2024-04-10 28 瀏覽
呀囡之前既慶祝生日既活動一浪接一浪💕 上星期有嫲嫲黎左同囡囡慶祝🥰 當然我地都要買蛋糕🎂慶祝慶祝啦🙌🏻🙌🏻  今次就揀左東海堂一家大細都好岩食既マンゴーの気分.春を呼ぶ (芒果的心情.春天的呼喚)🎉🎉芒果熱情果慕絲蛋糕🎂同芒果麻糬巴斯克蛋糕🍰都好適合春天同初夏🍃🌼 蛋糕表面有芒果粒粒, 芒果慕絲🥭同開心果粒🥰夾層有芒果熱情果凍同芒果軟心醬夾住海綿蛋糕🍰 多種口感😚非常好味🥰媽咪特別喜歡佢地好多分店☺️ 好方便, 蛋糕又好食😋 完全適合一家大細一齊分享啊🙌🏻 囡囡都食到舔舔脷😘😘

2024-04-05 21 瀏覽
芒果🥭最甜美季節又最開始💞 經過東海堂,推出咗時令甜美嘅芒果系列蛋糕,我當然唔可以錯過啦,識時識食😎就襯假日,係屋企附近,認領咗個翻宅😂 🎂芒果熱情果慕絲蛋糕 $269/個 芒果顏色,頂頭以朱古力片及芒果粒點綴,再配上以芒果打造而成嘅慕絲,軟綿綿嘅海綿蛋糕,夾層為芒果熱情果凍及芒果軟心醬,慕絲細滑香甜,入口有粒粒芒果肉,軟心醬酸酸甜甜,層次豐富,芒果控絕對不能錯過,絕對喚醒你味蕾的春日甜品💞 🍰芒果麻糬巴斯克蛋糕 $32/個 除咗原個大蛋糕之外,芒果控仲有其他選擇,就係芒果麻糬巴斯克蛋糕, 外型小巧可愛,自己食剛剛好,係做下午茶不二之選😎 外層焗到微焦,中間加入咗麻薯 入口外層焦香,中間軟糯,每啖都是享受😋
2024-02-25 47 瀏覽
今晚好想食甜品,放工後經過東海堂買咗個甜品組合($50),有三件切餅選擇包括:鮮果撻、北海道牛乳芝士切餅 及 朱古力蛋糕切餅。鮮果撻 Mix Fruit Tart:當晚做緊特價,$22一件。面頭水果份量都算可以,以連鎖餅店嚟講算係OK。北海道牛乳芝士切餅 Hokkaido 3.6 Milk & Cheese Sliced Cake($27):呢個係三件之中最好食,牛奶味香濃,唔過甜,餅底係Oreo曲奇碎。讚!朱古力蛋糕切餅 Chocolate Sponge Sliced Cake($22):當晚都係做緊$22一件,朱古力蛋糕濕軟適中,唔乾身,家人話好食。

,牛奶味香濃,唔過甜,餅底係Oreo曲奇碎。讚!

2024-02-22
其他
2023-10-16 153 瀏覽
同爸爸行街行到攰,想揾個地方坐下來休息下,蛋糕都好精緻,揀咗我好耐,味道都唔錯,我爸爸話就連咖啡都好好飲,係有少少food court feel唔係幾鐘意,啲人行過都望下。
2023-08-25 137 瀏覽
我今次所叫嘅係大蝦芝士龍蝦汁意粉,佢嘅龍蝦汁好濃汁嘅份量都好,食落去每口都有龍蝦汁嘅味道😋😋,d蝦食落去都好新鮮😝😝肥美多汁😆😆😆😆推薦❗️❗️❗️❗️
2023-04-27 245 瀏覽
將軍澳廣場的東海堂,我覺得他非常特別,因為他除了賣麵包,仍有側邊的位置可以提供早餐或下午茶餐,還要是非常吸引的❤️❤️❤️他的炒蛋全部用3.6牛乳,因此蛋炒出來特別香,加上可以配雜菌,是我最喜歡的!另外搵能夠配火腿螺絲粉,還有多士,多士當然都是非常鬆軟的!你說這個早餐是否非常豐富!?😆😆😆再配上一杯熱奶茶,便是我假日最期待的早餐了!😝😝😝至於餐廳環境方面,鋪面不算很大,因此座位都是半露天的,因此有時候都要排隊才能入座嫁!

2023-02-15 229 瀏覽
本身都唔知原來東海堂有得食正餐🤡~豬軟骨昆布湯烏冬 $68❗️豬軟骨又真係好軟❤️浸落湯到都完全唔會散哂❤️最鍾意食日式烏冬❤️完全唔會失望❤️‼️無辣人士同埋湯麵愛好者要留意❤️因為湯底唔會重味精 更加唔會鹹到傻🥰🥰非常值得一試❤️❤️❤️
本身都唔知原來東海堂有得食正餐🤡

因為湯底唔會重味精
更加唔會鹹到傻🥰🥰
非常值得一試❤️❤️❤️
2022-08-15 496 瀏覽
星期日行街行到攰攰地見到東海堂冇咩人又有啲現金卷未用一於入去坐下飲杯野嗌左一個甜品set$30(包$25以下蛋糕+飲品)同埋一杯宇治抹茶$28蛋糕係柚子乳酪慕絲味道清新唔太甜,男仔都啱食跟餐飲品叫左炭燒咖啡正正常常都飲到有炭燒既味道既,但就甜左啲宇治抹茶唔甜,但味道偏淡整體來講,正常發揮,不過有個地方行到攰坐低hea 一 hea 都唔錯既
星期日行街行到攰攰地
見到東海堂冇咩人
又有啲現金卷未用
一於入去坐下飲杯野
嗌左一個甜品set
$30(包$25以下蛋糕+飲品)
同埋一杯宇治抹茶$28
蛋糕係柚子乳酪慕絲
味道清新唔太甜,男仔都啱食
跟餐飲品叫左炭燒咖啡
正正常常
都飲到有炭燒既味道既,但就甜左啲
宇治抹茶唔甜,但味道偏淡

2022-05-20 400 瀏覽
農曆新年嗰陣東海堂出咗呢個禮盒但我哋拖到就過期先記得要食... 😛今日就同大家分享吓好唔好食啦!🫔 蛋捲四式(20件裝)$199/盒入面總共有四款口味原味牛油,北海道牛乳,士多啤梨同竹炭芝麻整體嚟講蛋捲好鬆脆但味道唔太出估唔到最好食竟然喺士多啤梨味香得嚟味道一啲都唔假!反而最期待嘅北海道牛乳完全無味價錢偏貴,性價比唔高,不太建議⭐️ CP值:🐘🐘⭐️ 打卡able:🐘🐘⭐️ 舒適度:N/A⭐️ 再食指數:🐘🐘(5 星為滿分)
農曆新年嗰陣東海堂出咗呢個禮盒
但我哋拖到就過期先記得要食... 😛
今日就同大家分享吓好唔好食啦!

🫔 蛋捲四式(20件裝)$199/盒
入面總共有四款口味
原味牛油,北海道牛乳,士多啤梨同竹炭芝麻
整體嚟講蛋捲好鬆脆但味道唔太出
估唔到最好食竟然喺士多啤梨味
香得嚟味道一啲都唔假!
反而最期待嘅北海道牛乳完全無味
價錢偏貴,性價比唔高,不太建議

⭐️ CP值:🐘🐘
⭐️ 打卡able:🐘🐘
⭐️ 舒適度:N/A
⭐️ 再食指數:🐘🐘
(5 星為滿分)

2022-05-07 261 瀏覽
將軍澳呢間東海堂有雪糕、手調飲品賣,仲有堂食Tim,所以都坐低試試。💟All day breakfast ($72)包熱飲有和風燒帶子、蕃茄、香腸、炒雜菌、煙肉、3.6牛乳炒蛋、多士(選用和軟方包)同沙律菜賣相都唔錯,有帶子既All day breakfast 幾特別,其他食物都不過不失。呢個價錢都算抵,有埋熱飲☕,凍飲都係加3蚊姐,出面cafe食一個All day breakfast一般都要差不多100蚊。呢到無限時中意坐幾耐都得,同朋友慢慢食傾下計都幾chill😌每日11:30前供應

💟All day breakfast ($72)包熱飲

每日11:30前供應
2022-04-02 252 瀏覽
東海堂的all day breakfast 唔錯的,有帶子面包炒蛋等配搭都多種類,早餐最重要的飲品也很好飲,它的綠茶沙冰味道濃郁,喜歡綠色的可以試試,這套餐早午晚餐都有
A party without cake is just a meeting.🎂🥳💫..東海堂X日本插畫家Yukako Sakaguchi嘅蛋糕🎂-ll,蛋糕採用咗當造嘅人氣長崎草莓🍓「夢之香」製作,可以自己將奶蓋倒上蛋糕到,做出瀑布蛋糕嘅效果!玩得又食得,真係好得意可愛啊!士多啤梨鮮甜🍓果肉結實又爽口& 蛋糕軟綿綿🍰,加埋用咗日本配方嘅草莓奶蓋,質感輕盈,香而不甜膩,三者配合味道層次感豐富,啱晒草莓蛋糕控❤️。

東海堂X日本插畫家Yukako Sakaguchi嘅蛋糕🎂-l[長崎赤莓奶蓋戚風蛋糕]l,蛋糕採用咗當造嘅人氣長崎草莓🍓「夢之香」製作,可以自己將奶蓋倒上蛋糕到,做出瀑布蛋糕嘅效果!玩得又食得,真係好得意可愛啊!

1K
2022-02-10 123 瀏覽
Arome夢幻聯乘日本年輕插畫家👩🏻‍🎨Yukako Sakaguchi 坂口友佳子獨特華麗日系歐風少女手繪插畫,以線條分明嘅插畫風格繪畫出女生日常生活,呈現出寫實而又夢幻嘅感覺!特意用上日本「夢之香」草莓 ,以餅師匠心手藝製作🍰雙層長崎赤莓忌廉蛋糕💰原價$319/ 會員價$274.4粉紅色雙層海綿蛋糕足足有八粒日本長崎士多啤梨士多啤梨豐香又紅又甜、果肉結實多汁而且夾層有草莓醬、忌廉、草莓果凍夠晒靚啱晒打卡之餘,仲可以幾個女仔party食

特意用上日本「夢之香」草莓 ,以餅師匠心手藝製作

🍰雙層長崎赤莓忌廉蛋糕💰原價$319/ 會員價$274.4
粉紅色雙層海綿蛋糕足足有八粒日本長崎士多啤梨
士多啤梨豐香又紅又甜、果肉結實多汁
而且夾層有草莓醬、忌廉、草莓果凍
夠晒靚啱晒打卡之餘,仲可以幾個女仔party食
2022-01-20
日本大师和泉光一特别设计甜品系列-果香月夜-开心果慕斯红桑子草莓蛋糕有颜值又有内涵!原价299-会员86折-折后也不便宜不过很值得!开心果慕斯蛋糕本来就少见,难得的是慕斯质地软滑绵密,而且开心果的味道非常真实,没有香精那种假假的甜。内部红桑子草莓层次分明而且很好的中和了慕斯的腻。一次吃完半个都没压力!真心推荐。
有颜值又有内涵!
原价299-会员86折-折后也不便宜
真心推荐。
2022-01-09 144 瀏覽
😷限制令下, 六點後禁堂食❌All Day breakfast是最佳之選💕雖然是快餐店格局但是座位尚算舒適下午茶時段可選擇套餐款式,也超多😍All day breakfast $72和風,帶子,蕃茄,香腸,炒雜菌,煙肉,3.6牛乳炒蛋及多士, 配軟方包☕跟餐熱飲份量十足,好豐富🤩好吃重點是全部夠熱🍅好新鮮🥚3.6牛乳炒蛋口感好滑有牛油香,洒上少許黑胡椒吃味道超正👍🥐$13堂食:在焗爐內熱辣辣地取出嚟上枱,大大個的, 賣相一流🥰外脆皮,內香軟, 仲好重牛油香味😋後記:6點pm後, 外賣自取還有八折呢👍所有套餐系列還可以加配小食+$12 龍蝦湯+$10 糖心蛋(一隻)+$15 蛋糕甜品(每個餐最多可以加2件)
😷限制令下, 六點後禁堂食❌
All Day breakfast是最佳之選💕

雖然是快餐店格局
但是座位尚算舒適

下午茶時段
可選擇套餐款式,也超多😍

All day breakfast $72
和風,帶子,蕃茄,香腸,
炒雜菌,煙肉,3.6牛乳炒蛋
及多士, 配軟方包
☕跟餐熱飲

份量十足,好豐富🤩

好吃重點是全部夠熱
🍅好新鮮
🥚3.6牛乳炒蛋
口感好滑有牛油香,洒上少許黑胡椒吃味道超正👍

🥐$13
堂食:在焗爐內熱辣辣地取出嚟上枱,大大個的, 賣相一流🥰
外脆皮,內香軟, 仲好重牛油香味😋

後記:
6點pm後, 外賣自取
還有八折呢👍

所有套餐系列
還可以加配小食
+$12 龍蝦湯
+$10 糖心蛋(一隻)
+$15 蛋糕甜品(每個餐最多可以加2件)
2022-01-09
下午茶