2022-05-24 981 瀏覽
Mr steak 嘅半自助晚餐好抵食,只係人均二百零蚊,有多款主菜可供選擇,同時又可以享受食自助餐每樣食少少嘅樂趣😆性價比好高!晚市套餐包括有自助沙律•精選餐湯•甜品吧•特選飲品,非常之豐富!自助區可以選擇嘅款式都好多,有各款沙律、火腿、甜品🍮個人最鍾意佢個薯仔忌廉湯同埋南瓜沙律🥗另一款選擇左龍蝦生蠔•半自助晚餐,包含生蠔海鮮拼盤•主菜•甜品吧•特選飲品,一樣都係咁吸引!海鮮拼盤有生蠔2只、紐西蘭鑽石蜆、海蝦、翡翠青口,高級感滿滿,生蠔夠新鮮唔會腥~作為頭盤來講滿分!主菜秘制醬烤英國豬肋排$238主菜我就選擇豬肋排,份量好多!啖啖肉啊~燒烤醬醬酸酸甜甜好入味,肉質又唔會太乾。配菜仲有雜菜同埋薯蓉添!法式芝士焗龍蝦配龍蝦汁意大利飯$298龍蝦半隻都幾大隻,上面鋪滿芝士,肉質爽口。意大利飯軟硬適中,醬汁係濃郁嘅龍蝦汁🦞飯後再去甜品吧每款拎一件😛除咗有各款蛋糕、水果之外,仲有豆腐花添啊~

海鮮拼盤

主菜

秘制醬烤英國豬肋排$238

法式芝士焗龍蝦配龍蝦汁意大利飯$298

2022-05-12 970 瀏覽
Semi-Buffet LunchMain: Australian Rib Eye $208齋睇個賣相同人地唔同😮‍💨無網紋🤔叫咗5成 係岩岩好的~牛扒有肉味,唔會韌,有水準~自助bar就可能太晏所以無咩食物剩🫠同埋有少少一片狼藉咁..😂不過有食到嘅甜品都唔錯~下次早啲去食試多幾款先!!😋😋
Australian Rib Eye
Semi-Buffet Lunch
Main: Australian Rib Eye $208

齋睇個賣相同人地唔同😮‍💨無網紋🤔
叫咗5成 係岩岩好的~
牛扒有肉味,唔會韌,有水準~

自助bar就可能太晏所以無咩食物剩🫠
同埋有少少一片狼藉咁..😂
不過有食到嘅甜品都唔錯~
下次早啲去食試多幾款先!!😋😋
Australian Rib Eye
  • 肉眼扒
2022-05-07 758 瀏覽
超高質半自助吧,星期五晚當然要吃好啲放鬆下🥳呢間專業扒房,更加有半自助吧供應,由餐湯,沙律,再到甜品,包保可以滿足大胃嘅你💕佢哋嘅主食都非常高質,性價比高!主廚精選烤肉盤,豬牛羊雞4款肉類都齊曬🥩安格斯牛扒,羊鞍扒,燒雞,香草腸🌿我最鍾意一定係羊扒,煎得非常之鮮嫩,而且好入味👍🏻澳洲John Dee 穀飼安格斯肉眼,我哋更加咗$20配埋香煎鴨肝,🦆鴨肝第一次試都覺得好香,🐮肉眼好大件,非常抵食!

佢哋嘅主食都非常高質,性價比高!

2022-05-03 674 瀏覽
今日同好姊妹行葵芳,行到甘上下就入去mr. Steak 度食晚飯啦,真系行到好攰。。我地同行4人都系第一次食mr. Steak... 點解會入去食?因為有位🤣🤣🤣我地入座時間大概系6點半, 好幸運地有一張窗口枱俾我地遇上我地選左半自助晚餐,salad(不錯的,款式算多), dessert(一般般吧), soup (我沒有試)就自己出去拎,頭盤同主菜有人會招呼我地我同朋友order 既主菜都系龍蝦配西冷扒, 頭盤有海鮮拼盤,仲有一杯餐酒。餐廳所有食物質素都幾好,但加埋我地坐到window seat, 我就覺得依餐飯系perfect最重要都系可以同d姊妹們暢所欲言

我地入座時間大概系6點半, 好幸運地有一張窗口枱俾我地遇上

最重要都系可以同d姊妹們暢所欲言
  • 自助沙律
  • 肉眼扒
2022-04-14 1321 瀏覽
講到Mr. Steak,相信大家都唔陌生。而Mr. Steak 定期都會更換Menu,以求俾大家一啲新鮮嘅感覺。咁今次我哋就係中午嘅時候過去,咁佢會有lunch set同埋semi-buffet可以揀。由於semi-buffet都係幾抵食, 將會有埋餐湯,沙律,同埋甜品同埋野飲,所以我地都會是不是去食下而且佢哋嘅Menu都會經常改動有新鮮感!有羅宋湯,同埋仲有啲法式麵包配牛油,另外沙律都有好多種,除咗傳統嘅之外,仲有薯仔沙律,蕃茄同埋粟米作配料。男仔一定會食得飽。🙋🏻‍♀️咁價錢有得半自助好吸引,我大食但無咩唔食,所以去食半自助咩都食少少就可以係個餐食到好多唔同既野推薦佢地既馬鈴薯沙律🥰️🙋🏻‍♂️我就好大食,成日都驚食唔飽,飽半自助就唔洗驚,佢哋主菜都幾好食㗎,半自助嘅嘢就比較好普通啊但係款類都幾啱食—-—-—-—-—-—-—-—-——-—-—-—🍽煙三文魚長通粉💰118長通粉比較creamy既source,味道比較清淡同奶味,同煙三文魚一齊食唔會太咸,反而越食就越好味,煙三文魚嘅份量都比較多,本來都諗住去食少少就算啦因為食咗出邊啲嘢都好飽,但食到最後都差唔多食晒!🍽豬扒(唔記得咩名)💰

推薦佢地既馬鈴薯沙律🥰

—-—-—-—-—-—-—-—-——-—-—-—

🍽煙三文魚長通粉💰118

🍽豬扒(唔記得咩名)💰138

個豬扒同我想像中有啲唔同,我原本以為係煎豬扒,咁嚟到嘅時候呢就見到其實係吉列豬扒,份量都好大塊,睇張相就見到其實有隻碟咁大,外層煎香,但係內層亦都唔會太乾,配上薯蓉同埋檸檬汁,就十分開胃。

味道-3.5/5
CP值-4/5
回頭率-4/5
人均💰130
推薦指數👍👍👍👍
2022-01-10 1421 瀏覽
上星期開完會之後,一班同事去了牛扒先生食午餐,餐廳是以半自助餐型式,餐湯,沙律,甜品都可以到自助 Bar 任取。今日餐湯是南瓜湯,湯味道鮮甜,而且有少許南瓜蓉增加口感,不錯。沙律有很多款式,凱撒沙律,南瓜沙律,泰式沙律等等,每款都吃了少許,很新鮮。主菜点了澳洲肉眼扒,廚師掌握得非常好,5成熟,剛剛好能保持肉汁及肉的鮮味,非常可口。另外羅樂蕃茄焗紐西蘭魚柳,魚柳很鮮嫩滑口,味道清甜。還有甜品,有喜歡的布朗蛋糕,朱古力慕絲蛋糕,朱古力味香濃,細細件剛剛好。

另外羅樂蕃茄焗紐西蘭魚柳,魚柳很鮮嫩滑口,味道清甜。

2021-12-30 916 瀏覽
同家人慶祝節日,大家要食既野都有點唔同,食自助餐晚餐咁無六百都唔洗諗,食半自助就最好,多野食得黎又唔洗一半價錢。依家佢都有個海鮮🦞套餐,就係一杯紅白酒或果汁,之後有個海鮮拼盤有生蠔青口蝦,之後外面沙律前菜任食主菜係一隻龍蝦有羔加上牛扒,之前仲有另一個餐飲,仲有餐湯都係任飲。到最後甜品又係任食,一共🍽298👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻都幾好食,無論係龍蝦牛扒定前菜,選擇又多,唔怕多人去有人唔岩食🥳🥳🥳🥳

到最後甜品又係任食,一共🍽298👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2021-12-24 1009 瀏覽
好耐無食自助餐中午經過mr steak 見佢餐牌幾吸引 就行左入去試semi buffet steak lunch 環境望落幾精緻 有擺心機落去半自助餐只是多左沙律,生果 俾客人自己去拎沙律、頭盤、湯、餐包種類就唔算多 但今日都飽 所以拎左少少沙律就算Mr steak 出名食牛扒  當然叫佢塊牛扒試下點左塊ribeye 5五熟d網紋燒得好好 外觀已經嬴曬 叫5成熟都唔會過熟切開中間都仲係紅色 牛味都算幾濃
好耐無食自助餐
中午經過mr steak 見佢餐牌幾吸引 就行左入去試
semi buffet steak lunch
環境望落幾精緻 有擺心機落去

自助餐只是多左沙律,生果 俾客人自己去拎
沙律、頭盤、湯、餐包
種類就唔算多 但今日都飽 所以拎左少少沙律就算

Mr steak 出名食牛扒  當然叫佢塊牛扒試下
點左塊ribeye 5五熟
d網紋燒得好好 外觀已經嬴曬 叫5成熟都唔會過熟
切開中間都仲係紅色 牛味都算幾濃
2021-12-21
2021-12-10 4834 瀏覽
身為勞蘇fans🥰,見新都會廣場近排有展覽就特登黎同熊熊🐻影相,順便食晚餐,估唔到呢間牛扒先生又幾唔錯喎。餐廳環境優雅,仲有好多聖誕裝飾🎄,好啱一家大細嚟家庭聚會或者親朋戚友慶祝節日。😛我同朋友兩個人揀左餐廳新推出既*超值半自助晚餐套餐($298)*,套餐內容十分豐富:*餐前飲品*有白酒,紅酒🍷選擇,配海鮮冷盤真係唔錯,未滿18歲既都有果汁可供選擇。😆*海鮮拼盤*有生蠔🦪、青口、蜆肉、海蝦🦐。海鮮有鮮味,生蠔青口無沙而且都好衞生食完無肚痛,凍蝦仲好甜好厚肉。😇*自助餐湯*熱辣辣忌廉湯鍾意飲幾多就幾多,而且無限Scone,最岩冬天暖胃。🤓*自助沙律🥗/甜品🍰buffet*真係唔好睇少呢個價錢既buffet,除左一般沙律薯仔款,仲有好多其他類型既冷盤,例如凍八爪魚🐙, 芝士腸仔,雞肉火腿,螺絲粉,日式凍豆腐等等。而甜品一啲都唔馬虎,除左蛋糕,啫喱呢啲基本嘢,仲可以食到麵包布甸, 自製豆腐花等等。太多款式未能盡錄,大家可以發掘下。😛*主菜**法式芝士焗龍蝦🦞配龍蝦汁意大利飯*龍蝦半隻真係好大隻厚肉,配埋大大份既意大利飯,唔會煮到好爛,撈埋龍蝦上面既芝士,好好味。😍*法式芝士焗龍蝦🦞配英國豬柳

*餐前飲品*

*海鮮拼盤*

*自助餐湯*

*自助沙律🥗/甜品🍰buffet*

*主菜*
*法式芝士焗龍蝦🦞配龍蝦汁意大利飯*

*法式芝士焗龍蝦🦞配英國豬柳扒*
同樣有大隻龍蝦,而豬扒好軟滑一D都唔韌👍🏻。最驚豔到我既係南瓜薯蓉,入口甜甜地又有薯仔香味,而且好滑口。😎

*餐後飲品*
唔好以為飲左酒就無餐茶,飯後冷熱餐茶餐廳都好周到咁準備,食飽飯可以慢慢嘆杯茶坐底傾下計。😊
2021-11-21 1756 瀏覽
好耐存食過自助餐,夜晚過黎葵芳行街,經過mr steak 餐廳,餐廳地方大,座位都幾多,唔使點樣等位。餐廳有提供半自助晚餐或者晚餐,今次揀左半自助晚餐,半自助餐只是多了一些沙律,甜品,生果,唔算話太特別,晚餐嘅餐湯都係喺半自助吧度攞。火腿、沙律、前菜都正常,但款式種類唔係咁足夠。沙律冷盤都係嗰幾款,唔算太受歡迎。餐湯係南瓜湯,甜品最推薦去豆腐花同麵包布甸,唔會太甜,幾好食。主菜要咗豬肋骨同埋蕃茄雞配法包。豬肋骨整得幾出色,燒烤醬嘅味道幾入味,肉唔會太硬太乾身。但蕃茄雞就麻麻,食唔列蕃茄味,同個麵包唔太配合,寧願揀佢出邊甜品啲黑森林蛋糕食好過。整體味道唔算太出色但可以一試
聖誕節嚟喇🎄!2口子唔想外出食昂貴嘅聖誕自助餐?可以試下 🌟Mr. Steak 2人外賣自選套餐🌟好多選擇好豐富......是日精選餐湯 🥣自選 熱盤套餐 🥘自選4款 頭盤 🥗自選4款 甜品 🍰我揀左 Set D $298餐湯係磨菇黑松露忌廉湯菇味夠曬香濃,仲好幼滑🥘 熱盤有3款🔸️意式肉丸幼滑薯蓉🔸️英國煙肉野菌卡邦拿扁意大利麵🔸️美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽款款都夠入味,🍴意式肉丸有蕃茄蓉,芝士伴埋幼滑薯蓉,小朋友最鐘意食。🍴卡邦拿扁意大利麵,我最欣賞煙肉加卡邦拿汁嘅味道,煙肉夠香,醬汁好creamy。🍴西冷牛扒熟度剛剛好,夠腍身,點埋油漬蒜籽醬汁,夠惹味!🥗頭盤有4款香燒雞肉意大利麵沙律蜜桃煙鴨胸沙律燒野菌配半乾蕃茄沙律地中海八爪魚仔沙律足夠2人份量,仲可以1次試曬4款沙律。款款都咁滋味,下次要即刻試埋其他款式!🍰 甜品有4款布朗尼綠茶瑞士卷桂花糕朱古力撻甜品細細件,一啖一口款款都咁有水準滿足曬甜品控嘅慾望🤩咁豐富嘅2人餐只係2百幾蚊出街食1個人都唔止啊!仲要係CP值高,夠曬好味~

聖誕節嚟喇🎄!

2口子唔想外出食昂貴嘅聖誕自助餐
可以試下
🌟Mr. Steak 2人外賣自選套餐🌟
好多選擇好豐富......

是日精選餐湯 🥣
自選 熱盤套餐 🥘
自選4款 頭盤 🥗
自選4款 甜品 🍰

我揀左 Set D $298
餐湯係磨菇黑松露忌廉湯
菇味夠曬香濃,仲好幼滑

🥘 熱盤有3款

布朗尼
綠茶瑞士卷
桂花糕
朱古力撻

甜品細細件,一啖一口
款款都咁有水準
滿足曬甜品控嘅慾望

🤩咁豐富嘅2人餐只係2百幾蚊
出街食1個人都唔止啊!
仲要係CP值高,夠曬好味~
外賣自取
2021-10-23 1573 瀏覽
好耐冇食過 Mr.Steak 夜晚買完嘢去葵芳分店食, 餐廳算大, 座位都幾多, 星期六, 六點前入座唔使等位。 餐廳又半自助晚餐或者晚餐選擇, 就算同枱都可以分開叫晚餐或者半自助晚餐, 半自助餐只是多了一些沙律, 甜品, 生果 , 晚餐嘅餐湯都係喺半自助吧度攞, 都係任飲食dinner嘅晚餐有沙律🥬🌽🥒做前菜或者可以揀肉丸配薯蓉主菜我哋揀咗香蒜蜜糖英國豬柳, 西冷扒, 龍蝦意大利飯, 烤雞意大利麵, 我最鍾意個龍蝦配意大利飯, 龍蝦夠大隻, 夠睇頭, 打卡正 其他都不過不失, 餐配埋甜品之一件再加杯嘢飲。。服務態度算ok, 食餐飯最怕畀人趕, 唔趕你走已經好好

食dinner嘅晚餐有沙律🥬🌽🥒做前菜或者可以揀肉丸配薯蓉

其他都不過不失, 餐配埋甜品之一件再加杯嘢飲。。

服務態度算ok, 食餐飯最怕畀人趕, 唔趕你走已經好好

放假想食好多好多野滿足下個胃,但又唔想食咁貴,呢間Mr.Steak就啱晒!只需要比set dinner嘅價錢就可以任食Salad bar、Scone、小食同埋甜品🍮!種類有成差唔多20款!真係淨係食呢個已經飽🤩甜品有麵包布丁🍮同抹茶芝士蛋糕🍵,都唔錯架!Main Course方面,我地嗌左個澳洲肉眼扒配煎鴨乾($338)同埋烤豬手($288)。烤鴨乾好濃郁嘅鴨so味,外面煎得脆脆,而肉眼扒油脂豐富🥩,烤豬手亦係好出色,外皮超脆,裡面肉嫩。
甜品有麵包布丁🍮同抹茶芝士蛋糕🍵,都唔錯架!
2021-10-04 918 瀏覽
為左睇貓貓而過來新都會食飯, 晚飯時間,因為太多啦排隊啦, 咁就試下呢間啦, 因為之前有朋友講過都幾好食。出面既貓貓裝飾之後講返個晚餐先, 叫左兩個set 餐, 因為見到自助餐唔吸引有個沙律做前菜, 個沙律係唔錯既~之後到個主菜啦~ 叫左份西冷扒,七成熟,呢個扒不過不失,唔可以有期望。之後到個肉眼扒啦~ 叫左五成熟, 但感覺似三成 全部都係血水流出來。 呢個係難食到個芝士蛋糕啦, 呢個係普通野,冇咩特別。總結: 兩位$600 左右, 無預期中咁好食,有d 失望, 好在商場有免費泊車,服務態度麻麻地, 唔會再去。

出面既貓貓裝飾

有個沙律做前菜, 個沙律係唔錯既~

之後到個肉眼扒啦~ 叫左五成熟, 但感覺似三成
全部都係血水流出來。 呢個係難食

到個芝士蛋糕啦, 呢個係普通野,冇咩特別。

2021-10-03 848 瀏覽
疫情之後,由於有啲淆底,少咗去酒店食buffet但又好掛住嗰種感覺,於是就去扒房食個semi buffet每一個Lunch set都有跟埋自助沙律、甜品吧+廚師精選餐湯咁抵食,最貴係西冷/肉眼扒餐,都只係兩舊水多啲啲,平之餘,肉質好嫩,非常juicy,仲有一大舊薯蓉同菜類,高質又溫和牛小扒都好唔錯,切落係超靚嘅粉紅色,筋肉比例恰當雞肉外皮脆肉質滑,海蝦頭爆漿,蝦肉甜美,仲有豬肉腸超香肉味同香草味以往見到沙律自助吧,覺得唔太吸引,諗住只有生菜同醬料但呢個餐顛覆大胃對沙律吧嘅印象,原來沙律可以有好多選擇,同肉類亦有好好嘅配搭,其中雜菌沙律簡直令人心心眼湯同麵包都係自助今次嘅湯係忌廉湯,熱辣辣又湯香撲鼻麵包亦有幾香嘅香草調味,浸湯食好適合食完唔好忘記有甜品吧,大胃建議一開始要食咗麵包布甸先,好快會冇貨其他甜品都好高質,唔會死甜,值得encore
疫情之後,由於有啲淆底,少咗去酒店食buffet

但又好掛住嗰種感覺,於是就去扒房食個semi buffet

西冷扒

牛小扒都好唔錯,切落係超靚嘅粉紅色,筋肉比例恰當

烤小牛扒、海蝦、豬肉腸、香草烤雞

以往見到沙律自助吧,覺得唔太吸引,諗住只有生菜同醬料

湯同麵包都係自助

今次嘅湯係忌廉湯,熱辣辣又湯香撲鼻

麵包亦有幾香嘅香草調味,浸湯食好適合

其他甜品都好高質,唔會死甜,值得encore
2021-10-03
西冷扒