一入嚟就覺得呢到個裝修幾精緻同高級,而且座位都寬過一般放題店。menu主要有日本菜、泰國菜、同港菜為主😋 連前菜都有好多款,涼拌海蜇絲、帶子裙邊、手撕雞等等..我地升級咗凍海鮮拼盤(仼食),勁抵食👍🏻呢到大部分菜嘅水平係等於外面一道菜嘅標準🧐應有嘅材料/配料都有,唔會因為仼食就hea出🥹👍🏻▫️凍海鮮拼盤(大推,升級可仼食)個拼盤有魚子醬(入口即溶!)、鮑魚、海螺、松葉蟹腳(肉質鮮甜同緊實)等等。呢啲平時食同樣價位嘅放題都未必食到,而且全部都好新鮮~🌊想要食回本就靠呢舖😎同埋仲有送咗個蟲草花燉雞湯,好滋補同足料,仲要幾好飲!▫️刺身拼盤有各種刺身,例如係希靈魚、油甘魚、赤蝦、鮑魚片、八爪魚、馬刀貝等等,全部都靚靚仔仔,食落都好新鮮。仲有一整碟海膽帶子~帶子好飽滿,海膽好鮮甜同埋入口即溶,mix埋一齊食完全係味覺嘅享受😝▫️壽司特別推介鰻魚、三文魚黑松露、火炙三文魚、鵝肝帶子壽司、原條穴子壽司等等,壽司個size啱啱好,唔會太大舊😛▫️泰國野推介鰻魚炒飯、鳳爪、冬陰功湯、炒通菜、炸蝦餅、炸魚餅…全部個味道都好正宗,好惹味▫️港菜推介辣椒膏炒硯、炒魷魚鬚,全部都好夠鑊氣好惹味,好似食緊大排檔咁🤣▫️炸

▫️凍海鮮拼盤(大推,升級可仼食)

▫️刺身拼盤

▫️壽司

▫️泰國野

▫️港菜

▫️炸物/燒物
推介炸榴槤球、炸香蕉、同埋芝士年糕,外脆內流心,熱辣辣又脆卜卜,食唔停口😋燒帶子好重蒜好正🥰

最後值得讚讚 就算食到後面開始多客人,但仍然完全冇漏過單,亦都冇出多咗/少咗份量嘅情況😉

仲有太太太多嘢未食,下次必須要再嚟😚
2024-04-25 3 瀏覽
銅鑼灣地鐵站出口搵京都廣場上3樓就係環境夠大 3樓全層都係 設有午市放題,12點開始 每個時段收費唔同如果升級就會再豐富啲 一坐低送碗燉湯你飲 豬骨 蟲草花 雞肉 乾瑤柱 好飲粥料湯跟住 刺身 六粒大大粒海膽帶子送上 再嚟極品海鮮拼 有雪場蟹腳 鮑魚翡翠螺 鮮蝦 整體刺身都幾好 食到咁上下 用QR code落單蟹肉蟹膏軍艦 蟹籽手卷 辣椒膏炒蜆食左兩轉 唔錯泰式燒元貝 燒秋刀魚 泰式生蝦都推介另外有份美極大蝦總共食咗四碟用醬汁洋蔥香蔥蒜蓉一齊炒,唔會太鹹 好惹味
銅鑼灣地鐵站出口搵京都廣場上3樓就係
食到咁上下 用QR code落單

蟹肉蟹膏軍艦 蟹籽手卷 辣椒膏炒蜆食左兩轉 唔錯
泰式燒元貝 燒秋刀魚 泰式生蝦都推介
另外有份美極大蝦總共食咗四碟
用醬汁洋蔥香蔥蒜蓉一齊炒,唔會太鹹 好惹味
2024-04-24 54 瀏覽
星期五晚等埋朋友收工就開餐,HAPPY FRIDAY😎呢間係平時比較少見嘅日泰放題餐廳,晚市放題任飲任食2個鐘每位$269,想更加奢華D,每位加$148仲可以任食極品海鮮拼盤,海膽帶子同任飲生啤😍D座位空間夠闊落,唔使同其他客人坐得太逼👍🏻出面自助區有冷盤小食可以拎,中華沙律清新爽口,味付螺肉、芝麻八爪魚呢D經典小食唔錯,啱晒開胃😄罐裝汽水、茶類、啤酒、紙包飲品等,超多選擇😍雪糕雪條、甜品區極品海鮮拼盤同魚子醬:賣相非常吸引😍淨係見到都已經流晒口水🤤裡面有松葉蟹腳、凍鮑魚、凍螺、凍青口、凍蝦,每款肉質鮮甜彈牙👍🏻仲有高貴嘅魚子醬,每一粒都爆發出濃郁嘅海洋風味,令人回味無窮😋海膽帶子:將海膽嘅細膩口感同帶子嘅鮮甜,兩者完美結合,味覺嘅享受🥰仲有碗靚湯飲下,味道清甜,相當滋潤😋刺身方面,三文魚肥美,油甘魚同希靈魚肉質細膩,每一片都切得恰到好處。八爪魚彈牙,鮑片同馬刀貝鮮味十足,北海道角螺同赤貝更加係海味濃郁,泰式生蝦同醬油吞拿魚,白玉貝呢D,每一款都係精選,食落去真係幸福感爆棚😋最讚係珍寶赤蝦,勁大隻兼且好鮮甜🤩松葉蟹杯:細細份就可以一次滿足嘆晒蟹嘅唔同部分,正😉壽司選擇多到數唔晒,三文魚
星期五晚等埋朋友收工就開餐,HAPPY FRIDAY😎呢間係平時比較少見嘅日泰放題餐廳,晚市放題任飲任食2個鐘每位$269,想更加奢華D,每位加$148仲可以任食極品海鮮拼盤海膽帶子同任飲生啤😍
D座位空間夠闊落,唔使同其他客人坐得太逼👍🏻

飲品
罐裝汽水、茶類、啤酒、紙包飲品等,超多選擇😍
雪糕雪條、甜品
極品海鮮拼盤, 海膽帶子, 刺身
極品海鮮拼盤
魚子醬
極品海鮮拼盤同魚子醬:賣相非常吸引😍淨係見到都已經流晒口水🤤裡面有松葉蟹腳凍鮑魚凍螺凍青口凍蝦,每款肉質鮮甜彈牙👍🏻仲有高貴嘅魚子醬,每一粒都爆發出濃郁嘅海洋風味,令人回味無窮😋
海膽帶子
仲有碗靚湯飲下,味道清甜,相當滋潤😋
刺身
珍寶赤蝦
刺身方面,三文魚肥美,油甘魚希靈魚肉質細膩,每一片都切得恰到好處。八爪魚彈牙,鮑片馬刀貝鮮味十足,北海道角螺赤貝更加係海味濃郁,泰式生蝦醬油吞拿魚白玉貝呢D,每一款都係精選,食落去真係幸福感爆棚😋最讚係珍寶赤蝦,勁大隻兼且好鮮甜🤩
松葉蟹杯
松葉蟹杯:細細份就可以一次滿足嘆晒蟹嘅唔同部分,正😉
壽司
壽司選擇多到數唔晒,三文魚火炙壽司外層微焦香脆,火炙左口魚邊肉質鮮美,鵝肝帶子壽司黑松露三文魚壽司,每一款都係創意十足。海膽親子花之戀雙色拖羅蓉花之戀,呢啲組合真係太犯規啦!🤤至於卷物同手卷,叫左軟殼蟹卷芝味炸蝦卷,都幾唔錯,海膽甘蝦三文籽手卷味道層次幾豐富🥳
天婦羅
天婦羅:大蝦天婦羅、茄子天婦羅、皇帝蟹棒天婦羅外層炸漿唔會太厚,做到外脆內嫩,夠香口😋
炸物:炸榴槤波波芝士年糕芝麻炸雞七味雞軟骨,每一樣都係炸得啱啱好,唔會過於油膩😎
燒秋刀魚
燒物部分,香酥鍋包肉外皮酥脆,串燒牛柳串燒雞肉鹽燒雞腎串,每一串都燒得火候剛好,香味四溢🔥燒菠蘿幾JUICY,燒秋刀魚唧D檸檬汁再食幾滋味😋

泰式料理,泰式燒生蠔鮮美多汁,鹹蛋黃炒薯條夠邪惡惹味,泰式蝦餅泰式魚餅,每一款都係泰式風味滿分😉
雪糕
最後食多幾杯雪糕就啱啱好,揀左富貴黃金果味同海鹽味,幾有特色,相當滿足🥰

一份價錢就可以同時享受到日式同泰式放題,而且兩者食物味道都兼顧到水準,唔使怕有D朋友仔唔食生冷野嘅問題👍🏻
2024-04-19
松葉蟹杯
天婦羅
燒秋刀魚
雪糕
超級抵食放題buffet❣️推介加錢升級埋凍海鮮拼盤,超值❣️凍海鮮任食,有帶子、蟹腳、鮑魚等等 ,仲有魚子醬!每位三百零蚊,真心性價比超值👍😋位置係sogo後京都廣場,銅鑼灣C出口對面,非常方便,餐廳格局乾淨舒服,仲有卡位!去到職員俾我揀位,非常有禮平日晚飯時間都算多人,如果一大班人嘅話book定位實冇死就算唔加錢升級嘅話都已經有好多嘢食有一系列嘅串燒同泰式野,極力推薦以下泰式燒元貝、香茜三文魚湯、泰式燒生蠔、松葉蟹杯、芝士年糕、炸榴槤仲有天婦羅、湯、沙律、燒物、炸物、炒菜、飯麵、甜品、雪糕雪條、飲品,各式各樣,燒酒啤酒任君選擇!想豪一豪,加百零蚊都已經可以試到新鮮海鮮,整個原罐鐵盒嘅魚子醬海鮮可以任食,仲送咗個蟲草雞燉湯,非常抵食!另外刺身款式好多,擺盤非常之震撼,佢加咗乾冰加水,上菜時就好似仙境中既刺身,刺身每樣嘢都好新鮮,賣相味道一流。甜品飲品,款款都好吸引,仲有一冰櫃係放甜品蛋糕仔,走既時候先發現有豆腐花,下次一定要再試下🤤
超級抵食放題buffet❣️
推介加錢升級埋凍海鮮拼盤,超值❣️
凍海鮮任食,有帶子、蟹腳、鮑魚等等 ,
仲有魚子醬!
每位三百零蚊,真心性價比超值👍😋

位置係sogo後京都廣場,
銅鑼灣C出口對面,非常方便,
餐廳格局乾淨舒服,仲有卡位!

去到職員俾我揀位,非常有禮
平日晚飯時間都算多人,
如果一大班人嘅話book定位實冇死

就算唔加錢升級嘅話
都已經有好多嘢食
有一系列嘅串燒同泰式野,
極力推薦以下

海鮮可以任食,仲送咗個蟲草雞燉湯,非常抵食!

另外刺身款式好多,擺盤非常之震撼,佢加咗乾冰加水,上菜時就好似仙境中既刺身刺身每樣嘢都好新鮮,賣相味道一流。

2024-04-23 59 瀏覽
朋友話依間嘢開咗幾年,一直想食,但都未有機會食到,而家間鋪由樓上搬落咗幾層,今晚又夾啱到時間,所以就約咗試吓依家日泰Crossover嘅放題。原本我哋比帶子海膽刺身及鮑魚及長腳蟹海鮮盤吸引,但之後見到餐牌寫每人加148可以包埋呢個任飲任食刺身,仲有燉湯計一計數,三個人如果加晒都只是多$450左右,就可以任食,好似抵過就咁嗌個海鮮盤加逐件計嘅海膽帶子刺身,所以就打算試吓。不過,一上枱嘅時候,我哋覺得:嘩!超豐富!忍唔住我哋嚟咗兩輪,而且帶子海膽刺身可以狂食。( 個人覺得如果係超鍾意帶子嘅話,一定要叫!因為真係超鮮甜,而且厚肉。)原本打算可以試晒咁多種款嘅日泰款式,但係因為食完咗個兩次海鮮盤,及refill左多次嘅魚生,搞到個個都幾飽下,都真係唔食唔到好多。😅

2024-04-23 32 瀏覽
放題不嬲係我地一大班fd gathering首選因為乜都有得食又唔限量每個人都岩食鍾意呢間係因為呢度泰式同日式都多好多款揀泰式生蝦、泰式炒椰菜苗、泰式鳳爪、泰式魚餅等都有仲有其他泰式粉麵飯有得揀好推薦泰式燒羊腩鍾意食羊嘅唔好走寶羊腩略帶「蘇」但肉腩好軟稔超正強烈推薦要升級點海膽帶子!每一口都超!滿!足,一定唔會後悔升級版極品海鮮拼盤有長腳蟹、青口、鮑魚、黑魚子刺身拼盤有三文魚腩(極肥美)珍寶赤蝦(超巨絕不欺場!)希靈魚、八爪魚、象拔蚌、鮑片、吞拿魚、蝦蟲草花燉湯鮮甜又暖胃,飲落好舒服熟食都有串燒、炸物、天婦羅、炒飯、炒菜上菜同埋收碟清理都好快手唔使怕點完檯面冇位擺出面自助自取部分有各款飲品、雪條雪糕、甜品Tiramisu細細盒但咖啡味超出,而且芝士部份好軟滑輕盈記住一定要食tiramisu!
放題不嬲係我地一大班fd gathering首選
因為乜都有得食又唔限量
每個人都岩食

鍾意呢間係因為呢度泰式同日式都多好多款揀
泰式生蝦、泰式炒椰菜苗、泰式鳳爪、泰式魚餅等都有
仲有其他泰式粉麵飯有得揀
好推薦泰式燒羊腩

鍾意食羊嘅唔好走寶
羊腩略帶「蘇」但肉腩好軟稔
超正

強烈推薦要升級點海膽帶子!每一口都超!滿!足,一定唔會後悔
升級版極品海鮮拼盤
有長腳蟹、青口、鮑魚、黑魚子

刺身拼盤有三文魚腩(極肥美)
珍寶赤蝦(超巨絕不欺場!)
希靈魚、八爪魚、象拔蚌、鮑片、吞拿魚、蝦

蟲草花燉湯鮮甜又暖胃,飲落好舒服

熟食都有串燒、炸物、天婦羅、炒飯、炒菜

上菜同埋收碟清理都好快手
唔使怕點完檯面冇位擺

出面自助自取部分有各款飲品、雪條雪糕、甜品
Tiramisu細細盒
但咖啡味超出,而且芝士部份好軟滑輕盈
記住一定要食tiramisu!

• 泰式燒羊腩
  • 海膽帶子
放假好想食刺身 就同朋友嚟咗呢一間銅鑼灣嘅瀛豐放題料理專門店🎉一入到嚟見到店內嘅裝修好光猛 感覺相當整潔乾淨👍🏻而家所有日式嘅放題,都主要係用QR code落單叫嘢食🥰我哋今次除咗食放題,一開始仲叫咗個極品海鮮拼盤送魚子醬💖講明極品海鮮真係全部都係好新鮮嘅海鮮🥰 有鮑魚、青口、長腳蟹蟹腳、螺肉等等 仲要超貼心啲鮑魚、螺肉、青口都幫我哋起咗個肉出嚟~ 再點埋Wasabi 鮮味更加重👍🏻👍🏻重點係長腳蟹蟹腳係超級甜好多汁~ 仲要送埋魚子醬真係可以一試😝另外再叫咗帶子海膽海膽真係超級鮮甜 撈埋帶子食真係勁滿足😍之後就梗係叫返刺身 刺身嘅款式都唔少 刺身都切得比較厚身,所以都好有口感🥰 另外蝦都好大隻好甜😍之後就叫咗啲熱食試吓首先先叫咗湯飲 呢個湯真係超級甜超好飲 唔會係好重藥材味嘅湯 亦都冇味精味 好值得推薦之後呢個係泰式生蠔同平時嘅燒生蠔有啲唔同 會有少少泰式酸味 口感都幾新鮮另外雞腎串口感都好好~超級推薦大家食芝士年糕 呢個真係超級煙韌 熱辣辣又炸到好香真係好吸引 叫完一次又一次🤣🤣同埋呢個係其他放題店比較少見 壽司款式都好多,而且唔會太大嚿可以一次過試晒唔同口味🥳最後就係甜品~
一入到嚟見到店內嘅裝修好光猛 感覺相當整潔乾淨👍🏻

而家所有日式嘅放題,都主要係用QR code落單叫嘢食🥰
我哋今次除咗食放題,一開始仲叫咗個極品海鮮拼盤送魚子醬💖
極品海鮮拼盤送魚子醬

另外再叫咗帶子海膽
海膽真係超級鮮甜 撈埋帶子食真係勁滿足😍

之後就叫咗啲熱食試吓

另外雞腎串口感都好好~

同埋呢個係其他放題店比較少見

壽司款式都好多,而且唔會太大嚿可以一次過試晒唔同口味🥳

最後就係甜品甜品係自助式 自己係出面拎 自己覺得最推薦係泡芙 有兩種口味 另外香芋杯都好香~

估唔到呢間放題有咁多款式可以試 有機會會再同朋友過嚟食~
極品海鮮拼盤送魚子醬
2024-04-22 34 瀏覽
銅鑼灣瀛豐日式放題店,由10樓搬左去3樓後,座位更寬敞,坐得舒服;而家經Openrice訂座,16:00或22:00入座可享88折,非常抵食。入座後,店員就會送上刺身拼盤,分別有珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、八爪魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、赤貝、醬油吞拿魚、白玉貝等,每款都非常新鮮。另外加$148可以升級極品海鮮拼盤,包括鮑魚、青口、東風螺、魚子醬、長腳蟹、海蝦等,仲有超大粒既海膽帶子,值得加錢品嚐。自助區有多款冷盤小食、飲品、甜品、雪糕雪條;至於用QR code落單,就有刺身、手握壽司、軍艦壽司、火炙壽司、卷物、手卷、沙律、天婦羅、炸物、燒物、泰式料理、泰式粉麵飯、香茜三文魚湯等,全部任點任食。總結,餐廳位置方便,食物高質,上菜快,沒有漏單,下次都要在Openrice預早訂位。

下午茶
  • 極品海鮮拼盤
  • 刺身拼盤
2024-04-22 27 瀏覽
🇭🇰 香港最划算的自助餐! 说到香港美食,大家应该都听说过香港自助餐(放题)的性价比非常高,主打的是日料自助和火锅自助,今天来试的这家店主打的是“日料自助 ➕ 泰国料理自助”,让人耳目一新,关键是味道也超棒! 我们点的是“基本套餐 ➕ 陞级套餐”,所以一上来就是: 🐟 至尊海鲜拼盘鱼子酱 ➕ 厚切鲑鱼 ➕ 酱油吞拿鱼 ➕ 碳烧鲍鱼 ➕ 加拿大雪蟹腿 ➕ 鲍片 ➕ 泰式甜虾 ➕ 螺片 ➕ 带子包海胆 ➕ N多稀有海鲜,一下征服你的味蕾! 每一款都超级新鲜,而且肉质甜美,完全无可挑剔!!! 🍣 寿司大全我愿称之为寿司界的“百科全书”,从火炙鲑鱼,再到秘制和牛,还有蒜蓉元贝,甚至还有整条鳗鱼加持,寿司眼花缭乱,味道完全不失水准,绝对满分水准!!! 🇹🇭 泰式料理从最经典的泰式猪颈肉,再到泰式炒羊腩(这个特别好吃,强烈推荐!!!),还有泰式鱿鱼须(甜咸爱好者狂喜),泰式串烧(猪、牛、羊全齐),泰式甜虾,泰式猪手(糯糯的好好吃!)全都超级好吃啊啊啊!!! 🇯🇵 日式料理因为菜品实在太多,没有全部点完,我们吃了和风一口牛(牛肉超级鲜嫩),炭烧元贝(一口大满足!)和炭烧生蚝,烧鲑鱼和烧秋刀鱼(特别嫩!!!)还有小龙虾!!! 最关键的是,他们家的很多料理都是现点现做,真的感动到哭! 而且基础价格才200多港币,後悔只有一个胃!!!
用餐優惠
試食活動
👧🏻😋👅🍽✨銅鑼灣地段太抵食了放題🔥-瀛豐放題料理專門店🇭🇰 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓 🇭🇰-🎏平日黃金時段只需$259/位, 其他時段低至$229, 加$118可任食海膽帶子同任飲Hoegaarden同Stella生啤, 兩位訂座仲送一盒魚子醬🎏鋪面大, 位置超闊落, 仲有好多梳化位, 完全唔會張枱細到放唔晒野食-😋😋😋180款 港‧日‧泰 2小時美食放題 $259/位-🦞 頭盤 💯三文魚腩刺身盤: 刺身好新鮮全部厚切😍 尤其是油甘魚同三文魚腩好肥美, 之後就QR code狂點😜💯極品海鮮拼盤: 蟹腳, 鮑魚青口; 魚子醬一羹羹𢳂黎食好爽😆💯燉湯: 蟲草花桂圓雞湯好鮮甜, 每位送一碗, 但都會問清楚先送上, 我地兩人要左一碗, 唔怕浪費同飲太飽🤣-🇭🇰🇯🇵🇹🇭港‧日‧泰放題✨🇭🇰推介口水雞同川式牛脷, 雞肉好嫩滑, 口水汁唔會太油好夠麻; 牛脷厚身好腍✨🇯🇵 除左刺身同我最愛既火炙左口魚邊同和牛火炙壽司, 七味雞軟骨係必必必食, 大大粒粉好薄, 送啤酒一流✨🇹🇭泰式燒羊腩同炭燒豬頸肉都係泰國餐廳單點既質素, 好食!
👧🏻😋👅🍽✨

頭盤

🇭🇰🇯🇵🇹🇭
港‧日‧泰放題
2024-04-20 54 瀏覽
#christine開飯日記 食放題都有魚子醬?你冇睇錯啊,真係有成碟魚子醬俾你食😍仲有好多海鮮任食㗎!我琴日就去咗位於銅鑼灣駱克道京都廣場-「瀛豐放題料理專門店」位置都好方便好易搵到。而且地方好闊落。有好多都係卡位,坐得都幾舒服㗎,幾啱同一大班朋友一齊去食飯。🌟晚市放題+升級套餐($448)佢晚市放題呢已經包咗基本嘅刺身啦、壽司、日式料理。仲有唔同款式嘅泰式美食。我哋仲加咗$148食升級套餐。咁呢?佢就包括咗啤酒任飲、海膽帶子同埋海鮮拼盤。淨係個海鮮偏盤單叫都要三百幾蚊㗎,所以加埋呢一個升級套餐呢都真係幾抵🌟海鮮拼盤-蟹腳、鮑魚、海螺、魚子醬、青口、海蝦。款式種類都幾多。而且每一款都幾新鮮😍,鮑魚特別爽口👍🌟啤酒-啤酒任飲佢就有兩款嘅,Hoegaarden同Stella,而且呢好夠氣👍啱晒同朋友啤啤佢🌟海膽帶子-佢嘅海膽帶子呢係由一個珍寶帶子夾住海膽啦,咁食落都好鮮甜嘅,淡淡嘅海膽味加埋帶子嘅鮮甜味呢,原來都幾夾🌟串燒-我就試咗佢幾款串燒嘅,包括係鹽燒雞腎、串燒雞肉同埋串燒牛柳仲有燒菠蘿。佢嘅串燒唔會燒得太乾身,啱啱好。所以食落呢都幾唔錯。真係要點佢嘅燒菠蘿,好甜好Juicy。😍😍🌟
#christine開飯日記

🌟晚市放題+升級套餐($448)

🌟甜品-佢嘅甜品選擇好多啦,除咗有雪糕之外仲會有好多唔同嘅西式甜品。我大推佢嘅木糠布甸超級軟滑同埋香🤭即時減緊肥嘅,我都忍唔住食咗三個🤭

去開銅鑼灣又想食放題,下次可以試吓佢真係幾唔錯㗎

🍴瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
2024-04-19 48 瀏覽
今晚做完運動特別肚餓黎食放題,9點黎到餐廳都仲幾多人wor。個蟲草花湯超級好飲,好足料,用左唔少龍眼肉煲所以特別清甜。叫左帶子海膽-d帶子好厚肉新鮮。升級版極品海鮮拼盤 - 好高質wor 有食酒店凍海鮮嘅感覺。有魚子醬,青口,長腳蟹,鮑魚,螺,蝦。全部都新鮮。特別鍾意長腳蟹啖啖肉。刺身拼盤-多款肥美刺身。雖然都知道呢個係放題飽肚策略,不過佢都幾新鮮,算佢啦。個人覺得最正係蝦,大大隻厚肉。食完有d飽已經。出面有d前菜例如海草沙律,八爪魚。味道正常發揮。 另外qr code 落單,個list 好長。由於有d飽只係叫左d 泰式野試下。最有驚喜係飛天通菜。有wok氣,惹味。甜品都有唔少選擇,有d自製蛋糕果d。仲有雪糕,豆腐雪糕唔錯。

個蟲草花湯超級好飲,好足料,用左唔少龍眼肉煲所以特別清甜。

叫左帶子海膽-d帶子好厚肉新鮮。

最有驚喜係飛天通菜。有wok氣,惹味。

食日式放題就食得多,泰式放題都試過原來係銅鑼灣有間放題料理專門店可以一次過試到超過 180 款港日泰美食仲要可以升級食到極品海鮮拼盤同埋海膽帶子刺身,鐘意食海鮮同刺身既朋友仔又點可以過餐廳裝修糅合西日元素,簡約時尚設有大量梳化卡位,枱面非常大,就算放到成枱美食都無問題,放工同朋友聚餐定家庭聚會都非常合適放題除左有刺身、創作壽司、炸物和和食之外,仲有泰式小炒、燒物、芝士焗原隻生蠔食物方面 :最強升級優惠:可以任食松葉蟹腳、凍鮑魚、凍角螺、凍青口、凍蝦,仲有最受歡迎既海膽帶子刺身都係任食,每兩位升級仲送一盒魚子醬,再加埋Hoegaarden、Stella 生啤都係任飲,真係可以飲飽食醉刺身類 : 有珍寶赤蝦、三文魚腩、赤貝、油甘魚、希靈魚、角螺、馬刀貝、醬油吞拿魚、白玉貝,刺身新鮮,款式非常多,當中珍寶赤蝦一定係回本之選壽司類 : 除左有多款單點壽司,多款配搭既花之戀,原條鰻魚壽司、仲有松葉蟹杯,千祈唔好錯過燉湯 : 今日係桂圓蟲草花燉雞湯,湯水味道清甜,健脾滋潤自助小食區 : 有多款日泰小食,芝麻八爪魚、味付螺肉、中華沙律、泰式鳳爪、麻辣帶子裙沙律,連瀨尿蝦仔都有,小食都好豐富天婦羅 :
食日式放題就食得多,泰式放題都試過

餐廳裝修糅合西日元素,簡約時尚

食物方面 :

燉湯 : 今日係桂圓蟲草花燉雞湯,湯水味道清甜,健脾滋潤
天婦羅 : 有五款天婦羅,當中皇蟹棒天婦羅及大蝦天婦羅係必試之選
燒物 : 有串燒沙爹牛柳、雞肉、豬肉、鹽燒雞腎,燒物有水準
泰式料理 : 泰式生蝦、泰式燒元貝、芝士焗原隻生蠔、辣酒煮花螺、麻辣小龍蝦都係必試既超惹味海鮮料理
飲品 : 有多款紙包飲品、汽水、健康飲品及啤酒
甜品 : 有多款港日泰甜品糕點,仲有韓國果汁雪條及雪糕杯,為美味既放題作一個總結
2024-04-15
2024-04-19 22 瀏覽
平時我最愛食生冷野,老公就鍾意食熟食,所以日式放題餐廳真係最啱我地去撐檯腳🫶🏻 早幾日老公放工,去左附近的瀛豐港日泰放題,$259任飲任食兩小時。食完真係要大讚大推下!首先講下我最鍾意的生冷野部分😂 D刺身每款都勁新鮮!如果加$148升級個凍海鮮拼盤,凍海鮮仲係任食‼️真係好誇張‼️淨係個海鮮拼盤同升級凍海鮮拼盤,已經回哂本同值100分💯特別推介:✨️赤蝦:勁大隻!啖啖肉😋✨️海膽帶子:海膽好新鮮!配埋帶子一齊食好夾!有口感又鮮甜!!✨️三文魚腩:好肥美🤤而老公就大讚入座時送上的蟲草花燉雞湯,勁足料又清甜‼️ 個冬蔭公湯佢都話要大推,又熱又足料又味道勁好!佢自己一個飲左兩大碗😂甜品櫃的甜品都好驚喜❣️我地差唔多每款都試,發現款款都整得好好食!特別推介Tiramisu同木槺布甸,真係非常出色❣️呢間放題食物質素好高,座位又舒服闊落,同老公都一致同意一定會再黎😋

特別推介:

• 泰式燒元貝
  • 刺身
  • 飲品
2024-04-19 17 瀏覽
銅鑼灣瀛豐放題,舖頭環境夠寬敞,平日夜晚都坐無虛席,刺身、海鮮、天婦羅、壽司同埋熟食,自助區仲有飲品櫃、甜品櫃,各樣食物都高質、2個小時食到回本! ($239+10%服務費)△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ ▽ △ ▽ △ ▽△🔹◉+$148升級極品海鮮拼盤 (凍海鮮任食)海鮮拼盤包括松葉蟹腳、凍螺、凍鮑魚、凍蝦 、凍青口,賣相一流,回本之選當然係松葉蟹腳,夠清甜!🔹◉海膽帶子任點!清新的帶子,再加上濃郁海膽,坊間比較少見!仲可以無限追加。🔹◉ 魚子醬 好抵食!放題仲有魚子醬,有恰到好處、天然海鮮微鹹,正!🔹◉蟲草花燉雞湯 燉湯絕對有驚喜!湯料十足,鮮甜至極!🔹◉泰國特色超多泰國菜式!包括飛天炒通菜、炒金邊粉?冬陰功湯、豬頸肉、串燒等等,夠豐富地道!除此之外,仲有天婦羅、壽司、多款雪糕同埋甜品,絕對係豐富的港日泰美食!瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓

🔹◉+$148升級極品海鮮拼盤 (凍海鮮任食)

🔹◉海膽帶子

🔹◉ 魚子醬
好抵食!放題仲有魚子醬,有恰到好處、天然海鮮微鹹,正!

🔹◉蟲草花燉雞湯
燉湯絕對有驚喜!湯料十足,鮮甜至極!

🔹◉泰國特色

瀛豐放題料理專門店