餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

之前也來過沙田凱悅 餐廳水準相當不錯 今次和沙田友飯聚 想吃自助餐便約在這 咖啡廳樓底極高 座位闊落滿座也不侷促 廚房分區明確 供應冷盤西式中式甜品等 款式選擇頗多兼且有特色 質素水平甚高 最喜歡餐廳全新主打即席烹調 新鮮即製 令自助餐體驗 都如餐廳單點般新鮮熱焫 -◆ 冷盤 ᴄᴏʟᴅ ᴅɪsʜᴇs ◆ ⧫⧫ 凍海鮮 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ ⧫⧫ 最正梗係波士頓龍蝦 大隻彈牙爆膏鮮甜 長腳蟹充滿海水咸香 仲有凍蝦螺肉帶子 身為海鮮控相當滿意 如有生蠔就更完美 -⧫⧫ 刺身 sᴀsʜɪᴍɪ ⧫⧫ 刺身有三文魚帶子甜蝦吞拿魚希靈魚 等 帶子啖啖鮮味 連頭帶膏的甜蝦邪惡美味 -⧫⧫ 火腿 & 芝士 ʜᴀᴍ & ᴄʜᴇᴇsᴇ ⧫⧫ 火腿/腸類/芝士 基本頭盤自然是不缺 必食之一 是24個月西班牙白毛豬火腿 原隻有骨火腿即點即刨 暗紅色澤泛油光 一睇就知高級貨色 入口鹹香與油香豐腴 -⧫⧫ 沙律 sᴀʟᴀᴅ ⧫⧫ 沙律菜及已調配好的選擇不少 健康之選 最特別是即拌麻醬雞絲拌鮑魚 清新開胃 -◆ 熱葷 ʜᴏᴛ ᴅɪsʜᴇs ◆⧫⧫ 中式ᴄʜɪɴᴇsᴇ sᴛʏʟᴇ ⧫⧫ 蒸斑球煎蝦碌浸魚肚仲
之前也來過沙田凱悅 餐廳水準相當不錯

肉質細緻的油甘魚與紫蘇青醬 配搭清爽

⧫⧫ 火炙芝士白汁焗龍蝦 ⧫⧫
以惹味芝士白汁焗龍蝦 澆上白蘭地點火
熊熊火焰打卡一流 龍蝦亦添上炙燒香氣
(加班錯過了 朋友幫我留沒拍到出場照)
醬汁creamy蝦肉爽彈結實 好味呀

偏愛原味的我則選配芥末籽 簡直是完美

甜品
款式都幾多 除了平常的芝士餅蛋糕之類
仲有抹茶古早味蛋糕 即製crepe等

值得一讚是 有標明使用天然「羅漢果糖」
零糖份不含卡路里的天然代糖 不用怕肥

黑森林雪糕杯有布朗尼粒粒 朱古力薄片

綴以忌廉及櫻桃甜酒 感覺似甜品店出品
最吸引我是專人製作鯛魚燒 配上紅豆蓉
再加入 Haagen—Dazs 雪糕球
唔~外熱內冷的甜蜜滋味 再飽也要試試
2022-08-19
沙田凱悅酒店 咖啡廳 最近推出全新週末自助晚餐體驗,貫徹「即時烹調,新鮮製造」理念,由廚師以優質嘅時令食材即席烹調多款美食,品嘗到如A la carte 般嘅新鮮滋味😋 餐廳更融入更多植栽佈置,落地玻璃,空間感十足,清新舒適。最值得介紹嘅係🔔 敲鐘迎接火焰炭燒盛宴及重點菜式 (𝟑款重點菜式登場時會敲鐘通知全場)🕢 𝟔:𝟑𝟎 𝐏𝐌 供應即切油甘魚刺身配紫蘇青醬;加州卷加上柚子蛋黃醬🕖 𝟕:𝟎𝟎 𝐏𝐌 火炙芝士白汁焗龍蝦,廚師以手推車推出大廳後,即席澆上白蘭地後點火🕣 𝟕:𝟑𝟎 𝐏𝐌 戶外位置設燒烤炭爐,即席燒製肉類(斧頭扒及牛柳),配濃香的黑松露燒汁好驚喜嘅體驗😍 成個自助餐好充實,值得打卡而且非常好味👍🏻 有我最鍾意食嘅油甘魚,火炙芝士白汁焗龍蝦嘅醬汁真係非常好食,仲唔會好漏,然後推到尾聲最高潮嘅位就係outdoor嘅燒烤炭爐,大大件嘅斧頭扒同牛柳即場燒製切開。心急胃食人士表示即刻沖去拎啊😍🚩 另外仲有一系列新鮮即點即製菜式:✦ 麻醬雞絲拌鮑魚即叫即拌,雞絲及鮑魚混入秘製麻醬,清香開胃✦ 24 個月西班牙白毛豬有骨火腿即點即切,色澤紅潤,完美保留肉嘅鹹香之餘,可以品嘗到火腿油潤同鮮味✦

🚩 另外仲有一系列新鮮即點即製菜式:

✦ 即煎鴨肝配蘋果蓉
✦ 海鮮汁北海道元貝長通粉逐份炒製,可按客人喜好製作

甜品有即製鯛魚燒,配日式紅豆蓉及雪糕享用,另有綠茶古早蛋糕及黑森林雪糕杯,客人可自選不同雪糕口味,加上朱古力布朗尼粒粒、黑朱古力薄片、鮮甜忌廉與櫻桃甜酒作點綴

🚩 新登場健康羅漢果糖甜品
✦ 羅漢果糖不含卡路里及零糖份,廚師特別以這款天然代糖取代一般砂糖
甜品款式不定,有藍莓芝士餅、草莓乳酪慕絲蛋糕、紅豆綠茶瑞士卷等等

另外仲有受歡迎菜式蠔皇鮑魚及花膠

💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:
海鮮真係好新鮮,多膏好味,特別係龍蝦有驚喜! 敲鐘環節令人好期待,有齊室內外,配上火焰好吸睛而且質素好高,有別一般buffet,讚❤️ 食物種類好多,精緻用心,好多即叫即整,甜品用上健康羅漢果糖可以盡情食多啲啲☺️

咖啡廳全新自助晚餐
供應日期: 星期五至日、公眾假期及前夕
供應時間: 𝟔 𝐩𝐦-𝟏𝟎 𝐩𝐦
價錢: 成人港幣$𝟔𝟗𝟎,小童港幣$𝟑𝟒𝟓 (+𝟏𝟎%)

每次食自助餐,總會嚐到凍冰冰的菜式,或者遇到久久未refill的情況,不過最近來到沙田凱悅酒店食週末自助晚餐,就難得體驗到不一樣的感覺~咖啡廳樓底高而闊落,枱與枱之間保持一定距離,環境相當舒適。四個廚房負責不同菜式:西餐、中菜、冷盤凍食及甜品,各司其職。雖然食物選擇不算多得突出,但仍算豐富。重點的是食物幾乎都是新鮮即製,質素level up,亦令客人更放心❤️——————————🔸今次buffet最有特色的是有三次敲鐘儀式,除了有職員事先到每桌提醒將會推出的菜式,開始serve時更會敲鐘提醒全場,好有氣氛🔔📍油甘魚刺身配紫蘇青醬由廚師即席切片,入口肥美油潤,配上清新的紫蘇青醬,兩者平衡得剛好😋📍火炙芝士白汁焗龍蝦單看賣相已經非常吸引😳放上大量芝士白汁焗至金黃,再於客人面前淋上白蘭地點火,果然是一場視覺的盛宴🔥肉質紮實鮮甜,更有醬汁的creamy,私心覺得比冷盤的龍蝦更加吸引😋📍炙燒斧頭扒及牛柳吃到中段,戶外位置更設有燒烤炭爐,由幾位師傅即席燒製斧頭扒及牛柳,過程中同樣見到熊熊火焰,無論大人小朋友都看到入迷‼️兩款肉同樣以黑松露燒汁調味,火候剛好,外層微焦,中心仍帶點血紅,入口極致軟腍,牛味

——————————

📍油甘魚刺身配紫蘇青醬

📍火炙芝士白汁焗龍蝦

📍炙燒斧頭扒及牛柳
吃到中段,戶外位置更設有燒烤炭爐,由幾位師傅即席燒製斧頭扒及牛柳,過程中同樣見到熊熊火焰,無論大人小朋友都看到入迷‼️兩款肉同樣以黑松露燒汁調味,火候剛好,外層微焦,中心仍帶點血紅,入口極致軟腍,牛味濃重,必encore之選‼️

🔹另有多款新鮮即點即製菜式,同樣值得品嚐😋即煎鴨肝配蘋果蓉,肥美的鴨肝煎得微脆,配上清甜的蘋果蓉和香脆多士,層次豐富,口感幼滑而不膩,讓人難以忘懷😋海鮮意粉同樣即叫即製,我喜歡麵條硬身點,剛好可即席同師傅講,正!
24個月西班牙白毛豬有骨火腿即點即切,色澤紅潤,非常鹹香~
回本位當然是凍海鮮,當日有龍蝦、長腳蟹腳、蝦、螺肉及帆立貝;
另有幾款刺身:三文魚、甜蝦、帶子等,同樣新鮮。
最驚喜是有蠔皇鮑魚及花膠,大大隻鮑魚花膠任拎,前者飽滿鮮甜;花膠則煮得入味,每口充滿濃厚膠質,養顏必食❤️

🔸甜品選擇不少,有haagen daz雪糕、多款糕餅、雞蛋仔、麵包布丁等。其中最有特色是羅漢果糖製的甜點,味道與砂糖製無異,但想不到比一般甜品更健康;
即製鯛魚燒,配上香甜的日式紅豆蓉及雪糕同食,一冷一熱好過癮;
黑森林雪糕杯,有雪糕、布朗尼、朱古力碎碎等,朱古力控要食😋

其他美食:

沙田凱悅酒店咖啡廳最近推出左全新嘅週末自助晚餐,咖啡廳位於酒店平台位置,無論室外室內都加入了甚多的植栽佈置,加埋高樓底及落地玻璃,黃昏時候坐在這一片綠意盎然的環境中享受自己餐,清新又舒適。最重要係好多菜色都係即叫即製作,就好似點A La Carte 咁品嘗菜色的的新鮮滋味🥰🥰---服務員會親自走到每檯通知客人黎緊會有火焰炭燒盛宴及其他重點菜式,即使錯過了,酒店亦都會敲鐘,通知客人係時候迎接feature菜色上場。-十分推薦非常打卡Able 的:火炙芝士白汁焗龍蝦:-戶外燒烤斧頭扒及牛柳及即切油甘魚刺身-----------------------即切油甘魚刺身:凍廚房供應的即切油甘魚刺身配紫蘇青醬;油甘魚刺身食落淡口少油,肉質細嫩,配紫蘇青醬更突顯魚味清鮮。-再來是火炙芝士白汁焗龍蝦廚師會即席澆上白蘭地後點火,白汁焗龍蝦龍蝦肉質爽彈,汁多鮮甜,而且白汁豐富濃郁,配龍蝦好吃呢~-食肉獸非常有福了,酒店係戶外位置設燒烤炭爐,即席燒製斧頭扒及牛柳,看那熊熊火焰超讓人流口水,斧頭扒中間位置粉嫩嫩的,牛肉味濃入口滑嫰,配上濃香的黑松露燒汁,絕對是酒店才能做到的級數。-海鮮總匯最推龍蝦,啖啖肉夠j

十分推薦非常打卡Able 的:
火炙芝士白汁焗龍蝦:
戶外燒烤斧頭扒及牛柳

即切油甘魚刺身

-----------------------
即切油甘魚刺身:
凍廚房供應的即切油甘魚刺身配紫蘇青醬;

再來是火炙芝士白汁焗龍蝦
廚師會即席澆上白蘭地後點火,

白汁焗龍蝦
龍蝦肉質爽彈,汁多鮮甜,

而且白汁豐富濃郁,配龍蝦好吃呢~
食肉獸非常有福了,

酒店係戶外位置設燒烤炭爐,即席燒製斧頭扒及牛柳,
看那熊熊火焰超讓人流口水,

斧頭扒中間位置粉嫩嫩的,
牛肉味濃入口滑嫰,配上濃香的黑松露燒汁,

絕對是酒店才能做到的級數。

海鮮總匯最推龍蝦,啖啖肉夠juicy,長腳蟹也美味多汁。🥰
24個月西班牙白毛豬有骨火腿也是即點即刨,色澤紅潤,火腿的油潤與鮮味盡在口裡。

至於中式熱葷,最正莫過於蠔皇鮑魚與花膠啊~

浸魚肚,蒸班片也是不可錯過🍷

甜品counter 更加係讓人流連忘返

即製鯛魚燒配自家製紅豆蓉,

鯛魚外皮脆而入面暖心🤩唔好唔記得加埋有8隻味可以揀嘅雪糕;
另有綠茶古早蛋糕夠軟熟🥰🥰

另外仲有以不含卡路里及零糖份的羅漢果糖製作的一系列甜品

芝士餅、慕絲蛋糕、紅豆綠茶瑞士卷等等,叫人心滿意足🥰
2022-08-10 1466 瀏覽
估唔到平日都有咁多人入住,可能係有主題房嘅關係掛,住房係包自助早餐,八點去到餐廳被告知早餐只可享用一個鐘,即時打個突,真係第一次遇到咁嘅情況,可能餐廳地方細又多人入住掛,見到餐廳都坐滿七成人,事不疑遲,坐低後即刻走出去睇下有乜嘢食先。食物種類都算多選擇炒滑蛋好夠滑即淥粉麵只得生麵,餸就只得生菜、午餐肉粒、冬菇、咖喱魚旦同炸魚皮,每樣都要咗啲,炸魚皮就咁食就比較硬,浸淋咗後就幾好味,午餐肉頗大粒又實淨,口感非常好,冬菇炆得入味,至於個咖喱魚都好一般,生麵正常。再嚟要咗啲沙律菜同理幾款 cold cuts, 沙律菜好新鮮,但個日式芝麻醬就比較鹹,cold cuts都唔錯。最後沖咗杯 cappuccino 飲,咖啡機沖出嚟奶比較多,所以好一般。

食物種類都算多選擇

炒滑蛋好夠滑

2022-08-05
早餐
2022-08-05 1554 瀏覽
個雲吞都不錯👍🏻👍🏻.幾得意的紅豆鯛魚燒😀.個湯麻麻哋,味道偏鹹😂😂.好鹹的長腳蟹😂😂.另外有兩杯餐茶送,一杯ice mocha,一杯檸蜜,佢嘅咖啡味幾香,所以都唔錯……而檸蜜就沒有什麼味道,隱約飲到淡淡的蜜糖香味~.現場即整的pancake~.不同口味的雪糕👍🏻.環境都幾舒服…….八月份新價錢~
2022-08-02 947 瀏覽
夜晚自助餐,雖然款式不多,但係食物質素不錯,環境都好舒服,同埋夜晚去食,見佢有三個時段會搖個鈴鈴。。指有d special 限定比人去拎😲而且甜品有些都不錯,不會"死甜",果晚有個綠茶味古早蛋糕,呢個有意想不到的驚喜,我估佢每次的甜品都會唔同。。。..限定之油甘魚刺身.限定之焗龍蝦😀😀 臨尾再用火現場燒一燒😁.限定之一。。戶外燒牛柳同斧頭扒😋😋.綠茶古早味蛋糕😍😋😋.最右邊的是海棉蛋糕。。味道不錯啊😀👍🏻

限定之油甘魚刺身

限定之焗龍蝦😀😀 臨尾再用火現場燒一燒😁

限定之一。。戶外燒牛柳同斧頭扒😋😋

綠茶古早味蛋糕😍😋😋

最右邊的是海棉蛋糕。。味道不錯啊😀👍🏻
2022-07-31
2022-07-23 2304 瀏覽
今天23號、星期六下午12:00去沙田凱悅酒店吃自助午餐慶祝朋友生日🎂吃咗豐富的海鮮餐、有長腳蟹、扇貝、螺肉、蝦🦐⋯⋯長腳蟹鮮甜美味😍還有很多美味的甜品🍮😘我最鍾意的羊架、已經第三次來、會繼續帶朋友來吃哦😁她們說很好吃
自助午餐
  • 甜品
  • 凍海鮮
  • 烤肉、熱盤
2022-07-22 1800 瀏覽
每次回港也喜歡和家人去吃一頓滿足的自助餐,因為自助餐也是香港飲食文化之一。我不喜歡和別人爭崩頭,或是要預早一、兩個月訂位。每次左想右想後也喜歡到 Hyatt Regency,Shatin. 很喜歡它地方寬躺,服務態度殷勤。雖然食物選擇並不算多,但要有的也有。我貴精不貴多。他們的價錢很reasonable,有snowcrab legs,帶子,蝦,螺,魚生,花膠,鲍鱼仔,煎鴨肝,Roast Beef,羊架。。。等等,等等。蟹腳很鮮,不會像有些餐廳的只有鹽水味。魚生很新鮮,很容易從魚生的光澤看出是"安全食材"。中式菜色比西式的多,但兩樣也出色。鸭肝多士是即叫即煎,然後在客人面前garnish。一點也不馬虎。 中式的蒸魚啖啖肉,花膠爽口。 燒味也不錯。最愛甜品部,有雪糕Station和即口即做pancake。一點也不會令人失望。我很少讚,這間從來沒有跌眼鏡!

我很少讚,這間從來沒有跌眼鏡!

雖然要去到大學站,附近更沒有什麼食肆,但這一間酒店自助餐口碑不錯,經OpenRice訂位還有八五折。餐廳環境是很好,位置很空曠,窗外面又有山景。隨意走了一圈,食物種類並不是太多,但基本上蟹腳,熟蝦是有的,還有熟帶子。蝦🦐、蟹腳都很新鮮,帶子也鮮味,還不停refill,保證供應充足。魚生是基本款,味道新鮮。壽司🍣款式也不多。火腿很受歡迎,沙律🥗也很不錯。Pizza也很驚喜,不單用料充足,也很香脆。燒羊架一般,燒得比較乾身,香腸就普普通通。甜品選擇很多,不單止有各款蛋糕,還有即整pancake,即整雞蛋仔, 仲有中式番薯糖水。雪糕選擇有很多,差不多有10款口味,絕對能滿足大部份人,特別是小朋友。個人很喜歡提子冧酒及抹茶雪糕🍦。飲品選擇比較少,現場可以無限供應的只有檸檬薄荷茶,和咖啡機。每台每人有一杯飲品的選擇,包括奶茶、檸茶、咖啡。熱盤有花枝淮山炒豆,辣子雞,咖喱青口,車仔麵,燒味飯等,味道正正常常。總括來說,食物選擇雖然不是太多,但用料新鮮,味道不錯。加分點係侍應十分殷勤有禮貌,收碟的速度也是非常快。當日是平日,但全場也有九成多客人,看來也是很受歡迎的。八五折後,連加一平均$390/位,

餐廳環境是很好,位置很空曠,窗外面又有山景。

魚生是基本款,味道新鮮。

壽司🍣款式也不多。

火腿很受歡迎,沙律🥗也很不錯。

Pizza也很驚喜,不單用料充足,也很香脆。

燒羊架一般,燒得比較乾身,香腸就普普通通。

每台每人有一杯飲品的選擇,包括奶茶、檸茶、咖啡。

八五折後,連加一平均$390/位,價錢絕對可以接受,會再來食自助餐的。

2022-06-10 2096 瀏覽
環境優美舒適,服務用心,職員會細心解答客人問題,唯熱盤食物選擇較少。用開飯訂座享85折優惠,人均消費連加一都不用400元,感覺都算物有所值。熱食有多些選擇會更好。
2022-06-09 2288 瀏覽
食品種類都不算太多,不過質素也不錯。刺身就比較少種類,而甜蝦都很細隻,不過赤蝦夠大又鮮甜,比平時的甜蝦刺身大隻,雖然沒有牡丹蝦那麼有大又爽。三文魚亦都普通,輕輕試試就好了見到扒爐那邊有羊架、牛扒、或是西式白色腸,白色腸的味道都相當不錯,外皮容易咬開,夠熱,香料味道香濃,加點芥辣也可。好像飲品種類很多,起碼有一部咖啡機你可以自製黑咖啡、卡布奇諾或是摩卡;另外一邊又有橙味或是檸檬味得飲,甚至比起尖沙咀的海景嘉福大方,該處只有標準斟的普通咖啡。
牡丹蝦那麼有大又爽。
三文魚亦都普通,輕輕試試就好了
見到扒爐那邊有
好像
2022-05-30 2545 瀏覽
避開週末人潮,一家人走入沙田凱悅酒店食✨黃昏自助午餐✨✅星期六日及公眾假期 : 下午3時15分至5時正環境好舒適,唔會好擠逼,侍應係勁有禮,收碟速度真係要一讚,清碟轉頭就收走。▶️海鮮冇生蠔,有蟹腳,蟹鉗同帆立貝▶️冷盤有沙律,火腿,巴馬火腿,煙三文魚,德國腸,芝士,自助沙律吧等等大女食左幾轉巴馬火腿同蟹腳▶️日式食品有刺身,壽司和卷物刺身有三文魚,油甘魚,甜蝦,希靈魚同蟹柳▶️熱食區有PIZZA ,羊架,雞翼,薯蓉,燉肉,魚可惜冇燒牛肉▶️湯品有南瓜湯,黃酒雞等等▶️點心有燒賣同珍珠雞▶️仲有現煮自選中式湯麵▶️有咖啡,橙汁同茉莉蘋果茶飲▶️甜品區好多選擇✅雪糕,蛋糕,仲有WAFFLE,葡撻,朱古力布丁,香蕉PANCAKE,蛋白杏仁茶,生果盤等等✅蛋糕有TIRAMISU,草莓牛奶朱古力忌廉蛋糕,檸檬芝士撻,羅漢果糖芒果芝士蛋糕香蕉PANCAKE即叫即整,可惜PANCAKE 燶左少少❤️蛋白杏仁茶杏味好香,甜度岩岩好,我飲左兩碗細女食得最多甜品,❤️羅漢果糖草莓慕絲食左兩杯
避開週末人潮,一家人走入沙田凱悅酒店食✨黃昏自助午餐✨

✅星期六日及公眾假期 : 下午3時15分至5時正
環境好舒適,唔會好擠逼,

侍應係勁有禮,收碟速度真係要一讚,清碟轉頭就收走。

▶️海鮮冇生蠔,有蟹腳,蟹鉗同帆立貝

大女食左幾轉巴馬火腿同蟹腳

▶️日式食品有刺身壽司和卷物
刺身有三文魚,油甘魚,甜蝦,希靈魚同蟹柳

▶️熱食區有PIZZA ,羊架,雞翼,薯蓉,燉肉,魚
可惜冇燒牛肉

▶️湯品有南瓜湯,黃酒雞等等
▶️點心有燒賣同珍珠雞
▶️仲有現煮自選中式湯麵
▶️有咖啡,橙汁同茉莉蘋果茶飲

▶️甜品區好多選擇

香蕉PANCAKE即叫即整,可惜PANCAKE 燶左少少

❤️蛋白杏仁茶杏味好香,甜度岩岩好,我飲左兩碗
細女食得最多甜品,❤️羅漢果糖草莓慕絲食左兩杯

環境和服務當然唔會差D staff 執枱執得好快有啲姨姨仲會同小朋友傾吓計,其實幾 warm 架餐廳空間大又坐得舒服😌 不過,今次食物嘅選擇真係極為有限有啲失望😞 除咗冇生蠔,熟嘅海鮮亦都唔多,而其他食物亦冇任何特別賣點 感覺係每位花了六百幾蚊,喺一間環境幾好嘅餐廳,食咗一餐普通嘢花膠其實幾好味, 大家可以試吓我冇記錯的話有免費的檸檬茶任飲,我上次和今次都冇試過,所以不敢批評論了另外有位年長客人想吃熟一點的牛肉,負責的師傅很耐心地安排給那位老人家 - 讚
環境和服務當然唔會差
D staff 執枱執得好快
有啲姨姨仲會同小朋友傾吓計,
其實幾 warm 架
餐廳空間大又坐得舒服😌

不過,今次食物嘅選擇真係極為有限
有啲失望😞
除咗冇生蠔,熟嘅海鮮亦都唔多,而其他食物亦冇任何特別賣點

花膠其實幾好味, 大家可以試吓

• 蠔皇鮑魚扣花膠伴脆米
2022-05-15 2354 瀏覽
嚟沙田Hyatt Regency staycation, 包埋自助晚餐。本身自助晚餐要$650/位,小童半價,所以package包埋都幾抵。呢度食物嘅選擇都好正路,冷盤有龍蝦,蟹腳,蝦。魚生有三文魚,吞拿魚,油甘魚,帶子,甜蝦,全部都好新鮮,非常出色。至於Tong,中湯比細湯出色,中湯有蟲草花赤肉湯,同埋胡椒鹹菜豬肚湯。熱門方面有中式區,鐵板區,西式區,亞洲區,選擇雖然唔算多,但係食物質素唔錯。值得推介嘅有:超大花膠,鮑魚,鐵板鵝肝,羊架,原條蒸魚,咖喱魚蛋豬皮。至於甜品,有waffle,banana pancake,葡撻,朱古力麵包布甸,各式各樣嘅蛋糕,最特別嘅係羅漢果奶糖泡芙。好滿足嘅一餐。
巨型花膠
鮑魚