上次去食日式放題好似已經係食大閘蟹放題,今次見到升級放題有埋松葉蟹腳、鮑魚、凍螺、青口、生蠔、加拿大海膽帶子、燉湯等,而且都係無上限添加!!輕鬆翻本😌一開始就叫左個刺身拼盤 有八爪魚、三文魚、鮑片、馬刀貝、角螺、赤蝦、油甘魚、希靈魚 超豐富!赤蝦大大隻又鮮甜🦐🦐喜歡佢放題選擇多,QR code掃碼落單超快,炸物如天婦羅炸榴芝士年糕都係即叫即炸,係冒煙果隻比你!仲有不少創作壽司、炸物、和食➕泰式嘅小炒、燒物🍢芝士焗原隻生蠔🦪—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:lunch $229/位 3小時任食+$148 升級海鮮💡升級海鮮是任食💡每兩位仲送一盒魚子醬 癲🈹—————————————————𖠿𖥣 瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)〒 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

lunch $229/位 3小時任食
+$148 升級海鮮
💡升級海鮮是任食
💡每兩位仲送一盒魚子醬 癲🈹

—————————————————

𖠿𖥣 瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
〒 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #日式放題 #銅鑼灣美食
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
  • 刺身拼盤
  • 天婦羅
  • 刺身
2024-04-09 37 瀏覽
日式放題店,呢度嘅食物簡直係等同酒店級嘅食物種類。大家真係要嚟呢度試吓。首先,日式放題店唔係間間都有海膽。呢度嘅海膽配上帶子,帶子粒粒非常大粒。海膽冇異味,非常推薦。海鮮拼盤,海鮮每個種類都非常新鮮,有三文魚魚生片,吞拿魚,海外及貝類等等。貝類🐚螺類值得一讚,因為融雪情況非常理想, 十分爽口。生蝦刺身,非常大隻👍🏻👍🏻仲有另一個酒店級數嘅食物,就係魚子醬啦。從來冇喺日式放題店見過魚子醬成盒咁上,呢度真係令人有好多驚喜。另一個一定要嗌嘅食物係中式燉湯,蟲草花龍眼中式燉湯非常清甜,而且冇味精,真係忍唔住飲多兩啖。另一個不得不食嘅回本位,就係蒜蓉燒生蠔。生蠔即叫即燒,上枱嘅時候流晒出嚟,非常吸引。而且生蠔都十分大隻,嗌咗幾次水準仍然keep到。呢度除咗有一半嘅日式放題食品外,亦都有好多唔同嘅泰式小食同埋湯。當日就試咗冬陰功湯,真係同去泰國餐廳飲嘅一模一樣,並無因為呢度係放題店而質素有所下降。飲品方面,除咗有一般嘅飲品之外,亦都有唔同嘅韓國特色飲品。呢個價錢,食到咁多酒店級數嘅食物,真係十分推介。

生蝦刺身,非常大隻👍🏻👍🏻

飲品方面,除咗有一般嘅飲品之外,亦都有唔同嘅韓國特色飲品。

呢個價錢,食到咁多酒店級數嘅食物,真係十分推介。

2024-04-08 47 瀏覽
瀛豐放題料理專門店放題 ($259)升級放題 (+$148)首先一入到嚟就覺得個環境真係幾舒服,坐嘅位置都好闊落,叫多啲嘢都唔使驚枱面唔夠擺🤣🤣而升級凍海鮮亦都係任食架😍當中我就覺得鮑魚同埋蟹腳係最正嘅👍🏻凍鮑魚肉質彈牙好好咬口,成隻食真係好滿足😌而蟹腳🦀就係好鮮甜,有淡淡嘅海水味,食落更突顯出蟹腳嘅味道🤩另外就想推介一下赤貝同馬刀貝刺身🙊呢兩種食物都比較相似,口感都係好爽口🤩馬刀貝更加係再大隻啲,肉質好肥嫩😍😍評分:9/10銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
瀛豐放題料理專門店

放題 ($259)
升級放題 (+$148)

評分:9/10

銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
2024-04-07 51 瀏覽
之前一直有個想法,放題永遠都唔夠自助餐質素高。事實上過往嘅經驗的確係咁, 哩日係朋友嘅生日,佢指定要食呢間放題,我只好從命,試完,可以話係顛覆左我一直以來嘅 preception。🍖佢嘅刺身擺盤真係好靚,不過最緊要係質素,我竟然可以按住我喺自助餐嘅食野程序進餐。我第一樣野一定會食長腳蟹, 蟹腳如果可以原條抽出,咁就已經成功左一半,而且啲肉好實淨又鮮甜。再嚟就係魚子醬,圓形盒既總係比人矜貴感覺,而且佢粒粒分明,食落有鹹香又有鮮味。食魚刺身之前,我多數會想先食帶子,因為佢味道相對冇咁濃,而呢問餐廳仲會輕微切開帶子,釀入海膽,兩種食材相得益彰。跟住當然就係其他刺身,唔係講笑,普通放題嘅刺身真係冇咁好嘅質素,我會用肥美形容,尤其喺虎蝦同埋三文魚,魚腩位同咁大既虎蝦,食幾隻都回哂本。🍖然後係一般我認為自助餐嘅雞肋食物。其實有好多食物,本身好好味,但係因為已經食咗好多海鮮,肚皮開始唔爭氣。變成唔食就好可惜。所以精選呢一啲食物係特別重要。蟲草花燉湯喺哩個過場情況下嘅好重要角色。佢清清地,熱辣辣,正式有凍盤進入熱盤。而且入邊有非常足料嘅蟲草花同埋乾瑤柱,童庚無欺。🍖我特別鍾意佢嘅泰式炒通菜,天婦羅,同

🍖佢嘅刺身擺盤真係好靚,不過最緊要係質素,我竟然可以按住我喺自助餐嘅食野程序進餐。我第一樣野一定會食長腳蟹, 蟹腳如果可以原條抽出,咁就已經成功左一半,而且啲肉好實淨又鮮甜。再嚟就係魚子醬,圓形盒既總係比人矜貴感覺,而且佢粒粒分明,食落有鹹香又有鮮味。食魚刺身之前,我多數會想先食帶子,因為佢味道相對冇咁濃,而呢問餐廳仲會輕微切開帶子,釀入海膽,兩種食材相得益彰。跟住當然就係其他刺身,唔係講笑,普通放題刺身真係冇咁好嘅質素,我會用肥美形容,尤其喺虎蝦同埋三文魚,魚腩位同咁大既虎蝦,食幾隻都回哂本。

🍖我特別鍾意佢嘅泰式炒通菜,天婦羅,同埋配啤酒超級一流嘅惹味孜然牛肉。全部份量細細份,真係好過食自助餐最後仲要夾硬食塊牛扒。

🍺✨️全晚最有特色我覺得係自助啤酒,自己囉住個杯撳落部機,睇住佢個底d顏色轉來轉去,而且面嘅泡非常豐盈,飲入口特別順滑,所以全晚無論飲定係食都係非常愉快。

2024-04-07 53 瀏覽
#fafafoodblog日本菜 #fafafoodblog放題好正既放題 有好多刺身壽司 刺身三文魚 吞拿魚 馬刀貝 赤貝 魚子醬好新鮮香咸 仲有赤大蝦 仲有鮑魚 長腳蟹 青口 好味 仲有好多卷物 熟食有好多串燒 好似牛肉 雞軟骨 牛舌 仲有泰式野 炸豆腐 燒菠蘿 豬頸肉 炒蜆等等 燒蠔都好正甜品有好多蛋糕 仲有榴槤波同炸香蕉 仲有好多好正既雪糕 焦糖爆谷味 益力多 豆腐 雲妮拿味等等 仲有雪條 野飲任拎 可樂 茶 啤酒 仲有 hooagarden同stella任飲 正#放題 #刺身 #生啤 #任食 #雪糕 #串燒 #牛肉 #豬頸肉 #豆腐 #海鮮Score 平均分<8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491至499 號京都廣場3 樓~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblo
好正既放題

Score 平均分<8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491至499 號京都廣場3 樓
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog銅鑼灣
====================

2024-04-04
2024-04-06 56 瀏覽
今次搵左間中價既中日泰放題餐廳,見度有得升級任食凍海鮮拼盤,就黎一次放縱任食🤩💥凍海鮮拼盤包括有松葉蟹腳、凍鮑魚、海螺、青口,另外每兩位仲有得送1 set 魚子醬! 呢個食左兩盤,今次回本了🤣💥每人送一盅燉湯:今期係蟲草花燉湯,呢個湯真材實料,非常鮮甜!🌟刺身💥無論刺身、手卷和壽司,選擇都有好多:三文魚、赤貝、甜蝦、油金魚、帶子配海膽刺身等等每一樣都很新鮮,而且厚身,肉質爽口鮮甜❣️ 就算encore再叫,同樣鮮味 💥手卷及壽司:特色XO醬拿魚蓉手卷💥蟹肉蟹膏軍艦,紫菜幾脆而且都好足料~💥泰式生蝦:處理得很乾淨,配上特有的泰式風味醬汁,味道不錯 🌟熟食💥芝士焗生蠔:外面鋪滿芝士,熱辣辣上枱,能夠拉絲!! 生蠔大隻肥美,跟芝士一齊食,咸香好夾😋💥日式天婦羅:大蝦、皇帝蟹棒、南瓜等各樣,外面香脆、裏面鮮嫩,即叫即炸👍🏻💥仲有各款泰式串燒、一口牛、辣酒煮花螺、燒元貝、七味雞軟骨、香酥鍋包肉等料理,樣樣食齊都非常滿足😍💥飲品:提供不同的冷熱飲品。包括果汁、汽水、啤酒、台式和韓式飲料及熱茶等等,全部都有供應🌟自助區💥各式前菜:有涼拌青瓜及海帶、日式八爪魚、泰式青木瓜沙律等等💥小食:炸泰式魚餅、芝士

🌟刺身

💥手卷及壽司:特色XO醬拿魚蓉手卷

💥蟹肉蟹膏軍艦,紫菜幾脆而且都好足料~

💥泰式生蝦:處理得很乾淨,配上特有的泰式風味醬汁,味道不錯

🌟熟食

🌟自助區

💥小食:炸泰式魚餅、芝士年糕等

💥熱盤:居然還有我喜歡食的辣椒膏炒蜆及麻辣小龍蝦

💥甜品:中式或者西式甜品都有。但我最鐘意就係榴槤糯米糍

💥雪糕:除了各款雪糕外,還有有韓國既椰子雪條,都係任食

💁🏻‍♀️整體食物質素優質,食材新鮮,性價比極高👍🏻食到勁飽😂

用QR code 落單,上菜快,永無miss order!仲配合埋店員送餐及收碟,服務速度非常有效率👍🏻

🏘 環境舒適光猛,座位寬闊,自助區也很乾淨。整體自助區環境都很乾淨
2024-03-26
好耐冇幫襯過放題店,對上一次都可能係半年前,朋友食過呢間話幾好食,除咗海鮮之外,就係主打泰式放題,感覺幾新鮮,就跟咗佢去試吓😀舖頭喺銅鑼灣京都廣場3樓,上到去個場都幾大,可能係平日,我哋兩個人都俾咗張大枱我哋,呢樣嘢就已經比唔少放題店優勝,終於可以唔使坐到逼逼夾夾,未食已經加晒分👍平日 18:00-20:00 收費 $259+$148 可以升級任食海鮮、海膽帶子同埋飲任飲Hoegaarde 、Stella Artois啤酒。一坐低冇幾耐,侍應已經上咗一盤刺身同海鮮拼盤俾我哋,刺身有三文魚、珍寶赤蝦、油甘魚刺身、鮑片、馬刀貝刺身、赤貝刺身等等,全部都食得出好新鮮,唔會有擦子膠嘅感覺🤩等多陣佢就送埋個任食海鮮同海膽帶子俾我哋,先講海膽帶子,佢一碟有六粒,帶子刺身夾住海膽,呢個食法都係第一次,感覺好新鮮!海鮮拼盤啱晒我哋鍾意食海鮮嘅人😋最特別竟然係每兩個人就送一盒魚子醬,四個人就會送兩盒,如此類推🤩呢間舖頭竟然咁抌本!同朋友仔好快就啪咗一盒🤪食完兩盤海鮮都開始有少少飽飽地😜我哋另外再加咗少少佢嘅泰式食物,當中最好食就係炭燒豬頸肉、辣椒膏炒蜆、泰式魚餅!另外熱嘅海鮮仲有蒜蓉焗蠔、焗元貝,你點幾

食完兩盤海鮮都開始有少少飽飽地😜我哋另外再加咗少少佢嘅泰式食物,當中最好食就係炭燒豬頸肉、辣椒膏炒蜆、泰式魚餅!另外熱嘅海鮮仲有蒜蓉焗蠔、焗元貝,你點幾多隻,佢就即場燒俾你食,上到枱仲係非常熱辣辣👍

再講埋甜品,本身蛋糕櫃都有唔少選擇,最驚喜就係雪糕🤪隨手都好似搵到8款出嚟,除咗雪糕杯之外仲有韓國雪條可以任食❤️

另外侍應同我哋講,用社交媒體打卡,就可以得到一盅超級足料嘅燉湯🤩不過就送完即止,手快有手慢冇🤣
2024-04-04 42 瀏覽
終於叫到叔叔同我去食放題😝見呢間係銅鑼灣既,2百幾蚊平平地就去試下入座之後店員介紹+148升級,可以任食海鮮拼盤,海膽帶子,中意食海膽同帶子既我梗係升級啦😍海鮮拼盤出到黎有驚喜!有成盒魚子醬,抵哂🤣仲有松葉蟹腳、鮑魚、螺、青口、蝦🦐海膽帶子都好鮮甜刺身種類都好多,都幾厚切又新鮮,最中意個三文魚腩夠肥美😋壽司全部細細粒,唔洗怕食完就飽😆仲可以食到其他野可能因為我早去,6點就去食,飲到佢每日限量既蟲草花桂圓雞湯,好暖胃泰式小食我就中意蒜蓉帶子、芝士焗蠔、炒蜆、椒鹽豆腐,呢幾款都好惹味叫左兩次😝最後食左9款唔同既雪櫃同甜品櫃既自家製甜品,紫薯布甸超好食,大推大推🫰🏻

刺身種類都好多,都幾厚切又新鮮,最中意個三文魚腩夠肥美😋

壽司全部細細粒,唔洗怕食完就飽😆仲可以食到其他野

2024-04-01 90 瀏覽
今日早放工,出咗去銅鑼灣行吓,晚餐就揀咗呢間食日泰放題嘅「灜豐放題料理專門店」試吓。原價$259,見佢加$148可以升級凍海鮮同刺身,有驚喜。餐廳係3樓,我哋揀咗window seat,可以一邊食一邊欣賞銅鑼灣特色街景,唔錯呀!🍱刺身拼盤擺盤精美,刺身有10幾款,好吸引!刺身新鮮又鮮美,一啖啖放入口,超享受😋。~海膽帶子,呢個一定要試,帶子嘅鮮甜同海膽嘅鮮美,都算完美配合。🦪🦀🦐凍海鮮拼盤一送上枱,見到盒新鮮魚子😍覺得超值,仲有松葉蟹腳,鮑魚,青口,赤蝦,翡翠螺,全部都好好味,推呀!值得一提嘅就係每日限量嘅蟲草花圓肉燉雞湯,都好正,食完凍海鮮,再飲熱湯,絕!當然餐廳仲有其他日泰美食、小食、飲品可以選擇,我哋叫咗炸芝士年糕,炸香蕉,榴槤糯米糍,雪糕,超滿足嘅一餐。

🍱刺身拼盤

🦪🦀🦐凍海鮮拼盤

2024-03-31 74 瀏覽
好耐無食放題啦,朋友話想去呢間食 見佢升級會有埋凍海鮮同海膽帶子任食🥰又有生啤任飲 就試吓佢☺️我地一坐低已經叫左個凍海鮮拼盤 鮑魚入味彈牙 整體海鮮質素都唔錯👍🏻刺身拼盤 賣相好吸引赤蝦好大隻 三文魚腩肥美☺️海膽帶子鮮甜新鮮 好好食 🤤灸燒左口魚壽司好好食 入口即溶😝呢到啲泰國小炒都幾有水準 我地叫左炒蜆同燒豬頸肉 、一口牛夠熱辣辣又有鑊氣 炸物都叫左榴槤炸彈同炸香蕉 好香脆 焗芝士蠔都好好食👍🏻燒菠蘿燒到好juicy 真係要叫 我一個人都食左4件🫣甜品櫃都有榴連大福、泡芙、啫喱、cupcake同雪條~

刺身拼盤 賣相好吸引
赤蝦好大隻 三文魚腩肥美☺️

海膽帶子鮮甜新鮮 好好食 🤤

灸燒左口魚壽司好好食 入口即溶😝

呢到啲泰國小炒都幾有水準 我地叫左炒蜆同燒豬頸肉 、一口牛
夠熱辣辣又有鑊氣

炸物都叫左榴槤炸彈同炸香蕉 好香脆
焗芝士蠔都好好食👍🏻

燒菠蘿燒到好juicy 真係要叫 我一個人都食左4件🫣

甜品櫃都有榴連大福、泡芙、啫喱、cupcake同雪條~
今次小c妹同朋友仔去左銅鑼灣食放題 💰259仲叫左升級版 +💰148加左升級版真係開心好多❗️有得任食飽魚 青口 海螺 蝦蝦 魚子醬 長腳蟹 等等重點係海膽帶子 口感真係唔錯😋仲有燉湯飲 真材實料 飲落好暖胃 好舒服🥰當然刺身魚生都唔少得 要食返回本先🤫熟食方面 小c妹私心推薦以下呢幾樣✨🧀炸芝士年糕 (雖然飽肚 但真係好好食)🦪芝士焗生蠔🧄蒜蓉蒸元貝🍟咸蛋黃薯條🐥炸雞軟骨甜品仔方面 雖然唔算好多選擇但最基本既雪糕仔 蛋糕仔都叫齊可以過下口癮 但重點都係留返個肚仔食主食啦反而飲品有驚喜 比想像中多選擇😚總有一款岩口味~其實仲有好多款式可以選擇😊選擇困難症既豬仔唔洗愁岩既都可以叫嚟試下但注意唔好做大慳鬼呀❗️

今次小c妹同朋友仔去左銅鑼灣食放題 💰259
仲叫左升級版 +💰148

加左升級版真係開心好多❗️
有得任食飽魚 青口 海螺 蝦蝦 魚子醬 長腳蟹 等等
重點係海膽帶子 口感真係唔錯😋
仲有燉湯飲 真材實料 飲落好暖胃 好舒服🥰
當然刺身魚生都唔少得 要食返回本先🤫

熟食方面 小c妹私心推薦以下呢幾樣✨
🧀炸芝士年糕 (雖然飽肚 但真係好好食)
🦪芝士焗生蠔
🧄蒜蓉蒸元貝
🍟咸蛋黃薯條
🐥炸雞軟骨

甜品仔方面 雖然唔算好多選擇
但最基本既雪糕仔 蛋糕仔都叫齊
可以過下口癮 但重點都係留返個肚仔食主食啦
反而飲品有驚喜 比想像中多選擇😚
總有一款岩口味~

其實仲有好多款式可以選擇😊
選擇困難症既豬仔唔洗愁
岩既都可以叫嚟試下
但注意唔好做大慳鬼呀❗️

銅鑼灣瀛豐日式放題的晚市提供了一個豐富多樣的選擇,從新鮮的刺身到經典的日本料理,再到升級選項如凍海鮮拼盤和海膽帶子,每一樣都讓人垂涎三尺。進入瀛豐的那一刻,就被其溫馨的氛圍所吸引。店內裝潢簡潔而不失風格,營造出一個適合朋友聚會和家庭用餐的環境。服務人員熱情而專業,總是及時上菜,並且保持餐桌整潔。晚市放題的亮點無疑是那升級的凍海鮮拼盤,其中包括了多種海鮮選擇,每一種都新鮮到令人驚喜。海膽帶子則是另一個高光時刻,海膽的鮮美與帶子的肉質完美結合,每一口都是味蕾的享受。除了海鮮,瀛豐還提供了多款熟食選擇,從泰式小食到串燒,每一樣都調味得恰到好處,展現出廚師的精湛技藝。甜品選擇也同樣豐富,從傳統的日式甜品到創新的融合風味,都能為這頓豐盛的晚餐畫上完美的句號。

2024-03-28 57 瀏覽
好鐘意食放題既我,非常終意搵新放題餐廳😍😚上星期五放工後,約埋同事去食放題,搵到呢間瀛豐放題料理專門店,價錢親民唔太貴😍6:30入座都係$259/位,店員話只要 +$148就可以立即升級,任食極品海鮮拼盤,見到有🦀松葉蟹腳、凍鮑魚、凍青口、🐚凍螺、澳洲海膽帶子刺身、Hoegaarden生啤、Stella 生啤,好爽呀,咁緊係升級啦🦀🍤🍣😍🍜🍱🍗🐠🦀😝刺身好多款都非常高質新鮮,帶子肥美,所有刺身都好厚切,抵讚👍🏻👍🏻松葉蟹腳都幾多肉,肉質美味😋,估唔到仲有凍鮑魚、凍青口、凍螺,平時食自助餐既食物都有,好鮮味,好抵食壽司種類都好多,最鍾意食火炙三文魚壽司🍣油脂甘香肥美,加左黑松露壽司🍣既三文魚,好味😋玉子壽司小朋友最愛最喜歡燒帶子,大大粒啖啖肉,好香既蒜蓉味,好正😊出面自助郎食物位置仲有好多款雪糕可以拎,正👍🏻
好鐘意食放題既我,非常終意搵新放題餐廳😍
😚上星期五放工後,約埋同事去食放題
搵到呢間瀛豐放題料理專門店,價錢親民唔太貴

最喜歡燒帶子,大大粒啖啖肉,好香既蒜蓉味,好正😊

出面自助郎食物位置仲有好多款雪糕可以拎,正👍🏻

2024-03-27 54 瀏覽
朋友飯聚最簡單唔洗諗, 一定係日式放題。 揀左間銅鑼灣瀛豐放題料理, 可以慢慢食慢慢傾計。日式放題最緊要食材新鮮, 而家升級重可食到極品海鮮拼盤, ( 有松葉蟹腳, 凍鮑魚, 凍青口等). 三文魚刺身肥美鮮甜厚切, 油甘魚香甜, 魚油十足, 入口魚油香味豐富。蟹腳天婦羅, 熱辣辣非常脆口, 簿簿的天婦羅粉包住蟹腳, 唔會食到成口都係粉, 亦都無油益味。海膽壽司, 飯團小小但海膽多多, 十分抵食,。 海膽甘香, 一餅一餅舖滿哂壽司飯上。

2024-03-27 72 瀏覽
於銅鑼灣以$259這價錢便可吃到晚市任食放題,日,泰料理刺身、冷盤熱盤、前菜、串燒、甜品飲品,應有盡有。不像一般日式放題店,這裡面積夠大,座位寬闊,令人吃得舒服。💥想食豐富啲,決定額外點份極品海鮮拼盤(每位另加$148)及海膽帶子(每位另加$118)。拼盤種類繁多,包括鮑魚、青口、松葉蟹腳、翡翠螺及珍寶赤蝦等。最特別可說是居然見到坊間放題店極少提供的魚子醬呢!🥢刺身拼盤~包括希靈魚、三文魚腩、油甘魚、馬刀貝刺身及赤貝等,全部都十分新鮮。🥣作為一個湯痴,每位一客的蟲草花圓肉燉雞湯絕對是我杯茶!😋放題部份的湯款也非常高質,三文魚芫荽豆腐湯及冬蔭功湯都在水準之上。😋😋其他食品如天婦羅、各款壽司、椰菜苗及炸豆腐等均製作用心。✅最後,值得一讚是這裡的甜品及飲品放題區也誠意十足,種類及味道俱備。

極品海鮮拼盤
冬蔭功