2023-12-07 1799 瀏覽
福岡漢堡扒係來自韓國嘅過江龍,主打DIY 石燒牛肉漢堡扒,每個座位都有自己嘅獨立煙囪,抽風系統都唔錯唔會有好大陣油煙味,一人一個熱石燒唔使爭爐用😆打開餐牌除咗有a la crate 石燒漢堡扒、小食外,基本款嘅韓式拌飯都有得揀,除咗1人前外都仲有幾款二人餐可以揀。二人餐主要係有兩款特定嘅漢堡扒,仲有一款主食同餐飲,小菜、沙律🥗同餐湯都係必備款,依家都仲做緊優惠添,計落性價比都唔錯👍🏻所以小妹今之就選擇了2號二人餐😎😎墨西哥辣椒🌶️和牛漢堡喜歡食辣嘅推薦揀哩款墨西哥辣椒和牛漢堡,食落原來墨西哥辣椒都唔係好辣咋喎😎辣椒切成細細粒同免治牛肉差唔多size ,每次煎迷你漢堡扒都可以沾滿辣椒粒,越食越過癮,越食越滋味😋😆芝士🧀️蛋蒜和牛漢堡芝士蛋醬鋪滿鐵板,免治和牛球睇落份量都唔細,炸蒜片充足,可以嘅話盡量每次都集齊哂所有食材一齊煎香,芝士拉絲加上炸蒜脆卜卜同和牛漢堡嘅油脂香,超級滋味😋😋和牛乒乒乓拌飯一碗夠哂兩個人分享,免治和牛肉碎炒香,再上沙律菜同太陽蛋,配料平實唔算豐富但加埋韓式辣醬一齊拌勻已經好好味套餐可以加$18 升級做特飲,我地分別揀咗百香果特飲同巨峰提子🍇特飲,前者酸酸甜甜開胃又鮮膩解

墨西哥辣椒🌶️和牛漢堡

芝士🧀️蛋蒜和牛漢堡

和牛乒乒乓拌飯

套餐可以加$18 升級做特飲,我地分別揀咗百香果特飲同巨峰提子🍇特飲,前者酸酸甜甜開胃又鮮膩解辣,後者提子味唔會似藥水,梳打水夠哂汽,飲完即刻可以消除熱氣

• 墨西哥辣椒和牛漢堡扒
2024-04-02 148 瀏覽
今日做半日,本來諗住去旺角行吓掃吓街,但去好多小食店竟然仲未開(已經12點幾)行下吓行吓就見到呢間,忽然諗起呢兩日都想食卡邦尼意粉,咁就入去坐低咗。鋪頭細細,都算坐得舒服。有啲自閉位,自己一個人食都唔係覺得尷尬。lumch menu 有主打diy漢堡扒,但係我就偏偏食卡邦尼意粉,真係對唔住。午市套餐$58(有加一),有兩份小前:椰菜絲沙律,韓國泡菜,一口size,仲有一小杯麵豉湯,加個野飲(檸檬茶,汽水唔洗加錢,其他睇價格加啲咁)講返個主角,卡邦尼意粉,細細碟,女仔應該soze啱啱好,男孩子就可能唔夠食。雖然主打係diy漢堡扒,但係哩個卡邦尼意粉都算幾好食,個汁啱啱好,加上煙肉片都有幾好片,仲有啲洋蔥絲,不過不失。見到隔離枱食diy漢堡扒,樣子都唔錯,下次可以試吓。

見到隔離枱食diy漢堡扒,樣子都唔錯,下次可以試吓。
前菜小食
卡邦尼意粉
2024-04-02
前菜小食
卡邦尼意粉
2024-03-24 122 瀏覽
去左旺角行街街、係網上搵到個韓國燒烤、都幾特別下、係自己燒同埋自己獨立煙囪!做型好特別叫左兩款一雞蛋和牛漢堡扒同埋芝士蛋蔥和牛漢堡扒、想食生d,熟d自己決定、我中意食6成左右、入口即化、而且仲有少少紅先好食😋
做型好特別

芝士蛋蒜和牛漢堡扒

芝士蛋蒜和牛漢堡扒
2024-02-10 43 瀏覽
韓國過江龍餐廳,主打福岡食法自助鐵板和牛漢堡扒!!用熱石將漢堡扒逐少煎香,食落焦香爆汁,肉質嫩滑鬆軟,一定要試!!😍- 芝士蛋和牛漢堡扒(細)HK$124 🧀🥚🐂食法係將和牛免治肉放上鐵板上的熱石,每邊煎幾秒煎出兩面焦香,期間和牛油香一直飄出超吸引!!食落口感香脆,充滿和牛脂肪香氣,而且牛肉味道超級濃郁!!食到一半亦可以加入鐵板上的半熟蛋漿及超級拉絲芝士,奶香及蛋香完美融入和牛香氣!!有齊兩種享受😚配套包括白飯、味增湯、椰菜絲沙拉、韓國泡菜,白飯選用日本米,口感Q彈。🍚餐廳質素非常出色,而且價格平民,一定會再光顧!!🥳

- 芝士蛋和牛漢堡扒(細)HK$124 🧀🥚🐂

餐廳質素非常出色,而且價格平民,一定會再光顧!!🥳
2024-01-26 69 瀏覽
福岡漢堡扒 @hambageu.hk.朋友帶我去~ 呢個名以前都聽過我仲以為豬 原來食牛架😂 所以先冇揀🤣.好正! 成個盤 好吸引 牛肉仲可以揀份量 自己切大細 自己煎 又有配菜 真系好抵食~坐又舒服 有卡位 仲有檸檬水👏🏻.我1放story 錄到D沙沙聲 即有人問我邊度 一路聽到一路食 好開胃🤤..✨小食甜辣炸雞 $38我好少吾抗拒醬汁 真系好食 舊雞滑到離譜😋.✨雞蛋和牛漢堡扒(中) $129好食!和牛味濃 叫中真系岩 叫細實吾夠喉😗D飯都特別好食 好棉棉的.✨2人餐 $355芝士蒜和牛漢堡扒 朋友吃墨西哥辣椒和牛漢堡 試左朋友少少 少少辣 好特別既 好食和牛乒乒乓拌飯 肉燥飯 多左隻蛋 大碗2人分 朋友細食 最後我幫佢地食埋.✨飲品汽水.3人共消費 $574 (有加一)..味道:😋😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5.💫 #福岡漢堡扒 #鴻威大廈 #旺角 #花園街. .#米吃 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #蛋白質 #健康餐 #foodiehk #跟米吃出瘦身材 #
福岡漢堡扒 @hambageu.hk
朋友帶我去~ 呢個名以前都聽過
我仲以為豬 原來食牛架😂 所以先冇揀🤣
好正! 成個盤 好吸引 牛肉仲可以揀份量
自己切大細 自己煎 又有配菜 真系好抵食~
坐又舒服 有卡位 仲有檸檬水👏🏻
肉燥飯 多左隻蛋 大碗2人分
朋友細食 最後我幫佢地食埋
✨飲品
汽水
3人共消費 $574 (有加一)
味道:😋😋😋😋😋

2024-01-22
  • 墨西哥辣椒和牛漢堡扒
  • 芝士蛋和牛漢堡扒
2023-12-23 66 瀏覽
港幣$1000元。不收。餐廳 沒有 洗手間。要客人自行找洗手間。。港幣$1000元。不找續。餐廳門口 沒有表達。沒有提示。。完全不尊重客人。食物Good 。服務Good。餐廳態度No Good。。。
。。
2023-12-07 64 瀏覽
福岡漢堡扒絕對是旺角必試的美食!二人套餐的組合超豐富,包括了雞蛋和牛漢堡扒、芝士蛋和牛漢堡扒,還有忌廉芝士沙律!這裡的價格超划算,還贈送飲品,真是物超所值!👫💰來到福岡漢堡扒,我們立刻被它們的漢堡扒質素所吸引!雞蛋和牛漢堡扒的肉質鮮嫩多汁,每一口都帶著濃郁的肉汁和蛋香,讓人回味無窮!而芝士蛋和牛漢堡扒更是讓我們驚艷,融化的芝士和蛋黃的結合,簡直是一種口感的享受!漢堡扒的口味非常細膩,每一口都能感受到主廚的用心和對食材的追求。這裡的漢堡扒絕對能滿足任何美食愛好者的味蕾!😍🍔除了漢堡扒,福岡漢堡扒的忌廉芝士沙律也是一道令人驚艷的菜品!新鮮的蔬菜和滑順的忌廉芝士結合在一起,帶來了口感的層次感和豐富的味道,讓人難以忘懷!這道沙律不僅美味,還非常營養均衡,絕對是一份健康又美味的選擇!🥗✨福岡漢堡扒的環境和服務也是一大亮點!店內的裝潢簡約時尚,氣氛輕鬆愉快,讓人感到舒適和放鬆。
福岡漢堡扒絕對是旺角必試的美食!
這裡的價格超划算,還贈送飲品,真是物超所值!👫💰

來到福岡漢堡扒,我們立刻被它們的漢堡扒質素所吸引!

2023-10-05
2023-12-01 53 瀏覽
呢間餐廳主打手打牛肉漢堡,牛肉漢堡好大份圓形肉球狀整成,呢度最好玩既係你可以自己煮熟d牛肉又唔會食到周身油煙,因為佢會吸反d油煙走,而且牛肉有蒜片放面鐵板雞蛋,另一份我地叫左辣既牛肉漢堡,辣得黎又香口,我地二人餐好抵食又有前菜泡菜食,飲品係好大杯既巨峰提子soda酸酸甜甜甘。@福岡漢堡扒 #福岡漢堡扒 #牛肉漢堡 #抵食#hkfoodie #foodphotography #foodlover #foodblogger

@福岡漢堡扒 #福岡漢堡扒 #牛肉漢堡 #抵食
2023-11-29 41 瀏覽
DIY自煎漢堡扒花園街5號有間福崗漢堡扒餐廳,望入去好特別,每張柗都設有2個喉嘴,原來係用嚟抽油煙嘅,到底點解呢?🧐二人套餐有得玩又有得食我哋點了個3號套餐(2人)2客芝士蛋蒜和牛🐂漢堡扒,漢堡扒選用日本頂級和牛製作,再用芝士🧀包着,聞落去味道濃郁。原來仲有嘢玩,就係放上件燒到400度熱🔥嘅黑石度DIY自己落手煎,用枝剷仔一路煎一路反,抽油煙嘴渣渣💥作響,頗有氣勢!🌪️店員好細心,見到件黑石🪨無嚟火氣馬上換上滾熱辣嘅新石俾我哋繼續煎,因為熱力只能持續10分鐘左右!所以手腳要夠快,新奇有趣幾得意!3號餐仲包埋一大碗🥣韓式豬頸肉丼飯,碗上面有個溫泉蛋🥚,賣相吸睛👀👀味道夠惹,汁味鮮美。套餐亦佐有:菜沙律、韓泡菜和麵豉湯,碗湯清香,不似一般的麵豉湯咁鹹。飲品有忌廉溝鮮奶,酸尾酸尾,和煎肉類一同吃,味道天衣無縫!各位想玩吓小廚藝不妨來這裡顯吓功夫!🥩
DIY自煎漢堡扒

二人套餐有得玩又有得食

飲品有忌廉溝鮮奶,酸尾酸尾,和煎肉類一同吃,味道天衣無縫!

各位想玩吓小廚藝不妨來這裡顯吓功夫!🥩
2023-11-24 74 瀏覽
個日行過旺角 條女見到特色野話想試下咁就入左去座底叫左個套餐 有個漢堡加碗飯 先唔講個漢堡 個咩乒乒飯賣相睇落衰過茶記 一隻煎蛋加d菜再加d肉碎咁 個飯底就有d麻油 完全唔夾 茶記窩蛋牛肉飯重好食過佢個漢堡賣相都呃到下人既 不過間野叫福岡漢堡扒 但係福岡係日本但又係韓國野 又叫漢堡扒 出黎又成個波咁既樣 真係r哂頭 對於一個鐘意食牛既人黎講一試就知係咩牛 又乾又鞋 收成四舊水又要自己煎又唔靚d食材 真係唔建議大家黎食
個日行過旺角 條女見到特色野話想試下咁就入左去
2023-11-16 54 瀏覽
食石燒牛肉就食過好幾次,今次同家姐食下新野,呢個石燒有啲吾同,係石燒和牛漢堡扒。「福岡漢堡扒」位於花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖。我們選了《兩人套餐(Ver.2)》($355)套餐包括有 : 麵鼓湯 x 2 ; 椰菜沙律 x 2 ; 和牛乒乒乓拌飯 x 1 ; 墨西哥辣椒和牛漢堡(中) x 1 ;芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)x 1;罐装飲品 x 2拌飯已經十分好味,充滿油香,仲配有隻靚靚太陽蛋,混和蛋黃汁一齊食十分滋味。或可加$18轉特飲,凍飲仲要超大杯。漢堡扒用鐵板上,每次食多少份量,就切多少漢堡上熱石加熱至自己喜歡的熟度就可進食。枱上設有抽風,令空氣不致太油煙。至於主角和牛漢堡扒,充满和牛油香有肉汁,即使我喜歡比較熟,都肉質嫰滑,值得一試。熱石上枱非常熱大家要小心,而店員中途會為客人換一次熱石,以確保溫度足夠。

套餐包括有 :
麵鼓湯 x 2 ;
椰菜沙律 x 2 ;
和牛乒乒乓拌飯 x 1 ;
墨西哥辣椒和牛漢堡(中) x 1 ;
芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)x 1;
罐装飲品 x 2

或可加$18轉特飲,凍飲仲要超大杯。

2023-10-31
2023-11-15 36 瀏覽
平時食開鐵板扒或者石燒肉,但鐵板漢堡扒仲要加埋石燒 DIY就真係未試過,今晚襯有機會就黎福岡漢堡扒試下。晚餐除左有得散叫外,仲可以叫二人餐,計落係抵食啲。<芝士蛋和牛漢堡扒‧雞蛋和牛漢堡扒>兩者差別不太大,只是其中一款加了芝士,會有拉絲的效果。而和牛漢堡扒會呈現一個球體,雖然放係鐵扒上,但本身係未熟。而我地就可以DIY 將和牛肉放左燒熱的石頭上煎熟。給大家一個提示,首先分量唔會咁多,另外就要用剷將和牛扒「禁扁」,然後每邊放3-5秒,兩邊就會做到焦香的效果,而煎的時候見到肉汁滿瀉出黎都幾治癒。食落去肉汁豐富又夠香口,而且唔洗點醬汁都夠晒味。加上肉質鮮嫩,明顯食得出係和牛質素,配上芝士蛋都幾好送飯。一開頭望落份量唔算好多,但食下食下其實都可以來回煎四至五塊漢堡扒大家唔洗驚酒煙關係,因為每張枱都特設抽煙口,只要將熾熱的石頭放左抽煙口的位置就唔會食到成身都係煙。<忌廉芝士沙律‧特飲>沙律有兩個芝士波,食落去原來係Cream Cheese,質感好似食緊Yogurt。另外配上蜜糖脆脆,配上沙律菜原來都幾夾。最後我地都加錢叫左兩杯特飲,分別係巨峰提子特飲同埋金橘檸檬特

<芝士蛋和牛漢堡扒‧雞蛋和牛漢堡扒>

<忌廉芝士沙律‧特飲>

沙律有兩個芝士波,食落去原來係Cream Cheese,質感好似食緊Yogurt。另外配上蜜糖脆脆,配上沙律菜原來都幾夾。最後我地都加錢叫左兩杯特飲,分別係巨峰提子特飲同埋金橘檸檬特飲,一上枱發現咁大杯即時覺得抵左,飲落去都幾清新。

整體黎講,又有得玩又有得食都幾有趣。最重要係和牛份量同質素都唔錯,環境都舒適,都係約會朋友唔錯的選擇。
話說Emi第一次食呢個石燒漢堡扒係喺首爾,當時因為朋友帶我去,都唔知佢叫咩名,返到嚟香港先留意到原來香港都有得食,係韓國餐廳,不過叫福岡漢堡扒今次就叫咗個兩人套餐,包括墨西哥辣椒和牛漢堡扒同埋芝士蛋蒜和牛漢堡扒,呢個套餐仲包咗個和牛乒乒乓拌飯同埋兩杯嘢飲成座山咁嘅墨西哥辣椒碎食落其實唔係好辣,至於芝士同埋漢堡扒有幾夾都唔使多講啦,兩個都係一放上石燒即刻爆曬啲肉汁同埋香味出嚟食落係好香濃嘅肉味,好玩又好食店員好好會定時定候過嚟睇吓舊石仲夠唔夠熱,唔夠嘅會即時同你換,又會話俾你知唔好煎咁耐,每邊3秒反一反就最好至於嘢飲我哋轉左特飲,分別係西柚特飲同埋巨峰提子特飲另外我哋仲叫咗份可樂餅,一個係南瓜餡,另外一個係紫薯餡,紫薯餡嗰個入邊仲有原粒栗子

食落係好香濃嘅肉味,好玩又好食

至於嘢飲我哋轉左特飲,分別係西柚特飲同埋巨峰提子特飲

2023-11-08
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
二人套餐(ver. 1)雞蛋和牛漢堡扒(中)芝士蛋和牛漢堡扒(中)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧漢堡扒球狀造型十分搶眼,底層佈滿濃滑的蛋漿,散發著淡淡的焦香蛋味,非常邪惡吸引。漢堡扒經熱石煎香,外層薄脆燻香,內裡牛脂油香滿溢,鮮嫩又多汁,無需另加醬油已經十分惹味。🐧❣️跟餐附有忌廉芝士沙律、白飯、湯品和罐裝飲品,亦可加錢升級特式飲料。🐧❣️餐廳特意附上食漢堡扒小指引,確保和牛最佳品質,誠意十足。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳採用簡約小清新設計,木系的桌椅配搭明亮的燈光,舒適又怡人。牆上掛滿可愛又富特色的韓式漫畫圖作,值得打卡❤️🐧❣️餐廳提供每人一套獨立爐具、熱石和抽油煙囱,方便客人處理食用,非常貼心。🐧❣️職員會主動替客人更換熱石,確保熱石夠熱夠火,非常抵讚👍🐧❤️結語:和牛漢堡扒好玩又好食,高質推薦❣️
二人套餐(ver. 1)

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:和牛漢堡扒好玩又好食,高質推薦❣️

2023-11-08 27 瀏覽
最近涼涼地,就想食啲可以自己燒下燒下嘅野、過下煮野食嘅癮😂福岡漢堡扒出左名好耐,襯今日就去食下喇😎👯兩人套餐(ver.2) ($355 +$18轉特飲)兩人套餐包括墨西哥辣椒和牛漢堡扒,芝士蛋蒜和牛漢堡扒,和牛乒乒兵拌飯,同兩罐罐裝飲品,不過我哋加咗$18轉做特飲😎🌶️墨西哥辣椒和牛漢堡扒我哋嗌咗小辣,辣到啱啱好!墨西哥辣椒粒唔會鋪得好多,但撈埋啲蛋同漢堡扒食就好惹味👍🏻而佢煎落嘅和牛味都好重同好香☺️因為自己煎嘅關係,可以接自己喜好控制個生熟程度,所以食落個熟度係岩岩好☺️🧀芝士蛋蒜和牛漢堡扒炸蒜放咗喺煎pan嘅雞蛋上邊,味道好香,好惹味🥰而和牛漢堡扒都係有著好新鮮嘅和牛味,驚落味道好香😎🏓和牛乒乒乓拌飯呢個拌飯係有一隻好靚嘅太陽蛋,同牛肉肉碎🐮其實就咁食都已經好夜魅,加埋啲先得熱辣辣嘅漢堡扒,好快就食晒啲飯😍🍊西柚特飲西柚味道好新鮮,但又唔會太甜,飲落好Refreshing!亦唔會感覺有好多糖醬嘅味,同啲啱啱煎好嘅漢堡扒一齊食好夾🥹🍋金橘檸檬特飲金橘檸檬味道好清甜,加埋啲sparkling water,味道好夾!建議大家如果嚟食漢堡扒,都要特飲,解咗煎扒嘅油膩感覺😎📍 福岡漢堡扒 (鴻威

👯兩人套餐(ver.2) ($355 +$18轉特飲)

🌶️墨西哥辣椒和牛漢堡扒

🧀芝士蛋蒜和牛漢堡扒

🏓和牛乒乒乓拌飯

🍊西柚特飲

🍋金橘檸檬特飲

📍 福岡漢堡扒 (鴻威大廈) (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖

評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5