2024-04-17 29 瀏覽
牛大人應該好多人都食過,呢間都係我無限encore 的餐廳😋超級鐘意佢個自助飲品櫃,款式多,冷泡茶必飲!自助食品區都好多台灣直送的丸類,蔬菜同埋麵食。醬料都有成十幾種選擇,點樣混醬都得🤣湯底有成10款選擇,今次揀左啊嫲養生濃湯,湯底有好多大白菜,薑,紅棗,人參,滋補得黎吾會覺得有藥材味。今次黎試左最豪華的極上和牛吃到飽套餐有比較珍貴的美國SRF黑牛,澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯牛小扒,各有特色,全部都係任食,超滿足😆另外每人會送兩粒澳洲M5和牛牛丸,超濃味同彈牙多汁😋另外最吸引我的係不同口味的手打醬,最鐘意係黑松露海鮮醬,夠惹味。新鮮沙白,水蓮,醉雞件都encore左幾次😆另外仲有好多台灣夜巿小食,豬肉,魚肉,多到數吾晒….食到最後,仲有一杯甜品送😋完美作結🫶🏻

新鮮沙白,水蓮,醉雞件都encore左幾次😆

另外仲有好多台灣夜巿小食,豬肉,魚肉,多到數吾晒….

食到最後,仲有一杯甜品送😋完美作結🫶🏻

2024-04-13
講真打邊爐牛大人的【極上和牛吃到飽】已經列入首選之一。因為牛大人長期爆位,好彩一早預約定,今次約了同事收工暢談一番,去到即刻有位😎。坐低冇耐就嗌湯底,朋友點了「牛夫人秘方麻辣鍋🍲」,小辣對我黎講都好辣。新加入牛大人的「少爺啤酒🍻」,$58/杯,嗌左兩杯,酒味唔算好濃,較易入口! 啤酒到,其他野食陸陸續續都到…個人必點:SRF美國黑牛、澳洲和牛M5牛肩卷、澳洲M9和牛牛丸🍡、蛋餃等。餐廳有好多台灣小食供應,午餐肉、台灣香腸、梅甘脆薯🍠等,可以邊食邊打邊爐。另外,可以一試 - 西北麻吉燒,感覺似湯圓,口感軟糯。

牛夫人秘方麻辣鍋
冷泡茶
甜品
  • 美國SRF黑牛
2024-04-16 27 瀏覽
自助區有台式丸/豆品/蔬菜/麵類/調味料/飲品。叫完湯底之後可以Qr code叫配料,食物選擇好多,肉類/海鮮/手工水餃/火鍋自選/台灣特色小食/台灣在地直送美食小食,多到眼花撩亂,樣樣都想食。⭐️極上和牛吃到飽套餐 $298 (19:30前離座)🐻私心推介📝✿台灣鳳梨雞鍋➜🍍🐔🐟🫚苦瓜➜湯底鮮甜帶有薑味,🍍唔多所以味道唔出。✿澳洲和牛M5牛肩卷➜肉質軟滑帶油脂香,淥幾秒就食得。✿美國SRF黑牛➜牛味較濃,肉質有咬口。✿手切封門柳➜好少放題會有封門柳,唔韌而且牛味香濃,雖然厚切但都唔好淥太耐。✿澳洲M9和牛牛丸➜跟餐送每人兩粒,有牛味,油脂感同多汁。✿沙白➜鮮甜冇沙幾大粒。✿海蝦➜爽口有蝦味。✿真味牛肉漿➜有牛味,索埋湯汁加多份鮮味。✿一次性甜品➜台中仙草凍➜足料(花生/紅豆/椰果/珍珠)💬Like&Follow牛大人社交平台即送鴨屎香檸檬茶1杯🍋💬呢個時段冇咁多人,坐得舒服,落完單好快送到,店員亦有主動加湯。
⭐️極上和牛吃到飽套餐 $298 (19:30前離座)

🐻私心推介📝
✿澳洲和牛M5牛肩卷➜肉質軟滑帶油脂香,淥幾秒就食得。
✿美國SRF黑牛➜牛味較濃,肉質有咬口。
✿澳洲M9和牛牛丸➜跟餐送每人兩粒,有牛味,油脂感同多汁。
✿沙白➜鮮甜冇沙幾大粒。
✿海蝦➜爽口有蝦味。
✿真味牛肉漿➜有牛味,索埋湯汁加多份鮮味。
✿一次性甜品➜台中仙草凍➜足料(花生/紅豆/椰果/珍珠)
🤎 每次講起任食打邊爐就會諗起牛大人! 已經同friends食過幾次,今次同媽咪去食!🤎 牛大人分咗三個Grade: 分別係 “精選嫩牛”,”美國特級安格斯”,”澳洲極上和牛”。唔同時段去價錢會有唔同,同埋小童會平啲。以正價價錢嚟講就分別係 $248, $288, $328。全部都係食120分鐘!🤎 今次同媽咪嚟食就食好啲☺️ 食$328既”澳洲極上和牛”套餐!每人仲會贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸兩粒🤤 又真係好好食😂🤎 湯底有10款可以揀。因為媽咪唔食辣所以就揀咗台灣鳳梨雞鍋☺️ 除咗雞肉之外,湯底仲用咗鳳梨同埋苦瓜熬製,不過其實飲落鳳梨味唔算太重🤔 但係都幾清甜😊🤎 醬料,配菜,丸都係自己出去攞~ 推薦大家食芋頭貢丸!以前喺某超市買過都好貴😂 但係都真係好好食!另外都有好多唔同流心丸😍 🤎 之後肉類,小食,同埋啲飲品就喺網站嗰度落單!選擇都有好多,有啲熟食都可以嗌,例如魚香皮蛋豆腐。我自己仲嗌咗即炸午餐肉😂 因為太耐冇食😎 送菜速度非常之快😆 而且完全冇漏單,值得一讚👍🏼🤎 嗌得最貴嗰個餐梗係要食靚肉🤓食咗幾款肉我覺得最好食都係澳洲和牛M5牛肩卷!超重牛味,同埋咬落去油脂肉類分佈平均,牛味

送菜速度非常之快😆 而且完全冇漏單,值得一讚👍🏼
🤎 嗌得最貴嗰個餐梗係要食靚肉🤓
食咗幾款肉我覺得最好食都係澳洲和牛M5牛肩卷!超重牛味,同埋咬落去油脂肉類分佈平均,牛味同油香一次過滿足到😚 我都嗌咗幾盒食😂😂

🤎 沙白都好新鮮。亦推薦大家叫台灣鯛魚片,冇骨,又滑!但係記得錄嘅時候要用個殼裝住,如果唔係會淥到散晒🤣
🤎 蔬菜方面推薦皇帝菜,另外仲可以喺網站度叫水蓮!好少食嘅菜,不過好爽好好食☺️
🤎 飲品就可以去飲品櫃攞,網站都會有特別飲品可以嗌👍🏼 我哋攞咗支白桃烏龍同洛神花茶,之後仲飲咗支可樂🤣

🤎 最後會有甜品紙,每人可以叫一個甜品。雪糕有Movenpick同Haagen Dazs 揀。另外仲可以揀仙草凍。我哋嗌咗一個雪糕一個仙草凍~ 仙草凍都好豐富好大,啲珍珠幾彈牙幾好食😆

🤎總括嚟講,我覺得牛大人真係效率好快,抵食又好食😆 推薦推薦😍👍🏼👍🏼
2024-04-16 6 瀏覽
之前食牛大人就覺得有質素保證,但而家覺得每況越下。今天食咗中價嘅吃到飽,牛肩胛好鞋,服務就一流,但啲肉真係好鞋,飲品數量又唔多。每人都要$2xx另加一。定係是這一間分店個別例子???
之前食牛大人就覺得有質素保證,但而家覺得每況越下。

今天食咗中價嘅吃到飽,牛肩胛好鞋,

定係是這一間分店個別例子???
2024-04-15
2024-04-09 90 瀏覽
食牛肉就要食牛大人啦,旺角地鐵出來走幾分鐘就可以到啦,牛大人台灣火鍋放題,材料很新鮮,選了和牛的套餐!好多款式都可以吃😙😙直接上一個麻辣湯!🤩🤩台式麻辣鍋😋😋這裡的味道很不錯,選了小辣,不算特別辣!😝這個套餐有很多牛肉種類可以選擇:澳洲和牛M5牛肩卷和手切封門柳😎還有一口牛,牛板檢腱等等不同部位不同口感的牛!能感覺到很新鮮,牛肉涮到剛剛好就可以吃啦!👍要重點提一下!還送了一份和牛丸!和普通的牛丸差很遠!牛味很足而且彈牙!還爆汁除了有牛肉,還有貝殼類的!很肥美~鴨血等等都有哦!各类丸子!而且仲有熟食可以叫!例如我最愛的鹽酥雞,小香腸等等!好多選擇😋😋自助區還有各類的蔬菜🥬和飲品拿😆😆很滿足的一頓😝

自助區還有各類的蔬菜🥬和飲品拿😆😆很滿足的一頓😝
2024-03-26
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
牛大人真係成日聽佢既名 而我同所有朋友都鐘意佢地理位置夠方便同多野食🫶🫣☺️😆為大家帶來唔同既特色湯底 我揀左兩款沙底 +$50就可以試曬兩款🐷 好抵呢😚肉類🥩澳洲和牛、手切牛脊肉、美國安格斯牛肉、封門柳仲有雞、豬等🐥超多款肉肉你食😆我自己就最愛食呢到既牛同海鮮🐟🦑🦀🦞🦐海鮮有元貝 蜆類等 最開心係海蝦好大隻男朋友幫手剝蝦 所以唔洗整污糟手仔😜🤣🤣海蝦肉質彈牙爽口😋仲有沙白都好正

為大家帶來唔同既特色湯底
我揀左兩款沙底 +$50就可以試曬兩款🐷 好抵呢😚

肉類🥩
澳洲和牛、手切牛脊肉、美國安格斯牛肉、封門柳
仲有雞、豬等🐥超多款肉肉你食😆
我自己就最愛食呢到既牛同海鮮🐟🦑🦀🦞🦐

海鮮
有元貝 蜆類等 最開心係海蝦好大隻
男朋友幫手剝蝦 所以唔洗整污糟手仔😜🤣🤣
海蝦肉質彈牙爽口😋仲有沙白都好正
重點:多人千祈唔好去,小朋友千祈唔好去。在黃金時間每人約HKD400,兩大一小,一共大約HKD1200, 其實咁嘅價錢唔使返大陸都有好多選擇。食物同飲品選擇非常少,甜品冇任食,每人只得一杯結尾雪糕。任食120分鐘,其實根本冇嘢好食。最重要係食物的價錢完全唔應該係咁嘅質素。好明顯根本唔想做回頭客。十個人(7大3小)安排在一張6至8人枱,入座前仲話俾你聽張枱可以坐十二三個人,訂8:00 ,在8:26先至可以俾到張枱你(已經係全場最大),之後全世界都就嚟餓死,唯有照食,希望食物質素可以彌補座位窄嘅缺點。話晒牛大人名氣都不少,仍然存在一點希望。小童計算要矮過130 cm (正常應該七歲小朋友嘅高度)。不是十二歲以下。入坐時時已經講明有小朋友都唔會刻意同你講,好明顯有三個都係9 -10歲以下,坐低訂窩後先同你計。明知連小朋友都成人價,都坐低咗,叫最貴嗰個套餐,難得一大班人出嚟食飯,如果好食都冇所謂。食物上得快,但最貴嘅套餐的牛肉質素都應該係大快活。食物同飲品選擇非常少,所有丸類寫到明台灣入口,但係每一粒裏面都膠膠地,令到我哋完全唔夠膽食。正常每兩個人可以一鍋,但係我哋咁多個人都只可以要兩鍋。因為
重點:多人千祈唔好去,小朋友千祈唔好去。

十個人(7大3小)安排在一張6至8人枱,

正常每兩個人可以一鍋,但係我哋咁多個人都只可以要兩鍋。因為張枱根本得兩個爐設計。我真係好難理解點解佢會同我講可以坐十二、三個人?

其實咁大棚人嘅單,而家係咪太容易搵?!將咁多人安排在一張細枱度。
平均五個人要一鍋,成張枱根本冇位放嘢完全好似倒垃圾粒個鍋度咁。所以會令到成件事食嘢唔開心?

當晚確實仍然見到大量人仍在排隊入座,如果想找最平嘅套餐,每個成人加一後都應該約HKD 300。就算得兩個人去,換埋張大枱,都應該唔使選擇這間餐廳。
2024-04-03
  • 沒有
今次揀左澳洲極上和牛套餐🥩🥩澳洲和牛M5牛肩卷質素好高,脂肪分佈平均, 仲要薄切, 入口即溶🥰🥰仲有十款湯底可以揀🍲自助區既丸類有超級多款, 係台灣直送, 推介紫芋卷,放滿紫芋蓉👍🏻👍🏻好香另外仲有好多台灣熱食 😍😍🍨甜品仲可以揀Häagen-Dazs /MÖVENPICK/台中仙草凍➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#旺角好去處 #旺角美食#旺角#香港必吃 #香港必食#火鍋#台式火鍋#火鍋放題#火鍋吃到飽#任食#旺角放題#澳洲和牛#牛大人

今次揀左澳洲極上和牛套餐🥩🥩

仲有十款湯底可以揀🍲

另外仲有好多台灣熱食 😍😍

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#旺角好去處 #旺角美食#旺角
#香港必吃 #香港必食
#火鍋#台式火鍋#火鍋放題#火鍋吃到飽#任食
#旺角放題#澳洲和牛#牛大人
2024-04-03 52 瀏覽
牛大人仍然都係我哋最鍾意嘅火鍋放題店 佢嘅嘢食真係高質 性價比好高 近排又再encore😚澳洲極上和牛餐(正價$328 2小時任食)👅肉類呢個餐有得食安格斯牛小排 同埋澳洲和牛M5牛肩卷 兩款牛肉都係高水準😍安格斯牛小排油脂多啲 入口好軟淋 而澳洲和牛就肉味重啲🤤我哋兩個人食咗10幾碟 抵返晒🤣好正 呢度仲有得嗌封門柳 安格斯一口牛肉粒 西班牙豬五花 花雕酒雞卷 連羊肉都有👅台灣在地美食佢嘅蟹籽墨汁漿 係必食嘅‼️爽彈有咬口 好好味 近期仲多咗個黑松露漿 黑松露味好出 仲有其他干貝鮮魚漿 豬血糕 排骨鬆 牛筋牛肚食 唔錯😆👅台灣特色小吃呢度嘅鹽酥雞食物都夠脆 同埋女小編好鍾意食佢嘅小香腸 甜甜哋😛仲有皮蛋豆腐 甜不辣都好食👅海鮮呢度嘅沙白 同海蝦都好有驚喜🤩沙巴嗰日食完全冇沙 幾新鮮 仲有花膠食添👅手工水餃呢度有好多款式 例如台式蝦餃 燕餃 蛋餃 韭菜水餃😝👅牛大人紅燒牛骨鍋帶少少微辣 湯底夠濃😎總括嚟講 呢間台式火鍋店真係好正 以呢個價錢嚟講好抵食 大家一定要嚟呢度一試🥰😋 好味:9.01/10🤑 價錢:8.15/10🤗 服務:7.76/10😝 環境:7.54/10😚 衞生:7.33/

澳洲極上和牛餐(正價$328 2小時任食)

👅肉類

😝 環境:7.54/10
😚 衞生:7.33/10
🤩 整體:9.00/10
2024-04-02 33 瀏覽
鴛鴦鍋湯底揀左阿嬤養生湯同鳳梨雞,兩個湯好相似😹無論賣相同味道都分別不大,不過味道係好食既出菜速度夠快,食物都唔錯,菜既種類夠多,質素正常,以價錢黎講算十分抵食最差係臨尾有啲掃興,不停有員工行埋黎倒數夠鐘「仲有15分鐘」、「仲有十分鐘」、「仲有兩分鐘」、「夠鐘交枱啦」其實仲剩半個鐘我地已經熄左爐,冇諗住唔肯走,咁催法觀感好差,亦冇必要,因為我地走既時候見到好多空枱,門口又冇人等位,唔明白點解咁急

最差係臨尾有啲掃興,不停有員工行埋黎倒數夠鐘
呢間牛大人真係一流嘅火鍋舖!就咁同啲酒酌朋友打吓打吓邊煲,飲吓啖嘢,好爽啦!地點就嚟喺旺角,好方便。一入到間舖就見到個無窮無盡式任食自助吧,真係應有盡有啊!估唔到仲會有咁多款式菜色同餐湯底可以揀。個體舖裝潢就台灣風格整整齊齊。我哋揀咗個上等牛骨湯底,同埋和牛牛丸嘅餐湯,啖落真係勁濃郁啊!個湯底煮到好滾,牛骨嘅鮮味全部滲入到湯入邊,而牛丸肉質亦保持得好有彈性!再嚟重點嘅肉類啦,必試嘅有SRF美國黑牛後腿肉啊!呢種已經唔係一般嘅和牛級數啦,真係鮮嫩到爆!澳洲和牛M5牛肩卷亦一樣肥肉嫩滑。最過癮就係戥安格斯牛小排啦,佢嘅香甜牛味已經滲透到嘴裡面,好惹味啊!至於台灣菜嘛,水蓮、高麗菜餃加埋極出名嘅私房式鴨血,真係絕無僅有!水蓮咬落去鬆卜滋滋,扑扑滾嘅嘴感去到我心到。高麗菜餃亦足料到爆,好多餡。至於私房鴨血就更出色啦!我啱啱咬落去第一口,就被香酸甜咸各種味道充滿佔領我全口,難以抗拒!最後就係海鮮類啦,叫咗啲鮮甜蝦,再加埋啲新沙白,個鮮味同嫩滑質感都絕對比起間野店買嚟嘅有過之而無不及啦!甜品可以選哈根達斯或自家製甜品, 自家製甜品有豆腐,珍珠,仙草等相當豐富呢!呢間真係性價比高,下次我一定會約老友

呢間真係性價比高,下次我一定會約老友記來飲多兩杯啦!
2024-03-31 34 瀏覽
今日同五個朋友來食, 好彩有訂位, 今次試左用openrice訂位, 真係好方便👍不過未有什麼試食優惠及特別折扣, 只係有openrice儲分, 牛大人真係幾時都敢多人, 我哋加$要左鴛鴦湯底, 外面有罐裝飲品同枝裝冷泡茶, 外面有菜和丸可以自己拿, 我哋安排坐長卡位, 等左一陣, 湯底送來, 個火好猛好快就滾起, 朋友要左個辣湯底, 我也第一次試, 又唔係真係敢辣, 食落幾香亦唔係太油😋 d丸都好食, 貝殼類好大只👍 肉類都有肉味和新鮮, 亦有一些台灣小食🤩 好多款式好多選擇, 黑松露油炸鬼, 台灣腸和芋頭丸都好好味😍, 其實傾下食下120分鐘真係好快過, 最後可以要甜品和雪糕, 我要左個仙草, 唔係好甜😻 最後結帳$2022, 每人337元🥢

2024-03-28
2024-03-27 57 瀏覽
🐮上星期同朋友去咗食牛大人火鍋放題叫咗最多野食嘅澳洲極上和牛吃到飽套餐可以一次過食晒嚟自美國同澳洲嘅牛肉🥳仲會送四粒澳洲M9和牛牛丸 入口爆汁 好香牛肉味!-湯底揀咗阿嬤養生濃湯鍋 淡淡中藥味嘅雞湯鍋配上大量蔬菜 用嚟涮肉幾清新 唔會好易膩澳洲和牛M5牛肩卷 紋路最靚 肥瘦適中我哋都係咁Encore 美國SRF牛 肉味都好重 值得嗌埋🥳-海鮮類 有海蝦、魚片、手打海鮮漿、沙白等等選擇 味道都係新鮮嘅 推介蟹籽墨汁漿 口感爽口彈牙 鮮味濃郁 吸晒啲湯汁勁入味😋-其他火鍋配料推介麻吉燒、台灣水蓮、鴨血、水魷、牛柏葉 自助區食物選擇都好多擺位整齊衛生 店員補貨都好快手 值得一讚-等緊邊爐滾嘅時候 仲可以嗌啲台灣小食 食住等台灣鹽酥雞、皮蛋豆腐同炸厚切午餐肉都好正飲品推介牛大人自家冷泡茶 武夷大紅袍、白桃烏龍同洛神花茶 茶香濃郁 冇額外加糖 飲落都舒服啲 甜品可以揀雪糕或者仙草涷 食飽好滿足❤️好味評分😋:5/5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟價錢💰:~$328@1地址:📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 旺角彌敦道628號瓊華中心9樓#littlefoodtour旺角#littlef
🐮
上星期同朋友去咗食牛大人火鍋放題
叫咗最多野食嘅澳洲極上和牛吃到飽套餐
可以一次過食晒嚟自美國同澳洲嘅牛肉🥳
仲會送四粒澳洲M9和牛牛丸 入口爆汁 好香牛肉味!
湯底揀咗阿嬤養生濃湯鍋 淡淡中藥味嘅雞湯鍋
配上大量蔬菜 用嚟涮肉幾清新 唔會好易膩
澳洲和牛M5牛肩卷 紋路最靚 肥瘦適中
擺位整齊衛生 店員補貨都好快手 值得一讚
等緊邊爐滾嘅時候 仲可以嗌啲台灣小食 食住等
台灣鹽酥雞、皮蛋豆腐同炸厚切午餐肉都好正
甜品可以揀雪糕或者仙草涷 食飽好滿足❤️

旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

#littlefoodtour旺角
#littlefoodtour台式

2024-03-27 34 瀏覽
耐唔耐都要encore下牛大人啦~~之前未試過呢間分店,呢間分店入面座位都好寛闊,2個人都安排到我地坐到大枱,可以叫到成張枱都係野食🥳真係令人滿意😻😻湯底有10款,湯底方面我就試左呢個味道濃郁既牛夫人秘方麻辣鍋 👍🏻👍🏻 湯底係以牛骨同埋中藥材去熬成,口成豐富多燮,仲設有大、中、小三種辣度選擇😝😝啱晒唔同口味嘅人😽😽💠澳洲極上和牛吃到飽套餐💠牛大人招牌澳洲極上和牛吃到飽套餐$338/位,任食澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排牛板腱就人所共知啦😙😙食落果然肉質軟嫩,牛味超級濃郁🥰🥰牛脂相當豐腴,值得叫架真係😌😌小食方面就有士林鹽酥雞、糖醋甜不辣、台灣腸,好有台灣地道風味😜😜種類真係多不勝數!飲品方面有自家製冷泡茶、汽水、台灣飲品,種類都好多🥹食埋個甜品埋個靚尾,食返個Häagen-Dazs士多啤梨口味雪糕☺️☺️清下個肚仔😙😙

💠澳洲極上和牛吃到飽套餐💠