2021-07-29 417 瀏覽
大埔板長逢星期三有做8折優惠好一段時間,所以其實佢嘅價錢非常之抵!!!不過大埔板長已經係好短時間加咗兩次價,所以而家八折之後呢,基本上係返返去之前原價嘅位置!食物方面,北寄貝就好大塊啦!都厚身嘅!不過就唔夠爽同唔夠新鮮!另外,佢嘅醋鯖魚…都好夠醋味!岩哂我口味!至於三文魚方面,今日嘅三文魚唔夠肥美!亦都切得好薄,所以食入口嘅味道同埋甜度都係非常一般!油甘魚…係屬於今晚最鮮甜既一款壽司!當然…每日可能都會有啲唔同!

另外,佢嘅醋鯖魚…都好夠醋味!岩哂我口味!

油甘魚…係屬於今晚最鮮甜既一款壽司

當然…每日可能都會有啲唔同!

2021-07-14 141 瀏覽
好耐未幫襯過,起碼十年,今曰午餐去食,點餐用電話,如果做會員今日有折,趕時間關係無做,可惜!😀😀😀😀朋友選呢知餐三文魚新鮮,厚,三文魚除好大粒,飯一粒粒。😋😋🥰🥰我選左呢個定食,夠我份量,小食蟹柳粟米🌽,燒三文魚好炙燒,每成碗飯好香,配埋蟹子卜卜聲,依到停唔到口。😃😃記得以夢成日食板長,依家都食到以前既味道。👍🏻👍🏻

記得以夢成日食板長,依家都食到以前既味道。👍🏻👍🏻
2021-07-14
2021-05-08 209 瀏覽
心思思想食壽司,就嗌咗板長壽司嘅外賣自取返屋企食,但係好失望。三文魚同炙燒三文魚都還好,好厚肉,但個人覺得可以再燒多少少,燒完理應好香魚油味,但呢今日就食唔到。芝士炙燒三文魚塊芝士冇燒過咁滯,擺明係就咁放塊芝士上去,唔明點解差一步師傅都唔做埋佢🤷🏻‍♀️外賣app入面甜蝦張相有三隻,但我果度就得兩隻,有少少被騙嘅感覺😅 最離譜係我件炸蝦卷入面冇蝦😅 仲要係俾成條卷最尾果舊我😅 正常頭尾都唔會上枱啦,懷疑係因為我係外賣搏我唔會拎返去換所以咁差。吞拿魚蓉手卷啲吞拿魚竟然係呢個色,我expect會係肥瘦均勻啲嘅部分😅 入口一如所料唔滑冇乜魚香味。overall超失望,覺得餐廳係故意hea做俾外賣客,永不錄用。

外賣自取
2021-04-16 161 瀏覽
感觉食材挺好吃的。还想再去,排队也非常的快。挺喜欢的哦。吃得挺开心的,下次还会去。我觉得三文鱼很新鲜很脆波波的。挺喜欢吃的。挺好吃,挺新鲜。服务挺好的,服务很好。
2021-02-01 172 瀏覽
聖誕節同朋友一齊嗌咗板長壽司慶祝🎉🎉三文魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️正常冇筋,有三文魚味但稍欠油份馬刀貝⭐️⭐️⭐️非常爽口但少少腥板長蝦⭐️⭐️⭐️⭐️黏黏地嘅口感唔錯熟北寄貝⭐️⭐️⭐️正常冇特別帆立貝⭐️⭐️⭐️⭐️切得有啲薄,如果厚啲口感會好啲;味道鮮甜,唔錯油甘魚⭐️望落個色唔太對路,果然食落口係完全唔係平時油甘魚嘅口感,淋patpat又冇魚味,唔推薦👎🏻👎🏻炙燒三文魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️火槍燒完加埋蛋黃醬,充滿油脂香,好味價錢正常但壽司水準有參差,希望可以改善
聖誕節同朋友一齊嗌咗板長壽司慶祝🎉🎉

三文魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️
正常冇筋,有三文魚味但稍欠油份

馬刀貝⭐️⭐️⭐️
非常爽口但少少腥

板長蝦⭐️⭐️⭐️⭐️
黏黏地嘅口感唔錯

熟北寄貝⭐️⭐️⭐️
正常冇特別

帆立貝⭐️⭐️⭐️⭐️
切得有啲薄,如果厚啲口感會好啲;味道鮮甜,唔錯

油甘魚⭐️

炙燒三文魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
火槍燒完加埋蛋黃醬,充滿油脂香,好味

價錢正常但壽司水準有參差,希望可以改善
外賣自取
2020-05-26 596 瀏覽
今日嗌佐成臺~用apps落order很方便,所以唔經唔覺嗌佐好多,上菜速度非常之快😳食壽司好處就係可以同fd慢慢食,因為大部份都唔係熱食☺️特別推介櫻花蝦豆腐😍外層係好脆既櫻花蝦乾,好襯滑溜溜既豆腐~豆腐中和返櫻花蝦既鹹味,咸度岩岩好,記得趁熱食!柚子味油甘魚壽司,好清新既配搭,係我其中一個最愛的選擇☺️另外仲有龍蝦沙律壽司,平同埋口感豐富~天婦羅🍤炸粉厚度岩岩好。
今日嗌佐成臺~

2020-05-19
2020-05-17 257 瀏覽
嗰日同阿王先生行政午餐去到呢間野本來我想食x X原來呢間係板長,板長就唔差嘅都。咁我同王先生就叫咗兩個魚生飯,再叫咗一碟刺身,咁就開始傾生意啦傾到好多嘢,一路傾一路傾傾咗好耐,講真差唔多傾左成半粒鐘過外,大家就覺得奇怪點解冇嘢食呢?我頂佢個肺,原來我唔記得撳傳送😂😂😂可能要解決呢個問題,買相係咁啦90幾蚊魚生飯係咁㗎...刺身呢講真嘅好像唔係好夠凍,如果再凍啲就好。食完尿酸唔係好嚴重,貨源都算可以,但食就食啦唔推介!😂😂😂😂
嗰日同阿王先生行政午餐去到呢間野本來我想食x X

原來呢間係板長,板長就唔差嘅都。

刺身呢講真嘅好像唔係好夠凍,如果再凍啲就好。

2019-12-26 428 瀏覽
原條鰻魚飯$68,呢個係午餐嚟,包左一個麵豉湯同沙律。講返個鰻魚先,個鰻魚肉好腍,皮香但就唔夠脆,鰻魚汁好好味,配日本飯都幾好食。沙律係青瓜絲同粟米粒,粟米粒唔夠甜有啲乾,青瓜絲就青瓜咁嘅味囉。講真個沙律同埋個麵豉湯流流地,不過包埋就算啦。三文魚子軍艦 $18,蔥粒吞拿魚腩軍艦$13,軍艦一定要新鮮食,因為放得耐會腍。吞拿魚腩好鮮吞拿魚味但唔夠肥美所以魚油味不足。三文魚子似乎唔夠飽滿,但不過不失,尚算鮮美。鰤魚腩壽司$18,肉質緊致,有魚油香味,厚度大小剛好,壽司飯鬆緊程度、黏度剛好,師傅幾好手勢。Overall嚟講,以呢個價錢已經好食過好多壽司店。而家仲成日都有優惠,正價黎食呢個質素都OK,有優惠就更加抵,我應該要留意住優惠日再嚟食。
全條鰻魚飯定食

蔥吞拿魚腩軍艦、三文魚子軍艦
鰤魚腩壽司
全條鰻魚飯定食
蔥吞拿魚腩軍艦、三文魚子軍艦
鰤魚腩壽司
2019-08-18 589 瀏覽
同父親慶祝生日,佢話想食壽司,之後我哋因為成日去板長, 所以有會員所以有會員,而且生日仲會有折👍🏻👍🏻今次係星期六晚上,所以等位都比較耐,大概半小時,但都可以接受!用電話apps點野食😆非常方便,唔洗等侍應過嚟幫我地。而且佢啲嘢食都來得好快!超快!超有效率!全部壽司都好好食, 我最鍾意係食佢個火炙三文魚腩,勁香!呢個甜蛋都係我哋每次黎,必叫的,好有水準丫!而覺得最最最最最正既,就係鵝肝壽司!一啖放咗落口,鵝肝嘅香味超出,而且唔會太油,嗰啲好香嘅味一直留咗喺口入邊勁耐,令人真係非常回味推介大家!

用電話apps點野食😆非常方便,唔洗等侍應過嚟幫我地。

而且佢啲嘢食都來得好快!超快!超有效率!

全部壽司都好好食, 我最鍾意係食佢個火炙三文魚腩,勁香!

呢個甜蛋都係我哋每次黎,必叫的,好有水準丫!

而覺得最最最最最正既,就係鵝肝壽司
推介大家!

2019-08-17
生日
2019-08-02 337 瀏覽
好耐冇食板長,今日突然心血來潮,就同屋企人一齊去「懷緬一番」。落單模式先進咗好多,可以dl app做會員,自己用電話落單,部分食物有會員價優惠㗎。所謂不時不食,識食梗係食啲期間限定啦海膽清爽鮮甜,入口即化,正!生蠔又大隻又新鮮,好想再encore!平時食生蠔會有檸檬,板長呢個就特別啲,喺生蠔上面放咗啲啡色一粒粒、啫喱狀、酸酸地嘅嘢,同啲生蠔好夾薄切油甘魚腩比想像中厚,滑嫩甘甜帶子肥大肉厚,口感十足通常諗唔到揀邊樣就會點個三文魚set,味道正常,不過不失,夠飽肚~牛肉他他口感幾有彈性,不過冇乜牛味,可以不點。最後以超甜超多汁嘅哈密瓜作結,開開心心嘅一餐!

海膽清爽鮮甜,入口即化,正!

薄切油甘魚腩比想像中厚,滑嫩甘甜
帶子肥大肉厚,口感十足

牛肉他他口感幾有彈性,不過冇乜牛味,可以不點。

最後以超甜超多汁嘅哈密瓜作結,開開心心嘅一餐!
2019-07-28 211 瀏覽
lunch time 時間係大埔揾食,由於人多,好多食肆都冇位,最後我地走左去板長。原來變到要用手機掃QR code落單,重要會員先落到?點左個三文魚腩飯,份量唔算好多,刺身係新鮮既,但d飯就唔係咁好食。麵鼓湯有2隻蜆放左落去。係一個普通既日式海鮮刺身飯,連同價錢黎講就真係性價比一般啦。

原來變到要用手機掃QR code落單,重要會員先落到?

麵鼓湯有2隻蜆放左落去。

2019-02-03 551 瀏覽
會員有優惠,長食有著數海膽,鰻魚,蟹柳,三文魚,蛋,油甘魚等款式都係相當大件,份量十足魚肉刺身質素來貨係靚既,食落帶油香,不會太乾柴海膽明顯色水都靚,入口順滑,連鎖店來講,佢比起好多過江龍日本店都出色,價錢上亦比他們便宜食過幾次過江龍,也失望而回,寧可食回本地品牌價錢上合理,質素亦都高有套餐叫,有折扣,甜蝦都唔錯令人有滿意既食後感服務亦令人滿意,上菜效率高,下單大約10分鐘就開始上菜所以排隊時間不需要太長,每台客大約食30-40分鐘就搞掂埋單走得
會員有優惠,長食有著數
魚肉刺身質素來貨係靚既,食落帶油香,不會太乾柴
食過幾次過江龍,也失望而回,寧可食回本地品牌
價錢上合理,質素亦都高
有套餐叫,有折扣,甜蝦都唔錯
令人有滿意既食後感
服務亦令人滿意,上菜效率高,下單大約10分鐘就開始上菜
2019-02-02
生日
2019-01-12 481 瀏覽
有一輪對板長真係失去信心。不過上年見大埔有板長又去試吓, 一食真係有驚喜,改善咗唔少。尋晚去到七點幾,見到都唔係好肚餓但係又想食下壽司, 就落傻吓傻吓,去咗大埔間板長食壽司。一去到見到好多人,等位都等左成半個鐘,不過唔緊要啦!話晒呢間食肆都穩陣。我同個仔叫左兩個和牛飯。會員每位$108,跟手我叫左個豆腐$32好好食,係咁以再叫咗幾件壽司。埋單三百零蚊。價錢都OK!反而外賣俾老公同佢個Friend!就叫左五百幾!呢間野值得推介
有一輪對板長真係失去信心。

反而外賣俾老公同佢個Friend!就叫左五百幾!

呢間野值得推介
2019-01-11
  • 和牛飯
  • 海膽刺身
  • 鵝肝手卷
2018-12-12 316 瀏覽
壽司永遠都唔會食厭,隔一排又會心思思想去食。而板長一向都係我嘅最愛,板長食物質素好好又唔使大排長龍。星期六去食仲有假日午餐,今次叫左牛肉蕎麥麵套餐,除左有蕎麥麵之外,仲有沙律,燉蛋,六件壽司,都係八十幾蚊,超級扺食。另外,仲散叫左啲壽司,充滿魚油味嘅三文魚腩壽司係必點, 三文魚仲要係有厚度,讚!一口凡立貝壽司,三文魚壽司同甜蝦壽司都非常新鮮!燒過嘅火炙魚背壽司非常香!除左普通嘅玉子壽司之外,仲有火炙芝士玉子壽司,不過可能燒到塊紫菜,有啲燶味。不過整體都好滿意。

2018-06-22 563 瀏覽
板長算係香港壽司餐廳既老舖 前幾年有感佢既質素越來越下降所以都一排時間冇去luuu今日經過大埔時發現有間板長 就入去試下 點知有驚喜呢間分店吾係好多位 所以都要排一陣裝修完 幾光猛Waiter向我招介vip 食滿10蚊有一分 下次就當一蚊咁用 即下次大約等於9折度D sushi大粒左同魚生新鮮左 真係吾錯 價錢亦實惠Waiter服務亦有禮 上菜亦快好似仲好過元氣了I highly recommend芒果蝦子沙律 好新鮮 黑松露油甘魚又係必叫對板長刮目相看
板長算係香港壽司餐廳既老舖
前幾年有感佢既質素越來越下降