2024-05-04 36 瀏覽
今日約咗朋友喺銅鑼灣試吓呢一間日泰式既放題料理見到佢仲有得加錢升級凍海鮮拼盤都係任食!拼盤入面都好多有長瞓蟹 鮑魚 螺 凍蝦仲有就係出面好少見既魚子醬!除左凍海鮮之外當然唔少得刺身三文魚夠肥 刺身都好新鮮熟食方面 好多泰式料理選擇有我最愛既冬蔭公湯 酸酸地勁開胃沙律鳳爪都有好多選擇除此之外串燒炒菜金邊粉咩都有不得不讚呢到啲炒野都幾好食👍🏻野飲出面自助式 有好多汽水同無糖飲料仲有啤酒 黑啤選擇~環境唔錯位置都好多一班朋友聚會都可以選擇呢到~
今日約咗朋友喺銅鑼灣試吓呢一間
日泰式既放題料理
見到佢仲有得加錢升級凍海鮮拼盤都係任食!
拼盤入面都好多
有長瞓蟹 鮑魚 螺 凍蝦
仲有就係出面好少見既魚子醬!

除左凍海鮮之外當然唔少得刺身
三文魚夠肥 刺身都好新鮮

熟食方面 好多泰式料理選擇
有我最愛既冬蔭公湯 酸酸地勁開胃
沙律鳳爪都有好多選擇
除此之外串燒炒菜金邊粉咩都有
不得不讚呢到啲炒野都幾好食👍🏻

野飲出面自助式 有好多汽水同無糖飲料
仲有啤酒 黑啤選擇~

環境唔錯位置都好多
一班朋友聚會都可以選擇呢到~

2024-05-01
2024-05-04 15 瀏覽
繼續放題啦😋😋😋,今次去咗銅鑼灣地鐵站Exit C對面嘅京都廣場3/F放,位置好方便,行一陣就到 😇😇😇 呢間係日式 x 泰式放題 🇯🇵 🇹🇭Standard Set單價 $259/head, 可以食所有自助檯嘅嘢,包括雪櫃飲品、前菜、雪糕、甜品,以及 QR code落單嘅大部份食物~ CP超高,抵食~ 😇😇😇 入到場首先點個刺身拼盤, standard set包嘅,有三文魚腩、油甘魚、珍寶赤蝦 (好大隻)….. 食完再點其他嘢 🐟🐟🐟🦐🦐🦐 刺身都幾大件 & 新鮮 😋😋😋 其他食物推介有 :- 前菜:海蜇頭 - 原盅燉湯 👍👍😋- 4/5款迷你花之戀 🌸🌸🌸- 泰式豬手🐷🐷🐷- 和牛壽司 🍣🍣🍣- 泰式串燒 🍢🍢🍢- 甜品 :木槺布甸、朱古力慕絲 🍮🍮🍮……….⭐️⭐️⭐️ 如果仲想多啲好嘢食,可以額外升級加$149升級食seafood platter極品海鮮併, 魚子醬(2人1罐)、海膽帶子、tab beer 🍻 🍻 🍻⭐️⭐️⭐️ 有期間限定黑蜜雪條 😋😋😋

- 前菜:海蜇頭
- 原盅燉湯 👍👍😋
- 4/5款迷你花之戀 🌸🌸🌸
- 泰式豬手🐷🐷🐷
- 和牛壽司 🍣🍣🍣
- 泰式串燒 🍢🍢🍢
- 甜品 :木槺布甸、朱古力慕絲 🍮🍮🍮
……….

⭐️⭐️⭐️ 有期間限定黑蜜雪條 😋😋😋

• 極品海鮮併
2024-05-03 36 瀏覽
日式放題開到成行成市,要揾一間有水準而食物種類多元化嘅我第一時間諗起銅鑼灣「瀛豐放題料理專門店」,今晚食好啲獎勵自己,我同朋友仔升級咗極品海鮮拼盤同海膽帶子任食✌🏻蟲草花龍眼肉瑤柱雞湯店員會先送上兩盅燉湯,裏面滿滿嘅材料,味道鮮甜香濃,滋補又養生,飲完個人即刻暖笠笠極品海鮮拼盤非常震撼🤩放題居然都可以食到魚子醬,除咗魚子醬,仲有鮑魚、青口、蟹腳、大蝦同翡翠螺,所有海鮮都非常新鮮,我將魚子醬配搭肥美嘅蟹腳一同品嚐,咸鮮嘅味道襯托鮮甜嘅蟹肉,味道層次更加提升👍🏻大蝦每隻都帶有蝦膏,蝦肉爽口彈牙,鮑魚口感Q彈,翡翠螺肉質爽脆而鮮美,整個海鮮拼盤樣樣都超水準,冇得頂👍🏻👍🏻刺身拼盤刺身方面嗌幾多就黎幾多,絕無漏單情況🉐我地試咗珍寶赤蝦、三文魚腩、油甘魚、希靈魚、馬刀貝、赤貝同醬油吞拿魚,必點珍寶赤蝦超大隻,肉質軟糯鮮甜,更加有肥美嘅三文魚腩,入口充滿魚油香,貝類新鮮爽脆,超讚😋海膽帶子一定要升級食呢個海膽帶子,每粒帶子都肥美厚肉夾住清甜嘅海膽,一啖一粒多重口感享受👍🏻手握壽司店家提供多款創意手握壽司,每件嘅size都係一小口嘅份量,咁就可以試多幾款😆我地試咗龍蝦沙律、海膽親子、蟹肉沙律花之戀,

蟲草花龍眼肉瑤柱雞湯

極品海鮮拼盤

刺身拼盤

海膽帶子

手握壽司
店家提供多款創意手握壽司,每件嘅size都係一小口嘅份量,咁就可以試多幾款😆我地試咗龍蝦沙律、海膽親子、蟹肉沙律花之戀,仲有甜蝦蟹膏同明太子熟蝦,款式多不勝數,全部都係新鮮高質嘅食材

手卷
由於有太多食物仲未試,我地咗其中一款海膽甜蝦三文魚籽手卷,即叫即整,紫菜仲係脆卜卜架,另外再試咗松葉蟹蟹膏三文魚籽杯,入口鮮甜濃郁,留返個肚試埋其他先🤭

炸物、串燒
我地再嗌咗大蝦、南瓜、番薯仔同松葉蟹棒天婦羅,炸粉夠薄,食落仲熱辣辣,推介蒜蓉牛油焗扇貝,大大粒加上蒜蓉同牛油,入口特別香口惹味

泰菜
除咗日式食品外,店家仲提供多款泰菜,我地嗌咗泰式豬手同泰式炸蛋,豬手軟稔入味,炸蛋配晒酸酸甜甜嘅醬汁,正宗泰國風味

📍瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

人均消費:$300-400
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-05-03 21 瀏覽
因為朋友在銅鑼灣工作,所以約他來這間放題食晚餐,見佢網上面講做緊提供升級放題凍海鮮任食,包括松葉蟹腳、凍鮑魚、凍螺和凍青口,每兩位客人仲會送上魚子醬😍梗係唔可以錯過🤩一踏入店內,立刻感受到舒適的環境😌座位寬敞舒適。我特別推薦凍鮑魚和蟹腳,它們真的是絕佳的選擇。😎凍鮑魚具有彈牙的口感,咀嚼起來非常過癮😋一口下去讓人感到滿足。而蟹腳則鮮美甜蜜,帶著淡淡的海水味道,令蟹腳的風味更加凸顯🦀此外,我還想推薦赤貝和馬刀貝刺身😽這兩種食物有些相似,口感都非常清爽☺️尤其是馬刀貝,更加大隻,肉質豐潤嫩滑。刺身擺盤十分精美,再配上魚子醬,圓形盒子總是給人一種高貴的感覺,而且魚子醬顆粒分明,帶著鹹香和鮮味,增添了美味的層次✨✨如果你是榴槤愛好者,一定不能錯過他們的榴槤炸彈。這款炸彈直接從馬來西亞進口,以D24熟榴槤肉製成,外皮煙韌度適中,內餡豐富榴槤味道,香濃滑順,甜美可口。每一口都充滿著濃郁的榴槤香氣🤤🤤🤤對於榴槤愛好者來說,這絕對是一道必嚐的美食👍👍其他仲有好多種美味選擇,無論是海鮮還是其他料理,都能滿足我的味蕾。如果你喜歡海鮮和榴槤,這裡絕對是一個值得一試的餐廳。

一踏入店內,立刻感受到舒適的環境😌座位寬敞舒適。

• 榴連炸彈
2024-05-03 20 瀏覽
瀛豐放題料理專門店地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓電話: 日本放題,有一年沒去吃了,原因是年紀大怕胖,戰鬥力不如年輕時。星期一至四$259一位,驚喜在於多款式食物,日本以外仲有港式同泰式。主攻刺身類回本位,成盤來不客氣,有蝦,螺片,喜靈魚,三文魚腩,赤貝,吞拿魚等等,蝦多肉同膏,good good 👍🏻 無限不停encore仲有升級凍海鮮,種類多海鮮愛好者超興奮,有長腳蟹,鮑魚,青口,魚籽醬呀!更有帶子海膽刺身,都是昂貴食材呢叫了多款泰式熟食,泰式炒蜆、滷豬手、炸蛋香葉炒魷魚,炒椰菜等等,泰日合壁壽司一口一個。
瀛豐放題料理專門店
地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
電話:

壽司一口一個。
2024-05-03 24 瀏覽
當初係比極品海鮮放題吸引見到餐牌寫每人加148可以升級仼食凍海鮮於是決定同朋友試一試一坐低就會上極品海鮮拼盤好大盤!有長腳蟹、青口、鮑魚,仲有魚子!真係估唔到咁有驚喜!黑魚子刺身拼盤有三文魚腩估唔到帶子咁肥美,而且好鮮甜,珍寶赤蝦超級巨型大隻拼盤入面仲有希靈魚、象拔蚌、鮑片等等大家一定要有戰鬥力😏😏蟲草花燉湯真材實料,入口清甜!自助櫃檯有好多唔同種類嘅甜品,雪條同埋飲品,仲有唔同類型嘅前菜!不得不提嘅係佢嘅泰式菜泰式炒通菜同埋泰式肉碎包超級地道,炒得勁香,仲有泰式燒元貝!一定要試!
當初係比極品海鮮放題吸引
見到餐牌寫每人加148可以升級仼食凍海鮮
於是決定同朋友試一試

一坐低就會上極品海鮮拼盤好大盤!
有長腳蟹、青口、鮑魚,仲有魚子!真係估唔到咁有驚喜!

黑魚子刺身拼盤有三文魚腩
估唔到帶子咁肥美,而且好鮮甜,
珍寶赤蝦超級巨型大隻
拼盤入面仲有希靈魚、象拔蚌、鮑片等等
大家一定要有戰鬥力😏😏

蟲草花燉湯真材實料,入口清甜!

不得不提嘅係佢嘅泰式菜

泰式炒通菜同埋泰式肉碎包超級地道,
炒得勁香,仲有泰式燒元貝!
一定要試!
2024-05-02 33 瀏覽
我哋係銅鑼灣行完街後去左間日式放題同佢慶祝生日。因為之前有預先book位, 餐廳安排左卡位俾我哋, 坐得幾舒服。我哋叫左個升級版海鮮拼盤, 有松菜蟹脚, 青口, 鮑魚, 凍蝦和海螺等, 並送上一盒魚子醬, 其中海膽帶子十分鮮甜美味。另外刺身拼盤有三文魚, 油甘魚, 赤貝 赤蝦, 鮑片等, 其中赤蝦十分鮮甜, 三文魚亦好肥美。泰式小食如蒜蓉焗蠔, 炒蜆和冬蔭功湯十分惹味可口。泰式生蝦亦好香辣美味。其中最推介係炸榴槤波波, 我哋叫左好多食。呢間放題有好多食物選擇, 今晚我哋幾個都食得好開心滿足。

• 生蠔
  • 刺身
  • 泰式燒元貝
2024-05-02 29 瀏覽
我係一個放題怪😂平時同朋友仔諗唔到食咩既話就會去食放題今次呢間bookmark左係度好耐一直都好想試奈何間餐廳係銅鑼灣對於我呢個屯門牛黎講真係好遠但因為俾d相引到流曬口水所以想忍唔住約埋朋友仔去試一去到即刻嗌刺身食好多款 好新鮮油甘魚一d都唔腥仲有我最鍾意食既蝦大大隻 啖啖肉好爽口今次主要目的係任食生蠔同海膽帶子只係加百零蚊就有得升級生蠔都算厚肉 唔會太重海水味海膽完全唔腥 好鮮甜同帶子真係perfect match😋😋😋😋其他熟食都幾好味 款式雖然唔係叫非常多但味道唔錯環境乾淨 座位都算闊落員工幾有禮貌值得再encore👍🏻👍🏻
我係一個放題怪😂

環境乾淨 座位都算闊落
員工幾有禮貌
值得再encore👍🏻👍🏻
2024-05-01 16 瀏覽
好耐都冇食過放題,難得今日朋友未飛,就同佢一齊黎銅鑼灣食呢間日泰式放題既瀛豐放題。 之前都網上見佢既評論都好好,所以都想食好耐。 早兩日就book好位,因為原來都幾爆,再晏啲都冇位。 佢都係掃QR code點野,唔洗寫字仔,好環保。 呢度價錢都好大眾化,而且加少少就可以升級有埋個極品海鮮拼盤同海膽帶子,同朋友一場黎到更係要升級試埋。 海鮮拼盤黎到賣相真係好靚,款式好多: 希靈魚,三文魚,拖羅,虎蝦,鮑魚,北寄貝,赤貝,等差唔多10款刺身,仲有魚子醬,真係好豐富,而且出奇到新鮮。 仲有個海膽帶子又大粒又鮮味,真係回晒本。 然後再點野食佢既日式同泰式野食都好多種類。 佢既炸物好新鮮熱辣,蔬菜類都好鮮甜,呢樣我地都真係覺得好高質,仲有甜品,雪條都好好味唔怪之網上咁好評。

2024-04-28
今日同朋友收工嚟到呢一間餐廳食放題,位於銅鑼灣地鐵站好近,行過去大概3分鐘,位置都尚算方便,而且唔難搵,我哋今日預約咗7:00夜晚!💡三文魚腩刺身拼盤,嚟到嘅時候賣相好靚仔,每一件刺身都非常厚切,絕對唔會因為放題所以質素唔好,三文魚腩非常有油香,而且非常新鮮,食落去味道非常好!白玉貝我就第一次食,但係味道都幾好,幾有咬口,而且係唔會腥!珍寶赤蝦,味道非常有口感,加埋wasabi,正,大大隻非常好食!另外嘅刺身亦都做得唔錯,有好多唔同嘅選擇,亦都有我最鍾意食嘅赤貝!💡海膽帶子,我哋加咗$148,所以有海鮮拼盤同埋呢一個海膽帶子,每一粒都非常大大粒,而且海膽加埋帶子口感非常match! 帶子厚身,而且非常鮮甜,CP值真係非常非常之高!仲要係任食,我哋之後都encore左兩次!💡海鮮拼盤,呢一個價錢竟然有魚子,味道鹹香,非常好食,口感非常rich, 有高級嘅感覺!聽款仲有其他唔同嘅海鮮,包括長腳蟹,螺同青口!餐廳既cocktail sauce點上海鮮,都非常之正,鍾意食海鮮嘅朋友唔可以錯過!!💡鵝肝帶子壽司,每一件都細細件啱晒我哋,絕對唔會比好多飯。鵝肝亦都係即叫即燒,口感非常豐富,鍾意食鵝

💡鵝肝帶子壽司,每一件都細細件啱晒我哋,絕對唔會比好多飯。鵝肝亦都係即叫即燒,口感非常豐富,鍾意食鵝肝嘅我,簡直覺得呢一個壽司非常抵食,喺出邊都起碼要$20件,冇諗過放題都有得食!

💡餐廳自助嘅位置仲有好多嘅小食,我呢個少少手撕雞,非常好食,少辣都幾開胃!亦都有好多唔同甜品嘅選擇,除咗甜品之外仲有雪條!

💡draft beer 分別有stella同hoegaarden, 啱晒鍾意飲啤酒嘅朋友!
  • 刺身
  • 松葉蟹杯
  • 飲品
2024-04-29 31 瀏覽
畀個凍海鮮拼盤吸引咗,加錢升級咗,仲要係任食,咩本都回晒😎兩個人有一大盒魚子醬,即刻覺得好抵😛平時真係冇幾可專登買魚子醬嚟食,同海膽帶子超夾,啲鮮味出晒嚟,呢個真係要大推👍🏻👍🏻👍🏻其他刺身都好味,油甘魚、希靈魚、八爪魚、赤貝全部都要encore,天婦羅熱辣辣上好掂,南瓜同番薯冇得輸😋最驚喜竟然係啲泰菜,本來唔想掗位諗住唔食菜,好彩最後有點到鹹魚炒芥蘭同飛天通菜,真係出色到飛天👼🏻下次嚟會試埋椰菜苗,燒元貝同沙爹都冇失手!其他熱食仲有一口豆腐都係我至愛,熱辣辣外脆內軟!炸芝士波波係放題必食,好明顯已經爐火純青,食完好想叫第二彎,但為咗留肚試多啲嘢,唯有下次再食,最後食埋個甜品好幸福咁捧住個肚咁走🥰
2024-04-28 23 瀏覽
瀛豐日式放題大家應該唔陌生🤣小編中學時期好鐘意一放學去食🙈平日去6pm入座只需$259🤣另加$148仲可以升級到任食海鮮、海膽帶子同任飲Hoegaarden/Stella生啤任飲,任飲任食兩小時非常抵!座位闊落環境乾淨,岩晒一班朋友聚會😝-🥢 海鮮拼盤店員上菜速度非常快🙈一見到個海鮮拼盤即刻嘩左一聲😛因為見到送左一盒魚子醬😂 每兩個人就送一盒魚子醬,魚子醬有獨特鹹鮮味,其他海鮮仲有鮮甜嘅松葉蟹腳、青口、鮑魚、彈牙大蝦同螺肉,最最最吸引就係海膽帶子,非常鮮甜!-🥢 刺身新鮮,選擇都算多👍
瀛豐
🥢 海鮮拼盤

🥢 刺身
新鮮,選擇都算多👍
2024-04-27 45 瀏覽
對上一次食放題已經忘記咗係幾時,今次約埋朋友一齊出去me time ,吹下水🥰係銅鑼灣C出口一過對面就係🙈餐廳有港日泰美食任食😋,而且非常抵食😍晚市放題+升級套餐都係$4️⃣4️⃣8️⃣ 😋 ✨升級套餐有長腳蟹🦀鮑魚、螺、青口、蝦🦐...每兩位預約仲有魚子醬添😍全部海鮮都好新鮮😍👍🏻桂圓蟲草花雞湯煲到好入味,好清甜,而且每豌湯料都好多✨海膽帶子每一舊帶子都放咗滿滿嘅海膽😍個口味都好鮮甜,而且仲可以不停追加,真係好抵食👍🏻🍣佢地每舊都細細舊,唔會容易咁快飽😍仲可以食其他美食💕最令我驚喜係呢度仲有小龍蝦😍小龍蝦完全勁入味👍🏻忍唔住叫多一份食🙈鐘意食榴槤既人士,一定必點榴槤波波😍勁香濃既榴槤味仲要好煙煙韌韌❤️帶子,燒蠔個人黎講佢地都整到好出色,係冇落咁多辣椒既情況下🌶都仲可以整到咁入味😍燒菠蘿都一定必點❤️好Juicy😍飲品種類選擇都好多🥤甜品都係,除咗多款啫喱、布甸之外,當然唔少得仲有雪糕、雪條啦🍦

係銅鑼灣C出口一過對面就係🙈

👍🏻桂圓蟲草花雞湯
煲到好入味,好清甜,而且每豌湯料都好多

✨海膽帶子

🍣佢地每舊都細細舊,唔會容易咁快飽😍仲可以食其他美食💕

一入嚟就覺得呢到個裝修幾精緻同高級,而且座位都寬過一般放題店。menu主要有日本菜、泰國菜、同港菜為主😋 連前菜都有好多款,涼拌海蜇絲、帶子裙邊、手撕雞等等..我地升級咗凍海鮮拼盤(仼食),勁抵食👍🏻呢到大部分菜嘅水平係等於外面一道菜嘅標準🧐應有嘅材料/配料都有,唔會因為仼食就hea出🥹👍🏻▫️凍海鮮拼盤(大推,升級可仼食)個拼盤有魚子醬(入口即溶!)、鮑魚、海螺、松葉蟹腳(肉質鮮甜同緊實)等等。呢啲平時食同樣價位嘅放題都未必食到,而且全部都好新鮮~🌊想要食回本就靠呢舖😎同埋仲有送咗個蟲草花燉雞湯,好滋補同足料,仲要幾好飲!▫️刺身拼盤有各種刺身,例如係希靈魚、油甘魚、赤蝦、鮑魚片、八爪魚、馬刀貝等等,全部都靚靚仔仔,食落都好新鮮。仲有一整碟海膽帶子~帶子好飽滿,海膽好鮮甜同埋入口即溶,mix埋一齊食完全係味覺嘅享受😝▫️壽司特別推介鰻魚、三文魚黑松露、火炙三文魚、鵝肝帶子壽司、原條穴子壽司等等,壽司個size啱啱好,唔會太大舊😛▫️泰國野推介鰻魚炒飯、鳳爪、冬陰功湯、炒通菜、炸蝦餅、炸魚餅…全部個味道都好正宗,好惹味▫️港菜推介辣椒膏炒硯、炒魷魚鬚,全部都好夠鑊氣好惹味,好似食緊大排檔咁🤣▫️炸

▫️凍海鮮拼盤(大推,升級可仼食)

▫️刺身拼盤

▫️壽司

▫️泰國野

▫️港菜

▫️炸物/燒物
推介炸榴槤球、炸香蕉、同埋芝士年糕,外脆內流心,熱辣辣又脆卜卜,食唔停口😋燒帶子好重蒜好正🥰

最後值得讚讚 就算食到後面開始多客人,但仍然完全冇漏過單,亦都冇出多咗/少咗份量嘅情況😉

仲有太太太多嘢未食,下次必須要再嚟😚
2024-04-25 3 瀏覽
銅鑼灣地鐵站出口搵京都廣場上3樓就係環境夠大 3樓全層都係 設有午市放題,12點開始 每個時段收費唔同如果升級就會再豐富啲 一坐低送碗燉湯你飲 豬骨 蟲草花 雞肉 乾瑤柱 好飲粥料湯跟住 刺身 六粒大大粒海膽帶子送上 再嚟極品海鮮拼 有雪場蟹腳 鮑魚翡翠螺 鮮蝦 整體刺身都幾好 食到咁上下 用QR code落單蟹肉蟹膏軍艦 蟹籽手卷 辣椒膏炒蜆食左兩轉 唔錯泰式燒元貝 燒秋刀魚 泰式生蝦都推介另外有份美極大蝦總共食咗四碟用醬汁洋蔥香蔥蒜蓉一齊炒,唔會太鹹 好惹味
銅鑼灣地鐵站出口搵京都廣場上3樓就係
食到咁上下 用QR code落單

蟹肉蟹膏軍艦 蟹籽手卷 辣椒膏炒蜆食左兩轉 唔錯
泰式燒元貝 燒秋刀魚 泰式生蝦都推介
另外有份美極大蝦總共食咗四碟
用醬汁洋蔥香蔥蒜蓉一齊炒,唔會太鹹 好惹味