2023-05-07 1137 瀏覽
Mr Steak出名食Semi Buffet ,而且牛肉都有一定水準,咁啱佢哋近排晚市推出和牛嘅套餐,仲要$498買一送一,於是就試一試佢,所有套餐可以加配成半自助晚餐,享有自助沙律吧、餐湯同甜品吧任食🤓❣️日本JA全農和牛嘉年華 $498 📍日本和牛威靈頓 和牛油脂感勁重,咬一啖成個口就充滿牛油嘅味 道,感覺上有啲油膩🥸,反而旁邊嘅配菜有驚喜, 松露薯蓉同芝士焗茄子好味😆 📍日本和牛味噌燒 和牛七成熟,牛味勁濃,旁邊嘅蕃茄本菇意大利飯 都充滿牛肉嘅香味,呢個菜式就十分推介👍🏻❣️雞肉野菌忌廉意大利麵 $198整體感覺較為乾身冇咩汁,忌廉較少,雞肉較鞋,唔推介🥸❣️迷迭香香蒜檸檬燒春雞 $248春雞味道都入味,正常發揮❣️秘制醬烤英國豬肋排 $265豬肋排燒得較乾,醬汁偏濃味🤪👅好味度:8(10分滿分)沙律吧嘅沙律新鮮,加上期間限定嘅和牛餐,性價比算ok😎🏦是次消費總額 $1329.9(人均消費 $266) 🍴須加一服務費

❣️日本JA全農和牛嘉年華 $498
📍日本和牛威靈頓
和牛油脂感勁重,咬一啖成個口就充滿牛油嘅味
道,感覺上有啲油膩🥸,反而旁邊嘅配菜有驚喜,
松露薯蓉同芝士焗茄子好味😆

📍日本和牛味噌燒
和牛七成熟,牛味勁濃,旁邊嘅蕃茄本菇意大利飯
都充滿牛肉嘅香味,呢個菜式就十分推介👍🏻

❣️雞肉野菌忌廉意大利麵 $198
整體感覺較為乾身冇咩汁,忌廉較少,雞肉較鞋,唔推介🥸

❣️迷迭香香蒜檸檬燒春雞 $248
春雞味道都入味,正常發揮

❣️秘制醬烤英國豬肋排 $265
豬肋排燒得較乾,醬汁偏濃味🤪

👅好味度:8(10分滿分)
沙律吧嘅沙律新鮮,加上期間限定嘅和牛餐,性價比算ok😎

🏦是次消費總額 $1329.9(人均消費 $266)
🍴須加一服務費
  • 自助沙律吧
2023-05-03 508 瀏覽
昨晚同男友來,見有SEMI BUFFET DINNER,所以一試,價錢OK,我們兩個人叫了一個龍蝦🦞半自助晚餐同燒春雞半自助晚餐,其實半自助都吾錯,因為餐湯沙律🥗甜品都任食,所以一定夠飽啦。我的龍蝦🦞套餐有兩隻生蠔🦪、青囗同蝦,主菜就龍蝦配牛扒、味道全部都吾錯,而男友的燒春雞份量夠大,不過肉質有D嚡,所以一般,不過要讚出面可以任食的沙律,真係好好味😋。
2023-04-14 1177 瀏覽
復活節假病到死死下🤧終於痊愈,為左賀一賀佢,收工同好朋友去左葵芳的Mr. Steak食大餐⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬/我地以semi buffet dinner的價錢選了晚市套餐,便可享用自助沙律、精選餐湯、甜品吧和特選飲品🍹香甜蜜桃茶.ᐟ.ᐟ/𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕 𝔹𝕒𝕣沙律吧選擇眾多,有:營養價值豐富的羽衣甘藍禮物粟米沙律、美味的蟹籽櫻花蝦玉子沙律、清新開胃的泰式酸辣魷魚沙律、軟熟的蛋黃醬南瓜、真係有薯仔肉的薯蓉和健康櫻桃蕃茄等../𝕊𝕠𝕦𝕡意大利雜菜湯好多香芹和雜菜,濃郁的蕃茄酸香好開胃;提子鬆餅意外地出色,濕潤不怕乾,帶牛油香,按捺不住吃了整個🙈/𝕄𝕒𝕚𝕟 ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖🌟海鮮三重奏(卡真三文魚柳、烤大蝦、杋立貝) $29煎三文魚柳肉質滑嫩,帶醬油香十分惹味,配酸酸甜甜的香草蕃茄汁很開胃👍🏻帶子和烤大蝦size適中,肉質爽彈,伴菜配上又滑又creamy的薯蓉,好味道(*´ч`*)/⭐️脆炸軟殼蟹意大利飯 $238炸軟殼蟹脆卜卜,蟹蓋部分好多蟹膏ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)揀飲擇食的我表示如果意大利飯可以走三色椒就好了🙈/𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥 𝔹𝕒𝕣吃完美味的主菜,還有甜品自助吧,實在令人興奮(♡´ ³`)個人最喜
𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕 𝔹𝕒𝕣
𝕊𝕠𝕦𝕡
𝕄𝕒𝕚𝕟 ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖
🌟海鮮三重奏(卡真三文魚柳、烤大蝦、杋立貝) $29
⭐️脆炸軟殼蟹意大利飯 $238

炸軟殼蟹脆卜卜,蟹蓋部分好多蟹膏ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
揀飲擇食的我表示如果意大利飯可以走三色椒就好了🙈
𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥 𝔹𝕒𝕣
吃完美味的主菜,還有甜品自助吧,實在令人興奮(♡´ ³`)個人最喜歡甜甜的朱古力布朗尼和紐約芝士蛋糕!其他甜品除了木槺布甸、焦糖燉蛋,還有中式豆腐花、日式的和菓子和抹茶忌廉卷蛋,總有一款合你胃口🫶🏻
加一後二人平均消費三百內,食物選擇豐富,味道又唔錯,出去夾下夾下都幾好玩(✌︎˙˘˙✌︎)離開時還留意到‼️四月壽星有生日禮遇‼️於星期一至四惠顧晚市,只要用電子消費結帳便可獲四送一的優惠,扣減最低的餐價,大家僅記把握優惠~ෆ
  • 海鮮三重奏
2023-03-04 1498 瀏覽
今日和老婆往葵芳牛扒先生食半自助晚餐,我們點了蜜糖芥末烤朱柳和雞肉野菌忌廉意大利面,餐廳侍應先附上蜜桃茶一杯,蜜桃茶甜度適中,味道可口,半自助餐有沙律吧和甜品區,沙律吧沙律選擇甚多,個人最喜歡大蝦沙律和香腸沙律,食落開胃,主菜蜜糖芥末烤朱柳蜜糖味香甜,配上芥末醬食落醒胃,朱柳口感十足,食落彈牙,配菜食落爽口,薯蓉香滑,整份蜜糖芥末烤朱柳材料豐富,口感十足,雞肉野菌忌廉意大利面雞肉大大件,食落肉質鮮嫩,忌廉汁味道香滑,意粉食落爽口,整份雞肉野菌忌廉意大利面份量十足,口感美味,甜品區食物款式甚多,有紅荳糕,桂花糕,jelly,芝士蛋糕,朱古力布朗尼,和果子,綠茶蛋糕和豆腐花,紅荳糕和桂花糕甜度適中,jelly口感清新,芝士蛋糕和朱古力布朗呢味道香濃,和果子食落有香濃荳莎味,綠茶蛋糕茶味香滑,最後豆腐花食落香滑,最後水果我們食了西瓜,西瓜味道清甜,餐廳座位舒適,食物款式多,價錢合理,我們食了一頓美味半自助餐
蜜糖芥末烤朱柳
雞肉野菌忌廉意大利面
甜品
2023-03-03
2023-02-17 1335 瀏覽
趁阿仔返全日制,屋企附近食到悶悶哋,老婆話想出去食吓,於是乎搭小巴衝出葵芳⋯⋯入到商場,無乜大改變,見到有半自助餐又未响呢度食過,一於試吓,坐低叫咗個蝴蝶粉同豬柳二話不說,岀去拎嘢食(香港人嘅特性),拎咗轉菜沙律,比較啱人形牛嘅我,雖然款唔係多,但refill 快同幾啱口胃之後隻豬上枱,首先切落係熟嘅但唔「嚡」加埋啲醬都夾唔錯👍但係,個薯蓉就粉咗啲,唔係咁得🙄🙄之後隊埋老婆嗰啲口水尾,個蝴蝶粉中規中矩,但係啲鷄就硬咗啲⋯⋯🤔隊埋之後,去咗拎餐湯,個甘荀湯幾好飲,連隊兩碗⋯有驚喜👍埋單走人二嚿尾近三嚿頭⋯差唔多啦另外,想响到同隔離枱再講多聲唔好意思啲蕃茄仔啲汁彈咗過枱,😓😓😓

之後隻豬上枱,首先切落係熟嘅但唔「嚡」加埋啲醬都夾唔錯👍

但係,個薯蓉就粉咗啲,唔係咁得🙄🙄

隊埋之後,去咗拎餐湯,個甘荀湯幾好飲,連隊兩碗⋯有驚喜👍

埋單走人二嚿尾近三嚿頭⋯差唔多啦
2023-02-14 770 瀏覽
情人節,book 枱食飯,可能人多侍應唔夠人,坐左一陣先有人黎點餐,前菜沒咩問題,主菜上左,食和牛,食三文魚同蝦,但上小左把刀,舉左手1~2分鍾先應機,之後,侍應各有各忙,忘記左我把刀,又等左陣同一個侍應見到我先記得要比返把刀,終於有把刀,但刀上既漬,我記一世,開心食飯,定食上手食完既野先?!餐廳可唔可以衛生d?! 洗野乾淨d!? 個客睇到都唔開胃,最後我係自己用濕紙巾去抹乾淨既,仲有係自助吧d 碟都係有油同埋笠痴痴,800蚊餐飯不論d 野好唔好食,餐具唔衛生唔乾淨就點好味都沒用,何況d 野唔係好岩我食😅和牛好油,其他食既都還好。
2023-02-14
情人節
  • 上手食完洗唔乾淨既漬
2023-02-04 962 瀏覽
今晚8:30pm先去食,職員提醒9:30pm last call,咁我都ok嘅。點完主菜出去攞沙律果啲,明顯無乜refill,每款都係得啲殘羹剩菜,甜品都係得幾舊仔咁樣,其實係咪應該要補充呢?半自助餐係咪應該要供應多啲呀!阿女鐘意食先會嚟,自己一個人嚟就無下次囉。佢啲主菜係無問題嘅,價錢叫公道,又唔使等位,蘋果茶都幾好。座位舒服,不過今晚坐收銀隔離就太嘈,職員講嘢唔太大聲我都聽到希望會有改善啦!我同女其實成日食,只不過今日嘅經驗太差
甜品都係得幾舊仔咁樣

希望會有改善啦!我同女其實成日食,只不過今日嘅經驗太差
2023-02-04 712 瀏覽
今次唔係第一次食Mr Steak嘅Semi Buffet之前試過覺得性價比唔錯,所以再encore成個set包晒buffet嘅沙律同甜品再揀一個main course同一杯飲品我哋一行四人分別叫咗呢幾個main⬇️羅勒蕃茄焗紐西蘭魚柳魚柳嫩滑唔會腥,羅勒蕃茄醬嘅味道濃郁伴碟嘅雜菜都有煎過,唔係白焯咁無誠意薯蓉有牛油香,一個雪糕球嘅份量啱啱好⬇️英國豬柳 • 黑車厘子醬一上碟見到塊豬柳好厚身,仲擔心會好鞋點知食落完全兩回事,肉質彈牙鮮嫩配埋個車厘子醬甜甜哋,好開胃⬇️芝士焗扇貝配廣島蠔野菌意大利飯用芝士焗扇貝,野菌煮意大利飯嘅無敵組合一定無失手,扇貝大大粒,算係物有所值飯嘅汁夠creamy,啲米都全部煮得夠淋👍🏻⬇️黑胡椒紅酒燴牛肋肉 •法飽牛肋肉份量好多,炆得夠淋又入味法包用咗有herbs嘅呢一隻,無咁單調點埋個汁一齊食,食多舊都仲得😆介紹返個buffet area先我哋第一round夾咗下面呢幾款大概有12款嘅沙律比你揀仲可以自己夾沙律菜配鐘意嘅醬汁想特別推薦呢個泰式魷魚沙律個汁酸酸甜甜,魷魚爽口次次一出,好快就比人清晒啲魷魚😂所以大家一定要望實店員幾時拎盤新嘅出嚟甜品都有好多選擇有和果子,
今次唔係第一次食Mr Steak嘅Semi Buffet
之前試過覺得性價比唔錯,所以再encore
成個set包晒buffet嘅沙律同甜品
再揀一個main course同一杯飲品
我哋一行四人分別叫咗呢幾個main

⬇️羅勒蕃茄焗紐西蘭魚柳
羅勒蕃茄焗紐西蘭魚柳

魚柳嫩滑唔會腥,羅勒蕃茄醬嘅味道濃郁
伴碟嘅雜菜都有煎過,唔係白焯咁無誠意
薯蓉有牛油香,一個雪糕球嘅份量啱啱好

⬇️英國豬柳 • 黑車厘子醬
英國豬柳 • 黑車厘子醬

一上碟見到塊豬柳好厚身,仲擔心會好鞋
點知食落完全兩回事,肉質彈牙鮮嫩
配埋個車厘子醬甜甜哋,好開胃

⬇️芝士焗扇貝配廣島蠔野菌意大利飯
芝士焗扇貝配廣島蠔野菌意大利飯

用芝士焗扇貝,野菌煮意大利飯嘅無敵組合
一定無失手,扇貝大大粒,算係物有所值
飯嘅汁夠creamy,啲米都全部煮得夠淋👍🏻

⬇️黑胡椒紅酒燴牛肋肉 •法飽
黑胡椒紅酒燴牛肋肉 •法飽

牛肋肉份量好多,炆得夠淋又入味
法包用咗有herbs嘅呢一隻,無咁單調
點埋個汁一齊食,食多舊都仲得😆

介紹返個buffet area先
我哋第一round夾咗下面呢幾款

大概有12款嘅沙律比你揀
仲可以自己夾沙律菜配鐘意嘅醬汁

想特別推薦呢個泰式魷魚沙律
個汁酸酸甜甜,魷魚爽口
次次一出,好快就比人清晒啲魷魚😂
所以大家一定要望實店員幾時拎盤新嘅出嚟
泰式魷魚沙律

甜品都有好多選擇
有和果子,先時回憶啫喱糖🤭
紅豆糕,抹茶蛋糕等等
當中比較推薦New York Cheese Cake同brownie

見到竟然仲有木桶豆腐花,即刻試吓
不過係失望嘅,個木桶應該只係裝飾
豆腐花似係現成嘅倒落去
同埋切到一粒粒好碎🫠所以可以唔洗試😅
豆腐花

另外仲有餐湯可以拎,當日係南瓜湯
屋企人試咗話都幾好飲

總括嚟講,呢個semi buffet都幾抵食
我個人係沙律迷,所以好鐘意佢嘅buffet bar
主菜水準都唔差,絕對可以間中嚟食吓😊
2023-01-24
羅勒蕃茄焗紐西蘭魚柳
英國豬柳 • 黑車厘子醬
芝士焗扇貝配廣島蠔野菌意大利飯
黑胡椒紅酒燴牛肋肉 •法飽
泰式魷魚沙律
2023-02-03 474 瀏覽
牛扒先生 Mr. Steak Bar & Grill 有幾間嘅分店, 今次同朋友去依間係新都會廣場。葵芳興芳路223號新都會廣場四樓488-490舖(港鐵葵芳站 D/ E 出口)新都會廣場好多餐廳都要排隊, 當日2pm依間餐廳時段都有位所以就入咗去每人自選一款主菜就可以享用自助沙律甜品吧沙律選擇大約有5-6個款式左右有蘋果沙律 、雜菜沙律、薯仔沙律、通粉沙律、蕃茄、冷豆腐等等, 水果幾款都幾新鮮除咗個沙律吧 仲有甜品吧:朱古力brownies, Cheese cake 、木糠布甸、綠茶卷、曲奇等,亦有中式的自家製豆腐花, 不過可能太晏去到有啲款式已經冇再出, 好似見唔到英式鬆餅, 但人均百零蚊左右 , 環境都舒適,味道方面亦到水準。
葵芳興芳路223號新都會廣場四樓488-490舖
(港鐵葵芳站 D/ E 出口)

每人自選一款主菜就可以享用自助沙律甜品

沙律選擇大約有5-6個款式左右

除咗個沙律吧 仲有甜品吧:
2023-01-29 420 瀏覽
年廿九,放工同女朋友行下葵芳新都會,基本上間間都超級爆,好多都要等成個鐘。經過Mr.steak 諗番起平時食佢都係食Lunch,但係無食buffet。難得連假緊係食番餐好。美國聖凱倫牧場安格斯牛扒 (5成熟)女朋友一如既往都係揀牛扒,今次5成熟都算合格,食得美國安格斯都係肉味為主,呢塊肉味都幾濃,不過我個人覺得如果食3成可能會更好。海鮮三重奏咁岩年廿八已經係屋企食過牛扒,想試下D新野,揀左海鮮三重奏。隻蝦有驚喜,肉質好實同彈牙,亦有蝦味。魚方面,原本係三文魚,但係咁岩賣哂轉左做爐魚。魚味都濃,但係有個唔好處就係爐相對比較快腥 。(加上冬天)帶子係3樣中相對黎講比較一般,Size有少少太細。

美國聖凱倫牧場安格斯牛扒 (5成熟)

美國聖凱倫牧場安格斯牛扒

海鮮三重奏

隻蝦有驚喜,肉質好實同彈牙,亦有蝦味。
帶子係3樣中相對黎講比較一般,Size有少少太細。
2023-01-20
美國聖凱倫牧場安格斯牛扒
2023-01-27 413 瀏覽
📍牛扒先生 (新都會廣場) (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場四樓488-490舖一向覺得食主菜配半自助餐算係抵食過全自助餐🫢適合一家大細去食,乜都可以食d,又可以感受到食自助餐既興奮😆😆😂Mr.steak都算幾好食,之前一路去開青e個間食,今次就個地點方便去左葵涌新都會食,我食7點鐘,一坐低屋企人去攞西湯飲話好飲,自己諗住都去拎,點知轉左中湯,一轉就無轉返西湯🥲個人覺得新都會呢間見d人食完頭輪沙律就唔繼續添返d食物😅😅有d沙律未食過一路等佢添都等唔到,希望可以改善下。主菜本身都唔差,同埋食左頭轉沙律都會有d飽意,所以正常我食主菜一半都已經飽飽地😂😂🔹秘制醬焗豬肋排配燒春雞🐔🔹秘制醬烤英國豬肋排🍖🔹美國安格斯薄牛扒🥩🔹海鮮三重奏
📍牛扒先生 (新都會廣場) (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場四樓488-490舖

🔹秘制醬焗豬肋排配燒春雞🐔

🔹秘制醬烤英國豬肋排🍖

🔹美國安格斯薄牛扒🥩

🔹海鮮三重奏
2022-12-21 1011 瀏覽
同朋友黎食冬節lunch ,包semi buffet, 朋友order 咗精選魚柳($188),見有野菌松露,零考慮就叫咗個野菌松露雞胸($145)。雞胸煎得好香, 微微焦香好好味, 重點係面果層野菌松路芝士超正😋朋友果份魚柳就有啲意料之外,以為係炸魚柳之類,上碟見有塊魚皮都打個凸🫣,朋友試咗幾啖話有魚腥味,佢接受唔到放棄咗,我都試咗下,果然腥腥地,不過我覺得還可以接受,所以最後我同佢交換食。有時就係咁,同桌都不一定有同樣美食機遇🤪,好彩出面Semi buffet嘅沙律同甜品都正正常常🤭Semi buffet 限時1.5 小時,因為自助餐野食選擇唔多,所以時間都夠啦服務員都好O K

服務員都好O K
惹菌松露煎雞胸
精選魚柳海蜆龍蝦忌廉汁
semi buffet
2022-12-21
惹菌松露煎雞胸
semi buffet
大家family day 通常會吃什麼? 爸爸👨🏻媽媽👩🏻最愛吃中菜,但是他們這次選擇陪我們吃西餐~我們這次選擇在葵芳新都會商場吃 Mr 🥩 ,主要吃飯為主,所以照片拍得有點凌亂,哈哈😆。餐廳🍴可選半自助晚餐或set dinner 🥘 ,我們選了半自助晚餐:自選主菜+特選飲飲。其他的沙律、 餐湯、 水果、甜品則是以自助形式提供。整體感覺是價錢合理, 環境寬敞舒適, 店員服務周到有禮。🥗沙律吧:沙律選擇相對最豐富:有沙律菜、粟米🌽粒、雜果沙律、鴨胸沙律、蜜桃🍑沙律 、蝴蝶粉、麻醬豆腐⋯⋯🥣餐湯 :忌廉蘑菇湯:有濃濃的奶香和粒粒蘑菇碎~自選主菜:🐟海鮮三重奏$298材料豐富:三文魚柳、烤大蝦、帆立貝配薯蓉,上枱時香氣四溢,媽媽大讚三文魚新鮮,魚生嫩滑,魚皮香脆。大蝦爽口彈牙、帆立貝滑溜鮮甜,媽媽表示大滿足。🥩主廚精選烤肉盤 $315食肉獸必點:位齊豬🐖、牛🐄、雞🐓、羊🐑配薯蓉,爸爸要食全熟牛,侍應表示會乾少少,但食的時候一點也不乾~反而羊肉偏生多一點~豬和雞則正正常常,沒什麼特別~🥩黑安格斯平鐵燒 $288 牛肉就熟度不能選~是規定的7成~但看到牛扒後我認為是5成~ 是我喜歡的衰度,牛-扒

其他的沙律、 餐湯、 水果、甜品則是以自助形式提供。

整體感覺是價錢合理, 環境寬敞舒適, 店員服務周到有禮。

🥗沙律吧:

🥣餐湯 :
忌廉蘑菇湯:有濃濃的奶香和粒粒蘑菇碎~

自選主菜:

🐟海鮮三重奏$298

🥩主廚精選烤肉盤 $315

🥩黑安格斯平鐵燒 $288
牛肉就熟度不能選~是規定的7成~但看到牛扒後我認為是5成~ 是我喜歡的衰度,牛-扒煎得剛剛好,外面有微微的焦香,但裏面肉嫩鮮香,保有肉汁,大推! (*ˉ︶ˉ*)

🐷秘製將焗豬肋排配銷燒春雞 $258
食肉獸的另一選擇(*ˉ︶ˉ*)豬肋排非常軟腍,而且很容易便脫骨,我平常不太喜愛吃豬,但是這個我絕對可以! 燒春雞的份量也不少,足足有半隻,而且非常多肉,我獲投喂雞髀部份(*ˉ︶ˉ*)雞肉醃製的非常入味!

🥩黑安格斯薄牛扒 $288
只能夠說沒比較沒傷害,價錢一樣,但是我絕對會選平鐵燒,相對來說肉味會較重,但是沒那麼腍軟。

我們一行六人,因為我有生日優惠,買四送一,所以總共花費$1680.2

精選特飲:
跟餐送的,媽媽說應該是百香果茶,冰爽解渴, 帶淡淡的果香。但是由於我晚上不能喝茶的關係,所以我便沒有試了~

甜品
大推芝士蛋糕,我吃了兩塊! 軟滑細緻,甜而不膩 (*ˉ︶ˉ*)另外還有啫喱糖,媽媽最喜歡吃馬豆糕,一口氣吃了件,哈哈😆。另外還有豆腐花,是凍的,非常滑溜!
  • 西冷扒
2022-10-07 1413 瀏覽
已經好耐冇去過呢間嘢度食啦差到忍唔住寫食評我記得好幾年前食質素都仲係OK我覺得好差價錢又貴跟住啲沙律bar同埋甜品超級Hea好似嗰啲幾十蚊嘅甜品咁空氣蛋糕而且自助吧個賣相都超級核突超級冇誠意只係咁岩葵芳廣場好多餐廳都裝修又唔想等位先行咗入嚟呢度食嘢奉勸大家三思主菜叫做正常少少囉不過我覺得唔值呢個價錢但係又唔知點解都有幾多人入去食希望佢哋可以改善一下!!!!!!!!唔會再有下次啦~~~~~~~~~~~唔明白點解其他人可以繼續喺度食😅真係好難食又唔係特別抵
已經好耐冇去過呢間嘢度食啦

奉勸大家三思

主菜叫做正常少少囉
不過我覺得唔值呢個價錢
但係又唔知點解都有幾多人入去食
希望佢哋可以改善一下!!!!!!!!
唔會再有下次啦~~~~~~~~~~~

唔明白點解其他人可以繼續喺度食😅
真係好難食又唔係特別抵

2022-10-02 3714 瀏覽
星期日去開於葵芳,🚶‍♂️途經新都會廣場,見到Mr. Steak 嗰 semi buffet lunch📕 又幾吸引下,咁一於就入去試下先😋。Starter首先湯得1款🍲,望落似好稀嘅雜菜湯😔,然後聽到隔離枱就啲湯好咸😳?!咁好笑?望落稀但飲落咸嘅湯😒?都係免了...前菜沙律選擇很少,目測大約只得9款😪,味道只屬於正常,普普通通😌。Starter整體質素唔高,希望嗰Main好啲啦...烤小牛排,海蝦,豬肉腸,香草烤雞 $215不愧為牛扒先生,小牛排🐂好有牛味,非常好食😋,但可惜有3分之1係肥膏🙄;烤雞🐓無味,啲肉好鞋😥;海蝦🦐質感彈牙,但係無乜蝦味😔;最後係豬肉腸,我唔知點形容好😖,我未食嗰咁嘅質感🧐,好似合成物咁😪。黑胡椒紅洒燴牛肋肉·法飽 $145牛肋肉口感嫩滑,重牛🐂味,但就唔係好食得出黑胡椒🧂同埋紅酒🍷嘅味,法飽🥖正常。最後甜品試咗芝士蛋糕,朱古力蛋糕同埋抹茶蛋糕,整體甜品就相對比較滿意,係唯獨抹茶蛋糕嘅抹茶味好淡。總括而言,牛🐂嘅質素滿意,但其他食物質素有待改善。如無意外唔會再嚟呢間分店👋...

Starter

Starter整體質素唔高,希望嗰Main好啲啦...

烤小牛排,海蝦,豬肉腸,香草烤雞 $215

黑胡椒紅洒燴牛肋肉·法飽 $145