餐廳:拉麵來地點:尖沙咀加拿分道菜式:拉麵餐牌:午市定食包拉麵7選1,免費追加小食1款同飲品,可以加錢升級飲品。可以自選麵硬度,湯濃度,要唔要葱等等。另外都有期間限定拉麵,同小食。山葵蟹肉拌麵 $138點餐時服務員貼心提醒呢款山葵蟹肉拌麵係無湯。山葵蟹肉拌麵係期間限定。麵底面頭係好多蟹肉,仲連橙色蟹膏添,可以大啖大啖食蟹肉真係爽。服務員仲提供蟹醋,鹹香蟹肉配蟹醋真係正。下底熱辣辣麵條係中度粗幼,我揀左普通硬度,個人覺得可以試硬。伴有紫菜絲,蔥花同生磨日式芥末,撈埋一齊食爽爽地又脆脆地,而日式芥末味道撈麵好正,不過唔好加太多。個麵個汁味道清淡,個人覺得夠味,如果加d蟹醋酸酸地其實係別有一番滋味。碗麵都有一件青檸比你調味。火炙叉燒 跟餐小食我揀左火炙叉燒,一共有兩件,圓形切割。半肥瘦,豬味唔錯,而且夠淋。零可樂 跟餐除左零可樂,正常可樂同芬達橙汁都唔洗加錢。廣島吉列珍寶蠔 $49廣島吉列珍寶蠔一客3件,熱辣辣炸起,炸皮香口夠脆,入面蠔肉多汁嫩口。伴有車厘茄一粒同生菜沙律,仲有檸檬一片,可解膩。另上灑上七味粉既沙律醬更加添香滑口感。燒河豚魚乾 $55燒河豚魚乾熱辣辣上枱,食落煙煙韌韌,味道口
餐廳:拉麵來
地點:尖沙咀加拿分道
菜式:拉麵

山葵蟹肉拌麵 $138

火炙叉燒 跟餐
火炙叉燒

零可樂

零可樂 跟餐
除左零可樂,正常可樂同芬達橙汁都唔洗加錢。

廣島吉列珍寶蠔 $49

燒河豚魚乾

燒河豚魚乾 $55
燒河豚魚乾熱辣辣上枱,食落煙煙韌韌,味道口感唔錯。下底有新鮮生菜絲墊底。另上加上七味粉既沙律醬。

枱面有檸檬水,白芝麻粒,蒜頭同高菜等。
總括而言,今餐個山葵蟹肉拌麵都幾好,而小食質素都唔錯。餐廳裝修好日式,感覺去左日本食拉麵。
2023-11-29
火炙叉燒