2023-12-26 1919 瀏覽
天氣一轉凍 就好想同友人打返個邊爐😝我就揀咗牛大人荃灣分店😉 地點方便 我同友人食咗呢個澳洲極上和牛120分鐘放題 呢個餐仲額外送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸😙 我地揀咗牛大人紅燒牛骨鍋做湯底 配埋牛肉真係好夾肉類呢個套餐有好多款牛肉可以選擇 我地樣樣都嗌咗試吓 上腹牛五花 SRF美國黑牛後腿肉 安格斯牛小排 安格斯特選牛板腱 質素都中上🐮 不過我就最鍾意呢個餐獨有嘅澳洲和牛M5牛肩卷 牛肉味濃 油香十足🤣 如果唔食牛肉嘅朋友 都有其他豬 羊同雞嘅選擇🐥 包括有西班牙豬梅肉片 豬雪花肉片 紐西蘭羊卷肉同埋花雕酒雞件✌🏻其他配料 海鮮類有鮮甜海蝦 台灣鱸魚片 海蝦新鮮彈牙🦐 仲有好多滑可以揀 呢期特別推介黑松露海鮮漿 唔好睇佢黑鼆鼆 味道都唔錯㗎 其他日常都有嘅漿 蟹籽墨汁漿 干貝鮮魚漿 真味牛肉漿 澎湖花枝漿 質感都唔錯 個人最鍾意蟹籽墨汁漿 有蟹籽嘅口感就更豐富😗 仲有百配鵝脆腸 牛媽秘製滷牛筋 牛肚同埋大腸 真係滷得好入味🫢熟食放題點少得啲炸物呢🤓 我哋揀咗鬼馬松露油條同鬼馬老油條 仲有超啱打邊爐食嘅爽脆炸魚皮同即炸午餐肉 另外仲有台式小食嘅選擇私房鴨血同真豬小香腸🐷自助區有多種丸類同

肉類
澳洲M9和牛牛丸

其他配料

熟食

自助區
有多種丸類同埋蔬菜選擇🥬 仲有多款汽水同紙包飲品 我就比較鍾意飲無糖嘅冷泡茶 呢次我飲咗白桃烏龍同桂花烏龍 兩款茶都好清新

最後仲有每人一款甜品 我同友人一人揀咗一款雪糕 為呢餐台式火鍋放題畫上完美嘅句號 捧住個肚離開啦🤣
2023-12-13 1466 瀏覽
講到放假、節日嘅嘢食🎊,點可以唔係打邊爐放題💕!成班朋友喺冬天烚吓烚吓☃️,仲可以無限添食先係最爽✌🏻。今次我哋就嚟到一間人氣連鎖台式火鍋店🇹🇼,去咗 #荃灣 大鴻輝分店,🇦🇺澳洲極上和牛套餐🐮正價時段每位$328 。🥘牛大人紅燒牛骨湯呢個湯底真係好濃郁🤩,本身骨湯已經好香濃🦴,而且仲有紅燒油嘅香味🔥,用嚟打邊爐好吸引♨️。🐮牛類種類超級多😍,真係選擇困難呀。呢個套餐特別有一啲靚嘅牛肉,有澳洲M9和牛牛丸🇦🇺、手切封門柳🔪、安格斯牛小排🐄、澳洲和牛M5牛肩卷🇦🇺、美國PRIME極級肩里肌🇺🇸。牛肉香味🤤、油脂香味、軟諗口感都做到💕,肉質好好。🐷豚肉豬肉嘅選擇都唔少🥳。有豬雪花肉片❄️、西班牙豬梅肉片🇪🇸、西班牙豬五花片。油脂感真係好正😋。🐑羊肉鍾意食羊嘅朋友😍,仲可以揀紐西蘭羊卷肉🇳🇿,夠晒滿足!🐔雞肉呢度嘅雞肉都好有台灣特色🇹🇼,係花雕酒雞件🍶,比起一般火鍋放題♨️更加有心思。🌊海鮮另一個我哋好鍾意嘅💕就係呢度嘅海鮮🌊,有台灣鱸魚片🐟、沙白🐚、蟹籽墨汁漿🦑、干貝鮮魚漿🎏、章魚珍珠漿🐙。沙白點埋自己溝嘅醬汁😛真係好滿足。🥗配菜呢度仲有自助吧🫧,可以自己攞好多配料,連水魷🦑、牛柏葉🐮、海帶結🪢等

🥘牛大人紅燒牛骨湯

🐮牛類

🐷豚肉

🐑羊肉
鍾意食羊嘅朋友😍,仲可以揀紐西蘭羊卷肉🇳🇿,夠晒滿足!

🐔雞肉

🌊海鮮

🥗配菜
呢度仲有自助吧🫧,可以自己攞好多配料,連水魷🦑、牛柏葉🐮、海帶結🪢等等都有,一啲都唔輸蝕。飲品🥤除咗可以喺雪櫃揀🧊,仲可以自己order手搖㖭🧋。最後仲可以揀埋Häagen-Dazs雪糕🍨,或者台中涼粉凍❄️。
2023-12-11
2024-04-19 0 瀏覽
久違了的牛大人有新嘅期間限定醍醐蕃茄酸辣鍋同剝皮辣椒雞鍋二選一揀咗後者鍋底有冬菇滑雞剝皮辣椒帶微辣輕輕有辣味嗰種配啲吸湯嘅食材先會食到佢個辣牛肉質素堅唔錯油花分佈平均❤️送嘅M9牛牛丸真係食過番尋味牛味肉汁大爆炸其他食材都新鮮必食推介有鴨血大大粒嘅花枝丸新鮮海蝦同蛤蜊除左落單嘅食材自助都有好多款以蔬菜丸類居多食到肚滿腸肥🤪真係話都無咁易—————————————————————🔸 極尚和牛吃到飽 $338
久違了的牛大人
—————————————————————
🔸 極尚和牛吃到飽 $338
2024-04-12
2024-04-17 0 瀏覽
牛大人澳洲極上和牛放題一向高質,食足120分鐘,任食M5澳洲和牛牛肩同大量台式火鍋配料及小食。今次去荃灣分店,係16樓高,可以一覽荃灣景色。套餐重有的安格斯牛小排、手切封門柳及M5牛肩卷當然要不斷追加喇,另外入座之後送個兩粒M9和牛牛丸都係好嘢嚟。但係千其唔可以錯過佢哋嘅(牛)滷肉飯真係超級好味。仲有出面滿滿嘅飲品櫃同埋蔬菜櫃,唔好淨係食肉,醫丸類都好好味。臨走仲一人一杯movenpick 雪糕,真心滿足。

臨走仲一人一杯movenpick 雪糕,真心滿足。
2024-03-27 129 瀏覽
突然好想打邊爐,即刻諗起牛大人,真係一間任食必選的打邊爐店!今次我叫左澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐,因為最抵食,佢可以選擇哂所有食品,最多優質的牛肉可以選擇!湯底揀咗阿嬤養生濃湯鍋,湯底濃郁香滑,令人回味無窮。食材方面,有安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、澳洲M9和牛牛丸、去親台式火鍋必叫鴨血,仲有好多選擇,海鮮、豬肉、魚膠等等,全部都新鮮嫩滑,肉質鮮美。特別係澳洲M9和牛牛丸,牛味濃郁鮮嫩多汁,真係好味!最後仲有Movenpick朱古力雪糕做甜品,濃郁的朱古力味道好美味。飲品方面,牛大人自制樽裝茶都好豐富,有桂花烏龍、白桃烏龍等等口味,好多選擇。仲有個好特別嘅優惠,Follow & Like佢哋嘅社交平台,就送一人一杯牛大人自製鴨屎香檸檬茶,真係抵飲又解渴!上菜好快,由我QR CODE點餐到食物上齊15分鐘都唔洗,服務好好,食完呢餐已經諗緊下次幾時再去!

2024-03-22
  • 鴨血
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 安格斯牛小排
2024-03-24 91 瀏覽
格調很好、因為朋友很高大、所以申請坐卡位、都很樂意安排、選擇了大蒜雞湯煱、好味!落單很快上菜、飲品選擇非常多、食品質數都很好、昨天的沙白非常大及肥美、但沒有甜品區、有小小失望、小食選擇亦不多!希望會改善
2024-03-22 88 瀏覽
牛大人真係一間食極都唔厭嘅台式火鍋店😆 食物高質,CP值又高,坐得又舒服,真心正🫶🏻🌟極上和牛吃到飽套餐 $328 120 分鐘識食一定係食呢個最高等級嘅套餐😎 每位仲會奉送兩粒澳洲和牛牛丸,牛味勁濃爆曬汁😍😍🥩呢度嘅牛肉全部都好正,款式勁多,我就最鍾意牛小排同埋澳洲M5和牛, 超柔嫩😍 🦐海鮮都非常唔錯,我覺得佢嘅脆鯇魚片真係勁正,encore咗好多碟🤩🧆台式小食都係勁多款,超開心🤭🌽自助區可以攞蔬菜,粟米超甜,必食😎🧋飲品亦都有好多款可以選擇,我就最鍾意佢嘅冷泡茶,另外亦都有啲台式飲品😃🍦最後當然係食返個甜品啦,可以選擇雪糕或者仙草凍,滿足🫶🏻牛大人真係次次食完都好開心好滿足,真心推介🫶🏻

🌟極上和牛吃到飽套餐 $328 120 分鐘

🧆台式小食都係勁多款,超開心🤭

🌽自助區可以攞蔬菜,粟米超甜,必食😎

🍦最後當然係食返個甜品啦,可以選擇雪糕或者仙草凍,滿足🫶🏻

牛大人真係次次食完都好開心好滿足,真心推介🫶🏻

2024-03-15
2024-03-21 53 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨兩個鐘遊台灣 🇹🇼-牛大人台灣火鍋吃到飽🇭🇰 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓 🇭🇰-🐂 牛大人既賣點一定係台灣直送特色美食, 無論小食同火鍋料都好多選擇; 有時唔想食咁多肉, 最平個餐都包晒咁多款台灣小食可過過口癮🐂 walk in同預約有兩條隊, 一夠鐘聽到自己number就入得好有效率; 店員上菜會有簡單介紹, 收碟又好快手-😋😋😋澳洲極上和牛 19:30前離座 $288/位✔️台灣特色湯底✔️贈送每位2粒澳洲和牛牛丸✔️澳洲極上和牛無限量供應✔️台灣直送美食✔️自助火鍋配料吧✔️冷泡茶汽水任飲✔️每人一份甜品-🍅 台灣濃香蕃茄鍋💯鮮甜之中帶微酸好開胃, 自己加自助吧既新鮮蕃茄件, 個湯超級濃郁-🥩 安格斯牛小排✨叫得呢個餐一定係all-in牛小排😎 油花均勻, 每一轉落單質素都好平均, 解凍程度岩岩好, 幼身牛肉片方便淥熟-🇹🇼 台灣直送💯黑松露海鮮漿同蟹籽墨汁漿都好正, 質地結實食材鮮味又突出💯鬼馬松露油條即叫即炸, 即食或浸湯都咁脆, 食到停唔到🤤💯獨立包裝麻吉燒有花生/芝麻味, 係皮薄餡靚煙靭靚湯圓🍡-
👧🏻😋👅🍽✨

台灣濃香蕃茄鍋

🥩
🇹🇼
台灣直送
💯黑松露海鮮漿同蟹籽墨汁漿都好正, 質地結實食材鮮味又突出
💯鬼馬松露油條即叫即炸, 即食或浸湯都咁脆, 食到停唔到🤤
💯獨立包裝麻吉燒有花生/芝麻味, 係皮薄餡靚煙靭靚湯圓🍡
麻吉燒

麻吉燒
朋友生日約左一班好耐無聚嘅朋友打邊爐牛大人的各款台式湯底又係任食啱曬一大班人聚我哋選擇左://極上和牛吃到飽//先選湯底 有多款台式湯底可供選擇包括秘方麻辣、紅燒牛骨、濃香蕃茄、鳳梨雞、白玉酸菜鍋等等我地選擇左紅燒牛骨湯 這個紅燒牛骨湯味道似紅燒牛肉麵的湯底而且十分正宗香濃的蕃茄味混合了牛骨特別係同牛好夾 肉方面分別有:澳洲和牛 M5 牛肩卷、安格斯牛小排、豬雪花肉片 、安格斯一口牛肉粒、手切封門柳 個人比較喜歡澳洲和牛 M5 牛肩卷薄薄的一片輕輕燙數秒至粉紅就是最好味脂肪分佈平均 牛味香濃另外安格斯牛小排薄切入口比較嫩滑手切封門柳牛味勁濃澳洲M9和牛丸牛味濃郁 爽口彈牙另外仲有響鈴、魚皮、油炸鬼放落鍋淥一淥數秒即食就係完美仲有好多台式火鍋必點嘅台式餃同牛大人自家製的海鮮槳福建燕餃、瓜仔雞水餃、台式蝦餃、台式蛋餃呢啲港式火鍋店唔會有嘅一定要食我自己比較鍾意燕餃同蛋餃另外真味牛肉漿肉味夠濃 其他台式小食做得相當出色鹽酥雞炸得香脆 入口鹹鹹香香仲有外脆內軟的台灣小香腸片同炸午餐肉都係必點仲有秘製滷大腸同私房鴨血大腸滷得相當入味 鴨血就絕對是世一重點係淥完唔會散開 完全係台灣既味道另外自助區
朋友生日約左一班好耐無聚嘅朋友打邊爐
牛大人的各款台式湯底
又係任食啱曬一大班人聚

我哋選擇左:
//極上和牛吃到飽//
先選湯底 有多款台式湯底可供選擇
包括秘方麻辣、紅燒牛骨、
濃香蕃茄、鳳梨雞、白玉酸菜鍋等等

我地選擇左紅燒牛骨湯
 這個紅燒牛骨湯味道似紅燒牛肉麵的湯底
而且十分正宗
香濃的蕃茄味混合了牛骨
特別係同牛好夾

肉方面分別有:
澳洲和牛 M5 牛肩卷、安格斯牛小排、
豬雪花肉片 、安格斯一口牛肉粒、手切封門柳

個人比較喜歡澳洲和牛 M5 牛肩卷
薄薄的一片輕輕燙數秒至粉紅就是最好味
脂肪分佈平均 牛味香濃
另外安格斯牛小排薄切入口比較嫩滑
手切封門柳牛味勁濃

澳洲M9和牛丸牛味濃郁 爽口彈牙
另外仲有響鈴、魚皮、油炸鬼
放落鍋淥一淥數秒即食就係完美

仲有好多台式火鍋必點嘅台式餃
同牛大人自家製的海鮮槳
福建燕餃、瓜仔雞水餃、台式蝦餃、台式蛋餃
呢啲港式火鍋店唔會有嘅一定要食

仲有秘製滷大腸同私房鴨血
大腸滷得相當入味 鴨血就絕對是世一
重點係淥完唔會散開 完全係台灣既味道

另外自助區有各款醬料
仲有各類蔬菜、支竹、芋頭、萵筍、
各款特式丸類及各式麵類
蔬菜都比一般任食火鍋店新鮮

食到個個都飽到上心口
最後都一定要食埋甜品
有台中仙草凍同雪糕 為完美的一餐作結
2024-03-20 38 瀏覽
三百蚊食到和牛放題!!!??? 牛魔王一定要知!今次揀咗最頂級嘅極上和牛128分鐘吃到飽套餐$328可以任食呢個餐獨有嘅澳洲和牛M5牛肩卷😍😍牛肉味濃 油香十足!! 我由頭食到落尾Encore咗好多轉!!仲額外送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸 (呢個超級大推!!)湯底揀咗台灣鳳梨雞鍋同埋阿嬤養生濃湯鍋清清地飲落好順喉 更突出到食物嘅鮮味🤩好多Shabu shabu嘅口味😍好玩又好食最推薦嘅係期間限定嘅章魚珍珠漿好有咬口 食到一粒粒嘅章魚🐙!!!另外有款全黑嘅蟹子墨魚汁漿🦑好特別!!!除咗火鍋配料 仲有好多好多台灣小食可以任嗌就好似有老油條、鹽酥雞、台灣香腸、甜不辣外面仲有好多蔬菜同埋丸類可以任夾 食足120分鐘 食得好飽先走😋~📍牛大人台灣火鍋吃到飽 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
三百蚊食到和牛放題!!!??? 牛魔王一定要知!

今次揀咗最頂級嘅極上和牛128分鐘吃到飽套餐$328
可以任食呢個餐獨有嘅澳洲和牛M5牛肩卷😍😍
仲額外送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸 (呢個超級大推!!)

湯底揀咗台灣鳳梨雞鍋同埋阿嬤養生濃湯鍋
清清地飲落好順喉 更突出到食物嘅鮮味🤩

好多Shabu shabu嘅口味😍好玩又好食
最推薦嘅係期間限定嘅章魚珍珠漿
好有咬口 食到一粒粒嘅章魚🐙!!!
另外有款全黑嘅蟹子墨魚汁漿🦑好特別!!!

除咗火鍋配料 仲有好多好多台灣小食可以任嗌
就好似有老油條、鹽酥雞、台灣香腸、甜不辣

外面仲有好多蔬菜同埋丸類可以任夾
食足120分鐘 食得好飽先走😋~

📍牛大人台灣火鍋吃到飽
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

• 澳洲和牛M5牛肩卷
喺荃灣行行吓街實在掛住招牌牛大人紅燒牛骨鍋!🥘 忍唔住上去出名食物性價比極高! 牛肉、台灣小食同丸類質素唔錯嘅 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝中心) 任食牛肉放題!😆🥩澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $328/每位19:30前離座 , 23:00後入座 $28821:30 - 23:00入座 $308正價時段 $328星期五、六、日、假期及前夕 +$10特別日子+$2010款湯底供選擇:(鴛鴦湯底+$50)眷村白玉酸菜鍋 / 牛夫人秘方麻辣鍋 / 牛大人紅燒牛骨鍋 / 台灣濃香番茄鍋 / 台中蒜頭雞鍋 / 阿嬤養生濃湯鍋 / 帝王食補薑母鴨鍋(+$50 只限單鍋) / 剝皮辣椒雞鍋(期間限定) / 台灣鳳梨雞鍋 / 四目養生素食鍋每位贈送2粒澳洲M9和牛牛丸,一咬juicy濃郁牛脂香!正!🐮🐮甜品選了仙草黑白配同Dreyer’s心形雪葩是晚心水:安格斯牛小排澳洲和牛M5牛肩卷手切封門柳安格斯一口牛肉粒鬼馬老油條爽脆炸魚皮山水滑豆腐新鮮沙白真豬小香腸蟹籽墨汁漿干貝鮮魚漿章魚珍珠漿澎湖花枝漿水蓮鴨血_______________牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)荃灣眾
喺荃灣行行吓街實在掛住招牌牛大人紅燒牛骨鍋!🥘
忍唔住上去出名食物性價比極高!

澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $328/每位

19:30前離座 , 23:00後入座 $288
21:30 - 23:00入座 $308
正價時段 $328
星期五、六、日、假期及前夕 +$10
特別日子+$20

10款湯底供選擇:
(鴛鴦湯底+$50)

甜品選了仙草黑白配同Dreyer’s心形雪葩

澎湖花枝漿
水蓮
鴨血

_______________

牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

_______________
2024-03-18 34 瀏覽
🔸 極上和牛 $288 每客送澳洲和牛牛丸2粒【台灣鳳梨雞】做火鍋湯底,可以溫補開胃,用鳳梨配搭苦瓜,酸甜開胃又唔油膩。 入座先上鍋底,餐廳用一個大銅鍋,裏面有半隻鮮雞,大白菜、苦瓜、鳳梨就已經溶咗喺雞湯裡面,鍋底下仲發現咗啲魚干仔、大豆、薑片、兩隻蜆,可以將湯鍋提鮮。主菜就係 澳洲極上和牛 肉片一大碟,都係雪花牛肉,烚8秒就熟,入口溶化,牛肉味夠濃,好正😚另外可以自選無限量牛肉,我這次選咗以下幾款:美國PRIME極級肩里肌有較濃郁牛肉味,脂肪無咁香偏向肉質感較多,食落口肉質都唔算柴適合唔中意食太肥嘅朋友。安格斯牛小排油脂香突出,油花分布均勻牛味同油脂香兩者味道平均,唔會過肥膩咬落juicy,好好食。安格斯一口牛肉粒一碟嘅份量唔算多味道跟安格斯牛小排相近但因為係切成一粒粒,所以口感比較實,有嚼口。另外點咗幾款類似魚滑蝦膠嘅肉槳:手打旗魚漿3碟 、台灣海鮮槳3碟、澎湖花枝槳3碟、真味牛肉槳3碟,其中最正嘅係 牛肉槳,大大舊掃落熱鍋裡涮,熱辣辣伴住餐廳提供嘅特濃沙茶醬入口,十分滋味,口感似中式茶樓山竹牛肉球,但這個牛味更香,下次再嚟食一定要再點,魚滑蝦膠就一般。跟餐奉送嘅每客兩粒【澳洲和牛
🔸 極上和牛 $288 每客送澳洲和牛牛丸2粒
另外可以自選無限量牛肉,我這次選咗以下幾款:

美國PRIME極級肩里肌
有較濃郁牛肉味,脂肪無咁香
偏向肉質感較多,食落口肉質都唔算柴
適合唔中意食太肥嘅朋友。

安格斯牛小排
油脂香突出,油花分布均勻
牛味同油脂香兩者味道平均,唔會過肥膩
咬落juicy,好好食。

安格斯一口牛肉粒
一碟嘅份量唔算多
味道跟安格斯牛小排相近
但因為係切成一粒粒,所以口感比較實,有嚼口。

另外點咗幾款類似魚滑蝦膠嘅肉槳:
跟餐奉送嘅每客兩粒【澳洲和牛牛丸】,建議好物留到最後食,因為牛丸大大粒確實係好重牛味,係潮州賴尿牛丸做法,烚幾耐都仲係好爽口Q彈,咬落爆汁鮮甜牛肉香四溢,可惜好 珍貴每人只有兩粒。
飲料係可以自己喺【自助區】無限量任攞嘅,這家台式火鍋【牛大人】特別自家製多款樽裝冷泡綠茶,有白桃烏龍和大紅袍等靚茶,清清地幾好飲。在自助醬料區仲有餐廳新鮮煲嘅黑糖薑母茶,唔係太甜,夠薑夠熱,我好中意飲,飲咗3杯。
埋單前可叫服務員甜品,有4款哈根達斯雪糕杯可選,其實自助餐2小時已經食飽牛肉,如果個肚再裝唔落雪糕,可以將雪糕杯帶走。
味道:8/10
性價比:7/10
  • 和牛牛丸
2024-03-18 22 瀏覽
-早幾日發現 原來好耐冇打過邊爐今日收工即刻去食牛大人先越開越多分店 終於唔洗等好耐就食到啦🤣 澳洲極上和牛放題💰 $328(120分鐘)題外話 呢個餐仲額外送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸 爆晒肉汁! 湯底方面簡左: 牛大人秘方麻辣鍋好惹味之餘 又唔會話太過辣 岩岩好!!配左鴨血食 正呀好夾haha 出餐方面真係好快速度 叫完冇耐d野食就送到啦😊小食方面 大推 最中意都一定係鹽酥雞!!炸到恰到好處 冇油膩同香脆 海鮮方面都係好多種類同埋新鮮~~墨魚同蝦滑&大大粒飽滿沙白&手掌大虎蝦都係我私心推薦 瘋狂encore既食品之一 對於牛魔王黎講 任食牛真係好幸福呀❤ ~~一共有11款牛肉比客人食~但由於我地係簡左最貴既澳洲極上和牛套餐梗係狂點安格斯牛小排同澳洲和牛M5牛肩卷 na冇失望 入口牛味十足 肉汁爆開晒 同埋入口即溶  不論係自助區 / 飲料區 / 醬料區都係一咁大 咁多選擇 多不勝數另外一讚真係 地方好乾淨 完全冇污穢 油膩感!!!  牛大人台灣火鍋吃到飽📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger
早幾日發現 原來好耐冇打過邊爐
今日收工即刻去食牛大人先
越開越多分店 終於唔洗等好耐就食到啦🤣

澳洲極上和牛放題💰 $328(120分鐘)
題外話 呢個餐仲額外送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸 爆晒肉汁!

湯底方面簡左: 牛大人秘方麻辣鍋
好惹味之餘 又唔會話太過辣 岩岩好!!
配左鴨血食 正呀好夾haha

出餐方面真係好快速度 叫完冇耐d野食就送到啦😊
小食方面 大推 最中意都一定係鹽酥雞!!
炸到恰到好處 冇油膩同香脆

海鮮方面都係好多種類同埋新鮮~~
墨魚同蝦滑&大大粒飽滿沙白&手掌大虎蝦
都係我私心推薦 瘋狂encore既食品之一

對於牛魔王黎講 任食牛真係好幸福呀❤ ~~
一共有11款牛肉比客人食~
但由於我地係簡左最貴既澳洲極上和牛套餐
梗係狂點安格斯牛小排同澳洲和牛M5牛肩卷 na
冇失望 入口牛味十足 肉汁爆開晒 同埋入口即溶

不論係自助區 / 飲料區 / 醬料區
都係一咁大 咁多選擇 多不勝數
另外一讚真係 地方好乾淨 完全冇污穢 油膩感!!!

牛大人台灣火鍋吃到飽
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #牛大人 #火鍋 #任食
2024-03-11 74 瀏覽
今次19:30前離座都係$288!🐮澳洲極上和牛吃到飽每人送兩粒澳洲M9和牛牛丸,牛味濃郁兼且有肉汁👍🏻肉類:安格斯特選牛板腱、手封門柳、美國PRIME極級肩里肌、澳洲和牛M5牛肩卷,仲有幾款牛肉,每款肉質均等,每款都各有特色,係牛肉愛好者可以勁滿足😌除咗牛肉當然唔少得仲有豬肉同雞肉。海鮮:沙白、大蝦、魚片、花膠、章魚珍珠漿等台灣小食:麻辣鴨血、鹽酥雞、梅甘脆薯、皮蛋豆腐等自助區有滷肉飯、王子麵,台灣米粉、大量蔬菜同丸類;仲有好多自家製嘅花茶👍🏻甜品雪糕HäagenDazs/Dreyers/Movenpick,仙草凍,勁滿足😝
今次19:30前離座都係$288!

🐮澳洲極上和牛吃到飽
每人送兩粒澳洲M9和牛牛丸,牛味濃郁兼且有肉汁👍🏻

海鮮:沙白、大蝦、魚片、花膠、章魚珍珠漿等

台灣小食:麻辣鴨血、鹽酥雞、梅甘脆薯、皮蛋豆腐等

牛大人120分鐘吃到飽套餐🍲湯底揀咗鳳梨雞鍋,估唔到真係有半邊雞喺入面,可以繼續熬下湯,仲有菜同埋苦瓜,鳳梨只係佔少少,所以個湯飲落都唔會覺得好酸👌今次叫澳洲極上和牛set,每位贈送2粒嘅澳洲M9和牛牛丸依然係咁爆汁,每次嚟食都覺得唔夠喉~牛肉方面最推介嘅係安格斯牛小排同埋澳洲和牛M5牛肩卷,有牛味又夠油香,而且切得有一定厚度,唔係薄到透光嗰啲,咬落有口感但係又唔會韌🥩其他配料方面,花膠、沙白、海蝦同埋鱸魚片嘅質素都唔錯🦐丸類大部分都係自助區夾,選擇不少!台式小食都係每次嚟牛大人會叫嘅野食,經典嘅鹽酥雞、香腸、脆薯都係唔少得🥢最後嘅甜品仲有movenpick, haagen dazs, dreyers同埋仙草揀🍨
牛大人120分鐘吃到飽套餐🍲

其他配料方面,花膠、沙白、海蝦同埋鱸魚片嘅質素都唔錯🦐
丸類大部分都係自助區夾,選擇不少!