2023-10-22 10 瀏覽
前幾日試左二人餐好豐富,兩個女人食唔哂。二人套餐(Ver4)$366- 菠蘿煙肉和牛漢堡扒- 芝士蛋蒜和牛漢堡扒- 芝士泡豚丼飯- 罐裝飲品x2每個位都有抽風口對住鐵板,唔會好大油煙。漢堡扒有個剷仔比我地cut開放係熱石上面烤,店員好主動教我地點食同經常更換熱石,保持溫度👍🏻蒜片非常惹味,配漢堡扒好夾。芝士泡菜豚肉飯都好大碗,味道偏辣,女仔食完漢堡扒再食豚肉飯未必食得哂。跟餐除咗飲品外仲有沙律同湯,同漢堡扒一齊食感覺冇咁濟👍🏻走嘅時候見到有一次性圍裙,怕件衫比油彈到嘅人可以問店員攞,食得無壓力
前幾日試左二人餐好豐富,兩個女人食唔哂。
二人套餐(Ver4)$366
- 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
- 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
- 芝士泡豚丼飯
- 罐裝飲品x2
跟餐除咗飲品外仲有沙律同湯,同漢堡扒一齊食感覺冇咁濟👍🏻
一次愉快的晚餐體驗,幾好得意,第一次食呢款要自己煎既漢堡,每個座位都會有吸氣頭,可以吸走油煙,仲要‘沙沙’聲好搞笑提供唔同漢堡扒餐供選擇,我揀咗菠蘿煙肉和牛漢堡扒,分S 130g,M 160g,L 190g , 可以根據自己食量去決定以煙肉,雞蛋,芝士,菠蘿配搭一起,整出清新又好食既漢堡扒鐵板上菜,厚厚的漢堡扒上滿佈芝士碎,煙肉片,雞蛋係滑溜,不要太熟吃最好,菠蘿粒灑滿滑蛋之中套餐配有麵豉湯,椰菜絲伴胡麻醬,配白飯飲品揀左金橘檸檬特飲$39 ,感覺酸甜開胃,能夠減低油膩感餐枱紙上有食漢堡教學,把吸氣位置對準石頭,把適量漢堡扒平鋪在石上,每隔3秒迅速轉動一下如石頭🪨唔熱,或有很多焦可以叫職員更換

以煙肉,雞蛋,芝士,菠蘿配搭一起,整出清新又好食既漢堡扒

套餐配有麵豉湯,椰菜絲伴胡麻醬,配白飯
飲品揀左金橘檸檬特飲$39 ,感覺酸甜開胃,能夠減低油膩感

如石頭🪨唔熱,或有很多焦可以叫職員更換
2023-10-12
  • 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
兩人套餐Ver.2($355)墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中),芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)配和牛乒乒乓拌飯,包2支罐装飲品仲有配菜(泡菜),沙律菜,同埋一碗麵豉湯。1. 墨西哥辣椒和牛漢堡扒表面鋪滿晒墨西哥辣椒,墨西哥辣椒配上和牛漢堡扒既油香好夾好惹味,可以中和到漢堡扒既油膩感,同時又可以吊出牛味,而且和牛肉汁非常豐富,小辣椒令人食到停唔到。2. 芝士蛋蒜和牛漢堡扒上枱就聞到蒜香味,啲芝士鋪滿晒成個鐵板;牛肉煎完都好有蒜香味,蒜香令到漢堡扒更加香牛味,配上香濃既芝士,呢個配搭簡直係絕配;蛋上面都有大量芝士,每一啖都食到芝士好滿足,啱晒芝士控既人。3. 和牛乒乒乓拌飯超級大碗,完全係夠兩個人食;食既時候將太陽蛋刺穿再拌上和牛肉碎加上少少醬油,令到每一粒飯都有蛋油同埋和牛既肉汁同醬油,非常好食,好啱用嚟餸漢堡扒,飯粉煙靭,食落好滋味。4. 金橘檸檬特飲 (特飲加$18)超級大杯,而且入面唔係好多冰,絕對唔會飲得曬成杯;飲落唔算太甜好清新,甜度啱啱好,飲完好解膩。5. 巨峰提子特飲好有汽,飲到最後都仲有好多汽,好香濃巨峰提子味,呢個相對就甜少少,酸酸甜甜好解渴。🎖️整體評分🎖️❤️味道:8/10🧡環境:8

兩人套餐Ver.2($355)
墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中),芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)
配和牛乒乒乓拌飯,包2支罐装飲品
仲有配菜(泡菜),沙律菜,同埋一碗麵豉湯。

1. 墨西哥辣椒和牛漢堡扒

2. 芝士蛋蒜和牛漢堡扒

3. 和牛乒乒乓拌飯

4. 金橘檸檬特飲 (特飲加$18)

5. 巨峰提子特飲

🎖️整體評分🎖️
❤️味道:8/10
🧡環境:8/10
💛服務:7.5/10
💙性價比:8/10

📍福岡漢堡扒 (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖

#hkoverfood_旺角
✨Rain Rain~ Go away~ come again another day ~~ 繼續收工唔想煮系列🤣 今日係旺角收工,經過見到福岡兩個字已經特別有家鄉嘅感覺😍 ✨喺餐廳門口見到Menu已經覺得好吸引,感覺上可以自己整漢堡扒,一路食一路玩,幾特別😋🍽️二人餐 :🍔 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)🍔墨西哥辣椒和牛漢堡(M)上到嚟鐵板好熱,放左幾秒就好快熟,所以每3至4秒翻一次就更好!煎煎下和牛扒邊就會變到香脆,呢個時候食就最正!😍😍芝士好香濃,可以整到小小拉絲🤣🤣煎完之後啲芝士完全同和牛融入左,每食一啖都有芝士香,超好食!墨西哥就辣度偏辣小小,但辣得嚟又唔會搶左和牛既味,整體好夾!🤤🤤🍽️和牛乒乒乓拌飯呢個飯嘅肉碎都喺用和牛整,和牛嘅油滲哂落啲飯度,令到成個飯都係香!撈埋佢配嘅醬汁食已經好好食!我地同煎好左嘅和牛一齊食,2邊嘅肉汁都滲哂落去🤤🤤🤤超yummy!職員好細心,會好主動幫人換一個熱嘅,服務超貼心!😘😘🍹 百香果特飲、巨峰提子特飲良心特飲,意料之外嘅勁大杯🥳 兩倍都仲有加上新鮮檸檬🍋,中和返個甜味。加上夠凍,我冇為意放咗係鐵板附近,但係飲到最凍嘅時候都仲係好凍🤣

🍽️二人餐 :

🍔 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)
🍔墨西哥辣椒和牛漢堡(M)

🍽️和牛乒乒乓拌飯

職員好細心,會好主動幫人換一個熱嘅,服務超貼心!😘😘

🍹 百香果特飲、巨峰提子特飲
之前喺尖沙咀嘅分店食過一次,個陣覺得好好玩,食物嘅質素又唔差;呢排去旺角行街,經過間鋪朋友又話想試下呢間。平時去燒肉鋪都好驚會好大陣油煙味,呢間嘅油煙味唔算好大,可能因為每個位都有一部獨立嘅抽風機,好快就抽走哂啲油煙味。如果兩個人一齊食,會建議大家叫二人套餐;除咗一人包一份漢堡扒,仲包埋前菜、飲品同一份丼飯,兩個人食都食到勁飽肚。1.二人套餐(Ver.3)👍芝士蛋蒜和牛漢堡扒每款嘅漢堡扒都係一樣,但係可以簡唔同嘅配料;漢堡扒上枱個陣成粒波咁,再將適量嘅漢堡扒平鋪放喺舊熱石到燒,燒個陣會聞到好香嘅牛味;因為舊熱石好熱,所以件漢堡扒好快就熟,唔洗調味都已經好夠味。如果擔心唔夠飽,漢堡扒係會跟埋白飯一齊上,餐廳好貼心,客人可以自選白飯嘅份量。值得一讚嘅係侍應見到我地燒咗一段時間,會主動幫我地更換熱石。👍月見味噌牛丼呢碗飯嘅份量都好多,一上到枱就見到啲配料勁多,表面鋪滿勁多雜菇、牛肉,仲有一隻生雞蛋。一開頭都驚個飯都好dry,但食落每一啖都好夠味,好適合配埋漢堡扒一齊食。

1.二人套餐(Ver.3)
👍芝士蛋蒜和牛漢堡扒

👍月見味噌牛丼
2023-10-18 7 瀏覽
#fafafoodblog日本菜 #fafafoodblog旺角🍴兩人套餐355 蚊好正既二人石燒餐 1.墨西哥辣椒和牛漢堡扒 中🌶️墨西哥青色辣椒 連埋煎蛋同和牛放喺鐵板上面 用石燒燒到和牛既濃味同辣椒撈埋一齊 好惹味 2. 芝士蛋蒜和牛漢堡扒 中🐂和牛配唔同芝士碎 煎嗰時 d芝士同和牛合埋一齊 好正 撈飯一流3. 和牛乒乒乓拌飯和牛碎粒好 juicy牛味香 飯用左日本米 好軟林 加埋煎蛋蛋漿撈埋好正🐣轉特飲每個加18 蚊🍚🍴金橘檸檬特飲 39 蚊🍊🍴巨峰提子特飲 39 蚊🍇呢兩杯特飲大大杯 而且落足料又唔會太甜 正#檸檬 #柑橘 #和牛 #日本米 #巨峰提子 #漢堡扒 #芝士 #泡菜 #墨西哥辣椒 #石燒 #鐵板燒Score 平均分< 7.6/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~ #福岡漢堡扒旺角花園街3 至5 號鴻威大廈地下7 號鋪~~~~~~~~~~~~#fafafoodbl
🍴兩人套餐355 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#福岡漢堡扒
旺角花園街3 至5 號鴻威大廈地下7 號鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角
====================

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2023-10-18
2023-10-15 7 瀏覽
記得之前係旺角行街經過見到呢間<福岡漢堡扒>,一直念念不忘好想食,今日終於有時間去食喇! 我地叫左個二人套餐$355 🔸️墨西哥辣椒和牛漢堡(中)🔸️芝士蛋蒜和牛漢堡(中)🔸️和牛乒乒乓拌飯🔸️特飲x2 (+$18) 🌶墨西哥辣椒和牛漢堡(中)每啖漢堡扒都有墨西哥辣椒,不但夠醒胃可以刺激食慾,仲可以減少和牛漢堡扒嘅油膩感,超愈食愈覺得正! 🧀芝士蛋蒜和牛漢堡(中)邪惡嘅芝士配上和牛漢堡扒,加埋蒜片突然香味,非常夾! 煎到少少焦香夠哂香口! 🍳和牛乒乒乓拌飯見到店上放上枱真係O哂咀,好大碗啊! 放上好多和牛碎,加埋隻煎蛋,配搭埋和牛漢堡扒嘅肉汁真係無得頂! 呢間食店有得食有得玩,可以按照自己喜愛嘅熟成度煮熟,而且熱石唔夠熱可以叫店員更換! 📍福岡漢堡扒 (鴻威大廈)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖

我地叫左個二人套餐$355
🔸️墨西哥辣椒和牛漢堡(中)
🔸️芝士蛋蒜和牛漢堡(中)
🔸️和牛乒乒乓拌飯
🔸️特飲x2 (+$18)

🌶墨西哥辣椒和牛漢堡(中)

🧀芝士蛋蒜和牛漢堡(中)

🍳和牛乒乒乓拌飯
見到店上放上枱真係O哂咀,好大碗啊!

📍福岡漢堡扒 (鴻威大廈)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖
  • 墨西哥辣椒和牛漢堡扒
以自助形式用神石燒既食法都好特色✨每一個座位都會有抽風用黎抽走油煙 💨附上教學教如何處理和牛漢堡扒 🙆🏻‍♂️因應個人口味控制牛扒🥩熟成度 🤓🌟 兩人套餐(Ver. 2) 💰$355附送前菜沙律🥗同餐湯 🍲同埋包兩罐裝飲品 🧃🌟芝士蛋蒜和牛漢堡扒 M Size炸蒜片🧄香脆、芝士🧀️同蛋漿受熱石板融為一體芝士又可以做到拉絲效果 👀和牛油脂係熱石上面慢慢滲出、聞到好濃牛肉香味 🥹🌟墨西哥辣椒和牛漢堡扒 M Size本身一聽到墨西哥辣椒🌶️ 真好起勁鐘意食辣野必食之選 🤤比一般辣椒更上一層既辣度微辣香味撈埋蛋感覺好似食左辣蛋餅 🫶🏻🌟和牛乒乒乓拌飯 食之前先撈混一齊食肉碎加入左些小調味有麻油香 🥹覺得如果加入泡菜或者辣醬就一流 👍🏻飲品🌟金橘檸檬特飲 💰$18加錢升級想試特色飲品無諗過咁好大杯,酸酸甜甜更加開胃想食多啲野 🤣🌟巨峰提子特飲 💰$18一樣都係好大杯,而且唔會覺得太甜淡淡檸檬酸味加埋清涼巨峰香味食完熱辣辣既野飲返杯超涼爽 👍🏻推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒福岡漢堡扒 (鴻威大廈) (旺角)📍地址:旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖☎️ 電話:97371168#香港美食#九
以自助形式用神石燒既食法都好特色✨
每一個座位都會有抽風用黎抽走油煙 💨
附上教學教如何處理和牛漢堡扒 🙆🏻‍♂️
因應個人口味控制牛扒🥩熟成度 🤓

🌟 兩人套餐(Ver. 2) 💰$355
附送前菜沙律🥗同餐湯 🍲
同埋包兩罐裝飲品 🧃

🌟芝士蛋蒜和牛漢堡扒 M Size
炸蒜片🧄香脆、芝士🧀️同蛋漿受熱石板融為一體
芝士又可以做到拉絲效果 👀
和牛油脂係熱石上面慢慢滲出、聞到好濃牛肉香味 🥹

🌟墨西哥辣椒和牛漢堡扒 M Size

覺得如果加入泡菜或者辣醬就一流 👍🏻

飲品
🌟金橘檸檬特飲 💰$18
加錢升級想試特色飲品
無諗過咁好大杯,酸酸甜甜更加開胃想食多啲野 🤣

🌟巨峰提子特飲 💰$18
一樣都係好大杯,而且唔會覺得太甜
淡淡檸檬酸味加埋清涼巨峰香味
食完熱辣辣既野飲返杯超涼爽 👍🏻

推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒

福岡漢堡扒 (鴻威大廈) (旺角)

📍地址:旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖
☎️ 電話:97371168

#香港美食#九龍美食 #旺角旺角美食 ##啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先#香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊 #日本菜 #韓燒 #韓國菜 #褔岡和牛漢堡扒
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852
#bearbeareat
#bearbeareat旺角 #bearbeareat旺角
2023-10-13 8 瀏覽
返工附近成日經過呢間福岡漢堡扒都好想試下,今日既Lunch一於決定係佢啦😋-落左單後店員好快送上調味盤、味噌湯、前菜同白飯,滿心期待主菜既來臨🥰-前菜:胡麻醬椰菜絲椰菜絲咬落爽脆,解膩一流,唔夠可以叫店員再加-主菜:墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中Size)一上菜嘅時候震撼左我眼球!係超大份嘅和牛漢堡扒🤤漢堡扒上有豐富嘅辣椒粒,而且鐵板上有滿滿嘅雞蛋,燒到金黃色賣相都好吸引❤️-和牛漢堡扒入口肥美,肉質鬆軟,脂香滿溢,入口即溶!而且食到好濃厚嘅油香,層次豐富-墨西哥辣椒份量都好足,鍾意食辣嘅我每一啖都有辣椒粒感覺好惹味😋-飲品:百香果特飲超大杯既百香果特飲🤣🤣飲落酸酸甜甜,感覺好清新,配合漢堡扒可以好好解膩!
前菜:胡麻醬椰菜絲

椰菜絲咬落爽脆,解膩一流,唔夠可以叫店員再加
主菜:墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中Size)

飲品:百香果特飲

最近上班都很忙,忙到連吃好東西的心情都沒有,難得可以得閒少少,一於慰勞一下自己,所以下班就跟朋友一起去到旺角的一間福岡漢堡扒店,餐廳主打的人手烹調的漢堡扒,圓圓一球的漢堡扒,看上去份量好像很少,但實際上是超飽滿的!如果覺得份量不夠吃的話,可以加錢升級份量🫣😊😋⭐️兩人套餐(Ver.2) $368我們點了一份二人套餐,分別有兩款不同口味的和牛漢堡扒,芝士蛋蒜及墨西哥辣椒🌶️口味,當然還有大大份和牛乒乒乓拌飯,以及飲品兩款,兩個人吃非常滿足😋😋⭐️芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)鐵板面上第一層是芝士蛋蒜,而上一層就是一球和牛漢堡扒,漢堡扒上還加入了芝士🧀,首先要用剷切一小塊和牛漢堡扒,然後放上去圓形的熱石上,每一邊燒3至4秒就夠啦,不然就會燒焦😋燒到外脆內軟,味道剛剛好不會太鹹,亦都不會太淡,有香濃的牛肉味😋😋😋⭐️墨西哥辣椒和牛漢堡(M)除了有芝士味道之外,還可以選擇墨西哥辣椒味,將墨西哥辣椒切碎放在和牛漢堡上,鋪到滿滿的😗喜歡吃吃辣的人不要錯過,吃着吃着辣的後勁就出來了😋非常過癮⭐️和牛乒乒乓拌飯拌飯有和牛、蛋、生菜做配料,鍾意吃辣的朋友就要加入韓式辣醬,連同配料一起拌着均勻,一碗開胃的拌飯就出來了,吃

⭐️兩人套餐(Ver.2) $368

⭐️芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)

⭐️墨西哥辣椒和牛漢堡(M)

⭐️和牛乒乒乓拌飯
拌飯有和牛、蛋、生菜做配料,鍾意吃辣的朋友就要加入韓式辣醬,連同配料一起拌着均勻,一碗開胃的拌飯就出來了,吃着有和牛的肉碎,增添口感之外,還帶有牛肉香味😋😋

⭐️烏龍茶罐裝
我個人就比較喜歡清清淡淡的烏龍茶,可以解解油膩,都係絕配之一😋

⭐️Hite啤酒 500ml +$13
吃和牛漢堡又怎能少得要一罐啤酒,加錢就可以升級要一罐啤酒🍻啤酒配燒肉冇得輸!
2023-10-12 6 瀏覽
🥩🥩🥩成日行過都聞到好香,知道佢係食石燒漢堡扒,之前去福岡旅行都有食過類似,今次黎試都可以話係止下癮先見到餐牌有幾款二人餐,仲可以加錢要配菜,淨係食漢堡扒之餘都可以有選擇👍🏻👍🏻二人套餐ver 1-超值之選($330)忌廉芝士沙律第一次食到忌廉芝士用作做沙律醬,當中亦有柚子醋落係沙律菜當中,加左少少甜甜地既蜜糖脆米,仲有埋麵包俾大家配忌廉芝士👍🏻👍🏻👍🏻一個沙律都可以睇得出好有心芝士和牛漢堡扒(中)配飯+芝士多和牛漢堡扒(中)配飯香噴噴熱焫焫,熱石好夠熱,令漢堡扒燒起上黎更香,做到碳燒既感覺👍🏻👍🏻大家按返自己食開牛肉既生熟度去調整熱石燒既時間,亦唔洗怕一大舊肉會過熱過老漢堡扒好夠份量,食完一舊又一舊,超飽飽雖然提供左燒汁,鹽,泡菜,但我覺得漢堡扒已經好夠味,唔需要再加調味已經好足夠加左芝士既,更令味道提升,漢堡扒加少少蛋真係好岩餸飯食👍🏻👍🏻👍🏻飲品方面包兩罐罐裝飲品,亦可加$18轉特飲,特飲有四款,食石燒漢堡扒熱焫焫當然要試下佢既特飲,一黎到真係好驚訝,感覺仲大杯過普通手搖飲品:金橘檸檬特飲好有檸檬味,感覺較甜,個人較喜歡西柚特飲,少少酸可以幫助消化同解渴順帶一提職員服務好好,會主
🥩🥩🥩

二人套餐ver 1-超值之選($330)
忌廉芝士沙律

芝士和牛漢堡扒(中)配飯+芝士多和牛漢堡扒(中)配飯
漢堡扒好夠份量,食完一舊又一舊,超飽飽

順帶一提職員服務好好,會主動換熱石,而且每個位都有細細既抽油煙機對住熱石同鐵板,唔會話一有大陣燒肉味,非常細心👍🏻👍🏻
2023-10-12 12 瀏覽
之前已經見有唔少人介紹過呢間福岡漢堡扒,可以自己邊食邊燒漢堡扒,咁岩去開旺角花園街經過見到,決定入去試試佢😆平日8點左右去到,餐廳已經滿坐,每個座位都設有抽煙系統,唔洗驚比油煙彈到😎📌兩人套餐 (Ver.1) $330+ 雞蛋和牛漢堡扒 (中) 🥩+ 芝士蛋和牛漢堡扒 (中)🥩+ 忌廉芝士沙律 🥗+ 飯 x2 🍚+ 罐裝飲品 x2 (+$18可以轉特飲)🥤生嘅和牛會整成一個球體,用鐵板形式上,另外會有一個熱石比客人自己燒漢堡扒,當熱石唔夠熱的話,職員會幫手換個新。中size 嘅漢堡扒份量都好多,2人餐每人仲會有一碗麵豉湯,同少少泡菜。雞蛋和牛漢堡扒面頭會灑有蔥花,漢堡扒油脂豐富,肉質鮮嫩,和牛味濃郁,食落好juicy😋 漢堡扒記得唔好燒太耐,大約3 秒就要反😉 芝士蛋和牛漢堡扒面頭會灑有2款芝士,燒完會有拉絲效果,食落多左芝士嘅咸香更加惹味🤤套餐仲有忌廉芝士沙律,當食到有少少膩嘅時候,正好食少少沙律菜可以解膩😝另外,分別加左$18轉百香果特飲同西柚特飲🍹2杯飲品大大杯,唔使驚唔夠慳住飲😆 西柚同百香果味都好出,唔會太甜,清新解膩🤩推介指數:😈😈😈😈😈(5😈為滿分)
📌兩人套餐 (Ver.1) $330
+ 雞蛋和牛漢堡扒 (中) 🥩
+ 芝士蛋和牛漢堡扒 (中)🥩
+ 忌廉芝士沙律 🥗
+ 飯 x2 🍚
+ 罐裝飲品 x2 (+$18可以轉特飲)🥤

推介指數:😈😈😈😈😈(5😈為滿分)
  • 芝士蛋和牛漢堡扒
2023-10-11 5 瀏覽
平時食石燒燒牛肉就食得多,係旺角見到間燒和牛漢堡扒就真係未試過,要試下。我地叫左個2人套餐食辣人士必叫套餐。($355)有墨西哥辣椒和牛漢堡扒、芝士蛋蒜和牛漢堡扒、和牛乒乒乓拌飯同2罐罐裝飲品。另外加錢可以轉特飲,我地就加$13轉蜂蜜柚子茶及$18轉金橘檸檬特飮。墨西哥辣椒和牛漢堡扒和牛漢堡份量十足,辣椒碎都非常多,真係鐘意食辣既朋友必試。辣椒碎雖然份量十足,但係辣度適中,唔會過辣。最值得一讚就係佢地漢堡扒肉質鮮嫩,油脂豐富。芝士蛋蒜和牛漢堡扒漢堡排大到成粒波咁份量十足,而且仲係石燒,可以一路玩一路食,同埋記得每3秒反一反,咁先唔會Overcook,影響個口感,我個人建議漢堡排放係石燒板之後輕輕壓一壓,咁樣佢既受熱就會係最平 均,味道同口感先去到最佳,做到表面脆口,內裏嫩口,最重要既係佢既芝士同蒜都增添左唔少味道,令到味道冇咁單一。金橘檸檬特飮杯野飲份量十足,同時用料充足,即時飲到尾段,味道都沒有變淡,簡直係抵飲之選!蜂蜜柚子茶柚子茶味道清新,但柚子味濃郁,最岩係食完漢堡扒後飲番杯清新既品去一去油膩感。和牛乒乒乓拌飯都係大大碗,入面有煎蛋、配菜同牛肉粒,營養配搭均衡,加上漢堡扒更加好味

我地叫左個2人套餐食辣人士必叫套餐。($355)

墨西哥辣椒和牛漢堡扒
和牛漢堡份量十足,辣椒碎都非常多,真係鐘意食辣既朋友必試。
辣椒碎雖然份量十足,但係辣度適中,唔會過辣。
最值得一讚就係佢地漢堡扒肉質鮮嫩,油脂豐富。

芝士蛋蒜和牛漢堡扒

金橘檸檬特飮

蜂蜜柚子茶

和牛乒乒乓拌飯都係大大碗,入面有煎蛋、配菜同牛肉粒,營養配搭均衡,加上漢堡扒更加好味。

福岡漢堡扒(旺角)
📍地址:旺角旺角花園街3-5號鴻禧大廈地下7號鋪
2023-10-05
2023-10-09 4 瀏覽
《福岡漢堡扒》喱間韓國過江龍由佢岩岩開黎香港話想食想食,點知去到依加先食到,已經由一間舖開到變三間舖😂🐂🐂🐂🐂🐂▪︎兩人套餐 Ver 4▪︎。菠蘿煙肉和牛漢堡扒 (中)。芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (中)。芝士泡菜豚丼飯。罐裝飲品x2↪️套餐先上了韓式大醬湯和沙律菜,過左一陣就好快上埋漢堡扒。漢堡扒好得意,成個圓形波波,自己用個迷你剷仔剷起啲肉放落舊熱石上煎熟佢,非常過隱。加上半溶芝士和半熟煎蛋幾正,想香口啲可以點蒜片版,想解解膩可以點菠蘿版。套餐跟嘅芝士泡菜豚丼飯超邪惡,上面滿滿嘅芝士,配埋香辣泡菜和爽嫩豚肉非常惹味。丼飯份量超多,可以用埋啲飯黎送漢堡扒。
《福岡漢堡扒》
🐂🐂🐂🐂🐂

▪︎兩人套餐 Ver 4▪︎
。菠蘿煙肉和牛漢堡扒 (中)
。芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (中)
。芝士泡菜豚丼飯
。罐裝飲品x2
↪️

2023-10-08 3 瀏覽
之前有試過呢間嘅尖沙咀分店🧚‍♀️ 其實佢哋喺旺角同深水埗都有分店~ 旺角分店嘅環境都一樣好乾淨!! 雖然佢哋主打石燒漢堡扒🔥 但係餐廳嘅油煙味一啲都唔重🫶🏻 有好多韓燒或者日燒燒肉餐廳都好大浸油煙味🥵 有時仲會有煙霧離漫嘅感覺💨 但係福岡漢堡扒就完全冇呢個問題👍🏻 枱面嘅抽煙機會對準石燒位置! 最鍾意嚟呢間嘅原因就係可以自己DIY👩‍🍳 原本係一整個波波嘅漢堡扒, 可以自己切成想要嘅大細~ 再放上去石上面燒🥰 有得玩又有得食🤣 而且石頭嘅熱力好夠♨️ 食到一半嘅時候, 如果石頭慢慢唔夠熱力💪🏻 店員仲會主動幫你換石🪨 所以唔使心急住食~ 今次試咗二人餐有兩份漢堡扒🥩 再有一份沙律🥗 另外再會跟兩碗白飯同飲品🍹 二人餐都係$330⚖️ 性價比都好高👍🏻 🤍芝士蛋和牛漢堡扒漢堡扒波波嘅份量都好巨型🍔 呢款上面仲放咗好多芝士🧀 每一份漢堡扒側邊都會有蛋汁圍住🥚 而蛋汁入邊仲混入左芝士🫕 令到有拉絲嘅效果真係好正☺️ 漢堡扒嘅肥瘦都好均勻🫶🏻 食落有油脂感得嚟唔會太油膩~ 記得煎嘅時候要壓扁啲, 咁就唔怕煎唔熟, 或者面頭煎燶咗啦🤣🤍忌廉芝士沙律沙律都好大份🥗 上面放咗好多忌廉芝士🪤 連埋蔬菜一齊食

🤍芝士蛋和牛漢堡扒

🤍忌廉芝士沙律
沙律都好大份🥗 上面放咗好多忌廉芝士🪤 連埋蔬菜一齊食真係好夾!! 而且沙律菜好爽脆🥹 食漢堡扒嘅時候沙律真係完美配搭🥰 可以解膩, 減低負擔感~
2023-09-26
  • 芝士蛋和牛漢堡扒