餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (V City)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (V City)
資訊:

2024-02-09 320 瀏覽
牛角係間中都會幫襯嘅餐廳,因為紫菜飯真係好好味😂😂難得早前攞到旅遊發展局送出嘅餐飲券,變相打左個折畀我食返一餐,因為近情人節,見有個套餐都幾抵食,就一於揀佢啦2人套餐$698再加一有牛肉、雞肉、豬頸肉,仲有牛肋條肉類都保持平常嘅質素,但牛肋條其中一條好韌,唔知係有筋抑或係咩原因,我都唔係好識,總之咬唔開😂😂冷盤有蟹籽蟹柳青瓜沙律,同埋紫菜豆腐(豆腐忘記影相)兩款食物味道不錯,係個沙律砌成心形有少少搞笑,可能我唔識浪漫啦😅😅蟹膏好濃味,送飯一流,店員教我燒三至4分鐘,到個蛋黃開始有少少變色就可以了跟餐有呢一杯士多啤梨特飲,如果鍾意飲酒的話,可以加錢飲返杯最後有雪糕做結尾,甜入心❣️❣️

2人套餐$698再加一
有牛肉、雞肉、豬頸肉,仲有牛肋條
跟餐有呢一杯士多啤梨特飲,如果鍾意飲酒的話,可以加錢飲返杯
最後有雪糕做結尾,甜入心❣️❣️
2024-02-05
2023-11-28 480 瀏覽
又去牛角燒肉啦,真係次次去都仲咁好食😋❤️蔥燒牛舌煙靭又好味,好香口❤️燒多春魚每次必點👍🏻但係真係好易黐底😆❤️辣味雞翼香口肉嫩,辣味岩岩好❤️和牛燒入口即溶,溜脂好好味🤤❤️牛油金菇好爽口,配牛油好好味❤️生菜拼盆每次都一定會必點,好爽口,好fresh❤️牛角飯滿滿嘅紫菜配埋個汁,送燒肉一流👍🏻值得一提,由門口帶位個小姐開始,到入位,全程每位員工服務都好好,非常有善有禮物, 一定會再食😋👍🏻
又去牛角燒肉啦,真係次次去都仲咁好食😋

❤️蔥燒牛舌
煙靭又好味,好香口

❤️燒多春魚
每次必點👍🏻但係真係好易黐底😆

❤️辣味雞翼
香口肉嫩,辣味岩岩好

❤️和牛燒
入口即溶,溜脂好好味🤤

❤️牛油金菇
好爽口,配牛油好好味

❤️生菜拼盆
每次都一定會必點,好爽口,好fresh

❤️牛角飯
滿滿嘅紫菜配埋個汁,送燒肉一流👍🏻

2023-07-13 888 瀏覽
今日去朋友家玩,玩完落樓下搵野食,見到牛角推出的了匯豐優惠套餐,於是入去試試,經理推薦表示同示叫匯豐套餐可以成為牛角會員,於是我們便要了兩個餐,當然燒烤咁熱,一定要叫啤酒飲。睇個餐牌原來都好多野食,先來個新鮮蕃茄芝士,味道不錯,不過跟住再出個凱撒沙律,感覺好像有少少相同都是沙律,之後就上燒食盛合,有雞有豬又有牛,不同部位夾埋都有12件肉,份量適中,之後再來是野菜和海鮮,海鮮有兩隻蝦和一隻帆立貝,都非常新鮮,菜有雞髀菇、粟米和菠蘿。要講下那些粟米非常鮮甜。以為夠晒啦,原來未完,經理過來問我們要咩飯,佢話有玉子飯、牛角飯和珍珠飯。我們選了玉子飯吃。食完非常滿足,配埋啤酒一絕。一個不錯套餐,全日都有得供應。

食完非常滿足,配埋啤酒一絕。一個不錯套餐,全日都有得供應。
2023-02-19 1243 瀏覽
好耐無食牛角 原來已經唔再係iPad落單 變咗係用QR code另一個開心大發現就係香蔥溫泉玉子飯 終於都有得㩒走葱😂特選六品燒肉盛合 $169(Weekend Lunch Menu)前菜 +昆布湯 + 燒肉 + 小食 + 飯前菜就正正常常啦~燒肉:牛舌、肩脊肉、牛肋肉、豬頸肉、豚肉燒、雞腿肉一貫牛角燒肉質素 無乜特別對得住價錢 又未去到好好食咁小食:鹽味牛油帶子 (3粒)依家個set仲有小食揀 都幾開心可以食多幾款質素就…都係正正常常啦~飯:香蔥溫泉玉子飯牛角飯always da best~~有得走葱真係perfect池辛奇熊本豚角燒 (半份) +$29aka 泡菜豬肉 泡菜嘅味道唔錯 同豬肉幾夾牛角雪糕 +$12雲呢拿雪糕 + 黃豆粉 係好食嘅配搭

另一個開心大發現
就係香蔥溫泉玉子飯 終於都有得㩒走葱😂

前菜 +昆布湯 + 燒肉 + 小食 + 飯
前菜就正正常常啦~

燒肉:
牛舌、肩脊肉、牛肋肉、豬頸肉、豚肉燒、雞腿肉
一貫牛角燒肉質素 無乜特別
對得住價錢 又未去到好好食咁

小食:
鹽味牛油帶子 (3粒)
依家個set仲有小食揀 都幾開心
可以食多幾款
質素就…都係正正常常啦~
飯:香蔥溫泉玉子飯

辛奇熊本豚角燒 (半份) +$29
aka 泡菜豬肉 泡菜嘅味道唔錯 同豬肉幾夾
牛角雪糕 +$12
雲呢拿雪糕 + 黃豆粉 係好食嘅配搭
2023-01-28
下午茶
2022-12-16 953 瀏覽
雖然依家啲燒肉舖開到成行成市,但喺我心目中,牛角既地位係無法被取代的。我既朋友成日都話:牛角既碳香味同牛角飯都係唯一無二🤣今次食呢間就唔係buffet/放題,質素無疑比較好少少(不過我覺得buffet/放題都好食)。我哋揀左佢嘅匯豐優惠set,埋單人均4百零。.有5款牛,啲牛就一如既往燒完好香,厚度適中,咬落去又有juicy既牛汁🤤.另外仲有沙律同埋可以燒既蔬菜拼盤,都唔錯,當然唔少得最classic 既牛角飯。. 最後想介紹下佢既蟹膏,好重海鮮味又幾大份,我自己覺得幾好食,但同行既屋企人話好腥,所以未必人人接受到🫢但我覺得都值得一試

2022-12-10 771 瀏覽
平時諗唔到食咩就會去食牛角,用金會員有得優先排隊,又有85折!牛角既質素相對以前係有少少下降,不過相對穩定,而且平日午餐可以任食牛角飯,澱粉質之鬼大好き💕一如以往,我地都係叫燒肉定食中間價位既餐,兩個人分別添左一碗牛角飯,分量剛剛好,配埋薑味汽水。屯門市廣場果間牛角係放題黎,之前都食過幾次,但係如果唔大食既朋友仔,建議揀返定食其實都好夠飽,因為我地覺得放題既牛肉始終都係無定食果啲咁靚🤣🤣最後要讚下Vcity呢間牛角既男經理,好nice好搞笑,次次埋單都會搞個gag 🤣🤣🤣

2022-11-12 631 瀏覽
可能近日vcity 開左燒肉Like, 星期五晚黎食牛角竟然唔駛點等位!一入座,點了最新的蜜糖辛辣雞、牛油金菇、牛油帶子、牛角飯及燒肉拼盤。燒肉拼盤的牛舌及隔離個四舊肉係好韌亦好乾,好失望,成盤肉都無咩記憶點。拼盤不推介反而蜜糖辛辣雞,配上蜜糖及炸蒜片,反而係全晚最好食既肉,值得推介。牛角飯及鹽醬保持一貫水準。最後我地叫左兩杯凍飲,我朋友點左飲管,我無點,想要返,先知原來依家要飲管,杯野飲會貴十蚊,支持環保,都係唔好要飲管!

牛角飯及鹽醬保持一貫水準。

2022-11-11
2022-09-26 672 瀏覽
牛角嘅燒肉放題真係好正😋食燒肉配牛角飯真係一流😋👍🏻👍🏻👍🏻而且雪糕種類都多~小食黎講好鐘意炸年糕,煙煙韌韌好有咬口🥰中間仲有芝士餡,食完一嚿仲會再想食😆
2022-08-19 715 瀏覽
牛角真係最抵食嘅燒肉之選🐮做會員 有9折優惠 即係免咗加一仲有啲coupon可以用 有時減$100 有時減$50牛角飯真係必食 配燒肉真係一流😋Vcity呢間係單點黎 唔係放題單點黎講 叫燒肉六品盛合係最抵食👍🏻
牛角真係最抵食嘅燒肉之選🐮

單點黎講 叫燒肉六品盛合係最抵食👍🏻
2022-08-15
  • 牛角飯
2022-08-17 550 瀏覽
前幾日同屋企人一齊食牛角,好耐已經冇食,牛嘅品質一直都在線高quality!!!嗰日叫咗個4人餐,完全夠食,4個人都滿載而歸😜最令我驚喜係燒鱈魚片,輕輕烘佢一陣就脆卜卜,好似食緊薯片咁😋首先最好食個人認為係牛舌,加小小檸檬汁,完全唔硬,食到最尾想額外再加多一碟👍🏻👍🏻嚟到牛角點可以唔食牛角飯,係牛角飯再加一塊牛肉,然後再喺上面加少少牛角鹽醬,係超級超級好食😭。聽講牛角鹽醬係為香港人口味特調而成,出面係冇得買㗎🥺但記得加少少好啦,太多真係會好鹹🤭好特別值得一提係雜菜盤上,粟米出乎意料地甜!!!!yum yum🤭🤭🤭所有肉油脂分佈全部都好靚,完全食唔停口!!!又想再食啦😩最後因為想食甜品,額外單叫咗個雪糕銅鑼燒,叫職員換咗個烤架,喺上面烘一烘,雪糕溶擁地嘅情況就可以食得!呢個係第一次係牛角試,雪糕可以揀雲呢拿味或者抹茶,今次就揀咗抹茶味,全家都覺得好好食😝👍🏻

嗰日叫咗個4人餐,完全夠食,4個人都滿載而歸😜

所有肉油脂分佈全部都好靚,完全食唔停口!!!又想再食啦😩

2022-06-23 771 瀏覽
買了半價卷帶埋家人每人點一個lunch set ,有前菜、湯、燒肉及牛角飯加飲品。我哋特登簡有雞肉豬肉既餐,仲有一個有牛肉的餐。雞肉口感滑,牛肉肉質好靚,油脂分佈均衡😋烤肉點埋醬汁,冇得彈。牛角飯係牛角的招牌菜,冇得輸另外叫左好多碟雞泡魚乾,超級正假日黎講價錢唔算貴,午市套餐真係抵食!!

我哋特登簡有雞肉豬肉既餐,仲有一個有牛肉的餐。
牛角飯係牛角的招牌菜,冇得輸

另外叫左好多碟雞泡魚乾,超級正

假日黎講價錢唔算貴,午市套餐真係抵食!!
2022-04-09 1226 瀏覽
好耐無食過燒肉肉weekend lunch menu嗌咗2個set happy share每個set都有一個牛角飯牛角極上四品燒肉盛合 $189(安格斯極黑和牛牛板腱, 上級牛肋肉, 美國上級牛頸脊, 網燒一口牛)特選牛五品燒肉盛合 $159(厚燒牛舌, 牛肋肉, 肩脊肉, 牛舌, 牛胸腩)2個人share就可以有好多款牛牛牛角飯真係食極都唔厭仲會有一款小食鹽味牛油帶子(3粒)、牛油本菇都係啲除咗肉之外 用嚟咬吓嘅東東🫡牛角雪糕(雲尼拿) +$12食完燒肉食雪糕 perfect池埋單每人$200左右
好耐無食過燒肉肉
weekend lunch menu
嗌咗2個set happy share

每個set都有一個牛角飯

牛角極上四品燒肉盛合 $189

特選牛五品燒肉盛合 $159
(厚燒牛舌, 牛肋肉, 肩脊肉, 牛舌, 牛胸腩)
2個人share就可以有好多款牛牛

食完燒肉食雪糕 perfect池
埋單每人$200左右
2022-04-02
2022-02-13 747 瀏覽
之前和朋友吃牛角buffet,回家與父母分享,他們好像都很想試試,但母親食量不大,如果任食好像不太化算,最後決定來單點的牛角餐廳😆年初四下午兩點到達,以為不是紅日不用等位,怎料都等了接近40分鐘🥲入座雖然不是任食但也有限時(但忘記了是90/120分鐘🥲但單點來說時間很足夠的~)午市定食全部都跟田園沙律﹑昆布湯和飲品🍹我們一行三人點了以下:· 燒肉定食(牛舌4片&雞腿肉4片)這是自由組合的套餐,價錢會按你選的食材變動👍🏼自由度頗大~套餐跟的是白飯,如果要牛角飯等就要額外加錢。另外叫了兩份牛角極上四品燒肉盛合套餐,這個套餐牛角飯是免費無限追加,而另一份我們加$11跟了香蔥溫泉玉子飯,同樣是免費無限追加的,非常適合飯桶😂美國SRF安格斯和牛牛板腱,上桌是有兩片的(圖中是已吃了一片🤣),略嫌搭配的蘿蔔蓉柚子醋偏鹹一點,而且牛肉偏薄,滿足不了愛啖啖肉的爸爸🥲另外也單點了王樣!腹胸肉(蒜香味噌醬) ($95)及香蔥牛舌(6片) ($79),兩樣都是每次必點的🥰套餐加$12便可以獲得牛角雪糕-抺茶味一客,抹茶味香濃,與黃豆粉和黑糖漿配合得十分合宜😍😍份量亦不少呢~最後三人吃得飽飽也不過$800,如果
燒肉定食

· 燒肉定食(牛舌4片&雞腿肉4片)
牛角極上四品燒肉盛合

美國SRF安格斯和牛牛板腱

牛角雪糕

最後三人吃得飽飽也不過$800,如果家人中有食量不大的,建議單點比較實惠呢😎

🅣🅘🅟🅢 如果叫凍飲一般都要加$2,但走飲管可以減返$2,支持環保嘅話凍飲就唔洗加錢了👍🏼
2022-02-04
$264.7 (下午茶)
燒肉定食
牛角極上四品燒肉盛合
  • 牛角飯
2022-01-27 789 瀏覽
日式燒肉連鎖店「牛角」除咗放題外,午餐都好抵食今日嚟到屯門VCITY店,午後嘅時間唔駛等位,三點後燒肉定食仲有75折牛角豚·雞燒肉盛合全六種🐖🐓豚五花、豚梅肉、豬頸肉、雞爽肉、雞腿肉&雞翼特選牛燒肉盛合全五種🐂牛舌薄切+厚切、牛胸腩、牛肋肉&肩脊肉Order咗兩款燒肉定食,定食套餐有前菜+昆布湯+牛角飯&飲品,另$12追加牛角雪糕是日前菜蕃茄、青瓜片&粟米粒沙律開胃,溫熱昆布湯清淡能解膩,午餐定食能吃到多種部位,肉質不過不失,推薦雞爽肉、即雞頸部位&厚切牛舌,重頭戲牛角飯每次必食兩碗舖滿了海苔嘅米飯加上特製蒜蓉冇得輸,牛角雪糕也是我的至愛Vanilla 雪糕淋了香甜黑糖蜜,再灑上黃豆粉,非常夾嘅配搭後記:整體滿意,午市定食非常抵食,服務質素亦有所提升,讚
日式燒肉連鎖店「牛角」除咗放題外,
午餐都好抵食

今日嚟到屯門VCITY店,
午後嘅時間唔駛等位,
三點後燒肉定食仲有75折

牛角飯
牛角豚·雞燒肉盛合

牛角豚·雞燒肉盛合

全六種🐖🐓豚五花、豚梅肉、豬頸肉、雞爽肉、雞腿肉&雞翼
特選牛燒肉盛合

特選牛燒肉盛合

全五種🐂牛舌薄切+厚切、牛胸腩、牛肋肉&肩脊肉
牛角雪糕

Order咗兩款燒肉定食,
定食套餐有前菜+昆布湯+牛角飯&飲品,
另$12追加牛角雪糕

是日前菜蕃茄、青瓜片&粟米粒沙律開胃,
溫熱昆布湯清淡能解膩,
午餐定食能吃到多種部位,
肉質不過不失,
推薦雞爽肉、即雞頸部位&厚切牛舌,
重頭戲牛角飯每次必食兩碗

舖滿了海苔嘅米飯加上特製蒜蓉冇得輸,
牛角雪糕也是我的至愛

Vanilla 雪糕淋了香甜黑糖蜜,再灑上黃豆粉,
非常夾嘅配搭

後記:
整體滿意,
午市定食非常抵食,
服務質素亦有所提升,讚

牛角飯
2021-11-11 894 瀏覽
牛角質素穩定就唔洗多講,但係8號風球下嘅牛角質素又係點呢?!即刻同大家講下。🔹今次食嘅係lv2, 咁就平啲,但都可以食下牛肉過下牛肉癮,最重要係有牛舌,燒好即刻放入口,夠哂牛香味同彈牙,一流!🔹豬肉就係日本豬,以平價plan 黎講,我其實係食豬為主,因為再食貴啲嘅plan, 就會主攻牛肉同海鮮!豬肉絕不失色,可能因為佢係日本豬嘅關係,食落唔會好油膩,而且豬肉味都幾出👍🏾🔹仲有其他好似多春魚,泡菜,牛角飯,同埋雞肉,都係保持水準。雖然大家可能會話,都係雪藏野姐,有咩水準分別啊?但係其實佢哋係解凍溶雪方面,同埋跟單上菜嘅數量同食物質素都冇因為打風而下降質素,值得一讚!㊙️Lv.2 黎講,必食日本豚肉片同牛舌

㊙️Lv.2 黎講,必食日本豚肉片同牛舌