2023-01-25 192 瀏覽
年初二中午訂了三位點了一個set D餐。首先入去前已有驚喜,因有買一送一,100分鐘任食。還以為新年假期應沒有此優惠。進場後,侍應便帶領我們三人卡位區,座位闊落舒服。然後有位親切的侍應講解點餐系統,跟著便有一盤新鮮牛肉及海鮮奉上。在系統內點食物,不足三,四分鐘便有食飯奉上。當然要燒好的熟食物要有點時間,但是可接受。生啤放題真是無得頂,相當凍,這點可以加點分。最後,便要稱讚每一位侍應員工,他們真是親切有禮。甜品部兩位員工也好專業有禮貌。當日,本人也和一位高大的員工交流,他應是餐廳經理。他亦相當客氣,有禮。我們一家三口相當滿意這次豐富滿足的午餐。好肯定可以再光顧,希望能保持水準。

2023-01-23
2023-01-24 274 瀏覽
本身新開嗰日去食過都幾好,係啲野成日夾硬擺落嚟衰啲,攪到啲野好易整跌,今日初三再去,呢點都係冇變,不過算啦,最緊要食野啫,最估唔到嘅係未夠鐘就俾人趕,食兩個鐘,仲有15分鐘嗰陣開始,就有個金毛阿姐,不斷走埋嚟叫我走,咁未夠鐘梗係唔走住架啦,然後仲有5-6分鐘左右突然走埋嚟熄爐,趕人走,話真係夠鐘要我走,然後我攞返張單俾佢睇係未夠鐘,佢好野呀,繼續企喺度啤住我,之後經理行出嚟道歉又如何?新年流流咩mood都冇晒啦

2023-01-24
團年飯
2023-01-17 3968 瀏覽
🐮高質抵食燒肉放題🐮-最近又準備過年 所以不斷去揾下有冇啲可以同屋企人同朋友聚下嘅好去處 呢間聽朋友講話多嘢食之餘 多人去仲會有得平 最啱re-u或者聚會😎-🐮日本澳洲和牛刺身Set D午市C同D餐都有100分鐘有買一送一 所以D餐折後CP值再高啲 有齊餐牌上絕大部分嘢食㨂 普通牛豬雞肉同澳洲和牛呢啲一定走唔甩😏 佢仲多咗日本和牛同刺身😍 價位大約$400一個人 如果點㨂120分鐘就會貴多少少 多人去會再有折😂-🐮特選牛肉一叫咗就會上一大塊和牛 同七種牛肉同一份海鮮😍 試哂咁多款特選肉 最鍾意應該係和牛系列同封門柳 前者牛油油脂好香口 而後者就肉咊同肉感重啲-⭐️原塊和牛牛板腱澳洲M6和牛肩胛肉眼牛胸腩⭐️封門柳和牛肉眼蓋⭐️A5日本黑毛和牛⭐️澳洲M7和牛-🦑海鮮海鮮選擇都好多 都幾新鮮 而我最鍾意就係甜蝦 因為已經𠝹開咗殼 所以好易料埋 而且肉質都幾鮮甜-帆立貝墨魚仔⭐️甜蝦鯖魚-🍣刺身呢個又係回本位 好少燒肉會做埋刺身 仲要都幾新鮮肥美 特別係三文魚同甜蝦都好值得encore😆-⭐️三文魚八爪魚⭐️甜蝦-🍨甜品呢個好值得讚 佢地有一個甜品section 仲有師傅即叫即做甜品 好有心機 不過有時
🐮高質抵食燒肉放題🐮

⭐️三文魚
八爪魚
⭐️甜蝦

🍨甜品
呢個好值得讚 佢地有一個甜品section 仲有師傅即叫即做甜品 好有心機 不過有時會比較多人排 因為窩夫新地杯嗰啲都要啲時間 好彩佢都有一個凍品櫃 有整好咗嘅甜品杯同水果 大家可以睇準時機出擊😝

⭐️Movenpick 雪糕
香蕉新地杯
⭐️牛角包窩夫
甜品
水果杯

🍹飲品
飲品選擇都好多 除咗一般汽水同罐裝茶類飲品之外 佢仲有自家製冷泡茶 同一大部即磨咖啡機 凍熱飲都照顧得好周到😚

📍燒肉男 (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135號舖
  • 日本黑毛和牛
11-Jan和太太訂座晚餐兩位,二人枱對坐幾闊落,點咗C餐兩位晚市有八折,上菜算快亦有禮貌,肉類種類和質素唔錯,亦有不少現成食品可點如燒雞翼、小蕃薯、燒/炸蠔等,飲品選擇也不少包括熱清酒任飲,唯獨價格八折後兩位埋單都要$860(算幾高),如將來收回正價便可能要過千元落樓了,這收費可能會令客人幫襯嘅頻率降低…
2023-01-11
2023-01-11 2881 瀏覽
.燒肉男將軍澳中心開左間新燒肉店,成日經過都好想試下,最近見到做緊一送一優惠💁🏻‍♀️機會黎喇!!!……….我地2個人簡左C餐特選澳洲和牛🥩原價$498一位,半價只係每位~$300😆埋單2位連加一只係$600內搞掂,抵食又可以試下新野!!🤤🤤🤤………..肉類🥩我地個日食嘅澳洲和牛比較小油脂,反而當日點嘅牛小排比較好食🤔下次有機會嘅話想再去食D餐日本和牛餐😆🤤……….餐廳食物種類都算幾多,肉類以外嘅選都唔小,亦有多款海鮮選擇,包括燒蠔🦪、扇貝、帶子、白酒蜆、八爪魚🐙、鮮蝦,朋友幾鍾意餐廳嘅蝦🦐感覺幾新鮮,放題黎講算幾大隻。有d比較特別嘅燒芝士年糕,我燒到第3個先成功燒到🤣。……….甜品區另外一點比較吸引到我嘅就係有即叫即整嘅kroffle!!!仲有3隻口味可以選擇🤤kroffle又幾有牛油味,仲配上movenpick雪糕,雪糕口味有6款😆……….整體餐廳,都好整潔,經常有店員觀察有無空碟收👍🏻,食物都算高質,甜品種類比同類餐廳多,上菜效率唔會拖單,而且上菜快👍🏻,絕對會再食🤩,亦好推介比大家試下!!!……….味道:🌕🌕🌕🌕🌑4/5食品種類:🌕🌕🌕🌕🌑4/5上菜效率:🌕🌕🌕🌕🌑4/5環境:🌕
燒肉男
………..
肉類🥩
……….
有d比較特別嘅燒芝士年糕,我燒到第3個先成功燒到🤣。
甜品
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
整體:🌕🌕🌕🌘4.2/5
2023-01-01
2023-01-10 519 瀏覽
環境乾淨👍🏻坐位舒服即刻叫咗兩個set DA5日本和牛兩塊,雪花均勻,入口即溶,加埋柚子醋仲正任叫冇漏單,ok呀,幾快到。食到成張枱都係碟職員好快拎走👏🏻可以再encore過💪🏻因為限時,要努力,加油食多啲🤣炸蠔,外脆內鮮味🤤好食到忘記影相😜細杯甜品,啱晒。大杯未必食得哂,有相木槺布甸、士多啤梨、朱古力慕絲正👍🏻士多啤梨窩夫、綠茶窩夫,綠茶窩夫好味,綠茶味香濃。仲有香蕉船,可以DIY,啱晒小朋友飲品多選擇,夠凍。食到好飽,原來夠鐘😜出邊真係仲有好多人排緊隊等😬
環境乾淨👍🏻
坐位舒服
即刻叫咗兩個set D
A5日本和牛兩塊,雪花均勻,入口即溶,加埋柚子醋仲正
任叫冇漏單,ok呀,幾快到。
食到成張枱都係碟
職員好快拎走👏🏻
可以再encore過💪🏻
因為限時,要努力,加油食多啲🤣
炸蠔,外脆內鮮味🤤好食到忘記影相😜
細杯甜品,啱晒。大杯未必食得哂,有相
木槺布甸、士多啤梨、朱古力慕絲正👍🏻
士多啤梨窩夫、綠茶窩夫,
綠茶窩夫好味,綠茶味香濃。
仲有香蕉船,可以DIY,啱晒小朋友
飲品多選擇,夠凍。
食到好飽,原來夠鐘😜
出邊真係仲有好多人排緊隊等😬

刺身大蝦
綠茶窩夫
各式甜品
2023-01-10 387 瀏覽
今日黎到將軍澳呢間新開既日式燒肉店,而家新開張午市做緊買一送一優惠‼️而晚市就有七折同免費啤酒同清酒放題🍶午市每位約$300就可以任食任叫和牛,真係超值🤩餐廳環境好靚好舒適,空間感十足👍而我今晚就試咗佢嘅尚set C🍱 🍱尚Set C $478先來一個拼盤,拼盤有牛肋條、一口和牛、牛頸脊、牛小排、封門柳、牛胸腩、澳洲M6和牛板腱、牛舌、澳洲M7和牛牛腹肉心,可以一次過試哂唔同部位既牛肉😍全部牛肉質素都唔錯,牛味好濃,而且肉質好嫩滑🫶🫶而蔬菜、海鮮、熟食類嘅選擇都好多,而且頗為新鮮👍當中牛舌、豬腩肉、菠蘿、墨魚仔等都頗為高質,值得推介🫰🏻🫰🏻🫰🏻另外店內除左有大大個飲品櫃,甜品選擇都好多,有即叫即整牛角包窩夫,賣相同味道都唔錯我最鍾意抹茶味,仲有Movenpick雪糕任食,真係好抵👍要留意用餐時間係120分鐘,不過我覺得已經好夠😊

🍱尚Set C $478

要留意用餐時間係120分鐘,不過我覺得已經好夠😊
2023-01-10 322 瀏覽
筆者對日式燒肉火鍋,頗有要求,但從不苛刻。光顧將軍澳燒肉男後。有以下隨筆:新店鋪格調有別一般放題商店,風格略高一線,筆者選取餐別以A5和牛作頭盤(1次),再配上其他地方來自不同部位的牛肉片(放題),其後是多款肉類蔬菜及刺生(放題),再加上自家炮製多款美味甜品。對於有要求的我已經算是交代有餘被欣賞要點如下:位置方便地鐵巴士直達將軍澳中心,店鋪後連接將軍澳跨灣大橋連接通道,餐後可從這裏到新建跨灣大橋散步,幫助消化。嚴選食材,筆者最喜愛經與職員交談,以下食材來自名物盛產之地主打A 5和牛打--日本宮崎縣放題大同部位牛肉片來自--澳本M4/M5,日本大刺身蝦來自--阿根廷脆口豬頸肉來自--利比亞與別不同的調味料餐廳備有柚子醋,檸檬汁,蒜蓉及礦物鹽,以供調味。前兩樣調味料,不但令油膩口感,大幅淡化,更可讓食客多吃幾碟。自家製另類甜品,豐滿口感特別推介即時焗製窩夫,口感如出爐麵包,加上綠茶,士多啤梨 cream作餡,筆者一連食了兩個,忘記已吃飽了燒肉。條碼點取食品,上臺速度滿意迅速。食品從條碼中選取,再由專人送上,避免了因自取而引起的衛生問,或自取食材臺上眼不見為乾淨的交叉污染。覺得餐廳可持續改善
筆者對日式燒肉火鍋,頗有要求,但從不苛刻。
光顧將軍澳燒肉男後。
有以下隨筆:

被欣賞要點如下:

位置方便

嚴選食材,筆者最喜愛
經與職員交談,以下食材來自名物盛產之地
主打A 5和牛打--日本宮崎縣
放題大同部位牛肉片來自--澳本M4/M5,日本
刺身蝦來自--阿根廷
脆口豬頸肉來自--利比亞

與別不同的調味料

自家製另類甜品,豐滿口感

條碼點取食品,上臺速度滿意迅速。

覺得餐廳可持續改善的項目:

飲品種類可再多一點選擇,例如椰青水,膳食纖维可樂。

2023-01-08
將軍澳中心新店開業🎊All-you-can-eat,日式和牛燒肉放題,食肉獸的我又嚟試吓先😋,座位位置寬敞又舒適,放題有5款級別燒肉可選擇:喜 、極、尚、尊、盛 ,價錢由$258 - $898🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥今日試食”盛 “ (135品)▫️包括A5日本和牛,雞、豚、海鮮任食(另外再上和牛拼盤、刺身拼盤、九州和牛西冷)✴️和牛併盤包括七款不同部位,每個部位油脂分佈不一樣,口感及牛肉濃味都不一樣😋,好滿足✴️和牛西冷油花超靚,入口即化🥰✴️刺身雖然選擇唔太多,但係好新鮮👍🏻▫️飲品吧✴️多款台式罐裝飲品及自家製茶飲▫️甜品吧✴️多款甜品、Movenpick 雪糕任飲任食✴️即叫即整甜品:香蕉船、牛角窩夫(熱辣辣、脆卜卜窩夫配上雪糕👍🏻)
將軍澳中心新店開業🎊

喜 、極、尚、尊、盛 ,價錢由$258 - $898

🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥〰️🔥

今日試食”盛 “ (135品)

✴️和牛西冷油花超靚,入口即化🥰

✴️刺身雖然選擇唔太多,但係好新鮮👍🏻

▫️飲品吧
✴️多款台式罐裝飲品及自家製茶飲

▫️甜品
✴️多款甜品、Movenpick 雪糕任飲任食

2023-01-05
屯門區勁當紅嘅<燒肉男Yakiniku Otoko>12月開到去將軍澳中心趁機試下~仲要係4pm 前買一送一!(只限Set C and D)入座前揀左燒肉放題 Set D 共128品包括M6/M7澳洲和牛同A4/A5日本和牛最吸引一定係A4九州和牛西冷油脂靚到搶哂火🔥帶子廣島蠔虎蝦等海鮮類好新鮮其他蔬菜雜項小食配菜選擇都多 日式刺身都新鮮鮮味食燒肉唔少得啤酒日本Kirin啤無限供應🍺特色甜品有牛角窩夫Croffle 🥐🧇同埋Movenpick雪糕嘅香蕉雪糕新地🍧勁吸引🤤
屯門區勁當紅嘅<燒肉男Yakiniku Otoko>
12月開到去將軍澳中心
趁機試下~
仲要係4pm 前買一送一!(只限Set C and D)

入座前揀左燒肉放題 Set D

生日
A4九州和牛西冷
香蕉新地
2023-01-02 313 瀏覽
31號同屋企人夜晚Walk in入去,點知full左🥹reception話可以後補留咗電話會告知,等待時間不算長終於有位,啲嘢食水準有返咁上下值得再返食,reception推介叫左D餐$688有八折有埋清酒生啤仲送埋龍蝦多左有刺身A5和牛高質素等位期間不停追問有冇位置要等幾耐,但reception好有耐心地幫我哋處理入去安排咗喺中間位置雖然有些迫但3個人也可以接受的。同埋入邊啲服務員都好Nice問我地要需不需要加酒、自動換下網、值得再去下次再見啦
31號同屋企人夜晚Walk in入去
多左有刺身A5和牛高質素
等位期間不停追問有冇位置要等幾耐
,但reception好有耐心地幫我哋處理
入去安排咗喺中間位置雖然有些迫但3個人也可以接受的
下次再見啦
2022-01-31
紀念日
  • 西冷扒
  • 海蝦
  • 封門柳
2022-12-30 251 瀏覽
今天和一家人第2次在將軍澳中心吃燒肉男,海鮮放題非常美味,抵食,尤其是蝦,牛肉,菜,新鮮好味!經理Nike非常熱心幫忙和nice,其他職員也欣勤,一定要再來,仲有啤酒添,欣賞!
  • 海鮮放題
2022-12-28 384 瀏覽
本身想畀個ok佢。咁諗係要問係ok就以為唔使改善都係畀個喊樣佢好。話說食嗰一日係新開張。同愛人一齊去食叫做試下咁啦。唔夠膽叫太貴所以叫咗個Set D。來到盤肉都擺到幾精緻幾靚嘅。咁當然食得燒肉放題梗係會預先追加㗎啦張枱又唔係真係咁大,有趣地啲侍應唔知做乜鬼嘢明明其實唔夠位都硬係要塞落嚟,我只係唔覺意拎起咗隻碟食塊肉我本身擺啲嘅位就已經畀佢霸佔咗。有啲人可能會話係我自己抵死做乜要咁多,問心,你會唔叫定咁多先咩?喺香港食得放題都知廚房一定會dum你波鐘。更奇特嘅係,當你張枱冇位嗰侍應會企喺度你枱側邊拎住隻碟期待你會接住隻碟或者係你會郁下張枱嘅嘢等佢有位擺。我愛人好好人咁接住咗隻碟,但係我真係好想睇下我唔接隻碟又唔郁枱面啲碟佢會點做。其實我咁樣真係好mean咩?基本禮貌,你講聲請我哋幫手都得啩?我而家冇話唔幫你,但係唔出聲企多度算咩意思?其實唔只係咁,其他青少年都好有趣。行過諗住幫你執嘢,或者係放低碟肉,都係唔會出聲無聲無息咁就幫你收咗或者放低咗,另外一個負責換網嘅就好似雜耍咁。佢用嗰支籤插住個網都未插得實就已經急不及待咁想拎走佢。見佢倒跌咁真心驚…再有趣啲,有個青少年侍應,我相信佢都係第一
本身想畀個ok佢。
咁諗係要問係ok就以為唔使改善
都係畀個喊樣佢好。

話說食嗰一日係新開張。
同愛人一齊去食叫做試下咁啦。
唔夠膽叫太貴所以叫咗個Set D。

來到盤肉都擺到幾精緻幾靚嘅。
咁當然食得燒肉放題梗係會預先追加㗎啦
張枱又唔係真係咁大,
有趣地啲侍應唔知做乜鬼嘢
明明其實唔夠位都硬係要塞落嚟,
我只係唔覺意拎起咗隻碟食塊肉
我本身擺啲嘅位就已經畀佢霸佔咗。
有啲人可能會話係我自己抵死做乜要咁多,
問心,你會唔叫定咁多先咩?
喺香港食得放題都知廚房一定會dum你波鐘。

更奇特嘅係,當你張枱冇位
侍應會企喺度你枱側邊拎住隻碟
期待你會接住隻碟或者係你會郁下張枱嘅嘢等佢有位擺。
我愛人好好人咁接住咗隻碟,
但係我真係好想睇下我唔接隻碟
又唔郁枱面啲碟佢會點做。
其實我咁樣真係好mean咩?
基本禮貌,你講聲請我哋幫手都得啩?
我而家冇話唔幫你,但係唔出聲企多度算咩意思?
其實唔只係咁,其他青少年都好有趣。
行過諗住幫你執嘢,或者係放低碟肉,
都係唔會出聲無聲無息咁就幫你收咗或者放低咗,
另外一個負責換網嘅就好似雜耍咁。
佢用嗰支籤插住個網都未插得實
就已經急不及待咁想拎走佢。
見佢倒跌咁真心驚…

再有趣啲,有個青少年侍應
我相信佢都係第一日返工㗎喇。
求其放咗啲藥喺我枱面然之後
佢問:「欸……你哋有叫嘢食㗎可?」
我回:「有…但係呢啲咩黎?」
佢答:「欸……有叫嘅話應該係你哋嘅。」
我回:「我係問你呢碟咩黎。」
佢答:「欸…張紙仔唔見咗所以我唔知係咩嚟」
我問:「你唔見咗張紙仔點知呢啲肉就係我嘅呢?」
佢答:「欸…咁你哋有叫嘢食吖嘛…」
我話:「咁即係你唔知係邊個就求其放喺我度啦?」
佢老細咁啱行過聽到就即刻衝埋嚟講唔好意思,
然後再教個小朋友唔知係咩呢就亂咁畀啲客。

其實呢間嘢啲嘢食認真唔差(暫時),
佢個蝦刺身其實好好食(我食嗰日係)
又有個甜品吧有個廚師專登為大家整窩夫
佢個窩夫都唔錯㗎,
仲有mövenpick嘅雪糕添(唔知之後仲係咪)

但係唔該啲小朋友,真係教下佢哋啲禮貌。
學校冇教到,家長冇教到,佢哋真係唔識㗎~
做錯嘢唔使講sorry或者對唔住㗎
因為由細到大都有爸爸媽媽喺側邊同佢哋講咗喇嘛。
尤其是呢間嘢上到高級啲嘅course價錢都唔係平,
唔好因為服務搞到自己唔值呢個價啦。

p.s. 其實我就唔係呢幾日食嘅,希望之後有改善啦。

2022-12-05
2022-12-24 345 瀏覽
話說聖誕前夕,想同屋企人食餐好但未諗食乜,諗住就腳喺屋企附近食,就去咗燒肉男walk in. 佢分咗兩輪,我哋6點3去到睇住最尾張枱俾咗人,唔緊要,個receiption話下一輪係8點3,叫我哋果陣先再返嚟睇下有冇位。我明白假日多人,所以聽佢講hea兩個鐘再返嚟。點知我hea到8點返去,好合理地訂咗枱嘅人入晒先,我見到出面有條隊,以為果條係walk in隊,點知佢之後開始嗌walk in飛,但我嚟咗幾次問埋receiption, 但從來無人俾飛我或者叫我攞飛,出面無food gulu等嘅機俾我㩒飛!😡😡完全無指示牌可言!😡😡😡眼見佢walk in入咗兩枱就完,當然我最尾係無拎飛咁on XX等咗兩粒鐘!咁我就忍唔住問個女receiption, 其實我哋第一輪嚟咗食唔到,你叫我8點3再嚟試,但點解你唔俾張飛我? 個女receiption答我:「我見到你朋友第一輪嚟,之後叫佢8點3嚟試,我認得你朋友,但佢唔拎飛我都無辦法。」天啊!首先你無棟個牌,我點知你要攞飛排?第二,你明知我哋又返嚟排隊,點解唔俾張飛我哋?搞到我哋白白浪費咗兩個鐘!未食已經一肚氣!超嬲!😡😡😡😡😡不知所謂嘅女receipt

不知所謂嘅女receiption, 新開張時我嚟問下價錢已經串串貢,今次仲要我白等兩個鐘!一日見到佢喺度做都唔會再嚟食!如果你哋想受氣都可以嚟試下!未見到啲服務態度咁差!!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2022-12-24 396 瀏覽
做冬當日,晚上7:00門口接待女員工sale 大家等到8:00,第一圍吃完,8:00就有位,10多人拿票等候,打算一家人開開心心做節。但等了1小時多後,接待特然叫8:00、8:15…訂座的入座。在門外等候的10多人才追問接待才發現,如果book位的沒有出現,就會給現場取票座位。跟本就book滿了。接待沒有感到抱歉,有一家3代等了個多小時,給氣得由慢慢理論,變得稍為大聲。一位男店員叫女接待回店內,罵客人惡。最終等了個多小時的十多人只好不歡而散。男店員最終叫大家:「去第二度食啦!」驅散所有等咗一個半多小時嘅客人。如果唔換咗呢一班不負責任嘅服務員,我和我認識的所有人都唔會去「燒肉男」。