2023-05-04 255 瀏覽
最近想食燒肉放題咁啱跟太太一齊放假就過來燒肉男試下佢個買一送一優惠價錢比上個月睇,已經加咗價了一於試下個 Set D入座先上一份頭盤呢個set 可以叫刺身即刻先叫一盤有三文魚,赤蝦,八爪魚我哋只叫咗頭兩個海鮮方面試下牛油焗蠔個蠔到來時係結冰的要啲時間先燒得熟之後再追加咗少少牛肉有和牛西冷,牛小排,牛頸脊牛肉上菜時都係結冰的但夠大火嘅都好快燒得熟食哂第一盤刺身就追加了第二盤全部都係三文魚途中再試下其他牛肉叫咗兩塊燒菠蘿同埋追加唔少少牛肉其實中途我哋都encore 咗多次唔同部位嘅牛肉每次落完order 到上菜都唔使五分鐘同埋都有影相不過受相片數目限制就upload 唔到上來佢除咗牛,豬,雞,海鮮仲有好多其他熟食可以order例如,麵豉湯,紫薯波,關東煮,餃子,烏冬等等不過為咗留肚,就冇試到到最後仲有甜品,清酒,汽水櫃任食任飲餐廳環境一流,冇油煙甚至食飽離開餐廳,身上頭髮衣服都冇油煙味餐廳員工友善有禮,有主動提為我哋換燒烤爐個網用餐經驗整體都幾好Set D 埋單$708 x 2 - $708 再加一 = $850加一服務費就base on 原價即係要 $708 x 2 x 0.1 = $1
最近想食燒肉放題
咁啱跟太太一齊放假
就過來燒肉男試下佢個買一送一優惠

價錢比上個月睇,已經加咗價了

一於試下個 Set D
入座先上一份頭盤

呢個set 可以叫刺身
即刻先叫一盤
有三文魚,赤蝦,八爪魚
我哋只叫咗頭兩個

海鮮方面
試下牛油焗蠔

個蠔到來時係結冰的
要啲時間先燒得熟

之後再追加咗少少牛肉
有和牛西冷,牛小排,牛頸脊

牛肉上菜時都係結冰的

其實中途我哋都encore 咗多次唔同部位嘅牛肉
每次落完order 到上菜都唔使五分鐘
同埋都有影相
不過受相片數目限制就upload 唔到上來

佢除咗牛,豬,雞,海鮮
仲有好多其他熟食可以order
例如,麵豉湯,紫薯波,關東煮,餃子,烏冬等等
不過為咗留肚,就冇試到

到最後仲有甜品,清酒,汽水櫃任食任飲

餐廳環境一流,冇油煙
甚至食飽離開餐廳,身上頭髮衣服都冇油煙味
餐廳員工友善有禮,有主動提為我哋換燒烤爐個網
用餐經驗整體都幾好

Set D 埋單
$708 x 2 - $708 再加一 = $850
加一服務費就base on 原價
即係要 $708 x 2 x 0.1 = $141.6
淨服務費都要百幾元,都有點貴

同埋100 分鐘其實都食得好趕
不過勝在上菜夠快
像我這個食物焚化爐都食得飽

2023-05-03
2023-05-02 1021 瀏覽
📌 燒肉男 - 將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135號舖🗓(1/5) 星期一 ⏰ 中午12點左右 💈特式:約左幾個朋友入將軍澳踩單車,諗住先食飽飽燒肉再去做運動,上網做左功課見到將軍澳中心有間開左無耐嘅燒肉店,另外佢仲有間分店係屯門,不過兩間評價都係好壞參半,勝左佢地lunch時段做緊買一送一,所以都可以去試下。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢地餐廳有分A - E 5個不同級數嘅餐可以揀,但如果買一送一優惠就只限選擇Set C 或 D,而且仲要4點前入座,優惠後就係$274 同$374再加正價加一,其實兩個餐連埋加一都相差$120,而家等我同大家講下🥩嘅味道先。尚 Set C $274 - 呢個set佢地標明有成122款食物可供選擇,我就無仔細去數過。牛肉 - 一開始佢地會比一個9宮格嘅牛肉,份量就每人一片,當中得牛舌/牛頸脊/澳洲M6和牛比較好,但再加單時就明顯比第一次已經差左,只有牛舌可以keep到個水準。海鮮 - 海鮮都有幾款選擇,例如帆立貝/蠔/虎蝦/蜆,當中最好就係虎蝦同蠔,但最大問題係d蠔上枱仲係急凍狀態,如等佢解凍都需要一段時間。前菜 - 前菜我地就每款都有試
📌 燒肉男 - 將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135號舖
🗓(1/5) 星期一 ⏰ 中午12點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

前菜 - 前菜我地就每款都有試,真係款款都好出色好好食,例如個海蜇牛舌/帶子裙邊/海螺漬物都比一般日式放題店更好,對比起仲出色過餐廳主打嘅燒肉。

熟食 - 平時我就唔會叫熟食,但因為等d蠔解凍需時,所以就叫左幾款熟食試試,質素都唔差,我就試左南蠻炸雞/雞軟骨棒餃子/糖心蛋/吉列蟹鉗/蜆肉味噌湯,幾款都係合格以上水準。

甜品 - 我可以肯定,佢地嘅甜品係做得最好嘅一環,尤其是佢地個牛角窩夫,我地一行4人起碼食左佢10件有多,仲有佢地其他甜品同雪榚都做到酒店嘅級數,完全無諗過一間燒肉店可以提供到咁高水準嘅甜品

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 飲品係自助形式,自行去雪櫃揀選,有冷泡茶,普通罐裝汽水/茶及紙包飲品,啤酒/清酒,仲有咖啡機,種類都幾多。

🍽環境:餐廳環境就係一般燒肉放題店格局,抽氣都做得唔錯,唔會覺得餐廳有油煙味,個爐火力都正正常常,不過個燒烤網就係用薄身個隻,痴肉得嚟又成日轉嚟轉去,好唔方便。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務就做得唔錯,上菜速度快,無漏單,收碟亦好爽手,需要佢提供服務時都好快幫到手,亦會自動幫手換燒烤網。

💰💸價錢:而家買一送一為返每個人大約$330,係比出面嘅燒肉放題店平少少,但如果無左買一送一就唔抵食,坊間仲有好多更好嘅選擇。

🐲💬總結:如果佢仲有做買一送一,我會因為佢嘅前菜/熟食/甜品再去幫襯,但佢兩間分店都唔算就腳,所以就應該唔會特登去。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
  • 南蠻炸雞
  • 吉列蟹鉗
  • 雞軟骨棒餃子
2023-05-02 175 瀏覽
今次係第四次黎食,前3次都係食下午時段,今次係晚餐,下午時段抵食d,因為買一送一,C,D set都有食過,今次因為只有7折,所以食C set抵d, 但其實C , D相比下,我都係覺得C set好d, Dset只係多咗壽司同埋海鮮,但其實呢兩樣嘢啲質素都都麻麻地,所以食C set係抵d, A, B set未試過.食完佢指定嘅格仔之後,其他散叫嘅牛肉都覺得冇咩味,另外本人喜歡食燒菠蘿,同埋鍾意佢啲雪糕味道比較特別,出面食唔到,酸酸甜甜嘅檸檬🍋咪雪糕,我覺得幾好味
2023-05-02 144 瀏覽
燒肉男燒肉放題🔥最高級嘅set E「盛」食物種類有135品120分鐘放題食得夠唒高質!送刺身拼盤😍超厚切嘅劍魚腩簡直不得了 超好味!三文魚腩肥美 蝦同帶子都好鮮甜!送蟹味噌甲羅燒🦀蟹肉蟹膏塞滿 拌勻蟹籽鵪鶉春蛋超級正! 講真送都咁高質 真係超滿意!送和牛金箔刺身將軍澳分店限定 和牛刺身卷成花嘅形狀添上金箔!未需要落單已經咁多嘢食😋店員更會先上A5 和牛肉類拼盤試盡 7 款A5 和牛各種部位 唔夠喉再落單心水推薦橫隔肌~牛味濃郁突出牛三角~肉質非常香嫩巨型和牛西冷 牛脂爆發 入口即溶🥰食物仲可以選擇雞肉、豚肉、蔬菜、海鮮類食和牛都已經食到回本仲點咗個猛男飯 同和牛一啖食超滿足點多少少咗蔬菜同海鮮已經食到超飽但係 又點少得甜品呢!有現場即製嘅牛角包窩夫同香蕉新地Movenpick 雪糕任食麒麟一番榨生啤同清酒都係任飲!總結真心高質!無論食物質素 環境衛生 店員服務態度都相當滿意絕對一分錢一分貨!抵讚!
燒肉男燒肉放題🔥
最高級嘅set E「盛」食物種類有135品
120分鐘放題食得夠唒高質!

刺身拼盤😍
超厚切嘅劍魚腩簡直不得了 超好味!
三文魚腩肥美 蝦同帶子都好鮮甜!

送蟹味噌甲羅燒🦀
蟹肉蟹膏塞滿 拌勻蟹籽鵪鶉春蛋超級正!
講真送都咁高質 真係超滿意!

送和牛金箔刺身
將軍澳分店限定 和牛刺身卷成花嘅形狀添上金箔!

未需要落單已經咁多嘢食😋
店員更會先上A5 和牛肉類拼盤
試盡 7 款A5 和牛各種部位 唔夠喉再落單
心水推薦橫隔肌~牛味濃郁突出
牛三角~肉質非常香嫩
巨型和牛西冷 牛脂爆發 入口即溶🥰

食物仲可以選擇雞肉、豚肉、蔬菜、海鮮類
食和牛都已經食到回本
仲點咗個猛男飯 同和牛一啖食超滿足
點多少少咗蔬菜同海鮮已經食到超飽

但係 又點少得甜品呢!
有現場即製嘅牛角包窩夫同香蕉新地
Movenpick 雪糕任食

麒麟一番榨生啤同清酒都係任飲!

總結真心高質!
無論食物質素 環境衛生 店員服務態度都相當滿意
絕對一分錢一分貨!抵讚!
平時係將軍澳放工經過燒肉男都好心動💗好多款燒肉及即整甜品外,仲有啤酒&梅酒任飲‼️ 見有優惠~2人同行有8折,3人有75折,4人有7折‼️ (Lunch都有買一送一!)襯出咗消費券,就慰勞吓自己啦🥰💫Set D4月限定✨ 每人一份蟹味噌甲羅燒💕 店員教先燒2分鐘,再落鵪鶉蛋燒5分鐘~超鮮甜😍🌟肉類最推薦勁大塊九州和牛西冷(會員生日就會送💕)仲有M6和牛肩胛肉眼& A5 日本黑毛和牛友三角,牛味好濃郁,充滿油香👍🏻仲有豚肉&雞肉✨ 仲有唔同口味嘅雞翼小食,未燒好都食得😍🌟海鮮燒嘅有廣島蠔、海蝦、帆立貝及清酒煮蜆等等~仲有刺身三文魚、赤蝦刺身&八爪魚,都好新鮮✨🌟飲品除咗罐裝嘢飲及自家製冷泡茶外,最特別嘅係有麒麟一番搾生啤&日本梅酒任飲‼️ 一邊燒肉一邊飲啤酒&梅酒,感覺好似去咗日本居酒屋食燒肉😍🌟甜品即製嘅牛角窩夫&多款口味雪糕新地🥰店員好用心製作,雪糕仲要係Movenpick ✨感覺完全有第二個胃,容納佢哋💕💕
💫Set D
🌟肉類
🌟海鮮
🌟飲品
🌟甜品
2023-04-24 169 瀏覽
想食高質嘅燒肉 不妨嚟到呢間燒肉男一試🤤 佢哋一共有五個套餐 牛魔王嘅就要揀C/D/E餐啦😆 而家仲有優惠超抵 Lunch去食 set C/D做緊買一送一優惠😱 Dinner 就set C/D/E餐 2人8折 3人75折 4人7折🤯 而且生啤同清酒任飲 Movenpick雪糕牛角包窩夫任食 同朋友一齊嚟食就啱晒🍻❤️一場嚟到 我哋當然要試下最貴嘅set E😎 有135款高質食物可供選擇 包括A5和牛 仲送刺身拼盤😜 入座後店員就會比QR code你order食物 記得唔使急住落牛肉同刺身啊‼️ 因為和牛同刺身都會送上拼盤 分量好大㗎 以免叫得多食唔晒造成浪費🥰牛肉拼盤上枱真係非常吸引 一共有7款不同部位嘅A5和牛同1份金箔牛肉刺身🤤 真係非常吸晴 和牛油脂最豐富嘅係A5日本黑毛和牛三角 入口即溶😍 肉味最濃嘅係A5日本黑毛和牛肋肉 比較厚身👍🏻 做埋會員生日仲送九州和牛西冷一份 雪花滿滿超嫩☺️另外送嘅刺身拼盤一樣相當吸引 入邊有非常肥美嘅三文魚腩 帶子 赤蝦等等😍 絕對唔係普通放題質素 新鮮肥美👅 其他食物種類繁多 質素都唔錯架👍🏻 例如海鮮類可以揀海蝦 帆立貝🦐 小食方面有得自己燒雞泡魚
想食高質嘅燒肉 不妨嚟到呢間燒肉男一試🤤

其他食物種類繁多 質素都唔錯架👍🏻 例如海鮮類可以揀海蝦 帆立貝🦐 小食方面有得自己燒雞泡魚乾 雞皮 仲有章魚燒😆

飲品方面除咗自家冷泡茶 任飲清酒生啤 仲有多款罐裝飲品可以選擇😜

雖然已經食到好飽 但係記得要留肚食甜品😎 因為有即製牛角包窩夫 Movenpick雪糕 同埋多款甜品水果任食🤯 牛角包窩夫仲要有三款口味揀 分別係Tiramisu 抹茶同士多啤梨 3款我都試哂🤫 賣相一啲都唔馬虎勁吸引 個人最鍾意食士多啤梨味
Movenpick雪糕就有6款口味提供 大大球 配埋牛角包窩夫食勁好食😋
總括而言 放題來講食物質素都幾高 食得過癮 趁有優惠快啲嚟試吓🌟
2023-04-23 648 瀏覽
將軍澳不再是美食沙漠了🔥 這次試試將軍澳中心新開一陣子的燒肉男,設有多款任食燒肉放題,平日價錢由$278至 $918不等,晚市點 Set C/D/E 2人同行有8折、3人75折、4人7折,愈多人愈抵食,而午市燒肉如果4點前入座點 Set C 或 Set D更享買一送一優惠,記得預先訂座!我們這次點了豪華的Set E (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 除了送上刺身拼盤、Mövenpick 雪糕任食、生啤清酒梅酒任飲外、更有A5日本和牛任食,有多達135款食物選擇,超級滿足‼️◆ 蟹味噌甲羅燒Set D及Set E 四月限定優惠,每人送一隻蟹味噌甲羅燒🦀 燒一會之後再加上鵪鶉蛋,味道香滑濃郁,沾和牛吃也很讚✨◆ 刺身拼盤擺盤很精美~ 有赤蝦、帶子、三文魚和劍魚腩刺身,厚切新鮮,尤其帶子很鮮甜。之後放題可任食三文魚、八爪魚和甜蝦,不過記得要留肚吃燒肉!◆ 七層和牛盛 𓃒 超夢幻的和牛階梯,視覺味覺都效果一流。七種不同部位由低至高吃上去,各種口感變化不同,愈吃愈美味,油脂分佈亦愈見細膩。中間的冰山是和牛刺身,灑上陣陣金箔更顯奢華,佐以柚子蘿蔔汁品嚐,口感鮮嫩清爽 🐮 怕生的也可以放在爐上輕輕一炙,別有一番滋味◆九

蟹味噌甲羅燒

◆ 蟹味噌甲羅燒

刺身拼盤

◆ 七層和牛盛 𓃒

九州和牛西冷
◆九州和牛西冷
超大片的和牛,油脂相當豐美,入口油香滿溢🤤 我們另一片捲上了炸蒜一同品嚐,很香口惹味

◆猛男飯
我老公鐘意燒肉配飯😂👍🏼 這個猛男飯有溫泉蛋加飯素拌醬油,佐燒肉吃不錯。怕米飯太飽的也可點生菜或泡菜一起食,可減去不少膩感
牛角包窩夫

甜品
Mövenpick 有六款口味雪糕任食,另外比較特別的是有香蕉新地和牛角包窩夫。我選了抹茶味的牛角包窩夫配楓糖合桃雪糕𓏧絕對要留肚食甜品!自助櫃內亦有生果杯、tiramisu、果凍和奶凍等甜品

◆飲品
生啤清酒梅酒任飲外,亦有各式汽水、雞骨草、燒仙草、冷泡茶等飲料提供。我就喜歡燒肉配酒🍶 絕對是飲飽食醉的一餐😆

🔖 晚市Set C - Set E 的放題有120分鐘任飲任食,可以盡情慢慢嘆 ෆ
蟹味噌甲羅燒
九州和牛西冷
牛角包窩夫
2023-04-22 144 瀏覽
我同朋友第一次食燒肉男,燒肉有5款Set選擇! 所有都包飲品吧及甜品吧😊 今次食Set D 一共有128品🤩 日本及澳洲和牛、刺身、雞肉及豚肉! 仲包任飲酒精類飲品🤓 食完燒肉仲有即點即製甜品,例如Mövenpick雪糕及牛角包窩夫😋燒肉男依加有優惠— 放題Set C,D,E都係全日提供! * Lunch Set C & D 買一送一* Dinner Set C,D,E 2人享8折,4人7折眾多牛肉中,最推薦牛板腱、封門柳及和牛肉眼蓋😋 而其他小食: 甲羅燒、紫心香芋丸、日本番薯及醬油漬溏心蛋都好食😁 最後仲食咗Tiramisu Croffle 同 迷你葡撻😚
我同朋友第一次食燒肉男,燒肉有5款Set選擇! 所有都包飲品吧及甜品吧😊 今次食Set D [尊] 一共有128品🤩 日本及澳洲和牛、刺身、雞肉及豚肉! 仲包任飲酒精類飲品🤓 食完燒肉仲有即點即製甜品,例如Mövenpick雪糕及牛角包窩夫😋

燒肉男依加有優惠— 放題Set C,D,E都係全日提供!
* Lunch Set C & D 買一送一
* Dinner Set C,D,E 2人享8折,4人7折

2023-04-21 103 瀏覽
揀咗最貴嗰個套餐,有日本a5和牛😍拼盤砌得好靚,寫晒每隻牛嘅部位嘅名。砌成玫瑰花,仲有金箔😝刺身拼盤都唔錯,蝦大隻多肉,唯一系唔夠鮮甜。最好食係大大塊嘅和牛,入口即溶😜開頭都覺得好好味,不過食咗幾塊已經開始濟應該係a5太多油脂😱有啲反胃🤣所以個拼盤都食剩左好多😅猛男飯都係溫泉蛋飯,好食有八折優惠😉都吾錯不過下次可能會揀個平啲嘅套餐再另外叫和牛,少食多滋味😂😂最後食返個雪糕 🍦😝
揀咗最貴嗰個套餐,有日本a5和牛😍
拼盤砌得好靚,寫晒每隻牛嘅部位嘅名。
砌成玫瑰花,仲有金箔😝
刺身拼盤都唔錯,蝦大隻多肉,唯一系唔夠鮮甜。
最好食係大大塊嘅和牛,入口即溶😜
開頭都覺得好好味,不過食咗幾塊已經開始濟
應該係a5太多油脂😱有啲反胃🤣
所以個拼盤都食剩左好多😅
猛男飯都係溫泉蛋飯,好食
有八折優惠😉都吾錯
不過下次可能會揀個平啲嘅套餐
再另外叫和牛,少食多滋味😂😂
最後食返個雪糕 🍦😝
之前已經幫櫬過嘅燒肉男放題🐂,原來係將軍澳開咗分店🎊最近餐廳仲推出多重震撼優惠,當中最吸引就係午市燒肉放題C/D餐買1️⃣送1️⃣‼️晚市惠顧C/D/E餐,2人8折、3人75折、4人7折,人越多價錢越平!所有套餐都係全日放題供應,任飲任食仲包埋出面嘅甜品吧❤️出咗消費券當然要食餐勁獎勵吓自己🫃🏻,肥仔今次叫咗最貴嘅E餐,120分鍾可以任食135款食物同多個部位嘅A5日本黑毛和牛😍,仲可以任飲生啤、清酒同梅酒🍶,啱晒一班醉酒鬼🔥.💰Set E價錢 星期一至四18:00前入座 $858 / 18:00後入座$918星期五至日及公眾假期18:00前入座 $898 / 18:00後入座$958.落單方式用QR Code,但唔建議大家咁快就落單住😳,因為套餐會送「A5日本黑毛和牛拼盤」、「刺身拼盤」,有朋友生日的話仲即送「九州和牛西冷」,可以試試有邊款比較鍾意食嘅先再order,咁就唔怕浪費啦👌🏻.🔸A5日本黑毛和牛拼盤一共有7款部位牛肉同和牛金箔刺身🐂,當中最深得我心就喺和牛友三角同和牛牛肋肉✨前者油脂豐富入口充滿油香非常柔軟,後者肉味濃又夠厚切油花一樣滿滿🤤,燒肉之外估唔到燒肉放題都食到高質素嘅和牛刺身

💰Set E價錢
星期一至四
18:00前入座 $858 / 18:00後入座$918
星期五至日及公眾假期
18:00前入座 $898 / 18:00後入座$958
🔸A5日本黑毛和牛拼盤

燒肉之外估唔到燒肉放題都食到高質素嘅和牛刺身,入口軟腍富有肉香沾埋秘製醬汁更惹味👍🏻~

「九州和牛西冷」超大塊油脂呈現雪花紋,燒嘅時候超搶火🔥
入口有溶化感加埋蒜片食超正!除咗牛肉,仲有多款豚肉同雞肉選擇㗎~

🔸刺身/海鮮

刺身拼盤擺放得超靚仔,當中有三文魚腩、帶子、赤蝦、吞拿魚,質素都夠新鮮肥美。

除咗燒肉海鮮亦都幾多款式🦑,例如有牛油廣島蠔、海蝦、醬燒帆立貝、清酒煮蜆等等,
當中必食就係D/E餐4月限定每人會贈送一隻蟹味噌甲羅燒,燒過嘅蟹膏加上蟹籽同鵪鶉蛋極香濃惹味🤤

🔸炸物/涼拌

放題點少得炸物小食呢,呢度都會有南蠻炸雞、章魚丸、炸蟹鉗、燒芝士年糕,同一系列嘅涼拌小菜,最特別係燒鯛魚燒外皮燒得脆脆內餡仲有吉士醬✨

🔸甜品

記得要留肚食埋呢度嘅自家製牛角包窩夫,入口酥脆味道絕對唔馬虎仲有三款口味添🥐,
Mövenpick雪糕仲有得即叫即整香蕉船,雪櫃旁邊仲有甜品杯要食晒真係飽到上心口啊🤣!
🐂買一送一和牛燒肉套餐🔥放題超多選擇🥩(雖然又隔了一個月才寫,但上了官方IG看,優惠個post還在置頂,證實還有優惠!😎)2023.3.20 星期一 3pm星期一至四4pm前的買一送一優惠,只有Set C, D才有這個優惠呀,限時100分鐘,已經很足夠啦。除了在將軍澳站前往,也可以在調景嶺體育館/圖書館那邊的天橋,通過去將軍澳中心,出天橋第一間就是燒肉男,十分方便。••••••••••••••••••••| Set D 雞•豚•澳洲•日本和牛•刺身 | $324/位 (原價$648/位)和牛+牛類🐂🥩很有儀式感的擺盤,每級階梯都有不同款的牛肉,澳洲M7和牛牛腹肉心、A5日本黑毛和牛友三角、和牛肉眼蓋、封門柳、牛胸腩、牛板腱、澳洲M6和牛肩胛肉眼,每款都很油香和肉味,不用點醬都很美味很鮮嫩!當天的和牛肉眼蓋令我好深刻,特別香,質素不錯啊。還有大大塊和牛,燒的時候特別令人流口水,這就是燒肉的樂趣😋海鮮🦐🦪🐟有海蝦、帆立貝、鯖魚,中規中矩。刺身🐟🐙🦐沒有影相,平時不吃刺身的我都覺得有驚喜,推薦赤蝦刺身,很甜很新鮮。小食🦀選了忌廉蟹肉餅,味道也可以,內裡餡料是比較軟的質感。飲品🥤很多罐裝飲品選
🐂買一送一和牛燒肉套餐🔥放題超多選擇🥩

2023.3.20 星期一 3pm

••••••••••••••••••••
Set D 雞•豚•澳洲•日本和牛•刺身

和牛+牛類
當天的和牛肉眼蓋令我好深刻,特別香,質素不錯啊。
還有大大塊和牛,燒的時候特別令人流口水,這就是燒肉的樂趣😋

海鮮
🦐🦪🐟有海蝦、帆立貝、鯖魚,中規中矩。

刺身
忌廉蟹肉餅
小食
🦀選了忌廉蟹肉餅,味道也可以,內裡餡料是比較軟的質感。

飲品
🥤很多罐裝飲品選擇,有仙草飲品很清爽又清熱氣。
Movenpick雪糕、甜品小杯、抹茶牛角包窩夫
香蕉新地
甜品
🍦🍨Movenpick好吃,只是味道選擇較少。香蕉新地也不錯,因為都是用Movenpick雪糕,不過加上去的水果就普通,當時的龍珠果酸到喊出來🥲

🥐🍵牛角包窩夫,選了抹茶味,牛角包正常少少脆,抹茶cream都沒有什麼,不過表面的抹茶粉真的太多了,很苦呀。

🍰🍮其他細細杯甜品,比較一般,試了就可以。

服務費 10% (以原價每位計算)

••••••••••••••••••••

吃到高質牛肉,不同類別的任食都有多款選擇,有買一送一,抵了很多!一個胃真的試不了太多,已經盡食啦,留下次吧😌

另外就是店員都很有禮貌和細心,服務態度很好,環境又保持得很清潔,真的抵讚呀!👍🏻
2023-03-20
Set D 雞•豚•澳洲•日本和牛•刺身
2023-04-13 171 瀏覽
同朋友試左呢間係位於將軍澳中心既烤肉男, 當時店舖做緊4人以上7折優惠, 食足120分鐘, 今次叫左Set D, 有埋日本和牛、刺身仲要清酒、梅酒任飲, 絕對係抵食之選.首先店舖會上一碟靚靚擺盤既特式牛肉, 入面有齊7款可以任食既牛, 例如澳洲M6和牛肩胛、M6和牛牛板腱、封門柳、牛小排等. 當中當然最推薦澳洲M6和牛, 雖然雪花唔多, 但勝在食落肉味十足. 另外, 店舖仲會上一碟A5日本黑毛和牛, 大大片和牛佈滿雪花而且油脂分布平均,非常好味. 刺身方面選擇唔算太多, 總共3款, 包括甜蝦、三文魚同八爪魚, 但刺身都夠新鮮, 以放題嚟講質素算唔錯. 除左手機落單之外, 出面仲有飲品櫃同甜品櫃. 仲有一個即點即製甜品吧, 有即整酥脆牛角包窩夫仲可以配埋Mövenpick雪糕𠻹!Set D 折後$524/位

Set D 折後$524/位
2023-04-04 197 瀏覽
燒肉男(YAKINIKU OTOKO)近排附近開左間新既日本燒肉店😆好想試下依間燒肉男🥰一間日本燒烤放題😍有set A到set E套餐選擇🧐🥳 我哋就擇左set c款式好足夠😍😍😍😚Set c套餐已經有唔同種類牛部位,🐂🐮例如喺牛肋條,牛頸脊,封門柳,牛小排,澳洲和牛,一口牛些,牛舌,牛肩,牛肋骨。豬肉,就有豬腩肉、豬頸肉,五花肉🐖🐷,海鮮有清酒煮蜆、鯖魚、多春魚🥰😘d野食多到試五哂🙃🙃🙃仲有飯、烏冬、唔同種類小食😛甜品區仲有Movenpick雪糕,有冧酒提子、薄荷朱古力、Tiramisu 、檸檬雪芭😍🥰仲有待應姐姐整香蕉船😋😋😋📍 燒肉男 (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135號舖❤️‍🔥價錢:6.5/10❤️‍🔥味道:8/10❤️‍🔥服務:8/10
燒肉男(YAKINIKU OTOKO)

📍 燒肉男 (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135號舖

❤️‍🔥價錢:6.5/10
❤️‍🔥味道:8/10
❤️‍🔥服務:8/10
第一次Open Rice寫食評就係要表揚呢間高質素燒肉放題😋🫶🏻最近好想食燒肉🤤上網搵搵吓見到呢間做買一送一 仲要星期六日都有😳!再睇埋其他食評覺得幾吸引 放假就拉埋男朋友即刻去試😆 我地食嘅係Set C 款式好足夠~果然冇令我地失望😻牛肉juicy 唔韌 夠嫩✅🙆🏻‍♀️個人推薦👉🏻 澳洲M6和牛肩胛肉眼 封門柳 牛舌👅海鮮係任食的✨🙆🏻‍♀️個人推薦👉🏻 醬燒帆立貝 牛油蠔 蝦蝦🦐帆立貝燒完都幾大粒 我地應該嗌咗十幾粒🤣蝦蝦燒完好香 肉質彈牙🤤仲點少得甜品呢🤭甜品區有形形色色嘅選擇 有水果 慕絲 同奶凍 葡撻慕絲望落好吸引 不過淨係試咗芒果慕絲 幾滑 唔馬虎🧏🏻‍♀️因為Movenpick雪糕任食 要留肚味道有6種👉🏻冧酒提子 薄荷朱古力 Tiramisu Crème brûlée Espresso Maple Walnut為今餐畫上一個完美嘅句號🤰🏻🙅🏻‍♀️唔推薦🙅🏻‍♀️清酒煮蜆 燒好耐都未熟 細粒蘆筍 幼猛猛雖然得100分鐘 但都夠時間食~冇話趕頭趕命 因為火力好夠 好似燒蝦呢啲都好快熟 莫講話薄薄地嘅牛肉👀最後店員嘅服務態度都值得一讚😗幾個侍應見到男朋友剝好多蝦蝦 佢地好主動咁比濕
我地食嘅係Set C 款式好足夠~

果然冇令我地失望😻

🙅🏻‍♀️唔推薦🙅🏻‍♀️
清酒煮蜆 燒好耐都未熟 細粒
蘆筍 幼猛猛

最後店員嘅服務態度都值得一讚😗
幾個侍應見到男朋友剝好多蝦蝦 佢地好主動咁比濕紙巾佢抹手 清咗碟蝦殼 同比多隻碟裝蝦肉 真係幾細心~
仲有幫手畢雪糕嗰位哥哥 排隊嗰陣聽到佢已經夠鐘收工 但都願意繼續serve埋我地🥹

總括而言 食物 同服務質素都唔錯 用埋買一送一就更加抵食啦🤣
希望下次嚟都仲做緊買一送一優惠 keep到食物 環境 服務質素

2023-04-01
2023-03-22 286 瀏覽
三月十五日與太太再次到將軍澳燒肉男進食,因時間適合,很快便有接待員很有禮貌地招呼入座及詳盡細心地解說点吃食品程序,感覺受專重,餐廳內環景與上次無變,簡潔令人舒服,另外上餐快而準,甜品櫃枱職員主動用心介紹各種甜食,十心窩心,使得整個用餐過程令人偷快,肯定會再到訪。
2023-03-15