Mr Steak 📍葵芳性價比高之semi buffet steak lunch 🥩🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟Weekend 做完gym就係要去補足Protein! 最好不過食扒🙊Mr steak 出左名食牛扒,lunch 都忍唔住要order 個ribeye試一試!一上枱個下不禁叫左出黎 嘩!好大塊😂 大塊過我塊面嘅牛扒,d網紋grill得好靚! Order medium rare 佢真係比三成我! chef煎扒技術係有一手的👏🏻 切開中間肉質都仲呈好鮮嘅紅色,牛味都算幾濃👌🏻油脂分布方面,以ribeye黎講脂肪都算唔少喔! Grill味濃,唔需要沾汁醬都好香牛味🤟🏽👌🏻👍🏻Semi buffet include 左唔同沙律、頭盤、湯、餐包等,連甜品都有七八款✌🏻👏🏻
Mr Steak 📍葵芳

一上枱個下不禁叫左出黎 嘩!好大塊😂
大塊過我塊面嘅牛扒,d網紋grill得好靚!
切開中間肉質都仲呈好鮮嘅紅色,牛味都算幾濃👌🏻

油脂分布方面,以ribeye黎講脂肪都算唔少喔!
Grill味濃,唔需要沾汁醬都好香牛味🤟🏽👌🏻👍🏻

2021-09-14
2021-09-10 968 瀏覽
呢度平時主打食自助餐或套餐牛扒午市就半自助餐形底 一個主菜包麵包餐湯 另外有自助區任食沙律吧同甜品吧 包飲品一杯厚切牛舌片番茄汁白飯 酥脆雞翼伴香草番茄汁飯忌廉南瓜湯 香草麵包餐湯濃香而甜入口細滑 香草麵包烘了脆入口香草味濃牛舌片厚切而大片 食起上黎好有彈性肉味濃香 番茄汁帶點微辣好惹味美國大雞翼脆酥可口咬開有肉汁 自助吧有幾款芝士蛋糕同JELLY粒 ,沙律吧有十幾款沙律菜同生果粒仲有幾款冷盤火腿任食性價比高,份量多葵芳興芳路223號新都會廣場四樓488-490舖Shop 488-490, 4/F., Metroplaza, 223 Hing Fong Road, Kwai Fong平均消費$200評分7/10
呢度平時主打食自助餐或套餐牛扒

葵芳興芳路223號新都會廣場四樓488-490舖
平均消費$200
評分7/10
2021-09-09 556 瀏覽
💁🏻‍♀️相信唔少人因為疫情都買多左外賣返屋企食/自己煮一向好鍾意食半自助餐既我🍴發現左Mr. Steak既外賣自取套餐有好多款仲有得揀頭盤 甜品🍰等等 仲要係可以揀4款🤩岩晒大食既我~.呢個set D有餐湯 意式肉丸配薯蓉煙肉野菌卡邦尼扁意大利麵🍝同美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽🥩以為得咁少⁉️仲有4款頭盤同4款甜品啊!!!頭盤我揀左蜜桃煙鴨胸沙律 意式冷肉拼盤 瑞士薯仔沙律同原味烤南瓜🎃每款份量都唔少 蜜桃煙鴨胸香甜 好juicy瑞士薯仔🥔沙律加左啲煙肉乾 增加咸香感 食落一啲都唔dry 好有飽足感。厚切烤南瓜加左香菜籽一齊煮 好惹味冷盤就算食唔晒都可以擺係雪櫃 隔一陣再拎返黎食.🥩安格斯西冷牛扒如果堂食就一定係好食啲但外賣都比想像中好 拎到返屋企都唔會好韌而且好清晰睇到啲網紋 燒得好靚 咬落肉汁juicy 牛味香濃.煙肉野菌卡邦尼扁意大利麵好多料 超惹味醬汁濃稠適中 唔會太膩👍🏻.甜品揀左啫喱糖 桂花糕 brownie同綠茶瑞士卷‼️有四款甜品食真係好開心🥳brownie 軟硬度適中有粒粒軟心朱古力 味道香濃 好正啫喱糖係男朋友最愛 加左魚膠粉 食落會較彈牙😍仲有4隻顏色4隻味道 大滿足
💁🏻‍♀️相信唔少人因為疫情都買多左外賣返屋企食/自己煮
一向好鍾意食半自助餐既我🍴
發現左Mr. Steak既外賣自取套餐有好多款
仲有得揀頭盤 甜品🍰等等 仲要係可以揀4款🤩岩晒大食既我~

呢個set D有餐湯 意式肉丸配薯蓉
煙肉野菌卡邦尼扁意大利麵🍝同美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽🥩
以為得咁少⁉️仲有4款頭盤同4款甜品啊!!!

每款份量都唔少 蜜桃煙鴨胸香甜 好juicy

醬汁濃稠適中 唔會太膩👍🏻

甜品揀左啫喱糖 桂花糕 brownie同綠茶瑞士卷‼️
有四款甜品食真係好開心🥳brownie 軟硬度適中
有粒粒軟心朱古力 味道香濃 好正
啫喱糖係男朋友最愛 加左魚膠粉 食落會較彈牙😍仲有4隻顏色4隻味道 大滿足❤️
2021-08-31 537 瀏覽
朋友生日想找西餐見到這間有半自助餐仲有龍蝦生蠔仲有牛扒&任食沙律吧飲完紅酒+飲品 半自助餐 都係$298價錢幾平就來吃晚餐,而我朋友另一款晚餐$288。出面嘅沙律吧每款拿一點都已經放咗2碟,再加上生蠔海鮮拼盤,都幾新鮮唔錯。晚餐仲有主菜和任食甜品已經勁飽肚。焗龍蝦配SRF牧場牛扒&精選烤肉盤,肉好嫩有肉汁,龍蝦多肉又彈牙。配菜薯蓉都好好食,甜品每款質素都唔錯不太甜多選擇,仲有豆腐花,西餐嚟講都叫少有。廚師加食物都好快手。

2021-08-27 473 瀏覽
係屋企,同樣可以食得好滋味~半自助嘅精選晚餐💫自己由頭盤開始揀定先🤓4款頭盤+4款甜品,仲有唔同嘅主菜dinner set,係屋企兩個人撐枱腳,外賣自取一樣可以食得好特別🥰Semi Buffet Dinner At Home 🍴頭盤地中海八爪魚 熱帶雜果蝦 蜜桃鴨胸 田園雜菜 是日南瓜湯 意式肉丸配幼滑薯蓉🔥主菜美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽煙肉野菌卡邦尼意粉🧁甜品芝士餅 歌劇院蛋糕 朱古力撻 日式和果子牛扒厚肉好大塊❤燒得高質,係屋企都可以食到好似出面咁嘅感覺~食完主菜,多款甜品滿足你🥰選擇豐富得嚟,實在係太滋味!@mrsteakhk 📍葵芳

Semi Buffet Dinner At Home

美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽

煙肉野菌卡邦尼意粉

🧁甜品
芝士餅 歌劇院蛋糕 朱古力撻 日式和果子

食完主菜,多款甜品滿足你🥰選擇豐富得嚟,實在係太滋味!

@mrsteakhk
📍葵芳
2021-08-13 865 瀏覽
今次係第二次去食呢個牛扒先生。咁就嗌咗都係一個半自助晚餐啦,同埋嗌咗一個set dinner。 自助晚餐呢就係叫咗呢個龍蝦牛扒嘅,果set dinner呢就係叫咗一個肉眼扒係加錢貴啲嘅,大約三百幾蚊。食物:半自助晚餐:今次個牛扒呢我就叫咗三成熟,咁煮出嚟我覺得都係比較偏生囉,就可以再煮熟少少好啲。但因為上次試過五成嘅話呢,就會太過熟啦。好難切同埋好難咬嘅,所以今次都係試下三成會唔會好啲。咁我覺得公扒下就係非常之普通啦,好明顯唔係靚扒。嗰個咁嘅價錢都預咗唔好食到啲咩好嘅牛扒嘅質素。咁比較出色嘅反而係個龍蝦。咁特別係個芝士啦,趁熱食係好好食嘅。同埋嗰個龍蝦蟹鉗,都好好食。咁同埋入面有啲蝦仔囉都唔錯。仲有嗰個配菜薯蓉都出色嘅。咁呢碟餸整體嚟講我會畀六至七分啦。算係叫做符合番個價錢囉。感覺沙律吧就係令人非常之失望,係真係出面係冇嘢好食嘅。基本上淨係得啲沙律啦,唔係咁好食嘅沙律,同埋有少少甜品,但係總累係唔多嘅。甜品就我覺得比較好食少少嘅呢,就係個芝士蛋糕囉即係有一半嘅水平。set dinner:嗰份牛扒係好食個個龍蝦半自助餐嗰塊。咁就叫咗五成熟嘅,好明顯係好食啲呀食落去。咁同埋嗰塊扒係份量非常
今次係第二次去食呢個牛扒先生。

食物:

仲有嗰個配菜薯蓉都出色嘅。
咁呢碟餸整體嚟講我會畀六至七分啦。
算係叫做符合番個價錢囉。

set dinner:

咁同埋嗰塊扒係份量非常之大。咁就比較上都係好食啲嘅,但都有少少硬咁樣啦可以試下三成熟。咁至於個配菜啦,嗰個燒薯仔係好食嘅。同埋就係以其他的燒蘿蔔或者番茄就一般。
咁我會畀呢一個菜嘅分數高啲啦七至八分呀。

咁樣價錢都唔算平囉。

同埋提一提就係切牛扒嗰把刀到呢,係唔好切嘅。咁同埋服務態度都一般咁樣。

餐廳環境:都嘈嘅感同普通家庭餐廳差唔多。就真係去食嘢囉唔適合情侶約會。
2021-08-08 849 瀏覽
咁見到佢嘅promo就做緊298蚊一位嘅晚市龍蝦半自助餐Cp值:咁價錢嚟講都幾吸引嘅成個餐就包一杯嘢飲啦有個前菜嘅前菜包括:有呢一個蝦喇跟住有啲凍盤啦,硯,蠔咁樣嘅。前菜:個凍盤其實味道比較差嘅基本上所有嘅食物都係冇味嘅純粹係白烚咗嘅海鮮建議大家可以skip咗佢留番個肚食個主菜主菜:咁主菜我就叫咗個牛扒加芝士焗龍蝦未到上晝都係偏淡即係都係冇乜味嘅咁牛扒我就叫咗五成熟嘅五成熟切出嚟就個肉質係在編熟一啲咁建議大家都係揀返三成熟會比較好啦因為經常五成佢已經係開始“銀”同埋係好難砌呀咁七成就千祈唔好叫啦朋友叫做嗰七成熟嘅係非常之“銀”。龍蝦芝士焗龍蝦係都係冇乜味嘅牛亦都係都係冇乜味單碟菜嘅賣相係ok嘅半自助餐嘅食物:咁半自助餐嘅食物就係款式其實比較少,主要係沙律啦同埋甜品為主嘅。咁有湯嘅但係就唔吸引咁個西半自助餐嗰包嘅嘢食,就唔建議大家有期待啦。同埋嘢飲係真係只係得一杯啦咁出面係冇得拎嘅。餐廳環境:唔係特別靚嘅餐廳,在此外國嘅普通家庭式嘅餐廳。咁女士就可能有啲失望啦。咁整體我會覺得除非大家真係好鍾意食牛扒啦,如果唔係我都唔建議大家試呢間。
咁見到佢嘅promo就做緊298蚊一位嘅晚市龍蝦半自助餐

五成熟切出嚟就個肉質係在編熟一啲
咁建議大家都係揀返三成熟會比較好啦
因為經常五成佢已經係開始“銀”同埋係好難砌呀
咁七成就千祈唔好叫啦
朋友叫做嗰七成熟嘅係非常之“銀”。

龍蝦芝士焗龍蝦係都係冇乜味嘅
牛亦都係都係冇乜味
單碟菜嘅賣相係ok嘅

咁有湯嘅但係就唔吸引

咁個西半自助餐嗰包嘅嘢食,就唔建議大家有期待啦。

同埋嘢飲係真係只係得一杯啦咁出面係冇得拎嘅。

2021-07-14 1275 瀏覽
【 #抵食自助晚餐 】假期一家大細想食得豐富得黎又抵食?龍蝦、牛扒、生蠔、海鮮、前菜、餐湯、餐酒、餐飲、甜品、水果,完全滿足曬成家人嘅胃口。Mr Steak 嘅半自助晚餐,食物款式選擇多、價錢經濟抵食,小寶鐘意食牛、葉生鐘意食海鮮、我鐘意食甜品,各自搵到心中最愛。是日點餐:海鮮拼盤 : 有生蠔、青口、凍蝦同鑽石蜆,新鮮肥大肉厚。法式芝士焗龍蝦配龍蝦汁雜菌意大利飯 : 龍蝦size 都唔細,配埋芝士同埋忌廉汁味道好濃郁,肉質爽口彈牙,雜菌意大利飯盡吸龍蝦汁味道濃郁。澳洲150日穀飼肉眼 +香煎鴨肝: 粉嫩嘅肉質豐腴有牛味,鴨肝獨有嘅香滑,配埋薯菜夠曬豐富。法式芝士焗龍蝦配SRF牧場牛扒: 龍蝦 +牛扒 同樣出色~再加埋前菜、餐湯、甜品、沙律無限refil,一定可以食個飽、食個夠~Mr. Steak Bar & Grill – 葵芳分店葵芳新都會廣場四樓488-490舖Mr. Steak HK

【 #抵食自助晚餐 】

假期一家大細想食得豐富得黎又抵食?
完全滿足曬成家人嘅胃口。

小寶鐘意食牛、葉生鐘意食海鮮、我鐘意食甜品
各自搵到心中最愛。

是日點餐:

海鮮拼盤 : 有生蠔、青口、凍蝦同鑽石蜆,新鮮肥大肉厚。

法式芝士焗龍蝦配龍蝦汁雜菌意大利飯 :
雜菌意大利飯盡吸龍蝦汁味道濃郁。

澳洲150日穀飼肉眼 +香煎鴨肝:
粉嫩嘅肉質豐腴有牛味,鴨肝獨有嘅香滑,配埋薯菜夠曬豐富。

法式芝士焗龍蝦配SRF牧場牛扒:
龍蝦 +牛扒 同樣出色~

再加埋前菜、餐湯、甜品、沙律無限refil,
一定可以食個飽、食個夠~

Mr. Steak Bar & Grill – 葵芳分店
葵芳新都會廣場四樓488-490舖

Mr. Steak HK
2021-07-03
2021-07-05 2085 瀏覽
星期日約咗個朋友食午餐,揀呢道貪佢好坐,不過食物就冇乜選擇,例牌食半自助午餐。中午12點,不用等位,侍應比咗大大個卡位我哋坐。随即出動到自助沙律吧取湯及冷盤菜。今天是南瓜湯,佢哋個湯係ok足料好飲,如果係磨菇湯更佳,不過麵包就比較差勁,好似隔夜包咁,牛油又改咗一大碗硬過石頭咁放响枱,疫情期間反而不用獨立牛油,所以無人問津。沙律冷盤都係嗰幾款,耐不耐食一次尚算可以的。主菜我點了澳洲肉眼扒$208再加一,五成熟,生熟程度都算適宜,不過塊扒比以前細咗薄咗,肉味較淡,肉質較實,靠點醬汁。朋友點咗烤小牛扒。海中婽。豬肉腸。香草烤雞$198再加一,外觀唔太吸引。甜品一般般,最愛都係和菓子,樣樣食少少都ok嘅,係有一、兩款太甜,不過各人口味,可接受的。人均消費都要二百元左右,座位舒適,侍應有禮;整個餐有齊湯、頭盤、主食,甜品及餐飲都應滿足。係主菜比較弱啲,不過耐不耐食一次,滿足吓貪食心態都算唔錯選擇。

2021-07-04
$228.8 (午餐)
疫情呢段日子,叫外賣漸漸變咗新常態,就算鍾意煮嘢食,有時都想食吓外賣嘅⋯早日就叫咗Mr. Steak 嘅2人自選套餐!♥ Semi-buffet Dinner ♥♥ 外賣自選套餐 (2人) ♥♥ 4款頭盤+自選套餐+4款甜品 ♥我地今次就揀咗Set D (HK$298),呢個套餐足料美味,CP值超高~食物包裝好好,返到屋企仲熱辣辣,兩公婆可睇住電視慢慢食、慢慢嘆~頭盤 (14選4)地中海八爪魚仔沙律熱帶雜果蝦沙律蜜桃煙鴨胸沙律意式冷肉拼盤頭盤好豐富,多選擇,夠開胃,當中我最like蜜桃煙鴨胸沙律,蜜桃超多,夠清甜;鴨胸大塊,夠軟嫩,滋味滿瀉!自選套餐 (4選1)是日精選湯:南瓜湯x2意式肉丸配幼滑薯蓉英國煙肉野菌卡邦拿扁意大利麵美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽南瓜湯熱辣辣,入口香甜、濃郁滑順;肉丸有咬口,配埋薯蓉,層次即升呢;意大利麵有滿滿惹味材料,口感豐富;西冷扒大大塊,雖未去到堂食嘅熱度,但都食到7成熟嘅口感,可沾D醬汁,味道更好呢~甜品 (8選4)紐約芝士餅歌劇院蛋糕朱古力撻桂花糕甜品同樣豐富,2人可品嚐到4款甜品,賣相精緻,味道有水準,我就特別鍾意歌劇院蛋糕,入口層次豐富,綿滑醇香
疫情呢段日子,叫外賣漸漸變咗新常態,
就算鍾意煮嘢食,有時都想食吓外賣嘅⋯
早日就叫咗Mr. Steak 嘅2人自選套餐!

♥ Semi-buffet Dinner ♥
♥ 外賣自選套餐 (2人) ♥
♥ 4款頭盤+自選套餐+4款甜品

我地今次就揀咗Set D (HK$298),
呢個套餐足料美味,CP值超高~
食物包裝好好,返到屋企仲熱辣辣,
兩公婆可睇住電視慢慢食、慢慢嘆~

頭盤 (14選4)
地中海八爪魚仔沙律
熱帶雜果蝦沙律
蜜桃煙鴨胸沙律
意式冷肉拼盤

頭盤好豐富,多選擇,夠開胃,
當中我最like蜜桃煙鴨胸沙律,
蜜桃超多,夠清甜;
鴨胸大塊,夠軟嫩,滋味滿瀉!

自選套餐 (4選1)
是日精選湯:南瓜湯x2
意式肉丸配幼滑薯蓉
英國煙肉野菌卡邦拿扁意大利麵
美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽

南瓜湯熱辣辣,入口香甜、濃郁滑順;
肉丸有咬口,配埋薯蓉,層次即升呢;
意大利麵有滿滿惹味材料,口感豐富;
西冷扒大大塊,雖未去到堂食嘅熱度,
但都食到7成熟嘅口感,可沾D醬汁,
味道更好呢~

甜品 (8選4)
紐約芝士餅
歌劇院蛋糕
朱古力撻
桂花糕

甜品同樣豐富,2人可品嚐到4款甜品
賣相精緻,味道有水準,我就特別鍾意
歌劇院蛋糕,入口層次豐富,綿滑醇香。
2021-07-02
10 分鐘 (外賣自取)
  • 蜜桃煙鴨胸沙律
  • 意式肉丸配幼滑薯蓉
  • 南瓜湯
  • 歌劇院蛋糕
2021-06-24 1146 瀏覽
想食自助餐,但對女士們,可能會擔心食少少就飽,相信有部份女士們,都會有一樣既煩惱,但又係好掛住,可以一次過食好多款既感覺,可以點做🤔🤔小妹介紹一個好方法比你,半自助餐可以唔太飽又食到好多款,而且價錢比起自助餐平好多,當然唔係自助魚蛋燒賣啦🤣今次推介嘅係環境舒適,而且擁有優質食物質素,空間感都一流嘅@mrsteakhk , Mr.steak 有好多間,今次我就揀咗葵涌新都會廣場嗰間,無論由入去,點餐,進食,店員都招呼周到,真係受寵若驚,要俾個讚讚佢哋👍👍我哋點左主菜,法國芝士焗龍蝦配英國豬柳扒,仲有法國芝士焗龍蝦配SRF牧場牛扒, 豬扒屬厚切肉扒,真係啖啖肉,豬扒有咬口,肉汁鎖住喺肉入面,每一啖肉汁都滲透住我嘅味覺😗😗由於我唔食牛,但係朋友同我講返,牛扒熟到啱啱好,廚師控制得非常出色,而且芝士焗龍蝦,真係非常嘢味,味食,聞到都流口水好嘢梗係唔止咁少,仲有頭盤海鮮拼盤,店員拎出嚟,周圍啲人都望住,流露住被誘惑目光😍😍,因為真係好足料,兩個人都食唔晒,生蠔非常新鮮,完全唔腥,食到清新的海水味成餐飯都食得好開心,好耐冇食過咁高質素嘅晚餐,大家都可以試吓🥰🥰🥰

店員都招呼周到,真係受寵若驚,要俾個讚讚佢哋👍👍

今日晚餐在葵芳新都會覓食,經過Mr.Steak 門口,看見這個餐牌 – “龍蝦生蠔 ·半自助晚餐” ,被它吸引入去了。可能時間尚早,不用等位,我們就直接入坐了,我們二人被安排坐四人枱,而且望出去是商場公園中庭位置,很寫意呢!坐低就點了這個 “龍蝦生蠔 ·半自助晚餐”,我們二人都選了 “法式芝士焗龍蝦配SRF牧場牛扒” ,這個餐除了海鮮拼盤、龍蝦及牛扒外,可任吃出面自助沙律吧的沙律、湯、麵包及甜品,另外可配一杯白酒、紅酒或果汁及有餐茶一杯。點餐後,首先出去看看沙律吧有什麼吃,沙律有預先配搭好的薯仔沙律、鮮果沙律、凱撒沙律,還有一些粟米、雜菌及各式蔬菜 (配有2-3款沙律醬汁),各款沙律都新鮮,另外有三款Cold Cut,味道正常。海鮮盤有生蠔、海蝦、青口及海蜆,生蠔不是很大隻,但味道鮮甜,海蝦爽口彈牙,有鮮甜的蝦味,青口夠大隻彈牙,帶有微微的青口味道,而海蜆真的比較細隻及沒有什麼味道。我們點了一杯白酒及一杯紅酒,白酒配海鮮味道真是很配,白酒令生蠔的鮮味更突出。主菜有芝士焗龍蝦,廚師把龍蝦焗得時間剛好,不會過老,可吃到龍蝦的嫩及鮮味,而芝士有微微的焦香味,芝士跟龍蝦味道很夾。牛扒我們選了一

海鮮盤 (二人份量)

主菜有芝士焗龍蝦,廚師把龍蝦焗得時間剛好,不會過老,可吃到龍蝦的嫩及鮮味,而芝士有微微的焦香味,芝士跟龍蝦味道很夾。牛扒我們選了一份五成熟,一份七成熟, 不得不讚廚師的廚藝,牛扒烤到我們要求的熟度,這個牛扒牛味很濃,而五成熟的口感嫩滑,七成熟又不會 ‘Un” ,吃到這裏裡簡直已經覺得值回票價,最後雖然已經很飽,但我們都出去看看有什麼甜品

甜品有豆腐花、麵包布甸、幾款蛋糕及兩三款生果,因已經很飽,只吃了芝士蛋糕、豆腐花及生果(這個忘了拍照),最後當然是我最愛的咖啡作為完美的句號。
題外話/補充資料: 有一點希望餐廳注意,就是上主菜的時間,因為我們仍未吃完沙律及海鮮盤,已經上了龍蝦牛扒,當我們吃龍蝦牛扒時,這主菜已開始有些凍了。
2021-06-06
2021-06-20 596 瀏覽
MR STEAK 推出父親節龍蝦生蠔•半自助晚餐!🥳🧔🏻‍♂️🥘🥙🍽鮮活生蠔,海蝦,青口🦪🍤Oyster & Seafood Platter 生蠔好鮮甜,海蝦同青口都好新鮮,配上新鮮檸檬汁🍋同mignonette sauce,簡單但又最突出到海鮮嘅原汁原味!😋自助沙律+黑松露野菌湯🥗🍄Self-Serve Salad + Mushroom Truffle Bisque沙律選擇豐富,黑松露湯好濃郁,truffle嘅香氣撲鼻真係令人一口接一口!😚芝士蟹肉焗龍蝦,美國極黑牛腰脊扒季節蔬菜,赤味噌野菌意大利飯 🧀🦞🍖🥒🍚Half Lobster-Crab Thermidor&SRF Sirloin Sautéed Harvest Vegetable,Miso-Mushroom Risotto龍蝦好大隻!🤯啖啖肉不特止,連個蝦鉗肉都係超大粒!🧀芝士醬配🦞龍蝦肉係完美配搭~仲有🇺🇸美國🐂極黑牛腰脊扒,大概七八成熟,肉質好軟同牛味香濃!仲有其實我想講連蔬菜同野菌意大利飯都焗得好好味,赤味噌嘅味融入哂去,超正!😍Dessert Table自助精選甜品吧🧁🥧🍰甜品淨係賣相都好精美,見到都流晒口水 我試咗各

鮮活生蠔,海蝦,青口🦪🍤
Oyster & Seafood Platter

自助沙律+黑松露野菌湯🥗🍄

芝士蟹肉焗龍蝦,美國極黑牛腰脊扒
季節蔬菜,赤味噌野菌意大利飯 🧀🦞🍖🥒🍚

Dessert Table自助精選甜品吧🧁🥧🍰
甜品淨係賣相都好精美,見到都流晒口水 我試咗各有特色嘅🍓士多啤梨慕絲餅,🧀芝士蛋糕同🍫朱古力撻,全部高水準架!另外仲自己片起一啲幼滑豆腐花,糖漿同紅糖嘅份量都可以自己調節,中西甜品都有得揀!🍭

今個父親節快啲去Mr Steak請父親大人食大餐啦!外賣都有Semi-buffet dinner架~
2021-06-19
  • 燒美國「克厘石牧場」安格斯頂級牛肉眼
最近去咗葵芳牛扒先生食半自助餐,都真係幾抵食,低至$188套餐就可以同時享用主菜,自助沙律·精選餐湯·甜品吧·特選飲品難怪晚市有咁多人排隊等候入座!不過我哋都揀咗比較Premium嘅餐,因為睇落真係太吸引啦!澳洲150日穀飼肉眼·香煎鵝肝 $328 迷你甘筍,季節蔬菜,香草燒新薯肉眼扒唔食足夠剛剛好,保留應有肉汁而且仲好鮮嫩,灑上海鹽就夠晒鮮味!再加上香脆鹹香鵝肝,配搭一流,亦有比較爽口的迷你甘筍,中和咸味。更可自選白酒或紅酒或果汁一杯~另外一個套餐就係芝士龍蝦系列!特別多咗一個鮮生蠔海鮮拼盤鮮生蠔 2 隻,紐西蘭鑽石蜆,海蝦,翡翠青口見到已經睇得出鮮味十足,鮮生蠔 2 隻海水味香,鮮味爽口,海蝦彈牙又新鮮,真的不錯,可惜只限一次!法式芝士龍蝦配龍蝦汁意大利飯 $298這個也是非常吸引,大大件芝士龍蝦,鮮味而且有芝士的香味提升,意大利飯也掛滿龍蝦汁的鮮,相當吸引。當然除了主食外,每位最期待的也是半自助環節,外邊有甘筍湯,味道香濃,飲咗幾碗!旁邊也有提子鬆餅,可惜一般吃半自助比較少吃,未有試。另外沙律區也非常豐富,例如南瓜,粟米,四季豆,薯仔,沙律菜等等⋯ 亦有多款鹹肉,每樣試少少,感覺
自助沙律·精選餐湯·甜品吧·特選飲品
難怪晚市有咁多人排隊等候入座!

澳洲150日穀飼肉眼·香煎鵝肝 $328
迷你甘筍,季節蔬菜,香草燒新薯
更可自選白酒或紅酒或果汁一杯~

另外一個套餐就係芝士龍蝦系列!
特別多咗一個鮮生蠔海鮮拼盤
鮮生蠔 2 隻,紐西蘭鑽石蜆,海蝦,翡翠青口

法式芝士龍蝦配龍蝦汁意大利飯 $298

另外沙律區也非常豐富,例如南瓜,粟米,四季豆,薯仔,沙律菜等等⋯ 亦有多款鹹肉,每樣試少少,感覺不錯。鹹肉也不會太鹹,直接吃也沒有問題。

最終在甜品方面亦有很多選擇,包括芝士蛋糕,蛋卷,麵包布甸,豆腐花 etc… 最好吃是麵包布甸,甜香十足;芝士蛋糕亦味道夠香。

飲品方面有蜜桃茶,也有果汁,夠豐富了!

Menu
2021-06-08 1079 瀏覽
今日約左朋友來食lunch朋友勁推薦呢間餐廳話好抵食平日lunch我地等左20分鐘內就入到去坐一睇佢的沙律d沙律菜真係好新鮮絕對比美超市50幾蚊的沙律而且種類選擇真係好多❤️佢的薯仔沙律同酒店差唔多仲有火腿,呢個價位,呢個服務真係無得頂👍🏽👍🏽主菜都好快上個長通粉真心唔錯叫長通粉抵過食扒因為本人的主餐係沙律和甜點甜點我最推薦麵包布甸,唔會太甜,勁好食椰汁糕都好好食,好快比人拎哂黑森林蛋糕d cream好滑只係食佢的沙律和甜點絕對回本大家一定要來試下😋
今日約左朋友來食lunch

d沙律菜真係好新鮮
絕對比美超市50幾蚊的沙律
而且種類選擇真係好多❤️
佢的薯仔沙律同酒店差唔多
仲有火腿,呢個價位,呢個服務真係無得頂👍🏽👍🏽
主菜都好快上

個長通粉真心唔錯
叫長通粉抵過食扒
因為本人的主餐係沙律和甜點

甜點我最推薦麵包布甸,唔會太甜,勁好食
椰汁糕都好好食,好快比人拎哂
黑森林蛋糕d cream好滑
只係食佢的沙律和甜點絕對回本