四人已經佔了1/6位置 多人聚👩🧍‍♂️🧒請早啲到😆這次我們人多一點 由最簡單的到最濃郁的也有~他們家的湯底也真的各有優勢難怪可以一直站在這尖沙咀優越地理位置北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵 $98這個湯底最香濃 偏小稠 奶控忌廉控會愛~~湯🥣 上會看到 但喝下去又不會膩更比一般的忌廉湯有多種清澈的雞香味是個大人👱 小孩🧒 也可以 也會喜歡的一款~輕鬆入手櫻花蝦雞白湯拉麵 $98他們的櫻花蝦也太誇張了吧 吃進去喝進去 香香的海鮮🦞味但又不過濃 相信不好海鮮的朋朋們也可以接受~他們的拉麵🍜 粗幼度剛好 挑了個偏硬的質感 但又不會真的硬嘴嘴嚼中 帶點微彈性 而且份量足 把湯喝光 麵又吃光 女生肯定會超級飽足😆(男生的幸福🤣🤣?)牛舌牛尾湯拉麵 $108哇~~還真是想不到~這是日本的拉麵店耶也能喝到清香的牛舌牛尾湯 吃起來舒服😌 溫暖是成熟的大人們 會喜歡💕 口味~激辛雞白湯拉麵 $102OMG 辣人們!!!請來吃~!!不行不行❌ 他們的辣也真的太狂了!!我們只弄開了 上面辣球的一半 也要喝水~夠辣 !爽!!一開始還以為沒什麼 怎知道哇~刺呀、刺呀、刺(可帶你看不爽的人 🤣🤣🤣 來吃說笑欸、欸~大家
四人已經佔了1/6位置 多人聚👩🧍‍♂️🧒請早啲到😆
這次我們人多一點 由最簡單的到最濃郁的也有~
他們家的湯底也真的各有優勢
難怪可以一直站在這尖沙咀優越地理位置
北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵
北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵 $98
這個湯底最香濃 偏小稠 奶控忌廉控會愛~~
湯🥣 上會看到 但喝下去又不會膩
更比一般的忌廉湯有多種清澈的雞香味
是個大人👱 小孩🧒 也可以 也會喜歡的一款~輕鬆入手
櫻花蝦雞白湯拉麵
櫻花蝦雞白湯拉麵 $98
他們的櫻花蝦也太誇張了吧 吃進去喝進去 香香的海鮮🦞味
但又不過濃 相信不好海鮮的朋朋們也可以接受~
他們的拉麵🍜 粗幼度剛好 挑了個偏硬的質感 但又不會真的硬
(男生的幸福🤣🤣?)
牛舌牛尾湯拉麵
牛舌牛尾湯拉麵 $108
哇~~還真是想不到~這是日本的拉麵店耶
也能喝到清香的牛舌牛尾湯 吃起來舒服😌 溫暖
是成熟的大人們 會喜歡💕 口味~
激辛雞白湯拉麵
激辛雞白湯拉麵 $102
OMG 辣人們!!!請來吃~!!
不行不行❌ 他們的辣也真的太狂了!!
我們只弄開了 上面辣球的一半 也要喝水~夠辣 !爽!!
一開始還以為沒什麼 怎知道哇~刺呀、刺呀、刺
(可帶你看不爽的人 🤣🤣🤣 來吃說笑

欸、欸~大家不要忘記 記得要配著蔥們雲耳們一起吃~
他們每位都 滿強的 很難說高低 是個綜合型的高手
2023-12-04
北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵
牛舌牛尾湯拉麵
激辛雞白湯拉麵
餐廳:拉麵來地點:尖沙咀加拿分道菜式:拉麵餐牌:午市定食包拉麵7選1,免費追加小食1款同飲品,可以加錢升級飲品。可以自選麵硬度,湯濃度,要唔要葱等等。另外都有期間限定拉麵,同小食。山葵蟹肉拌麵 $138點餐時服務員貼心提醒呢款山葵蟹肉拌麵係無湯。山葵蟹肉拌麵係期間限定。麵底面頭係好多蟹肉,仲連橙色蟹膏添,可以大啖大啖食蟹肉真係爽。服務員仲提供蟹醋,鹹香蟹肉配蟹醋真係正。下底熱辣辣麵條係中度粗幼,我揀左普通硬度,個人覺得可以試硬。伴有紫菜絲,蔥花同生磨日式芥末,撈埋一齊食爽爽地又脆脆地,而日式芥末味道撈麵好正,不過唔好加太多。個麵個汁味道清淡,個人覺得夠味,如果加d蟹醋酸酸地其實係別有一番滋味。碗麵都有一件青檸比你調味。火炙叉燒 跟餐小食我揀左火炙叉燒,一共有兩件,圓形切割。半肥瘦,豬味唔錯,而且夠淋。零可樂 跟餐除左零可樂,正常可樂同芬達橙汁都唔洗加錢。廣島吉列珍寶蠔 $49廣島吉列珍寶蠔一客3件,熱辣辣炸起,炸皮香口夠脆,入面蠔肉多汁嫩口。伴有車厘茄一粒同生菜沙律,仲有檸檬一片,可解膩。另上灑上七味粉既沙律醬更加添香滑口感。燒河豚魚乾 $55燒河豚魚乾熱辣辣上枱,食落煙煙韌韌,味道口
餐廳:拉麵來
地點:尖沙咀加拿分道
菜式:拉麵

山葵蟹肉拌麵 $138

火炙叉燒 跟餐
火炙叉燒

零可樂

零可樂 跟餐
除左零可樂,正常可樂同芬達橙汁都唔洗加錢。

廣島吉列珍寶蠔 $49

燒河豚魚乾

燒河豚魚乾 $55
燒河豚魚乾熱辣辣上枱,食落煙煙韌韌,味道口感唔錯。下底有新鮮生菜絲墊底。另上加上七味粉既沙律醬。

枱面有檸檬水,白芝麻粒,蒜頭同高菜等。
總括而言,今餐個山葵蟹肉拌麵都幾好,而小食質素都唔錯。餐廳裝修好日式,感覺去左日本食拉麵。
2023-11-29
火炙叉燒
燒河豚魚乾
2024-04-22 24 瀏覽
主打日式湯麵,點的海膽魚子湯麵,顏值超高,食材非常新鮮,裝修精緻很有自己的風格,雖然很小但卻很精緻很衛生,裡面的老板和姐姐人很好很熱情,朋友對這家評價也很高,下次還要一起來!
2024-04-10 34 瀏覽
1. 🍜香濃雞白湯拉麵:香濃雞白湯拉麵以雞骨和雞肉熬煮而成的湯頭為特色。這種湯頭通常濃郁香醇,帶有濃厚的雞肉味道。配上彈牙的拉麵麵條、嫩滑的煮雞肉片、蔥花和其他配料,十分滿足呢😌☺️如果你喜歡濃郁的雞肉味道,這款拉麵絕對值得一試。2. 🍜牛舌牛尾湯拉麵:牛舌牛尾湯拉麵是以牛尾熬煮而成的湯頭。這湯具有濃郁的牛肉味道,並且帶有柔軟的牛舌和牛尾肉。口感豐富🤤🤤配上彈牙的拉麵麵條、蔥花、海苔等配料,這款拉麵味道豐富,肉質柔軟🥰😋
1. 🍜香濃雞白湯拉麵:

2. 🍜牛舌牛尾湯拉麵:
2024-04-03
  • 牛舌牛尾湯拉麵
2024-03-13 69 瀏覽
久仰大名嘅拉麵店😍朋友問我晚餐想食邊一間拉麵店,提出左幾個選擇,我一見到拉麵來,二話不說即刻話要去呢一間!.唔好睇佢細細間,佢入面嘅裝修超級用心,牆上貼滿海報、又有舊式玩具擺設,彷彿回到昭和時代嘅日本🏯🎎 佢嘅menu 仲係行日本手繪設計 好cute cute 🥺由內到外都睇得出呢間舖頭喺設計上放咗好多心機,應該係希望客人可以係懷舊日本風下品嚐拉麵🍜.大坑店主打豚骨湯拉麵,而尖沙咀就主打牛尾湯同海老湯拉麵。呢間拉麵店同其他拉麵店唔同,除咗基本嘅拉麵選擇軟硬度,呢間嘅湯底可以揀濃度,鍾意濃郁湯底嘅朋友啱哂😚.🔹極上海老吟釀拉麵 🍤$104點餐嘅時候冇特別叫濃郁嘅湯底,估唔到一上枱已經聞到超濃郁蝦味,如果叫咗特濃仲得了嘅😍Menu🔖: 日本直送嘅白蝦頭,蝦米噌和日本清酒烹調.蝦肉爽口彈牙,仲有陣陣嘅鮮甜味,咬落去好軟口,濃郁嘅湯底盡吸鮮香蝦湯嘅精華.🔹北海道牛乳忌廉雞湯叉燒拉麵 $98同海老湯一樣 湯底真係💯店員捧個碗嚟個陣 已經聞到勁香本身以為牛奶湯底會好伏 點知仲有驚喜過海老湯🫦🥛牛奶嘅香味同雞湯完美結合 牛奶順滑得來仲帶陣陣嘅解甜味 每一啖連湯食拉麵都唔會覺得鹹 好高質🤤.📍拉麵來
久仰大名嘅拉麵店😍
🔹極上海老吟釀拉麵 🍤$104
點餐嘅時候冇特別叫濃郁嘅湯底,估唔到一上枱
已經聞到超濃郁蝦味,如果叫咗特濃仲得了嘅😍
Menu🔖: 日本直送嘅白蝦頭,蝦米噌和日本清酒烹調
🔹北海道牛乳忌廉雞湯叉燒拉麵 $98
同海老湯一樣 湯底真係💯
店員捧個碗嚟個陣 已經聞到勁香
本身以為牛奶湯底會好伏 點知仲有驚喜過海老湯🫦
📍拉麵來 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下8號舖
  • 極上海老吟釀拉麵
2024-02-13 78 瀏覽
今晚同咗同伴去尖沙咀行街街,見飽飽地食啲邪惡嘢先。見OP話有$50-100嘅拉麵店叫「拉麵來」。牛舌牛尾湯拉麵 ( $108 )-個湯好濃郁。有幼竹筍,青蔥配搭。牛舌軟腍腍。拉麵夠彈牙。北海道牛乳忌廉湯雞叉燒($98 )-個湯配搭北海道牛乳,好滑得來有拉麵湯味。雞叉燒味道十足。其他:佢哋有新鮮蒜蓉同蒜蓉夾;地道;日式。可以追加$30加多啲嘢食。

• 牛舌牛尾湯拉麵
2024-01-20 87 瀏覽
其實而家日元好平 喺香港食拉麵都幾貴🤨但如果好食又唔會覺得唔值 麵係最緊要好食❤️ 我揀左濃蝦湯 價錢唔記得左啦~好似大概138左右👁️👁️應該 我仲要揀左特濃 佢麵係較幼身 有啲似生麵皇嘅朋友🫡*我唔點仲可以點形容 但佢俾我嘅感覺係咁 睇到我咁講唔好打頭🫣 我都唔係咩食家 只係成件事有啲⋯同我一般嘅唔同個湯⋯⋯我覺得好腥同埋好杰⋯😩我搞唔掂⋯⋯係好濃 但有啲苦🥹 佢杰到⋯⋯我覺得係汁 唔係湯⋯ 我真係接受唔到囉⋯🥲🥲 如果⋯真係如果仲有下次我會揀其他湯底又或者真係我個人口味問題⋯我認我係嫌三嫌四果啲 🫡🫡 但要我再俾錢食返果個 我係唔會的我朋友好似係鹽湯 佢話正常 佢見到我果碗都話好似無揀特濃🥹🥹🥹
其實而家日元好平 喺香港食拉麵都幾貴🤨
但如果好食又唔會覺得唔值 麵係最緊要好食❤️

我揀左濃蝦湯 價錢唔記得左啦~
好似大概138左右👁️👁️應該 我仲要揀左特濃

我認我係嫌三嫌四果啲 🫡🫡
但要我再俾錢食返果個 我係唔會的

我朋友好似係鹽湯 佢話正常
佢見到我果碗都話好似無揀特濃🥹🥹🥹
⭐️🐮牛舌牛尾湯拉麵🍜安格斯牛舌入口即融有兩大塊牛尾湯清甜牛味出飲落牛骨同牛脂味濃郁無油膩感👍🏻拉麵有埋溏心蛋超吸引🥳⭐️櫻花蝦雞白湯拉麵🍜餐廳好有誠意有大量既櫻花蝦😍每淡麵食住麵都有櫻花蝦超正加埋雞白湯非常鮮甜兩塊大叉燒肥瘦適中😋⭐️🐙章魚小丸子真材實料裡面章魚都幾大粒而且小丸子做到粉唔厚口感唔錯😆⭐️明太子雞翼雞翼熱辣辣外脆內軟加埋啖啖濃郁的明太子味口感好豐富😃⭐️醬油炸年糕🍘年糕煙煙韌韌甜甜地好好味😙特別一讚拉麵店好貼心❤️可以揀麵嘅硬度&湯嘅濃郁程度
⭐️🐮牛舌牛尾湯拉麵🍜

拉麵店好貼心❤️
可以揀麵嘅硬度&湯嘅濃郁程度
2023-11-30
2023-11-27 67 瀏覽
今日去尖沙咀購物,之後去拉麵來吃拉麵。拉麵來好多款拉麵都好食,平時多數叫牛舌牛尾湯拉麵,今日轉下口味,叫左個白松露雞白湯拉麵。雞白湯好濃郁鮮味,先飲幾口湯,再撈匀意大利白松露醬,食落更有風味。拉麵軟硬適中,配料豐富新鮮,有紫椰菜絲,雜菌,自家製叉燒兩片,木耳絲,青葱,紫菜等。套餐可追加小食,我追加了味付玉子和兩片火炙叉燒。自家製叉燒肥瘦得宜有肉香,火炙叉燒較香口乾身。味付玉子好食,蛋白甜甜地,蛋黃香濃。今日好胃口,叫埋小食滿足下自己。自家手打脆炸蝦丸一份四粒,即叫即炸好香脆彈牙,點些醋更鮮味。燒河䐁乾都好食,甜甜地有咬口唔腥。蘋果梳打順喉有果味。今餐吃得好飽好滿足。小店店員待客有禮,讚! 店裝飾懷舊可打卡。
今日去尖沙咀購物,之後去拉麵來吃拉麵。

蘋果梳打順喉有果味。

今餐吃得好飽好滿足。

小店店員待客有禮,讚! 店裝飾懷舊可打卡。
  • 白松露雞白湯拉麵
  • 自家手打脆炸蝦丸
2023-11-18 73 瀏覽
🍽拉麵來出到嚟尖沙咀,嚟到加拿分道,睇到一間好地道嘅日本餐廳、外表睇落去好似去咗日本,餐廳特色同日本餐廳差唔多。咁就入去食下佢哋嘅多款拉麵。➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰🔱櫻花蝦雞白湯拉麵$98櫻花蝦雞肉拉麵散發著迷人嘅香氣,拉麵湯底以雞骨熬煮而成,湯底中融入了櫻花蝦的鮮味。拉麵彈牙,配上柔嫩多汁的雞肉,仲有流心蛋,櫻花蝦、木耳為呢碗拉麵增添不少層次感,每一口都充滿驚喜同滿足。🔱明太子雞翼$45明太子釀雞翼,雞翼外皮酥脆金黃,內裏嫩滑多汁,將明太子釀入雞肉裏面相得益彰。每食一口都能感受到明太子鹹香鮮味。令人愛不釋手。🔱 燒河豚乾$55河豚乾好似魚乾一樣,食落口鮮味,煙煙韌韌,餸酒最好。🔱綠茶可樂綠茶可樂個樽都好靚,同普通可樂唔同,佢有一股綠茶嘅香味,超好飲。
🍽拉麵來

➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
🔱櫻花蝦雞白湯拉麵$98

🔱明太子雞翼$45

🔱 燒河豚乾$55
河豚乾好似魚乾一樣,食落口鮮味,煙煙韌韌,餸酒最好。

🔱綠茶可樂
2023-11-15 50 瀏覽
🌟尖沙咀開完會搵食,經過「拉麵來」門口打造得很像日本小店,甫進入店內,全日式嘅裝修、擺設、日文歌嘅背景,彷如返咗鄉下一樣。***** ***** ***** ***** ***** 🍜黑松露雞白湯拉麵追加糖心蛋$115 湯底順滑濃郁,入口清甜不油膩,叉燒肥瘦適中,咬下去肉質柔軟,混合白松露同吃,出奇地夾。🥟自家製餃子$42 外型煎得好靚,好好味。🍘🍘醬油炸年糕兩件$28 在日本最鐘意食呢個,甜甜哋好滋味😋🧃葡萄Soda $23 非常解渴,同拉麵最佳朋友🧑‍🤝‍🧑似日本好食,一定會再回訪。

***** ***** ***** ***** *****

🍜黑松露雞白湯拉麵追加糖心蛋$115

🥟自家製餃子$42
外型煎得好靚,好好味。

🍘🍘醬油炸年糕兩件$28
在日本最鐘意食呢個,甜甜哋好滋味😋

🧃葡萄Soda $23
非常解渴,同拉麵最佳朋友🧑‍🤝‍🧑

似日本好食,一定會再回訪。
2023-11-13 462 瀏覽
今日要嚟尖沙咀做嘢,好唔容易捱到 lunch break,即刻約喺附近返工嘅朋友出嚟食個快飯。唔想去茶記,提議試下加拿分道呢間「拉麵來」。餐廳嘅佈置好有特色,經過門口已經有種好似去咗日本嘅感覺。店內裝潢以木系為主調,牆上貼滿了日本舊海報和玩具,帶濃厚復古昭和氣息。我哋每人點咗一個午市定食,套餐包拉麵、小食同罐裝飲品,麵條可以自選軟硬度、湯底嘅濃度,要唔要走蔥同蒜等,做法非常貼心。北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵 ($98)  以雞白湯配上香滑北海道牛乳忌廉醬,選材吸引,湯底呈奶白色,入口濃稠 creamy,帶陣陣牛乳香。雞叉燒自家製,雞肉柔嫩有雞味;麵條軟硬度啱啱好,食落彈牙有口感;配料有甘筍絲、紫椰菜、靈芝菇同青蔥,非常豐富。至於呢碗牛舌牛尾湯拉麵 ($108)  用料亦唔馬虎,湯底選用上等牛脊骨及牛尾熬煮而成,湯色清澈,入口清新不膩。牛舌肉身肥厚,多汁有嚼勁,配香蔥和味筍吃,滋味無窮。兩款拉麵嘅小食都揀咗火炙叉燒,叉燒大大片,肉質肥瘦分明,軟嫩有肉香。另外仲嗌咗碟自家製餃子 ($42),餃子煎得好香脆,皮薄餡多,入面嘅椰菜同豬肉比例啱啱好,蘸秘製醬汁吃,更添滋味。
2023-11-09 71 瀏覽
行街行到肚餓了,朋友想吃暖心之吃,想起日本拉面呢,一起去!裝修風格懷舊昭和復古,滿是日式之風情,牆上掛上日本海報、招牌和不同的玩具,氣氛濃厚之日本感覺。店子之感覺很有舒服感~櫻花蝦雞白湯拉面滿載櫻花櫻花蝦雞白湯拉面,乍暖還寒,來一碗香噴噴熱辣辣的拉面,很好。看到餐牌介紹,這個是由雞白湯,加上了秘製辣豆瓣醬,再配上自家製差燒、青蔥、京蔥、木耳,最後鋪滿香脆櫻花蝦。鮮味十足。叉燒薄切容易入口,幼身拉面,軟硬程度好,爽口彈牙,掛汁也很好。櫻花蝦是必點項目。濃稠的湯頭、彈牙的面條、口感脆脆櫻花蝦,為拉面添上惹味香氣。喜歡濃味一點的朋友必點。知道店子也有很多小吃,也點了一份炸蝦餅,濃濃的蝦味,炸得得非常香脆,內裡饀料多,肉質新鮮又香。鮮味十足,容易入口,整個感覺亦非常彈牙吃的時候,店員也細心,詢問我們需否要圍裙。北海道牛乳忌廉湯雞差燒拉面忌廉湯雞差燒拉面配上香滑北海道牛乳忌廉醬,又有店子秘製關西特色滿滿之自家製差燒,清甜甘荀絲和新鮮紫椰菜,感覺很有日本新鮮風味。靈芝菇及葱花口感滿滿,湯底清澈,入口黏稠度恰好,味道偏向清淡鮮味店子曾指是香港最正宗的拉面之一,主打雞湯拉麵。雞白湯配口感滿滿拉面~#牛
行街行到肚餓了,朋友想吃暖心之吃,想起日本拉面呢,一起去!
店子之感覺很有舒服感~
櫻花蝦雞白湯拉面
吃的時候,店員也細心,詢問我們需否要圍裙。
北海道牛乳忌廉湯雞差燒拉面
#牛乳忌廉湯雞 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀日式 #尖沙咀拉麵來 #自家製 #尖沙咀美食#尖沙咀日式拉麵.
麵質出色 牛乳忌廉湯幾濃唔錯🍜🍜🍖餐廳名: 拉麵來地區: 尖沙咀評語:北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵 HK$98 - 濃湯拉麵 麵質幾好 菇都幾鮮 雞幾滑香濃雞白湯拉麵 HK$92 - 湯底偏清 有個雞汁冰擺落湯底濃好多 雞幾滑 其他配料正常 明太子雞翼拌酸辣青瓜(三件) HK$40 - 明太子雞翼岀色 夠熱 皮脆而冇燶 明太子好多 肉好滑 青瓜酸辣味易入口 唔錯無花果蜂蜜 HK$48 - 易入口 有蜂蜜甜 酒精度唔高結論: 落單方便 侍應態度很好 做野好快手 好多細緻位會提醒 枱椅用深色實木 用耐左有少少污積 不過問題唔大 拉麵平均OK 雞翼出色環境衛生: 🌕🌕🌕🌗🌑食物味道: 🌕🌕🌕🌕🌑服務態度: 🌕🌕🌕🌕🌕@ramenkureha#拉麵來#尖沙咀美食 #尖沙咀#雞叉燒拉麵 #明太子雞翼#香港美食 #香港餐廳 #情侶餐廳 #情侶飲食 #幫你食 #CoupleHelpYouEat #CoupleHelpYouE #HelpYouEat #HongKong #HKFoodie
麵質出色 牛乳忌廉湯幾濃唔錯

#尖沙咀美食 #尖沙咀
#雞叉燒拉麵 #明太子雞翼
2023-04-01
  • 北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵
今日同老婆🐽晏就路經尖沙咀,一望門口至內部充滿昭和風既特色裝修,就知道係「拉麵來」😄見到佢既午市套餐好抵食😳最平竟然$92有拉麵,仲可以選一款配料再加一罐汽水,決定就揀佢啦😁🍜秘製自家手打脆炸蝦丸熱辣辣嘅手打炸蝦丸,脹卜卜,酥脆可口,好正🍜香濃雞白湯拉麵 HKD 92雞湯本屬較清澈類別,但加上隨碗附送既雞高湯膠原啫喱,湯水即變成較濃稠既「雞白湯」,絕對係精華所在😙濃厚順喉,有微黏口,唔膩之餘仲會想成碗飲晒🥹兩片叉燒厚薄適中,好嫩滑又無肉膻味,估計係慢煮既效果:而溏心蛋高質,本身有味仲要流心。麵條屬幼身拉麵,軟硬適中有蛋香味,掛湯上黎好快食晒,我想加替玉⋯🙈🍜溫泉玉子雞汁拌麵 HKD 92開初見到碗再撈既時候覺得奇怪,點解好似無乜色水咁?會唔會淡口到爆⋯?後尾店員見我疑惑樣,即刻提示碗底有濃雞汁,一撈就會好好味。一試之下的確好香雞味,當然你可以再自己整生蒜蓉或者加醋。老婆🐽話溫泉蛋再有雞汁拌上粗身既麵條,紮實有嚼勁,見佢食得好滿足

🍜秘製自家手打脆炸蝦丸
熱辣辣嘅手打炸蝦丸,脹卜卜,酥脆可口,好正

🍜香濃雞白湯拉麵 HKD 92

🍜溫泉玉子雞汁拌麵 HKD 92