2023-12-31 2940 瀏覽
極上和牛吃到飽套餐🐮❤️ 湯底❣️ 台灣濃香蕃茄鍋味道:🐧🐧🐧🐧🐧蕃茄湯底酸酸甜甜十分開胃,蕃茄滋味濃郁,配搭肉類滾煮,清新又解油,十分不俗。肉類種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧套餐應有盡有,基本的豬、牛、羊、雞一應俱全,尤其牛肉的款式頗多樣化,包括有M5 和牛牛肩卷、手切封門柳、安格斯一口牛等等,非常抵食。🐧 最喜歡M5 和牛牛肩卷,牛肉鮮嫩紅潤,油花均勻,食落牛味濃香,軟腍又可口。海鮮種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧海鮮類有大蝦、沙白、脆肉鯇魚腩等等,當中尤為特別,是有極多款式的手打海鮮漿提供,例如澎湖花枝漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿等,各具特色,同樣鮮美又彈牙,高質必試之選。台灣地道小食種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳提供數款經典台式小食,包括排骨酥、台灣香腸、鹽酥雞等等,全部新鮮即製,上枱時熱騰騰香噴噴,惹味十足之選。🐧❣️餐廳有提供芝麻、花生口味的麻吉燒🤩 食落外皮軟糯煙韌,流心內餡甜美可口,必食良品。🐧❣️以上食品均可以QR code 自助無限下單🥰 🐧❣️餐廳同時設有自助區,有大量丸類、蔬菜、粉麵、飲品等提供,還有滷牛肉和白飯任添,風味十足。🐧❣️入座時會奉送澳洲M9 和牛牛丸(每人
極上和牛吃到飽套餐🐮❤️

麻吉燒

🐧❣️以上食品均可以QR code 自助無限下單🥰

澳洲M9 和牛牛丸
🐧❣️入座時會奉送澳洲M9 和牛牛丸(每人兩粒)🤩🌟

🐧❣️結帳時可每人自選一款甜品,有三款口味的Haagen Dazs 雪糕以及仙草黑白配提供😋

環境:🐧🐧🐧🐧

餐廳設計明亮舒適,座位桌面寬闊,空間感足,環境乾淨企理,十分不錯。

🐧❤️結語:和牛套餐勁豐富超抵食,衷心推薦👍
麻吉燒
澳洲M9 和牛牛丸
2023-11-14 3476 瀏覽
終於有機會試下呢間人氣火鍋-牛大人,牛大人有好多分店,淨係旺角都有兩間,星期六晚七點半上到瓊華中心已經勁多人等緊位,所以唔想等咁耐就記得要提早book位火鍋放題有兩個鐘,我同朋友揀咗澳洲極上和牛,可以試哂美國同澳洲牛,而喺極上和牛類別揀到嘅牛的確靚啲,肉質比較淋同鮮嫩,呢個套餐仲送咗4粒澳洲M9和牛牛丸,呢個牛丸絕對係成晚嘅亮點,因為牛丸入面爆多汁,而且好彈牙,牛味仲好濃,俾錢再叫都值!其他配料例如蝦、沙白都好正,夠新鮮而且冇沙。至於雜菌、雜菜、丸、麵就喺出面自己夾。呢度仲有啲小食可以點,我點咗台灣香腸、鹽酥雞,都唔錯湯底方面,我揀咗秘方麻辣鍋(小辣),初頭食落唔覺辣,點知滾耐咗好鬼辣,食菜就好明顯見到真章,但個湯底係幾香,有少少藥材味最後可以揀Haagen-Dazs雪糕或者鮮草凍做甜品,估唔到鮮草凍有咁多料,味道都做到糖水鋪水準食完今餐我終於明點解牛大人咁受歡迎,CP值算幾高,絕對有下次

2023-11-11
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 新鮮沙白
  • 極上和牛吃到飽
‍之前都見過唔少朋友去食 但係我就第一次試選擇真係出乎意料地多 無論係湯底、火鍋配料、醬汁、熟食 定係飲品 都真係無得輸 正常來講一定會搵到野啱食/飲✨餐廳總共有3個餐 平均都係大概$200-$300鬆少少一個人 食兩個鐘 啱嗮一班人過來食🌱<湯底> 選擇總共有10款 有辣有唔辣的 而且每款湯底都具有台灣特色 如果想選擇兩款湯底就要額外加$50👀我自己選擇了 台灣鳳梨雞湯 超級推薦!💯湯底係雞湯底 仲配少少薑汁味🫚 唔會太油 我覺得幾啱打邊爐🍲 重點係個湯底裡面已經超級足料👍🏻 又有雞肉、鰹魚、蜆肉、韮菜、椰菜 味道非常豐富!落火鍋配料前一定要飲翻碗先 唔好徙左佢😽<肉類> 超級齊全 豬牛雞羊 就連內臟 牛根牛肚都有 真係無咩可以投訴我哋叫左極上和牛 食物選擇係最多的🤤✌🏻 真係飽到第二日都仲飽緊 好誇張 下次黎可能要幾日唔食嘢 我個人覺得澳洲和牛 係最好食 真係食得出分別 肉汁比較豐富😍 而且我哋呢個餐唔係只係多肉既選擇 就連魚類都有幾款選擇💁🏼‍♀️ 仲包埋蟹籽墨魚漿🦑、章魚珍珠漿 等等 <火鍋配料/蔬菜> 火鍋配料真係好齊全 菜都
‍之前都見過唔少朋友去食 但係我就第一次試

我自己選擇了 台灣鳳梨雞湯 超級推薦!💯
火鍋配料前一定要飲翻碗先 唔好徙左佢😽

<火鍋配料/蔬菜> 火鍋配料真係好齊全 菜都有3-4款 仲有大量麵 同埋丸選擇 一定一定要講 我最鍾意係芋頭肉丸🍢 建議芋頭控可以去試試🍠
差少少唔記得講 餐廳仲會提供幾款台式小食 我點左鹽酥雞~

<醬汁> 基本火鍋醬汁都有 我個人覺得腐乳醬 同埋特調豬肉醬比較特別 罕有 兩個撈埋一齊又幾夾👀

<飲品> 凍飲櫃真係咩都有 冷泡茶都有3-4款 仲有汽水、果汁等等 當然我留意到餐牌都有額外飲品需要加錢 例如 鴨屎香檸檬茶🍋 呢個就視乎個人喜好🥤我對飲品櫃既飲品已經超級滿足!

<甜品> 最後最後真係超級超級飽🤰🏻 然後發覺仲有甜品 每人限一款 有haagan-daz/ movenpick雪糕🍦或者台北仙草凍🖤

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
台灣鳳梨雞湯
2024-04-15
台灣鳳梨雞湯
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 台灣鳳梨雞鍋
呢間咁出名嘅台式火鍋店我都係第一次食🤪一時果然知道佢嘅實力點解咁受歡迎👏🏼 同港式打邊爐唔同用咗好多台式道地嘅材料 🇹🇼 而且牛肉真係有返咁上下水準🥳 所以香港台式火鍋既天花板我一定會揀佢🤣⭐️ 澳洲極上和牛 🥩今次揀咗最貴嗰個套餐🇦🇺牛肉水準果然值回票價🤩特別鍾意M5和牛牛肩卷同埋安格斯牛小排🐮 肉味香濃之餘口感都好唔錯❤️仲有本地手切嘅封門柳口感都係特別嫩滑😚仲有每人兩粒和牛牛丸爆漿好有驚喜⭐️ 台灣在地直送美食 ✈️同其他火鍋店唔同呢度有好多台式地道小食🏮例如鹽酥雞同埋梅甘酥脆薯🍠香口得來調味好有台灣夜市特色😊⭐️ 台灣鳳梨雞鍋 🍍用咗台灣鳳梨同埋苦瓜加上鮮雞熬煮嘅湯底特別清甜🐔 鳳梨嘅甜味加上苦瓜嘅甘度有層次唔會太濃🥬 特別突顯出來自台灣嘅食材嘅新鮮味🌊 例如海鮮漿同花椒漿等等滿滿海洋味💙⭐️ 飲品🧋冷泡茶真係好有水準例如桂花烏龍茶味甘香好解渴🌼 仲加添咗而家最受歡迎嘅鴨屎香檸檬茶🍋 帶種獨特嘅香氣中和肉類嘅油膩感最後黎返一杯雪糕或者仙草終結岩岩好🍨
⭐️ 澳洲極上和牛 🥩
⭐️ 飲品🧋
最後黎返一杯雪糕或者仙草終結岩岩好🍨
台灣在地直送美食
台灣鳳梨雞鍋
Weekday Dinner 極上和牛吃到飽套餐入座每人會送上嘉頓迷你蛋捲🤣🤣及一份澳洲M9 和牛牛丸。和牛牛丸出色,有牛味,一咬開有很多肉汁。湯底選擇了小辣的牛夫人秘方麻辣鍋,味道濃郁,辛香惹味。套餐肉類應有盡有,牛肉種類多,有肉質嫩滑帶油脂香的澳洲和牛M5牛肩卷、牛味香濃的SRF黑牛及手切封門柳等等,有不同部分及不同口感👍🏻👍🏻海鮮類推薦新鮮海蝦、大大粒的沙白及各式各樣的特色手打海鮮漿。餐廳更有經典台式小食及台式飲品提供,自助區有不同的丸類、蔬菜及粉麵,更有滷牛肉飯,選擇多,眼花撩亂。值得一讚的是餐廳有台灣爽脆的水蓮!😍😍一人一杯雪糕作為飯後甜品是開心的收尾!餐廳環境闊落,光猛明亮,以木系裝潢為主,隔板有可愛的台語字句。服務殷勤,會主動收走空碟及加湯,是火鍋放題的不錯選擇。
Weekday Dinner

極上和牛吃到飽套餐

湯底選擇了小辣的牛夫人秘方麻辣鍋,味道濃郁,辛香惹味。

一人一杯雪糕作為飯後甜品是開心的收尾!

2024-04-18 0 瀏覽
任食套餐食到台灣直送火鍋配料、地道小食同滷肉飯等,入座後以QR Code點好湯底同肉類,就可以去自助吧拎醬料、蔬菜🥬粉麵、丸類等用餐時間有2個鐘,可以慢慢享受🫶🏼店員好有禮貌,整體好加分🎈鍋底 湯底有紅燒牛骨、鳳梨雞、麻辣蕃茄等,連酸菜魚鍋都有,總有一款啱心水🥘🎈極上和牛吃到飽套餐🥩果然係牛大人,牛肉種類夠晒多,有上腹牛五花、封門柳、一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷等,每位贈送2粒澳洲M9和牛牛丸,每樣試少少都夠回本🍲特別鍾情澳洲和牛M5牛肩卷大大片,油花充足,口感滑嫩手切封門柳顏色嫩紅牛味濃厚,脂肪比例唔多但非常軟腍🥢🎈西班牙豬梅肉片/ 花雕酒雞件/ 妞西蘭羊卷肉豬肉片豬肥瘦均勻,厚薄適中😚 肉質嫩滑花雕酒雞件好入味,食到淡淡花雕酒香🍶羊肉都好正,帶有恰到好處嘅羶味🎈台灣直送鱸魚片/脆鯇片鱸魚片同脆鯇片分別食到兩種不同口感鱸魚片滑嫩🥢脆鯇爽口彈牙仲有海蝦🦐沙白等海鮮,實在太幸福🫶🏼🎈火鍋配料 火鍋配料擺放整齊,有多款選擇,海膽丸、包心丸等應有盡有,新鮮蔬菜🥬瓜類、粉麵等補充及時,值得一讚🎈台式小食必點滑嫩鴨血,鹽酥雞,真豬小香腸🥢🎈甜品 一人一杯Dreyers 同Movenpick 雪
用餐時間有2個鐘,可以慢慢享受🫶🏼店員好有禮貌,整體好加分

🎈鍋底

🎈極上和牛吃到飽套餐🥩

特別鍾情澳洲和牛M5牛肩卷大大片,油花充足,口感滑嫩

手切封門柳顏色嫩紅牛味濃厚,脂肪比例唔多但非常軟腍🥢

🎈西班牙豬梅肉片/ 花雕酒雞件/ 妞西蘭羊卷肉
豬肉片豬肥瘦均勻,厚薄適中😚 肉質嫩滑
花雕酒雞件好入味,食到淡淡花雕酒香🍶
羊肉都好正,帶有恰到好處嘅羶味

🎈台灣直送鱸魚片/脆鯇片
鱸魚片同脆鯇片分別食到兩種不同口感
鱸魚片滑嫩🥢脆鯇爽口彈牙
仲有海蝦🦐沙白等海鮮,實在太幸福🫶🏼

🎈火鍋配料

🎈台式小食
必點滑嫩鴨血,鹽酥雞,真豬小香腸🥢

🎈甜品
一人一杯Dreyers 同Movenpick 雪糕🍨超滿足

🎈飲品
紙包飲品、汽水、台灣進口茶飲、自家製冷泡茶
2024-04-17 0 瀏覽
牛大人應該好多人都食過,呢間都係我無限encore 的餐廳😋超級鐘意佢個自助飲品櫃,款式多,冷泡茶必飲!自助食品區都好多台灣直送的丸類,蔬菜同埋麵食。醬料都有成十幾種選擇,點樣混醬都得🤣湯底有成10款選擇,今次揀左啊嫲養生濃湯,湯底有好多大白菜,薑,紅棗,人參,滋補得黎吾會覺得有藥材味。今次黎試左最豪華的極上和牛吃到飽套餐有比較珍貴的美國SRF黑牛,澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯牛小扒,各有特色,全部都係任食,超滿足😆另外每人會送兩粒澳洲M5和牛牛丸,超濃味同彈牙多汁😋另外最吸引我的係不同口味的手打醬,最鐘意係黑松露海鮮醬,夠惹味。新鮮沙白,水蓮,醉雞件都encore左幾次😆另外仲有好多台灣夜巿小食,豬肉,魚肉,多到數吾晒….食到最後,仲有一杯甜品送😋完美作結🫶🏻

新鮮沙白,水蓮,醉雞件都encore左幾次😆

另外仲有好多台灣夜巿小食,豬肉,魚肉,多到數吾晒….

食到最後,仲有一杯甜品送😋完美作結🫶🏻

2024-04-13
講真打邊爐牛大人的【極上和牛吃到飽】已經列入首選之一。因為牛大人長期爆位,好彩一早預約定,今次約了同事收工暢談一番,去到即刻有位😎。坐低冇耐就嗌湯底,朋友點了「牛夫人秘方麻辣鍋🍲」,小辣對我黎講都好辣。新加入牛大人的「少爺啤酒🍻」,$58/杯,嗌左兩杯,酒味唔算好濃,較易入口! 啤酒到,其他野食陸陸續續都到…個人必點:SRF美國黑牛、澳洲和牛M5牛肩卷、澳洲M9和牛牛丸🍡、蛋餃等。餐廳有好多台灣小食供應,午餐肉、台灣香腸、梅甘脆薯🍠等,可以邊食邊打邊爐。另外,可以一試 - 西北麻吉燒,感覺似湯圓,口感軟糯。

牛夫人秘方麻辣鍋
冷泡茶
甜品
  • 美國SRF黑牛
2024-04-16 0 瀏覽
自助區有台式丸/豆品/蔬菜/麵類/調味料/飲品。叫完湯底之後可以Qr code叫配料,食物選擇好多,肉類/海鮮/手工水餃/火鍋自選/台灣特色小食/台灣在地直送美食小食,多到眼花撩亂,樣樣都想食。⭐️極上和牛吃到飽套餐 $298 (19:30前離座)🐻私心推介📝✿台灣鳳梨雞鍋➜🍍🐔🐟🫚苦瓜➜湯底鮮甜帶有薑味,🍍唔多所以味道唔出。✿澳洲和牛M5牛肩卷➜肉質軟滑帶油脂香,淥幾秒就食得。✿美國SRF黑牛➜牛味較濃,肉質有咬口。✿手切封門柳➜好少放題會有封門柳,唔韌而且牛味香濃,雖然厚切但都唔好淥太耐。✿澳洲M9和牛牛丸➜跟餐送每人兩粒,有牛味,油脂感同多汁。✿沙白➜鮮甜冇沙幾大粒。✿海蝦➜爽口有蝦味。✿真味牛肉漿➜有牛味,索埋湯汁加多份鮮味。✿一次性甜品➜台中仙草凍➜足料(花生/紅豆/椰果/珍珠)💬Like&Follow牛大人社交平台即送鴨屎香檸檬茶1杯🍋💬呢個時段冇咁多人,坐得舒服,落完單好快送到,店員亦有主動加湯。
⭐️極上和牛吃到飽套餐 $298 (19:30前離座)

🐻私心推介📝
✿澳洲和牛M5牛肩卷➜肉質軟滑帶油脂香,淥幾秒就食得。
✿美國SRF黑牛➜牛味較濃,肉質有咬口。
✿澳洲M9和牛牛丸➜跟餐送每人兩粒,有牛味,油脂感同多汁。
✿沙白➜鮮甜冇沙幾大粒。
✿海蝦➜爽口有蝦味。
✿真味牛肉漿➜有牛味,索埋湯汁加多份鮮味。
✿一次性甜品➜台中仙草凍➜足料(花生/紅豆/椰果/珍珠)
🤎 每次講起任食打邊爐就會諗起牛大人! 已經同friends食過幾次,今次同媽咪去食!🤎 牛大人分咗三個Grade: 分別係 “精選嫩牛”,”美國特級安格斯”,”澳洲極上和牛”。唔同時段去價錢會有唔同,同埋小童會平啲。以正價價錢嚟講就分別係 $248, $288, $328。全部都係食120分鐘!🤎 今次同媽咪嚟食就食好啲☺️ 食$328既”澳洲極上和牛”套餐!每人仲會贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸兩粒🤤 又真係好好食😂🤎 湯底有10款可以揀。因為媽咪唔食辣所以就揀咗台灣鳳梨雞鍋☺️ 除咗雞肉之外,湯底仲用咗鳳梨同埋苦瓜熬製,不過其實飲落鳳梨味唔算太重🤔 但係都幾清甜😊🤎 醬料,配菜,丸都係自己出去攞~ 推薦大家食芋頭貢丸!以前喺某超市買過都好貴😂 但係都真係好好食!另外都有好多唔同流心丸😍 🤎 之後肉類,小食,同埋啲飲品就喺網站嗰度落單!選擇都有好多,有啲熟食都可以嗌,例如魚香皮蛋豆腐。我自己仲嗌咗即炸午餐肉😂 因為太耐冇食😎 送菜速度非常之快😆 而且完全冇漏單,值得一讚👍🏼🤎 嗌得最貴嗰個餐梗係要食靚肉🤓食咗幾款肉我覺得最好食都係澳洲和牛M5牛肩卷!超重牛味,同埋咬落去油脂肉類分佈平均,牛味

送菜速度非常之快😆 而且完全冇漏單,值得一讚👍🏼
🤎 嗌得最貴嗰個餐梗係要食靚肉🤓
食咗幾款肉我覺得最好食都係澳洲和牛M5牛肩卷!超重牛味,同埋咬落去油脂肉類分佈平均,牛味同油香一次過滿足到😚 我都嗌咗幾盒食😂😂

🤎 沙白都好新鮮。亦推薦大家叫台灣鯛魚片,冇骨,又滑!但係記得錄嘅時候要用個殼裝住,如果唔係會淥到散晒🤣
🤎 蔬菜方面推薦皇帝菜,另外仲可以喺網站度叫水蓮!好少食嘅菜,不過好爽好好食☺️
🤎 飲品就可以去飲品櫃攞,網站都會有特別飲品可以嗌👍🏼 我哋攞咗支白桃烏龍同洛神花茶,之後仲飲咗支可樂🤣

🤎 最後會有甜品紙,每人可以叫一個甜品。雪糕有Movenpick同Haagen Dazs 揀。另外仲可以揀仙草凍。我哋嗌咗一個雪糕一個仙草凍~ 仙草凍都好豐富好大,啲珍珠幾彈牙幾好食😆

🤎總括嚟講,我覺得牛大人真係效率好快,抵食又好食😆 推薦推薦😍👍🏼👍🏼
2024-04-16 2 瀏覽
之前食牛大人就覺得有質素保證,但而家覺得每況越下。今天食咗中價嘅吃到飽,牛肩胛好鞋,服務就一流,但啲肉真係好鞋,飲品數量又唔多。每人都要$2xx另加一。定係是這一間分店個別例子???
之前食牛大人就覺得有質素保證,但而家覺得每況越下。

今天食咗中價嘅吃到飽,牛肩胛好鞋,

定係是這一間分店個別例子???
2024-04-15
2024-04-09 80 瀏覽
食牛肉就要食牛大人啦,旺角地鐵出來走幾分鐘就可以到啦,牛大人台灣火鍋放題,材料很新鮮,選了和牛的套餐!好多款式都可以吃😙😙直接上一個麻辣湯!🤩🤩台式麻辣鍋😋😋這裡的味道很不錯,選了小辣,不算特別辣!😝這個套餐有很多牛肉種類可以選擇:澳洲和牛M5牛肩卷和手切封門柳😎還有一口牛,牛板檢腱等等不同部位不同口感的牛!能感覺到很新鮮,牛肉涮到剛剛好就可以吃啦!👍要重點提一下!還送了一份和牛丸!和普通的牛丸差很遠!牛味很足而且彈牙!還爆汁除了有牛肉,還有貝殼類的!很肥美~鴨血等等都有哦!各类丸子!而且仲有熟食可以叫!例如我最愛的鹽酥雞,小香腸等等!好多選擇😋😋自助區還有各類的蔬菜🥬和飲品拿😆😆很滿足的一頓😝

自助區還有各類的蔬菜🥬和飲品拿😆😆很滿足的一頓😝
2024-03-26
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
牛大人真係成日聽佢既名 而我同所有朋友都鐘意佢地理位置夠方便同多野食🫶🫣☺️😆為大家帶來唔同既特色湯底 我揀左兩款沙底 +$50就可以試曬兩款🐷 好抵呢😚肉類🥩澳洲和牛、手切牛脊肉、美國安格斯牛肉、封門柳仲有雞、豬等🐥超多款肉肉你食😆我自己就最愛食呢到既牛同海鮮🐟🦑🦀🦞🦐海鮮有元貝 蜆類等 最開心係海蝦好大隻男朋友幫手剝蝦 所以唔洗整污糟手仔😜🤣🤣海蝦肉質彈牙爽口😋仲有沙白都好正

為大家帶來唔同既特色湯底
我揀左兩款沙底 +$50就可以試曬兩款🐷 好抵呢😚

肉類🥩
澳洲和牛、手切牛脊肉、美國安格斯牛肉、封門柳
仲有雞、豬等🐥超多款肉肉你食😆
我自己就最愛食呢到既牛同海鮮🐟🦑🦀🦞🦐

海鮮
有元貝 蜆類等 最開心係海蝦好大隻
男朋友幫手剝蝦 所以唔洗整污糟手仔😜🤣🤣
海蝦肉質彈牙爽口😋仲有沙白都好正
重點:多人千祈唔好去,小朋友千祈唔好去。在黃金時間每人約HKD400,兩大一小,一共大約HKD1200, 其實咁嘅價錢唔使返大陸都有好多選擇。食物同飲品選擇非常少,甜品冇任食,每人只得一杯結尾雪糕。任食120分鐘,其實根本冇嘢好食。最重要係食物的價錢完全唔應該係咁嘅質素。好明顯根本唔想做回頭客。十個人(7大3小)安排在一張6至8人枱,入座前仲話俾你聽張枱可以坐十二三個人,訂8:00 ,在8:26先至可以俾到張枱你(已經係全場最大),之後全世界都就嚟餓死,唯有照食,希望食物質素可以彌補座位窄嘅缺點。話晒牛大人名氣都不少,仍然存在一點希望。小童計算要矮過130 cm (正常應該七歲小朋友嘅高度)。不是十二歲以下。入坐時時已經講明有小朋友都唔會刻意同你講,好明顯有三個都係9 -10歲以下,坐低訂窩後先同你計。明知連小朋友都成人價,都坐低咗,叫最貴嗰個套餐,難得一大班人出嚟食飯,如果好食都冇所謂。食物上得快,但最貴嘅套餐的牛肉質素都應該係大快活。食物同飲品選擇非常少,所有丸類寫到明台灣入口,但係每一粒裏面都膠膠地,令到我哋完全唔夠膽食。正常每兩個人可以一鍋,但係我哋咁多個人都只可以要兩鍋。因為
重點:多人千祈唔好去,小朋友千祈唔好去。

十個人(7大3小)安排在一張6至8人枱,

正常每兩個人可以一鍋,但係我哋咁多個人都只可以要兩鍋。因為張枱根本得兩個爐設計。我真係好難理解點解佢會同我講可以坐十二、三個人?

其實咁大棚人嘅單,而家係咪太容易搵?!將咁多人安排在一張細枱度。
平均五個人要一鍋,成張枱根本冇位放嘢完全好似倒垃圾粒個鍋度咁。所以會令到成件事食嘢唔開心?

當晚確實仍然見到大量人仍在排隊入座,如果想找最平嘅套餐,每個成人加一後都應該約HKD 300。就算得兩個人去,換埋張大枱,都應該唔使選擇這間餐廳。
2024-04-03
  • 沒有
今次揀左澳洲極上和牛套餐🥩🥩澳洲和牛M5牛肩卷質素好高,脂肪分佈平均, 仲要薄切, 入口即溶🥰🥰仲有十款湯底可以揀🍲自助區既丸類有超級多款, 係台灣直送, 推介紫芋卷,放滿紫芋蓉👍🏻👍🏻好香另外仲有好多台灣熱食 😍😍🍨甜品仲可以揀Häagen-Dazs /MÖVENPICK/台中仙草凍➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#旺角好去處 #旺角美食#旺角#香港必吃 #香港必食#火鍋#台式火鍋#火鍋放題#火鍋吃到飽#任食#旺角放題#澳洲和牛#牛大人

今次揀左澳洲極上和牛套餐🥩🥩

仲有十款湯底可以揀🍲

另外仲有好多台灣熱食 😍😍

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

#hkfoodshare