2023-11-14 3566 瀏覽
終於有機會試下呢間人氣火鍋-牛大人,牛大人有好多分店,淨係旺角都有兩間,星期六晚七點半上到瓊華中心已經勁多人等緊位,所以唔想等咁耐就記得要提早book位火鍋放題有兩個鐘,我同朋友揀咗澳洲極上和牛,可以試哂美國同澳洲牛,而喺極上和牛類別揀到嘅牛的確靚啲,肉質比較淋同鮮嫩,呢個套餐仲送咗4粒澳洲M9和牛牛丸,呢個牛丸絕對係成晚嘅亮點,因為牛丸入面爆多汁,而且好彈牙,牛味仲好濃,俾錢再叫都值!其他配料例如蝦、沙白都好正,夠新鮮而且冇沙。至於雜菌、雜菜、丸、麵就喺出面自己夾。呢度仲有啲小食可以點,我點咗台灣香腸、鹽酥雞,都唔錯湯底方面,我揀咗秘方麻辣鍋(小辣),初頭食落唔覺辣,點知滾耐咗好鬼辣,食菜就好明顯見到真章,但個湯底係幾香,有少少藥材味最後可以揀Haagen-Dazs雪糕或者鮮草凍做甜品,估唔到鮮草凍有咁多料,味道都做到糖水鋪水準食完今餐我終於明點解牛大人咁受歡迎,CP值算幾高,絕對有下次

2023-11-11
  • 澳洲M9和牛牛丸