2024-03-30 524 瀏覽
雖然天氣漸漸變熱了,但完全不會阻擋想吃火鍋的興致呢,跟朋友到元朗找吃的,看見這間火鍋店裝修好像不錯,還要無限時,而且還有優惠,只要打卡,便送免費蒸海鮮🔔只需要讚好專業like and share以及留言即可領取‼️每日數量有限 送完即止提早預約將會優先安排‼️而且如果現凡當月生日的客人,📞WhatsApp提早預訂及說明該優惠, 4人或以上同行,🍰壽星即可免費$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐🆓🆓*所有套餐冇限時‼️簡直是超值,爽死呢他們有數款套餐提供,我們點了澳洲M4-M5和牛套餐他有牛白肉,頂級牛肉,牛肩胛,保濕豬豚肉,雞肉任吃,每款肉也各有特色,牛白肉非常爽口,其他肉油脂分佈亦平均,不會太韌,我反而覺得最棒的是他的日式和風雞煲,湯汁又多又香濃,雞肉嫰滑,簡直不夠吃呢,配料有豆卜及洋蔥,豆卜沾滿湯汁,惹味非常,蒸海鮮有蝦,鮑魚,蜆,帶子,蠔,海鮮沾滿蒜蓉,增加食欲,而店員貼心讓我們相機吃先,再幫我們計時蒸,服務簡直一流,外面夾菜位也有很多丸類,雲吞,蔬菜那些,飲品多種類,而且有冰糖紅棗燉雪耳夠特別,能清熱解喝,夠滋潤呢,還有雪糕及泡芙作甜品,大滿足熊本牛鍋 (世宙商場)元朗元朗安寧路3

他們有數款套餐提供,我們點了澳洲M4-M5和牛套餐

熊本牛鍋 (世宙商場)
元朗元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖
元朗無限時任食日本和牛放題 任食自助區50款食材 30多款飲品/啤酒 10多款甜品雪糕 呢間整體評分超高 下面再逐一每部份講講 或者直接睇總結都得.先講講佢哋近期做緊咩優惠1️⃣如果讚好分享佢哋 社交平台送竹籠蒸5款時令海鮮2️⃣四人同行壽星免費享用王牌套餐或澳洲和牛套餐3️⃣所有套餐自動升級無限時 任飲任食‼️詳細資料可以睇一睇佢哋社交平台.今次試試佢哋⭐️日本A4和牛套餐$388/位任飲任食自助區食物飲品送任食日式和風雞煲 竹籠蒸海鮮任食10款肉類(日本A4和牛/澳洲和牛/頂級牛肉/牛板腱/封門柳/牛白肉/牛肩胛/五花腩/保濕豬豚肉/雞肉)上面簡單講完套餐有咩‼️但其實你只需要知道 你目標係日本A4和牛佢哋A4和牛 超大塊 油花超靚 分布平均(可睇影片)其實你淨係食佢已經足夠回本今次叫咗壽喜燒湯底 表面加左大蔥佢哋壽喜燒湯底濃度好高 偏鹹偏甜 差少少接近真壽喜燒濃度好似直接食緊和牛壽喜燒咁 $388任食 抵到爛我建議店家 直接轉壽喜燒仲好.佢哋會先上雞煲 有芫荽 豆卜 金菇 紫薯?🤨(雞煲出現咗個叛徒)雞煲OK 幾入味 但唔係重點竹籠蒸海鮮 送咗五款海鮮 ⭐️貴妃蚌 厚肉鮮甜少沙 ⭐️帶子 勁大粒 ⭐️蒜
先講講佢哋近期做緊咩優惠
任飲任食自助區食物飲品
送任食日式和風雞煲 竹籠蒸海鮮
上面簡單講完套餐有咩
‼️但其實你只需要知道 你目標係日本A4和牛
佢哋A4和牛 超大塊 油花超靚 分布平均(可睇影片)
其實你淨係食佢已經足夠回本
今次叫咗壽喜燒湯底 表面加左大蔥
佢哋壽喜燒湯底濃度好高 偏鹹偏甜 差少少接近真壽喜燒濃度
好似直接食緊和牛壽喜燒咁 $388任食 抵到爛
我建議店家 直接轉壽喜燒仲好
雞煲OK 幾入味 但唔係重點
竹籠蒸海鮮 送咗五款海鮮
⭐️貴妃蚌 厚肉鮮甜少沙 ⭐️帶子 勁大粒 ⭐️蒜蓉鮑魚 仲少少識郁 ⭐️海蝦 都新鮮 ⭐️大蜆 超鮮甜重海水味冇沙
自助區
👌🏻小食 有炸午餐肉魚餅薯條
👌🏻甜品 除咗紅豆龜苓膏 豆腐花之外
其他全部都係自家製 木糠布甸 藍莓奶凍 三色啫喱 仲有泡芙雪糕等等
👌🏻飲品 方面的應有盡有 汽水涼茶啤酒都有 仲有自家製夏枯草 冰糖紅棗雪耳
👍🏻外面自助區火鍋配料係高分
食物高質唔錯 而且呢間舖唔多人 張枱又夠大 坐得幾舒服
如果油尖旺區放題 通常都好迫
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_元朗
#熊本牛鍋 (世宙商場) (元朗) @kumamoto_hot_pot
地址:元朗元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:4.2/5
服務:4.2/5
抵食:4.5/5
#飲食 #美食 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #元朗必食 #元朗美食 #大西北美食 #天水圍必食 #天水圍必食 #大西北美食 #屯門美食 #屯門必食 #朗屏必食 #朗屏美食 #任飲任食 #放題 #雞煲 #火鍋 #任食火鍋
2024-02-19 821 瀏覽
【元朗區】【熊本牛鍋】以前朗屏站斜對面有個地盤,原來而家已經起好晒,叫做「世宙」,裡面都有啲餐廳,同同事春哥入去探吓路,緬懷一下以前喺呢頭嘅回憶。見到呢間「熊本牛鍋」都幾多優惠,挑起晒我哋條火鍋癮,即刻一齊入去攞位啦。我哋試個 $298 嘅「澳洲M4-M5和牛套餐」,首先嚟「日式和風雞煲」,又濃又香,食完加埋「蘿蔔豬骨湯」就係火鍋湯底。然後見佢哋有「打卡送免費蒸海鮮」活動,讚好、分享、留言就送蒸海鮮,數量有限,送完即止喎。不過店員都話如果提早預約會優先安排喎,咁我哋冇預約食到都好彩。入正題,呢個餐任食「澳洲M4-M5和牛」、「牛白肉」、「頂級牛肉」、「牛肩胛」、「保濕豬豚肉」同埋自助區嘅食材、飲品同甜品,啲嘢新鮮又企理呀。佢哋所有套餐都係冇限時嘅,啱晒我呢啲中意慢慢食嘅老鬼。以後常食的話仲可以做會員,整張「會員儲印卡」,最多可以換到和牛餐咁正喎。呢個會員獎賞幾簡單同實際,詳情可以參考熊本牛鍋嘅 社交平台,嗰邊會詳細啲。仲有其他優惠,有客人嗰個月生日,用 WhatsApp 提早預訂同講明用生日優惠,四人或以上同行嘅話,壽星即可免費食 $268 皇牌套餐或者 $298 嘅澳洲和牛套餐。我咁

仲有其他優惠,有客人嗰個月生日,用 WhatsApp 提早預訂同講明用生日優惠,四人或以上同行嘅話,壽星即可免費食 $268 皇牌套餐或者 $298 嘅澳洲和牛套餐。我咁啱係二月生日,不過同行唔夠人同埋冇預訂,下次再去先。。。

(地址:元朗元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am元朗區 #元朗 #朗屏 #世宙 #熊本牛鍋 #打邊爐 #火鍋 #蘿蔔豬骨湯 #澳洲M4M5和牛套餐 #日式和風雞煲 #澳洲M4M5和牛 #牛白肉 #頂級牛肉 #牛肩胛 #保濕豬豚肉 #1am1299 #1ambackup
2024-02-18
2024-01-09 927 瀏覽
🍽️ 熊本牛鍋 📍元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖-出去玩咗咁耐,好掛住香港既雞煲同埋邊爐!即刻約朋友打個靚邊、食個靚煲先😆😆😆我哋揀咗個澳洲M4-M5和牛套餐($298/位),最正嘅係佢送日式和風雞煲😍😍 打卡、like、share同埋comment仲送免費蒸海鮮🦐🦐🦐💫日式和風雞煲打頭陣就講咗個雞煲先啦🐓🐓呢個雞煲雖然係微辣,但係都幾惹味,甚至連小朋友都食得!😍😍雞嘅份量都好多,而且肉質嫩滑👍🏻👍🏻配菜種類亦都好多,除咗常見嘅芫荽、洋蔥、豆卜之外,仲有金菇、紫薯😝😝唔經唔覺就食晒成個啦❤️❤️❤️💫蒸海鮮海鮮種類多又新鮮🫶🏻🫶🏻又有蝦、蜆、鮑魚同埋帶子❤️❤️餐廳好細心咁比埋個計時器我地,蒸夠7分鐘就食得啦🥰🥰蒜蓉蒸海鮮真係好考啲海鮮夠唔夠鮮味,而佢就做得好好啦😍😍海鮮鮮甜得來又唔腥,肉質爽甜,仲要好有鹹香😝😝😝正呀!💫火鍋重頭戲嚟啦!由於個雞煲湯底太好味啦,我哋決定沿用個雞煲湯底打埋個邊爐🥳🥳🥳呢個餐可以任食澳洲m4-m5和牛、牛白肉、牛肩胛、保濕豬豚肉同埋雞肉🐮🐷🐔當中最欣賞就係和牛!牛味真係好濃又好香!而且食落肉質香滑,油脂分布平均👍🏻👍🏻自助區仲有50種以上嘅食材,而且樣樣都又靚又
🍽️ 熊本牛鍋
📍元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖

💫日式和風雞煲

💫蒸海鮮

💫火鍋
自助區仲有50種以上嘅食材,而且樣樣都又靚又高質!例如有墨魚滑、唔同種類嘅丸、蔬菜(最驚喜嘅竟然係有羽衣甘藍)、鴨血等等🥰🥰🥰種類包羅萬有,睇得出餐廳好抌本🥳🥳🥳

💫餐廳仲有好多款飲品同埋啤酒,最欣賞佢哋有自家煲嘅涼茶,啱晒打邊爐咁熱氣嘅時候降下火🔥🔥🔥
🌟 打卡就送嘅蒸海鮮每日數量有限,記得要提早預約呀🫶🏻🫶🏻

🌟咁啱見到原來生日月份嘅客人有優惠,四人以上同行,壽星就可以免費食王牌或者澳洲和牛套餐!可惜我同朋友都唔係生日月🥹🥹嚟緊再食過😝😝

🌟其中一個令人好surprise嘅位就係打邊爐係冇限時㗎 !同朋友食耐啲、吹多陣間水都冇問題😆😆

推薦指數:4/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#yuenlong #元朗 #元朗美食地圖 #元朗必食 #元朗餐廳 #元朗好去處 #熊本牛鍋
天氣涼涼地最啱打邊爐🍲!網上見到「熊本牛鍋」 $328套餐包無限時任食牛頸脊🐮、任食雞煲🐤同任飲任食雪糕🍨!仲要每位附送三隻足四両至四両半大閘蟹🦀!其他套餐可以以每位優惠價$138/3隻大閘蟹。現凡當月生日嘅客人🎂,WhatsApp提早預訂及說明該優惠,4人或以上同行,壽星即可免費$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐🐮。餐廳有會員制度,詳情可以留意熊本牛鍋社交平台~雞煲雞件入味嫩滑,份量足夠兩人食,醬汁濃稠度剛好,微微辣幾惹味😋大閘蟹好開心抽到蟹公阿😍!打開都幾多膏!仲有白色膏添阿好正🤍!入口綿密鮮甜!肉類任食牛頸脊、美國頂級牛肩胛、加拿大極嫰保濕豬片!牛頸脊同牛肩胛肉味濃郁,油脂豐富🤤!保濕豬片入口鬆化多汁,無羶味👍🏻火鍋配料有各款嘅菜🥬、丸🧆、雞件🐥、海鮮🦑等等,呢度有我地最鐘意嘅隻炙燒芝士丸同龍蝦丸!墨魚滑夠哂彈牙都好好味!甜品雪糕必食🤩 有曲奇雪糕🍪、芒果雪糕🥭、士多啤梨味雪糕🍓同泡芙選擇。飲品呢度除咗有好多唔同嘅罐裝飲品之外,仲有自家製飲品夏枯草同冰糖紅棗雪耳。推介冰糖紅棗雪耳!我地食成餐都係飲呢款,冰冰涼涼微甜嘅感覺好滋潤喉嚨☺️。📍 熊本牛鍋 (世宙商場) (元朗)元朗元

雞煲

大閘蟹

肉類

火鍋配料

甜品

飲品

📍 熊本牛鍋 (世宙商場) (元朗)
元朗元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖
2023-11-23
今次叫咗$298一位既和牛套餐,有5款肉任食,和風雞煲,配料種類好多,like and share ig/fb仲有得送海鮮!-🐤和風雞煲唔知係咪食唔慣日式雞煲,覺得隻味幾奇怪…甜甜地又唔辣咁,同想像中唔同。再嚟既話會揀返其他湯底唔食雞煲算🤣🐮🐷美國和牛/牛白肉/保濕豬肉肉類算好驚喜!和牛睇得又食得,好重牛味,又唔易煮到變韌;牛白肉口感好得意,類似雞皮咁樣好有咬口,但有啲會太硬咬唔開;豬就正常發揮😹🍢配料種類算好多,想要既都可以食到!質素都相當唔錯值得一提既係陳皮魚旦!好少見邊爐放題會有,勁好食勁彈牙,我應該食左十幾粒😹另外就係芝士(沙律)龍蝦丸? 唔記得個名但極好食🤣龍蝦丸但裡面係類似沙律醬咁,都係好少見到放題有!🦞海鮮有鮑魚/扇貝/帶子/蝦/蠔,like & share ig/fb就會送。個人覺得…唔要好過,店員幫你計時蒸完出嚟,又乾又鞋 韌到咬唔開 又冇咩鮮味🥲不過當佢係免費送既 就當冇食過算啦,如果可以唔要海鮮減幾十蚊就最好整體我覺得以打邊爐嚟講係好高分的(肉類+配料放題),但多咗雞煲同海鮮反而大打折扣淨係計邊爐的話$298+1又有啲貴,所以...唔太值,不過勝在無限時任食+坐得
🐤和風雞煲

🐮🐷美國和牛/牛白肉/保濕豬肉

🍢配料
種類算好多,想要既都可以食到!質素都相當唔錯

🦞海鮮

淨係計邊爐的話$298+1又有啲貴,所以...唔太值,不過勝在無限時任食+坐得舒服
6天前
4天前 0 瀏覽
有時行完山之後,同班山友坐車出返元朗之後想搵嘢食。大家都好肚餓,所以想打邊爐,於是就揀咗呢間熊本!估唔到本身唔食得嘅我,最後都會揀咗呢個少少辣嘅湯底。真係只有少少辣,就算唔識得辣嘅人都接受到,好鮮甜,夾雜住少少辣味,更加香噴噴同可口。另外,份量都好足夠,可以任拎食材,保障10個底飽。飲品種類有多,我記得係有黑糖薑母茶飲!適合養生嘅朋友嚟打邊爐。下次行完山,一定會再帶朋友嚟呢度幫襯吓, 醫下個肚🤭😆

下次行完山,一定會再帶朋友嚟呢度幫襯吓, 醫下個肚🤭😆
2023-10-13
2024-05-03 3 瀏覽
今次揀咗《澳洲M4-M5和牛套餐 $298》嘅套餐 可以食雞煲同埋任食澳洲和牛火鍋🤗仲要哩度所有套餐都係冇限時架‼️揀好咗食邊個餐之後好快雞煲就上枱啦🥰濃稠嘅雞煲醬汁越滾越惹味 味道甜甜微辣👀另外餐廳搞緊promotion 打卡送免費蒸海鮮活動😍只需要喺專頁like、share同埋留言 每日數量有限 送完即止提早預約將會優先安排‼️ 有鮑魚,蚌,花甲海蝦🦐真係估唔到送都咁高質🤤仲要勁鮮甜 用蒜清蒸已經勁入味🥰食完雞煲就加豬骨湯落去打邊爐😎澳洲和牛有M4-M5嘅級數 肥瘦適中 牛肉香濃嫩滑 食多幾盤都唔覺得膩😛🥗火鍋配料多過50種配料 有好多都係平時少見嘅 例如蒟蒻粒、牛舌、芝士獅子狗、鮮魷魚、鮮魚片🤩另外飲品選擇都幾多 有自家製既夏枯草同埋冰糖紅棗雪耳 好滋補😚連啤酒都任飲🥳除左打卡送免費蒸海鮮之外 餐廳仲搞緊另一個promotion 就係$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐 快閃優惠加碼至5月31號 二人同行一人半價!🥳🥳
🥗火鍋配料
2024-05-02 0 瀏覽
澳洲和牛火鍋任食 仲要係唔限時 jeng呢度會先上一個雞煲 之後可以加水打埋邊爐👌讚好同埋分享佢哋嘅社交平台 👍會送5款海鮮數量有限,送完即止!!!😆雞煲醬香味濃 😌又唔會太濃少少麻 份量唔會話太多 ~呢個時間 待應上左盤海鮮有帶子 扇貝 生蠔 蝦 同 青口😎😎雖然唔係好大隻 但係勝左款式多🥰食完海鮮就到重頭戲 🤫澳洲和牛任食😎牛肉嘅雪花好靚 比得嘅位置口感軟滑🤤呢到有自助醬汁吧 😎可以整自己鐘意嘅口味我最推薦嘅係麻醬配牛肉😋麻醬加埋牛肉中和左牛肉嘅膩 可以係咁食😋中意食牛肉嘅朋友唔好錯過呢間😛現凡當月生日嘅客人,WhatsApp提早預訂及說明該優惠, 4人或以上同行,🍰壽星即可免費$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐🆓🆓所有套餐仲要係冇限時👀

澳洲和牛火鍋任食 仲要係唔限時 jeng

呢度會先上一個雞煲 之後可以加水打埋邊爐👌

讚好同埋分享佢哋嘅社交平台 👍會送5款海鮮
數量有限,送完即止!!!😆

雞煲醬香味濃 😌又唔會太濃少少麻 份量唔會話太多 ~

呢個時間 待應上左盤海鮮

麻醬加埋牛肉
中和左牛肉嘅膩 可以係咁食😋
中意食牛肉嘅朋友唔好錯過呢間😛

所有套餐仲要係冇限時👀
又俾我揾到一間無限時任食火鍋‼️仲要送蒸海鮮及雞煲,一次過滿足你三個願望🤩,必須立即同大家介紹一下。無論你叫什麼套餐,也會送雞煲😍。日式和風雞煲雞煲食得多,但這個雞煲醬汁確實一絕👍🏻,濃稠適中,惹味香濃。雞件嫩滑得來啖啖肉🤩,配料十分豐富,有芫荽、紫洋蔥及最特別的豆卜。豆卜吸盡醬汁的精華,非常入味,真的食到我吮晒手指😍。新鮮籠蒸海鮮只需打卡就免費送5款海鮮❗️這樣的優惠,當然不可錯過。五款海鮮非常新鮮,包括大大隻扇貝、生蠔、帶子、鮑魚及蝦,以大量蒜蓉鋪面,放於竹籠上蒸熟。店員非常貼心,協助計好時間,令客人吃到最鮮嫩爽口的海鮮,值得讚賞😁。澳洲M4-M5和牛套餐 $298火鍋並沒有限時,真的十分超值🤩。當中包括任吃澳洲M4-M5和牛、牛白肉、頂級牛肉、牛肩胛、保濕豬豚肉和雞肉。全部牛肉呈鮮嫩紅色,肉質非常漂亮。我最愛的是澳洲M4-M5和牛,燙三至五秒,肉味濃且鮮嫩多汁,入口即化,滿滿幸福感❤️。牛肩胛油花分佈平均,牛味濃又有油脂的軟嫩口感,好食😋。比較特別的是牛白肉,真的第一次見,十分爽口。自助區超過50款配料、40款以上飲品及啤酒任飲。而最特別的是,他們提供自家製涼茶,燉蛋及龜苓膏等甜品,都

無論你叫什麼套餐,也會送雞煲😍。

澳洲M4-M5和牛套餐 $298

澳洲M4-M5和牛套餐

自助區超過50款配料、40款以上飲品及啤酒任飲。而最特別的是,他們提供自家製涼茶,燉蛋及龜苓膏等甜品,都是非常少見。

🤩而家優惠真係有好多🤩

🔸優惠1: 打卡免費送新鮮籠蒸海鮮‼️
只需要讚好專頁,分享以及留言,即刻拎到❗️每日數量有限,送完即止。大家可提早預約,會幫你優先安排‼️

🔸優惠2: 二人同行,一人半價‼️

🔸優惠3: 所有套餐冇限時‼️

🔸優惠4: 壽星優惠‼️
現凡當月生日嘅客人,以WhatsApp提早預訂及說明該優惠,4人或以上同行,壽星即可免費❗️享用$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐‼️

餐廳如此多優惠,無論係二人晚餐,定係一大堆朋友,都能享用,大家快啲訂位啦😁。

想睇更多介紹,歡迎馬上關注我😁。big_big_foodie| OP: biu1115
澳洲M4-M5和牛套餐
左有雞煲右有火鍋,雞煲稍稍有點鹹,但調料上有一大塊桂皮之類的,不是預制調味料火鍋料;覺得最好吃的是鮮蝦雲吞、牛栢葉、鮮魚片和鮮魷魚;多款火鍋丸、蟹棒、豬皮等。菜品有少見的冰菜和羽衣甘藍,皇帝菜等都好新鮮;響鈴、面筋、炸魚皮亦有。飲料除了韓式和港式飲料外,還有泰啤,自家製的夏枯草(無糖)和冰糖雪耳水;甜品有啫喱、奶凍、紅豆龜靈膏、百福豆花、泡芙和雪糕。打咭即送蒸海鮮,每人有4款,大貝、扇貝、蠔和鮑魚。
左有雞煲右有火鍋雞煲稍稍有點鹹,但調料上有一大塊桂皮之類的,不是預制調味料火鍋料;覺得最好吃的是鮮蝦雲吞、牛栢葉、鮮魚片和鮮魷魚;多款火鍋丸、蟹棒、豬皮等。菜品有少見的冰菜和羽衣甘藍,皇帝菜等都好新鮮;響鈴、面筋、炸魚皮亦有。飲料除了韓式和港式飲料外,還有泰啤,自家製的夏枯草(無糖)和冰糖雪耳水;甜品有啫喱、奶凍、紅豆龜靈膏、百福豆花、泡芙和雪糕。
打咭即送蒸海鮮,每人有4款,大貝、扇貝、蠔和鮑魚。
2024-04-26
2024-04-22 16 瀏覽
💠💠熊本牛鍋💠💠🔹澳洲M4-M5和牛套餐 $298套餐包日式和風雞煲,無限時任食澳洲M4-M5和牛、牛白肉、頂級牛肉、牛肩胛、保濕豬豚肉同雞肉,同埋自助區嘅邊爐配料、甜品同飲品,係社交平台 like & share & 留言就再送蒸海鮮,因為數量有限,送完即止,提前預約餐廳會優先安排🙌🏻肉類同餃子都幾高質,澳洲和牛脂肪紋理幾靚,入口即溶;保濕豬豚肉口感嫩滑☺️,自家製嘅手工水餃皮薄餡靚好好味👍🏿當日海鮮有鮑魚、蠔、帶子、扇貝同蝦,款式豐富,用竹籠蒸保留原汁鮮味得黎又好啱打卡,加埋自家秘製蒜蓉醬特別香👏🏻特別一提係餐廳最近有promotion:當月生日嘅客人提早預訂,4人或以上同行嘅話,壽星可以免費食$268皇牌套餐/ $298澳洲和牛套餐😍𖤥 熊本牛鍋 𖤥🗺️ 元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖#food #hkfood #hkfoodie #hongkongfood #hongkonger #hongkonginsta #hongkong🇭🇰 #hongkong #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #foodstagram #foodpics #hk
💠💠熊本牛鍋💠💠

🔹澳洲M4-M5和牛套餐 $298

𖤥 熊本牛鍋 𖤥
🗺️ 元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖

#food #hkfood #hkfoodie #hongkongfood #hongkonger #hongkonginsta #hongkong🇭🇰 #hongkong #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #foodstagram #foodpics #hkfoodshare  #香港 #香港美食 #元朗 #元朗美食  #yuenlong #yuenlongfood
2024-04-17
元朗國嘅朋友介紹呢間無限時嘅和牛火鍋放題,高質之餘仲可以任食澳洲M4-M5和牛、頂級牛肉、牛白肉、牛肩胛、保濕豬豚肉、雞肉✨,自助吧有超多新鮮火鍋配料、各式飲品甚至有啤酒、自家製涼茶同甜品,仲有雪糕同炸物😍。自己本身少食放題,當時見到咁多選擇真心興奮,大人價錢只係$298一位,加送雞煲、打卡+留言再送大大籠蒸海鮮,CP值超高👍🏻,飲飽食醉好滿足,呢間真心必須二訪~火鍋放題一共有三個套餐揀,分別係食唔同嘅牛,任何套餐都會送日式和風雞煲。微辣嘅雞煲已經好惹味,即使係送嘅但係非常高水準,每一件雞嘅肉質都好滑,份量都唔少,配料嘅豆卜、紫薯同蕃薯🍠煲到入晒味好正🤤。實在太鐘意雞煲嘅湯底,最終用咗雞煲湯底直接打邊爐🫕,當日揀咗嘅套餐係可以無限時任食澳洲M4-M5和牛、頂級牛肉、牛白肉、牛肩胛、保濕豬豚肉、雞肉。澳洲和牛嘅油脂分布平均,牛味超香濃,入口即溶;牛白肉爽口彈牙;保濕豬豚肉軟嫩鮮甜;其他肉都十分高質,富油脂香之餘肉味亦夠豐富。店內做緊「打卡送免費蒸海鮮」活動,只要去餐廳嘅Social Media讚好、分享、留言就送大大籠蒸海鮮!每日數量有限,送完即止,提早預約就可以幫你優先安排~每款海鮮滿

店內做緊「打卡送免費蒸海鮮」活動,只要去餐廳嘅Social Media讚好、分享、留言就送大大籠蒸海鮮!每日數量有限,送完即止,提早預約就可以幫你優先安排~每款海鮮滿佈蒜蓉,已經調好味,並唔係就咁清蒸。5款海鮮包括蝦、鮑魚、扇貝、蠔、帶子,職員提醒食完雞煲就可以放個籠喺煲上面蒸,同埋蒸幾耐,而用餐期間密密地收碟,服務貼心超讚👍🏻
2024-04-06
$327.8 (晚餐)
奉勸香港人不要中計‼️食物唔新鮮、種類少、聲稱有海鮮供應,竟然話售罄(whatsapp 傳送給我們時之圖二)😓不要信網上廣告‼️(1) 先講服務·由電話預約的服務已經好惡劣!原本由A君聯絡和預約,但因為B君有太心急,以另一個電話打去Booking!對方回應十分沒有禮貌,聲稱會讓她造成混亂(當日下午只有我們這一枱,這樣的時勢也加重你的負荷,難怪下午的生意這麼差!皆因你的能力只能應付一枱的客人)而我朋友問她問題,她又駡我們重複問浪費時間!這樣的服務真的令人只能北上消費!(2)食物的質素太惡劣、質素奇差無比,種類少、不新鮮..而且雪糕食到底沒有也不更換。原本話有海鮮供應,到頭來什麼也沒有,竟然說沒有貨!搵笨到極點💢(3)要注意一點冷氣完全唔凍,熱到缺氧,只能逼你走!!(4)補充一下:雞煲唔好食,牛和豬顏色鮮紅到嚇死人!火鍋湯底唔掂..食物種類真的太少,完全唔值這個價!還要向着我們沒有禮貌、黑口黑面!!劣質!慎入!
(3)要注意一點冷氣完全唔凍,熱到缺氧,只能逼你走!!
劣質!慎入!
唔好食、好難食、冇海鮮
2024-03-31
屯馬沿線🚈找美食🥢朗屏🚏E出口步行4分鐘🚶‍♀️@kumamoto_hot_pot👆餐廳新推所有套餐無限時任飲任食🔥另外👇✨️like and share以及留言即可領取‼️送免費蒸海鮮🦐🐚數量有限 送完即止📣還有👇✨️現凡當月生日嘅客人☎️WhatsApp預訂4人或以上同行🎂壽星即可🆓🆓$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐🤩澳洲和牛套餐💰298雞煲 ⇒ 蒸海鮮🦐🐚 ⇒ 火鍋香噴噴的醬香雞煲 🐔肉嫰滑👍跟住加湯蒸海鮮 有蝦 鮑魚  帶子🦐🐚吃完才慢慢嘆火鍋🤭優質澳洲和牛 牛白肉 牛肩胛 牛小排接住吃 牛魔王必食😍自助吧高達40多款火鍋配料 汽水 啤酒🍺 自家製涼茶 甜品及雪糕🍨無限時任飲任吃🔥慢慢嘆住 吃到飽飲到爽~~
屯馬沿線🚈找美食🥢
朗屏🚏E出口步行4分鐘🚶‍♀️