
即叫即整的,熱騰騰又香脆
肉質嫰滑,可拎住食好方便

藍莓芝士蛋糕

▸ 紐約芝士蛋糕
▸ 藍莓芝士蛋糕
擺盤有心思,蛋糕口感軟綿
焦糖朱古力
蜜糖芥末單骨雞翼
藍莓芝士蛋糕
旺角有眾多樓上Café,想搵間坐得舒服、食物高質、地點又方便既Café,今日就黎到網上大獲好評既第三站 Station 3 Café~🔹田園沙律套餐包咗一份沙律同埋甜品,沙律菜新鮮得黎幾爽口,醬汁酸甜開胃,迷你份量做前菜岩哂。🔹墨西哥雞翼墨西哥雞翼嘅醬汁係用咗辣椒茄醬等製作,酸酸甜甜非常有風味,辣味唔會太重,微辣得夠過癮,雞翼都算大隻同多肉,食落多汁嫩滑。🔹特濃芝士薯條薯條炸得好香脆,而且份量極多,但係最特別嘅都係佢哋嘅特濃芝士,除咗份量十足,芝士味仲特別濃厚~🔹香蒜白酒蜆肉意粉香蒜白酒蜆肉意粉充滿海鮮風味同濃郁蒜香。餐廳用新鮮蜆肉同意粉搭配,再加上蒜末、白酒。蜆肉經過烹調之後散發出香濃海鮮味,同意粉一齊食,令每一啖都充滿鮮香味。而且意粉用適量鹽同胡椒調味,有助提升整道菜既層次感,亦可以令到味覺更豐富。🔹煙三文魚忌廉番茄醬扁意粉呢道主食用咗煙熏三文魚、忌廉及番茄而成。三文魚帶一股濃郁煙熏風味,同忌廉和番茄既酸甜味相互配合。煙三文魚肉質鮮嫩,入口即化,同滑順既扁意粉完美結合。特別鍾意呢款扁意粉,寬度、厚度比起其他意粉更加掛汁,令人回味無窮~🔹藍莓芝士蛋糕面頭有香甜藍莓醬,底部既芝士餡質地
🔹田園沙律
🔹墨西哥雞翼
🔹特濃芝士薯條
🔹香蒜白酒蜆肉意粉
🔹煙三文魚忌廉番茄醬扁意粉
🔹藍莓芝士蛋糕
面頭有香甜藍莓醬,底部既芝士餡質地細膩濕潤,帶有濃郁奶香味道,仲夾雜藍莓酸甜風味,賣相精緻夠哂吸引~
🔹荔枝紅茶
熱嘅荔枝紅茶散發濃濃荔枝香,飲落充滿荔枝清香,解膩一流~
🔹士多啤梨奶昔
士多啤梨奶昔非常足料,配合埋上面嘅士多啤梨醬真係超邪惡!但奶昔本身唔會太甜,飲晒成杯都唔會太膩~
第三站 Station 3 Café✨
📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
2024-03-20
2024-03-25 95 瀏覽
呢間旺角嘅樓上cafe 嚟過幾次 座位寬落 環境舒適😌提供好多board game 一班人嚟聚會就啱晒🎯.📌西班牙海蝦辣肉腸燴飯 $122蕃茄醬汁酸甜中帶微辣 超開胃🌶️🥫濃稠度剛好 包裹住飯粒都唔會過於濕潤 味道濃郁🧡海蝦有五隻 比想像中多 肉質爽彈 冇雪藏味🦐配料仲有辣肉腸片同三色椒 夾埋食更惹味🧆🫑📌香蒜白酒蜆肉意粉 $112蜆肉細細粒 份量都唔少 肉質唔霉冇腥味 但味道好淡 冇白酒香同鮮味🦪意粉口感比預期出色 爽彈有韌勁 加入蒜粒, 辣椒同橄欖油炒 好香口🧄🫒不過好油…食到底全部都係油🥺.📌田園沙律及蛋糕 +$38Dinner set可以加錢轉套餐1️⃣田園沙律-沙律菜爽脆清甜 配埋胡麻醬 正🥗2️⃣紐約芝士蛋糕-佢唔係平時芝士蛋糕酸酸甜甜 而係濃郁鹹香🧀面頭仲有薄薄一層甜忌廉🥛口感搞唔掂 似用左大量麵粉同魚膠粉 有啲似泥膠 餅底好淋又冇牛油香🙈3️⃣法國朱古力蛋糕-蛋糕賣相同擺盤都幾靚 面頭薄薄一層甘甜朱古力醬🍫海綿蛋糕層唔乾 淡淡可可味🍰仲加左朱古力醬同可可粉🤎但慕絲層口感勁奇怪 好彈好膠 好似輕黏土咁🤮.📌所有套餐贈送$38飲品一杯(如$38以上可補差額)1️⃣Oreo曲奇奶昔 +$28奶

📌西班牙海蝦辣肉腸燴飯 $122

📌香蒜白酒蜆肉意粉 $112

📌田園沙律及蛋糕 +$38
Dinner set可以加錢轉套餐
1️⃣田園沙律-沙律菜爽脆清甜 配埋胡麻醬 正🥗

法國朱古力蛋糕

📌所有套餐贈送$38飲品一杯(如$38以上可補差額)
1️⃣Oreo曲奇奶昔 +$28
奶昔夠滑 Oreo香甜味好濃郁 同牛奶味平衡得剛好 仲食到啲Oreo碎碎 topping仲有甜忌廉同原塊Oreo🥛🍪
Oreo曲奇奶昔

2️⃣神仙 +$28
成份係茉莉花, 檸檬草, 杞子同桂圓肉 可以舒緩腸胃不適, 頭暈, 月經脹痛同改善貧血 女士最啱飲👩🏻檸檬草清香味好出 再帶淡淡花香同甜味 唔錯🌿🌸
神仙
Oreo曲奇奶昔
神仙
好耐無食西餐!今日帶大家嚟到金雞廣場 — 喺眾多桌球場之下,唯一的一間西餐~入到去門口,已經見到好多boardgame,大家如果唔係繁忙時間可以坐低慢慢玩,係一個消遣嘅好地方~🌟卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106卡邦尼係一道好多地方都有得食嘅意粉~當忌廉遇上煙肉,成件事真係無得輸🫶🏻每一條意粉都好掛汁,食落好滿足😜🌟黑松露帶子野菌燴意大利飯 $128每一啖都可以食到黑松露嘅濃郁風味,令成個意粉更添層次感~帶子份量都唔少,飯粒煮得適中,保持意大利飯嘅彈牙口感,加埋醬汁食真係唔錯唔錯~🌟煙三文魚忌廉蕃茄扁意粉 $132煙三文魚嘅鹹香同香滑嘅蕃茄忌廉汁形成完美平衡,番茄醬汁酸甜可口,食落唔會覺得好漏~🌟蜜糖雞翼 $62雞翼有6隻~焗到外脆內軟,微微焦糖化嘅外皮,咬落係多汁嫩滑嘅雞肉,蜜糖汁唔會太甜,食落口感豐富。🍹節制 +$10唔好睇佢嘅顏色好似好伏咁,但飲落酸酸甜甜咁,仲有啲椰果咬下~幾有層次感🫶🏻🍹士多啤梨乳酪 +$10店員仲好細心咁可以俾我哋揀要唔要cream~飲落唔錯,幾開胃🤤

🌟卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106

🍹節制 +$10

🍹士多啤梨乳酪 +$10
黑松露帶子野菌燴意大利飯
2024-03-19 108 瀏覽
📍Station 3 Cafe 第三站想同朋友聚會又唔知去邊度好?Board game cafe就啱晒😋人數多嘅仲可以坐包廂,玩到幾大聲都唔會嘈到人啦🤣西班牙海蝦辣肉腸燴飯🦐 $122海蝦完全冇雪藏味,飯粒仲索晒海鮮同蕃茄嘅精華,辣肉腸令成個飯增添咗微微嘅辣度,推薦!黑松露帶子鮮菌燴意大利飯🍄 $128黑松露risotto係我最愛🥰每次都一定會嗌。醬汁超creamy,好耐之前食過一間係啲油多到浸住啲飯,好彩呢碟冇咁嘅情況煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉🍝 $132擺盤超靚,中間朵玫瑰係用三文魚砌出嚟😍同埋我第一次食啲口感咁得意嘅扁意粉😂澎澎哋好有咬口,而且佢個醬係用蕃茄蓉嚟熬製,超鍾意個味道🫶🏻
📍Station 3 Cafe 第三站

西班牙海蝦辣肉腸燴飯🦐 $122