ITSUMÉI
2024-04-17 158 瀏覽
大埔有間隱世鐵板燒,要不是住在大埔的朋友帶路會找不到,店外是一道古樸木門,要撳鐘仔這道神秘大門先會為你而開這裡有單點也有套餐,午市套餐最便宜$588就有,真係好抵食✨乳酪Parma Ham充滿鹹香味吧Parma Ham配上乳酪,食起來味道非常夾,加上帶酸酸地的柚子蓉,絕對開胃,擺盤亦很有心思✨煙三文魚野菜煙三文魚煙燻味道好香,野菜食落清新爽口,配埋酸酸甜甜的泡沫和龍珠果一齊食特別開胃✨南非孔雀鮑魚有兩隻飽魚,鮑魚食落軟腍彈牙,底下更有充滿牛油蒜香多士,食落口感豐富,沒想到鮑魚配上多士係咁夾✨黑松露扇貝扇貝食落新鮮彈牙,鮮甜多汁,充滿牛油香味和黑松露香味✨宮崎縣厚切黑豚扒宮崎黑豚豬肉質細膩軟腍,咬落Juicy多汁,並有濃郁豬肉香味,配埋旁邊香辣菜汁食落更惹味✨澳洲牛柳牛柳口感軟腍,牛肉味道濃郁,肉質鮮嫩多汁更帶少少甜味✨炒飯食鐵板燒點少得炒飯,炒飯炒到粒粒分明,加上紅蘿蔔和蔥花特別香口✨啤酒 $88配返杯啤酒更可以中和返鐵板燒中的油脂,讓口腔更清爽,飲落特別爽餐廳座位數量不多,如想座近吧檯位置,建議先訂位說明

這裡有單點也有套餐,午市套餐最便宜$588就有,真係好抵食

✨乳酪Parma Ham

✨煙三文魚野菜

✨南非孔雀鮑魚
有兩隻飽魚,鮑魚食落軟腍彈牙,

✨黑松露扇貝
扇貝食落新鮮彈牙,鮮甜多汁,充滿牛油香味和黑松露香味

✨宮崎縣厚切黑豚扒

✨澳洲牛柳
牛柳口感軟腍,牛肉味道濃郁,肉質鮮嫩多汁更帶少少甜味

✨炒飯

✨啤酒 $88

餐廳座位數量不多,如想座近吧檯位置,建議先訂位說明
2024-04-16
傳說中嘅鐵板界 阿媽家姐👩🏻‍🦱👩🏻🔖 bookmark 左好耐 終於搵到藉口 請男朋友請我食🥰😌餐廳將自己收得好埋 好有神秘感到左門口已經令我好興奮😆禁完鐘仔 就會有人開門🤗📜入門八道菜廚師發板套餐沙律🥗 前菜🍖 鐵板海鮮2品🐠鐵板肉類1品🥩 炒飯🍚 湯🥣 甜品🍰🥗煙三文魚沙律用煙三文魚包住沙律菜超方便嘅一口沙律😂🍖Parma ham 配柚子蓉咸香嘅Parma Ham 配上清甜嘅柚子蓉 中和左個咸味 幾正😋🐠新鮮東星班 +越南虎蝦 & 蒜蓉鮑魚+扇貝平時嘅阿媽家姐 個個食嘅野一模一樣但我同男朋友個碟 完全唔一樣架 🤩呢個上菜方式幾特別 我鍾意❤️食材全部都好高質 調味醬汁亦都計過度過 恰到好處🥩澳洲牛柳 & 日本宮崎豬肉眼🐮點左7成熟 火喉剛好 肉淋而不韌 一片肉配一片蒜片 超香口😋🐷超juicy嘅豬 再配埋旁邊嘅醬 食幾多都唔會滯🍚鐵板粉飯 炒到粒粒金黃 將個胃填得滿滿🥰🍰一邊聽住啲鐵板嘅zizisasa聲 一邊享受住美食 再叫左杯啤酒 真係Chill到一個點☺️十分欣賞餐廳嘅用心+細心 每一碟食物+擺盤 都好似一件藝術品咁廚師仲會根據客人嘅進食速度 去控制上菜嘅速度 十分貼心❤️呢餐飯
傳說中嘅鐵板界 阿媽家姐👩🏻‍🦱👩🏻

呢餐飯真係好滿足☺️☺️
2024-04-07
紀念日
2024-04-05 120 瀏覽
某日老豆帶我二訪大埔家傳戶曉嘅隱世鐵板燒😁 廚師用心經營,值得支持❣️嘆住梅酒等食🥰✨入門八道菜廚師發辦套餐 $688/位🎈Daily Salad沙律以煙薰三文魚包裹沙律菜咸香清爽的口感特別醒胃沾上泡泡(黑醋沙律汁)搭配酸甜小番茄好開胃~🎈Appetizer前菜以ham包裹香甜嘅菠蘿塊低下鋪滿菠蘿蓉酸甜嘅味道喚醒每一個味蕾🎈Seafood Teppanyaki (2 Types)鐵板海鮮兩品彈牙嘅鮑魚、爽口嘅大蝦、鮮甜的扇貝鐵板煎得金黃香口非常鮮香美味!仲有香脆多士配香蒜,絕對一流😋碟邊的竹炭鹽、黑醋泡泡讓海鮮味道更豐富~ 🎈Meat Teppanyaki (1 Type)鐵板肉類一品和牛經鐵板煎香後脂香更突出~ 以蘑菇為造型嘅櫻桃蘿蔔可作解膩之用🎈Fried Rice鵝肝炒飯粒粒分明非常香口!飯粒炒得金黃且焦脆🤩🎈Soup湯🎈Dessert甜品以自家製嘅pancake夾紅豆吉士Pancake煙韌、甜而不膩

嘆住梅酒等食🥰

✨入門八道菜廚師發辦套餐 $688/位

🎈Daily Salad

沙律以煙薰三文魚包裹沙律菜
咸香清爽的口感特別醒胃
沾上泡泡(黑醋沙律汁)
搭配酸甜小番茄
好開胃~

🎈Appetizer
前菜

以ham包裹香甜嘅菠蘿塊
低下鋪滿菠蘿蓉
酸甜嘅味道喚醒每一個味蕾

🎈Seafood Teppanyaki (2 Types)
鐵板海鮮兩品

彈牙嘅鮑魚、爽口嘅大蝦、鮮甜的扇貝
鐵板煎得金黃香口
非常鮮香美味!
仲有香脆多士配香蒜,絕對一流😋
碟邊的竹炭鹽、黑醋泡泡
讓海鮮味道更豐富~

🎈Meat Teppanyaki (1 Type)
鐵板肉類一品

🎈Soup

🎈Dessert
甜品
以自家製嘅pancake夾紅豆吉士
Pancake煙韌、甜而不膩
2024-02-10
早幾日放假去佐大埔這間隱密性很高嘅鐵板燒食lunch,,大木門要撳鐘仔先有人出來開門好神秘呀😅呢度主打親民Omakase鐵板燒, 上網訂位仲有優惠!我哋揀咗八道菜廚師發板套餐>包括沙律、前菜、鐵板海鮮、肉類、湯及炒飯!🥗沙律用煙三文魚捲住,賣相好靚,配上酸甜既泡泡檸檬柚子汁,非常開胃!🥢前菜乳酪Parma ham配上芝士及自製菠蘿汁咸甜咸甜好特別!加上紫色食用花好靚,,襯托得像藝術品一樣頭盤海鮮🍴黑松露扇貝及蒜香鮑魚多士扇貝加佐牛油同黑松露汁味好鮮甜,,碟旁有分子料理>柚子檸檬泡泡,將海鮮沾落去一齊食,即時提升鮮味!🍴鮑魚厚肉大隻,非常好彈牙有咬勁,,,加上秘製蒜蓉醬更惹味,,再配埋脆卜卜多士!味道好鮮口感爽脆好有層次😋 🍴澳洲牛肉 ,,肉味香濃,肉質鬆軟,不會韌連埋炸脆蒜片一齊食,好有層次,好正😋🍴日本宮崎豬肉眼扒豬扒實肉彈牙又多汁彈嫩柔滑配上鹽麴口感味覺雙重享受加上柚子醬汁肥美而不膩!🥢 炒飯炒至金黃色,粒粒分明,口感豐富👍配埋熱辣辣慨面豉湯好溫暖😋🍻喺咁chill嘅環境之下我倆當然叫返杯啤酒好好享這餐美食,,,好滿足!

頭盤海鮮

🍴日本宮崎豬肉眼扒

🍻喺咁chill嘅環境之下
我倆當然叫返杯啤酒好好享這餐美食,,,好滿足!

2024-02-25
  • 沙律
  • 前菜
  • 鐵板肉類一品
2024-02-02 649 瀏覽
大埔出名美食多,今日預約到一間小有名氣的鐵板燒-燚。餐廳環境有點與世隔絕的感覺,因為沒有窗同玻璃,所以都幾有情調同私隱度很高。今次點選了兩個$688的入門套餐。食鐵板燒飲酒是常識吧。所以就立刻點了兩杯啤酒。第一道煙三文魚沙律一定要連泡沫一起進食,酸酸甜甜的令三文魚沙律更開胃。前菜是乳酪巴馬火腿外觀很精緻,黃色的乳酪醬配上紫色食用花及巴馬火腿,蟹籽把色調襯托得像藝術品一樣。當然乳酪醬同巴馬火腿夾得天衣無縫地好吃。黑松露牛油帶子本身帶子已經非常鮮甜,肉質緊緻,加上黑松露牛油及濃濃的海水味實在太美味了。蒜蓉鮑魚多士這個組合真是第一次試,鮑魚爽口得來又啖啖肉,加上超香的蒜蓉已經令人食慾大增,蒜蓉每粒的尺寸做得剛剛好,食起上來口感非常好。最特別是加上多士,令整個口感層次更分明。東星斑肉質緊緻又嫩滑,基本就算淡淡的調味都已經夠好吃。值得一提的是碟邊有些竹炭鹽,點少少又是帶出海鮮的另一番風味,一定要試,我自己很喜歡。宮崎豬豬肉非常柔軟,加上酸酸的果蓉很不錯!秋田雞煎得外脆內軟,雞肉汁仍然在流,非常惹味,我們吃得慾擺不能。炒飯粒粒分明,炒得完美,又香又沒有多餘水份,加上蔥花及紅蘿蔔粒已經令口感非常豐富
大埔出名美食多,今日預約到一間小有名氣的鐵板燒-燚。

今次點選了兩個$688的入門套餐。

食鐵板燒飲酒是常識吧。所以就立刻點了兩杯啤酒。

第一道煙三文魚沙律
一定要連泡沫一起進食,酸酸甜甜的令三文魚沙律更開胃。

前菜是乳酪巴馬火腿

黑松露牛油帶子

蒜蓉鮑魚多士

東星斑
肉質緊緻又嫩滑,基本就算淡淡的調味都已經夠好吃。

宮崎豬
豬肉非常柔軟,加上酸酸的果蓉很不錯!

秋田雞
煎得外脆內軟,雞肉汁仍然在流,非常惹味,我們吃得慾擺不能。

炒飯
粒粒分明,炒得完美,又香又沒有多餘水份,加上蔥花及紅蘿蔔粒已經令口感非常豐富。

麵鼓湯超香濃但又會過咸,帶甜的清一清口腔就進入甜品環節。

吉士紅豆可麗餅
餅皮即時製作,口感煙煙韌韌的很過癮,紅豆甜甜的很大粒,紅豆吉士醬不太甜好好食。

非常完滿的一餐,是一間值得好好關注及珍惜的鐵板餐廳,因為每道菜都盡顯心思,食得出精心的配搭及對食材的要求,下次會再帶家人一同享受。
  • 甜品
4天前 0 瀏覽
位於大埔的這家鐵板燒,於門外看是一道古香古色的木門,需要按門口門鈴才會有店員接待,有趣之餘亦為店內舖上神秘色彩😆✨店內私隱度高,可以在寧靜的環境享受廚師表演鐵板燒。因為想配合自己的口味,我們選擇了散叫😙🔶煙三文魚沙律第一道前菜是煙三文魚🍣上面的是醋打的泡泡,屬於開胃前菜口味清爽。🔶乳酪Parma Ham🧀火腿裡面包裹一小塊芝士,充滿濃厚的鹹香🔶海膽刺身配魚子醬🐟賣相吸引,配上一粒粒的魚子醬,海膽份量亦給的大方👍🏻🔶澳洲空運龍蝦🦞最喜歡這道,龍蝦會由廚師拆骨,省卻了自己拆的狼狽。龍蝦彈牙,配上調味及龍蝦的香氣讓我們讚不絕口😍🔶南非孔雀鮑魚配多士鮑魚新鮮有嚼勁,配上脆香蒜蓉多士,好吃😋🔶鵝肝配多士鵝肝充滿油香,煎得剛剛好不會太老,一口下去口中都是鵝肝的香氣,非常滿足!🔶澳洲牛柳牛柳選了九成熟,但吃起來也不會柴🔶麒麟生啤🍻啤酒入口清爽不苦,女生也能接受的口味值得稱讚的是每一道菜都會換新的碟子,也會有廚師講解每道菜的內容。碟子好看,看得出廚師對食物及美感都有追求,讓客人更能享受其中,是值得推薦的一間鐵板燒餐廳。

🔶煙三文魚沙律

🔶乳酪Parma Ham🧀
火腿裡面包裹一小塊芝士,充滿濃厚的鹹香

🔶海膽刺身配魚子醬🐟
賣相吸引,配上一粒粒的魚子醬,海膽份量亦給的大方👍🏻

🔶澳洲空運龍蝦🦞

🔶南非孔雀鮑魚配多士
鮑魚新鮮有嚼勁,配上脆香蒜蓉多士,好吃😋

🔶鵝肝配多士

🔶澳洲牛柳
牛柳選了九成熟,但吃起來也不會柴

🔶麒麟生啤🍻
啤酒入口清爽不苦,女生也能接受的口味

2024-05-02 0 瀏覽
今日終於有機會食心思思想食好耐好耐嘅鐵板燒🙂‍↔️呢間隱世低調唔顯眼嘅舖頭位於大埔,喺太和地鐵站行大概10分鐘左右就到👣餐廳格調高雅,感覺就似置身於水族館入面🫧店員非常貼心🤍主動幫客人影相📸適合與對象約會😗🍣🥗煙三文魚沙律酸甜醋打成泡沫🫧口感提升到另一層次👅開胃唔錯🌊加拿大海膽配上魚子醬同wasabi嘅感覺,就好似平時食壽司點咗豉油咁🤣美味鮮甜,口感豐富😚🥖孔雀鮑魚多士多士非常脆香🫶🏻配上兩隻鮑魚以及上面嘅香蒜🧄一試難忘😿🐚黑松露扇貝黑松露味完全融入帶子,非常惹味🤤🐖宮崎黑豚肉豬扒擺盤有心思🙌🏻絕佳口感,肉質鮮嫩多汁💦白色醬汁亦令味覺昇華😼🐂澳洲牛柳七成熟,牛香極致嫩滑,口感豐富紮實✌🏻🍚魚子醬海膽炒飯炒飯粒粒分明🤩又唔會太過油,食埋就啱啱好夠飽🍻Kirin隊番杯生啤是必須的😃

🍣🥗煙三文魚沙律
酸甜醋打成泡沫🫧口感提升到另一層次👅開胃唔錯

🌊加拿大海膽

🥖孔雀鮑魚多士
多士非常脆香🫶🏻配上兩隻鮑魚以及上面嘅香蒜🧄一試難忘😿

🐚黑松露扇貝
黑松露味完全融入帶子,非常惹味🤤

🐖宮崎黑豚肉豬扒

🐂澳洲牛柳
七成熟,牛香極致嫩滑,口感豐富紮實✌🏻

🍚魚子醬海膽炒飯
炒飯粒粒分明🤩又唔會太過油,食埋就啱啱好夠飽

🍻Kirin
隊番杯生啤是必須的😃
去完心儀嘅幼兒園幫Lisboy交完註冊費💸為咗慰勞爸爸媽媽呢幾月嘅辛勞同慶祝Lisboy就嚟番學🎒一定要食餐好嘅🎉所以選擇咗呢間隱世嘅鐵板燒Omakase😋由於餐單係廚師發辦,所以啲餸菜名都唔知係乜嘢,我唯有見到有咩材料就當一個菜式名介紹俾大家😛可能次次食都唔同㗎!🥗 煙三文魚沙律呢個煙三文魚沙律雖然用料普通,但係個擺碟真係好靚,煙三文魚包住啲沙律菜,夠晒新鮮仲有啲泡泡做裝飾真係夠晒精緻!🐟 加拿大海膽配魚子嘩!一上碟見到好大塊海膽配埋啲魚子,視覺上真係夠晒享受😋一啖放入口嘅感覺又高貴!都係好欣賞師傅嘅擺碟功夫☺️🦐 鐵板虎蝦食完前菜終於見到師傅喺我哋面前準備用鐵板製作美味的食物😋一開始見師傅叉功好勁😂一下子就將蝦頭同蝦殼分開,再起埋啲肉出嚟!跟住將啲蝦殼同蝦頭蝦膏唧晒出嚟爆香😍成個場都有鮮蝦嘅味道,蒸焗完蝦頭同蝦殼,師傅兩三下手勢就煎好咗個虎蝦🦐再擺靚靚俾我地食😍蝦配埋蝦哥煮出嚟嘅蝦汁係超級新鮮,蝦頭同蝦殼蒸到好脆😋好似食緊薯片咁樣,真係色香味俱全!🍽️ 蒜香鮑魚多士喺我哋享受緊上一道菜嘅時候,師傅就開始烹調幾隻鮑魚同埋煎焗枱上面嘅材料,一邊食一邊睇住成個製造過程好治療,好快喺師傅嘅鬼

🥗 煙三文魚沙律

🐟 加拿大海膽配魚子

🦐 鐵板虎蝦

🍽️ 蒜香鮑魚多士
喺我哋享受緊上一道菜嘅時候,師傅就開始烹調幾隻鮑魚同埋煎焗枱上面嘅材料,一邊食一邊睇住成個製造過程好治療,好快喺師傅嘅鬼斧神工擺碟之下,簡單嘅食材又靚靚上檯😍極享受嘅味味!

🥩 澳洲牛柳
廚師發辦就係當日有啲咩材料新鮮🥩師傅就會選用製造美味嘅食物比客人!師傅準備咗呢塊澳洲牛柳俾我哋,問我哋要幾多成熟?食靚牛就梗係要食medium rare😍又係望住師傅點樣烹調上碟食😋再配埋獨特嘅醬汁或者可配埋脆蒜片一齊食成個牛嘅味道真係昇華晒!

🐥 日本雞扒
聽到師傅為我哋準備日本雞扒👀感覺平平無奇,點知即場煎香爆香個雞扒,再加埋配料烹調,煎好嘅雞扒配埋好精緻嘅擺碟,真係會變咗極品!雞扒嘅皮煎到好香脆再配埋啲岩鹽帶出輕輕帶出雞嘅味道!不得了😝

🍳 黑松露海膽芝士玉子燒
以為好似法國菜精自然量少唔夠飽,點知師傅最後仲整咗黑松露海膽芝士玉子燒俾我哋,大大塊嘅相碟加埋滋味嘅芝士同黑松露真係夠晒飽肚😝今餐係咁圍繞着海膽,係新鮮好味嘅😘

• 鐵板肉類一品
2024-04-27 0 瀏覽
今日同老公拍拖去左大埔墟 行行下想食鐵板燒「燚」 餐廳環境比較暗 比人感覺好有格調 座位向上望可以見到有個魚缸 好特別煙三文魚沙律🥗用三文魚卷住啲沙律菜 旁邊有車厘茄同龍珠果 下面做黑醋打成泡沫做嘅沙律醬 好開胃🤤帶子海膽刺身🍣帶子大大粒 好鮮甜 海膽好肥美 旁邊有魚子醬 wasabi 黎可以醮啲黎提味 亦有櫻桃蘿蔔黎清清口入面味道 好貼心啊鮑魚配法包🥖擺盤好有心思 牛油蒜蓉味超香 食落去個感覺十分驚喜 老公讚口不絕 咁嘴刁既佢都講左幾次好好味😋鵝肝配法包🥖法包上面有芒果蓉同cream 酸酸甜甜可以解鵝肝油膩感 再配黑醋醬一流👍🏻雞扒🐥可以連埋蒜片一齊食 又或者可以醮下辣菜汁 唔會好辣反而有一種酸酸甜甜既口感😋牛扒🥩同雞扒一樣有蒜片 烹調時加入左大量蔥蒜 好香口 牛肉味都好濃🙈啤酒🍻每人一杯大大杯既啤酒 同老公啤啤佢🤣🤣

煙三文魚沙律🥗

牛扒🥩

啤酒🍻
每人一杯大大杯既啤酒 同老公啤啤佢🤣🤣
2024-04-25 0 瀏覽
今日特登約朋友食個豐富午餐🍽️🍳 比較少食嘅鐵板燒 好特別 所以特登揀咗要對自己好D 呢度地方細細但係坐得好舒服 我哋就揀咗坐bar table可以見到廚師表演煮嘢食👨‍🍳🍽️🍳🍴 週末食嘢梗係要飲杯Kirin生啤放鬆下🍺🍻今日就點咗一個 入門8度菜廚師發板套餐 $688⭐沙律 三文魚沙律 用醋打成嘅泡泡 酸酸甜甜好開胃 感覺高級⭐前菜 加拿大海膽配雪魚子非常矜貴高級 加拿大海膽 好新鮮 配上魚生片好開胃⭐鐵板海鮮有台灣鮑魚 好大粒 好鮮甜 兩隻鮑魚再 加多士 非常高級 炒到好香口 好夾⭐鵝肝多士香煎鵝肝 份量非常慷慨煎到好香配上 感覺好夾 好似三文治咁 香脆嘅多士 同埋開胃嘅果醬 一啲都唔油膩好好食⭐芝士蛋捲廚師好用心機咁 煎個卷蛋配上 煎到溶曬嘅莫札理芝士 感覺好西式 好香好夾 雞蛋味好香濃🍻🍺呢度坐得好舒服 可以近距離見到廚師整鐵板燒 好得意 🤳🏻放假可以休閒地食餐鐵板燒💕同朋友一路輕鬆傾計 飲酒食鐵板燒真係好高享受 啲嘢食好高質素 伴碟 好有美感 食得好滿足⭐

週末食嘢梗係要飲杯Kirin生啤放鬆下🍺🍻

• 煙三文魚沙律
  • 北海道刺身級帶子
  • 鵝肝炒飯
  • 宮崎縣厚切黑豚扒
兩星期前已經book左枱去慶祝一下。兩個人都選擇左以下呢個set。(座位有限,想坐bar枱要預約時預留。)入門八道菜廚師發辦套餐 $688Daily Salad沙律煙三文魚蜜瓜沙律,白泡泡係由黑醋汁打出嚟,十分精緻,賣相吸引,仲開胃醒神。Appetizer前菜巴馬火腿檸檬雪芭個人很喜歡,兩個配搭好match。Seafood Teppanyaki (2 Types)鐵板海鮮兩品兩隻鮑魚及1隻黑松露扇貝,新鮮又多汁,鮑魚十分爽口彈牙,好新鮮,想吃第3件。扇貝充滿牛油黑松露香味,香味迫人,同時師傅拿捏生熟程度剛剛好,一點點韌也不會有。Meat Teppanyaki (1 Type)鐵板肉類一品一口牛扒加一塊超脆蒜片係無敵,口感加味覺一同享受,令牛的味道更加突出。宮崎縣黑豚扒豬扒好香口,又多汁,又唔會韌,唔明白如何做到,值得試。Fried Rice炒飯材料一粒粒🔪切到很精細,十分欣賞,食物嘅火喉,材料又爽口脆口。Soup湯麵豉湯,正常發揮。最最最欣賞係個豆腐。🔪功一流,豆腐口感極好。欣賞同喜歡大廚嘅功夫同對每道菜嘅一絲不苟☺️食客真的可以感受出來👍🏻另加了啤酒🍻,慶祝活動不小得,要啤啤佢😙門口有

入門八道菜廚師發辦套餐 $688

Daily Salad
沙律

Appetizer
前菜
巴馬火腿檸檬雪芭
個人很喜歡,兩個配搭好match。

Seafood Teppanyaki (2 Types)
鐵板海鮮兩品

Meat Teppanyaki (1 Type)
鐵板肉類一品

宮崎縣黑豚扒
豬扒好香口,又多汁,又唔會韌,唔明白如何做到,值得試。

Fried Rice
炒飯

Soup

另加了啤酒🍻,慶祝活動不小得,要啤啤佢😙

門口有點難搵,所以要臨走影底佢!

紀念日
2024-04-22 24 瀏覽
💯 前幾天,我有幸造訪了燚 ITSUMÉI,一家在大埔的Omakase風格鐵板燒餐廳,這家餐廳廣受推薦。餐廳隱蔽而私密的環境,封閉的木門給人一種獨特的尊貴感。我們選擇了每人價值$688的入門八道菜廚師發辦套餐,以下是這頓精緻盛宴的菜品:🍣 海膽刺身配上粒粒魚子醬慷慨的海膽刺身搭配魚子醬,呈現出奢華又愉悅的享受。😋🥗 煙三文魚沙律三文魚包裹着沙律,搭配著泡沫一同品味,帶來清新而開胃的組合。🦪 南非孔雀鮑魚配多士,帶子配上檸檬柚子泡泡鮑魚多士帶來愉悅的清新口感,而搭配柚子檸檬泡泡的帶子則展現出甜酸平衡的美味。🥩 澳洲牛肉多汁嫩滑的澳洲牛肉,香氣四溢,蒜蓉醬和炸脆蒜片的搭配更增添了層次感。🐖 日本宮崎豬肉眼扒口感嫩滑多汁的宮崎豬肉眼扒,以鹽麴凸顯其鮮味,再加上豐潤的柚子醬汁,堪稱絕妙的美食享受!🍚 海膽炒飯精心烹調的金黃炒飯,每粒飯粒獨立且風味豐富,加入海膽提升了口感,令人滿足。🍺 麒麟生啤在這樣的環境中,品味兩杯清爽的啤酒,增添整體的愉悅感。😌

🍣 海膽刺身配上粒粒魚子醬
慷慨的海膽刺身搭配魚子醬,呈現出奢華又愉悅的享受。😋

🥗 煙三文魚沙律

🦪 南非孔雀鮑魚配多士,帶子配上檸檬柚子泡泡

🥩 澳洲牛肉

🐖 日本宮崎豬肉眼扒

🍚 海膽炒飯

🍺 麒麟生啤
在這樣的環境中,品味兩杯清爽的啤酒,增添整體的愉悅感。😌
2024-04-18
👧🏻👅大埔精緻鐵板燒-生活需要多一d儀式感 食美食係其中一種 食精緻又用心既美食更加係🤤🙌🏻位於大埔美豐花園既燚 長期爆滿 師傅好用心準備每一道既菜色❤️每一道都有驚喜🍴煙三文魚沙律配車厘茄師傅用煙三文魚包住沙律菜 配上綿密口感既黑醋泡泡 另外仲有新鮮既車厘茄配碟 係一道味道好夾 令人胃口大開既開胃菜👍🏻🍴海膽刺身配魚子醬最中意食海膽刺身😍❤️呢度既海膽刺身新鮮鮮甜 上面仲放有魚子醬 而海膽刺身底下則有昆布 狐埋一齊食 令鮮味同口感大大提升✨🍴黑松露牛油扇貝黑松露加牛油簡直係香味炸彈🤣扇貝點少少黑松露牛油已經即刻味道昇華👅🍴東星班有東星班既魚皮同魚肉 魚皮煎到好脆卜卜 魚肉就好滑同多汁 再配埋柚子泡泡食 口感更多層次🫡🍴黑醋鵝肝配多士鵝肝配多士 中間仲有d creamy同柚子醬 師傅教 可以好似蛋糕咁食 而食落既口感真係好似蛋糕咁creamy🤤但因為有黑醋同柚子醬 又唔會太膩🙌🏻🍴⁠紐西蘭牛柳煎到5成熟既牛柳好嫩滑同多肉汁❤️ 個皮仲有少少脆 剛剛好🍴豬扒配柚子醬好驚食到好柴既豬扒 但呢多既豬扒好鬆軟 再配埋柚子醬食 少少甜 好開胃 會食到唔想停口🤤📍燚@大埔翠樂街11號美豐花園地下10號
👧🏻👅大埔精緻鐵板燒

煎到5成熟既牛柳好嫩滑同多肉汁❤️ 個皮仲有少少脆 剛剛好

🍴豬扒配柚子醬

📍燚@大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖
2024-04-14 16 瀏覽
與吃貨友人响大埔食午餐, 㨂咗佢鐘意嘅鐵板燒, 倆人坐响吧檯一路食一路傾偈,好時光❤️🍭前菜❤️魚生包住爽脆沙律菜, 拌碟嘅龍珠果果味酸酸甜甜, 好醒胃, 係最强嘅前菜。❤️菠蘿柚子拌巴哈馬火腿, 低調奢華。🍭鐵板海鮮倆品控制🔥熟度極佳, 鮑魚同帶子燒得香脆嫩滑,鐵板燒海鮮係最能看到實力.🍭鐵板肉類(秋田縣雞扒及/宮岐縣豬柳)❤️秋田縣雞扒🐔肉質鮮嫩香滑,外皮煎得酥香脆口, 除咗油潤嘅雞皮, 其餘沒有多餘的油脂, 令人吃咗都冇罪惡感❤️宮岐豬柳🐷朋友叫咗宮岐豬柳, 口感鮮彈🤩, 肉質緊實鮮甜, 完全無肉臊味👍🍭鐵板炒飯🥣用鐵板嚟炒飯,簡直係無得輸🥇, 飯粒粒分明,微温彈牙,每啖都讓味蕾滿意💋。🍭豆腐海帶味噌龍蝦🦞湯入口😁瞬間能徹底感受到湯頭🥣的濃郁風味同真材實料嘅魅力^⁠_⁠^。

🍭前菜
❤️菠蘿柚子拌巴哈馬火腿, 低調奢華。

🍭鐵板海鮮倆品

🍭鐵板肉類(秋田縣雞扒及/宮岐縣豬柳)
❤️秋田縣雞扒🐔
❤️宮岐豬柳🐷

🍭鐵板炒飯🥣

🍭豆腐海帶味噌龍蝦🦞湯

2024-04-09
  • 炒飯
2024-04-14 12 瀏覽
餐廳 : 燚 ITSUMÉI地址 : 大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖妹妹介紹大埔有間鐵板燒好有特色,食材新鮮而且性價比高,老公生日快到,今日提早和他慶祝一下,就決定去試下!餐廳門口係一度大木門,外觀充滿神秘感,入面氣氛浪漫,燈光柔和,而且只接受預約客戶,不設用餐時限,想更有私人空間可以包場,輕輕鬆鬆地享受鐵板燒。⭐️煙三文魚沙律,用煙三文魚捲著沙律菜,配上特製的泡泡黑醋汁,伴龍珠果及蕃茄仔,好有法國料理feel,三文魚的煙燻風味與沙律菜的清爽口感互相襯托,令我胃口大開。⭐️ Parma Ham 配菠蘿柚子蓉,咸香的Parma Ham與酸甜的菠蘿柚子蓉,形成了一種有趣的對比,配上食用花及自製忌廉,帶來豐富的口感體驗。⭐️龍蝦+鮑魚+扇貝,這道菜以蒜蓉為調味,食材新鮮,龍蝦和鮑魚肉質鮮嫩彈牙,扇貝柔軟細嫩,帶有淡淡的甜味,烹飪後依然保留食材的鮮味和嫩度,加上廚師精心的擺盤,外觀誘人,帶來味覺及視覺的雙重的享受。⭐️鵝肝配香脆多士,底層既香脆多士,加上自製忌廉、冰凍的菠蘿蓉,最後放上柔軟滑嫩、入口即溶的鵝肝,一口咬下去,有不同層次感,一試難忘。⭐️澳洲牛柳,肉質軟嫩多汁,每啖都充滿肉香,可加竹炭
餐廳 : 燚 ITSUMÉI
地址 : 大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖
⭐️澳洲牛柳,肉質軟嫩多汁,每啖都充滿肉香,可加竹炭鹽及香脆蒜片,提升味道感覺。
⭐️宮崎豬肉,無一般的豬臊味,肉質柔軟多汁,有口感,肉味濃郁,不肥膩。⭐️餐廳有多種酒及啤鐵選擇,鐵板燒配啤酒,真是天作之合。
餐廳由兩位20多年經驗的大廚主理,選材高質又新鮮,加上精緻的擺盤,烹飪技術不容置疑,一定能滿足顧客的味蕾,值得一試。